Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός στις ράγες
  • [02] Φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις
  • [03] Δίχως έλεος
  • [04] Διπλωματικός πυρετός
  • [05] Νέα αντιπαράθεση για την Εμπορική

    [01] Κοινωνία

    Νεκρός στις ράγες

    4/8/2006 8:41:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νεαρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα, της περασμένης Δευτέρας, στις γραμμές του τρένου, στην Εγκάλη Διακοπτού. Ο 22χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου, δύο μέρες αργότερα, άφησε την τελευταία του, πνοή. Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας ανέφερε ότι είδε ένα αντικείμενο στην αριστερή πλευρά της γραμμής, όμως το προσπέρασε χωρίς να το παρασύρει. Λίγο πριν, σύμφωνα με μαρτυρίες ο ποδοσφαιριστής της Ακράτας, διασκέδαζε σε μπαρ της περιοχής. Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται, ότι κάποιες κακώσεις-πιθανότατα- οφείλονται σε χτύπημα από αμαξοστοιχία και αυτές ήταν -ίσως- οι μοιραίες. Ωστόσo, το μυστήριο παραμένει, αφού διερευνάται το ενδεχόμενο να υπάρχουν χτυπήματα που δεν προήλθαν από το τραίνο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο νεαρός βρέθηκε στις ράγες, αποτελούν γρίφο για τις αρχές. Η αστυνομία συνεχίζει να παίρνει καταθέσεις και εκτός από την περίπτωση του ατυχήματος, ερευνά και άλλα ενδεχόμενα.

    [02] Κόσμος

    Φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις

    4/8/2006 7:44:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τριάντα επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που σαρώνουν το βόρειο Πακιστάν. Συνολικά, από τον περασμένο μήνα έχουν χάσει τη ζωή τους 140 άνθρωποι στο Πακιστάν και περισσότεροι από 300 στην Ινδία. Δώδεκα από τα θύματα εκ των οποίων επτά γυναίκες και τρία παιδιά πνίγηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα νερά ενός χειμάρρου κοντά στο Ραβαλπίντι. Η τύχη επτά επιβατών αγνοείται. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, παρασυρόμενοι από τα νερά ενός ποταμού, κοντά στο Τάτα Χελ του Βόρειου Ουαζιριστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Στην πολύπαθη περιοχή της Μανσέρα, που επλήγη από ισχυρό σεισμό τον Οκτώβριο του 2005, τις τέσσερις τελευταίες ημέρες έχουν σκοτωθεί από κατολισθήσεις 31 άνθρωποι. Την Πέμπτη από κατολίσθηση καταστράφηκε ο καταυλισμός των σεισμοπλήκτων. Ο δήμαρχος της περιοχής, Σαρντάρ Γιουσάφ, ανακοίνωσε ότι είκοσι άτομα βρήκαν το θάνατο κοντά στην πόλη Μπαλακότ, η οποία είχε σχεδόν ισοπεδωθεί από τη δόνηση που στοίχισε τη ζωή σε 75.000 ανθρώπους και άφησε άστεγους σχεδόν 3 εκατομμύρια.

    [03] Μ. Ανατολή

    Σφοδροί βομβαρδισμοί

    Δίχως έλεος

    4/8/2006 8:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/8/2006 11:21:27 μμ)

    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εχθροπραξίες και οι βομβαρδισμοί στο Λίβανο. Τουλάχιστον δύο πύραυλοι έπληξαν το βράδυ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, την περιοχή της Χαντέμα, 40 χιλιόμετρα βορείως του Τελ Αβίβ, την πλέον έως τώρα μακρινή περιοχή που επλήγη με πυραύλους από το νότιο Λίβανο, όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας. Νωρίτερα, επτά άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 10 τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός κτιρίου στο χωριό Ταϊμπέ, στα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ, όπου τις τέσσερις τελευταίες ημέρες διεξάγονται σφοδρές μάχες μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και μαχητών της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου, από την επιδρομή καταστράφηκε ολοσχερώς το κτίριο, όπου είχαν καταφύγει άμαχοι για να προστατευτούν από τις συγκρούσεις. Το απόγευμα, 33 άμαχοι εργάτες γης -μεταξύ αυτών πολλοί Κούρδοι της Συρίας- σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στην Κοιλάδα Μπεκάα στο βορειοανατολικό Λίβανο στα σύνορα με τη Συρία, όταν χτυπήθηκε χώρος στάθμευσης φορτηγών, τα οποία οι εργάτες φόρτωναν με φρούτα. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι στόχος των επιθέσεων ήταν κτήρια που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ σαν αποθήκες όπλων. Επίσης, τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους στο βόρειο Ισραήλ από μπαράζ ρουκετών της Χεζμπολάχ. Εξάλλου, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, πολλοί πύραυλοι έπληξαν τομείς που ελέγχονται από το Ισραήλ και από τη Συρία στην πόλη Κουνέιτρα, στα Υψίπεδα του Γκολάν. Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός παραμένει σε κατάσταση ετοιμότητας για την εφαρμογή του δεύτερου σκέλους των χερσαίων επιχειρήσεων που αποσκοπεί στον έλεγχο της περιοχής, η οποία εκτείνεται από τα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου ως τον ποταμό Λιτάνι. Το μεσημέρι οι Ισραηλινοί έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες δυο μαχητών της Χεζμπολάχ που έπιασαν αιχμαλώτους στις μάχες του νοτίου Λιβάνου.

    Στο μεταξύ, η Unicef εκφράζει φόβους ότι στο έλεος των επιδημιών θα βρεθεί πολύ σύντομα ο άμαχος πληθυσμός που παραμένει πρακτικά απομονωμένος στο νότιο Λίβανο εάν συνεχιστούν οι βομβαρδισμοί από τους Ισραηλινούς,. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Unicef, Πολ Σέρλοκ υπάρχει άμεσος κίνδυνος να εκδηλωθούν επιδημίες δυσεντερίας, χολέρας ή άλλες, οι οποίες συσχετίζονται και με τη γενικευμένη έλλειψη πόσιμου νερού, ηλεκτρικού και καυσίμων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διπλωματικός πυρετός

    Ανελέητο σφυροκόπημα

    [04] Μ. Ανατολή

    Για άμεση κατάπαυση του πυρός

    Διπλωματικός πυρετός

    4/8/2006 8:11:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Γαλλικό πρακτορείο, Reuters, NET, NET 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στη Νέα Υόρκη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την άμεση κατάπαυση του πυρός. Τα σχέδια ψηφίσματος έχουν διαβιβαστεί στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και των άλλων χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, προκειμένου να καταλήξουν στο κείμενο που θα προταθεί στον ΟΗΕ ως ψήφισμα. Την ίδια ώρα, έκτακτη σύνοδος των αράβων ΥΠΕΞ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στη Βηρυτό, με αντικείμενο η κρίση στο Λίβανο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου με στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου C-130 θα μεταφερθούν οι Άραβες υπουργοί Εξωτερικών στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Τόσο το Ισραήλ όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, προβάλλουν ισχυρή αντίδραση στο αίτημα για κατάπαυση πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, το οποίο αίτημα δεν κατατέθηκε μόνον από τον αραβικό κόσμο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαφωνούν για τη γαλλική πρόταση

    Κατάπαυση του πυρός ζητούν οι Ισλαμιστές

    [05] Οικονομία

    Μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

    Νέα αντιπαράθεση για την Εμπορική

    4/8/2006 7:22:00 μμ

    Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση της Εμπορικής. Ο Υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης επιτέθηκε εκ νέου στο ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση δεν κάνει τον σύμβουλο επενδύσεων ούτε εκβιάζει τις Διοικήσεις των Ταμείων για το εάν θα πωλήσουν τις μετοχές τους. Το ίδιο- πρόσθεσε- οφείλει να κάνει και η αντιπολίτευση. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πάνω από το 50% των ασφαλιστικών ταμείων αποφάσισαν να πουλήσουν τις μετοχές τους στη γαλλική τράπεζα προκειμένου να αποκτήσει το 40% των μετοχών της Εμπορικής, ενώ άφησε να εννοηθεί πως εάν χρειαστεί την Δευτέρα θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για τις πιέσεις που δέχονται τα ασφαλιστικά ταμεία για να μην πουλήσουν μετοχές στη γαλλική τράπεζα Credit Agricole. Σκληρή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Αθανασάκη. "Εάν ο κ. Τσιτουρίδης θυμήθηκε το παρελθόν του, την παλαιοδεξιά και ακροδεξιά ορολογία, σίγουρα δεν κάνει καλό στο πολιτικό κλίμα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας πληροφορίες, που, όπως είπε, διοχετεύονται από το υπουργείο Απασχόλησης, περί "δήθεν παρακρατικών ενεργειών από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ" στην υπόθεση πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας. Ο κ. Αθανασάκης ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς "να τ' αφήσουν αυτά και να απαντήσουν επί της ουσίας" της υπόθεσης και τους προκάλεσε λέγοντας ότι "δεν μπορούν" να το κάνουν. Επίσης, για πρώτη φορά, χρησιμοποίησε τον όρο "εκποίηση" για να χαρακτηρίσει την απόφαση πώλησης της Εμπορικής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάλογος για το Ασφαλιστικό


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 August 2006 - 20:50:22 UTC