Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φυγή με κάθε μέσο
  • [02] Συνομιλίες για την κρίση
  • [03] Σε γενική επιφυλακή
  • [04] Αντιπολεμική διαδήλωση
  • [05] Ισχυρό "χαρτί" ο τουρισμός
  • [06] Αποζημίωση για τις ευθύνες της Νομαρχίας
  • [07] Επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα
  • [08] Θετική ισοπαλία ο ΠΑΟ
  • [09] "Φρένο" στις μεταγραφές το Υπ. Ανάπτυξης
  • [10] Στους "8" η Εθνική Εφήβων
  • [11] Συμφώνησε με Γιαννούλη ο Άρης
  • [12] Ποδηλασία: Τέταρτος ο Ρέππας
  • [13] Επί κοντώ: Κορυφαίο επίδοση ο Γουόκερ

    [01] Πολιτική

    Φυγή με κάθε μέσο

    20/7/2006 10:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Με όλα τα μέσα οι ξένοι υπήκοοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ανθρωπιστική καταστροφή. Υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες εκατοντάδες πολίτες προσπαθούν να επιβιβαστούν σε πολεμικά και επιβατηγά πλοία, ελικόπτερα και στρατιωτικά αεροπλάνα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις αυτό δεν είναι εφικτό. Στο μεταξύ, ακόμη 100 Έλληνες μεταφέρθηκαν στην χώρα μας αργά το απόγευμα της Πέμπτης, με C-130, που προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Εξάλλου, κατέπλευσε το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι της Λάρνακας η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού "Ψαρά", ενώ αργότερα αναμένεται να καταπλεύσει και η φρεγάτα "Θεμιστοκλής". Παράλληλα, ξεκίνησε και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Παρασκευής αναμένεται να αποπλεύσει από τη Λάρνακα το ελληνικό αρματαγωγό "Ικαρία", το οποίο θα μεταφέρει στο Λίβανο την πρώτη δόση ανθρωπιστικής βοήθειας της Ελλάδος, με 12 τόνους ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης.

    Γιγαντιαία επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών

    Απελπισμένοι Λιβανέζοι, κυρίως παιδιά, περνούν ακόμη και πάνω από τα συρματοπλέγματα για να φτάσουν στην προβλήτα του λιμανιού της Βηρυτού και να ξεφύγουν από την κόλαση του πολέμου.

    Τα πλοία, όμως, δεν τους δέχονται, μολονότι διαθέτουν διπλή υπηκοότητα , οι περισσότεροι αμερικανική ή καναδική.

    Από το λιμάνι της Βηρυτού, το αεροδρόμιο της Δαμασκού και μέσω επικίνδυνων οδικών διαδρομών πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες η μεγαλύτερη, από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, απομάκρυνση πολιτών.

    Την ίδια ώρα, το αδιαχώρητο έχει δημιουργηθεί στην Κύπρο, όπου καταφεύγει ο μεγαλύτερος αριθμός των προσφύγων απο το Λίβανο.

    Σε Λάρνακα και Πάφο και Λεμεσό, εκτός απο τα ξενοδοχεία, έχουν διατεθεί εκθεσιακοί χώροι, γήπεδα και σχολεία για την υποδοχή των ξένων.

    Άλλοι 11.000 ξένοι υπήκοοι αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ώρες στην Κύπρο απο τον Λίβανο, και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση για να δώσει τις αναγκαίες λύσεις.

    Η Κυπριακή Κυβέρνηση εν αναμονή και νέου κύματος, ζητάει απο την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνδράμει την προσπάθεια, ώστε οι ξένοι υπήκοοι να προωθηθούν στις πατρίδες τους.

    Εξάλλου, μέχρι το πρωί της Παρασκευής θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Λάρνακας , μεταφέροντας ξένους υπηκόους από το Λίβανο, το ιταλικό αντιτορπιλικό "Λουίτζι Ντουράν ντε λα Πένε", το κυπριακό κρουαζιερόπλοιο "Serenade", το οποίο έχει ναυλωθεί από τη βρετανική κυβέρνηση για να μεταφέρει Βρετανούς υπηκόους, το ελληνικό επιβατηγό "Αλκυών", το οποίο θα μεταφέρει Γάλλους υπηκόους, το αμερικανικό πλοίο "USS Nashville", μεταφέροντας 1.200 περίπου αμερικανούς υπηκόους και το ινδικό "MS Dubai".

    Στο λιμάνι Λεμεσού αναμένεται το κρουαζιερόπλοιο "Κρήτη ΙΙ", δύο πλοία του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού και το κρουαζιερόπλοιο "Orient Queen", το οποίο έχει ναυλωθεί από τις ΗΠΑ για να μεταφέρει Αμερικανούς υπηκόους.

    Τεράστια ανθρωπιστική κρίση

    Ένα βήμα πριν από μία ασύλληπτη ανθρωπιστική καταστροφή βρίσκεται ο Λίβανος, σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις.

    Στις βομβαρδισμένες πόλεις του Λιβάνου, που μετρούν εκατοντάδες νεκρούς, στη συντριπτική τους πλειονότητα αμάχους, η κατάσταση είναι τραγική .

    Δεν υπάρχουν τρόφιμα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ τα νοσοκομεία δεν επαρκούν καθώς οι τραυματίες είναι εκατοντάδες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνομιλίες για την κρίση

    Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός

    Φυγή και ανθρωπιστική βοήθεια

    Αδιάκοπες συγκρούσεις

    [02] Πολιτική

    Συνομιλίες για την κρίση

    20/7/2006 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET - ΑΠΕ

    Η κρίση στη Μέση Ανατολή και η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο Λονδίνο την Πέμπτη, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, με τη Βρετανή ομόλογό της, Μάργκαρετ Μπέκετ, και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Τζεφ Χουν. Όπως δήλωσε η κα. Μπακογιάννη, η βρετανική πλευρά ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη συνεργασία της και τη συμβολή της στην επιχείρηση μεταφοράς των ξένων υπηκόων από το Λίβανο. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το θέμα της διεύρυνσης της Ε.Ε., η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και το ζήτημα με τα πυρηνικά της Τεχεράνης. Εξάλλου, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον Μακ Κόρμακ, οι εξελίξεις στο Λίβανο βρέθηκαν και στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς , με την κα Μπακογιάννη.

    Οι εξελίξεις στο Κυπριακό

    Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες χαρακτήρισε τις επαφές που είχε την Πέμπτη στο Φόρεϊν Οφις η κα Μπακογιάννη και επανέλαβε πως η άποψη της Ελλάδας είναι πως πρέπει να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό μια κατάπαυση πυρός, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για μια διπλωματική λύση.

    Φυσικά, αυτό το οποίο ζητούμε είναι να δοθούν πάραυτα πίσω οι δύο Ισραηλινοί στρατιώτες που έχουν απαχθεί, έτσι ώστε να προστατευτεί ο ίδιος ο Λίβανος, συμπλήρωσε η υπουργός.

    Παράλληλα, δήλωσε ότι οι συζητήθηκε και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, σημειώνοντας εκ νέου ότι η χώρα μας στηρίζει τη γείτονα και προσθέτοντας: "Οι προϋποθέσεις είναι σαφείς, η Τουρκία ανέλαβε κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να τις τιμήσει".

    Από την πλευρά της, η Βρετανή υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ενημέρωσε την Ελληνίδα ομόλογό της για τις συνομιλίες που είχε τις τελευταίες μέρες για την κρίση στο Λίβανο, με υπουργούς Εξωτερικών χωρών εντός και εκτός της Ένωσης.

    Όσον αφορά το Κυπριακό, η Μάργκαρετ Μπέκετ δήλωσε ότι συζητήθηκαν οι προοπτικές προόδου για την εξεύρεση λύσης και πρόσθεσε ότι, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, "έχουμε κοινούς στρατηγικούς στόχους στο θέμα αυτό και ελπίζουμε να συνεχίσουμε τις μεταξύ μας διαβουλεύσεις και τη συνεργασία".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επαφές Μπακογιάννη για το Λίβανο

    Φυγή και ανθρωπιστική βοήθεια

    Αδιάκοπες συγκρούσεις

    [03] Κοινωνία

    Σε γενική επιφυλακή

    20/7/2006 7:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/7/2006 11:21:29 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Ανδρέα Κόη, τέθηκε από τις 18.30 το απόγευμα της Πέμπτης ολόκληρη η δύναμη του πυροσβεστικού σώματος στην Αττική. Λίγο πριν τις 21.00, τέθηκε υπό έλεγχο μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Γραμματικό της Αττικής, η οποία ξεκίνησε σε έκταση με ξερά χόρτα και γρήγορα επεκτάθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων, πλησιάζοντας παιδικές κατασκηνώσεις, οι οποίες προληπτικά εκκενώθηκαν. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για κατάσβεση στα μέτωπα της Μυτιλήνης και του Διστόμου. Στη Μυτιλήνη καίγονται και εξοχικές κατοικίες στην περιοχή της Χαραμίδας και, όπως δήλωσε ο διοικητής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να μην υπάρξει καταστροφή στην περιοχή.

    Ανεξέλεγκτη καίει από τις 5 το απόγευμα η πυρκαγιά στο Δίστομο Βοιωτίας, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης και πευκοδάσους. Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε και η επιχείρηση απεγκλωβισμού παιδιών δημοτικού από κατασκήνωση του Αγίου Νικολάου. Οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν αδύνατη τη χρήση εναέριων μέσων και η φωτιά απειλεί τα πρώτα σπίτια στην παραλία Διστόμου, ενώ κατευθύνεται και προς το Νομό Φωκίδας.

    Υπό πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα στην Κερατέα και τη Σαλαμίνα.

    Προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

    Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

    να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου. να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά. να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πυρκαγιές σε Ασπροπύργο - Κολοκυνθούς

    [04] Κοινωνία

    Αντιπολεμική διαδήλωση

    20/7/2006 11:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Παλαιστίνιοι και μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση, το βράδυ της Πέμπτης, στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία, διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Παλαιστίνη και το Λίβανο. Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν δάδες και είχαν ως κεντρικό σύνθημα "Κάτω τα χέρια από το Λίβανο και την Παλαιστίνη", ζήτησαν να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Φθάνοντας στην πρεσβεία τού Ισραήλ, έκαψαν μια ισραηλινή σημαία, φώναξαν συνθήματα και διαλύθηκαν ειρηνικά, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιηθούν νέα συλλαλητήρια κατά του πολέμου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αδιάκοπες συγκρούσεις

    [05] Κοινωνία

    Ασφαλής προορισμός η Ελλάδα

    Ισχυρό "χαρτί" ο τουρισμός

    20/7/2006 11:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/7/2006 11:22:20 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Τον απολογισμό της πολιτικής στον τουρισμό τα τελευταία δύο χρόνια παρουσίασε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στους Ανταποκριτές Ξένου Τύπου. Η υπουργός σημείωσε, ότι για την Ελλάδα ο τουρισμός είναι ο μοναδικός δυναμικός κλάδος της διεθνούς οικονομίας στον οποίο η χώρα μας πρωταγωνιστεί και κατέχει και μια από τις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Επίσης, είπε ότι οι προσπάθειες για την προσέλκυση ξένων τουριστών ήδη αποδίδουν καρπούς. Το 2005 υπήρξε αύξηση στις αφίξεις κατά 10,5% σε σχέση με το 2004, δηλαδή ήρθαν 1.000.000 περισσότεροι τουρίστες. "Σε μια εποχή αυξανόμενου ανταγωνισμού στον τουρισμό, η Ελλάδα όχι μόνο διατηρεί, αλλά και αυξάνει σταθερά την απήχησή της ως τουριστικός προορισμός" είπε η υπουργός, ενώ τόνισε, ότι "ο τουρισμός είναι ένας από τους νεώτερους, ισχυρότερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας, της διεθνούς οικονομίας".

    "Κλειδί" για ισχυρή οικονομία

    "Σήμερα η Ελλάδα είναι μια μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα με σύγχρονες υποδομές και απεριόριστες δυνατότητες. Η Ελλάδα είναι επίσης μια από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου", είπε η κα. Πετραλιά, επισημαίνοντας ότι σε όλη τη χώρα αυξάνονται οι τουριστικές επενδύσεις, που "εμπλουτίζουν και αναβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών". "Ισχυρός τουρισμός σημαίνει ισχυρή οικονομία", τόνισε η υπουργός, επισημαίνοντας πως αυτό είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της χώρας.

    Παράλληλα, σημείωσε, ότι "τα τελευταία δυο χρόνια έγιναν στον τουρισμό περισσότερα απ όσα έχουν γίνει οποιαδήποτε άλλη διετία".

    "Ο ελληνικός τουρισμός απογειώνεται προς το μέλλον και πιστεύω απόλυτα ότι η τέχνη της φιλοξενίας είναι σίγουρο ότι κάθε χρόνο που περνά θα βρίσκει στην Ελλάδα την πιο εξελιγμένη, την πιο ανθρώπινη και την πιο ελκυστική έκφρασή της" είπε η υπουργός.

    Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στα δρομολόγια των πλοίων η υπουργός τόνισε, ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση καλυτερεύει, υπογραμμίζοντας, πως δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για την άμεση επίλυση τους.

    [06] Κοινωνία

    Για την κατάρρευση του εργοστασίου της Ρικομέξ

    Αποζημίωση για τις ευθύνες της Νομαρχίας

    20/7/2006 9:34:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αποζημίωση ύψους 2.800.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ως ψυχική οδύνη, σε πέντε οικογένειες θυμάτων της Ρικομέξ, που είχαν χάσει τη ζωή τους στο φονικό σεισμό του 1999, κατά τον οποίο το εργοστάσιο κατέρρευσε. Για πρώτη φορά δικαστήριο αποδίδει ευθύνες στη νομαρχία Ανατολικής Αττικής, καθώς δέχθηκε ότι έγιναν παραλείψεις στον έλεγχο του κτηρίου από την πολεοδομική διεύθυνση της Νομαρχίας. Κατά την κατάρρευση του εργοστασίου βρήκαν τραγικό θάνατο 39 άτομα και αρκετοί τραυματίστηκαν. Για ιστορική δικαίωση, έκανε λόγο ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων. Το δικαστήριο είχε αποδώσει ποινικές ευθύνες στον αρχιτέκτονα και τον πολιτικό μηχανικό του κτηρίου, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκισης. Άσκησαν όμως έφεση και τον Σεπτέμβρη θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο.

    [07] Κόσμος

    Άλλο το κυπριακό, άλλη η ενταξιακή πορεία

    Επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα

    20/7/2006 9:19:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Τριήμερη επίσκεψη στα κατεχόμενα, πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τις εκδηλώσεις που έγιναν στα κατεχόμενα, για την επέτειο της εισβολής του Αττίλα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το Κυπριακό δεν πρέπει να συνδέεται με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, είναι θέμα που πρέπει να λυθεί στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, είπε ότι η ΕΕ είναι άδικη με τους Τουρκοκύπριους και ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για άρση της απομόνωσης, όπως είπε, της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Ο Ερντογάν έφτασε στα κατεχόμενα συνοδευόμενος από έξι υπουργούς και 17 βουλευτές αλλά και από την σύζυγό του. Στα πλαίσια της επίσκεψής του, είχε συνομιλίες με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αλλά και με τον Ραούφ Ντενκτάς, ενώ παραβρέθηκε σε στρατιωτική παρέλαση.

    Την Τετάρτη, κατά τη συνάντησή του με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο Τούρκος πρωθυπουργός, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα "να άρει την απομόνωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας, έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να κάνουμε αυτό που πρέπει", λέγοντας πως "η Τουρκία θα είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά στο θέμα της επίλυσης του κυπριακού".

    "Προκλητική" η παρουσία στην επέτειο της τουρκικής εισβολής

    Από την πλευρά του, ο Κύπριος Πρόεδρος, Τάσσος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε παράνομη και προκλητική την παρουσία του Ερντογάν στις εκδηλώσεις στα κατεχόμενα για την 32η επέτειο της τουρκικής εισβολής, ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του Ερντογάν, ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει θετικά τη διαδικασία, που συμφωνήθηκε μεταξύ του Κυπρίου Προέδρου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, είπε πως "η αλήθεια και η εγκυρότητα της δήλωσης του τούρκου πρωθυπουργού θα αποδειχθεί, όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις".

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θετική ισοπαλία ο ΠΑΟ

    20/7/2006 10:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ισόπαλο 1-1 αναδείχτηκε το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Θέλτα Βίγκο, στο Κλουζέ της Γαλλίας. Οι "πράσινοι", στο πιο δυνατό τεστ μέχρι στιγμής, έδειξαν καλά στοιχεία στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, αλλά και στον επιθετικό τομέα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν φάσεις, ενώ στο δεύτερο ο ΠΑΟ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, στο 53 με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Άντριτς. Η απάντηση της ισπανικής ομάδας ήρθε έξι λεπτά αργότερα, όταν στο 59 και μετά από λάθος του Μπίσκαν ο Περέρα έγινε κάτοχος της μπάλας, προχώρησε μέχρι την αντίπαλη περιοχή και με ένα δυνατό σουτ νίκησε τον Εμπέντε, ισοφαρίζοντας για τη Θέλτα σε 1-1. Οι "πράσινοι" έχασαν καλή ευκαιρία στο 88 για να πάρουν τη νίκη, όταν ο Χαραλαμπίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Παπαδόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

    Διαιτητής: Σεμπαστιάν Μπιάζ (Γαλλία)

    Κίτρινες: Βύντρα - Λέκι

    Παναθηναϊκός (Χανς Μπάκε): Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Τζιόλης, Άντονσον, Λεοντίου, Βύντρα, Σέριτς, Ρομέρο, Γκονζάλες, Μάντζιος, Θεοδωρίδης (27΄ Τσίγκας). Σύνθεση Β Ημιχρόνου Παναθηναϊκού: Εμπέντε, Γκούμας, Μόρις, Μπίσκαν, Άντριτς, Παπαδόπουλος, Χαραλαμπίδης, Δάρλάς, Γκονζάλες (70΄ Άντερσον), Γκέκας, Βύντρα (78΄ Στάθης).

    Θέλτα Βίγκο (Φερνάντο Βάσκεζ): Εστέμπαν, Λέκι, Γιόναθαν, Ντε Ρίντερ, Μπαϊάνο, Γκουάρε, Κοντρέρας, Ιρινέι, Πλασέντε, Ουμπίνα, Χόρχε.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Φρένο" στις μεταγραφές το Υπ. Ανάπτυξης

    20/7/2006 8:07:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενημέρωσε σήμερα Πέμπτη την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, την ΕΠΑΕ και τον ΕΣΑΚΕ για ποιες ΠΑΕ και ΚΑΕ δεν τηρούν την κείμενη νομοθεσία και επομένως απαγορεύεται να προχωρήσουν σε μεταγραφές, εγγραφές ή ανταλλαγή παικτών. Προβλήματα διαπιστώθηκαν στα δικαιολογητικά που κατέθεσαν εννέα ΠΑΕ και δύο ΚΑΕ. Συγκεκριμένα οι εννέα ΠΑΕ είναι οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Νίκη Βόλου, Βέροια, Απόλλων Σμύρνης, Θύελλα Πατρών και Δόξα Δράμας, ενώ οι δύο ΚΑΕ Μαρούσι και Μακεδονικός της Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

    Παράλληλα, ζητήθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιώς, Καβάλας και Αθηνών αντίστοιχα κατά των υπευθύνων των ΠΑΕ Ακράτητος (πρώην Α΄ Εθνική), Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ.-Α. Ο. Μάνης (Γ΄ Εθνικής), Καβάλα (Γ΄ Εθνική), Προοδευτική (Β΄ Εθνική) και Αχαρναϊκός (Γ΄ Εθνική) λόγω μη υποβολής των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 1/7/2004- 30/6/2005 και των πρακτικών των Τακτικών Γενικών Συνελεύσεων.

    Την έκθεση της Διεύθυνσης Εσωτερικού Εμπορίου για τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ έστειλε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καθώς και στην ΕΠΑΕ και την ΕΣΑΚΕ ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου.

    Σύμφωνα με το νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού "Ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία αθλητικών επαγγελματικών ενώσεων και άλλες διατάξεις" που πρόσφατα ψηφίσθηκε: "Απαγορεύεται, απολύτως, η διενέργεια κάθε είδους εγγραφών ή μετεγγραφών, μετά ή άνευ ανταλλάγματος, επαγγελματιών ή ερασιτεχνών ή εκπαιδευόμενων ή ελεύθερων ή δανεικών αθλητών, σε ποδοσφαιρική ή καλαθοσφαιρική ανώνυμη εταιρία, σε οποιαδήποτε νόμιμη μετεγγραφική περίοδο, που αρχίζει μετά τη λήξη της κάθε διαχειριστικής-οικονομικής χρήσης της, εφόσον το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας, όπως αυτό προσδιορίζεται από το άρθρο 48 παρ. 1 εδάφιο γ΄ του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει, συνυπολογιζόμενης και της πλασματικής αξίας των αθλητών του άρθρου 2 του ν.3372/2005 (ΦΕΚ 187 Α΄), για όσο χρονικό διάστημα λαμβάνεται αυτή υπόψη, είναι μικρότερο από το ένα δέκατο (1/10) του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου".

    [10] Μπάσκετ

    Στους "8" η Εθνική Εφήβων

    20/7/2006 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σημαντική επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα, καθώς η Εθνική Εφήβων προκρίθηκε στους "8" του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Το συγκρότημα του Μάνου Μανουσέλη πέτυχε μεγάλη νίκη, επικρατώντας με 76-71 της ισχυρής Ρωσίας στο Αργοστόλι στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας ημέρας της α φάσης (Β Όμιλος) και πήρε την πρόκριση. Εκπληκτική εμφάνιση έκαναν οι Γιαννακίδης, Σιγκούνας και Καραβασάνης. Τα δεκάλεπτα: 24-16, 43-35, 56-50, 76-71.

    ΕΛΛΑΔΑ: Κακαβάς 1, Λυμπερόπουλος 3(1), Γιαννακίδης 18(2), Γιαννόπουλος 2, Σακελλαράκης 9, Καραβασάνης 16(3), Μιχάλογλου 1, Τσαϊρέλης 6, Σιγκούνας 18(2), Μπόγρης 2, Γκούλας

    ΡΩΣΙΑ: Ματεγιούνας, Σιροβάτκο 11, Νέιμποφ 4, Κχοστόφ 7(1), Γκρόμικο 7(1), Κούζνετσοφ 7(1), Σβεντ 13(3), Κριβοσίεφ 5, Ζάμπελιν 6, Γιακοβένκο 11

    [11] Μπάσκετ

    Συμφώνησε με Γιαννούλη ο Άρης

    20/7/2006 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στον Άρη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάννης Γιαννούλης. Η "κιτρινόμαυρη" ΚΑΕ κκατέληξε σε προφορική συμφωνία με τον Έλληνα σέντερ και, αύριο Παρασκευή αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ο Γιαννούλης θα αποτελέσει της 5η μεταγραφή για την ομάδα του Άρη, μετά τους Σεραπινάς, Καλαϊτζή, Παντελιάδη και Τσαλδάρη στην προσπάθεια του "αυτοκράτορα" να είναι πανέτοιμος εν όψει της νέας σεζόν του Πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ και την Ευρωλίγκα. Ο έμπειρος σέντερ θα υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας και ακολούθως η μεταγραφή του θα ανακοινωθεί και επίσημα.

    Οι ομάδες που αγωνίστηκε 1992-01: ΠΑΟΚ 2001-02: Παναθηναϊκός 2002-03: Huntsville Flight (NBDL) 2003-04: Πανιώνιος και Μάλαγα 2004-05: BC Κιέβου 2005-06: Κάχα Σαν Φερνάντο

    [12] Ποδηλασία: Τέταρτος ο Ρέππας

    20/7/2006 10:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου στοίχησαν στο Βασίλη Ρέππα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο Έλληνας σπρίντερ, στον τελικό της ατομικής χρονομέτρησης ενός χιλιομέτρου, πέτυχε χρόνο 1.05.152 και κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε από πέρυσι με 1.05.728. Ο 18χρονος κορυφαίος σπρίντερ που αγωνίζεται στον Αστέρα Κερατσινίου και ταχύτερος έφηβος στην Ελλάδα, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και μέχρι λίγο πριν το τέλος του αγώνα κρατούσε στην τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, αλλά τελικά ο Ισπανός Ουρία Μασκιαράν του "άρπαξε" την τρίτη θέση με χρόνο 1.04.996. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο βρετανός Ντεϊβιντ Ντάνιελ με 1.04.451, δεύτερος ήταν ο συμπατριώτης του Τζέϊσον Κένι με 1.04.713 και τρίτος ο Ισπανός Μασκαριάν με 1.04.996. Στο ίδιο αγώνισμα ο Ηλίας Κυριλής ήταν 12ος με χρόνο 1.07.458. "Ήταν μεγάλη επίδοση. Στόχος μου ήταν το μετάλλιο αλλά ο Ισπανός για λίγα χιλιοστά πήρε την Τρίτη θέση. Σε δύο εβδομάδες στο παγκόσμιο ελπίζω να πετύχω ανάλογη επίδοση , ίσως να κατέβω στο 1.04 και να μπω στα μετάλλια", δήλωσε ο Βασίλης Ρέππας.

    Οι ελληνικές συμμετοχές

    Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της τρίτης ημέρας (Παρασκευή 21 Ιουλίου) του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας κάτω των 23 ετών, που διεξάγεται στο ανακαινισμένο ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Σταδίου:

    ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΔΡΩΝ(κάτω των 23 ετών)

    Χρήστος Τσερεντζούλιας και Κώστας Πενταράκης

    ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΦΗΒΩΝ

    Βασίλης Ρέππας και Αλέξανδρος Φλώρος

    ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΟΜΑΔΙΚΟΥ PURSUIT ΑΝΔΡΩΝ(κάτω των 23 ετών)

    Χρήστος Δελιδημητρίου

    Γιάννης Πασαλάκης

    Πέτρος Μαρίτσης

    Φώτης Αντωναράκης

    ΑΤΟΜΙΚΟ PURSUIT ΓΥΝΑΙΚΩΝ(κάτω των 23 ετών)

    Μαρία Τσουμανίκα(με πολλές ελπίδες διάκρισης)

    ΣΚΡΑΤΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

    Έυα Ξυνού

    ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΚΡΑΤΣ(ΑΝΤΟΧΗ) ΕΦΗΒΩΝ

    Χρήστος Βολικάκης(ασημένιος Πρωταθλητής Ευρώπης 2006 στο ΣΠΡΙΝΤ)

    Βασίλης Γαλάνης

    [13] Επί κοντώ: Κορυφαίο επίδοση ο Γουόκερ

    20/7/2006 8:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την κορυφαία επίδοση στο κόσμο στο άλμα επί κοντώ, σε μίτινγκ στίβου που διεξήχθη στην πόλη Γιόκγκριμ της Γερμανίας, πέτυχε ο Αμερικανός Μπραντ Γουόκερ. Ο 25χρονος επικοντιστής, παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο, υπερέβη τα 6.00μ, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο και παράλληλα, σημείωσε και νέο ατομικό ρεκόρ, με το προηγούμενο να είναι 5.96μ. Τη δεύτερη θέση πήρε ο Αυστραλός Πολ Μπεργκς (5.82μ) και την τρίτη ο Γερμανός Τιμ Λόμπινγκερ (5.73μ). Η προηγούμενη κορυφαία επίδοση της χρονιάς ανήκε στον Μπεργκς με 5.92μ από τις 8 Ιουλίου στο Μανχάιμ. Ο Γουόκερ, που θα συμμετάσχει την προσεχή Δευτέρα στο διεθνές μίτινγκ "Θεσσαλονίκη 2006" που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ στο Καυτανζόγλειο στάδιο, έγινε ο 12ος επικοντιστής στην ιστορία του αθλήματος που περνά τα 6.00μ.

    "Έσπασε τα κοντέρ" ο Μότραμ

    Στο μίτινγκ της Λιέγης, ο Αυστραλός Γκεργκ Μότραμ, στον πρώτο του φετινό αγώνα επί ευρωπαϊκού εδάφους, κατάφερε να "συντρίψει" στα 3.000μ το ρεκόρ Ωκεανίας. Ο Αυστραλός τερμάτισε σε 7:32.84, με την προηγούμενη καλύτερη επίδοση να είναι επίσης δική του (7:37.30) από τις 19 Ιουλίου 2002. Σε άλλα αποτελέσματα του βελγικού μίτινγκ, ο Γερμανός Ντάνι Εκερ υπερέβη τα 5.86μ στο επί κοντώ, ο Ιάπωνας Σίγνκο Σουετσούγκου τερμάτισε σε 20.25 στα 200μ, η Αμερικανίδα ΛόΛο Τζόουνς βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στα 100μ εμπόδια με 12.61, ενώ στα 100μ η επίσης Αμερικανίδα Στέφανι Νταρστ νίκησε με 11.26 στον τερματισμό την τοπική ηρωίδα των Βέλγων, Κιμ Γκιβέρ (έκανε επίσης 11.26).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 July 2006 - 20:51:00 UTC