Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ενδοοικογενειακή βία στο Μαξίμου
  • [02] Σκληρές μάχες στο Ν. Λίβανο
  • [03] Συνέντευξη Τύπου για την Εμπορική
  • [04] Συνταγματικά νόμιμο το ΕΤΑΤ
  • [05] Το Αιγάλεω τον δυσκόλεψε
  • [06] Στην κορυφή Καραντάσιου-Αρβανίτη
  • [07] Στίβος: Εντυπωσιακή ελληνική πρεμιέρα

    [01] Πολιτική

    Στην Κυβερνητική το νομοσχέδιο

    Η ενδοοικογενειακή βία στο Μαξίμου

    8/8/2006 8:11:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2006 11:23:37 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, συνεδριάζει αυτή την ώρα,στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο κ.Αναστάσης Παπαληγούρας αναμένεται να παρουσιάσει στην επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, που κατατέθηκε στη Βουλή, μετά από κοινωνική διαβούλευση. Το ν/σ έχει στόχο να προστατεύσει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας και προβλέπει αυστηρές ποινές. Στη συνέχεια, ο κ. Αναστάσης Παπαληγούρας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

    [02] Μ. Ανατολή

    Κοντά στο Μπιντ Τζιμπέιλ

    Σκληρές μάχες στο Ν. Λίβανο

    8/8/2006 9:38:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2006 11:02:15 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-Associated-ΝΕΤ 105,8

    Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες και τις εκκλήσεις του Λιβανέζου πρωθυπουργού Φουάντα Σανιόρα για τερματισμό των εχθροπραξιών, το Ισραήλ, μετά από ένα μήνα επιχειρήσεων, δεν δείχνει διατεθειμένο να σταματήσει την επίθεσή του στο Λίβανο. Ογδόντα αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ σε όλο το Λίβανο πραγματοποίησε η ισραηλινή αεροπορία, ενώ με σφοδρότητα συνεχίζονται και οι μάχες μεταξύ του ισραηλινού πεζικού και ανταρτών της ισλαμικής οργάνωσης. Οι πιο βίαιες συγκρούσεις μαίνονται στο χωριό Ντεμπέλ, κοντά στο Μπιντ Τζιμπέιλ, όπου οι αντάρτες της Χεζμπολάχ διατηρούν ισχυρές θέσεις, αλλά και στο χωριό Λαμπούν, που βρίσκεται πιο δυτικά. Κατά τη διάρκεια των μαχών τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν. Συνολικά ,62 ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στις 12 Ιουλίου. Παρά τις απώλειες ο πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, τόνισε ότι δεν θα τεθεί κανένας περιορισμός στη δράση του στρατού, ενώ ο υπουργός Άμυνας, Αμίρ Πέρετζ, ζήτησε από τους επιτελείς του να προετοιμάσουν το επόμενο στάδιο των χερσαίων επιχειρήσεων.

    Τραγικός απολογισμός

    Στη Βηρυτό, μάχη με τον χρόνο δίνουν τα συνεργεία διάσωσης για τον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό 26 αγνοουμένων στα ερείπια πολυκατοικίας που βομβαρδίστηκε χθες το βράδυ από την ισραηλινή αεροπορία στη σιϊτική συνοικία Σίγια.

    Από τα ερείπια έχουν ανασυρθεί μέχρι τώρα 13 νεκροί και 55 τραυματίες. Το επίσημο πρακτορείο ANI έκανε χθες το βράδυ λόγο για 20 νεκρούς.

    Εξάλλου, 11 άμαχοι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν από τις αλλεπάλληλες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον τριών περιοχών γύρω από την Μπάαλμπεκ, που αποτελούν προπύργια της Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο

    Συνολικά υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια των βραδινών ισραηλινών βομβαρδισμών στο Λίβανο, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 55 άνθρωποι.

    Από επίσημες πηγές στη Βηρυτό ανακοινώθηκε ότι στη διάρκεια των 27 ημερών που διαρκούν οι εχθροπραξίες, τουλάχιστον 1.039 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 3.369, τραυματίστηκαν.

    Από τους νεκρούς οι 944 τουλάχιστον είναι άμαχοι και από αυτούς το 30% παιδιά μικρότερα των 12 ετών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δραματική έκκληση από τη Βηρυτό

    Επιθέσεις χωρίς τέλος

    [03] Οικονομία

    Σε γαλλικά χέρια η τράπεζα

    Συνέντευξη Τύπου για την Εμπορική

    8/8/2006 8:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2006 10:55:33 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Συνέντευξη Τύπου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας, θα δώσει το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Την Δευτέρα έληξε η προθεσμία για τη δημόσια πρόταση της Credit Agricole, με την γαλλική τράπεζα να συγκεντρώνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το ποσοστό των μετοχών που απαιτείται για να καταστεί η δημόσια προσφορά επιτυχής. Οι Γάλλοι έχουν ήδη αποκτήσει, μέσω του χρηματιστηρίου, το 16,5% της Εμπορικής, ενώ στα χέρια τους θα περιέλθει το 11,01% της ΔΕΚΑ αλλά και το 22,4% των μετοχών που ανήκουν στα ασφαλιστικά ταμεία οι διοικήσεις των οποίων έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις. Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών η Credit Agricole, θα έχει στην κατοχή της, το 50% των μετοχών της Εμπορικής. Αναλυτικά στοιχεία για την ανταπόκριση στη δημόσια πρόταση θα ανακοινωθούν την Τετάρτη με επίσημη ανακοίνωση της Credit Agricole στο ΧΑ και στην ιστοσελίδα της γαλλικής τράπεζας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κρίσιμη ημέρα για την Εμπορική

    [04] Οικονομία

    Με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας

    Συνταγματικά νόμιμο το ΕΤΑΤ

    8/8/2006 8:59:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2006 11:37:51 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συνταγματικά νόμιμο έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Προεδρικό Διάταγμα για την υπαγωγή των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων στο "Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων" (ΕΤΑΤ). Το σχέδιο διατάγματος προβλέπει ότι το ΕΤΑΤ αναλαμβάνει μέχρι την υπαγωγή των τραπεζοϋπαλλήλων στην ασφάλιση του ΕΤΕΑΜ, τη διαχείριση και διεκπεραίωσης όλων των υποθέσεων των ασφαλισμένων και συνταξιούχων των Επικουρικών Ταμείων των πιστωτικών ιδρυμάτων. Παράλληλα, οι Τράπεζες υποχρεούνται να θέσουν στη διάθεση της ΕΤΑΤ προσωπικό και εξοπλισμό, τα αρχεία και μητρώα των εργαζομένων σε αυτές, όπως και κάθε άλλο αναγκαίο στοιχείο για τη δημιουργία ατομικών φακέλων ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Τέλος, στο σχέδιο διατάγματος προβλέπεται ότι οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις συντάξεις που καταβάλλουν σήμερα τα ήδη υπάρχοντα Ταμεία.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το Αιγάλεω τον δυσκόλεψε

    7/8/2006 11:48:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση οι «ρεζέρβες» του Ολυμπιακού επικράτησαν με 2-0 του Αιγάλεω σε φιλικό παιχνίδι που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Η είδηση του παιχνιδιού, ήταν το πρώτο γκολ του Φέλιξ Μπόρχα με την φανέλα του Ολυμπιακού, ένα τέρμα που πανηγυρίστηκε ανάλογα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μετά από ένα κακό α΄ ημίχρονο, στην επανάληψη παίχτηκε καλύτερο ποδόσφαιρο, με το «Σίτι» να αναπτύσσεται καλύτερα και να φτάνει με περισσότερες αξιώσεις απέναντι από το Μπούτινα. Ο Κροάτης γκολκίπερ, όμως, όσες φορές χρειάστηκε έδειξε την αξία του.

    Δεν είχε συμπληρωθεί καλά - καλά το 1ο λεπτό του φιλικού και ο Καστίγιο με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια ανάγκασε το Τζενάμο να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ. Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού εκτέλεσε, η μπάλα έφτασε στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής όπου βρέθηκε ο Ταραλίδης και με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Εντουσέϊ να αποκρούσει τη μπάλα με το χέρι. Το πέναλτι εκτέλεσε στο 2ο λεπτό ο Καστίγιο κι άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους» (1-0). Παρά το γρήγορο γκολ ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ιδιαίτερα γρήγορος και σ' αυτό έπαιξε ρόλο η μέτρια διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων (κυρίως του Ολυμπιακού) να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να προσφέρουν θέαμα. Οι «ρεζέρβες» του Ολυμπιακού δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα κι άσχετα με το γεγονός ότι δεν κινδύνευσαν αμυντικά από τον αντίπαλο, από τη μεσαία γραμμή και μπροστά έλλειπαν οι αυτοματισμοί και οι ενέργειες που θα ξεσήκωναν τον κόσμο.

    Το Αιγάλεω, παρά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε, ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι και προσπάθησε να βγει μπροστά, χωρίς να καταφέρει πολλά πράγματα. Αν εξαιρέσει κανείς ένα σουτ του Αγρίτη στο 12ο λεπτό, που απέκρουσε ο Μπούτινα, από κει και πέρα οι παίκτες του Χατζάρα δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Κροάτη τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν με περισσότερη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο και σίγουρα ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κατακόρυφα. Το Αιγάλεω, με τον Τσάτσο στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο επιθετικός μέσος της αθηναϊκής ομάδας καθυστέρησε και έχασε την ευκαιρία, ενώ στο 54ο λεπτό, το σουτ του Μάριτς μέσα από την περιοχή βρήκε τα πόδια των αμυντικών του «Σίτι» και η μπάλα απομακρύνθηκε. Στο 64ο λεπτό ο Αγρίτης μπήκε μέσα στην περιοχή από αριστερά, προσπάθησε με δυνατό σουτ να νικήσει το Μπούτινα, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε σε κόρνερ.

    Τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, ο Φέλιξ Μπόρχα με όμορφο αριστερό πλασέ πέτυχε το «παρθενικό» του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Στο 90ο λεπτό, τέλος, ο Μπούτινα εξουδετέρωσε με άψογο τρόπο το κοντινό σουτ του Κουμορτζί.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπούτινα, Πάντος, Γεωργάτος, Κωστούλας, Ζούλιο Σέζαρ (53΄ Πατσατζόγλου), Νε, Μάριτς (73΄ Μενδρινός), Ταραλίδης, Παππάς, Καστίγιο (89΄ Φακίνος), Μπόρχα ΑΙΓΑΛΕΩ: Τζενάμο (46΄ Κίεζεκ), Ψωμάς, Αγρίτης (73΄ Πετρόπουλος), Σίμανεκ, Γιάντσεβιτς, Εντουσέι, Μάριτς (59΄ Κουμορτζί), Μουστόγιαννης (80΄ Χοβχανισιάν), Μανουσάκης (56΄ Κυβελίδης), Τσάτσος, Σκοπελίτης (89΄ Όμο)

    [06] Στην κορυφή Καραντάσιου-Αρβανίτη

    7/8/2006 11:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Όπως και στο εναρκτήριο τουρνουά του Ευρωπαϊκού Σιρκουί στην Αλάνια, έτσι και στο τελευταίο πριν από τους τελικούς στη Χάγη, Καραντάσιου και Αρβανίτη (Νο2) νίκησαν 2-0 (21-18, 20-22, 17-15) τις Νορβηγίδες Χάκενταλ/Τόερλεν (Νο4) στον τελικό της Λουκέρνης και κατέκτησαν το δεύτερο φετινό τους χρυσό μετάλλιο. Η διοργάνωση είχε πρώτο σταθμό την Αλάνια της Τουρκίας και ακολούθησαν Αμβούργο, Μόσχα, Βαλένθια με πέμπτο και τελευταίο σταθμό τη Λουκέρνη, καθώς ακολουθούν οι τελικοί στη Χάγη (24-27 Αυγούστου). Καραντάσιου και Αρβανίτη ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και την κούραση, προερχόμενες από το Κλάγκενφουρτ για το Παγκόσμιο Σιρκουί και έφτασαν σε μία ακόμη τεράστια επιτυχία για το Ελληνικό Μπιτς Βόλεϊ. Στο πρώτο σετ, Βάσω και Βίκυ έκαναν αυτό που έπρεπε για να μη δώσουν δικαίωμα αμφισβήτησης στις αντιπάλους τους, όμως στο δεύτερο σετ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα με τις Νορβηγίδες να τα παίζουν όλα για όλα και τις Ελληνίδες να χάνουν στα κρίσιμα σημεία την αυτοσυγκέντρωσή τους.

    Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ με τις Χάκενταλ/Τόερλεν να έχουν πάρει φόρα και να προηγούνται 4-1, όμως η ελληνική απάντηση ήρθε με την ισοφάριση στο 7-7 και 8-8. Από εκεί και πέρα ακολούθησε μία... ρώσικη ρουλέτα με τις Νορβηγίδες να παίρνουν κεφάλι στο σκορ έστω και με ένα πόντο (10-9, 11-10). Βάσω και Βίκυ ισοφάρισαν ξανά στο 11-11, 12-12, 13-13, 14-14, ενώ ο 15ος πόντος ήταν και ο τελευταίος για Χάκενταλ/Τόερλεν.

    Η πορεία των Ελληνικών Εθνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Σιρκουί

    Αλάνια Καραντάσιου / Αρβανίτη 1η θέση Κουτρουμανίδου / Τσιαρτσιάνη 9η θέση

    Αμβούργο Δεν υπήρχε Ελληνική συμμετοχή

    Μόσχα Καραντάσιου / Αρβανίτη 2η θέση Κουτρουμανίδου / Τσιαρτσιάνη 9η θέση

    Βαλένθια Καραντάσιου / Αρβανίτη 5η θέση

    Λουκέρνη Καραντάσιου / Αρβανίτη 1η θέση Κουτρουμανίδου / Τσιαρτσιάνη 9η θέση

    [07] Στίβος: Εντυπωσιακή ελληνική πρεμιέρα

    7/8/2006 10:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πλούσια σε καλές επιδόσεις και διακρίσεις ήταν η πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Γκέτεμποργκ. Στο μήκος οι δύο εκπρόσωποι της χώρας μας χρειάστηκαν μόλις την πρώτη τους προσπάθεια για να πιάσουν το όριο και να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στον τελικό. Ο Λούης Τσάτουμας, στο πρώτο προκριματικό γκρουπ, πήδηξε στα οκτώ μέτρα και εννέα εκατοστά, ενώ ο Στέργιος Νούσιος ταξίδεψε στην Σουηδία με προσωπική επίδοση 7.97 και έκανε ακριβώς το ίδιο άλμα, περνώντας το όριο για δύο εκατοστά, τα οποία όμως ήταν αρκετά. Στο μήκος την πρόκριση για τον τελικό πήραν συνολικά οι: Χάουι (Ιταλία) 8.33μ, ΚΟυζνέτσοφ (Ουκρανία) 8.25μ, Τσάτουμας (Ελλάδα) 8.09μ, Ράδεφορντ (Βρετανία) 8.07μ, Λουκάσεβιτς (Ουκρανία) 8.06μ, Νούσιος (Ελλάδα) 7.97μ, Τόμλινσον (Βρετανία) 7.95μ, Μόργκαν (Βρετανία) 7.94μ, Γκομίς (Γαλλία) 7.94μ, Εβόρα (Πορτογαλία) 7.93μ, Σντιρί (Γαλλία) 7.87μ, Γκαταούλιν (Ρωσία) 7.85μ.

    Ελληνική εκπροσώπηση από την πρώτη κιόλας ημέρα είχαμε και σε έναν ακόμη τελικό, εκείνο της σφυροβολίας των γυναικών. Η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου σημείωσε την έκτη καλύτερη επίδοση στο προκριματικό γκρουπ που βρέθηκε με 66.81μ. και πήρε την πρόκριση για τον αυριανό τελικό, έστω και αν αγωνίστηκε ταλαιπωρημένη λόγω ίωσης που την ταλαιπώρησε τις ημέρες πριν τον αγώνα. Στον τελικό προκρίθηκαν ακόμη οι: Λιζένκο (Ρωσία) 73.23, Χάιντλερ (Γερμανία) 71.40, Σμαλιατσκόβα (Λευκορωσία) 69.19, Κλαρέτι (Ιταλία) 69.02, Ζολοτίχινα (Ουκρανία) 68.65, Κλάας (Γερμανία) 67.59, Σκολιμόφσκα (Πολωνία) 68.92, Σεκάτσγιοβα (Ουκρανία) 68.81, Τσάντερ (Λευκορωσία) 67.54, Καναφέγιεβα (Ρωσία) 67.53, Περέν (Γαλλία) 67.28.

    Κατά τα υπόλοιπα της πρώτης ημέρας ξεχώρισε η εύκολη πρόκριση της Φανής Χαλκιά στους ημιτελικούς των 400μ. γυναικών με εμπόδια, με χρόνο 55.42 Στο ίδιο αγώνισμα, την πρόκριση στα ημιτελικά κατέκτησε και η Χριστίνα Χαντζή, που κατέλαβε την 4η θέση στη σειρά της με νέο φετινό ατομικό ρεκόρ 56.80. Αντίπαλοι τους στα ημιτελικά είναι οι: Α΄ σειρά: Μακ Κόνελ (Μ.Βρετανία) 56.02, Σιάλου (Κύπρος) 55.87, Γιέσιεν (Πολωνία) 55.46, Τριφόνοβα (Ρωσία) 56.10, Χαλκιά (Ελλάς) 55.42, Ράμπσενιουκ (Ουκρανία) 55.76, Μάρξ (Γερμανία) 56.04, Ρούτσκλοβα (Τσεχία) 56.44. Β΄σειρά: Χαντζή (Ελλάς) 56.80, Μοροζάνου (Ρουμανία) 55.74, Ιβάνοβα (Ρωσία) 55.55, Τέρετσουκ (Ουκρανία) 55.47, Ντέινβερς (Μ.Βρετανία) 55.64, Ισάκοβα (Ρωσία) 55.21, Χαινόβα (Τσεχία) 56.29, Μάρτενσον (Σουηδία) 56.75.

    Στα προκριματικά των 400μ ανδρών, η Ελλάδα μετείχε με τρείς αθλητές και ο βενιαμίν, ο 20χρονος Δημήτρης Ρέγας πέρασε στα ημιτελικά με νέο ατομικό ρεκόρ κάτω μάλιστα από τα 46 δευτερόλεπτα. Πέτυχε 45.81 και μετά τη κούρσα δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος τόσο για την πρόκριση όσο και για το νέο μου ρεκόρ. Ελπίζω και σε καλή συνέχεια. Δεν ήταν και εύκολο να τρέξω το μεσημέρι τόσο καλά». Στα ημιτελικά προκρίθηκαν ακόμη οι: Μαρτσινίτσιν (Πολωνία) 46.36, Χέντμαν (Μ.Βρετανία) 46.02, Ρακίλ (Γαλλία) 45.65, Μπαρμπέρι (Ιταλία) 45.81, Φρολόφ (Ρωσία) 45.73, Ρέγας (Ελλάς) 45.81, Λιτσιαρντέλο (Ιταλία) 46.24, Βιέρου (Ρουμανία) 46.10. Αποκλείστηκαν οι Δημήτρης Γράβαλος με 46.68, που ήταν 6ος στη σειρά του και ο Παντελής Μελαχροινούδης με 47.22, 7ος στη σειρά του.

    Σημαντική ακόμη ήταν η προσπάθεια των ελληνίδων επταθλητριών που ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος των αγωνισμάτων τους, σε αρκετά καλές θέσεις. Η Αργυρώ Στρατάκη με πολύ καλές επιδόσεις στα τελευταία αγωνίσματα της ημέρας ανέβηκε από την 12η θέση στην 10η, με 3.612 βαθμούς ενώ η Βασιλική Δεληνικόλα έφτασε τις 3.560 βαθμούς και από την 14η θέση στην οποία βρισκόταν στο ξεκίνημα της ημέρας ολοκλήρωσε στην 13η. Η Στρατάκη έχει κάνει 13.68 στα 100μ εμπόδια, 1.77μ στο ύψος, 13.28μ στη σφαίρα, 24.85 στα 200μ και η Δεληνικόλα 13.61, 1.74μ, 13.21μ και 25.05. Εξακολουθεί να προηγείται η Σουηδή «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Καρολίνα Κλουφτ με 3.990 βαθμούς, έναντι 3.866β της Κέλι Σόθερτον (Βρετανία) και 3.861 της Τζέσικα Ενίς (Βρετανία). Το έπταθλο ολοκληρώνεται αύριο με το μήκος, τον ακοντισμό και τα 800μ. Αύριο το πρωί αγωνίζονται στον προκριματικό του άλματος τριπλούν οι Πηγή Δεβετζή και η Δήμητρα Μάρκου με όριο πρόκρισης τα 14μ05, η Δήμητρα Ντόβα στα προκριματικά των 400μ και η Γωγώ Κοκλώνη στα προκριματικά των 100μ που οδηγούν όμως κατευθείαν στα ημιτελικά. Το απόγευμα, οι Χαλκιά και Χαντζή μετέχουν στα ημιτελικά των 400μ με εμπόδια, ο Δημήτρης Ρέγας στα ημιτελικά των 400μ, η Μαρούλα Παπαγεωργίου στα προκριματικά του άλματος σε ύψος με όριο πρόκρισης το 1.92 και βέβαια η Παπαγεωργίου στον τελικό της σφυροβολίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 August 2006 - 8:50:25 UTC