Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διάλογος η μόνη λύση
  • [02] Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες
  • [03] "Η Λευκάδα γυρίζει σελίδα"
  • [04] Μ. Ανατολή και Ιράν στη Σοσιαλιστική Διεθνή
  • [05] Θανατηφόρο τροχαίο στο Φλοίσβο
  • [06] Εκπτώσεις από τη Δευτέρα
  • [07] Έκκληση για αυτοσυγκράτηση
  • [08] Εκτός ΠΟΕ η Ρωσία
  • [09] Ακήρυχτος πόλεμος
  • [10] "Ροπαλιά" στο ιταλικό ποδόσφαιρο
  • [11] Κόουλ εναντίον Άρσεναλ

    [01] Πολιτική

    Για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή

    Διάλογος η μόνη λύση

    15/7/2006 7:09:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί ακόμα πρόοδος σχετικά με το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από τη Σάμο, λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και αμέσως μετά τη μακρά συνάντηση που είχε με τον με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μανουχέρ Μοτακί. "Η Μέση Ανατολή φλέγεται", τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση αυτή αφορά και την Ελλάδα και τους Έλληνες. Παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι μέσω του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης, μπορεί να βρεθεί λύση τόσο στην εύφλεκτη περιοχή της Μέσης Ανατολής όσο και στο πρόβλημα που έχει προκύψει μεταξύ του Ιράν και της Διεθνούς Κοινότητας. Ο κ. Παπανδρέου και η Σοσιαλιστική Διεθνής έχουν αποφασίσει την συνέχιση των πρωτοβουλιών τους για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή και όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος θα έχει συναντήσεις με ηγέτες και από άλλες χώρες της περιοχής.

    Σκληρή γλώσσα από ΚΚΕ και Συνασπισμό

    Την ίδια ώρα ΚΚΕ και Συνασπισμός, κατηγόρησαν το Ισραήλ, για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή.

    Η γ.γ. του ΚΚΕ σε συνέντευξή της στο Βόλο αναφέρθηκε στις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και έκανε λόγο μια γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από τους ισραηλινούς.

    Παράλληλα κατηγόρησε ΗΠΑ και ΕΕ, για υποκρισία όταν ζητάνε αυτοσυγκράτηση από τις δυο πλευρές, αλλά και την ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, όταν ζητούν από το Ισραήλ να μετριάσει τις βίαιες αντιδράσεις του.

    Σύμφωνα με την κα Παπαρήγα, οι τελευταίες εξελίξεις είναι "μέρος του ΝΑΤΟϊκού αμερικάνικου σχεδίου για τον λεγόμενο εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής με το οποίο σχέδιο έχει συμφωνήσει και η ΕΕ και υπάρχει κοινή στρατηγική".

    Για εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, με την πλήρη υποστήριξη του Μπους, έκανε λόγο ο Γραμματέας του Συνασπισμού Νίκος Χουντής.

    Ο κ. Χουντής κάλεσε επίσης τη κυβέρνηση να ενεργοποιηθεί άμεσα ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της ΕΕ, ώστε να τερματιστούν άμεσα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, να καταδικαστεί η βαρβαρότητα και να επιδιωχτεί ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μ. Ανατολή και Ιράν στη Σοσιαλιστική Διεθνή

    [02] Πολιτική

    Από τον Λίβανο

    Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες

    15/7/2006 2:45:00 μμ

    Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι έφτασαν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" οι Έλληνες πολίτες και υπήκοοι άλλων χωρών, με ένα Μπόϊνγκ 737-400 των "Ολυμπιακών Αερογραμμών", το οποίο εκτέλεσε έκτακτη πτήση από τη Δαμασκό προς την Αθήνα, με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο είχε και την ευθύνη της επιχείρησης απομάκρυνσης των Ελλήνων από την εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή, στο αεροσκάφος επέβαιναν 53 Έλληνες, 20 Κύπριοι, 8 Γάλλοι, 2 Βρετανοί, 1 Αμερικανός, 1 Τσέχος, 1 Ιταλός και 5 άτομα διπλής υπηκοότητας. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν και στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, αναχώρησε από την Αθήνα περίπου στις 3 τα ξημερώματα για το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, όπου είχαν φτάσει οδικώς από την πρωτεύουσα του Λιβάνου τα 90 άτομα, τα οποία ζήτησαν από την ελληνική πρεσβεία στη Βηρυτό να την εγκαταλείψουν, λόγω της εκεί επικρατούσας κατάστασης. Το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα άρχισε λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Δαμασκού και μετά από μια πτήση που κράτησε λιγότερο από μια ώρα προσγειώθηκε στη Λάρνακα, όπου αποβίβασε συνολικά 22 άτομα και συνέχισε το ταξίδι του για την Αθήνα, όπου προσγειώθηκε στις 14:15.

    Στο μεταξύ, άλλο ένα αεροσκάφος του εθνικού μας αερομεταφορέα βρίσκεται σε ετοιμότητα και αναμένεται να αναχωρήσει το απόγευμα, καθώς στο αεροδρόμιο της Δαμασκού κατευθύνονται οδικώς από το Λίβανο άλλοι 64 Έλληνες και περίπου 40 Κύπριοι και υπήκοοι άλλων κρατών, που θέλουν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε εγρήγορση για τους Έλληνες

    [03] Πολιτική

    Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί

    "Η Λευκάδα γυρίζει σελίδα"

    15/7/2006 11:45:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Λευκάδα όπου μετέβη χθες για το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Πριν αναχωρήσει, σήμερα, απο το νησί ο κ. Καραμανλής συσκέφθηκε με τον νομάρχη Λευκάδας Γιάννη Λάζαρη και άλλους τοπικούς παράγοντες, ενώ επισκέφθηκε την πληγείσα από τους σεισμούς περιοχή του Αγίου Νικήτα. Ο Πρωθυπουργός επιθεώρησε τα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι από τον Απρίλιο του 2004 -όπως είχε δεσμευτεί η Νέα Δημοκρατία- συγκρότησε συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάκαμψη της Λευκάδας και σήμερα οι ζημιές στο οδικό δίκτυο έχουν αποκατασταθεί, ενώ έργα σημαντικά έχουν ολοκληρωθεί. Η Λευκάδα γυρίζει σελίδα, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και σημείωσε ότι πέρυσι παρουσίασε αύξηση τις τουριστικής κίνησης. Η Λευκάδα και η περιφέρεια μπορούν να είναι αισιόδοξες για το μέλλον, κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μήνυμα από τη Λευκάδα

    [04] Πολιτική

    Συνεδριάζει υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου

    Μ. Ανατολή και Ιράν στη Σοσιαλιστική Διεθνή

    15/7/2006 12:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/7/2006 7:35:30 μμ)

    Η κρίση στη Μέση Ανατολή και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που συνεδριάζει σήμερα και αύριο στη Σάμο υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που έχει αναλάβει πρωτοβουλία για πολιτικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να σταματήσει ο κύκλος της βίας στο πλαίσιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική Χαβιέ Σολάνα, τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμπρ Μούσα και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι. Σήμερα στη Σάμο ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συνομιλίες με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Μανουχερ Μοτακί που βρίσκεται στην Ελλάδα ύστερα απο πρόσκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    [05] Κοινωνία

    Σκοτώθηκε μία 37χρονη γυναίκα

    Θανατηφόρο τροχαίο στο Φλοίσβο

    15/7/2006 12:24:00 μμ

    Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα μία 37χρονη γυναίκα και πέντε τραυματίες σημειώθηκε νωρίς τα ξημερώματα στη περιοχή του Φλοίσβου. Αιτία του δυστυχήματος ήταν η αναστροφή του ενός αυτοκινήτου σε διασταύρωση. Το τροχαίο σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, στο ρεύμα της λεωφόρου Ποσειδώνος προς Πειραιά, το οποίο παρέμεινε κλειστό για περίπου 40 λεπτά. Η άτυχη γυναίκα και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας.

    [06] Κοινωνία

    Έως τις 26 Αυγούστου

    Εκπτώσεις από τη Δευτέρα

    15/7/2006 12:21:00 μμ

    Από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα που θα διαρκέσουν έως τις 26 Αυγούστου. Οι καταναλωτές έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τις πρώτες διερευνητικές βόλτες στην αγορά για να συγκρίνουν τις τιμές. Οι έμποροι ευελπιστούν ότι η εμπορική κίνηση θα αυξηθεί, ενώ οι καταναλωτικές οργανώσεις συνιστούν προγραμματισμένες και προσεχτικές αγορές.

    [07] Κόσμος

    Από τη διεθνή κοινότητα

    Έκκληση για αυτοσυγκράτηση

    15/7/2006 4:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/7/2006 5:17:28 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Έκκληση για τερματισμό της κλιμάκωσης της βίας στη Μέση Ανατολή απηύθυναν από την Ρωσία όπου βρίσκονται για τις εργασίες της Ομάδας των Οκτώ (G8) που αρχίζουν αύριο στην Αγία Πετρούπολη, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν αλλά και ο προεδρεύων αυτή την περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φιλανδός πρωθυπουργός Μάτι Βανχάνεν. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσα, Μπους και Πούτιν, παρατηρήθηκε διάσταση απόψεων όσον αφορά το εύρος της ισραηλινής στρατιωτικής αντίδρασης στο Λίβανο και τη Γάζα μετά την απαγωγή τριών ισραηλινών στρατιωτών. Παράλληλα στο Κάιρο πραγματοποιείται σήμερα έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, προκειμένου να συζητήσει τις ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο.

    Στη Μέση Ανατολή ο Χαβιέ Σολάνα

    "Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει η βία είναι να καταθέσει η Χεζμπολά τα όπλα και να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ", τόνισε ο Τζορτζ Μπους επιρρίπτοντας τις ευθύνες για την κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, στην στάση που κρατά η ισλαμική οργάνωση.

    Επίσης κάλεσε τη Συρία "να ασκήσει την επιρροή της" στους Λιβανέζους αντάρτες για να σταματήσουν αυτοί τις επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

    Από την πλευρά του ο Βλαντίμερ Πούτιν κάλεσε το Ισραήλ να μην αντιδρά δυσανάλογα στα γεγονότα.

    "Θεωρούμε θεμιτή την ανησυχία του Ισραήλ, αλλά η προσφυγή στη βία πρέπει να είναι ανάλογη και πρέπει να σταματήσει η αιματοχυσία το ταχύτερο δυνατόν", είπε.

    "Η κλιμάκωση της βίας δεν θα φέρει θετικά αποτελέσματα", κατέληξε.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση από την πλευρά της κάλεσε σήμερα όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταβάλουν προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας ακόμα μια φορά τη βία που ασκεί το Ισραήλ μετά την απαγωγή στρατιωτών του ως δυσανάλογη.

    Ευρωπαϊκή Ένωση και η G8 ανέλαβαν διπλωματική πρωτοβουλία, στέλνοντας σήμερα στην περιοχή τον Ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα.

    Το θέμα απασχόλησε και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε επείγουσα σύνοδό του, ύστερα από αίτημα του Λιβάνου.

    Ο γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν απέστειλε στην περιοχή τριμελή επιτροπή για την εκτόνωση της κρίσης,

    Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχει άμεσο αντίκτυπο στη διεθνή οικονομία. Νέα αύξηση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να κλείνει στα 77,03 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ στα 77,27 δολάρια. Αναλυτές εκτιμούν ότι η τιμή του μαύρου χρυσού είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσει τα 80 δολάρια το βαρέλι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανελέητο σφυροκόπημα

    [08] Κόσμος

    Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας

    Εκτός ΠΟΕ η Ρωσία

    15/7/2006 1:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/7/2006 3:45:08 μμ)

    Απέτυχαν οι συνομιλίες μεταξύ των διαπραγματευτών της Ρωσίας και των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου στην Αγία Πετρούπολη, για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, οι διαπραγματευτές των δύο χωρών δεν κατόρθωσαν, μετά από μαραθώνιες συνομιλίες, να καταλήξουν σε συμφωνία για την ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ, ωστόσο -όπως επεσήμανε- σημειώθηκε σημαντική πρόοδος. Στο μεταξύ, οι δύο πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά την κατ ιδίαν συνάντηση που είχαν σήμερα, ανακοίνωσαν ένα σχέδιο πρόληψης της διάδοσης των πυρηνικών όπλων, με τη σύσταση διεθνών κέντρων εμπλουτισμού πυρηνικών καυσίμων και πάταξης της παγκόσμιας απειλής της πυρηνικής τρομοκρατίας. Όπως τόνισε ο Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου, συμφώνησε με τον Τζορτζ Μπους στη δημιουργία ενός συστήματος, το οποίο θα παρέχει σε όλες τις χώρες τη δυνατότητα πρόσβασης στην πυρηνική ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει ασφαλιστικές δικλείδες κατά της διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Στο κοινό ανακοινωθέν Μπους-Πούτιν επισημαίνεται ότι η απειλή της πυρηνικής τρομοκρατίας είναι "μία από τις πιο επικίνδυνες διεθνείς προσκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στον τομέα της ασφάλειας". Επίσης, καλεί και άλλες χώρες να μετάσχουν στην προσπάθεια αυτή, σε συνεργασία με την IAEA.

    [09] Μ. Ανατολή

    Βία δίχως τέλος στη Μ. Ανατολή

    Ακήρυχτος πόλεμος

    15/7/2006 6:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/7/2006 7:42:47 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ-Reuters

    Με νέες αεροπορικές επιδρομές και με βομβαρδισμούς από βαρύ πυροβολικό, στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργια της Χεζμπολά, αλλά και στο νότιο Λίβανο, συνεχίστηκε το ανελέητο σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού επί στόχων της ισλαμικής οργάνωσης, στον ακήρυχτο πόλεμο των τελευταίων τεσσάρων ημερών στη Μέση Ανατολή. Από τους βομβαρδισμούς επλήγη λεωφορείο με κατοίκους της γαλάζιας γραμμής που έχει χαράξει ο ΟΗΕ και που χρησιμεύει ώς σύνορο μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ και εγκατέλειπαν την περιοχή έπειτα από τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού. Αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκαοκτώ άμαχοι, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά. Τα θύματα στο Λίβανο πλησιάζουν ήδη τους 100 ενώ απεγνωσμένα κατά κύματα και εν μέσω βομβαρδισμών ο άμαχος πληθυσμός προσπαθεί να φύγει από τη χώρα.

    Συνεχείς επιδρομές

    Για τέταρτη ημέρα, το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά το Λίβανο, πλήττοντας γέφυρες, οδικές αρτηρίες και υποδομές του Λιβάνου, ολοκληρώνοντας τον αποκλεισμό της χώρας.

    Η Βηρυτός θυμίζει νεκρή πόλη και όσοι από τους κάτοικους της δεν έχουν τη δυνατότητα να την εγκαταλείψουν ζουν δραματικές στιγμές.

    Ισραηλινά αεροπλάνα έπληξαν το Σάββατο και το λιμάνι της πόλης από τα μεγαλύτερα της χώρας, καθώς και δυο μικρότερα σε χριστιανικές περιοχές βόρεια της πρωτεύουσας.

    Μαχητικά επιχείρησαν και πάνω από την Τρίπολη το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, 90 χιλιόμετρα βόρεια της Βηρυτού.

    Από τους βομβαρδισμούς στα νότια προάστια της Βηρυτού καταστράφηκαν η κατοικία και τα γραφεία του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χάσαν Νασράλα, ο οποίος ωστόσο διέφυγε και κήρυξε "ανοικτό πόλεμο" κατά του εβραϊκού κράτους.

    Παράλληλα κατέστρεψαν το γραφείο του υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Χαμάς στη Βηρυτό, χωρίς όμως ο ίδιος όπως δήλωσε αξιωματούχος της οργάνωσης να τραυματιστεί.

    Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε και την κατοικία του σεΐχη Μοχάμαντ Γιάζμπεκ, μέλους της διοίκησης της Χεζμπολά, στην Μπααλμπέκ, στον ανατολικό Λίβανο.Ο σεΐχης εκείνη την ώρα έλειπε.

    Μαχητικά βομβάρδισαν και το κυριότερο μεθοριακό πέρασμα από το Λίβανο προς τη Συρία.

    Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για χτύπημα μέσα στο έδαφος της Συρίας.

    Το γεγονός πάντως διέψευσαν και το Ισραήλ και η Συρία.

    Η Χεζμπολά απάντησε με ρίψη ρουκετών στην Τιβεριάδα, 35 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι άτομα.

    Επίσης έπληξαν και πόλεις στις βόρειες περιοχές.

    Πηγές του ισραηλινού στρατού επιβεβαιώνουν πως η σιϊτική οργάνωση του Λιβάνου μπορεί με τους πυραύλους της να πλήξει ακόμη και το Τελ Αβίβ.

    Το βράδυ της Παρασκευής, πύραυλος που εκτόξευσαν μαχητές της Χεζμπολά χτύπησε και ισραηλινό πολεμικό πλοίο που έπλεε στ΄ ανοιχτά της Βηρυτού.

    Ένας ναύτης είναι νεκρός ενώ αγνοείται η τύχη άλλων τριών.

    Σύμφωνα με το Ισραήλ, ο πύραυλος ήταν ιρανικής κατασκευής, εμπλέκοντας εμμέσως την Τεχεράνη στις επιχειρήσεις της Χεζμπολά.

    Το Ισραήλ προκειμένου να αναχαιτίσει τους πυραύλους που εκτοξεύονται απο το Λίβανο, ανέπτυξε στο λιμάνι της Χάιφα συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκκληση για αυτοσυγκράτηση

    Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες

    Μ. Ανατολή και Ιράν στη Σοσιαλιστική Διεθνή

    Ανελέητο σφυροκόπημα

    Σκηνικό πολέμου

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Ροπαλιά" στο ιταλικό ποδόσφαιρο

    15/7/2006 5:25:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Ροπαλιά" για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος στις περισσότερες ιταλικές εφημερίδες, μετά την απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης για τον υποβιβασμό των Γιουβέντους, Λάτσιο και Φιορεντίνα στη δεύτερη κατηγορία και την αφαίρεση 15 βαθμών από τη Μίλαν στο νέο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα η "Gazzetta dello Sport", έχει κεντρικό τίτλο "Δυνατή ροπαλιά", ενώ παράλληλα τονίζει πως όλοι οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι θα καταθέσουν εφέσεις. "Όμως, είναι μόνο ο πρώτος γύρος", συμπληρώνει στο κύριο άρθρο της η ιταλική εφημερίδα, η οποία χαρακτηρίζει "βαριές" τις αποφάσεις για το σκάνδαλο με τους "στημένους" αγώνες και εκτιμά: "Η μπάλα περνάει τώρα στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, δεύτερο και τελευταίο βαθμό της αθλητικής δικαιοσύνης. Δεν είναι δυνατό να φανταστεί κανείς την ανατροπή της ετυμηγορίας. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να φανταστεί κανείς μια σημαντική αναπροσαρμογή στο θέμα της αφαίρεσης βαθμών". Παρεμφερής είναι και ο τίτλος της της ιταλικής εφημερίδας της "Corriere della Sera": "Ροπαλιά: Γιούβε, Φιορεντίνα και Λάτσιο στη δεύτερη κατηγορία, Μίλαν στην πρώτη" και υπογραμμίζει στο κύριο άρθρο της: "120 ώρες ύστερα από την πιο ευτυχισμένη ημέρα της κατάκτησης του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το ιταλικό ποδόσφαιρο είδε την πιο δυστυχισμένη ημέρα του πρώτου, ιστορικά, υποβιβασμού της Γιουβέντους στη δεύτερη κατηγορία, με αφαίρεση 30 βαθμών, μαζί με τις Φιορεντίνα και Λάτσιο, οι οποίες τιμωρήθηκαν με μικρότερες αφαιρέσεις βαθμών, και της Μίλαν, η οποία βρίσκεται στην ουρά της πρώτης κατηγορίας με μειονέκτημα 15 βαθμών".

    Στους δρόμους οι οπαδοί

    Αμέσως μετά την είδηση της απόφασης του υποβιβασμού των ομάδων τους στη Serie B, οι οπαδοί της της Γιουβέντους, της Λάτσιο και της Φιορεντίνα, βγήκαν στους δρόμους. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση οπαδών έγινε στη Ρώμη, όπου περίπου 400 υποστηρικτές της Λάτσιο εξέφρασαν τα αισθήματά τους έξω από το ξενοδοχείο, στο οποίο έγινε η ανακοίνωση των ποινών. Στο Τορίνο, εξαγριωμένοι οπαδοί της Γιουβέντους συγκεντρώθηκαν μπροστά στο "αρχηγείο" της "Γιούβε" και φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου του δικαστηρίου, Τσέζαρε Ρουπέρτο, και της Μίλαν. Στη Φλωρεντία, ο προπονητής της Φιορεντίνα, Τσέζαρε Πραντέλι, εξέφρασε την "οργή" του κατά της ετυμηγορίας, ενώ οι οπαδοί των "βιόλα" έκαναν μια ειρηνική σε μεγάλο βαθμό διαδήλωση, αποκλείοντας δρόμους στο κέντρο της πόλης.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κόουλ εναντίον Άρσεναλ

    15/7/2006 7:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/7/2006 7:31:50 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εναντίον της Άρσεναλ καταφέρεται ο Άσλεϊ Κόουλ, ο οποίος κατηγορεί τους "κανονιέρηδες" για τη συμπεριφορά τους απέναντι του στο θέμα της προσέγγισης του από την Τσέλσι, όπως αναφέρει η "Sun". Η αγγλική λίγκα είχε τιμωρήσει τον Άγγλο διεθνή αμυντικό με πρόστιμο 108.000 ευρώ επειδή διαπραγματεύτηκε μυστικά τη μεταγραφή του στην Τσέλσι, χωρίς τη συγκατάθεση της Άρσεναλ. Ο Κόουλ, στο βιβλίο του μια διαφήμιση του οποίου φιλοξενεί σήμερα η "Sun" στην ιστοσελίδα της, φαίνεται να δείχνει αρκετά ενοχλημένος από την στάση των "κανονιέρηδων". Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Η Άρσεναλ με άφησε έξω να στεγνώσω, χρησιμοποιώντας με ως αποδιοπομπαίο τράγο για να εκδικηθεί την Τσέλσι. Το διοικητικό συμβούλιο με "αντάμειψε" με μια προσβολή και μου πέταξε στο πρόσωπο τα χρόνια της αφοσίωσής μου στο σύλλογο. Θα αποκαλύψω τη συντριπτική αλήθεια για το ποιος με έδωσε να με φάνε οι καρχαρίες. Αυτό άλλαξε για πάντα την άποψή μου για το σύλλογο, τον οποίο θεωρούσα οικογένειά μου". Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σχετικό άρθρο της η "Sun" αναφέρει πως οι ισχυρισμοί του Κόουλ έχουν εξοργίσει τους ανθρώπους της Άρσεναλ και εκφράζει την εκτίμηση ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την παραχώρησή του. Ακόμη η βρετανική εφημερίδα τονίζει πως ο Κόουλ βρίσκεται στο μεταγραφικό "στόχαστρο" των Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 July 2006 - 16:50:35 UTC