Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
  • [02] Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια
  • [03] Διακοπές σε δρομολόγια του ΟΣΕ
  • [04] Κινδύνεψαν επιβάτες ΚΤΕΛ
  • [05] Μυστική συνάντηση Αμπάς-Χανίγια
  • [06] Διαπραγματεύσεις ΟΤΟΕ-Τραπεζων
  • [07] "Από τα μεγάλα στα… μικρά ναυπηγήματα"

    [01] Κοινωνία

    Ένας στους 10 μαθητές έχει δοκιμάσει ναρκωτικά

    Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

    26/6/2006 10:01:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2006 11:18:32 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Ένας στους 10 μαθητές, ηλικίας 14 έως 17 ετών έχει κάνει χρήση παράνομων ουσιών, με το παραισθησιογόνο "έκσταση", να διαδίδεται ολοένα και περισσότερο μεταξύ των νέων. Επιπλέον, πάνω από ένας στους τρεις γνωρίζουν κάποιο χρήστη ναρκωτικών ουσιών στο άμεσο περιβάλλον τους. Περισσότεροι από τους μισούς, θεωρούν τα οικογενειακά προβλήματα κύριο αίτιο για τη χρήση παράνομων ουσιών. Τα εξαιρετικά ανησυχητικά αυτά στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης, κρούουν ακόμα μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Από τις 8:30 το πρωί διεξάγεται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, σύσκεψη κατά των ναρκωτικών με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, υπό την προεδρία του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Αναστάσιου Δημοσχάκη. Η σύσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 12 με δηλώσεις του κ. Πολύδωρα, όσον αφορά το θέμα της δίωξης των ναρκωτικών σε όλη τη χώρα. Στη σύσκεψη, που έχει και διαστάσεις ειδικού σεμιναρίου, οι διοικητές των υπηρεσιών θα ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα αντιμετώπισης της μάστιγας. Παράλληλα, την Τρίτη, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, θα μεταβεί στη Μόσχα για τη διεθνή σύσκεψη κατά των ναρκωτικών. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

    Μας αφορά όλους

    "Η μάστιγα των ναρκωτικών αποτελεί, μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις για την παγκόσμια εποχή που βιώνουμε και μας προτρέπει όλους να διευρύνουμε και να ενισχύσουμε τη διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπισή της" τονίζει σε μήνυμά του ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας, πως "τα ναρκωτικά διακυβεύουν το αύριο της κοινωνία μας". Ακόμα, ο υπουργός επισημαίνει, ότι "το πρόβλημα των ναρκωτικών μας αφορά όλους".

    "Δέσμευσή μας είναι να θεμελιώσουμε ένα ολοκληρωμένο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που εκπαιδεύει, θεραπεύει και υποστηρίζει ενεργά την επανασύνδεση με τον κοινωνικό ιστό", τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

    [02] Κοινωνία

    Με αφορμή τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ

    Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

    26/6/2006 8:57:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι φοιτητές με αφορμή τη Σύνοδο των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ, που θα πραγματοποιηθεί στο Λαγονήσι την Τρίτη και την Τετάρτη. Τις ίδιες μέρες οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Την Τρίτη το συλλαλητήριο θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας, ενώ την Τετάρτη οι φοιτητές θα διαδηλώσουν στο Λαγονήσι. Πάντως, από την επόμενη εβδομάδα, οι πανεπιστημιακοί προσανατολίζονται σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Στο μεταξύ, από τη νέα σχολική χρονιά, στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δάσκαλοι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κάλεσμα σε διάλογο

    [03] Κοινωνία

    Λογω έργων στο τμήμα μεταξύ Σερρών Δικαίων

    Διακοπές σε δρομολόγια του ΟΣΕ

    26/6/2006 10:40:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΟΣΕ

    Τη διακοπή της κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο τμήμα μεταξύ Σερρών Δικαίων, λόγω της πραγματοποίησης έργων στις γραμμές, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ).

    Ειδικότερα διακόπτεται η κυκλοφορία: Από σήμερα μέχρι και 05-08-2006 για τις αμαξοστοιχίες -613 και 614, στο τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών - Δικαίων/Ορμενίου - Σερρών. -1683, στο τμήμα Δικαίων - Αλεξανδρούπολης Λιμένος. -Inter City 90, 604 και 605, στο τμήμα Κομοτηνής - Ορμενίου - Κομοτηνής. - Inter City 93, στο τμήμα Αλεξανδρούπολης Λιμένος - Κομοτηνής. - Inter City 70, στο τμήμα Σερρών - Αλεξανδρούπολης Λιμένος.

    Από 05-08-2006 και μέχρι νεωτέρας για τις αμαξοστοιχίες -613 και 614, στο τμήμα Αλεξανδρούπολης Λιμένος - Δικαίων/Ορμενίου -Αλεξανδρούπολης. -1683, στο τμήμα Δικαίων - Αλεξανδρούπολης Λιμένος - Inter City 90, 604 και 605, στο τμήμα Αλεξανδρούπολης Λιμένος - Ορμενίου - Αλεξανδρούπολης Λιμένος.

    Όσοι επιβάτες έχουν προαγοράσει εισιτήρια με αφετηρία ή προορισμό τους ανωτέρω σταθμούς κατά το χρονικό διάστημα που προαναφέρθηκε και δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν λόγω της παραπάνω ρύθμισης, θα τους επιστρέφεται ολόκληρο το αντίτιμο των εισιτηρίων. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείται το επιβατικό κοινό να επικοινωνεί με το κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΣΕ στο τετραψήφιο αριθμό 1110 ή με τους κατά τόπους Σταθμούς.

    Σχετικά Links:

    Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ)

    [04] Κοινωνία

    Στη Θεσσαλονίκη

    Κινδύνεψαν επιβάτες ΚΤΕΛ

    26/6/2006 10:04:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περιπέτεια με ευτυχώς αίσιο τέλος είχαν το πρωί οι έντεκα επιβαίνοντες του ΚΤΕΛ Κιλκίς, λίγο έξω από το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μια βλάβη πιθανότατα στα φρένα του λεωφορείου προκάλεσε φωτιά στο όχημα, την ώρα που βρισκόταν στην οδό Δενδροποτάμου. Το λεωφορείο προσέκρουσε διαδοχικά σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και σε λεωφορείο που ήταν σταθμευμένα με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά. Ο οδηγός και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν έγκαιρα από το όχημα και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά προτού επεκταθεί και σε άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

    [05] Μ. Ανατολή

    Μυστική συνάντηση Αμπάς-Χανίγια

    26/6/2006 7:40:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2006 8:11:46 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Με τον πρωθυπουργό της Κυβέρνησης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, συναντήθηκε το βράδυ της Κυριακής στη Γάζα ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας. Η συνάντηση, που έγινε γνωστή από παλαιστινιακή πηγή, ήταν μυστική, πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση. Σύμφωνα με την πηγή, οι δύο άνδρες συζήτησαν "τις απειλές του Ισραήλ" μετά την επίθεση Παλαιστίνιων κομάντος το πρωί της Κυριακής εναντίον ισραηλινού στρατιωτικού φυλακίου στη μεθόριο της Λωρίδας της Γάζας, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και δύο Παλαιστίνιοι κομάντος, ενώ απήχθη ένας 19χρονος Ισραηλινός στρατιώτης. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κασάμ (ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς), οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης και ο "Στρατός του Ισλάμ", μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση. Ωστόσο, η Χαμάς, τονίζει ότι δε γνωρίζει τίποτα για την απαγώγή του στρατιώτη, την πρώτη μετά το 1994.

    Αποφασισμένοι για την απελευθέρωση του στρατιώτη

    Στο μεταξύ, το κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι είναι αποφασισμένο "να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα" για να επιτύχει την απελευθέρωση του στρατιώτη, τονίζοντας μάλιστα, ότι καθιστά την Παλαιστινιακή Αρχή και τον Μαχμούντ Αμπάς υπεύθυνους για την επίθεση αυτή και για όλες τις συνέπειές της.

    Το κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας ανακοίνωσε επίσης ότι "ενέκρινε σειρά προτάσεων αξιωματούχων ασφαλείας για την απελευθέρωση του απαχθέντος στρατιώτη". Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα φέρει την ευθύνη για κάθε βλάβη του στρατιώτη και ότι δε θα υπάρξει ασυλία για κανένα πρόσωπο ή οργάνωση.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης, ότι ο πρωθυπουργός, Εχούντ Όλμερτ και ο υπουργός Άμυνας, Αμίρ Περέτζ, θα δώσουν το "πράσινο φως για τις επιχειρήσεις εναντίον στόχων των παλαιστινιακών τρομοκρατικών οργανώσεων".

    "Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς" είπε ο Όλμερτ σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος στην απαγωγή του στρατιώτη.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Israel vows to free Gaza soldier

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες συγκρούσεις στη Γάζα

    [06] Οικονομία

    Παρουσία του υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη

    Διαπραγματεύσεις ΟΤΟΕ-Τραπεζων

    26/6/2006 10:55:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Νέα συνάντηση έχουν από το πρωί η ΟΤΟΕ και εκπρόσωποι των Τραπεζών στο υπουργείο Απασχόλησης, παρουσία του υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη για τη σύναψη κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ). Αρχίζουν σήμερα οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας στις τράπεζες. Οι τραπεζίτες θέτουν και θέμα ωραρίου, ζήτημα το οποίο οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν θέλουν να διαπραγματευθούν εντός της σύμβασης, αλλά να τεθεί σε Επιτροπή. Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές θέλουν να κλείσουν άμεσα το οικονομικό σκέλος της σύμβασης.

    Όλα αυτά, στον απόηχο της επεισοδιακής γενικής συνέλευσης του Επικουρικού Ταμείου της Ιονικής-Λαϊκής και άλλων τραπεζών, που έχουν συγχωνευτεί ή σταμάτησαν τη λειτουργία τους. Από τη συνέλευση η οποία εξέταζε τη διαχείριση του αποθεματικού του ταμείου, επτά τραπεζοϋπάλληλοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επεισοδιακή συνέλευση

    [07] Πολιτισμός

    Έκθεση του Ναυτικού Μουσείου

    "Από τα μεγάλα στα μικρά ναυπηγήματα"

    26/6/2006 7:23:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Μια ξεχωριστή έκθεση με μοντέλα ελληνικών παραδοσιακών σκαριών εγκαινιάζεται στις 27 Ιουνίου, στο Ναυτικό Μουσείο. Η έκθεση με τίτλο "Από τα μεγάλα στα μικρά ναυπηγήματα" διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Ναυτικής Εβδομάδας, ενώ κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα κληρωθεί μία παραδοσιακή βάρκα κατασκευασμένη από νέους του οργανισμού "Μέριμνα Ζωής κατά της Εξάρτησης", που κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μάστιγα των ναρκωτικών και προσπαθούν να επανενταχθούν στην κοινωνία. Το ποσό, που θα συγκεντρωθεί από την πώληση των λαχνών, θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός καινούργιου σκαριού από άλλους νέους, που παλεύουν να ξεφύγουν από το αδιέξοδο των ναρκωτικών. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 210-4516264 και 210-4286959.

    Σχετικά Links:

    Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 June 2006 - 8:50:38 UTC