Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκατόμβη θυμάτων

    [01] Κόσμος

    Συντριβή ρωσικού Airbus στη Σιβηρία

    Εκατόμβη θυμάτων

    9/7/2006 10:33:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/7/2006 11:22:52 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-Associated Press-BBC

    Ένα αληθινό εφιάλτη ζει σήμερα η Ρωσία, που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε ξαφνικά να θρηνεί για την απώλεια περίπου 150 ζωών στη συντριβή ενός ρωσικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της προσγείωσης, στο αεροδρόμιο του Ιρκούτσκ της Σιβηρίας. Πρόκειται για ένα Airbus A-310 της εταιρίας Sibir Airlines, που εκτελούσε την νυχτερινή πτήση εσωτερικού 778, από τη Μόσχα στη Λίμνη Βαϊκάλη, με 192 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος. Μέχρι στιγμής οι δυνάμεις διάσωσης έχουν ανασύρει από τα συντρίμμια της ατράκτου 120 σορούς. Άλλοι 55 επιζήσαντες νοσηλεύονται με εγκαύματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών, πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά, που ταξίδευαν με τους γονείς τους προς το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Βαϊκάλης για τις καλοκαιρινές διακοπές. Επίσης, όλο το πλήρωμα του αεροπλάνου φέρεται να χάθηκε στη συντριβή. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της προσγείωσης, όταν το αεροσκάφος γλίστρησε και έφυγε εκτός αεροδιαδρόμου, προσέκρουσε σε ένα τσιμεντένιο τοίχο και κατόπιν σε γειτονικό κτήριο, με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες.

    Αναζητούν απαντήσεις στα "γιατί"

    Ο υπουργός Μεταφορών, Ιγκόρ Λεβίτιν δήλωσε ότι οι πιλότοι του αεροπλάνου ενημέρωσαν τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι έκαναν ασφαλή προσγείωση, αλλά ξαφνικά διακόπηκε η επικοινωνία και φάνηκε ότι οι πιλότοι έχασαν τον έλεγχο. Η τρελή πορεία του αεροσκάφους ανακόπηκε από την πρόσκρουση στο κτήριο, σε μικρή απόσταση από σπίτια περιοίκων. Την ώρα της προσγείωσης ο διάδρομος ήταν βρεγμένος, λόγω καταιγίδας, γεγονός που πιθανολογείται ότι συνέβαλε στο μοιραίο. Μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, η άτρακτος κόπηκε στα δύο και μόνο το ουραίο τμήμα έμεινε άθικτο, απ΄ όπου κατάφεραν να απεγκλωβιστούν ζωντανοί 55 άνθρωποι. Οι έξι, μεταξύ αυτών και ένα 10χρονο παιδί, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρά εγκαύματα.

    Πολυμελή συνεργεία διάσωσης και πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν για να σβήσουν τη φωτιά, για την οποία χρειάστηκαν τρεις ώρες έως ότου τη θέσουν υπό έλεγχο. Το έργο δυσχεραινόταν λόγω της βροχής και της χαμηλής ορατότητας.

    Στο Ιρκούτσκ μετέβη ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών για να τεθεί επικεφαλής των ερευνών που διεξάγονται για την εξακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος. Τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου έχουν εντοπιστεί και θα σταλούν στη Μόσχα για έλεγχο. Ο Ρώσος προεδρος Βλαντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους των θυμάτων, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    Πρόκειται για το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία αυτή τη χρονιά. Τον Μάιο ένα άλλο Airbus A-320, αρμενικό αυτή τη φορά, έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα, ανοικτά του θέρετρου του Σότσι, με συνέπεια να σκοτωθούν 113 άνθρωποι, οι περισσότεροι Ρώσοι και Αρμένιοι.

    Τον Αύγουστο του 2004, άλλοι 83 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σε διπλή συντριβή δύο Τουπόλεφ κατά την απογείωση τους από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

    Πάντως, το αεροδρόμιο του Ιρκούτσκ έχει γίνει στο παρελθόν ξανά θέατρο παρόμοιας τραγωδίας με τη σημερινή, καθώς το τον Ιούλιο του 2001 η συντριβή ενός Τουπόλεφ 154 κατά την προσγείωση του, παρέσυρε στο θάνατο τους 145 επιβαίνοντες.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC-Passenger plane crashes in Russia

    Reuters-Plane crashes in Russia

    CBS-150 Killed in Siberian Airplane Crash

    Aljazeera-Russia plane crash kills at least 102

    CNN-Russian passenger jet crashes


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 July 2006 - 8:50:16 UTC