Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λουκέτο στα ΚΕΠ
  • [02] Πανικός στην Βρετανία
  • [03] "Δεν θα έχουν καλό τέλος"
  • [04] Ταξίδι θανάτου
  • [05] Επίθεση αυτοκτονίας σε αγορά
  • [06] Δύσκολο φιλικό, θετικό αποτέλεσμα
  • [07] Έκκληση για ειρήνευση

    [01] Κοινωνία

    Λόγω 48ωρης απεργίας των εργαζομένων

    Λουκέτο στα ΚΕΠ

    10/8/2006 11:29:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2006 11:49:35 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, λόγω της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων, που διαμαρτύρονται, επειδή, όπως υποστηρίζουν, η πλειοψηφία των μονίμων θέσεων δε θα καλυφθεί από τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους, αλλά κυρίως από πολύτεκνους. Την Τετάρτη, η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε την υποστήριξή της στους εργαζόμενους των ΚΕΠ και κάλεσε "τους αρμοδίους να σκύψουν πάνω από τα προβλήματά τους".

    Σχετικά Links:

    http://www.kep.gov.gr/

    [02] Κόσμος

    Ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση

    Πανικός στην Βρετανία

    10/8/2006 10:24:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2006 11:34:13 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, CBS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εξαρθρώθηκε τρομοκρατικό σχέδιο που είχε στόχο την κατάρριψη πολλών αεροσκαφών εν πτήσει, προκαλώντας σημαντικές ανθρώπινες απώλειες, στην Βρετανία. Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ και τις μυστικές υπηρεσίες ΜΙ5 και ΜΙ6, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να μεταφέρουν τις βόμβες σε χειραποσκευές εντός των αεροσκαφών που θα απογειώνονταν από βρετανικά αεροδρόμια με προορισμό διάφορες αμερικανικές πόλεις. Βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι η αστυνομία συνέλαβε 18 έως 20 υπόπτους, στην πλειοψηφία τους νεαρούς Βρετανούς ασιατικής καταγωγής. "Η αστυνομία πραγματοποίησε μια ευρεία αντιτρομοκρατική επιχείρηση για να αποτρέψει μια μεγάλη απειλή ενάντια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τους διεθνείς εταίρους του", τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών, Τζον Ριντ. Μετά την ανακοίνωση της εξάρθρωσης του σχεδίου, η βρετανική αστυνομία αναβάθμισε σε "κρίσιμο" το επίπεδο ασφαλείας στα βρετανικά αεροδρόμια και επέβαλε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Την ίδια ώρα, ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας αναφέρει ότι το επίπεδο ασφαλείας των ΗΠΑ αναβαθμίζεται σε "σοβαρό".

    Ματαιώσεις πτήσεων

    H "British Airways" ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά χειραποσκευών εντός των αεροσκαφών που θα απογειώνονται από τα βρετανικά αεροδρόμια, μετά από απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης. Παράλληλα, η αεροπορική εταιρεία προβλέπει ότι θα υπάρξουν και ματαιώσεις πτήσεων.

    Ωστόσο, χαοτική είναι η κατάσταση στο αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας. Η βρετανική υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ζήτησε να διακοπούν όλες οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Χήθροου. Όλοι οι επιβάτες και ιδιαίτερα εκείνοι που μεταβαίνουν στις ΗΠΑ υποβάλλονται σε αυστηρούς σωματικούς ελέγχους πριν επιβιβαστούν στα αεροσκάφη, γεγονός που έχει προκαλεσει μεγάλες καθυστερήσεις στις απογειώσεις.

    Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στα αεροδρόμια του Γκάτγουικ και του Μάντσεστερ.

    Ήδη, η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε ότι ματαιώνει τις πτήσεις της προς τη Βρετανία ως τις 15.00 (ώρα Ελλάδος), δίχως να διευκρινιστεί ο αριθμός των πτήσεων. Συνολικά προβλέπονταν να ματαιωθούν 56 πτήσεις από τη Γερμανία προς τη Βρετανία. Στο ίδιο πλαίσιο και η γαλλική Air France ακύρωσε τις πτήσεις της προς το Λονδίνο ως τις 13.00 (ώρα Ελλάδος) .

    Παράλληλα, ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων που έλαβε η Βρετανική κυβέρνηση, μετά τη σύλληψη αλλοδαπών, που κατά την αστυνομία προετοίμαζαν βομβιστικές επιθέσεις σε αεροσκάφη.

    Σε ανακοίνωσή τους οι Ολυμπιακές Αερογραμμές πληροφορούν το επιβατικό κοινό ότι δεν θα πραγματοποιηθούν, μέχρι νεωτέρας, οι πτήσεις της εταιρίας προς τα αεροδρόμια του Χήθροου και του Μάντσεστερ και το καλούν να μην προσέρχονται στο αεροδρόμιο προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 210 96666666, ή με τα γραφεία της εταιρίας για να ενημερωθούν αν και πότε θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις τους. Σύμφωνα με το BBC, η αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας στον ανώτατο βαθμό δεν σημαίνει ότι η αστυνομία πιστεύει ότι επίκειται νέα τρομοκρατική επίθεση. Η αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας γίνεται για την περίπτωση που υπάρχουν κάποιες άλλες απειλές μικρότερης έκτασης τις οποίες δεν γνωρίζει η αστυνομία.

    [03] Κόσμος

    "Δεν θα έχουν καλό τέλος"

    10/8/2006 9:01:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, CBS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με σκληρά λόγια μίλησε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS. "Οι ΗΠΑ θέλουν να κτίσουν μια αυτοκρατορία. Όσοι αρνούνται τις προσκλήσεις μας δεν θα έχουν καλό τέλος. Το μίσος απέναντι στον Αμερικανό Πρόεδρο μεγαλώνει καθημερινά σε όλο τον κόσμο", είπε χαρακτηριστικά ο Ιρανός Πρόερδος. Το κανάλι μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης δύο αποσπάσματα από τη συνέντευξη, η οποία δόθηκε την Τρίτη στην Τεχεράνη. Ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί την ερχόμενη Κυριακή στην εκπομπή "60 Λεπτά".

    [04] Κόσμος

    81χρονος μετέφερε υψηλή ποσότητα κοκαΐνης

    Ταξίδι θανάτου

    10/8/2006 8:42:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έναν 81χρονο άνδρα συνέλαβε η Αστυνομία των ΗΠΑ, ο οποίος επιχείρησε να περάσει τα σύνορα από το Μεξικό μεταφέροντας 80 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα μέσα στο αυτοκίνητό του. Αστυνομικοί στο Νογκάλες της Αριζόνας βρήκαν την κοκαΐνη και συνέλαβαν τον γηραιό άνδρα την Τρίτη. Όπως δήλωσε ο Μπράιν Λέβιν, εκπρόσωπος των υπηρεσίας τελωνείων και της συνοριοφυλακής, "αυτό αγγίζει τα όρια όσων έχω δει. Δεν θυμάμαι να συνάντησα ποτέ κάποιον τόσο γέρο που να προσπαθούσε να εισάγει λαθραία ναρκωτικά σ'αυτή την χώρα και μετέφερε στο αυτοκίνητό του μια ασυνήθιστα υψηλή ποσότητα κοκαΐνης". Δεν έγινε γνωστό εάν ο συλληφθείς -κάτοικος του Νογκάλες- είναι υπήκοος του Μεξικού ή των ΗΠΑ.

    [05] Ιράκ

    Στην Παλιά Πόλη της Νατζάφ

    Επίθεση αυτοκτονίας σε αγορά

    10/8/2006 10:59:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε αγορά της ιερής για τους σιίτες πόλης Νατζάφ,στο νότιο Ιράκ, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. "Ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά ανατινάχτηκε στην είσοδο αγοράς στην Παλιά Πόλη της Νατζάφ, 150 μέτρα από το μαυσωλείο του ιμάμη Αλί και το γραφείο του μεγάλου αγιοταλάχ, Αλί Σιστάνι", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η Νατζάφ βρίσκεται 160 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιθέσεις αυτοκτονίας

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δύσκολο φιλικό, θετικό αποτέλεσμα

    9/8/2006 11:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μία ακόμη νίκη σε φιλικό αγώνα κατέγραψε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε 2-1 της Μαγιόρκα στο γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης». Ο Τροντ Σόλιντ χρησιμοποίησε αυτή τη φορά, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, τους ποδοσφαιριστές που προορίζει για το βασικό σχήμα της ομάδας του, όμως η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» δεν ήταν ανάλογη των προηγούμενων φιλικών αναμετρήσεων. Σε ένα σχετικά ισορροπημένο παιχνίδι, οι πρωταθλητές Ελλάδας άνοιξαν το σκορ στο 24΄. Ο Ριβάλντο εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ από δεξιά και στην «καρδιά» της ισπανικής άμυνας ο προωθημένος Ζεβλάκοφ με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πρατς, «γράφοντας» το 1-0. Η Μαγιόρκα είχε σημαντική ευκαιρία στο 41΄, όταν ο Νικοπολίδης με τη βοήθεια του δοκαριού κατάφερε να διώξει σε κόρνερ το σουτ του Γιόνας. Στην εξέλιξη της φάσης όμως, στο 42΄, ο Βίκτορ βρέθηκε αμαρκάριστος και με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, με φυσικό επακόλουθο να πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Τη νίκη στον Ολυμπιακό έδωσε στο 76΄ ο Νέρι Καστίγιο, ο οποίος συνδυάστηκε άψογα με τον Καφέ και πλάρασε επιτυχημένα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

    Διαιτητής: Μπριάκος Κίτρινες: Ριβάλντο, Στολτίδης - Περέιρα, Μπαλεστέρος, Τζόρντι

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςΝικοπολίδης, Καφές, Ντομί (53΄ Πατσατζόγλου), Στολτίδης, Οκκάς (46΄ Καστίγιο), Ριβάλντο (78ο Μάριτς), Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Κωνσταντίνου (84΄ Μπόρχα), Ανατολάκης (86΄ Πάντος), Σέζαρ (78ο Κωστούλας). ΜΑΓΙΟΡΚΑ: Πρατς, Φερνάντο Ναβάρο, Περέιρα (46΄ Τζόρντι), Ντόνι (46΄ Τούνι), Μπασινάς, Βαρέλα, Μάξι Λόπεζ, Γιόνας, Νούνες, Βίκτορ (46΄ Αράνγκο), Μπαλεστέρος.

    [07] Κοινωνία

    Απηύθυνε από τη Φινλανδία ο Αρχιεπίσκοπος

    Έκκληση για ειρήνευση

    9/8/2006 11:58:00 μμ

    Πηγή: NET

    Την ανάγκη να ασκήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την επιρροή της για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στην πρόεδρο της Φινλανδίας, Τάρια Χαλόνεν, με την οποία συναντήθηκε, την Τρίτη, στο Ελσίνκι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χριστόδουλος ζήτησε τη συμβολή της Φινλανδίας στην κατεύθυνση της ειρήνευσης, ιδιαιτέρως τώρα, που η σκανδιναβική χώρα βρίσκεται στην Προεδρία της Ε.Ε. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε, επίσης, την ευκαιρία να μεταφέρει στην Πρόεδρο της Φινλανδίας την επιθυμία των ευρωπαϊκών εκκλησιών να τελεσφορήσουν οι νέες προσπάθειες για κοινό Ευρωπαϊκό σύνταγμα. Σημειώνεται ότι Ορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας έχει όμως μακραίωνη παρουσία στη χώρα παρά το γεγονός ότι αποτελεί μειονότητα καθώς μόλις το 1,2% των κατοίκων είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων

    Θα επεκταθούν οι επιχειρήσεις


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 August 2006 - 8:50:35 UTC