Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στη Λευκάδα
  • [02] Προσλήψεις στην Υγεία
  • [03] Στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Παπανδρέου
  • [04] Αναμένοντας τη FIFA
  • [05] Ανακαλούνται γάστρες
  • [06] "Δε θα κλείσει κανένα ΤΕΙ"
  • [07] 380.000 Lexus και Highlander ανακαλεί η Toyota
  • [08] Τέσσερις κατηγορίες για τη Vodafone
  • [09] Μαζική δηλητηρίαση
  • [10] Νέες διώξεις εισαγγελέων και δικαστών
  • [11] Ληστεία σε αποθήκη εταιρείας όπλων
  • [12] Έργα στην Κακιά Σκάλα
  • [13] Συνεδρίαση ΑΔΑΕ για Vodafone
  • [14] Αναζητώντας στοιχεία
  • [15] Στο Συμβούλιο Ασφαλείας το θέμα του Κοσόβου
  • [16] Στη Βαγδάτη ο Ράμσφελντ
  • [17] Σκηνικό πολέμου
  • [18] Ευρωπαϊκός κανονισμός για την περιαγωγή
  • [19] "Βασικός στόχος η μείωση του ελλείμματος"
  • [20] Δυσαρέσκεια για την ελληνική οικονομία
  • [21] Άρση της τιμωρίας αποκλεισμού
  • [22] "Πέταξε" για Αυστρία ο Ολυμπιακός
  • [23] Αντώναρος: "Σημασία έχει το αποτέλεσμα"
  • [24] Λαγός και "με τη βούλα" στην ΑΕΚ
  • [25] Πήρε Κόνιγκ ο Πανιώνιος
  • [26] Οδεύει προς Αγγλία ο Σαβιόλα
  • [27] "Κλίνει" προς Αρσεναλ ο Σαβιόλα
  • [28] Προβάδισμα πρόκρισης για έξι
  • [29] Ακυρώθηκε η συναυλία σας;
  • [30] Ελπίδα από το εργαστήριο
  • [31] Ευρωπαϊκό πρόστιμο για τη Microsoft
  • [32] Νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες από τον ΟΤΕ
  • [33] "Αγελαδίτσα, αγάπη μου"
  • [34] Το πολύ το "Κύριε Ελέησον"…
  • [35] Καλύτερη η "σπιτική δίαιτα"

    [01] Πολιτική

    Ξεκινά την Παρασκευή με ομιλία του Πρωθυπουργού

    Το Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στη Λευκάδα

    12/7/2006 1:46:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Με ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή ξεκινά στις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής το τριήμερο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στη Λευκάδα. Στην διάρκεια του Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί τέσσερις πολιτικές συζητήσεις με κεντρικούς εισηγητές τους υπουργούς Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και τον γ.γ του υπ. Απασχόλησης, Παναγιώτη Κοντό. Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Γιώργος Παπανικολάου στόχος είναι η σύγχρονη προσέγγιση για κάθε θέμα που απασχολεί τη νεολαία. Στο Φεστιβάλ θα πάρουν μέρος 3.000 νέοι και θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής και βράβευση του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού.

    [02] Πολιτική

    1700 νοσηλευτές μέσω ΑΣΕΠ

    Προσλήψεις στην Υγεία

    12/7/2006 12:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 5:30:13 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Προσλήψεις 1.700 νοσηλευτών τους επόμενους δυο μήνες και μέσω ΑΣΕΠ προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκε το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία καθώς και τρέχοντα προγράμματα του υπουργείου. Φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Αβραμόπουλος μετέβη στο Λαϊκό νοσοκομείο, όπως είπε, για να ενημερωθεί για το σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα της μεταμόσχευσης ήπατος σε ασθενή, υπογραμμίζοντας ότι αυτό συμπληρώθηκε με τη δημιουργία τράπεζας μοσχευμάτων. Η συγκεκριμένη επέμβαση, ήταν η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος, που έγινε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας μετά από οκτώ χρόνια, καθώς τα τελευταία χρόνια μεταμοσχεύσεις ήπατος γίνονταν μόνο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

    Σχετικά με τις προσλήψεις που προανήγγειλε ο υπουργός, σε γραπτές ανακοινώσεις τους, η υπεύθυνη κοινωνικών υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη και το γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, τόνισαν ότι οι προσλήψεις 1700 νοσηλευτών μέσω ΑΣΕΠ δεν επαρκούν, αφού τα κενά στα νοσοκομεία είναι τεράστια.

    [03] Πολιτική

    Στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Παπανδρέου

    12/7/2006 12:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 1:13:22 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στις 7.30 το απόγευμα θα κηρύξει στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει τους υποψήφιους δημάρχους που στηρίζει το κόμμα στο νομό Θεσσαλονίκης. Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν, η υποψήφια Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και η υποψήφια Δήμαρχος, Χρύσα Αράπογλου. Στη συμπρωτεύουσα, φτάνει σήμερα και ο εκλογικός υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για την Κεντρική Μακεδονία, Χρήστος Παπουτσής, που θα έχει σειρά επαφών με τα επιτελεία των υποψηφίων, καθώς και την Περιφερειακή και τις Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [04] Πολιτική

    Άρση της τιμωρίας αποκλεισμού

    Αναμένοντας τη FIFA

    12/7/2006 7:24:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 7:24:41 μμ)

    Πηγή: NET 105,8-ΑΠΕ

    Εντός ίσως και της ημέρας, αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της FIFA, για την άρση αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, μετά την ψήφιση στη Βουλή αργά το βράδυ της Τρίτης, του τροποποιημένου αθλητικού νομοσχεδίου. Άλλωστε το γεγονός πως η UEFA όρισε επισήμως ώρα έναρξης του αγώνα της Λάρισας με την Καϊσερίσπορ (Σάββατο, 21:45) δείχνει πως η άρση της τιμωρίας είναι πλέον τυπική διαδικασία. Την ικανοποίησή του για τη ρύθμιση που οριοθετεί τη λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. Σχολιάζοντας την απόφαση της Βουλής, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης δήλωσε ότι η τροποποίηση του νομοσχεδίου για τον επαγγελματικό αθλητισμο, αποτελεί προϊόν συμφωνίας με το υφυπουργείο Αθλητισμού και είναι αποδεκτή από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

    Ζιντάν και Ματεράτσι

    Με ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις αθλητικές επαγγελματικές ενώσεις καθώς και η επίμαχη τροπολογία για την ΕΠΟ, με την οποία δίνεται ρητά στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το δικαίωμα να ρυθμίζει τα της λειτουργίας και οργάνωσης των μελών της, σύμφωνα με το Καταστατικό και τους κανονισμούς της ίδιας, της FIFA και της UEFA

    Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Γιώργος Ορφανός αρνήθηκε ότι η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε έπειτα από υποδείξεις της FIFA, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις με την Παγκόσμια Ομοσπονδία έγιναν με αξιοπρεπή τρόπο και χωρίς υπαγορεύσεις.

    Ωστόσο η αντιπολίτευση εξέφρασε διαφορετική άποψη με τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ, να κάνει λόγο για νομοθετική αιχμαλωσία του Υφυπουργού από τους διεθνείς οργανισμούς, γεγονός που όπως είπε θα έπρεπε να οδηγήσει στην την παραίτηση του κ. Ορφανού.

    Νωρίτερα η συζήτηση έγινε με όρους Μουντιάλ, με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Σάββα Εμινίδη, να παραλληλίζει τον κ. Ορφανό με τον Ιταλό αμυντικό Ματεράτσι: "Η συμπεριφορά σας απέναντι στον ελληνικό αθλητισμό μου θυμίζει τη συμπεριφορά του Ματεράτσι στον Ζιντάν. Μόνο που σε εσάς την απάντηση που έδωσε ο Ζιντάν θα σας τη δώσει ο ελληνικός λαός".

    "Αν είμαι ο Ματεράτσι, πρέπει να σας θυμίσω ότι σε αυτόν, όπως και σε εμένα, καταλογίστηκε σε βάρος του πέναλτι που δεν έκανε. Δεύτερον ο Ματεράτσι πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και τρίτον ο Ζιντάν, που ονειρευτήκατε να υποδυθείτε, χτύπησε τον Ματεράτσι και είδε κόκκινη κάρτα, ενώ ο Ιταλός σήκωσε το κύπελλο. Μήπως λοιπόν κόκκινη κάρτα ετοιμάζει ο ελληνικός λαός σε εσάς για μια ακόμη φορά;", ανταπάντησε ο Υφυπουργός για να ακούσει στη συνέχεια τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Λιάνη, να χρησιμοποιεί εκ νέου το γεγονός της αποβολής του Γάλλου ποδοσφαιριστή, για να ασκήσει την κριτική του:

    "Πράγματι η διασημότερη κουτουλιά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι αυτή που έριξε ο Ζιντάν στον Ματεράτσι, αλλά η διασημότερη κεφαλιά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αυτή που έριξε ο Μπλάτερ στην κυβέρνηση και σε σας προσωπικά".

    Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης, αναφέρθηκε σε "προσπάθειες των μεγαλοεπιχειρηματιών της σούπερ-λίγκα να βάλουν στο χέρι τα υπερκέρδη του ΟΠΑΠ χωρίς μεσάζοντες. Μετά όμως την απόφαση της FIFA και την απειλή για τις ομάδες τους και την Εθνική, άδειασαν το υπουργείο και συντάχθηκαν με την ΕΠΟ".

    Την ίδια ώρα, ο εισηγητής του Συνασπισμού, Θανάσης Λεβέντης, έκανε λόγο για "προσπάθειες επιβολής ασφυκτικού κομματικού ελέγχου των ομοσπονδιών, που έβαλαν σε περιπέτειες το ελληνικό ποδόσφαιρο".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποιημένος ο Ορφανός

    [05] Κοινωνία

    Δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά δηλητηρίασης

    Ανακαλούνται γάστρες

    12/7/2006 6:38:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Αποσύρονται από την κυκλοφορία 45.000 γάστρες, που διατέθηκαν ως συνοδευτικό δώρο από την αλυσίδα σουπερ μάρκετ Βερόπουλος, καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατά την επαφή τους με όξινες τροφές δημιουργούνται αλλοιώσεις. Το προϊόν εισήχθη στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ΣΟΔΗΣ Ε.Π.Ε. Τα 45.000 τεμάχια έχουν διατεθεί ως δώρο από 12 Δεκεμβρίου 2005 έως τις 14 Ιανουαρίου 2006. Το προϊόν είναι παραγωγής Κίνας και από τα πιστοποιητικά και τις εκθέσεις δοκιμών εργαστηρίων του εξωτερικού και εσωτερικού που υπάρχουν στο τεχνικό φάκελό του, προκύπτει ότι είναι σύμφωνο με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα υλικά σε επαφή με τρόφιμα. Όμως, στο δείγμα που εξετάστηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους παρατηρήθηκε αλλοίωση της εσωτερικής επιφάνειας της γάστρας και διάβρωση του μετάλλου, καθώς και ένα καφε-κόκκινο υπόλειμα, κατά την επαφή του με όξινα τρόφιμα και σε επανειλημμένη χρήση το υλικό της γάστρας μεταφέρει στα τρόφιμα χημικές ουσίες σε επίπεδο μεγαλύτερο του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου. Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Θανάσης Σκορδάς και η εταιρεία Βερόπουλος συνιστούν στους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το προϊόν και να το επιστρέψουν στο κατάστημα από το οποίο το προμηθεύτηκαν. Το κατάστημα θα επιστρέψει στους πελάτες ποσό ίσο με την αξία του προϊόντος. Πάντως, από τη χρήση της γάστρας δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό δηλητηρίασης.

    [06] Κοινωνία

    Κοινή Επιτροπή υπουργείου και διδασκόντων στα ΤΕΙ

    "Δε θα κλείσει κανένα ΤΕΙ"

    12/7/2006 5:04:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Θέματα που απασχολούν τη χρηματοδότηση των ΤΕΙ, αλλά και τη διευθέτηση των τμημάτων που θα έχουν κενές θέσεις εξαιτίας της βάσης 10 για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συζήτησαν η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, με τους καθηγητές των ΤΕΙ. Και οι δύο πλευρές δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δε θα κλείσουν Τεχνολογικά Ιδρύματα. Μετά το πέρας της συνάντησης, η υπουργός χαρακτήρισε τη συζήτηση "εξαιρετική" και επισήμανε ότι θα δοθεί έκτακτη επιχορήγηση στα Ιδρύματα για να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους δαπάνες. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των καθηγητών, Γιάννης Τσάκνης, επισήμανε ότι συνάντησαν θετικό κλίμα στα αιτήματά τους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που βρήκαν οι καθηγητές στο πρόσωπο της υπουργού και τόνισε ότι συμφωνήθηκε να συσταθεί κοινή Επιτροπή υπουργείου και διδασκόντων στα ΤΕΙ, η οποία θα μελετήσει το πρόβλημα των περιφερειακών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, που ενδεχομένως θα δεχθούν λιγότερους υποψήφιους φέτος που ισχύει η βάση του 10, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μεγάλοι κραδασμοί στα περιφερειακά τμήματα.

    Η υπουργός αναφερόμενη στις αντιδράσεις της ΚΕΔΚΕ για την καθιέρωση της βαθμολογικής βάσης 10, υπογράμμισε ότι δεν κάνει πολιτική με εξωεκπαιδευτικά κριτήρια και πως το υπουργείο Παιδείας δεν είναι υπουργείο καταστημάτων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όλους

    [07] Κοινωνία

    380.000 Lexus και Highlander ανακαλεί η Toyota

    12/7/2006 4:45:00 μμ

    Την ανάκληση 380.000 αυτοκινήτων των μοντέλων Lexus και Highlander εξαιτίας ελαττωματικών συνδέσμων στο χαλάκι κάτω από τη θέση του οδηγού, επιβεβαίωσε σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota. Η ανάκληση αφορά, σύμφωνα με την εταιρία, 360.000 αυτοκίνητα των μοντέλων Lexus RX 330 και Highlander που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, αλλά και 20.200 μοντέλα Lexus RX 300 και RX 400h που πουλήθηκαν στην Ευρώπη, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ του Φεβρουαρίου του 2003 και του Μαΐου του 2005. Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της Toyota, το πρόβλημα έγκειται στην πιθανότητα χαλάρωσης των συνδέσμων του καλύμματος του δαπέδου, το οποίο σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να μετακινηθεί κάτω από τα πεντάλ του γκαζιού και του φρένου. Η εκπρόσωπος ανέφερε ότι επτά ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων στις ΗΠΑ ανέφεραν το σχετικό πρόβλημα και για αυτό αποφασίστηκε η ανάκληση των οχημάτων.

    [08] Κοινωνία

    Σε ακρόαση ο Γ. Κορωνιάς

    Τέσσερις κατηγορίες για τη Vodafone

    12/7/2006 4:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    Σε τέσσερις βασικές κατηγορίες εις βάρος της Vodafone κατέληξε ομόφωνα η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που συνεδρίασε σήμερα. Πρόκειται για τις κατηγορίες, παραβίαση απορρήτου επικοινωνιών, μη τήρηση όρων ασφάλειας δικτύου, μη ενημέρωση χρηστών και μη ενημέρωση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου. Στο πλαίσιο αυτών των κατηγοριών θα διερευνηθεί ενδεχόμενη ύπαρξη δόλου από τη πλευρά της Vodafone. Βάσει του κατηγορητηρίου, θα κληθεί σε ακρόαση την ερχόμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γιώργος Κορωνιάς. Μετά την ακρόαση θα αποφασιστεί το είδος των ποινών που θα επιβληθούν στην εταιρεία. Σύμφωνα με το καταστατικό της ανεξάρτητης Αρχής σε περίπτωση παραβίασης απορρήτου επικοινωνιών μπορούν να επιβληθούν στην εταιρεία από απλή σύσταση ως χρηματικά πρόστιμα από 7.000 ως 1,5 εκατ. ευρώ αλλά και ανάκληση της άδειας λειτουργίας. Στο μεταξύ, η ΑΔΑΕ παρέδωσε στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής Τάσο Καραμάριο, ο φάκελος με τα ονόματα και τα τηλέφωνα των 82 υπόπτων για συμμετοχή στο σκάνδαλο των υποκλοπών, οι οποίοι φέρονται να επικοινωνούσαν με τα τηλέφωνα 'σκιές'. Ο κ. Καραμάριος αρνήθηκε να δώσει το φάκελο στη δημοσιότητα και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη η υπόθεση των υποκλοπών και τα νέα στοιχεία θα εξετασθούν σε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεδρίαση ΑΔΑΕ για Vodafone

    [09] Κοινωνία

    Μαζική δηλητηρίαση

    12/7/2006 3:40:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης νοσηλεύονται στο Ιατρικό Κέντρο 11 παιδιά, που είχαν φιλοξενηθεί τις τελευταίες μέρες σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι. Τα παιδιά εμφάνισαν τα συμπτώματα της δηλητηρίασης, μόλις επέστρεψαν στα σπίτια τους. Τα παιδιά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και μετά τις καταγγελίες των γονιών, κλιμάκιο του ΕΦΕΤ μετέβη στην κατασκήνωση προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο.

    [10] Κοινωνία

    Μετά από παραγγελία του αντιεισαγγελέα Γ. Σανιδά

    Νέες διώξεις εισαγγελέων και δικαστών

    12/7/2006 3:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 3:43:09 μμ)

    Νέα ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Κυριάκος Καρούτσος σε βάρος 14 προσώπων, κυρίως δικαστών και δικηγόρων που εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα μετά την παραγγελία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανίδα. Η δίωξη αφορά σε οχτώ δικαστές, έναν εισαγγελέα εφετών, τρεις δικηγόρους Αθηνών, έναν συνταξιούχο δικαστικό υπάλληλο και έναν εργολάβο οικοδομών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση καθήκοντος, αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης, απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και άλλα.

    Η δικογραφία, που έχει τεράστιο όγκο, περιλαμβάνει "ύποπτες" αποφάσεις αστικών δικαστηρίων με αντικείμενο εκατομμύρια ευρώ, όπως π.χ. αποφάσεις σχετικά με αντιδικία ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη βόρεια Ελλάδα με την Εθνική Τράπεζα ή αντιδικία ελληνικής με γερμανική εταιρεία κρεάτων. Πολύ σοβαρή επίσης κρίνεται και η υπόθεση εφέτη, ο οποίος εισέπραξε με δικαστικές αποφάσεις τεράστιες αποζημιώσεις για την καταστροφή πολυτελών αυτοκινήτων που κατείχε, τα οποία αποδείχθηκε ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στην κατοχή του. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, με τα χρήματα που εισέπραξε από τις αποζημιώσεις, ο εφέτης αγόρασε ένα εξοχικό σπίτι και ένα τρίτο αυτοκίνητο. Η δίωξη που άσκησε ο κ. Καρούτσος είναι γενική (in rem) και τα αδικήματα αναμένεται να προσωποποιηθούν από τον εφέτη - ανακριτή κ. Σίδερη, με την κλήση σε απολογία των κατηγορουμένων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες διώξεις για το παραδικαστικό

    [11] Κοινωνία

    Στο Μενίδι

    Ληστεία σε αποθήκη εταιρείας όπλων

    12/7/2006 10:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 3:32:06 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη Δυτική Αττική έχει εξαπολύσει η Αστυνομία, προκειμένου να εντοπίσουν τους πέντε άνδρες, που σήμερα το πρωί, στις εννέα παρά δέκα, εισέβαλαν σε αποθήκη εταιρείας όπλων, στη Λεωφόρο Πάρνηθας 312, στο Μενίδι και αφαίρεσαν 15 κυνηγετικές καραμπίνες, δύο πιστόλια και 17 κιβώτια με κυνηγετικά φυσίγγια. Οι δράστες, που φορούσαν στολές αστυνομικών, αιφνιδίασαν τους υπαλλήλους και τον ιδιοκτήτη της εταιρίας και αφού έδεσαν και φίμωσαν έναν υπάλληλο, έναν οδηγό και τον ιδιοκτήτη, πήραν τα όπλα και έφυγαν με δύο επιβατικά αυτοκίνητα και το ένα από τα φορτηγάκια της αποθήκης, στο οποίο είχαν φορτωθεί τα 17 κιβώτια με τα φυσίγγια. Οι δράστες "χτύπησαν" την ώρα που είχε απενεργοποιηθεί ο συναγερμός της αποθήκης για να γίνει η φόρτωση. Σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τόνισε, ότι "υπάρχουν σοβαρά και πειστικά ευρήματα", που θα διευκολύνουν τις Αρχές να εντοπίσουν τους δράστες της ληστείας. "Δεν μπορώ να πω τίποτε περισσότερο γιατί η υπόθεση είναι σε εξέλιξη", πρόσθεσε.

    [12] Κοινωνία

    Λόγω έργων συντήρησης

    Έργα στην Κακιά Σκάλα

    12/7/2006 8:56:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 10:31:10 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Εκτός κυκλοφορίας θα τεθεί από τις 9 το βράδυ σήμερα έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης η εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, λόγω έργων συντήρησης. Τα οχήματα θα εκτρέπονται στην παλαιά εθνική από τον κόμβο Μεγάρων ως τον κόμβο Κινέττας.

    [13] Κοινωνία

    Εξετάζονται οι πιθανές ποινές

    Συνεδρίαση ΑΔΑΕ για Vodafone

    12/7/2006 12:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 5:02:08 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κρίσιμη συνεδρίαση της Αρχής Διασφάλισης Απόρρητου Επικοινωνιών, βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη με αποκλειστικό θέμα την υπόθεση της Vodafone. Σήμερα θα παρουσιαστεί ενώπιον της ολομελείας, η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής για το είδος των ποινών, χρηματικών ή άλλων που θα επιβληθούν στη Vodafone, για την υπόθεση των υποκλοπών. Σύμφωνα με το καταστατικό της Ανεξάρτητης Αρχής, σε περίπτωση παραβίασης απορρήτου επικοινωνιών μπορούν να επιβληθούν στην εταιρεία από απλή σύσταση, χρηματικά πρόστιμα ως και ανάκληση της άδειας λειτουργίας.

    [14] Κόσμος

    Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης

    Αναζητώντας στοιχεία

    12/7/2006 12:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 6:21:08 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC, Reuters, ΑΠΕ

    Έρευνα για τη συλλογή στοιχείων, που θα ρίξουν φως στο ποιος βρίσκεται πίσω από τη βομβιστικές επιθέσεις, στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βομβάης έχουν ξεκινήσει οι αρχές της Ινδίας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους νεότερους απολογισμούς οι νεκροί ανέρχονται σε 200, ενώ 714 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου. Ειδικές μονάδες της Αστυνομίας με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων "χτενίζουν" τα κατεστραμμένα βαγόνια, τα οποία χτυπήθηκαν από τις επτά συγχρονισμένες εκρήξεις. Παράλληλα, πραγματοποιούνται έφοδοι σε όλο το φάσμα της περιοχής Μαχαράστρα, στην οποία ανήκει η Βομβάη. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως έχουν προσαχθεί για ανακρίσεις ύποπτοι, αλλά δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Εξαιρετικά αυξημένα, εξακολουθούν να είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Βομβάη, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ινδίας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον αρχηγό της περιφερειακής Αστυνομίας, οι επιθέσεις της Τρίτης είναι ενδεικτικές της δράσης της Λάσκαρ-ε-Τάιμπα, μιας εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης, που έχει έδρα το Πακιστάν και δρα στο ινδικό Κασμίρ. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι η Αστυνομία περιμένει την έκθεση των εμπειρογνωμόνων για να το επιβεβαιώσει. Από την πλευρά της, η οργάνωση δια στόματος του εκπροσώπου, ανακοίνωσε, ότι καταδικάζει κατηγορηματικά τις εκρήξεις και αρνείται τις κατηγορίες για εμπλοκή της σε αυτές. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης χαρακτήρισε τις επιθέσεις "απάνθρωπες" και "βάρβαρες". Τις επιθέσεις καταδίκασε και μία δεύτερη τρομοκρατική οργάνωση, η Χιζμπ ουλ Μουτζαχεντίν. Σημειώνουμε, ότι μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

    Έκκληση για ψυχραιμία

    Επιπλέον δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί σε πολλά σημεία της χώρας, ειδικά σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, πάρκα, αγορές και θρησκευτικούς τόπους, καθώς φοβούνται για αναζωπύρωση της βίας ανάμεσα σε ινδουιστές και μουσουλμάνους. Όμως, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters, αντίθετα, οι δύο θρησκευτικές κοινότητες δείχνουν να συνυπάρχουν αρμονικά, μάλιστα, πολλοί μουσουλμάνοι σχημάτισαν για ώρα ουρές έξω από τα νοσοκομεία της Βομβάης, προκειμένου να δώσουν αίμα για τους ινδουιστές συμπατριώτες τους.

    Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της πόλης προσπαθούν να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς ζωής, ενώ στην πλειονότητά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου. Ωστόσο, αρκετοί είναι κι εκείνοι, που προτίμησαν να φτάσουν στις δουλειές τους περπατώντας ή με το λεωφορείο, παρά να χρησιμοποιήσουν το τρένο.

    Όμως, στα νοσοκομεία της πόλης, πολλοί είναι εκείνοι που ψάχνουν ακόμα τους δικούς τους ανθρώπους.

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Μανμόχαν Σινγκ, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία στους πολίτες, ενώ την επίθεση καταδίκασε σύσσωμη η διεθνής κοινότητα.

    Οικονομική βοήθεια στoυς πληγέντες

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Σιδηροδρόμων της Ινδίας, Λαλού Πρασάντ Γιαντάφ ανακοίνωσε, ότι θα χορηγήσει οικονομική βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων. Όπως διευκρίνισε, στις οικογένειες εκείνων , που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις θα δοθεί ενίσχυση που θα ξεπερνά τα 8.000 ευρώ.

    Επίσης, υποσχέθηκε δουλειές στους συγγενείς των θυμάτων, ενώ οι τραυματίες δε θα επιβαρυνθούν με τα νοσήλιά τους.

    Σημειώνουμε, ότι το χθεσινό χτύπημα ήταν το πιο αιματηρό εδώ και μια δεκαετία. Το 1993, 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε μια άλλη περίπτωση συγχρονισμένων εκρήξεων.

    Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, οι τρομοκράτες επηρεάστηκαν από τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και τη Μαδρίτη, ενώ όπως τονίζουν η Βομβάη είναι συχνός στόχος επιθέσεων, γιατί είναι μεγάλο οικονομικό κέντρο, αλλά και κέντρο του υποκόσμου.

    Ο Πίτερ Λερ, από το Κέντρο Επιστημών σε θέματα τρομοκρατίας και πολιτικής βίας, από το Πανεπιστήμιο St. Andrews στη Βρετανία, εκτίμησε ότι με τις συγκεκριμένες επιθέσεις, οι τρομοκράτες ήθελαν να σκορπίσουν το φόβο και τον τρόμο στους πολίτες και να οξύνουν την ένταση ανάμεσα σε μουσουλμάνους και ινδουιστές, κάτι που κατά τον κ. Λερ, απέτυχαν.

    Διεθνής καταδίκη

    Τις επιθέσεις στη Βομβάη καταδίκασε σύσσωμη η διεθνής κοινότητα.

    Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, έστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς τον Ινδό ομόλογό του. Στην επιστολή καταδικάζεται η δολοφονία αθώων ανθρώπων, σημειώνεται ότι η Ελλάδα έχει δοκιμαστεί σκληρά από την απεχθή δράση της τρομοκρατίας και εκφράζεται η συμπαράσταση του πρωθυπουργού προς τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών.

    Την απερίφραστη καταδίκη των επιθέσεων και τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, την κυβέρνηση και το λαό της Ινδίας, εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται, ότι "τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες βάρβαρες πράξεις. Αμετακίνητη θέση της Ελλάδας είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της διεθνούς τρομοκρατίας, καθώς και η σύλληψη και παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων για τέτοιες άνανδρες και αποτρόπαιες πράξεις τυφλής βίας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπαράζ εκρήξεων στην Ινδία

    [15] Κόσμος

    Στο Συμβούλιο Ασφαλείας το θέμα του Κοσόβου

    12/7/2006 5:56:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Το ζήτημα του Κοσόβου θα μονοπωλήσει την αυριανή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην οποία θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Μάρτι Αχτισάαρι και ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Την προεδρία της συνάντησης θα έχει η Γαλλία και όπως ανακοίνωσε το γαλλικό ΥΠΕΞ, ο κ. Αχτισάαρι θα παρουσιάσει, με δική του πρωτοβουλία, έκθεση με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση του τελικού καθεστώτος του Κοσόβου, που διεξάγονται στη Βιέννη, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει υιοθέτηση ψηφισμάτων και αποφάσεων από την πλευρά του Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα θα παρουσιάσει τη σερβική πρόταση για το Κόσοβο, δηλαδή μια διευρυμένη αυτονομία στη βάση των διεθνών κανόνων δικαίου, των δημοκρατικών αξιών και των ευρωπαϊκών στάνταρτ. Ο κ. Κοστούνιτσα αναμένεται, επίσης, να επαναλάβει ότι η Σερβία δεν θα αποδεχθεί την επιβολή λύσης στο Κόσοβο.

    [16] Ιράκ

    Στο επίκεντρο των επαφών του η ασφάλεια

    Στη Βαγδάτη ο Ράμσφελντ

    12/7/2006 8:49:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 11:28:17 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters

    Στη Βαγδάτη έφτασε την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ. Ο Αμερικανός αξιωματούχος έφθασε στο Ιράκ, έχοντας προηγουμένως επισκεφθεί το Αφγανιστάν και το Τατζικιστάν. Στο επίκεντρο των επαφών του στην ιρακινή πρωτεύουσα βρίσκεται το ζήτημα της ασφάλειας στη Βαγδάτη, καθώς και η εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. Εξάλλου, όπως τόνισε και ο ίδιος σε δηλώσεις του η ασφάλεια του Ιράκ εξαρτάται τόσο από την πολιτική επιτυχία της Κυβέρνησης του Νουρί αλ Μαλίκι, όσο και στην πάταξη των ανταρτών. Όπως πρόσθεσε εξαιτίας των πολιτικών αυτών προκλήσεων, δεν είναι ακόμα ώρα να ληφθούν αποφάσεις για μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ.

    Εξάλλου, όπως τόνισε οι διοικητές των ΗΠΑ και οι Ιρακινοί αξιωματούχοι θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν πολύ προσεκτικά τις υπάρχουσες ανάγκες, προτού να υπάρξουν σκέψεις για μείωση των στρατευμάτων.

    Η επίσκεψη αυτή του Ντόναλντ Ράμσφελντ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή τόσο για τον Κυβέρνηση εθνικής ενότητας του πρωθυπουργού Νουρί αλ Μαλίκι, που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ, αλλά και για την αμερικανική στρατιωτική δύναμη στη χώρα, καθώς στελέχη της αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δολοφονίες Ιρακινών πολιτών.

    Επίθεση καμικάζι στην ανατολική Βαγδάτη

    Κι ενώ η επίσκεψη Ράμσφελντ βρίσκεται σε εξέλιξη, επίθεση καμικάζι σημειώθηκε σε εστιατόριο στην ανατολική Βαγδάτη.

    Κατά την επίθεση επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμα 20 τραυματίστηκαν.

    Υπάρχουν φόβοι, ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίσκεψη Ράμσφελντ στο Αφγανιστάν

    [17] Μ. Ανατολή

    Έκρυθμη η κατάσταση στη Μ. Ανατολή

    Σκηνικό πολέμου

    12/7/2006 8:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 5:12:35 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ επιτέθηκε με δεκάδες ρουκέτες, σε περιοχές του Ισραήλ, ενώ μέλη της μετά από ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς, που εισέβαλαν στο Λίβανο αιχμαλώτισαν δυο στρατιώτες. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και δύο Λιβανέζοι πολίτες ενώ εννιά άτομα και από τις δυο πλευρές τραυματίστηκαν. Το Ισραήλ απάντησε με αεροπορική επιδρομή, καταστρέφοντας τη στρατηγικής σημασίας γέφυρα που συνδέει τις πόλεις Ναμπατίγια και Τύρο, ενώ χερσαίες δυνάμεις με αεροπορική κάλυψη, διείσδυσαν στο λιβανικό έδαφος αναζητώντας τους δυο συλληφθέντες. Το Ισραήλ άρχισε επίσης να επιστρατεύει εφέδρους, γεγονός που καταδεικνύει ότι επίκειται ευρείας κλίμακας εκστρατεία για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτών. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10, μια μεραρχία εφέδρων του πεζικού επιστρατεύθηκε και αναμένεται να σταλεί στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο. Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την πρόθεσή της για ανταλλαγή των δυο Ισραηλινών στρατιωτών που συνέλαβε με "αιχμαλώτους και κρατουμένους" στο Ισραήλ.

    Απειλεί ο Όλμερτ

    "Βαρύ θα είναι το τίμημα" για όσους επιτίθενται, απείλησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ, καλώντας σε επείγουσα σύκεψη το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας.

    Παράλληλα, Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αμίρ Πέρετζ, επιβεβαίωσε την πληροφορία για τη σύλληψη των δυο Ισραηλινών στρατιωτών και επέρριψε στη Βηρυτό την ευθύνη για την ένταση στα λιβανο-ισραηλινά σύνορα.

    "Το Ισραήλ θεωρεί ότι η λιβανική Κυβέρνηση είναι άμεσα υπεύθυνη για τις επιθέσεις σήμερα το πρωί κατά μήκος των συνόρων και για την τύχη των στρατιωτών και πρέπει να ενεργήσει αμέσως για τον εντοπισμό τους και την παράδοσή τους στο Ισραήλ", τόνισε ο Πέρετζ.

    Το Ισραήλ αποδίδει τις επιθέσεις σε ένδειξη συμπαράστασης της Χεζμπολάχ, στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

    Αναλυτές εκφράζουν φόβους για κλιμάκωση των επιχειρήσεων στην περιοχή, την ώρα που συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

    Έκκληση για αυτοσυγκράτηση και την απελευθέρωση των δυο ισραηλινών στρατιωτών απηύθυναν οι ΗΠΑ και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Δαμασκό.

    Από τη μεριά του ο γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν "καταδίκασε απερίφραστα" σήμερα από τη Ρώμη όπου βρίσκεται τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου και ζήτησε την "άμεση απελευθέρωση" των δύο Ισραηλινών στρατιωτών. "Ανησυχούμε πολύ για όσα συνέβησαν στο νότιο Λίβανο και καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις. Όμως ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των Ισραηλινών στρατιωτών", τόνισε προς τους δημοσιογράφους ο Ανάν ύστερα από την συνάντηση που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι. "Βρισκόμαστε σε μία περιοχή πολύ επικίνδυνη και δεν θέλουμε μία κλιμάκωση της σύγκρουσης. Για τον λόγο αυτό κάνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για αυτοσυγκράτηση", πρόσθεσε ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών.

    Επιδρομή στη Γάζα

    Το βράδυ της Τρίτης το Ισραήλ εξαπέλυσε νέα διπλή αεροπορική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα έξι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και δύο παιδιά να σκοτωθούν.

    Στόχος κατοικία που βρισκόταν στο Σέιχ Ρεντουάν, βόρεια της πόλης της Γάζας, και η οποία ανήκε σε έναν ηγέτη του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, τον Ναμπίλ Αμπου Σαλένιε, αλλά και ένα αυτοκίνητο, χωρίς να γίνει γνωστό η ταυτότητα των επιβατών.

    Στο σπίτι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες διέμενε ένας σημαντικός πολιτικός ή στρατιωτικός αξιωματούχος της Χαμάς.

    Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε ο αρχηγός του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς Μοχάμεντ Ντεΐφ, γεγονός που διέψευσε η παλαιστινιακή πλευρά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες επιθέσεις στη Γάζα

    [18] Οικονομία

    Ευρωπαϊκός κανονισμός για την περιαγωγή

    12/7/2006 5:18:00 μμ

    Την εφαρμογή ενός ευρωπαϊκού κανονισμού σχετικά με την τιμολόγηση των υπηρεσιών περιαγωγής (roaming) που προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ε.Ε., πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσβλέποντας στη μείωση των τιμών για τους καταναλωτές, τις οποίες χαρακτηρίζει εξαιρετικά υψηλές. Η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την κοινωνία της πληροφορίας, Βίβιαν Ρέντινγκ, δήλωσε πως πρέπει να τεθούν συγκεκριμένοι κανόνες στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες συνεχίζουν να διατηρούν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα τις τιμές της περιαγωγής. Σύμφωνα με την κα Ρέντινγκ, στόχος της Επιτροπής είναι να μειώσει κατά 70% το κόστος που πληρώνουν οι καταναλωτές όταν δέχονται κλήσεις στο εξωτερικό, αλλά και όταν κάνουν κλήσεις από το εξωτερικό (εντός της Ε.Ε.). Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής, προτείνεται να τεθεί ένα ανώτατο όριο (πλαφόν), τόσο στην τιμή χονδρικής πώλησης των υπηρεσιών περιαγωγής -από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μιας χώρας σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας άλλης χώρας-, όσο και στην τιμή λιανικής πώλησής τους - από μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προς τον πελάτη-συνδρομητή.

    Επιπλέον, η Κομισιόν προτείνει η τιμή λιανικής πώλησης των υπηρεσιών περιαγωγής να μην υπερβαίνει την τιμή χονδρικής πώλησης πάνω από 30%. Δηλαδή, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν θα μπορούν να χρεώνουν τους πελάτες τους για τις κλήσεις τους στο εξωτερικό, με τιμές οι οποίες θα είναι κατά 30% υψηλότερες από αυτές που οι ίδιες πληρώνουν, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο άλλων εταιρειών στο εξωτερικό. Σημειώνεται, τέλος, πως η αγορά των υπηρεσιών περιαγωγής στην Ε.Ε., υπολογίζεται γύρω στα 8,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 5,7% της συνολικής αγοράς του τομέα κινητής τηλεφωνίας. Η Επιτροπή εκτιμά πως με την εφαρμογή ενός ευρωπαϊκού κανονισμού για την περιαγωγή οι συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας θα εξοικονομήσουν συνολικά γύρω στα 5,4 δισ. ευρώ. Ο κανονισμός αυτός θα πρέπει να εγκριθεί από τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    [19] Οικονομία

    Ο Γ. Αλογοσκούφης για την πορεία της οικονομίας

    "Βασικός στόχος η μείωση του ελλείμματος"

    12/7/2006 4:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 4:40:54 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Ικανοποιημένος από τις επισημάνσεις των κοινοτικών αξιωματούχων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τα αποτελέσματα των εργασιών των Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin. Ο υπουργός επανέλαβε ότι ο βασικός στόχος του φετινού προϋπολογισμού είναι η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι προσπάθειες θα αποδώσουν χωρίς πρόσθετα μέτρα. Συγκεκριμένα ο υπουργός τόνισε, ότι "αυτό θα επιτευχθεί με μόνιμα μέτρα της εξοικονόμησης των δαπανών και αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, όπως αυτά προβλέπονται στο αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης". Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με την κοινοτική επίτροπο Ντανούτα Χιμπνερ, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί τελικά τρόπος ώστε να μη χάσει η χώρα μας κοινοτικά κονδύλια, τονίζοντας, ότι είναι πολύ δύσκολο να εγκριθεί από τις Βρυξέλλες το ελληνικό αίτημα για παράταση της προθεσμίας απορρόφησης των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία.

    Το φθινόπωρο η β φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης

    Ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι το 2004 η απορρόφηση των πόρων του Γ ΚΠΣ θα έπρεπε να είχε φθάσει το 50% αντί για 20% που ήταν τελικά. "Αυτή την περίοδο" σημείωσε ο υπουργός, "γίνονται συζητήσεις, οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο, σχετικά με τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν, έτσι ώστε να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος απώλειας πόρων του Γ ΚΠΣ για τη χώρα". Πάντως, απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση ενός έτους στη χώρα για την απορρόφηση των πόρων, καθώς όπως τόνισε, το μέτρο αυτό εγκρίνεται μόνο για χώρες στις οποίες υπήρξαν έκτακτα γεγονότα.

    Όσον αφορά στα αιτήματα των υπουργείων για εγκρίσεις νέων δαπανών, ο υπουργός τόνισε ότι "υπογράφω όποιες αποφάσεις δημιουργούν δαπάνες που είναι στα πλαίσια του προϋπολογισμού. Δεν υπογράφω αποφάσεις που εκτροχιάζουν τον προϋπολογισμό".

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό είπε ότι το θέμα συζητήθηκε στο Ecofin και ότι ο ίδιος ενημέρωσε για την έναρξη του διαλόγου στην Ελλάδα, στη Βουλή και στην κοινωνία με στόχο, όπως είπε, η επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση σε κάποιες ρυθμίσεις που χρειάζονται για το ασφαλιστικό.

    Για τη β φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης που είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση, είπε ότι θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποιημένος ο Αλμούνια

    [20] Οικονομία

    Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο

    Δυσαρέσκεια για την ελληνική οικονομία

    12/7/2006 2:40:00 μμ

    Εννέα στους δέκα Έλληνες χαρακτηρίζουν την παρούσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ως κακή, σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο που αφορά την περίοδο της άνοιξης του 2006, το οποίο παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος που ασκεί χρέη για την περίοδο αυτή διευθυντού της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα. Το ελληνικό αρνητικό ποσοστό που φτάνει το 89% είναι από τα υψηλότερα του συνολικού δείγματος της ΕΕ των "25", το οποίο φτάνει το 56%. Αντίθετα η πλειονότητα της ελληνικής κοινής γνώμης εμφανίζεται ικανοποιημένη από την ευρωπαϊκή οικονομία (Ελλάδα 64%, ΕΕ των "25" 53%). Εξάλλου, αρκετά δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες από την παρούσα κατάσταση της κοινωνικής πρόνοιας στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οκτώ στους δέκα Έλληνες, ποσοστό 79%, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους. Σημειώνεται ότι, η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη με 48% να την χαρακτηρίζει ως αρνητική και ένα άλλο 48% να εκφράζει ικανοποίηση για την κοινωνική πρόνοια στη χώρα του.

    Η ανεργία το Νο 1 πρόβλημα για τους Έλληνες

    Ένα άλλο συμπέρασμα του Ευρωβαρόμετρου είναι ότι οι Έλληνες πολίτες στη συντριπτική τους πλειονότητα εμφανίζονται να είναι οι πλέον δυσαρεστημένοι του συνολικού δείγματος, καθώς δηλώνουν ότι τόσο η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (Ελλάδα 89%, ΕΕ "25" 43%), της απασχόλησης (Ελλάδα 90%, ΕΕ "25" 54%) και της κοινωνικής πρόνοιας (Ελλάδα 85%, ΕΕ "25" 36%), είναι σε χειρότερη μοίρα συγκρινόμενη με το μέσο όρο των υπόλοιπων χωρών της ΕΕ.

    Δυσαρέσκεια επίσης εκφράζεται και για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα , καθώς θεωρείται ότι το επίπεδό του συγκρινόμενο με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ είναι χαμηλότερο (Ελλάδα 78%, ΕΕ "25" 40%).

    Πάντως, ποσοστό 46% των Ελλήνων ερωτηθέντων προβλέπει επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας κατά την επόμενη πενταετία, ενώ αντίθετα οι Έλληνες ερωτηθέντες προσδοκούν βελτίωση της ευρωπαϊκής οικονομίας, τα επόμενα πέντε χρόνια (Ελλάδα, 57%, ΕΕ "25" 54%).

    Σημαντικό εξάλλου είναι, ότι παρόλη τη γενικότερη απαισιοδοξία που εκφράζεται από την ελληνική κοινή γνώμη οι Έλληνες πολίτες δηλώνουν ευχαριστημένοι για την ποιότητα της ζωής τους σε ποσοστό 64% και προσδοκούν βελτίωσή της κατά την επόμενη πενταετία σε ποσοστό 51%. Τα αντίστοιχα ποσοστά για την ΕΕ των "25" είναι 77% και 50%.

    Η ανεργία τέλος, συνιστά πρόβλημα μείζονος σημασίας για τους Ελληνες καθώς επτά στους δέκα, ποσοστό 68%, την τοποθετούν αξιολογικά στην κορυφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμαίνεται σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα (49%).

    [21] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το παρών οι ελληνικές ομάδες

    Άρση της τιμωρίας αποκλεισμού

    12/7/2006 7:25:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Αργά το απόγευμα έλαβε τέλος και τυπικά το ζήτημα που είχε ανακύψει στις σχέσεις με τη FIFA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θεωρεί ότι είναι απολύτως ικανοποιητική η ρύθμιση για την ΕΠΟ, που της γνωστοποιήθηκε μετά την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου από τη Βουλή. Έτσι, η Λάρισα θα συμμετάσχει χωρίς πρόβλημα στο Ιντερτότο και όλες οι ομάδες θα ανταποκριθούν απρόσκοπτα στις υποχρεώσεις τους. Στην επιστολή, την οποία έστειλε ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ουρς Λίνσι, προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Βασίλη Γκαγκάτση, ανακοίνωσε ότι η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων, πως ήρε την ποινή αποκλεισμού που είχε επιβληθεί στην ΕΠΟ από τις 3 Ιουλίου και βρισκόταν σε ισχύ μέχρι σήμερα.

    Η επιστολή της FIFA

    Στην επιστολή του ο κ. Λίνσι, μεταξύ άλλων, αναφέρει: "Με την τροπολογία του αναφερθέντος αθλητικού νόμου, η ΕΠΟ είναι τώρα σε θέση να εναρμονιστεί όπως οφείλει με τα καταστατικά και τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA. Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι οι ενστάσεις της Επιτροπής Εκτάκτων Υποθέσεων της FIFA, που προκάλεσαν την αποβολή της ΕΠΟ, δια της παρούσης αποσύρονται. Κατά συνέπεια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η Επιτροπή Εκτάκτων Υποθέσεων της FIFA επανεξέτασε την κατάσταση της ΕΠΟ και αποφάσισε στις 12 Ιουλίου 2006 να άρει την αποβολή που είχε επιβληθεί στην ομοσπονδία σας, με άμεση ισχύ".

    [22] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πέταξε" για Αυστρία ο Ολυμπιακός

    12/7/2006 5:57:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα δύσκολα μπαίνει πλέον ο Ολυμπιακός. Η αποστολή των "ερυθρολεύκων" πέταξε το απόγευμα της Τετάρτης για το Μόναχο και από εκεί θα μεταβεί στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου και θα παραμείνει για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους εν όψει της νέας σεζόν. Μεγάλος απών για την ομάδα του Τροντ Σόλιντ, ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος εξακολουθεί να απέχει από τις υποχρεώσεις των νταμπλούχων Ελλάδας, ενώ ο Ολυμπιακός προσανατολίζεται στο να τον καταγγείλει στη FIFA και στη συνέχεια να προχωρήσει σε τιμωρία του. Στη διάρκεια της προετοιμασίας, μπορεί να γίνουν διάφορες εκκαθαρίσεις, αναφορικά με το ρόστερ της ομάδας. Οι "ερυθρόλευκοι" αναμένουν τη λήξει αισίως το θέμα του Ζούλιο Σέζαρ, κι έτσι ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Τίγκρες να ενσωματωθεί σύντομα στην υπόλοιπη αποστολή, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις γύρω από το θέμα της λύσης των συμβολαίων του Λέμενς και του Ντάνι, οπότε κάποιος από τους δύο (ή και οι δύο) να αποχωρήσουν. Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, οι "ερυθρόλευκοι" προπονήθηκαν στου Ρέντη, με τους Μπαμπανγκίντα και Καψή να ακολουθούν πρόγραμμα σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Η αποστολή απαρτίζεται από 31 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι: Λέμενς, Μπούτινα, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Μπόρχα, Μάριτς, Νε, Ριβάλντο, Μπαμπαγκίντα, Ντάνι, Μπουλούτ, Ουαντού, Στολτίδης, Καφές, Καστίγιο, Νικοπολίδης, Γιάννου, Πατσατζόγλου, Ανατολάκης, Κωστούλας, Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Πάντος, Κωνσταντίνου, Οκκάς, Καψής, Ταραλίδης, Παππάς, Φακίνος, Παναγόπουλος και Μενδρινός.

    Δηλώσεις

    Λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού από το "Ελευθέριος Βενιζέλος", δηλώσεις έκαναν τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Τόμισλαβ Μπούτινα και Αμπντεσλάμ Ουαντού. Ο Μαροκινός αμυντικός είπε: "Έχω καταλάβει πού έχω έρθει και έχω καλό προαίσθημα για τη φετινή σεζόν. Είμαστε πολλοί οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές, θα δουλέψουμε στην προετοιμασία και μέσα από τα φιλικά θα δέσουμε ως ομάδα. Θέλω να κάνουμε μια καλή χρονιά στην Ελλάδα και ελπίζω να πραγματοποιήσουμε το μεγάλο μας στόχο, που είναι μια καλή πορεία στην Ευρώπη, γιατί αυτό θέλουν και οι φίλαθλοί μας, αλλά και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο".

    Και ο Κροάτης τερματοφύλακας πρόσθεσε: "Είμαι ακόμη στην αρχή και θέλω χρόνο για να προσαρμοστώ, ώστε να δείξω την αξία μου. Κάθε ημέρα η ομάδα θα γίνεται πιο δυνατή και έχουμε το χρόνο μπροστά μας προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι και να πετύχουμε τους στόχους μας".

    Ο Ολυμπιακός θα δώσει το Σάββατο το πρώτο φιλικό της περιόδου, σε γήπεδο της περιοχής, με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Βελγίου, Άντερλεχτ. Τα φιλικά του Ολυμπιακού θα έχετε τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ.

    [23] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αντώναρος: "Σημασία έχει το αποτέλεσμα"

    12/7/2006 3:24:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απάντησε σε ερώτηση σχετική με τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός στη νομοθετική παρέμβαση που ενεκρίθη από τη Βουλή. Ο κ. Αντώναρος διευκρίνισε ότι αυτές έγιναν στο πλαίσιο της συνεννόησης που είχε κάνει ο υφυπουργός με τη FIFA. "Συμφωνήθηκαν ορισμένα πράγματα, τα οποία και εφαρμόζονται, για να μην προκύψουν προβλήματα στις ελληνικές ομάδες. Το χρονοδιάγραμμα (που είχε ως καταληκτικό σημείο την 15η Ιουλίου) τηρήθηκε απολύτως. Σημασία έχει το αποτέλεσμα", τόνισε ο κ. Αντώναρος. Εξάλλου σε άλλη ερώτηση ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτήθη "τι προτείνουν αυτοί που ήταν αντίθετοι στη ψήφιση του νομοσχεδίου" και πρόσθεσε:"Ήθελαν να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες και να τιμωρηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ας μας απαντήσουν. Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επέλθουν αυτά τα δυσάρεστα αποτελέσματα, τα οποία, προφανώς, κάποιοι τα θέλουν".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αναμένοντας τη FIFA

    [24] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Λαγός και "με τη βούλα" στην ΑΕΚ

    12/7/2006 1:06:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τη φανέλα της ΑΕΚ για τα επόμενα χρόνια θα φορά για τα επόμενα χρόνια ο πρώην άσος του Ηρακλή, Παναγιώτης Λάγός. Με μία λιτή ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ ανακοίνωσε το νέο της μεταγραφικό απόκτημα. Το κείμενο της ανακοίονωσης την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Λαγού έχει ως εξής: "Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Λαγού. Ο 21χρονος διεθνής μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων χρόνων". Ο πρώην παίκτης του Ηρακλή αναμένεται να αναχωρήσει άμεσα για την Αυστρία, προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή της νέας ομάδας του, η οποία πραγματοποιεί εκεί στο Φλαχάου το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και χθες πέτυχε την πρώτη της φιλική νίκη με 5-0 επί της Γκρόντιγκ.

    [25] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε Κόνιγκ ο Πανιώνιος

    12/7/2006 6:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην έκτη του φετινή μεταγραφή, εν όψει της νέας περιόδου, προχώρησε ο Πανιώνιος, που προχώρησε στην απόκτηση του Σλοβάκου τερματοφύλακα, Μίροσλαβ Κόνιγκ. Ο γεννηθείς 1/6/1972, έχει ύψος 1,82μ. και είναι 44 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του 34χρονος πορτιέρο, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια Γεννήθηκε στις. Από το 1992 έως το 1995 αγωνίστηκε στη Νίτρα, ενώ το 1995 πήγε στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, όπου παρέμεινε μέχρι το τέλος του 1999 και έπαιξε ως βασικός (105 συμμετοχές). Στη συνέχεια "περιπλανήθηκε" στις Γκρασχόπερς (για έξι μήνες), Βασιλεία (2000-01), Κονκόρντια (2001-02), Ζυρίχη (2002-03), Ελαζιγκσπόρ (2003-04), Μπάνικ Οστράβα (για έξι μήνες τη σεζόν 2004-2005) και Ζίλινα (τον τελευταίο 1,5 χρόνο).

    [26] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Οδεύει προς Αγγλία ο Σαβιόλα

    12/7/2006 5:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Απομακρύνεται στον Παναθηναϊκό, το ενδεχόμενο απόκτησης του Χαβιέρ Σαβιόλα. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Sun", ο Αργεντινός επιθετικός θα υπογράψει μέσα στην εβδομάδα, συμβόλαιο συνεργασίας με την Άρσεναλ, που σημαίνει, πως δεν θα δεχτεί την πρόταση που του έκαναν οι "πράσινοι". Μάλιστα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, οι "κανονιέρηδες" προτίθεται να καταβάλουν το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών (5,79 εκατ. ευρώ) στην Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του 24χρονου επιθετικού. Μάλιστα στο σχετικό δημοσίευμα υπάρχουν δηλώσεις και του μάνατζερ του Σαβιόλα, στην οποία αναφέρει: "Θα πάρει την απόφασή του με ποδοσφαιρικά κριτήρια και αυτό "δείχνει" προς την Άρσεναλ. Δεν θα έχει πρόβλημα να αγωνιστεί στην Αγγλία, επειδή είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και θα έχει επιτυχίες σε κάθε χώρα. Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ σημαντική, επειδή θέλει να κάνει διακοπές, γνωρίζοντας ότι έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον του". Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως η Άρσεναλ και ο τεχνικός της ομάδας, Αρσέν Βενγκέρ, είναι έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση ύψους 10 εκατομμυρίων λιρών (14,47 εκατ. ευρώ) στη Γουέστ Μπρομ για την απόκτηση του 21χρονου Κέρτις Ντέιβις. Οι "κανονιέρηδες" θέλουν να αποκτήσουν τον διεθνή των Ελπίδων με την Εθνική Αγγλίας αμυντικό, προκειμένου να καλύψουν το κενό του Σολ Κάμπελ, ο οποίος ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες πως θα φύγει από την ομάδα.

    [27] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Κλίνει" προς Αρσεναλ ο Σαβιόλα

    12/7/2006 12:01:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Παναθηναϊκού Α ο Αργεντίνος διεθνής Χαβιέ Σαβιόλα απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το "τριφύλλι". Σε σημερινό δημοσίευμα της αγγλικής "Sun" αναφέρεται ότι εντός της εβδομάδας ο άσος της "μπιανκοσελέστε" θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Αρσεναλ, καθώς τα "κανόνια" θα καταβάλουν το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών (5,79 εκατ. ευρώ) στην Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του 24χρονου επιθετικού. Μάλιστα σε σχετικές δηλώσεις του μάνατζέρ του που φιλοξενούνται στην ίδια εφημερίδα τονίζονται τα εξής: "Ο Σαβιόλα θα πάρει την απόφασή του με ποδοσφαιρικά κριτήρια και αυτό "δείχνει" προς την Αρσεναλ. Δεν θα έχει πρόβλημα να αγωνιστεί στην Αγγλία, επειδή είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και θα έχει επιτυχίες σε κάθε χώρα. Αυτή η εβδομάδα είναι πολύ σημαντική, επειδή θέλει να κάνει διακοπές, γνωρίζοντας ότι έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον του" επεσήμανε ο ατζέντης του παίκτη, που επιθυμεί διακαώς να αποκτήσουν οι "πράσινοι".

    [28] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Προβάδισμα πρόκρισης για έξι

    12/7/2006 11:06:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στο β προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ πραγματοποίησαν χθες οι Σιόνι Μπολνίσι (Γεωργία), Ραμποτνίσκι (Σκόπια), Ελμπασάν (Αλβανία), Γκόριτσα (Σλοβενία), Χαφναρφιόντουρ (Ισλανδία), και η Β36 Τόρσαβν, των Νήσων Φερόε. Οι παραπάνω σύλλογοι επικράτησαν των αντιπάλων τους στις πρώτες αναμετρήσεις του α' προκριματικού γύρου και στον επαναληπτικό θα έχουν τον πρώτο λόγο στην πρόκριση. Σήμερα εξάλλου διεξάγεται στο Εϊρε η αναμέτρηση του Απόλλωνα Λεμεσού με την γηπεδούχο Κορκ Σίτι. Η αυλαία της πρώτης φάσης θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 19/7/2006.

    Τα χθεσινά αποτελέσματα

    Ελμπασάν (Αλβανία) - Εκράνας (Λιθουανία) 1-0 Ταλίν (Εσθονία) - Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) 2-3 Σιόνι Μπολνίσι (Γεωργία) - Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) 2-0 Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) - Ραμποτνίσκι (ΠΓΔΜ) 0-1 Μπιρκιρκάρα (Μάλτα) - Β36 Τόρσαβν (Ν. Φερόες) 0-3 Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) - Γκόριτσα (Σλοβενία) 1-3 Πιούνικ (Αρμενία) - Σέριφ Τίρασπολ (Μολδαβία) 0-0

    Τετάρτη 12/7/2006 Λιέπαγας (Λετονία) - Ακτομπε (Καζαχστάν) Μιλικόσκι (Φινλανδία) - Νιου Σέιντς (Ουαλία) Κορκ Σίτι (ΕΪΡΕ) - Απόλλων Λεμεσού Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ (Λευκορωσία) - Σιρόκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

    [29] Πολιτισμός

    Πάρτε πίσω τα χρήματά σας

    Ακυρώθηκε η συναυλία σας;

    12/7/2006 3:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 3:53:07 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Περιμένατε πώς και πώς για τη συναυλία του αγαπημένου σας καλλιτέχνη και σπεύσατε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας για να μη μείνετε "απ έξω"; Μήπως, όμως, παρά τους ευσεβείς σας πόθους, τελικά, η συναυλία ακυρώθηκε; Γνωρίζετε ότι εκτός από τη στεναχώρια σας για την αναποδιά, δεν είστε υποχρεωμένοι να κλαίτε και τα λεφτά σας; Όπως τονίζει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σε περίπτωση, που η συναυλία ή εκδήλωση ματαιωθεί, ο διοργανωτής της είναι υποχρεωμένος να σας επιστρέψει το αντίτιμο του εισιτηρίου στο ακέραιο. Όμως, για να είστε καλυμμένοι, θα πρέπει πριν προχωρήσετε στην αγορά του εισιτηρίου, να διαβάσετε πολύ προσεκτικά τους όρους, που αναγράφονται στο πίσω μέρος του, προκειμένου να γνωρίζετε τι θα συμβεί σε περίπτωση ανάλογου προβλήματος. Για ενημέρωση, παράπονα και καταγγελίες, μπορείτε να καλείτε στο 1520, (Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00-22:00, και Σάββατο 8:30-15:00), να στείλετε e-mail στο info@efpolis.gr ή να επισκεφθείτε τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα).

    Σχετικά Links:

    Γ.Γ. Καταναλωτή

    [30] Υγεία

    Για ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας

    Ελπίδα από το εργαστήριο

    12/7/2006 2:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 3:34:57 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC

    Ένα ακόμη βήμα προς την εξεύρεση νέων μεθόδων για την αντιμετώπιση του προβλήματος υπογονιμότητας, που αντιμετωπίζουν πολλά ζευγάρια, έγινε σε εργαστήρια της Γερμανίας. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Γκέορκ-Αουγκούστ απέδειξαν για πρώτη φορά ότι το σπέρμα, που αναπτύσσεται από εμβρυονικά βλαστοκύτταρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή. Πειράματα, που έγιναν σε ποντίκια, έδειξαν ότι το ωάριο μπορεί να γονιμοποιηθεί από το σπέρμα των βλαστοκυττάρων και, αφού τοποθετηθεί στο θηλυκό, στη συνέχεια, να γεννηθούν ποντικάκια. Στο εργαστήρια γεννήθηκαν επτά ποντίκια, έξι εκ των οποίων έζησαν έως και την ενηλικίωσή τους. Όχι, όμως, χωρίς προβλήματα καθώς, μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι παρουσίασαν ανωμαλίες στην ανάπτυξη και δυσκολία στην αναπνοή.

    "Tεχνητή" ζωή

    "Για πρώτη φορά καταφέραμε να δημιουργήσουμε ζωή χρησιμοποιώντας τεχνητό σπέρμα", λένε οι ερευνητές και εκτιμούν ότι χάρη σε αυτή τη μελέτη θα μπορέσουν να κατανοήσουν γιατί ορισμένοι άνδρες δεν μπορούν να παράγουν σπερματοζωάρια, ευελπιστώντας, εν τέλει, να οδηγηθούν στον τρόπο αντιμετώπισης της ανδρικής υπογονιμότητας.

    Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου πήρε βλαστοκύτταρα από ένα έμβρυο ποντίκι, ηλικίας μόλις λίγων ημερών, και τα "μεγάλωσε" μέσα στο εργαστήριο. Με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, κατάφεραν να απομονώσουν τα βλαστοκύτταρα, που είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται ως σπέρμα, γνωστά ως στελεχιαία σπερματογόνια, και τα βοήθησαν να εξελιχθούν σε ενήλικα σπερματοζωάρια.

    Σημειώνεται ότι τα βλαστοκύτταρα είναι ιδιαίτερα, καθώς μπορούν να αναπτύσσονται μέσα σε οποιοδήποτε ιστό του οργανισμού.

    Κατόπιν, οι ερευνητές γονιμοποίησαν ωάρια με τα σπερματοζωάρια αυτά και στη συνέχεια τα μεταμόσχευσαν στο θηλυκό. Αποτέλεσμα ήταν η γέννηση επτά μικρών.

    Με το βλέμμα στο μέλλον

    Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι μελλοντικά, θα μπορούν να παίρνουν, μέσω απλής βιοψίας στους όρχεις, βλαστοκύτταρα από άνδρες με προβλήματα γονιμότητας, να τα ενηλικιώνουν στο εργαστήριο και στη συνέχεια να τα επανατοποθετούν στον οργανισμό.

    Ωστόσο, όπως τονίζουν είναι ακόμη πολύ νωρίς για μία αποτελεσματική θεραπεία, που θα βρίσκει εφαρμογή στους ανθρώπους, σημειώνοντας ότι δε γνωρίζουν ακόμη πολλά πράγματα σχετικά με την παραγωγή του σπέρματος και, φυσικά, τους λόγους που οδηγούν στην υπογονιμότητα.

    [31] Τεχνολογία

    Ύψους 280,5 εκατ. ευρώ

    Ευρωπαϊκό πρόστιμο για τη Microsoft

    12/7/2006 12:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 2:05:40 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, BBC

    Στα 280, 5 εκατ. ευρώ έφτασε τελικά το πρόστιμο της Ε.Ε. προς τη Microsoft, για μη συμμόρφωση της εταιρείας με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τον ανταγωνισμό. Οι οριστικές αποφάσεις λήφθηκαν, την Τετάρτη, μετά από συνεδρίαση της Κομισιόν για το θέμα, και ανακοινώθηκαν σε σχετική συνέντευξη Τύπου. Η Κομισιόν έκρινε ότι η Microsoft καταχράστηκε το λειτουργικό σύστημα των Windows προκειμένου να βλάψει τους ανταγωνιστές της κάτι το οποίο η εταιρεία ήταν υποχρεωμένη να "διορθώσει" έως τον Ιούνιο του 2004. Όμως, σύμφωνα με την Κομισιόν, η Microsoft μέχρι σήμερα δεν έχει συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της. Από την πλευρά της η εταιρεία το αρνείται, ισχυρίζεται ότι η Ε.Ε. δεν ήταν μέχρι τώρα σαφής ως προς τις απαιτήσεις της και ισχυρίζεται ότι θα δώσει όλα τα στοιχεία, που της ζητήθηκαν, έως τις 18 Ιουλίου. Η αρμόδια Ευρωπαία επίτροπος, Νέλι Κρόες, είπε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση και τόνισε ότι καμία εταιρεία δεν είναι υπεράνω του νόμου.

    Όλα ξεκίνησαν το 2004, οπότε η Ε.Ε. έκρινε ότι ο αμερικανικός κολοσσός παραβιάζει τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού και οφείλει να δώσει στους ανταγωνιστές της πληροφορίες για το λειτουργικό της σύστημα, ούτως ώστε τα προγράμματά τους να είναι συμβατά με τα Windows.

    Ως καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των στοιχείων στους ανταγωνιστές, ορίστηκε ο Ιούνιος του 2004, ενώ, επίσης, η εταιρεία κλήθηκε να "βγάλει" το Windows Media Player από τα Windows και της επιβλήθηκε πρόστιμο 497 εκατ. ευρώ. Τότε, η Microsoft προσπάθησε να αναβάλει την επιβολή των κυρώσεων για να προσβάλει την απόφαση της Κομισιόν, κάτι το οποίο αρνήθηκε το δικαστήριο.

    Η Κομισιόν έχει δώσει νέα προθεσμία στη Microsoft, να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς, έως τις 31 Ιουλίου, διαφορετικά η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να της επιβληθεί πρόστιμο ύψους 3 εκατ. ευρώ την ημέρα.

    [32] Τεχνολογία

    Σε συνεργασία με τη MultiChoice Hellas

    Νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες από τον ΟΤΕ

    12/7/2006 5:34:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένα επιπλέον βήμα για την ανάδειξη των πολύπλευρων δυνατοτήτων που παρέχουν οι ευρυζωνικές υπηρεσίες στο χρήστη του internet, τόσο σε επίπεδο ψυχαγωγίας, όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης, αποτελεί η συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα μεταξύ του ΟΤΕ και της ΟΤΕΝΕΤ από τη μία πλευρά και της MultiChoice Hellas από την άλλη, για την παροχή, σε πιλοτικό επίπεδο, υπηρεσιών IPTV, δηλαδή τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω ADSL συνδέσεων. Στην ουσία ο χρήστης των ευρυζωνικών υπηρεσιών, θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει να βλέπει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του το τηλεοπτικό πρόγραμμα της αρεσκείας του, εφόσον βέβαια αυτό εντάσσεται στο πακέτο των υπηρεσιών που έχει επιλέξει. Εξάλλου ο ΟΤΕ προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχουν οι ευρωζωνικές υπηρεσίες, όπως η μεταφορά δεδομένων σε μεγάλες ταχύτητες, εικόνας και φωνής και για το λόγο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία με κινητή μονάδα, η οποία άρχισε την περιοδεία της από δήμους της Αττικής, τώρα βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και μέχρι του χρόνου θα επισκεφθεί περίπου 30 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

    Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας, δεν αναφέρονται λεπτομέρειες όσον αφορά το πότε θα αρχίσει το πρόγραμμα, πόση θα είναι η διάρκειά του και ποιες περιοχές θα καλύψει στη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του. Ωστόσο στόχος της συμφωνίας είναι η διάθεση των τηλεοπτικών προγραμμάτων της ψηφιακής πλατφόρμας NOVA μέσω ευρυζωνικών συνδέσεων ADSL, προκειμένου να δοκιμαστεί το σύστημα τόσο σε εργαστηριακό περιβάλλον όσο και σε πραγματικές συνθήκες.

    Σε δηλώσεις τους τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΤΕΝΕΤ και γενικός διευθυντής τεχνολογίας ΟΤΕ, Γιώργος Ιωαννίδης, όσο και ο Γιώργος Γαμπρίτσος, διευθύνων σύμβουλος της NETMED Α.Ε, τόνισαν ότι η ανάπτυξη πιλοτικού προγράμματος IPTV αποτελεί μια τεχνολογική και εμπορική πρόκληση, αλλά παράλληλα απαιτείται ο σχεδιασμός ενός "μοντέλου" που θα διασφαλίζει την εμπορική βιωσιμότητα των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

    [33] Παράξενα

    "Αγελαδίτσα, αγάπη μου"

    12/7/2006 11:16:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 11:50:36 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Απρόοπτα ερωτήματα και αιτήματα φαίνεται ότι είχε η αλληλογραφία των Ρώσων με τον πρόεδρό τους, Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσω μιας διαδικτυακής υπηρεσίας, που λειτούργησε πρόσφατα. Με στόχο την άμεση επικοινωνία με την εξουσία, οι πολίτες κλήθηκαν να στείλουν emails με τα αιτήματά τους στο Ρώσο Πρόεδρο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη ρώσικη ηλεκτρονική εφημερίδα Mosnews, ο Μπορίς Γκαμπόφ, ένας κτηνοτρόφος από τη νότια Σιβηρία, ζήτησε από τον Πούτιν την άδειά του για να παντρευτεί την αγελάδα του. "Όλες οι κοπέλες έφυγαν από το χωριό για να ζήσουν στην πόλη και δεν μπορώ να βρω σύζυγο", γράφει στο μήνυμά του ο απελπισμένος χωρικός και συμπληρώνει: "Όμως, εγώ βρήκα λύση στο πρόβλημα. Αγαπώ πολύ τα ζώα και θέλω να ρωτήσω πότε θα μας επιτραπεί να παντρευόμαστε οικόσιτα ζώα, όπως αγελάδες;". Το παράξενο είναι ότι ο αποστολέας του email εμφανίζεται σίγουρος ότι τέτοιου είδους γάμοι θα επιτραπούν στο μέλλον και θέλει να μάθει εάν θα προλάβει τη σχετική ρύθμιση. Άγνωστο παραμένει εάν ο Πούτιν απάντησε και τι.

    [34] Παράξενα

    Το πολύ το "Κύριε Ελέησον"

    12/7/2006 10:42:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 12:00:39 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Άλλοι κάνουν συλλογή γραμματοσήμων και άλλοι νομισμάτων. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο είναι συλλέκτες διαφόρων αντικειμένων, σπάνιων και μη. Όμως, η περίπτωση του Μαρίγιαν Ομπλάκ, ενός συνταξιούχου επισκόπου από την Κροατία, είναι από τις πιο ασυνήθιστες, καθώς έχει αποφασίσει να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη συλλογή από διαφορετικές εκδόσεις της Βίβλου. Όλα ξεκίνησαν πριν 19 χρόνια, οπότε και ξεκίνησε να μαζεύει τις πρώτες του Βίβλους, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει συγκεντρώσει 929 διαφορετικές εκδόσεις σε 250 γλώσσες. "Είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι μου έχουν δώσει από μία Βίβλο", δηλώνει πανευτυχής ο 87χρονος ιερέας, που ισχυρίζεται ότι ορισμένες εκδόσεις του τις έχει δώσει ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β. Στόχος του είναι, όπως λέει, μέσα στο 2007 να έχει καταφέρει να φτάσει τις 1000 Βίβλους.

    [35] Ζωής ...σΤάσεις

    Για τους εφήβους

    Καλύτερη η "σπιτική δίαιτα"

    12/7/2006 1:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/7/2006 2:27:10 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters

    Επιβεβαιώνεται και επιστημονικά η άποψη των περισσότερων γονιών ότι τα σπιτικά γεύματα είναι κατά πολύ πιο υγιεινά σε σχέση με αυτά, που καταναλώνουμε εκτός σπιτιού. Έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, σε 878 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 11 έως 15 ετών, κατέδειξε ότι οι συμβουλές, που δίνουν στα παιδιά οι γονείς, για κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τα οδηγούν σε ένα υγιεινό τρόπο διατροφής. Η μελέτη απέδειξε ότι οι "σπιτικοί διατροφικοί κανόνες" είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσουν οι έφηβοι σωστές συνήθειες αυξάνοντας τη πρόσληψη υγιεινών τροφών και μειώνοντας την κατανάλωση λιπαρών γευμάτων.

    Όταν είμαστε σπίτι, συνηθίζουμε να τρώμε φρούτα με το πρωινό μας και λαχανικά όταν γευματίζουμε, ενώ περιορίζουμε σημαντικά την κατανάλωση γλυκών, επιδορπίων και αναψυκτικών.

    Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, οι γονείς μπορούν να μάθουν στα παιδιά τους πώς να τρέφονται σωστά έχοντας στο ψυγείο υγιεινές τροφές και προτρέποντάς τα να τις προτιμούν.

    Το σημαντικό είναι τα παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω να μάθουν να τρέφονται σωστά καθώς από αυτή την ηλικία ξεκινούν να παίρνουν μόνα τους αποφάσεις σχετικά με το τι θα φάνε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 July 2006 - 16:51:25 UTC