Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να λύσει τη σιωπή του το Σ.Α.
  • [02] "Έφυγε" ο μετεωρολόγος Α. Λαζάνης
  • [03] Μηνύσεις και απειλές
  • [04] Διακοπή νερού στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Βέλο Κορινθίας
  • [06] Δεν κλείνει ο κύκλος της βίας
  • [07] "Δόξα τω Θεώ, σώθηκαν"
  • [08] Δραματική έκκληση από τη Βηρυτό
  • [09] Εγκρίνουν τη στάση της Χεζμπολάχ
  • [10] Θρήνος στη Χούλα
  • [11] Μ. Ανατολή και ΒΡ ακρίβυναν το πετρέλαιο
  • [12] Στήριξη καινοτόμων τεχνολογιών
  • [13] Πρώτη του Μπόβιο
  • [14] O Βόλκαρτζ σφυρίζει την ΑΕΚ
  • [15] Πετάει για Σκοτία η ΑΕΚ
  • [16] Στην Αθήνα ο Βίκτορ
  • [17] Στον τελικό η Παπαγεωργίου
  • [18] Πέρασε "αέρα" η Χαλκιά

    [01] Πολιτική

    Σκληρή γλώσσα από την Υπ. Εξωτερικών

    Να λύσει τη σιωπή του το Σ.Α.

    7/8/2006 3:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2006 7:36:47 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Το σχέδιο που εκπόνησαν η Γαλλία και οι ΗΠΑ θα αποτελέσει τη βάση διαβούλευσης για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Υπουργό Πληροφοριών της Συρίας Μοσέν Μπιλάλ. Ωστόσο η κ. Μπακογιάννη που θα συμμετάσχει στη κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κρίση στο Λίβανο, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για την έως τώρα ολιγωρία της διεθνούς κοινότητας, τόνισε με έμφαση πως ήρθε η ώρα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να λύσουν τη σιωπή τους και να δώσουν τέλος στο φαύλο κύκλο της βίας. Παράλληλα υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που επέμειναν, από την αρχή, στην άμεση κατάπαυση του πυρός και επανέλαβε ότι η Αθήνα θα καταβάλλει προσπάθειες στη διάρκεια της συζήτησης για το σχέδιο ψηφίσματος ώστε να υπάρξει σύνθεση απόψεων.

    Μόνιμη λύση

    Σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών, η αναμενόμενη απόφαση του Σ.Α. θα πρέπει εκτός από μια ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας για τερματισμό του παραλογισμού της βίας στο Λίβανο, να αποτελέσει επίσης και το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης διπλωματικής προσπάθειας για την αποκατάσταση και την εμπέδωση μιας βιώσιμης ειρήνης, όχι μόνον στον Λίβανο αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με έμφαση, βεβαίως, το Παλαιστινιακό.

    Ο Σύρος υπουργός, από την πλευρά του υπογράμμισε και αυτός την ανάγκη για μια μόνιμη λύση που θα επέλθει με την επίλυση της διαμάχης Ισραήλ-Αράβων και προϋποθέτει την αποχώρηση του Ισραήλ στα προ του 1967 σύνορά του και την επιστροφή των εδαφών του Λιβάνου, του συριακού Γκολάν και των Παλαιστινιακών εδαφών.

    Η κα Μπακογιάννη πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, είχε επικοινωνία με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών κ. Μπλαζί, τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Χαβιέ Σολάνα και με τους ομολόγους της του Λιβάνου και της Ιορδανίας.

    Πρωτοβουλία Παπανδρέου

    Πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή ανέλαβε εκ νέου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της Κύπρου, Τάσσο Παπαδόπουλο, τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα και τον Εφράμ Σνε, πρώην Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ.

    Η κρίση στο Λίβανο θα βρεθεί στο επίκεντρο και της συνάντησης που θα έχει το απόγευμα με τους υπουργούς Εξωτερικών των Σκανδιναβικών χωρών στη Φινλανδία.

    Αντιδρούν ΚΚΕ, ΣΥΝ και Κοινωνικό Φόρουμ

    "Το Αμερικανό-γαλλικό σχέδιο ψηφίσματος είναι άδικο και επιθετικό, δικαιώνει τον επιδρομέα, Ισραήλ, και τα εγκλήματά του και έχει ως μοναδικό στόχο την αντίσταση των λαών. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, να αλλάξει πλεύση. Σε καμιά περίπτωση να μην στηρίξει και ψηφίσει αυτό το σχέδιο απόφασης που είναι σε βάρος συνολικά των λαών της Μέσης Ανατολής" τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Την αντίθεση του Συνασπισμού στο γαλλο-αμερικανικό σχέδιο για το λιβανικό ζήτημα εξέφρασε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Ιρανό πρέσβη στην Αθήνα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος.

    Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση για "ουσιαστική συνενοχή στην προώθηση του σχεδίου" και ζήτησε την παρέμβασή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με στόχο την άμεση και συνολική κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το Λίβανο και την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους.

    Την αντίθεσή του στο σχέδιο ψηφίσματος, εξέφρασε ο Ιρανός πρέσβης κ. Μεχντί Μοχτασαμί, ζητώντας την άμεση κατάπαυση του πυρός, την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από το Ν. Λίβανο και την επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους.

    Κατά και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ που μαζί με άλλες κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις διοργανώνουν αύριο Τρίτη στις 7:00 μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην Ισραηλινή πρεσβεία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δόξα το Θεό, σώθηκαν"

    Έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου

    [02] Κοινωνία

    Σε ηλικία 64 ετών

    "Έφυγε" ο μετεωρολόγος Α. Λαζάνης

    7/8/2006 4:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2006 7:23:24 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε ηλικία 64 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, ο μετεωρολόγος Ανδρέας Λαζάνης, συνεργάτης της ΕΡΤ επί 27 χρόνια. "Έσβησε", τη Δευτέρα, από ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Ο Ανδρέας Λαζάνης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του και η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του έχει συγκλονίσει όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Γεννημένος στα Ιωάννινα, σπούδασε φυσικός και αναλυτής προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τελείωσε τη μεταπτυχιακή σχολή μετεωρολόγων πρώτης τάξεως της ΕΜΥ στην οποία εργάστηκε για 35 χρόνια, ενώ παράλληλα συνεργαζόταν και με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τρίτη, στις 18:30, από το νεκροταφείο Βύρωνα.

    [03] Κοινωνία

    Στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ

    Μηνύσεις και απειλές

    7/8/2006 2:24:00 μμ

    Μήνυση κατά του Σωτήρη Παπαδόπουλου δικηγόρου, ενός εκ των ανηλίκων Βορειοηπειρώτη που εμπλέκεται στην υπόθεση εξαφάνισης του Άλεξ, κατέθεσε το πρωί ο Δήμαρχος Βέροιας Χρήστος Σκουμπόπουλος. Αιτία οι καταγγελίες του δικηγόρου, ότι απειλήθηκε από άτομο που ανήκει στην παράταξη του Δημάρχου και πως συνεχίζει να απειλείται και από άλλα άτομα του ίδιου συνδυασμού. Η μήνυση αφορά συκοφαντική δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ο δήμαρχος Βέροιας κατέθεσε και αίτημα στην ανακρίτρια να καλέσει τον κ. Παπαδόπουλο και να του ζητήσει να κατονομάσει τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαμάχη για βιντεοσκόπηση κατάθεσης

    [04] Κοινωνία

    Από Τετάρτη βράδυ έως Πέμπτη πρωί

    Διακοπή νερού στο κέντρο της Αθήνας

    7/8/2006 4:51:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Χωρίς νερό θα μείνουν πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, από τις 22:00 την Τετάρτη έως και τις 7:00 π.μ. την Πέμπτη, λόγω τεχνικών εργασιών της ΕΥΔΑΠ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τις ώρες αυτές θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού στους υψηλούς ορόφους των κατοικιών, στις περιοχές των πλατειών Βάθη, Ομονοίας, Μοναστηρακίου, Ψυρρή και Κουμουνδούρου, μεταξύ των οδών: 3ης Σεπτεμβρίου-Αθηνάς-Ερμού-Σαρρή-Κριεζή-Πλ. Κουμουνδούρου-Μυλλέρου-Αγησιλάου-Κουμουνδούρου-Μάγερ-Αβέρωφ-3ης Σεπτεμβρίου.

    [05] Κοινωνία

    Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Λευκάδα και Λαμία

    Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Βέλο Κορινθίας

    7/8/2006 12:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2006 3:17:17 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στο χωριό Πουλίτσα κοντά στην περιοχή Βέλους Κορινθίας. Για την κατάσβεση της φωτιάς, που έχει ξεσπάσει σε παλιά καμένη έκταση που έχει ανασαδωθεί, παίρνουν μέρος 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η Τροχαία πραγματοποιεί εκτροπές της κυκλοφορίας στο τμήμα Κιάτου-Ξυλοκάστρου, οδηγώντας τα οχήματα στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών. Νωρίτερα, είχαν εκδηλωθεί άλλες τρεις πυρκαγιές δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο τμήμα 106ο-107ο χλμ με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα. Οι φωτιές σβήστηκαν και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε, αλλά υπάρχει ακόμα αυξημένη κίνηση στην περιοχή. Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές, που ξέσπασαν τη νύχτα της Κυριακής, στο Αμμούσο της νότιας Λευκάδας και στη Λυγαριά Λαμίας.

    [06] Ιράκ

    Στο Ιράκ

    Δεν κλείνει ο κύκλος της βίας

    7/8/2006 5:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2006 6:25:34 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 48 τραυματίστηκαν τα δύο τελευταία 24ωρα στο Ιράκ, σε βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μεταξύ των νεκρών είναι 17 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ οι υπόλοιποι είναι πολίτες. Ιρακινοί αντάρτες πραγματοποίησαν επιθέσεις σε εναντίον στρατιωτών και αστυνομικών σε Σαμάρα, Μπακούμπα και Μοσούλη, ενώ σε προάστιο της Βαγδάτης, άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα μέσα σε κουρείο, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σημειώνεται ότι τον τελευταίο καιρό, τα κουρεία γίνονται όλο και συχνότερα στόχος επιθέσεων, καθώς οι φανατικοί Ισλαμιστές θεωρούν το ξύρισμα αντίθετο με το Ισλάμ. Την Κυριακή, καμικάζι μπήκε σε συγκεντρωμένο πλήθος, που παρευρισκόταν σε κηδεία, στο Τικρίτ, και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τραγικό απολογισμό 12 νεκρούς και 20 τραυματίες. Λίγες ώρες αργότερα, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ Αμερικανών και ενόπλων, όταν οι στρατιώτες εισέβαλαν σε σιιτική συνοικία για να προβούν σε συλλήψεις. Τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρηξη στη Βαγδάτη

    Βαρύς φόρος αίματος

    [07] Μ. Ανατολή

    Χτύπησαν κατοικημένη περιοχή

    "Δόξα τω Θεώ, σώθηκαν"

    7/8/2006 6:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2006 7:47:25 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, Γαλλικό πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από το ισραηλινό βομβαρδισμό στο χωριό Χούλα, νότια του Λιβάνου και όχι 40 όπως είχε νωρίτερα ανακοινώσει ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, Φουάντ Σινιόρα, μιλώντας στη συνδιάσκεψη των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου. "Η σφαγή στη Χούλα, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του. Πίστευαν ότι στα συντρίμμια του κτιρίου θάφτηκαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι. Δόξα το Θεό, σώθηκαν", δήλωσε ο Σινιόρα. Την ίδια ώρα, κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι περίπου 50 άνθρωποι βρέθηκαν ζωντανοί κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου που κατέρρευσε. Από την άλλη πλευρά, επέκταση των χερσαίων επιθέσεων στο Λίβανο, εάν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου, αποφάσισε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας. Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους νότια του Λιβάνου να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους μετά τις 10 το βράδυ, προειδοποιώντας ότι όποιος κινείται μετά την ώρα αυτή θα διατρέχει μεγάλο κίνδυνο. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει για όλη την περιοχή νοτίως του ποταμού Λιτάνι, που απέχει περίπου 20 χλμ από τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ. Η πηγή δεν διευκρίνισε με ποιό τρόπο ενημερώθηκαν οι κάτοικοι. Από την αρχή των επιχειρήσεων 1.000 αθώοι πολίτες έχουν σκοτωθεί και 3.369 έχουν τραυματιστεί. Το 30% των νεκρών, είναι παιδιά κάτω των 12 ετών.

    Σκοτώνουν άμαχους πολίτες

    Τα πτώματα 14 αμάχων ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια σπιτιών στην Γκαζιγιέ, στα νότια της Σιδώνας. Ακόμη, επτά άνθρωποι θάφτηκαν μέσα στο σπίτι τους που καταστράφηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Γκασανίγιε, νότια της Σιδώνας. Τουλάχιστον πέντε πολίτες σκοτώθηκαν όταν τρία κτίρια κατέρρευσαν μετά από δύο διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια είσοδο της Τύρου.

    Άλλοι τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και ισάριθμοι τραυματίστηκαν στο βοβμαρδισμό του χωριού Κφαρ Τεμπνίτι, στα νοτιοανατολικά της Ναμπατίγιε, ενώ μία γυναίκα και το τρίχρονο παιδί της έχασαν τη ζωή τους στο χωριό Ελ Κφουρ, στα δυτικά της ίδιας πόλης. Στην κοιλάδα Μπεκάα, ένα αυτοκίνητο δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δραματική έκκληση από τη Βηρυτό

    Να λύσει τη σιωπή του το Σ.Α.

    Εγκρίνουν τη στάση της Χεζμπολάχ

    Θρήνος στη Χούλα

    Έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου

    Αεροπορικές επιδρομές

    [08] Μ. Ανατολή

    Απηύθυνε ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου

    Δραματική έκκληση από τη Βηρυτό

    7/8/2006 6:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2006 7:46:54 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα επικράτησε στην έκτακτη σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου, που διεξάγεται στη Βηρυτό. Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Φουάντ Σινιόρα, αναγκάστηκε να διακόψει την έκκλησή του προς τους Άραβες Υπουργούς Εξωτερικών για υποστήριξη της χώρας του, όταν δάκρυσε μιλώντας το δράμα του λαού του και χαρακτήρισε "τρομακτικές ενέργειες" τις ισραηλινές επιθέσεις. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι από τους βομβαρδισμούς της Χούλα έχασαν τη ζωή τους 40 άμαχοι, πληροφορία την οποία στη συνέχεια ανασκεύασε, λέγοντας ότι σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, καθώς οι κάτοικοι των κτηρίων, που ισοπεδώθηκαν, βρέθηκαν ζωντανοί κάτω από τα ερείπια. Την ώρα, που στη Νέα Υόρκη, αρχίζουν να καταφθάνουν οι Υπουργοί Εξωτερικών για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με μήνυμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, τόνιζε ότι η έγκρισή του σχεδίου ψηφίσματος του Σ.Α. είναι υψίστης σημασίας και ξεκαθάριζε ότι η Ουάσινγκτον στηρίζει την κυβέρνηση του Λιβάνου και τον Πρωθυπουργό.

    Μήνυμα Μπους για την κατάσταση

    "Οτιδήποτε κι αν συμβεί στον ΟΗΕ, δε θα πρέπει να δημιουργηθεί κενό, που θα διευκολύνει τη Χεζμπολάχ να διακινούν όπλα", τόνισε ο Μπους αναφερόμενος στο αίτημα της Βηρυτού για άμεση αποχώρηση από το νότιο Λίβανο.

    Μιλώντας από το ράντσο του στο Τέξας, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ότι επιθυμεί μία απόφαση από το Σ.Α. όσο το δυνατό γρηγορότερα, καθώς η Ουάσινγκτον έχει προσπαθήσει να ικανοποιήσει και τη λιβανέζικη πλευρά.

    Σημειώνεται ότι οι αντιρρήσεις της Βηρυτού επί του σχεδίου απόφασης, ανάγκασαν τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να καθυστερήσουν την ψήφιση της απόφασης, που είχε προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο.

    Έντονη κινητικότητα στη Νέα Υόρκη

    Στο μεταξύ, έχουν αρχίσει να καταφτάνουν στη Νέα Υόρκη οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών, που συμμετέχουν στο 15μελές Σ.Α., για διαβουλεύσεις στο θέμα του Λιβάνου. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται να φτάσει και η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Αμπντουλαζίζ αλ Νάσερ, στη Νέα Υόρκη, θα μεταβεί αντιπροσωπεία του Αραβικού Συνδέσμου. Νωρίτερα, λιβανέζικη κυβερνητική πηγή είχε κάνει γνωστό ότι στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχει ο γ.γ. του Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, και ο αλ Νάσερ, που στην παρούσα φάση αντιπροσωπεύει τον αραβικό κόσμο στο Συμβούλιο Ασφάλειας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Δόξα το Θεό, σώθηκαν"

    Να λύσει τη σιωπή του το Σ.Α.

    Εγκρίνουν τη στάση της Χεζμπολάχ

    Θρήνος στη Χούλα

    Έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου

    Αεροπορικές επιδρομές

    [09] Μ. Ανατολή

    Οι Παλαιστίνιοι σε Γάζα και Δ. Όχθη

    Εγκρίνουν τη στάση της Χεζμπολάχ

    7/8/2006 1:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2006 7:09:26 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-Associated

    Υπέρ, της στάσης και της δράσης της Χεζμπολάχ απέναντι στο Ισραήλ, τάσσεται σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, το 97% των Παλαιστινίων που υποστηρίζει επίσης σε συντριπτική πλειοψηφία ότι οι δυο Ισραηλινοί στρατιώτες που έχουν απαχθεί από την ισλαμική οργάνωση δεν πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι άνευ όρων, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει παράταση του πολέμου. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 55% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Χαμάς πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της να καταστρέψει το εβραϊκό κράτος.

    Την ίδια ώρα κρατώντας ανοιχτό και το μέτωπο της Γάζας, το Ισραήλ με αεροπορική επιδρομή, χτύπησε κατοικία στο χωριό Μπέιτ Λάχια, δίχως να υπάρξουν θύματα. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε την επίθεση προσθέτοντας ότι στόχος ήταν μια αποθήκη πυρομαχικών.

    Νωρίτερα και μόλις μια ημέρα μετά τη σύλληψη από του προέδρου του παλαιστινιακού κοινοβουλίου Αζίζ Ντβέικ στο σπίτι του στη Ραμάλα, ο ισραηλινός στρατός μετά από νέα επιχείρηση στην ίδια πόλη συνέλαβε το βράδυ της Κυριακής και τον βουλευτή Φάντελ Χαμντάν, με το αιτιολογικό ότι είναι ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, η οποία είναι τρομοκρατική οργάνωση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θρήνος στη Χούλα

    Έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου

    [10] Μ. Ανατολή

    Τουλάχιστον σαράντα άμαχοι νεκροί

    Θρήνος στη Χούλα

    7/8/2006 12:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2006 7:29:04 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-Associated-ΝΕΤ

    Δυο εβδομάδες μετά το θάνατο 53 αμάχων στη Κάνα, ο Λίβανος θρηνεί εκ νέου την απώλεια αθώων πολιτών από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στις νότιες περιοχές της χώρας. Στο χωριό Χούλα, περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι βόμβες χτύπησαν κατοικημένη περιοχή, θάβοντας κάτω από τα ερείπια των σπιτιών δεκάδες ανθρώπους. Το συνταρακτικό γεγονός ανήγγειλε ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Φουάντ Σινιόρα, μιλώντας στη συνδιάσκεψη των χωρών του Αραβικού Συνδέσμου. "Μια τρομερή σφαγή σημειώθηκε στο χωριό Χούλα ως αποτέλεσμα ισραηλινού βομβαρδισμού που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 40 μάρτυρες", τόνισε ο Σινιόρα μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δακρυά του. Από την αρχή των επιχειρήσεων πρισσότεροι από 1.000 άθώοι πολίτες έχουν σκοτωθεί και των τραυματιών στις 3.369.Το 30%, μάλιστα, των νεκρών, είναι παιδιά κάτω των 12 ετών.

    Διεύρυνση των επιχειρήσεων

    Νωρίτερα το Ισραήλ είχε αποφασίσει την διεύρυνση και κλιμάκωση των επιχειρήσεων στο Λίβανο.

    Η απόφαση λήφθηκε σε συνεδρίαση που είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο επέκτασης των αεροπορικών και χερσαίων επιθέσεων σε αντίποινα για τις πυραυλικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ, που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άτομα.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα ισραηλινή εφημερίδα "Χααρέτζ", ο στρατός σχεδιάζει να πλήξει στρατηγικούς στόχους υποδομής του Λιβάνου αλλά και σύμβολα της λιβανικής κυβέρνησης.

    Στο στόχαστρο και οι πυραυλικές εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ, ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά στόχων στο βόρειο Ισραήλ.

    Μάλιστα ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Αβι Ντίτστερ, προειδοποίησε ότι οι βομβαρδισμοί στόχων της ισλαμικής οργάνωσης θα συνεχιστούν χωρίς χρονικό περιορισμό και χωρίς να ληφθεί υπόψη μια απόφαση για κατάπαυση του πυρός αν αυτή δεν εφαρμόζεται από τη Χεζμπολάχ.

    Σφοδροί βομβαρδισμοί

    Σε απάντηση των πυραυλικών επιθέσεων της Χεζμπολάχ στη Χάιφα και σε ισραηλινό στρατόπεδο, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε ευρείας κλίμακας βομβαρδισμούς στη Τύρο, το Νότιο Λίβανο, τις νότιες συνοικίες της Βηρυτού και τον ανατολικό τομέα της κοιλάδας ΜπεκάαΚατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών χτυπήθηκε και δρόμος που αποτελούσε την τελευταία κεντρική αρτηρία που χρησιμοποιούσε ο ΟΗΕ για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Τύρο.

    Παράλληλα με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται και οι χερσαίες συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τους αντάρτες της Χεζμπολάχ.

    Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν.

    Νωρίτερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλα Αραμπίγια είχε κάνει λόγο για τρεις ισραηλινούς στρατιώτες νεκρούς στη διάρκεια των συγκρούσεων στην ίδια περιοχή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Να λύσει τη σιωπή του το Σ.Α.

    Εγκρίνουν τη στάση της Χεζμπολάχ

    Έκτακτη σύνοδος του Αραβικού Συνδέσμου

    Αεροπορικές επιδρομές

    [11] Οικονομία

    Μ. Ανατολή και ΒΡ ακρίβυναν το πετρέλαιο

    7/8/2006 3:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2006 4:18:40 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, NET

    Την απότομη άνοδο στην τιμή του μαύρου χρυσού, προκάλεσε, τη Δευτέρα, η ανακοίνωση της ΒΡ για επ' αόριστον κλείσιμο της μεγαλύτερης πετρελαιοπηγής της, στην Αλάσκα, λόγω διαρροής αλλά και διάβρωσης σε αρκετά σημεία του διαμετακομιστικού αγωγού. Η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα 77 δολάρια το βαρέλι, στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η πετρελαιοπηγή Prudhoe Bay (Προύντο Μπέι), με 35 χλμ αγωγών, τροφοδοτεί καθημερινά την αμερικανική αγορά με 400.000 βαρέλια, που αποτελεί το 8% της αμερικάνικης εγχώριας παραγωγής. Σύμφωνα με τη ΒΡ, η πετρελαιοπηγή θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης. Στο γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί και η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, που παράγει το ένα τρίτο του πετρελαίου παγκοσμίως, ενώ οι ειδικοί δεν αποκλείουν το βαρέλι να φτάσει έως και τα 80 δολάρια. Σε όλα αυτά ήρθε, την Κυριακή, να προστεθεί η δήλωση του κορυφαίου Ιρανού διαπραγματευτή για τα πυρηνικά, Αλί Λαριτζανί, που απείλησε ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει "το όπλο του πετρελαίου" εάν τις επιβληθούν κυρώσεις από τον ΟΗΕ για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

    [12] Οικονομία

    Για την παραγωγή ενέργειας

    Στήριξη καινοτόμων τεχνολογιών

    7/8/2006 1:39:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Επτά έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.260.000 ευρώ για τη στήριξη καινοτόμων τεχνολογιών στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης. Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Σιούφας κεντρικός στόχος της ενεργειακής πολιτικής είναι η αναδιάρθρωση του ενεργειακού ισοζυγίου έως το 2010 με έμφαση στην υποκατάσταση του πετρελαίου και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών, του φυσικού αερίου, του υδρογόνου, αλλά και πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας σε όλους τους τομείς.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρώτη του Μπόβιο

    7/8/2006 6:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στις εγκαταστάσεις της Παιανίας βρέθηκε σήμερα ο Ρικάρντο Σόουζα Μπόβιο, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος, που αποκτήθηκε ως δανεικός με τη Μάλαγα, γυμνάστηκε κανονικά και πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα από τον Χανς Μπάκε στο μεθαυριανό φιλικό με την Αντερλεχτ. "Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Η νέα μου ομάδα έχει γνωστό όνομα στην Ευρώπη και για αυτό συμφώνησα να έρθω στην Αθήνα και να μην πάω στην Εσπανιόλ. Η υποδοχή που είχα από όλους μέχρι τώρα ήταν φανταστική και υπόσχομαι να την ανταποδώσω μέσα στο γήπεδο", δήλωσε ο 24χρονος μέσος.

    Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Γιάννης Γκούμας, Φίλιππος Δάρλας, ενώ ο Ηλίας Κώτσιος συνέχισε τη θεραπεία του. Πριν την έναρξη της προπόνησης, όλοι οι παίκτες υποβλήθηκαν σε εξετάσεις μέτρησης του γαλακτικού οξέως. Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι η επίσημη παρουσίαση της νέας φανέλας του Παναθηναϊκού θα γίνει την Τετάρτη (13.00) στο The Mall, όπου θα βρεθούν και έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι Μάντζιος, Βύντρα, Αντονσον, Γκέκας, Γκαλίνοβιτς και Παπαδόπουλος.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    O Βόλκαρτζ σφυρίζει την ΑΕΚ

    7/8/2006 6:24:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τον αγώνα Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Αρσεναλ, που εντάσσεται στο πλαίσιο της γ΄ προκριματικής φάσης του τσάμπιονς λιγκ (8 Αυγούστου), θα διευθύνει ο Κύρος Κύρος Βασσάρας, που θα έχει βοηθούς τους Σαραϊδάρη, Δάλλα και 4ο διαιτητή τον Γιάννη Τσαχειλίδη. Διαιτητής στον αγώνα της ΑΕΚ με τη Χαρτς, την Τετάρτη, θα είναι ο Δανός Νικολάι Βόλκαρτζ, με βοηθούς τους Τόρμπεν Γιένσεν και Μπο Αμπιλγκααρντ, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Εμιλ Λάρσεν.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πετάει για Σκοτία η ΑΕΚ

    7/8/2006 3:25:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για το Εδιμβούργο, όπου την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 21:45 αντιμετωπίζει στο γήπεδο Mαρεϊφιλντ (Supersport) την σκοτσέζικη Χάρτς, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα του γ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λίγκ, αναχωρεί σε λίγες ώρες η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ισπανού τεχνικού, Λορένσο Σέρα Φερέρ, πραγματοποίησε το πρωί της τελευταία της προπόνηση στο γήπεδο των Θρακομακεδόνων και πριν αναχωρήσει η "Ένωση με πτήση τσάρτερ Τ 7011 για το Εδιμβούργο, ο Ισπανός τεχνικός εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα καλό αποτέλεσμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας www.aekfc.gr. Διαιτητής της αναμέτρησης Χαρτς-ΑΕΚ θα είναι ο Δανός Νικολάι Βόλκαρτζ, με βοηθούς τους Τόρμπεν Γιένσεν και Μπο Αμπιλγκααρντ, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Εμιλ Λάρσεν.

    Φερέρ: "Θα κάνουμε τους φιλάθλους μας ευτυχισμένους"

    "Αυτή είναι η εβδομάδα που περιμέναμε από την ημέρα που ξεκινήσαμε την προετοιμασία. Έφτασε λοιπόν η ώρα του αγώνα , του πρώτου αγώνα στην πιο σημαντική αλλά και ταυτόχρονα πιο συναρπαστική διοργάνωση που υπάρχει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και στην οποία κυριαρχεί το πάθος.

    Έχουμε δουλέψει πολύ εντατικά και σκληρά όλες αυτές τις ημέρες. Ανυπομονούμε για την ώρα που θα αρχίσει ο αγώνας. Θα προσπαθήσουμε πολύ για μας, για να ανεβάσουμε το πρεστίζ της ομάδας αλλά και για να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας, να τους κάνουμε ευτυχισμένους" τόνισε ο κ. Φερέρ, στις τελευταίες του δηλώσεις επί ελληνικού εδάφους.

    Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του κ. Λορένσο Σέρα Φερέρ για το παιχνίδι με την Χαρτς θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στην αίθουσα Τύπου του σταδίου Μάρεϊφιλντ και μισή ώρα α αργότερα θα διεξαχθεί η προπόνηση της ΑΕΚ. Οι εκπρόσωποι του Τύπου που θα βρίσκονται στο Εδιμβούργο θα έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν μόνο τα πρώτα 15 λεπτά της προπόνησης.

    Η "κιτρινόμαυρη" αποστολή της ΑΕΚ, η οποία θα αποτελείται από τους είκοσι ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο προπονητής της ομάδας, κ. Λορένσο Σέρα Φερέρ Σορεντίνο, Χιώτη, Κυριακίδη, Λυμπερόπουλο, Τσιρίλο, Ίβιτς, Λαγό, Παουτάσο, Δέλλα, Λάκη, Έμερσον, Ζούλιο Σέζαρ, Τζιωρτζιόπουλο, Μαντούκα, Μόρα, Παπασταθόπουλο, Τόζερ, Γεωργέα, Καπετάνο και Πλιάτσικα θα αναχωρήσει για την Αθήνα με πτήση τσάρτερ μετά την λήξη της αναμέτρησης.

    Οι Σκοτσέζοι και οι άλλοι

    Η ομάδα του Βάλντας Ιβανάουσκας έχει αρχίσει τις υποχρεώσεις της για τη νέα σεζόν, αφού έχει δώσει δύο αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, όπου σημείωσε ισάριθμες νίκες, όπερ σημαίνει ότι σε αγωνιστικό επίπεδο οι παίκτες της είναι λίγο πιο έτοιμοι και έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους σε σχέση με αυτούς της Ενωσης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι "κιτρινόμαυροι" καλούνται να διαφυλάξουν το "μηδέν" στην άμυνα, προκειμένου να αυξήσουν τις ελπίδες τους για θετικό αποτέλεσμα στη Σκωτία.

    Στο μεταξύ, την "αυλαία" των πρώτων αναμετρήσεων για τον γ΄ προκριματικό γύρο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ανοίγουν αύριο οι αγώνες Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Αρσεναλ και Αούστρια Βιέννης-Μπενφίκα. Από εκεί και πέρα, η Μίλαν θα αναμετρηθεί με τον Ερυθρό Αστέρα του Ντούσαν Μπάγεβιτς και η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Χάιφα.

    Το πρόγραμμα των πρώτων αναμετρήσεων για τον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν 22-23 Αυγούστου) έχει ως εξής:

    Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 8/8 Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 8/8 Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 9/8 Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 9/8 Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Βαλένθια (Ισπανία) 9/8 Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)-Κιέβο (Ιταλία) 9/8 Χαρτς (Σκωτία)-ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 9/8 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ρουζόμπεροκ (Σλοβακία) 9/8 Μίλαν (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 9/8 Γαλατασαράι (Τουρκία)-Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) 9/8 Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 9/8 Κοπεγχάγη (Δανία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 9/8 Αμβούργο (Γερμανία)-Οσασούνα (Ισπανία) 9/8 Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 9/8 Λίβερπουλ (Αγγλία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 9/8 Λιλ (Γαλλία)-Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ) 9/8

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στην Αθήνα ο Βίκτορ

    7/8/2006 12:34:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Από ιατρικές εξετάσεις αναμένεται να περάσει σήμερα ο Ισπανός άσος Βίκτορ Σάντσεζ, που από χθες το βράδι βρίσκεται στην Αθήνα και αν αποδειχθεί "σιδερένιος" θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με το "τριφύλλι", διάρκειας 2+1 χρόνων, με τις ετήσιες απολαβές του να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο Ισπανός άσος, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", πήρε "μία πρώτη γεύση" από την αγάπη του κόσμου, καθώς περίπου 40 φίλαθλοι των "πρασίνων", επεφύλαξαν στον παίκτη θερμή υποδοχή.

    Άρχισε το "φλερτ" με Γκαλέτι

    Μετά το "ναυάγιο" της συμφωνίας με τον Σαβιόλα ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "Marca" υπέβαλε επίσημη πρόταση στην Ατλέτικο Μαδρίτης για την απόκτηση του συμπαίκτη του Πιμπίτο στην "μπιανκοσελέστε" Λουτσιάνο Γκάλέτι.

    Αν και η "πράσινη" πρόταση στον παίκτη, που έχει αγωνιστεί σε 13 ματς των "γκαούτσος", υπολογίζεται περίπου στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ η περίπτωση να ντυθεί στα "πράσινα" φαντάζει αρκετά δύσκολη, καθώς ο Γκαλέτι, προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εν τούτοις θεωρείται σίγουρο ότι για τον ερχομό του παίκτη στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα πιέσουν το συμπατριώτη τους και οι άσοι του "τριφυλλιού", Γκονζάλες και Ρομέρο.

    [17] Στον τελικό η Παπαγεωργίου

    7/8/2006 3:39:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Ποδαρικό με το δεξί" στο Γκέτεμποργκ έκανε και η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας του 19ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου. Η Παπαγεωργίου μετείχε στο α΄ προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος και κατέλαβε την έκτη θέση με βολή στα 66,81 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο πρόκρισης στον τελικό ήταν τα 70 μέτρα και η Παπαγεωργίου πήρε το "εισιτήριο" με τη 12η καλύτερη επίδοση. Κορυφαία στον προκριματικό της σφαιροβολίας των γυναικών ήταν η Ρωσίδα Τατιάνα Λισένκο, η οποία με βολή στα 73,23 μέτρα στο β΄ προκριματικό γκρουπ σημείωσε νέο ρεκόρ αγώνων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πέρασε "αέρα" η Χαλκιά

    [18] Πέρασε "αέρα" η Χαλκιά

    7/8/2006 2:49:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε σήμερα στο Γκέτεμποργκ η αυλαία του 19ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου για τα ελληνικά χρώματα. Η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Χριστίνα Χαντζή προκρίθηκαν στους ημιτελικούς των 400μ. με εμπόδια και έβαλαν πλώρη για διάκριση. Η Χαλκιά, με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο των προκριματικών 55.42 κατέκτησε την πρώτη θέση στη 2η προκριματική σειρά του αγωνίσματος και πήρε απευθείας το "εισιτήριο" για τους ημιτελικούς, ενώ η Χαντζή κατέλαβε την τέταρτη θέση στην 1η προκριματική σειρά και προκρίθηκε με έναν από τους τέσσερις καλύτερους χρόνους.

    Προκρίθηκε και ο Ρέγας

    Την πρόκριση επίσης στους ημιτελικούς των 400μ. εξασφάλισε "με το καλημέρα" των αγώνων και ο Δημήτρης Ρέγας. Ο πρωταθλητής μας έτρεξε στην 4η προκριματική σειρά του αγωνίσματος και κάλυψε την απόσταση σε 45.81, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ.

    Αντίθετα αποκλειστήκαν από τη συνέχεια οι Δημήτρης Γράβαλος, που κατέλαβε την έκτη θέση στην 1η προκριματική σειρά με 46.68 και ο Παντελής Μελαχροινούδης, που κατετάγη έβδομος στη 2η προκριματική σειρά με 47.22.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 August 2006 - 16:50:54 UTC