Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 4χρονος
  • [02] Φοβούνται πόλεμο στη Γάζα

    [01] Κοινωνία

    Από καρδιοαναπνευστική ανακοπή

    Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 4χρονος

    30/6/2006 10:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2006 11:02:05 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Παρασκευής, ο τετράχρονος που είχε κακοποιηθεί από την 25χρονη μητέρα του και τον 26χρονο σύντροφό της. Το άτυχο αγοράκι διακομίστηκε την Τρίτη από το Θριάσιο Νοσοκομείο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων " Π. & Α. Κυριακού". Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου το παιδί απεβίωσε την Παρασκευή στις 20:45, από καρδιοαναπνευστική ανακοπή συνεπεία πολλαπλών τραυματισμών. Από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών θα διενεργηθεί νεκροψία και νεκροτομή. Εν τω μεταξύ, η μητέρα του παιδιού και ο σύντροφός της αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο με πρόκληση βαριάς βλάβης στην υγεία του θύματος. Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή το ζευγάρι των ομογενών από το Καζακστάν, ενώ αρνήθηκε ότι χτύπησαν το παιδί, υποστηρίζοντας ότι υπέστη τις κακώσεις επειδή έπεσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προφυλακίστηκαν για την κακοποίηση

    [02] Μ. Ανατολή

    Φοβούνται πόλεμο στη Γάζα

    1/7/2006 11:07:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/7/2006 11:44:25 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Το φόβο ότι η κλιμακούμενη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων μπορεί να οδηγήσει τελικά σε κανονικό πόλεμο μεταξύ τους, εκτός αν η παρούσα βία σταματήσει αμέσως, εξέφρασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη χθεσινοβραδυνή συνεδρίασή του. Η αναπληρώτρια γγ Ανγκέλα Καν, σύμβουλος του Κόφι Αναν στα πολιτικά θέματα, απευθυνόμενη στο 15μελές Συμβούλιο Ασφάλειας έκανε λόγο για "σοβαρή κρίση", τονίζοντας ότι εφόσον η κατάσταση αυτή οδηγήσει σε πόλεμο, "σοβαρότατες θα είναι οι επιπτώσεις" για τους αμάχους και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Αναφερόμενη στη σύλληψη εξαπέλυσε από τους Ισραηλινούς οκτώ Παλαιστίνιων υπουργών και 22 Παλαιστίνιων βουλευτών, η κα. Καν υπογράμμισε ότι "τίποτε δεν δικαιολογεί τις ομηρίες αυτές", καθώς επίσης και ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και ο ισραηλινός λοχίας Γιλάντ Σαλίτ. Στο μεταξύ, το Ισραήλ συνέχισε στη διάρκεια της νύχτας τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, όπως μεταδίσει το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος των επιδρομών ήταν επτά οδικές αρτηρίες που χρησιμοποιούν οι ένοπλες ομάδες στη βόρεια και κεντρική Γάζα, προκειμένου να αποτραπεί η μεταφορά σε άλλη τοποθεσία του 19χρονου δεκανέα Γκιλάντ Σαλίτ, που απήχθη στις 25 Ιουνίου από ενόπλους Παλαιστινίους. Συνολικά χθες, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε περισσότερες από 30 επιδρομές.

    Ζητούν την απελευθέρωση 1000 κρατουμένων

    Από την πλευρά τους, οι απαγωγείς του Ισραηλινού δεκανέα, ζητούν την απελευθέρωση 1000 Παλαιστινίων κρατουμένων, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ ταυτόχρονα ζητούν τον τερματισμό της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Στην ανακοίνωση που έστειλαν με φαξ σε πολλά πρακτορεία, οι Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης και Στρατός του Ισλάμ, χωρίς να διατυπώνουν ευθεία απειλή για τη ζωή του δεκανέα, τονίζουν ότι "ο εχθρός θα είναι υπεύθυνος για τις συνέπειες".

    Πάντως, το Ισραήλ απέρριψε το αίτημα των απαγωγέων για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων. "Ο πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν συμφωνίες. Ο δεκανέας Σαλίτ είτε θα αφεθεί ελεύθερος ή θα δράσουμε εμείς για την απελευθέρωσή του" τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Ρεγκέβ.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση ο δεκανέας είναι ζωντανός και πρόσφατα τον επισκέφτηκε ένας Παλαιστίνιος γιατρός για να φροντίσει τα τραύματά του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Γενικεύονται οι ισραηλινές επιθέσεις


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 1 July 2006 - 8:50:04 UTC