Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένσταση στο εκλογοδικείο κατά Ανδριανόπουλου
  • [02] Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο και σε δασική έκταση
  • [03] Έξι πυροσβέστες νεκροί στην Πορτογαλία

    [01] Πολιτική

    Ένσταση στο εκλογοδικείο κατά Ανδριανόπουλου

    9/7/2006 7:29:00 μμ

    Ένσταση με την οποία ζητάει να κηρυχθεί έκπτωτος του βουλευτικού αξιώματος του ο βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Ανδριανόπουλος, λόγω επαγγελματικού ασυμβίβαστου κατέθεσε στο Εκλογοδικείο η πρώτη αναπληρωματική βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Αγαθή Βρεττού. Όπως αναφέρει η κ. Βρεττού, ο κ. Ανδριανόπουλος αν και αρχικά μετά τις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004 είχε καταθέσει στην πρόεδρο της Βουλής επιστολή με την οποία ανέφερε ότι εγκατέλειψε κάθε άλλη απασχόληση, στη συνέχεια υπέβαλε νέα επιστολή με την οποία ενημέρωνε την πρόεδρο του κοινοβουλίου ότι αναλαμβάνει αμειβόμενη επαγγελματική δραστηριότητα. Προσθέτει ακόμα ότι ο κ. Ανδριανόπουλος απασχολείται στην εταιρεία Εuropean Profiles που αναλαμβάνει μελέτες και παρέχει υπηρεσίες προς το Δημόσιο, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλα νομικά πρόσωπα. Κατόπιν αυτών, η κ. Βρεττού ζητάει να εκπέσει του βουλευτικού αξιώματος ο κ. Ανδριανόπουλος, επειδή ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα και είναι σύμβουλος στην εν λόγω εταιρεία που αναλαμβάνει μελέτες και παρέχει υπηρεσίες προς το Δημόσιο, ΟΤΑ, κ.λπ.

    Η ενέργεια αυτή του κ. Ανδριανόπουλου, κατά την πρώτη αναπληρωματική βουλευτή, παραβιάζει το άρθρο 57 παράγραφος 3 του Συντάγματος, που αναφέρει ότι τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με έργα ή την ιδιότητα του διοικητή ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους Διοικητικό Συμβουλίου ή γενικού διευθυντή επιχείρησης που αναλαμβάνει έργα, μελέτες, προμήθειες του Δημοσίου ή συνάπτει με το Δημόσιο συμβάσεις κ.λπ.

    Επίσης, παραβιάζει τα άρθρα 1 και 4 του Συντάγματος που επιβάλλουν την ισότητα κατά την άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ παραβιάζει και το άρθρο 52 του Συντάγματος που επιβάλλει την ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης. Και αυτό γιατί, η επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Ανδριανόπουλου, τον θέτει σε αδικαιολογήτως άνιση θέση σε σχέση με τους ενδεχόμενους συνυποψήφιους του, αλλά και τους συναδέλφους του στη Βουλή. Επίσης, αποτελεί νόθευση της λαϊκής βούλησης επειδή το εκλογικό σώμα όταν ψήφισε είχε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Ανδριανόπουλος όταν εκλεγεί βουλευτής θα ασκεί μόνο τα βουλευτικά του καθήκοντα και δεν θα ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα.

    [02] Κοινωνία

    Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο και σε δασική έκταση

    9/7/2006 9:24:00 μμ

    Παρά λίγο τραγωδία στο 18ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας Δομοκού. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, με κατεύθυνση από τη Λαμία προς το Δομοκό, το οποίο οδηγούσε η 50χρονη Βασιλική Γκουντανά από τον Παλαμά Καρδίτσας και στο οποίο επέβαινε η αδελφή της Ελένη, σε μια δεξιά στροφή έφυγε εκτός οδοστρώματος και "προσγειώθηκε" στο βάθος μιας ρεματιάς ενώ άρχισε αμέσως να βγάζει καπνούς. Οι διερχόμενοι οδηγοί και ένας αστυνομικός από το τμήμα της Ακρόπολης της Αθήνας κατέβηκαν με κίνδυνο της ζωής τους στη ρεματιά και απεγκλώβισαν τις δύο γυναίκες. Μόλις απομακρύνθηκαν το αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε και στην ευρύτερη δασική περιοχή. Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής περιόρισε γρήγορα τη φωτιά ενώ οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με σοβαρά τραύματα.

    [03] Κόσμος

    Έξι πυροσβέστες νεκροί στην Πορτογαλία

    9/7/2006 9:47:00 μμ

    Έξι πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων 5 από τη Χιλή, σκοτώθηκαν σήμερα στη διάρκεια επιχείρησης για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην κεντρική Πορτογαλία, ανακοίνωσαν Πορτογάλοι αξιωματούχοι. Οι έξι άνδρες έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, δήλωσε ο διοικητής των πυροσβεστικών μονάδων για την κεντρική Πορτογαλία Αντόνιο Φονσέκα στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό RDP. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με την υποστήριξη 28 οχημάτων, δύο ελικοπτέρων και δύο αεροσκαφών μετέχουν στην επιχείρηση αυτή για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση κοντά στην πόλη Φαμαλικάο, όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 July 2006 - 20:50:20 UTC