Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-06-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φρούριο το Λαγονήσι
  • [02] Κακοποίηση ανηλίκου
  • [03] Εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας
  • [04] Ενισχύσεις σε ανέργους
  • [05] Μείωση του ελλείμματος

    [01] Κοινωνία

    Σύνοδος ΟΟΣΑ για Παιδεία

    Φρούριο το Λαγονήσι

    28/6/2006 9:35:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Ολοκληρώνονται σήμερα στο Λαγονήσι οι εργασίες της Συνόδου των Υπουργών Παιδείας των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ, με θέμα ο ρόλος και η ποιότητα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Την έναρξη της Συνόδου, στην οποία συμμετέχουν 40 υπουργοί Παιδείας και 200 αντιπρόσωποι απ όλο τον κόσμο κήρυξε την Τρίτη, η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου. Φρούριο το Λαγονήσι, καθώς φοιτητές έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο κοντά στο ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η Σύνοδος. Κλειστή και σήμερα η Αθηνών-Σουνίου και στα δύο ρεύματα από 39ο μέχρι το 42ο χλμ. Την Τρίτη, εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, με αφορμή τη Σύνοδο. Τραυματίστηκαν τέσσερις φοιτητές και έξι δημοσιογράφοι, ενώ ένα άτομο οδηγείται στον εισαγγελέα. Για μαζική χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία εναντίον δικαίων και αδίκων έκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ. Αντιδράσεις και από ΚΚΕ και ΣΥΝ. Αβάσιμες οι καταγγελίες για αστυνομοκρατία, απάντησε η κυβέρνηση. Από την πλευρά της, η ΠΟΕΣΥ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις επιθέσεις αστυνομικών και άλλων εναντίον δημοσιογράφων. Με αποχωρήσεις βουλευτών και ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων, διεξήχθη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση για το προσχέδιο του νόμου-πλαισίου των ΑΕΙ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο κάλεσμα σε διάλογο

    Σύνοδος ΟΟΣΑ για Παιδεία

    [02] Κοινωνία

    Κακοποίηση ανηλίκου

    28/6/2006 10:30:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα η μητέρα του τετράχρονου αγοριού και ο φίλος της, ομογενείς από το Καζακστάν και τη Ρωσία αντίστοιχα, οι οποίοι το βράδυ της Τρίτης το μετέφεραν σοβαρά τραυματισμένο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Το παιδί έφερε κρανιοεγκεφαλικες κακώσεις και τραύματα σε όλο του το σώμα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Το ζευγάρι κρατείται στο τμήμα προστασίας ανηλίκων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ έχει διαταχθεί και ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί το πότε και το πώς προκλήθηκαν τα τραύματα στο ανήλικο.

    [03] Μ. Ανατολή

    Βομβάρδισαν γέφυρες και ενεργειακή μονάδα

    Εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας

    28/6/2006 7:34:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/6/2006 8:12:57 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - BBC

    Μεγάλη χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λωρίδα της Γάζας, λίγες ώρες αφότου μαχητικά αεροσκάφη, κατά τη διάρκεια τεσσάρων επιδρομών, κατέστρεψαν δύο γέφυρες και μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα. Παράλληλα, πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι από τις εκρήξεις καταστράφηκε και το κεντρικό σύστημα υδροδότησης της περιοχής. Στόχος της μεγάλης κλίμακας επιχείρησης είναι η διάσωση του 19χρονου Ισραηλινού στρατιώτη που απήχθη από Παλαιστίνιους ενόπλους την Κυριακή, κάτι που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός της χώρας, Εχούντ Ολμέρτ. Εξάλλου, την Τρίτη, οι ηγέτες της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, και της Φατάχ, Μαχμούντ Αμπάς, κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό της ενδοπαλαιστινιακής κρίσης, δίχως να γίνεται αναφορά στην αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ.

    Απαγωγή και Ισραηλινού εποίκου;

    Ισραηλινά άρματα μάχης εισέβαλαν στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, μετά την ανακοίνωση των μεσολαβητών ότι περιορίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό του απαχθέντος στρατιώτη.

    Η εισβολή πραγματοποιήθηκε μετά την ανάπτυξη των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας κοντά στην πόλη της Ράφα, που βρίσκεται επί της γραμμής των συνόρων με το Ισραήλ, και κατόπιν διαταγής των Ισραηλινών να απομακρυνθούν.

    Την ίδια ώρα, η παλαιστινιακή οργάνωση "Επιτροπή Λαϊκής Αντίστασης" (PRC), η οποία ισχυρίζεται πως έχει απαγάγει έναν Ισραηλινό έποικο, απείλησε να τον εκτελέσει σε αντίποινα για την στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

    Ωστόσο, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμη τον ισχυρισμό της για την απαγωγή, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, αλλά τόνισαν πως ερευνούν για την εξαφάνιση ενός 18χρονου εποίκου, του Ελιάχου Ασέρι, από τον οικισμό του Ιταμάρ.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Israel army launches Gaza assault

    New York Times: Israeli Troops Move Into Gaza; Bridges Are Hit

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε ετοιμότητα οι Ισραηλινοί

    [04] Οικονομία

    Ενισχύσεις σε ανέργους

    28/6/2006 9:25:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Την πρόταση του για τη δημιουργία ειδικού ταμείου αλληλεγγύης για τους ανέργους που προέρχονται από φθίνουσες επιχειρήσεις σε περιοχές με υψηλή ανεργία, παρουσίασε στους κοινωνικούς εταίρους την Τρίτη, ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης. Στους ανέργους πάνω από 50 ετών θα χορηγείται οικονομική ενίσχυση ποσοστού 80% επί του τελευταίου μισθού, μέχρι να βρουν δουλειά ή να συνταξιοδοτηθούν, ενώ προβλέπεται διακοπή του επιδόματος εάν βρεθεί απασχόληση. Σχολιάζοντας την πρόταση Τσιτουρίδη, οι συντονιστές του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας και Εύη Χριστοφιλοπούλου, έκαναν λόγο για κακή απομίμηση της πρότασης νόμου της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη συρρίκνωση του νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα κίνητρα απασχόλησης.

    [05] Οικονομία

    Μείωση του ελλείμματος

    28/6/2006 8:01:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Μειωμένο κατά 41,2% ήταν το έλλειμμα του προϋπολογισμού το πρώτο πεντάμηνο του 2006, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Εξάλλου, όπως εκτίμησε σε χθεσινή του ομιλία στην Τράπεζα της Ελλάδος ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ, ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί φέτος και το 2007 γύρω στο 3%. Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως η συγκράτηση των δημοσίων δαπανών επιτυγχάνεται με μείωση των επιδοτήσεων για ασφάλιση και περίθαλψη και με περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποίηση για τις πρωτοβουλίες

    Θετικά σχόλια ΟΟΣΑ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 28 June 2006 - 8:50:12 UTC