Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Τήλο ο Κ. Παπούλιας
  • [02] Πρόταση και αντιδράσεις
  • [03] Περιοδεία Παπαρήγα στην Κρήτη
  • [04] Πρόλαβαν απόδραση
  • [05] Άγριο έγκλημα στη Ν. Ορλεάνη
  • [06] "Ναι" στην πρόταση της ΕΕ για τους Παλαιστινίους
  • [07] Παραδοσιακός γάμος για την Κίντμαν
  • [08] "Μπραντ, θέλω να μείνουμε φιλαράκια"

    [01] Πολιτική

    Συνεχίζει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα

    Στην Τήλο ο Κ. Παπούλιας

    18/6/2006 1:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/6/2006 2:13:59 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Στην Τήλο βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνεχίζοντας την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα, όπου το βράδυ του Σαββάτου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης. Ο κ. Παπούλιας στην ομιλία του τόνισε ότι "είναι πλέον κοινός τόπος για όλους η ανάγκη να κλείσουμε το χάσμα ανάμεσα στο Κέντρο και την Περιφέρεια και ότι θα πρέπει η νησιωτική Ελλάδα να βρεθεί στο κέντρο της πολιτικής, της οικονομίας, της χώρας μας". Σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τον σταθμό τηλεϊατρικής που λειτουργεί στο νησί και παρακολούθησε επί τόπου την εξέταση ασθενή που έγινε από γιατρό του νοσοκομείου της Ρόδου, στο πλαίσιο λειτουργίας του πρωτοποριακού αυτού συστήματος. Στην συνέχεια επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στον παιδικό σταθμό του νησιού, ενώ το απόγευμα πρόκειται να μεταβεί περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Αύριο το πρωί ο κ. Παπούλιας θα διακόψει την περιοδεία του και μέσω Ρόδου θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου πρόκειται να συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι, με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ώστε να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστέψει το απόγευμα στη Σύμη για να συνεχίσει την επίσκεψη του στα νησιά της Δωδεκανήσου

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην άγονη γραμμή ο Κάρολος Παπούλιας

    [02] Πολιτική

    Πρόταση και αντιδράσεις

    18/6/2006 5:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Συλλογική ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Η συνέντευξη του πρώην υπουργού προκάλεσε την αντίδραση πολλών στελεχών του κόμματος, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει και πρόεδρο και συλλογικά όργανα.

    [03] Πολιτική

    Περιοδεία Παπαρήγα στην Κρήτη

    18/6/2006 3:09:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Την πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου επισκέπτεται η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στα πλαίσια της περιοδείας της στην Κρήτη. Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην εμπλοκή της χώρας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς, στην παιδεία, στον νόμο πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ασφαλιστικό. Επίσης, ζήτησε από τους φίλους και τα μέλη του κόμματος να στηρίξουν τις επιλογές του ΚΚΕ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Στο μεταξύ, σε συνέντευξή της στο "Έθνος της Κυριακής", ζητά να μην απεμποληθεί το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, εκτιμώντας ότι, το θέμα της υφαλοκρηπίδας θα καταλήξει σε επιδιαιτησία. Σε ερώτηση εάν η χώρα μας πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της Xάγης και της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων, η κ. Παπαρήγα απαντά ότι "είναι γνωστό τι εκφράζει το Δικαστήριο της Xάγης και από ποιους ελέγχεται. Aποτελεί συνέχεια και εξέλιξη του δρόμου αναζήτησης λύσεων εντός ορίων HΠA - NATO και EE".

    Βεβαίως, προσθέτει, "το θέμα της υφαλοκρηπίδας έτσι κι αλλιώς θα καταλήξει σε επιδιαιτησία. Το ζήτημα είναι να μην απεμποληθεί το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ανεξάρτητα από το πότε η ελληνική πλευρά θα εκτιμήσει αναγκαίο να το ασκήσει. Τα λέμε αυτά γιατί μέσω του συνυποσχετικού, που προηγείται της διεθνούς διαιτησίας, η κάθε πλευρά μπορεί να θέσει και άρα να νομιμοποιήσει κι άλλα ζητήματα...".

    Αναφερόμενη στα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, η γραμματέας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η EE "χρησιμοποιεί εντελώς υποκριτικά το πρόβλημα της κατοχής. Ο στόχος της είναι το πώς θα προωθήσει τα συμφέροντα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Όταν αυτά τα συμφέροντα εξασφαλίζονται, τότε τα δικαιώματα της Κύπρου ή ξεχνιούνται ή τα χαρακτηρίζουν ως ενόχληση και αδιαλλαξία. Όταν δεν εξασφαλίζονται ή όταν οι ανταγωνισμοί δυναμώνουν και οξύνονται οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της EE ή στις σχέσεις της με τις HΠA, τότε θυμούνται το δίκαιο του κυπριακού λαού, τις αποφάσεις του OHE, τα δικαιώματα του τουρκικού λαού κ.ά.".

    Για τη στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στα εθνικά, η κ. Παπαρήγα λέει ότι "ο λαός έχει αρκετά στοιχεία και αποδείξεις για να βγάλει συμπεράσματα για τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου".

    Για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κ. Παπαρήγα σημειώνει ότι οι νομάρχες και οι δήμαρχοι του δικομματισμού "ούτε ήταν ούτε είναι άσχετοι με τα αντιλαϊκά μέτρα. Είναι συνεργοί στην επιβολή τους".

    Όσον αφορά στη δήλωση στήριξης της ΝΔ σε υποψήφιους που στηρίζει το ΚΚΕ, γίνεται -όπως εξηγεί η κ. Παπαρήγα- με την ελπίδα αλίευσης αριστερών-κομμουνιστικών ψήφων αλλού, στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο: "Το ΠAΣOK και ο ΣYN καμώνονται πως δεν γνωρίζουν και κατηγορούν το KKE για μυστική συνεργασία! Για μια φορά ακόμα το λέμε και το ξεκαθαρίζουμε. Το KKE δεν θυσιάζει τους πολιτικούς στόχους του για θέσεις και δημαρχιλίκια. Καλούμε τους εργαζομένους να τους καταψηφίσουν και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή. Να δώσουν ισχυρό πλήγμα στην αντιλαϊκή πολιτική, να δυναμώσουν την αγωνιστική συνεργασία για τη λαϊκή αντεπίθεση".

    Τέλος, η κ. Παπαρήγα αναφέρεται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την Παιδεία και υπογραμμίζει ότι "δεν πρέπει να περάσει. Αυτό είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Μαζί, σε κοινό μέτωπο εργάτες - φοιτητές, μπορούν να περάσουν στην αντεπίθεση για πραγματικά Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία".

    [04] Κοινωνία

    Στον Κορυδαλλό

    Πρόλαβαν απόδραση

    18/6/2006 4:09:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ -ΝΕΤ 105.8

    Η έγκαιρη επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Κορυδαλλού αργά χθες το βράδυ σταμάτησε τα σχέδια τριών Ελλήνων κρατουμένων της Α πτέρυγας, οι οποίοι είχαν κόψει ένα κάγκελο από το παράθυρο του κελιού τους ώστε να αποδράσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κομμένο κάγκελο το είχαν τυλίξει και με σεολοτέιπ ώστε να μην φαίνεται, ωστόσο το έργα τους έγινε αντιληπτό από τους υπαλλήλους των φυλακών και έτσι αποσοβήθηκε η απόπειρα. Οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες και έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η διοίκηση του Κορυδαλλού.

    [05] Κόσμος

    Άγνωστα τα κίνητρα των δραστών

    Άγριο έγκλημα στη Ν. Ορλεάνη

    18/6/2006 12:06:00 μμ

    Πέντε νεαροί άνθρωποι δολοφονήθηκαν νωρίς το πρωί σε ενέδρα την ώρα που το αυτοκίνητό τους περνούσε από κακόφημη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης. Τρεις από τους επιβάτες του νεκροί μέσα σ' αυτό, ένας πεταμένος στο πεζοδρόμιο κι ένας βαριά τραυματισμένος -που εξέπνευσε αργότερα- πεσμένος στο δρόμο. Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα, ωστόσο στην περιοχή που συνέβη το έγκλημα διακινούνται ναρκωτικά, γεγονός που δίνει κάποιες σημαντικές πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Σημειώνεται ότι έχουν καταγραφεί το πρώτο εξάμηνο του 2006 52 φόνοι, οι μισοί από όσους διαπράχθηκαν το αντίστοιχο διάστημα του 2005.

    [06] Μ. Ανατολή

    Είπε τo κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή

    "Ναι" στην πρόταση της ΕΕ για τους Παλαιστινίους

    18/6/2006 11:59:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    To κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ και ΟΗΕ) ανακοίνωσε σήμερα πως αποδέχθηκε την πρόταση της ΕΕ να δημιουργήσει έναν προσωρινό μηχανισμό που θα διοχετεύσει βοήθεια στους Παλαιστίνιους. Σύμφωνα με το κείμενο, ο μηχανισμός θα διευκολύνει την άμεση αρωγή του παλαιστινιακού λαού με βάση τις ανάγκες του περιλαμβανομένου στοιχειώδους εξοπλισμού και βοήθειας για τις υγειονομικές υπηρεσίες, υποστήριξη για την αδιάλειπτη προμήθεια καυσίμων, καθώς και επιδοτήσεις για στοιχειώδεις ανάγκες των Παλαιστινίων. Στο μεταξύ, μια βουλευτής της ισραηλινής αντιπολίτευσης, η Ζαχάβα Γκαλ Ον, ζήτησε να διεξαχθεί διεθνής έρευνα σχετικά με την έκρηξη στις 9 Ιουνίου, από την οποία σκοτώθηκαν οκτώ πολίτες σε μια παραλία της Γάζας και η οποία αποδίδεται από τους Παλαιστινίους σε ισραηλινή οβίδα, κάτι που το Ισραήλ αρνείται. Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε έρευνα κατά την οποία δεν εντόπισε ευθύνη του για το συμβάν. Την ίδια ώρα, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς διαψεύδει τις ισραηλινές αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, ο ίδιος έχει παραλάβει ελαφρύ οπλισμό από το εβραϊκό κράτος, αλλά τόνισε ότι οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας χρειάζονται όπλα από καιρού εις καιρόν.

    [07] Ζωής ...σΤάσεις

    Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

    Παραδοσιακός γάμος για την Κίντμαν

    18/6/2006 2:11:00 μμ

    Παραδοσιακό γάμο σε Καθολική εκκλησία του Σίδνεϊ επέλεξε η Νικόλ Κίντμαν η οποία όπως φημολογείται και αναφέρει και ο κυριακάτικος αυστραλιανός Τύπος, είναι έγκυος. Η διάσημη Αυστραλή σταρ θα "έλθει εις γάμου κοινωνίαν" με τον αγαπημένο της Κιθ Ούρμπαν, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και ο ιερέας Πολ Κόλεμαν που θα τελέσει το γαμήλιο μυστήριο προσπαθεί να ρίξει τους τόνους: "Είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι που συμβαίνει να είναι διάσημη, που ερωτεύτηκε και επιθυμεί να παντρευτεί. Είναι απλό. Προσωπικά θα προσπαθήσω να τελεστεί το μυστήριο όπως ακριβώς το επιθυμεί, σύμφωνα με την παράδοση, μ' έναν τρόπο αξιοπρεπή και σωστό". Ο ιερέας Πολ Κόλεμαν γνωρίζει την οικογένεια της Νικόλ Κίντμαν, εδώ και τριάντα χρόνια, ενώ την ίδια τη γνώρισε πέρυσι το Πάσχα στη λειτουργία της Μ. Παρασκευής.

    [08] Ζωής ...σΤάσεις

    Η επιθυμία της Άνιστον

    "Μπραντ, θέλω να μείνουμε φιλαράκια"

    18/6/2006 1:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/6/2006 2:37:07 μμ)

    Την ελπίδα κάποια μέρα να ξαναγίνει φίλη με τον εκλεκτό της καρδιάς της και πρώην σύζυγό της Μπραντ Πιτ εξέφρασε η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα News of the World, καθώς όπως τόνισε εξακολουθεί να τον αγαπά. "Δεν λυπάμαι για τίποτα για το διάστημα που έζησα με τον Μπραντ" τονίζει η Άνιστον. "Περάσαμε μαζί επτά χρόνια πολύ έντονα σε μία σχέση που άλλες φορές ήταν υπέροχη και άλλες περίπλοκη. Θα αγαπώ τον Μπραντ ως το τέλος της ζωής μου και ελπίζω ότι κάποια μέρα μπορεί να γίνουμε και πάλι φίλοι", υπογραμμίζει η 37χρονη Τζένιφερ Άνιστον.

    Ο Μπραντ Πιτ και η Τζένιφερ Άνιστον χώρισαν το 2005, όταν ο Πιτ ερωτεύθηκε την Αντζελίνα Τζολί στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Ο κύριος και η κυρία Σμιθ". Πριν από ένα μήνα το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο τους παιδί. "Αυτή τη στιγμή είμαι καλά", λέει η Άνιστον, η οποία δεν φοβάται να εξομολογηθεί ότι υπήρξε περίοδος που ήταν άσχημα ψυχολογικά και έκλαιγε. Η Άνιστον απέφυγε να πει εάν είναι ερωτευμένη με τον ηθοποιό Βινς Βον, συμπρωταγωνιστή της στην ταινία "The Break-Up", που βγήκε στις οθόνες τον περασμένο μήνα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Μέχρι τώρα δεν μου έχει κάνει σερενάτα κάτω από το μπαλκόνι μου" και πρόσθεσε ότι έχει γνωρίσει "κάθε είδους άνδρες, άξεστους, τρυφερούς, γοητευτικούς και κατεργάρηδες", αλλά "οι άνδρες εν γένει είναι καλό πράγμα".

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    News of the World: "The naked truth about Jen"


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 18 June 2006 - 16:50:30 UTC