Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις από Ελλάδα και Κύπρο
  • [02] Συνέλαβαν κατά λάθος Έλληνα βουλευτή
  • [03] Στο Ιράν ο Γ. Παπανδρέου
  • [04] Σουφλιάς: "Έργο μαμούθ"
  • [05] Τραγωδία στην άσφαλτο
  • [06] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • [07] Ιράκ: Συνέχεια επιθέσεων
  • [08] Αναταραχή από απαγωγή Ισραηλινού

    [01] Πολιτική

    Αντιδράσεις από Ελλάδα και Κύπρο

    26/6/2006 11:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2006 11:22:06 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αθλιότητες ανάξιες σχολιασμού χαρακτήρισε το γραφείο Τύπου του επιτίμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τα δημοσιεύματα, που τον εμπλέκουν σε θέματα συνδεόμενα με την προεδρική εκλογή στην Κύπρο. Ελληνική και κυπριακή κυβέρνηση καθώς και πολιτικοί και από τις δύο χώρες αποδοκίμασαν τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για "κινήσεις υπονόμευσης του προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου από πολιτικούς παράγοντες στην Ελλάδα". Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, τόνισε ότι η επίσημη θέση της Ελλάδας εκφράζεται από τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Εξωτερικών, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον αναπληρωτή του. "Οποιαδήποτε κίνηση, οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης του Προέδρου Παπαδόπουλου απ όποιον και αν γίνεται, εάν γίνεται, είναι απολύτως αποδοκιμαστέα και καταδικαστέα", σημείωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, ενώ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χριστόδουλος Πασιαρδής, είπε ότι οι απόψεις αυτές δεν επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο κυβερνήσεων, αν και σημείωσε ότι υπάρχουν κύκλοι στην Αθήνα, που δε συμφωνούν με την πολιτική που ακολουθείται στο Κυπριακό. Τα δημοσιεύματα αποδοκίμασαν και στελέχη των κυπριακών κομμάτων.

    [02] Πολιτική

    Σε αεροδρόμιο της Γαλλίας

    Συνέλαβαν κατά λάθος Έλληνα βουλευτή

    26/6/2006 10:43:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Θύμα γραφειοκρατικού λάθους σε γαλλικό αεροδρόμιο έπεσε ο βουλευτής του ΣΥΝ, Γιάννης Δραγασάκης, που βρισκόταν στο Παρίσι για τις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αν και δήλωσε την ιδιότητά του και έδειξε το διπλωματικό του διαβατήριο, οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες, τον έβγαλαν δια της βίας από το αεροπλάνο και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα όπου διαπιστώθηκε ότι το συμβάν οφειλόταν σε λάθος των υπαλλήλων της αεροπορικής εταιρείας Air France. Μόλις η διεύθυνση του αεροδρομίου αντελήφθη το λάθος ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Δραγασάκη. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ καταγγέλλει την ασυδοσία και τον αυταρχισμό των κατασταλτικών μηχανισμών, που έχει ενθαρρύνει η διεθνής αντιτρομοκρατική υστερία, ενώ η πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης εξέφρασε την αγανάκτησή της για το συμβάν.

    [03] Πολιτική

    Για συνομιλίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα

    Στο Ιράν ο Γ. Παπανδρέου

    26/6/2006 9:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2006 9:48:42 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Στην Τεχεράνη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει αναλάβει τη διπλωματική πρωτοβουλία για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. Ο κ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μανουσέρ Μοτακί, και τον επικεφαλής διαπραγματευτή για το πυρηνικό πρόγραμμα, Αλί Λαριτζανί, ενώ το βράδυ της Δευτέρας συναντάται με τον Ιρανό πρόεδρο, Μαχμούντ Αχματινετζάντ. Μετά τις συναντήσεις, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε τη διεθνή ανησυχία για την υπόθεση και εκτίμησε ότι οι ιδιαίτερες σχέσεις της Ελλάδας με το μουσουλμανικό και αραβικό κόσμο "θα συμβάλουν τα μέγιστα" προς την κατεύθυνση μιας ειρηνικής λύσης, που δε θα έχει ηττημένους και θα είναι προς όφελος όλης της περιοχής. Την Τρίτη, ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπου θα έχει επαφές με την νέα ισραηλινή κυβέρνηση και τον παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς. Επίσης, θα συναντηθεί, στα Ιεροσόλυμα, με τον Πατριάρχη Θεόφιλο τον Γ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Ιράν ο Γ. Παπανδρέου

    [04] Κοινωνία

    Αρχίζει η σύνδεση Ελευσίνας-Τσακώνας Καλαμάτας

    Σουφλιάς: "Έργο μαμούθ"

    26/6/2006 9:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2006 9:46:29 μμ)

    Πηγή: NET

    Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο της κατασκευής του μεγάλου οδικού άξονα, που θα συνδέει την Ελευσίνα με την Τσακώνα Καλαμάτας, έργο το οποίο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, χαρακτήρισε "έργο μαμούθ". Ο προϋπολογισμός του θα είναι τριπλάσιος αυτός της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου, ενώ η κατασκευή του θα γίνει με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικών εταιρειών, τα κεφάλαια αυτοχρηματοδότησης των οποίων θα συγκεντρωθούν από τα διόδια, που θα αρχίσουν να τους παραχωρούνται από το 2007. Τα πρώτα εργοτάξια αναμένονται στις αρχές του επόμενου χρόνου, ενώ από τα 365 χιλιόμετρα του αυτοκινητοδρόμου, τα 284 θα είναι καινούργια. Όσον αφορά το αντίτιμο των διοδίων, οι οδηγοί θα καλούνται να πληρώσουν ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύουν, ενώ, όπως είπε ο κ. Σουφλιάς, εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα όρια ταχύτητας στους νέους αυτοκινητοδρόμους. Στο μεταξύ, ανοίγουν οι σήραγγες στην Κακιά Σκάλα με κατεύθυνση από Κόρινθο προς Αθήνα.

    [05] Κοινωνία

    Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν

    Τραγωδία στην άσφαλτο

    26/6/2006 6:33:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Τέσσερις άνθρωποι απανθρακώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εθνική οδό Ρεθύμνου - Ηρακλείου, στην περιοχή Σφακάκι βυτιοφόρο που μετέφερε κηροζίνη έπεσε πάνω σε λεωφορείο της εταιρείας Creta Farm που είχε σταθμεύσει για να αποβιβάσει εργαζόμενους. Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη και τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Απανθρακώθηκαν τρεις επιβάτες, καθώς και ο οδηγός του βυτιοφόρου. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Χανίων, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται στρατιωτικά αεροπλάνα προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" στην Αθήνα. Λόγω του σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος, κόπηκε η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο και έγινε εκτροπή από την παλιά εθνική οδό. Παρόντες στην επιχείρηση ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης και ο Νομάρχης Ρεθύμνου, οι οποίοι εξέφρασαν τη λύπη τους για το σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

    [06] Κοινωνία

    Λόγω της συνόδου των Υπουργών Παιδείας

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    26/6/2006 8:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2006 10:55:20 μμ)

    Διακόπτεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Σουνίου από το πρωί της Τρίτης έως και το απόγευμα της Τετάρτης, λόγω της συνόδου των Υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ, στο Λαγονήσι. Τα οχήματα με κατεύθυνση από και προς το Σούνιο θα κάνουν παράκαμψη από το 39ο έως το 42ο χιλιόμετρο. Στο μεταξύ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της προγραμματισμένης πορείας, το μεσημέρι της Τρίτης. Στους κεντρικούς δρόμους, η κυκλοφορία θα διακόπτεται σταδιακά, ενώ θα γίνουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

    [07] Ιράκ

    Ιράκ: Συνέχεια επιθέσεων

    26/6/2006 9:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2006 10:48:59 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS, BBC, ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε ένοπλες επιθέσεις και βομβιστικές ενέργειες που σημειώθηκαν την Δευτέρα στο Ιράκ, σύμφωνα με ιρακινές πηγές ασφαλείας. Στην πόλη Μπαακούμπα, βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε ένα σταθμό μοτοσυκλετών εξερράγη το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα επτά πολίτες να χάσουν τη ζωή τους σε πολυσύχναστη αγορά σιιτικού χωριού, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών. Νωρίτερα, άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν εξερράγη βόμβα σε κεντρική αγορά της σιιτικής πόλης Χίλα, νότια της Βαγδάτης. Αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι οι νεκροί από τη βόμβα στην Χίλα ήταν 30. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την επίθεση αυτή, μία από τις αιματηρότερες που έχουν σημειωθεί στο Ιράκ μετά το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, σε αεροπορική επιδρομή του αμερικανικού στρατού στις 7 Ιουνίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προτάσεις για ενότητα

    [08] Μ. Ανατολή

    Στη Μέση Ανατολή

    Αναταραχή από απαγωγή Ισραηλινού

    26/6/2006 10:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2006 10:39:07 μμ)

    Πηγή: NET

    Αναζωπυρώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή λίγες ώρες μετά την επίθεση ένοπλων Παλαιστινίων κατά ισραηλινού μεθοριακού σταθμού. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η απαγωγή του 19χρονου Ισραηλινού στρατιώτη, Τζιλάντ Σχαλίντ, από παλαιστινιακή οργάνωση. Το Ισραήλ είναι έτοιμο να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας καθώς η απελευθέρωση του Σχαλίντ θεωρείται ζήτημα τιμής. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, έχει διατάξει πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα για εκκαθαριστική επιχείρηση μεγάλης έκτασης εναντίον των Παλαιστινίων μαχητών, ενώ κατέστησε υπεύθυνη για την τύχη του 19χρονου στρατιώτη σύσσωμη την παλαιστινιακή ηγεσία. Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, ζήτησε από τις δυνάμεις ασφαλείας να εντοπίσουν τον όμηρο, ενώ ο αντιπρόεδρος της παλαιστινιακής κυβέρνησης, Νασρ αλ Σαέρ, κάλεσε τους απαγωγείς να μη βλάψουν τον όμηρο για να μη δώσουν στο Ισραήλ αφορμή για κλιμάκωση της έντασης. Στον αντίποδα οι εξτρεμιστές της Φατάχ, που ζήτησαν να μην απελευθερωθεί ο όμηρος και δήλωσαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τυχόν ισραηλινή επίθεση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 June 2006 - 20:50:18 UTC