Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σε εγρήγορση για την κρίση"
  • [02] Στον Εισαγγελέα ο "φάκελος Άλεξ"
  • [03] Έργα στη Λεωφόρου Λαυρίου
  • [04] Αλλαγές σε δρομολόγια πλοίων
  • [05] Με το βλέμμα στη Ρώμη
  • [06] Σκληρή αντιπαράθεση
  • [07] "Καύσωνας" στα καύσιμα
  • [08] Καμία νέα προσφορά
  • [09] Χαλάρωσε και την πλήρωσε
  • [10] Ο Π.Κόκαλης πρόεδρος της Λίγκας
  • [11] Οριστικά στη Serie B η Γιουβέντους

    [01] Πολιτική

    Παρέμβαση Καραμανλή στο Υπουργικό

    "Σε εγρήγορση για την κρίση"

    25/7/2006 7:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2006 11:29:32 μμ)

    Πηγή: NET-AΠE

    Θέμα λεπτών χειρισμών, που δεν προσφέρεται για εσωτερική κατανάλωση, χαρακτήρισε την κρίση στο Λίβανο ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες των δραματικών εξελίξεων. Όσον αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ενδεχόμενη διεθνή δύναμη στην περιοχή, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση, ούτε υπάρχει ακόμη κάποια σοβαρή πρόταση. Αυτό που προέχει, κατά την κυρία Μπακογιάννη, είναι αύριο στη Διάσκεψη της Ρώμης, στην οποία θα πάρει μέρος η Ελλάδα, να αποφασιστεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλα τα τμήματα του Λιβάνου χωρίς διαχωρισμούς. Πρόωρη χαρακτήρισε τη συζήτηση για τη συμμετοχή Ελλήνων σε διεθνή ειρηνευτική δύναμη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου που ήδη βρίσκεται στη Ρώμη και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι.

    Πρόωρη η συζήτηση για αποστολή Ελλήνων

    Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρίση της Μέσης Ανατολής κάνοντας λόγο για "πολύ σημαντικό θέμα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς καθώς εξελίσσεται στην περιοχή μας".

    "Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ψυχραιμία την κρίση. Το θέμα δεν προσφέρεται για κινήσεις εντυπωσιασμού από καμία χώρα. Πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και για τα παρεπόμενα της κρίσης, μεταξύ των οποίων η αύξηση του ρεύματος των προσφύγων και η ενδεχόμενη αύξηση στις τιμές των καυσίμων", επισήμανε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην άμεση κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τις αποστολές μέσων που μετέφεραν έλληνες και ξένους υπηκόους εκτός της φλεγόμενης περιοχής.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εισήγησή της έκανε λόγο για "εκτός ορίων στρατιωτική δράση από το Ισραήλ εκτίμησε ότι απώτερος στόχος είναι η ριζική αντιμετώπιση της Χεζμπολάχ ενώ εμφανίστηκε απαισιόδοξη ως προς την άμεση εκτόνωση της κρίσης.

    Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνεδρίασης η Υπουργός Εξωτερικών, που θα μεταβεί την Τετάρτη στη Ρώμη για την Διεθνή Διάσκεψη για το Λίβανο, τόνισε ότι στόχος είναι να ληφθεί απόφαση για τη διευκόλυνση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες επαναλαμβάνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στις προτάσεις της για οριστική ειρήνη στην περιοχή.

    Η κ. Μπακογιάννη που είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς, με τον οποίο συζήτησε τρόπους για βιώσιμη εκεχειρία στην περιοχή, χαρακτήρισε επίσης πρόωρη κάθε συζήτηση, για την αποστολή Ελλήνων στην περιοχή στα πλαίσια μια διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης.

    Στην αποστολή ελληνικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, αναφέρθηκε και ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μείμαράκης, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πρόταση και πως όλα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τους διεθνείς οργανισμούς και το ρόλο που θα έχει η δύναμη.

    Στη Ρώμη ο Παπανδρέου

    Στη Ρώμη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ρομάνο Πρόντι, τον υπουργό Εξωτερικών, Μάσιμο Νταλέμα αλλά και τον γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Ο κ. Παπανδρέου και οι συνομιλητές του ζήτησαν άμεση κατάπαυση του πυρός, δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου και έναρξη ειρηνευτικής διαδικασίας.

    Ως προς τη συμμετοχή ελλήνων σε διεθνή ειρηνευτική δύναμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι κάθε συζήτηση είναι πρόωρη.

    Αναφερόμενος στο ζήτημα αποστολής Ελλήνων στρατιωτών ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής έθεσε ως προϋποθέσεις την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την λήψη σχετικής απόφασης αλλά και τον άμεσο τερματισμό του πολέμου.

    Στη Βηρυτό Παπαρήγα και Αλαβάνος

    Στο μεταξύ, στη Βηρυτό βρίσκονται η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, που έφτασαν με διαφορετικές αποστολές, και αίτημα την άμεση κατάπαυση του πυρός.

    Το ΚΚΕ ζητά τον τερματισμό της ισραηλινής επιδρομής, ενώ ο ΣΥΝ τάσσεται υπέρ της ειρηνευτικής δύναμης στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

    Πορεία διαμαρτυρίας

    Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στο λαό του Λιβάνου οργάνωσε απόψε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, κομμάτων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών κινημάτων.

    Την πορεία αμαύρωσε, ομάδα νεαρών διαδηλωτών που μόλις έφτασαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία άρχισαν να πετάνε βόμβες μολότοφ, πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν παρατεταγμένες μπροστά από την πρεσβεία του Ισραήλ.

    Οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεαρούς στη λεωφόρο Κηφισίας.

    Νωρίτερα διαδηλωτές του ΠΑΜΕ γκρέμισαν το άγαλμα του Τρούμαν κοντά στην Αμερικανική πρεσβεία.

    Τη λύπη του για το γεγονός εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τσαρλς Ρις.

    "Με μεγάλη μου λύπη έμαθα ότι γκρεμίσθηκε το άγαλμα του προέδρου Τρούμαν, ο οποίος έκανε τόσα πολλά για την Ελλάδα και πίστεψε στο μέλλον της" αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Τα επεισόδια καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    "Στη σύγχρονη ελληνική Δημοκρατία του απόλυτου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διασφαλισμένης ελευθερίας της έκφρασης, αυτού του είδους οι πράξεις δεν έχουν χώρο και είναι καταδικαστέες" τόνισε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με το βλέμμα στη Ρώμη

    Σκληρή αντιπαράθεση

    Διπλωματικός πυρετός

    Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες

    [02] Κοινωνία

    Ο λόγος στη Δικαιοσύνη

    Στον Εισαγγελέα ο "φάκελος Άλεξ"

    25/7/2006 8:45:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Στη διάθεση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, βρίσκεται πλέον η δικογραφία για την υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ Μεσχισβίλι, συμπληρωμένη με τις καταθέσεις ανηλίκων και ενηλίκων που φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Εφεξής, το πόρισμα της διαταχθείσας παιδοψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης -όταν ολοκληρωθεί- και τυχόν άλλο υλικό που θα περιέρχεται στις Αρχές, θα υποβάλλεται άμεσα στον Εισαγγελέα.

    Πλέον η σκυτάλη περνά στον δικαστικό λειτουργό που καλείται να διερευνήσει από την πλευρά του εναντίον ποιών θα ασκηθούν διώξεις για "την τέλεση των αξιοποίνων πράξεων της βαρείας σωματικής βλάβης από κοινού, της θανατηφόρας έκθεσης από κοινού και της περιύβρισης νεκρού από κοινού".

    [03] Κοινωνία

    Έργα στη Λεωφόρου Λαυρίου

    25/7/2006 9:49:00 μμ

    Λόγω έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων που πραγματοποιούνται στο τρίγωνο Λεωφόρου Λαυρίου - Μαρκοπούλου - Μεταξά, μέχρι τις 31 Αυγούστου θα γίνεται προσωρινή και διαδοχική διακοπή της κυκλοφορίας της Λεωφόρου Λαυρίου και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφόρου Μαρκοπούλου και Μεταξά. Η διαδρομή από Αθήνα προς Κορωπί θα γίνεται μέσω Λεωφόρου Λαυρίου -Λεωφόρου Μαρκοπούλου - Ερχείας- Λεωφόρου Λαυρίου, ενώ η διαδρομή από Κορωπί προς Αθήνα θα γίνεται μέσω Λεωφόρου Λαυρίου - Ερχείας - Λεωφόρου Μαρκοπούλου.

    [04] Κοινωνία

    Για Τετάρτη και Πέμπτη

    Αλλαγές σε δρομολόγια πλοίων

    25/7/2006 8:06:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα προγραμματισμένα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Τ "Πρέβελη" για Πειραιά - Ρέθυμνο για την Τετάρτη 26/07 και από Ρέθυμνο - Πειραιά για την Πέμπτη 27/07 θα παραμείνουν ανεκτέλεστα λόγω της αναγκαίας παρατεινόμενης παραμονής του "Κρήτη ΙΙ" στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι επιβάτες των παραπάνω δρομολογίων και τα οχήματά τους θα προωθηθούν στον προορισμό τους μέσω των δρομολογίων της γραμμής Χανίων. Επιβάτες χωρίς όχημα θα μεταφερθούν από Χανιά προς Ρέθυμνο και από Ρέθυμνο προς Χανιά με ναυλωμένα λεωφορεία με μέριμνα και δαπάνη της Ανεκ Lines.

    Επίσης, μεθαύριο Πέμπτη και όχι αύριο Τετάρτη, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αναμένεται να αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο "Αίολος Κεντέρης" της NEL Lines, ύστερα από επιτυχή αντικατάσταση των κύριων μηχανών του. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η καθυστέρηση οφείλεται στις τελικές ρυθμίσεις των μηχανών και στις αυξημένες ώρες δοκιμών που απαιτήθηκαν από τους κατασκευαστές των μηχανών.

    Οι 298 επιβάτες της εταιρίας που πρόκειται να ταξιδέψουν από Πειραιά προς Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη στις 28 Ιουλίου στις 8:30 π.μ., θα ξεκινήσουν για τον προορισμό την ίδια ώρα αλλά με το πλοίο "Ταξιάρχης", ενώ με μέριμνα της εταιρείας η μετακίνηση τους θα είναι δωρεάν. Το επιβατικό κοινό μπορεί είτε να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 210 41 15 015 και 210 41 13 722 είτε να επισκεφθεί το κεντρικό πρακτορείο της NEL Lines στην Άστιγγος 2 και Ακτή Τζελέπη, Πειραιά (Πλατεία Καραϊσκάκη) από 6:00 π.μ. έως 11 μ.μ. για την διευθέτηση επιστροφής χρημάτων των εισιτηρίων τους και την ταυτόχρονη παραλαβή των δωρεάν εισιτηρίων τους. Το "Αίολος Κεντέρης" θα εκτελέσει κανονικά τα δρομολόγια για το επιβατικό κοινό καθημερινά στις 8:30 π.μ. από το Σάββατο 29 Ιουλίου.

    [05] Μ. Ανατολή

    Διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή

    Με το βλέμμα στη Ρώμη

    25/7/2006 10:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2006 10:46:41 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ-Reuters

    Την ώρα που οι μάχες συνεχίζονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στο Λίβανο, η διεθνής κοινότητα στρέφει το βλέμμα της στη Ρώμη όπου την Πέμπτη ξεκινά η Διεθνής Διάσκεψη για τη Μέση Ανατολή. Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο διαχείρισης της κρίσης, με πρώτο βήμα την επίτευξη εκεχειρίας. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν η επόμενη ημέρα στην πολύπαθη περιοχή, θα είναι εντελώς διαφορετική, με τα δεδομένα να αλλάζουν άρδην, δημιουργώντας μια νέα κατάσταση πραγμάτων. Αυτό τουλάχιστον, ήταν και η ουσία των δηλώσεων της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, η οποία σε κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Εχούντ Ολμέρτ, λίγο πριν αρχίσουν οι κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες τους, τόνισε ότι στόχος δεν είναι μόνο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για εκεχειρία, αλλά να τεθούν και οι βάσεις για μια μόνιμη ειρήνη στην περιοχή που θα οδηγήσει σε μια Νέα Μέση Ανατολή. Η κ. Ράις συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

    Συναντήσεις με Ολμέρτ και Αμπάς

    Στη διάρκεια των συνομιλιών της Κοντολίζα Ράις, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε και το ζήτημα της ανάπτυξης πολυεθνικής δύναμης στην περιοχή,

    Ο κ. Ολμερτ φέρεται να υποστήριξε ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο να πειστεί το σύνολο των κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό του Ισραήλ, την ανάπτυξη μιας ΝΑΤΟικής δύναμης παρά δυνάμεων που θα προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

    Μεταξύ άλλων τέθηκε και το ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, με τον κ. Ολμέρτ, να διαβεβαιώνει ότι το Ισραήλ θα επιτρέψει την αερομεταφορά βοήθειας στο Λίβανο στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών λίγο αργότερα συναντήθηκε εν μέσω διαδηλώσεων στη Ραμάλα και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος ζήτησε την "άμεση κατάπαυση του πυρός" στο Λίβανο και τον τερματισμό των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη.

    Παράλληλα απεύθυνε έκκληση για "διαπραγματεύσεις" μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανικής κυβέρνησης.

    Η κ. Ράις δήλωσε από την πλευρά της τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ενός Παλαιστινιακού κράτος δίπλα στο Ισραήλ παρά την τρέχουσα κρίση στο Λίβανο.

    "Επιθυμία μας είναι να επιστρέψουμε στο...όραμα των δυο κρατών που ζουν δίπλα-δίπλα με ειρήνη", σημείωσε.

    Με στόχο την εκεχειρία

    Η επικεφαλής της Αμερικανικής διπλωματίας, έφτασε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Ρώμη για να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη.

    Εκεί αναμένεται να εκθέσει τα αποτελέσματα των συζητήσεων που είχε στη Μέση Ανατολή, αλλά και να παρουσιάσει σχέδιο για την εκτόνωση της κρίσης.

    Εκεί βρίσκεται ήδη ο γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν που όπως κατέστησε σαφές ότι θα ασκήσει όλη του την επιρροή για να πετύχει άμεση εκεχειρία.

    " Είναι σημαντικό να φύγουμε από τη Ρώμη, με μία σταθερή συμφωνία, για το πως θα διαχειριστούμε την κρίση. Δεν πρέπει να φύγουμε με άδεια χέρια και να γκρεμίσουμε για μία ακόμη φορά τα όνειρα όσων μπλέχτηκαν σε αυτή τη διαμάχη".

    Στη διάσκεψη θα συμμετάσχουν επίσης ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χαβιέ Σολάνα και οι υπουργοί Εξωτερικών, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας της Τουρκίας.

    Το παρόν θα δώσει και ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα, ο οποίος θα πιέσει για την άμεση παύση των ισραηλινών εχθροπραξιών αλλά και για μία συνολική λύση που θα απελευθερώνει όλη τη λιβανική γη.

    Ωστόσο η Ισραηλινή Υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι, με συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα "Κοριέρα Ντελα Σέρα" κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να χαρακτηρίσουν τη Χεζμπολάχ τρομοκρατική οργάνωση.

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, έιχνε λάδι στη φωτιά δηλώνοντας ότι "πλησιάζει στη Μέση Ανατολή η θύελλα", υπενθυμίζοντας ότι "όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει υποχρεωτικά θύελλες".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σκληρή αντιπαράθεση

    Διπλωματικός πυρετός

    Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες

    [06] Μ. Ανατολή

    Μέχρι εσχάτων οι μάχες στο Λίβανο

    Σκληρή αντιπαράθεση

    25/7/2006 8:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2006 11:48:44 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-Associated-ΝΕΤ

    Μια ημέρα πριν την έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης για το Λίβανο στη Ρώμη, Χεζμπολάχ και ισραηλινός στρατός, τραβούν το σκοινί στα άκρα, δείχνοντας ότι ο δρόμος της ειρήνευσης στην περιοχή, είναι ακόμα μακρύς. Παρά τις όποιες εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για άμεση κατάπαυση του πυρός, οι αντιμαχόμενες πλευρές συνέχισαν και την Τρίτη με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις εκατέρωθεν επιθέσεις, δείχνοντας ότι η αντιπαράθεση αυτή θα είναι μέχρι εσχάτων. Το Ισραήλ με σφοδρούς βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις πιέζει τη Χεζμπολάχ να εγκαταλείψει το νότιο Λίβανο, με στόχο τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, μέχρι τον ποταμό Λίτανι. Οι αντάρτες της ισλαμικής οργάνωσης, από την πλευρά τους συνεχίζουν τα πλήγματα με ρουκέτες Κατιούσα στις βόρειες περιοχές του Ισραήλ δίνοντας τη δική τους σκληρή απάντηση. Εκατό πύραυλοι υπολογίζεται ότι χτύπησαν τις τελευταίες 24 ώρες τη Χάιφα. Αποτέλεσμα ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι να σκοτωθεί και 25 πολίτες να τραυματιστούν. Βαρύς ο φόρο αίματος και για το Λίβανο. Από την αρχή των συγκρούσεων περισσότεροι από 400 Λιβανέζοι πολίτες σκοτώθηκαν, ενώ στους 42 φτάνουν οι νεκροί του Ισραήλ.

    Με όλα τα μέσα

    Επτά Λιβανέζοι μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό του σπιτιού τους στη Ναμπατίγε, στο νότιο Λίβανο, που οι χερσαίες επιχειρήσεις και οι βομβαρδισμοί των ισραηλινών συνεχίζονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

    Μετά από ανάπαυλα 24 ωρών, ο ισραηλινός στρατός επανέλαβε σήμερα το απόγευμα τους βομβαρδισμούς και στη Βηρυτό χτυπώντας προάστιο, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

    Στόχος όπως ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Αμίρ Πέρετζ, η δημιουργία μιας "λωρίδα ασφαλείας" στο νότιο Λίβανο, μέχρις ότου αναπτυχθεί στην περιοχή μια διεθνής δύναμη.

    Η πόλη Μπεντ Τζιμπέιλ προπύργιο της Χεζμπολάχ στο Ν. Λίβανο, αργά το βράδυ της Τρίτης σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (Finul), έπεσε στα χέρια των ισραηλινών δυνάμεων.

    Οι απώλειες βαριές. Τουλάχιστον 20 ένοπλοι της σιϊτικής οργάνωσης έχουν πέσει στο πεδίο των μαχών, ανακοινώνει ο Ισραηλινός στρατός, που μετράει δύο νεκρούς.

    Για 8 νεκρούς κάνει λόγο η Χεζμπολάχ και το κίνημα Άμαλ, χωρίς να διευκρινίσουν τον ακριβή χρόνο ή την τοποθεσία στην οποία έχασαν τη ζωή τους.

    Στον ανατολικό τομέα των συνόρων, το πυροβολικό έπληξε την περιοχή κοντά στο λιβανικό χωριό Κιάμ, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, μετέδωσε ότι το Ισραήλ συγκεντρώνει νέες στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με το Λίβανο με στόχο να διευρύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του.

    Σκληρές οι μάχες και καμιά φορά ακόμα και με απαγορευμένα όπλα.

    Σύμφωνα με την ιατρό Ελένη Θεοχάρους, μέλος της οργάνωσης "Γιατροί του Κόσμου Κύπρου", το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα εγκαύματα των θυμάτων.

    Ωστόσο υπάρχουν και στιγμές που μέσα στη γενική παράνοια του πολέμου, δείχνουν ότι πρυτανεύει και η λογική.

    Την Τρίτη ο Ισραηλινός στρατός, απελευθέρωσε δύο Λιβανέζους που είχαν συλληφθεί την Δευτέρα, καθώς σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση "δεν ανήκαν στην Χεζμπολάχ ".

    Οι δύο Λιβανέζοι οδηγήθηκαν, ήδη, στη μεθόριο του Λιβάνου με το Ισραήλ, για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με το βλέμμα στη Ρώμη

    "Σε εγρήγορση για την κρίση"

    Με ασφάλεια η μεταφορά των προσφύγων

    Διπλωματικός πυρετός

    Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες

    [07] Οικονομία

    Παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης

    "Καύσωνας" στα καύσιμα

    25/7/2006 9:42:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Ενισχύονται πάλι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Με τις αιματηρές εχθροπραξίες στο Λίβανο να δημιουργούν ανησυχίες για έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, τη διαμάχη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν να παραμένει και τη ροή πετρελαίου από τη Νιγηρία να χαρακτηρίζεται προβληματικής, λόγω των επιθέσεων αυτονομιστών ανταρτών κατά πετρελαϊκών στόχων, ο μαύρος χρυσός διατήρησε την τιμή του πάνω από τα 75 δολάρια και σήμερα στις διεθνείς αγορές. Τα συμβόλαια στο αργό πετρέλαιο για το Σεπτέμβριο έκλεισαν στα 75,26 δολάρια και στα 74,82 για το Bred. Η τιμή του πετρελαίου σε σχέση με πέρυσι έχει καταγράψει αύξηση 22%.

    Ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει επαρκή προσφορά πετρελαίου στις ενεργειακές αγορές που έχουν επηρεασθεί από τις γεωπολιτικές εντάσεις. Ομως, οι επενδυτές από την πλευρά τους εκτιμούν ότι το "ράλι" της τιμής του πετρελαίου θα συνεχιστεί και προβλέπουν ότι τα προθεσμιακά συμβόλαια θα ανέλθουν πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι για το διάστημα από το Δεκέμβριο του 2006 ως τον Αύγουστο του 2007.

    Την ανιούσα έχουν πάρει και οι τιμές της βενζίνης σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει εντοπίσει 12 τουριστικούς νομούς, όπου η απλή αμόλυβδη ξεπέρασε το 1,15 ευρώ το λίτρο.

    Ο κ. Σιούφας από επικοινώνησε με τις διοικήσεις των μεγαλυτέρων εταιριών εμπορίας καυσίμων και με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, ζητώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους καταναλωτές. Παράλληλα κάλεσε τους νομάρχες να πολλαπλασιάσουν τους ελέγχους για να εντοπίσουν τους κερδοσκόπους.

    Ταυτόχρονα, υπενθύμισε στους καταναλωτές ότι ένα σημαντικό όπλο εναντίον της κερδοσκοπίας παραμένει η συστηματική προτίμηση των πρατηρίων που διατηρούν χαμηλές τιμές.

    [08] Οικονομία

    Συνάντηση Αλογοσκούφη - διοίκησης Credit Agricole

    Καμία νέα προσφορά

    25/7/2006 7:52:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Για την Τετάρτη στις 19.00 το απόγευμα καθορίστηκε το ραντεβού στο υπουργείο Οικονομίας, μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και της διοίκησης της Credit Agricole. Σήμερα το απόγευμα έληξε η προθεσμία υποβολής δημόσιας προσφοράς για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας χωρίς να κατατεθεί νέα προσφορά και συνεπώς ο μοναδικός ενδιαφερόμενος τραπεζικός όμιλος παραμένει η γαλλική τράπεζα. Αναμένεται ότι αύριο κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Αλογοσκούφη με την διοίκηση της γαλλικής τράπεζας θα υποβληθεί από αυτήν βελτιωμένη προσφορά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προειδοποίηση Αλογοσκούφη για Εμπορική

    Να δώσει περισσότερα η "Credit Agricole"

    Αποσύρθηκε η Τράπεζα Κύπρου

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χαλάρωσε και την πλήρωσε

    25/7/2006 11:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ισόπαλος 3-3 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός στο φιλικό αγώνα με την Αρμίνια Μπίλεφελντ που μεταδόθηκε απευθείας από την ΝΕΤ. Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με 3-1 όμως τα αμυντικά λάθη στο δεύτερο ημίχρονο του στοίχισαν την δεύτερη νίκη απέναντι σε ομάδα του γερμανικού πρωταθλήματος. Το παιχνίδι προσέφερε πολλές φάσεις, γεγονός που προφανώς ικανοποίησε τον Τροντ Σόλιντ στον επιθετικό τομέα. Ωστόσο ο προπονητής του Ολυμπιακού, λογικά προβληματίστηκε από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

    Μόλις στο 7ο λεπτό μετά από σέντρα των Γερμανών ο Ζούμα κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Κωστούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιάννης Μασμανίδης, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέοπα Γιάννου ο οποίος απέκρουσε διατηρώντας το μηδέν στην άμυνα. Στο 12΄ ο Μάριτς βρέθηκε έξω από την περιοχή των Γερμανών και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ γράφοντας το 1-0 για τους "ερυθρόλευκους".

    Επτά λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 19΄ ο Παππάς μπήκε στην περιοχή της Αρμίνια, ανατράπηκε από τον Καουφ και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Καστίγιο που διπλασίασε τα τέρματα της ελληνικής ομάδας.

    Στο 38΄ μετά από λάθος του Νε ο Αχανφούφ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή μειώνοντας για τους Γερμανούς σε 2-1.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να σημειώνει και τρίτο τέρμα. Ήταν το 53ο λεπτό όταν οι "ερυθρόλευκοι" βγήκαν στην αντεπίθεση, έκαναν τη σέντρα από τα δεξιά με τον Οκκά και ο Μάριτς, που ήταν στην κατάλληλη θέση ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του.

    Στο 72΄ ο Αχανφούφ μετά από ωραία προσπάθεια ανατράπηκε από τον Κωστούλα και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Βίνιαρεκ, που ξεγέλασε τον Λέμενς μειώνοντας σε 3-2. Το τελικό 3-3 διαμόρφωσε στο 80ο λεπτό ο Αχανφούφ με κεφαλιά.

    Κίτρινες: Καστίγιο

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου (46 Λέμενς), Ντομί, Πάντος, Κωστούλας, Πατσατζόγλου, Ταραλίδης, Μάριτς, Νε, Καστίγιο (66 Μπαμπανγκίντα), Οκκάς, Παππάς

    ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ: Τσίκλερ, Σούλε (30 Ράου), Μπόργκες, Μπόλμαν, Ζούμα (27 Άχανφουφ), Μασμανίδης, Μαρκς, Κάουφ, Κάμπερ, Μπέμε, Βέστερμαν

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Π.Κόκαλης πρόεδρος της Λίγκας

    25/7/2006 11:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/7/2006 11:41:46 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πέτρος Κόκκαλης είναι από την Τρίτη ο πρώτος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα. Ψηφίστηκε ομόφωνα από την ολομέλεια της συνεδρίασης, ενώ αντιπρόεδρος της νέας διοργανώτριας αρχής θα είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς, Ηλίας Δαμήλος. Νωρίτερα εκπρόσωποι της νέας διοργανώτριας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α Εθνικής, σε συνάντησή τους με τον υπουργό οικονομίας και οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη συζήτησαν διαδικαστικά θέματα για το νέο πρωτάθλημα.

    Καλύτερο προϊόν

    Στις πρώτες δηλώσεις του ως πρόεδρος ο Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε ότι στόχος της Λίγκας είναι σε συνεργασία με όλους τους φορείς, να παρουσιάσει ένα καλύτερο προϊόν στους φιλάθλους, που θα παράγει χαρά, καλύτερο ποδόσφαιρο, θέαμα και καλύτερες υπηρεσίες.

    Σε ερώτηση για το αν είναι όλα έτοιμα για το νέο πρωτάθλημα επεσήμανε: "Έχει γίνει αγώνας δρόμου, για να γίνουν κάποιες ριζοσπαστικές αλλαγές στα θεσμικά δεδομένα του ποδοσφαίρου. Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν θα πω ότι όλα είναι έτοιμα. Δεν θα γίνουμε Πρέμιερ Λιγκ από την μια μέρα στην άλλη, ούτε Μουντιάλ. Μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Άλλες θα φαίνονται, άλλες όχι."

    Στη συνέχεια ο κ. Κόκκαλης υπογράμμισε ότι η θητεία του θα είναι διετής, αλλά είπε πως, όπως ενημέρωσε και την ολομέλεια, θα παραιτηθεί, έτσι ώστε να γίνει νέα ψηφοφορία, προκειμένου να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη των μελών της Σούπερ Λίγκα προς το πρόσωπό του. "Θα ήμουν ευτυχισμένος, αν μετά από δύο χρόνια βρίσκομαι εδώ και το νερό έχει μπει στο αυλάκι", τόνισε.

    Σε ερώτηση για το αν υπάρχει συμφωνία, ώστε μετά τη λήξη της θητείας του να τον διαδεχθούν άνθρωποι από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα δήλωσε: "Δεν υπάρχει προϊόν συμφωνίας. Η πρόταση για την υποψηφιότητά μου έγινε από τον Παναθηναϊκό. Αυτό μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στον Παναθηναϊκό και τις άλλες ομάδες."

    Συνάντηση με Αλογοσκούφη

    Νωρίτερα εκπρόσωποι της λίγκας συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, με τον οποίον συζήτησαν οικονομικής φύσεως θέματα.

    Στο επίκεντρο η έκδοση των εισιτηρίων για τους αγώνες με ηλεκτρονικό τρόπο ώστε να πραγματοποιείται και η ταυτοποίηση των εισιτηρίων, η καθιέρωση ενιαίου λογιστικού σχεδίου για τις ΠΑΕ και το θέμα της φύλαξης των γηπέδων.

    Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι τα ανωτέρω θέματα συνδέονται μεταξύ τους και ότι εκπρόσωποι της "Σούπερ Λίγκα" θα υποβάλουν αναλυτικό υπόμνημα, το οποίο θα εξεταστεί από τον υπουργό Οικονομίας και τους άλλους συναρμόδιους υπουργούς.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Οριστικά στη Serie B η Γιουβέντους

    25/7/2006 11:37:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν γλίτωσε τον υποβιβασμό στην 2η κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος, τελικά η Γιουβέντους, καθώς η έφεσή της για την συμμετοχή της στο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών στο ιταλικό πρωτάθλημα, απορρίφθηκε κατά το ήμισυ από το δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση. Ωστόσο η ποινή αφαίρεσης των 30 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, μειώθηκε στους -17. Αντιθέτως Φιορεντίνα και Λάτσιο θα παραμείνουν στην πρώτη κατηγορία αλλά θα ξεκινήσουν το νέο πρωτάθλημα με αφαίρεση βαθμών.

    Οι "βιόλα" θα ξεκινήσουν τη νέα σεζόν με αφαίρεση 19 βαθμών και η "λατσιάλι" με αφαίρεση 11 βαθμών.

    Σε ότι αφορά στη Μίλαν μειώθηκε η ποινή της αφαίρεσης των βαθμών της από το νέο πρωτάθλημα σε 8 από τους -15 της πρωτόδικης απόφασης.

    Επίσης μειώθηκε η ποινή αφαίρεσης των 44 βαθμών από το περυσινό πρωτάθλημα για τη Μίλαν σε ποινή αφαίρεσης 30 βαθμών. Συν τοις άλλοις η Μίλαν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου ξεκινώντας την διοργάνωση από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

    Ως εκ τούτου οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη φετινή περίοδο είναι η Ίντερ και η Ρόμα, ενώ η Μίλαν και η Κιέβο θα αγωνιστούν στον τρίτο προκριματικό γύρο.

    Τέλος, ισχύει η ποινή αφαίρεσης των δύο τελευταίων πρωταθλημάτων της Γιουβέντους ισχύει κανονικά χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ποιά ομάδα θα χρησθεί πρωταθλήτρια για τις συγκεκριμένες σεζόν (2004-05, 2005-06).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 July 2006 - 20:50:31 UTC