Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκστρατεία για εξοικονόμηση ενέργειας
  • [02] Διαμάχη για βιντεοσκόπηση κατάθεσης
  • [03] Αίσιο τέλος
  • [04] Ένοχος ο Λ. Στάθης
  • [05] Υπεξαίρεση-μαμούθ στην τράπεζα Αττικής
  • [06] Απειλεί να αυτοπυρποληθεί
  • [07] Αιματηρή επίθεση στην Κολομβία
  • [08] Εκρήξεις στην Τουρκία
  • [09] Μήνυμα Μπους στους Κουβανούς
  • [10] Βαρύς φόρος αίματος
  • [11] Ξανά στο στόχαστρο η Γάζα
  • [12] Τελευταίο τεστ της Εθνικής στην Κίνα
  • [13] "Κόπηκε" από την "ντριμ τιμ" ο Στουντεμαϊρ
  • [14] Ξε... πάστρεψε ρεκόρ και πρόκριση
  • [15] Στηρίζει την Εθνική Σόφτμπολ ο Ορφανός
  • [16] Συγχαρητήρια από το Νομάρχη στον Άρη
  • [17] Δώρισε την κόκκινη κάρτα του "Ζιζού"
  • [18] "Πόρτα" στη Βραζιλία έριξε ο Σκολάρι

    [01] Πολιτική

    Εκστρατεία για εξοικονόμηση ενέργειας

    4/8/2006 5:33:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας επεσήμανε ο Δημήτρης Σιούφας, στο πλαίσιο της σχετικής εκστρατείας που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κ. Σιούφας διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο και η Διοίκηση της ΔΕΗ έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μετρα για την ενεργειακή επάρκεια και την ασφάλεια του συστήματος και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν ορθολογική χρήση της ενέργειας καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης, ο Δημήτρης Σιούφας και άλλα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα στους πολίτες που διέρχονταν από τον Σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Συντάγματος. Το έντυπο σχεδιάστηκε από τον Τομέα Ενέργειας και Φυσικού Πλούτου του υπουργείου.

    [02] Κοινωνία

    Για την υπόθεση του 11χρονου Άλεξ

    Διαμάχη για βιντεοσκόπηση κατάθεσης

    4/8/2006 6:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας του Άλεξ, Χριστίνας Αντωνοπούλου και των συνηγόρων του ανήλικου Βορειοηπειρώτη, με αφορμή τη βιντεοσκόπηση της κατάθεσής του. Οι νέοι συνήγοροι υπεράσπισης υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε γραπτή συναίνεση των οικογενειών και επιμένουν στο αίτημά τους να μεταφερθεί η κύρια ανάκριση από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη, επειδή απειλούνται εκείνοι και ο πελάτης τους. Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της Βέροιας αναμένεται τη Δευτέρα να καταθέσει μήνυση, σε απάντηση των ισχυρισμών του δικηγόρου Σωτήρη Παπαδόπουλου ότι δέχτηκε απειλές από μέλος του δημοτικού συμβουλίου, τη στιγμή που αν και έχουν περάσει 6 μήνες από την εξαφάνιση δεν έχει ριχθεί φως στις σκοτεινές πτυχές αυτής της υπόθεσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Άλεξ

    [03] Κοινωνία

    Αίσιο τέλος

    4/8/2006 3:31:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, με την Αστυνομία, παραδόθηκε, τελικά, στις Αρχές, ο 37χρονος Ιρανός, που απειλούσε, το μεσημέρι της Παρασκευής, να αυτοπυρποληθεί στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, στο Παλαιό Ψυχικό. Αρχικά ο 37χρονος παρέδωσε τον αναπτήρα και τα σπίρτα, που είχε πάνω του, και λίγο πριν τις 15:00, βγήκε από τα γραφεία και παραδόθηκε. Ο λόγος, που τον ώθησε σε αυτή την πράξη, ήταν το γεγονός ότι είχε απορριφθεί η αίτησή του για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απειλεί να αυτοπυρποληθεί

    [04] Κοινωνία

    Ένοχος ο Λ. Στάθης

    4/8/2006 2:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/8/2006 3:49:03 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών, Λεωνίδας Στάθης -για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία κατ επάγγελμα και κατά συρροή- και οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Στάθης καταδικάστηκε σε κάθειρξη, κατά συγχώνευση, 25 ετών, αφαίρεση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια και χρηματική ποινή 71.000 ευρώ. Ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών κρίθηκε ένοχος για 10 περιπτώσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και δωροδοκίας. Ο Στάθης είναι ο πρώτος από τους επίορκους δικαστές που καταδικάζεται για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα, ενώ η απόφαση του Δικαστηρίου θεωρείται σταθμός, καθώς για πρώτη φορά μετά από την κρίση του Αρείου Πάγου, η παθητική δωροδοκία, συνδεόμενη με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, μετατρέπεται από πλημμέλημα σε κακούργημα.

    Επίσης, το δικαστήριο έκρινε ενόχους με ελαφρυντικό, τους επτά από τους δέκα συγκατηγορούμενους του πρώην δικαστή δικηγόρους, για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων και σε δωροδοκία.

    Ειδικότερα το Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών στον καθένα εκ των καταδικασθέντων δικηγόρων, ενώ κήρυξε αθώους τους υπόλοιπους τρεις.

    Σημειώνεται ότι το Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, έδωσε ανασταλτική δύναμη στην έφεση των δικηγόρων. Έτσι οι επτά καταδικασθέντες δικηγόροι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την έφεση που άσκησαν.

    [05] Κοινωνία

    Αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ

    Υπεξαίρεση-μαμούθ στην τράπεζα Αττικής

    4/8/2006 12:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/8/2006 2:19:56 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Υπόθεση υπεξαίρεσης, που αγγίζει έως και τα 30 εκατ. ευρώ, αποκαλύφθηκε στην τράπεζα Αττικής, κατόπιν εσωτερικού ελέγχου, στις αρχές Ιουλίου. Σύμφωνα με την τράπεζα, δράστης είναι ο προϊστάμενος καταθέσεων του υποκαταστήματος Αιγάλεω, που έχει εξαφανιστεί και αναζητείται για να καταθέσει. Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η υπεξαίρεση, η τράπεζα ενημέρωσε την Αστυνομία και προσέφυγε Δικαιοσύνη, ενώ διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιους λογαριασμούς αφαιρέθηκαν χρήματα και πού κατέληξαν.

    [06] Κοινωνία

    Απειλεί να αυτοπυρποληθεί

    4/8/2006 1:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/8/2006 3:38:27 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Τριανταεπτάχρονος Ιρανός εισέβαλε στο κτήριο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στο Παλαιό Ψυχικό και απειλεί να αυτοπυρποληθεί. Ο άνδρας έχει περιλουστεί με βενζίνη και απειλεί να αυτοπυρποληθεί από τις 12.30, στο ισόγειο των γραφείων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο, ο Ιρανός είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο, για προσωπικούς όμως λόγους, το οποίο απορρίφθηκε. Αξιωματικοί της αστυνομίας διαπραγματεύονται μαζί του, προκειμένου να μην πραγματοποιήσει την απειλή του.

    [07] Κόσμος

    Αιματηρή επίθεση στην Κολομβία

    4/8/2006 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά σε αστυνομικό τμήμα, στην πόλη Κάλι, νοτιοδυτικά της Κολομβίας. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, νεκροί είναι ο οδηγός του οχήματος και τέσσερις αστυνομικοί. Το αστυνομικό τμήμα, στο οποίο εργάζονται σε καθημερινή βάση περίπου 40 αστυνομικοί, καταστράφηκε ολοσχερώς. Σοβαρές ζημιές υπέστη και μία γειτονική κλινική. Εδώ και μία εβδομάδα οι αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας έχουν εντείνει τη δράση τους. Η αστυνομία έχει εντοπίσει πολλά παγιδευμένα αυτοκίνητα, κυρίως στην Μπογκοτά. Επίσης, έχουν κατασχεθεί πολλά φορτηγά που μετέφεραν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις αρχές, οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο την "αποσταθεροποίηση" της χώρας καθώς επίκειται (στις 7 Αυγούστου) η τελετή στην οποία ο Αλβάρο Ουρίμπε θα αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντα του προέδρου, για δεύτερη συνεχή θητεία.

    [08] Κόσμος

    Εκρήξεις στην Τουρκία

    4/8/2006 4:57:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ισχυρή έκρηξη προκάλεσε την Παρασκευή τον εκτροχιασμό πολλών βαγονιών μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας στη νοτιοανατολική Τουρκία. Δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο χωριό Μπακατσάκ, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, όπου πλειοψηφεί ο κουρδικός πληθυσμός και προκάλεσε τον εκτροχιασμό 15 βαγονιών. Έρευνες διεξάγονται για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για βομβιστική επίθεση. Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοιες επιθέσεις. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή δύο διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν την Παρασκευή στα Αδανα της νότιας Τουρκίας. Τραυματίστηκαν 17 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε αστυνομικοί και δύο σπουδαστές αστυνομικής σχολής. Από τις εκρήξεις καταστράφηκαν τέσσερα αστυνομικά αυτοκίνητα και προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Oyak και η δεύτερη έξω από ένα εμπορικό κατάσταστημα. Στα τέλη Ιουλίου ένα υποκατάστημα της Oyak, η οποία ανήκει σε ταμείο συντάξεων στρατιωτικών, είχε αποτελέσει στόχο βομβιστικής επίθεσης στη Σμύρνη.

    [09] Κόσμος

    "Ανώφελες" οι προτάσεις

    Μήνυμα Μπους στους Κουβανούς

    4/8/2006 12:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/8/2006 1:48:39 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC, Reuters

    Την πρώτη του δημόσια παρέμβαση, αφότου ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο παρέδωσε προσωρινά την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ για λόγους υγείας, έκανε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, κάλεσε τους Κουβανούς να εργαστούν για τη δημοκρατική αλλαγή στη χώρα τους, λέγοντας, πως "οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τις ελπίδες του κουβανικού λαού για δημοκρατία και ελευθερία. Επανειλημμένως έχουμε πει ότι ο κουβανικός λαός δικαιούται να ζει ελεύθερος". Επιπλέον, τόνισε πως οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Κούβα στην προσπάθειά της να συγκροτήσει μια μεταβατική κυβέρνηση, "αφοσιωμένη στη δημοκρατία και θα επισημάνουμε όσους, στο παρόν καθεστώς, παρεμποδίσουν την επιθυμία σας για μια ελεύθερη Κούβα". Νωρίτερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατέκρινε την απόφαση του Φιντέλ Κάστρο να μεταβιβάσει την εξουσία στον αδελφό του, λέγοντας, πως με την πράξη αυτή, "αρνήθηκε να δώσει στους Κουβανούς, το δικαίωμα να επιλέξουν ελεύθερα την κυβέρνησή τους", όπως είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Σον ΜακΚόρμακ.

    Από την πλευρά της Κούβας, την απάντηση στον Αμερικανό Πρόεδρο έδωσε η κουβανική τηλεόραση. Ο σχολιαστής και συντάκτης της κουβανικής εφημερίδας για την κομμουνιστική νεολαία, Ροχέλιο Πολάνκο, είπε πως οι προτάσεις του Μπους είναι ανώφελη, λέγοντας, πως μόνο με τη βία θα μπορούσε ο Μπους να επιβάλλει το σχέδιό του για την Κούβα, υπογραμμίζοντας, πως η βία δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Επίσης, είπε, ως ο κουβανικός λαός υποστηρίζει τον Ραούλ Κάστρο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σταθερή η κατάσταση του Κάστρο

    [10] Ιράκ

    Βαρύς φόρος αίματος

    4/8/2006 2:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/8/2006 3:25:14 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, Reuters, ΑΠΕ

    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις των ανταρτών σε όλο το Ιράκ, με αποτέλεσμα καθημερινά ο ιρακινός λαός να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος. Οι συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και ενόπλων ομάδων στοίχισαν, και την Παρασκευή, τη ζωή σε άμαχους, αστυνομικούς και μαχητές, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται διαρκώς. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την Παρασκευή τη ζωή τους, από επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα και βλήματα όλμων, στα βόρεια της χώρας, ενώ ένα 24ωρο νωρίτερα, τουλάχιστον 22 πολίτες σκοτώθηκαν από τρεις εκρήξεις βομβών. Την ίδια ώρα, Αμερικανοί και Βρετανοί αξιωματούχοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την έκρυθμη κατάσταση στη χώρα, καθώς, όπως εκτιμούν, η συνεχιζόμενη βία, ιδίως μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων, θα οδηγήσει στο ξέσπασμα εμφυλίου πολέμου.

    Προειδοποιούν για εμφύλιο

    Την Πέμπτη, το BBC δημοσίευσε απόρρητο έγγραφό, που απέστειλε στο Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, ο απερχόμενος πρεσβευτής στη Βαγδάτη, Ουίλιαμ Πάτι, σύμφωνα με το οποίο, τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια θα επικρατεί αναρχία στη χώρα, ενώ είναι πιο πιθανό το ξέσπασμα ενός εμφυλίου από την εγκαθίδρυση μιας σταθερής δημοκρατίας.

    "Η προοπτική ενός εμφυλίου πολέμου χαμηλής έντασης και μια ντε φάκτο διαίρεση του Ιράκ είναι πολύ πιο πιθανά στη φάση αυτή από μια επιτυχή και ουσιαστική μετάβαση σε μια σταθερή δημοκρατία", αναφέρει στο απόρρητο έγγραφο ο Βρετανός πρεσβευτής, που, ωστόσο, εκτιμά ότι "η κατάσταση δεν είναι απελπιστική".

    Παράλληλα, σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια για τον έλεγχο των ένοπλων οργανώσεων, για να μη μετατραπούν σε κράτος εν κράτει, όπως συνέβη με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

    Παρόμοιες είναι οι επισημάνσεις και του διοικητή της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στρατηγού Τζον Αμπιτζάιντ, που εκτιμά ότι εάν δε σταματήσει η βία μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων, η χώρα θα οδηγηθεί σε εμφύλιο.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, ζήτησε από το Κογκρέσο "να έχει υπομονή" στο θέμα του Ιράκ, επισημαίνοντας ότι τώρα θα ήταν αυθαίρετο να αναγγελθεί ένα χρονοδιάγραμμα απεμπλοκής των στρατιωτικών δυνάμεων από το Ιράκ.

    Οι ισχυρισμοί του Ράμσφελντ, όμως, δε φαίνεται να έπεισαν τη γερουσιαστή Χίλαρι Κλίντον, που ζήτησε την παραίτησή του για ανικανότητα και αποτυχημένη πολιτική στους πολέμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζεται η ένταση στο Ιράκ

    [11] Μ. Ανατολή

    Ξανά στο στόχαστρο η Γάζα

    4/8/2006 11:39:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του Ισραηλινού στρατού. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, από οβίδα που εξαπέλυσε τανκ, κοντά σε ένα σπίτι στη Ράφα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, οι επιθέσεις είχαν στόχο να καταστρέψουν "την υποδομή των τρομοκρατών", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Την Πέμπτη, σε αντίστοιχες ισραηλινές επιδρομές σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδάκι 10 ετών. Από τα τέλη Ιουνίου, όταν απήχθη ο Ισραηλινός δεκανέας, έχουν σκοτωθεί περίπου 150 Παλαιστίνιοι, πολλοί εκ των οποίων πολίτες. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τον περασμένο μήνα μόνο, σκοτώθηκαν 35 παιδιά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιθέσεις Ισραηλινών στη Γάζα

    [12] Μπάσκετ

    Τελευταίο τεστ της Εθνικής στην Κίνα

    4/8/2006 2:01:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η Εθνική ομάδα ανδρών συνεχίζει στο ΟΑΚΑ την προετοιμασία της για το προσεχές Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Το παρών στην σημερινή προπόνηση, που θα διεξαχθεί υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού, Παναγιώτη Γιαννάκη θα δώσουν 15 διεθνείς. Τη Δευτέρα η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα αναχωρήσει στις 13.55 από το αεροδρόμιο "Ελεύθεριος Βενιζέλος" και ενδιάμεσο σταθμό την Φρανκφούρτη, για τη Σανγκάη της Κίνας. Από εκεί η ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει οδικώς για την πόλη Ναντζίνγκ, όπου μετά το δικό μας τουρνουά "Ακρόπολις" θα συμμετάσχει σε ένα ακόμη τουρνουά προετοιμασίας, το "Stankovic Continental Champions Cup".

    Το πρόγραμμα του τουρνουά

    Στο τουρνουά της Κίνας, το οποίο θα αποτελέσει το τελευταίο τέστ της προετοιμασίας της Εθνικής, εκτός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, το παρών θα δώσουν ακόμη οι Αυστραλία και Γαλλία.

    Το πρόγραμμα των ελληνικών αγώνων: 11/8: 23.00 Αυστραλία-Ελλάδα, 12/8: 22.45 Γαλλία-Ελλάδα

    [13] Μπάσκετ

    "Κόπηκε" από την "ντριμ τιμ" ο Στουντεμαϊρ

    4/8/2006 11:59:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Εκτός αποστολής άφησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, Μάικ Σιζέφσκι τον άσο του Φοίνιξ, Αμάρε Στουντεμάιρ, προκειμένου να συνεχίσει την αποκατάσταση στο τραυματισμένο γόνατό του. Έτσι η "αμερικάνικη ντριμ τιμ" που σε χθεσινό φιλικό συνέτριψε με 114-69 το Πουέρτο Ρίκο, θα συνεχίσει με 14 παίκτες την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Στο πλαίσιο του Δ΄ ομίλου του Μουντομπάσκετ, εκτός των ΗΠΑ, μετέχουν ακόμη η Κίνα, η Ιταλία, η Σενεγάλη και η Σλοβενία.

    Κολάντζελο: "Καλύτερα να επιστρέψει σπίτι του"

    "Στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών του προπονητικού καμπ μας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν δύσκολο για τον Αμάρε να συνεχίσει την αποκατάσταση που πρέπει να κάνει, ενώ η ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της στην Ασία" αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Τζέρι Κολάντζελο, και συμπληρώνει: "Δεν βρίσκεται εκεί που πρέπει και χρειάζεται να συνεχίσει την αποκατάστασή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να είναι έτοιμος για τη σεζόν. Επίσης, περιμένει τη γέννηση ενός παιδιού, επομένως αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να επιστρέψει στο σπίτι του".

    [14] Ξε... πάστρεψε ρεκόρ και πρόκριση

    4/8/2006 1:13:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο Σωτήρης Πάστρας έκλεψε την παράσταση στην 5η ημέρα των πρωινών αγωνισμάτων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης της Βουδαπέστης, καθώς στα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ. Ο πρωταθλητής του ΝΟΒΑ με επίδοση 52.97 "έκανε σκόνη" το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος με 53.53 από τον Απρίλιο, στα "Νιόβεια" της Θεσσαλονίκης, και τερματίζοντας πρώτος στην πέμπτη σειρά, προκρίθηκε ως δεύτερος μεταξύ 48 κολυμβητών στους απογευματινούς ημιτελικούς. Ο χρόνος του Πάστρα τον κατατάσσει τρίτο εφέτος στην Ευρώπη, μετά τον Σερντίνοφ και τον Γάλλο Λεβό, ενώ παράλληλα είναι και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης. Στο ίδιο αγώνισμα σε αντίθεση με τον Πάστρα, ο Γιώργος Βαϊου τερμάτισε 7ος στην 4η προκριματική σειρά με 55.31 και κατετάγη 36ος στο σύνολο και αποκλείστηκε από τα ημιτελικά.

    Με ατομικό ρεκόρ στα ημιτελικά η Τσαμπασιάν

    Ανέλπιστη επίσης πρόκριση εξασφάλισε στα ημιτελικά των 200μ. ελεύθερο η Βασιλική Τσαμπασιάν, που με 2:02.96 (ατομικό ρεκόρ) ήταν 18η και πέρασε στον επόμενο γύρο, αφού στη 16αδα υπήρχαν τέσσερις Βρετανές, εκ των οποίων μπορούσαν να πάνε στα ημιτελικά μόνο οι δύο ταχύτερες.

    Αντίθετα μακριά από τις επιδόσεις τους, αλλά και τα ημιτελικά, έμειναν στο ίδιο αγώνισμα η Γεωργία Μανώλη, που τερμάτισε 6η στην 7η και τελευταία σειρά και κατετάγη 30η με 2:03.87 και η Ζωή Δημοσχάκη, που ήταν 7η στην 6η σειρά και 34η στο σύνολο με 2:04.53. Την ίδια τύχη είχε στα 50μ. ύπτιο η Στέλλα Μπούμη, η οποία με χρόνο 31.29 κατέλαβε την 35η θέση μεταξύ 38 αθλητριών.

    [15] Στηρίζει την Εθνική Σόφτμπολ ο Ορφανός

    4/8/2006 12:46:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στο πλευρό της Εθνικής ομάδας Σόφτμπολ, στην προσπάθεια που θα κάνει να διακριθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σόφτμπολ στο Πεκίνο (27 Αυγούστου 5 Σεπτεμβρίου) στέκεται ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ορφανός, ο οποίος με δήλωσή του τόνισε ότι θα είναι αρωγός για την ανάπτυξη του Σόφτμπολ στην Ελλάδα. Στην πρεμιέρα των Αγώνων στην Κίνα η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 27 Αυγούστου της Αυστραλία, την ομάδα που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί και στις 5 ο μικρός και ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

    "Μπορεί να γράψει ιστορία"

    Το μήνυμα του Υφυπορυγού Πολιτισμού, αρμόδιου για τα θέματα Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού έχει ως εξής: "Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω θερμούς χαιρετισμούς στις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας που λαμβάνουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σόφτμπολ στην Κίνα, μια διοργάνωση που στην ουσία αποτελεί test event για μια επιτυχημένη εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008.

    Η πρόκρισή τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, αποδεικνύει έμπρακτα το πολύ υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται, ώστε να εγγυηθούν ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου μετέχουν με τις άλλες κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Η υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού είναι δεδομένη. Μέσα από τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και την προβολή του αθλήματος από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, είμαι βέβαιος για τη συνέχιση της καλής πορεία που ακολουθεί και το εδραιώνει στην ελληνική κοινωνία προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις και όμορφο θέαμα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, το 2004 αποτέλεσαν την αφετηρία και έδωσαν την ευκαιρία στη νέα γενιά να το γνωρίσει καλύτερα.

    Η Ελλάδα, διαθέτει τις πλέον σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, την τεχνογνωσία αλλά και τα στελέχη να διεκδικεί και να διοργανώνει κορυφαία διεθνή γεγονότα που την φέρνουν στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος. Το Ελληνικό Σόφτμπολ μπορεί και πρέπει να γράψει τη δική του ιστορία. Συγχαίρω την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Σόφτμπολ για την άρτια προετοιμασία της Εθνικής μας Ομάδας και είμαι βέβαιος ότι οι αθλήτριές μας θα φέρουν στη χώρα νέες επιτυχίες και διακρίσεις που θα κάνουν όλους τους Έλληνες υπερήφανους και θα προσελκύσουν νέους φίλους στο συναρπαστικό αυτό άθλημα. Εύχομαι Καλή επιτυχία".

    [16] Συγχαρητήρια από το Νομάρχη στον Άρη

    4/8/2006 12:09:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον πρωταθλητή κολύμβησης του Αρη Θεσσαλονίκης, Άρη Γρηγοριάδη, απέστειλε ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, για τη διπλή επιτυχία του Βορειοελλαδίτη αθλητή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο και το χάλκινο στα 100μ. ύπτιο. Ο κ. Ψωμιάδης ευχήθηκε στον Άρη Γρηγοριάδη "να πραγματοποιεί πάντα τους υψηλούς στόχους που θέτει" και εξέφρασε την ελπίδα "να αποτελεί θετικό πρότυπο για τους νέους".

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δώρισε την κόκκινη κάρτα του "Ζιζού"

    4/8/2006 11:45:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η κόκκινη κάρτα, που στον τελικό του Μουντιάλ Γερμανίας, Ιταλία-Γαλλία "στιγμάτισε" με τον χειρότερο τρόπο το φινάλε της μεγάλης καριέρας του Γάλλου άσου, Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται από την Τετάρτη στα χέρια του προέδρου της Αργεντινής , Νέστορ Κίρχνερ. Ο συμπατριώτης του, Οράσιο Ελιζόντο, ο διαιτητής που απέβαλε τον Ζιζού" μετά την θρυλική πλέον "κουτουλιά" του αρχηγού των "τρικολόρ" στο Ματεράτσι, κατά την επίσκεψη του στην "Casa Rosada", την προεδρική κατοικία δώρισε στον πρώτο πολίτη της Αργεντινής, μία μαύρη φανέλα, μία κίτρινη κάρτα αλλά και την κόκκινη κάρτα, που μετά τον τελικό της 9ης Ιουλίου στο Βερολίνο, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσα από τις φωτογραφίες και τις εικόνες του Τύπου. Μάλιστα ο Αργεντίνος ρέφερι πριν δωρίσει την ιστορική κόκκινη κάρτα του Ζιντάν στον κ. Κίρχνερ, την υπέγραψε με ειδική αφιέρωση. Κατά την έξοδό του μάλιστα από την προεδρική κατοικία ο διαιτητής που σφύριξε στην πρεμιέρα και στο φινάλε του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 δήλωσε ότι "έδωσε την κάρτα στον πρόεδρο της χώρας του, αφού την ήθελε να την έχει ως... κειμήλιο".

    [18] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Πόρτα" στη Βραζιλία έριξε ο Σκολάρι

    4/8/2006 12:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αρνητική ήταν η απάντηση του Βραζιλιάνου τεχνικού της Πορτογαλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, στην πρόταση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του να αναλάβει ξανά το τιμόνι της "σελεσάο". Ο τεχνικός που στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, στην Ιαπωνία οδήγησε την "πεντακαμπεάο" στην κατάκτηση του τροπαίου δήλωσε στον πρόεδρο της CBF, Ρικάρντο Τεξεϊρα, ότι για οικογενειακούς λόγους δεν μπορεί να διαδεχθεί τον Κάρλος Αλμπερτο Παρεϊρα στον ομοσπονδιακό πάγκο της "σελεσάο". Ο κ. Σκολάρι , που ανανέωσε τη συνεργασία του με την ιβηρική ομάδα για άλλα δύο χρόνια , αυτή την περίοδο βρίσκεται στη χώρα του, όπου περνάει οικογενειακά τις διακοπές του, εέπιτα από την πολύ καλή πορεία των "Λουζιτανών" στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 August 2006 - 16:50:35 UTC