Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα Ανώγεια ο Αβραμόπουλος
  • [02] Κορυφώνεται η έξοδος
  • [03] Βρήκαν οστά των τριών αγνοουμένων
  • [04] Παραιτήθηκε ο συνήγορος του Βορειοηπειρώτη
  • [05] Τρόμος στα αεροδρόμια
  • [06] Πτώση ελικοπτέρου στην Κασπία
  • [07] Σε κάτασταση συναγερμού
  • [08] Σεισμική δόνηση στο Μεξικό
  • [09] Η εντολή εδόθη
  • [10] Ελπίδα για συμφωνία
  • [11] Κανονικά στην Αγγλία ο Ολυμπιακός
  • [12] ΑΕΚ: Δοκιμάζει Περλάσα, πήρε Ουντέζε
  • [13] Εθνική: Εν αρχή η άμυνα
  • [14] Ιακωβάκης: "Δεν θα έχανα την πρωτιά"
  • [15] Εκτός Εθνικής ο Μπέκαμ

    [01] Πολιτική

    Στα Ανώγεια ο Αβραμόπουλος

    11/8/2006 2:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τα Ανώγεια της Κρήτης επισκέφτηκε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος με την ευκαιρία της έναρξης των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει εδώ και 20 χρόνια ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού. Το Κέντρο Υγείας Ανωγείων και το σπίτι- μουσείο του Νίκου Ξυλούρη, επισκέφτηκε ο υπουργός Υγείας μαζί με τον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον υφυπουργό υγείας. Ο κος Αβραμόπουλος δήλωσε αιχμάλωτος της Κρητικής φιλοξενίας και υπενθύμισε τους στενούς δεσμούς του με τον ξεχωριστό αυτό τόπο.

    [02] Κοινωνία

    Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

    Κορυφώνεται η έξοδος

    11/8/2006 12:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2006 2:10:33 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα για την αργία του 15 Αύγουστου. Στις εθνικές οδούς έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας εν όψει του τετραημέρου, για την αποφυγή ατυχημάτων. Ομαλή είναι η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δυο εθνικά δίκτυα. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ πραγματοποιούνται με πληρότητα που αγγίζει το 100% και του ΟΣΕ με 95%. Αυξημένη η κίνηση στο Ελευθέριος Βενιζέλος και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής το λιμάνι του Πειραιά, υπογράμμισε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο για τη μεγάλη επιστροφή των αδειούχων. Η Τροχαία κάνει έκκληση στους οδηγούς να οδηγούν με σύνεση να φορούν πάντα ζώνες ασφαλείας να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη πριν ταξιδέψουν και να εφαρμόζουν το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να μην υπάρχουν θύματα στην άσφαλτο.

    Εντατικοί έλεγχοι

    Στα εθνικά δίκτυα θα υπάρχουν παντού συνεργεία τροχονομικών ελέγχων για τον εντοπισμό επικίνδυνων παραβάσεων, όπως είναι η υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνοι ελιγμοί, αντικανονικό προσπέρασμα κλπ, καθώς και μέσα στην πόλη για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη με σκοπό την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

    Ειδική επισήμανση έχει γίνει στα συνεργεία της Τροχαίας να ελέγχουν σχολαστικά τα φορτηγά και να κινητοποιούνται εάν διαπιστώνεται ότι κινούνται επικίνδυνα.

    Παράλληλα όλες αυτές τις μέρες, θα υπάρχουν στην Αττική συνεργεία αλκοτέστ που έχουν εντολή να πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους.

    Η κίνηση στα εθνικά δίκτυα θα εποπτεύεται από αέρος από τα ελικόπτερα της αστυνομίας για τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων της τροχαίας.

    Από την Παρασκευή απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών σε όλα τα εθνικά δίκτυα για την έξοδο από τις 3 το μεσημέρι ως τις 10 το βράδυ, ενώ για την επιστροφή θα ισχύσει απαγόρευση την Κυριακή και την Τρίτη από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ.

    [03] Κοινωνία

    Εξετάσεις DNA για την ταυτοποίηση

    Βρήκαν οστά των τριών αγνοουμένων

    11/8/2006 4:26:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Λίγες ημέρες πριν να συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πτώση του Μπόινγκ της εταιρίας "Helios" στο Γραμματικό, που συγκλόνισε την Κύπρο και την Ελλάδα, ανευρέθησαν οστά από τρείς σορούς, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ανήκουν στους τρείς τελευταίους αγνοούμενους επιβάτες της μοιραίας πτήσης. Τα οστά βρέθηκαν από τα μέλη συνεργείου που συλλέγει τα συντρίμμια, κατά τη διάρκεια ανάσυρσης ενός πτερυγίου του αεροπλάνου, που βρισκόταν μέσα σε χαράδρα. Ta οστά θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο της Αθήνας, όπου με τη μέθοδο DNA, θα γίνει η ταυτοποίησή τους.

    [04] Κοινωνία

    Παραιτήθηκε ο συνήγορος του Βορειοηπειρώτη

    11/8/2006 3:51:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο Σωτήρης Παπαδόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του ανήλικου βορειοηπειρώτη, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου ’λεξ στη Βέροια. Ο δικηγόρος υποστηρίζει, ότι δέχεται νέες απειλές κατά της ζωής του. Στο μεταξύ, το απόγευμα της Πέμπτης οι "Μητέρες της Βέροιας" πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τον άδικο χαμό του μικρού ’λεξ, τη συμπαράστασή τους στο δράμα της μητέρας του, Νατέλα, όπως επίσης και την ανησυχία τους για τα όσα διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες γύρω από την υπόθεση στην πόλη τους και όχι μόνο. Στην πορεία συμμετείχε και η μητέρα του ’λεξ. Οι "Μητέρες της Βέροιας", κρατούσαν φωτογραφίες του 11χρονου, πανό και πλακάτ, στα οποία, αναγράφονταν μεταξύ άλλων: "Όχι άλλα παιδιά χαμένα", "Η αλήθεια αργεί. Γιατί?", "Νατέλα, είμαστε όλες εδώ", "Όχι ένοχη σιωπή".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εφέτης ανακριτής στην υπόθεση ’λεξ

    [05] Κόσμος

    Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

    Τρόμος στα αεροδρόμια

    11/8/2006 2:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2006 3:16:06 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, SKY, ABC, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στο "κόκκινο" παραμένει το επίπεδο ασφαλείας στα αεροδρόμια της Βρετανίας, μια μέρα μετά την αποκάλυψη σχεδίου τρομοκρατών να ανατινάξουν εν πτήσει 10 και περισσότερα αεροπλάνα που θα απογειώνονταν από το Χήθροου για πόλεις των ΗΠΑ. Οι βρετανικές αρχές παρακολουθούσαν το σχέδιο που είχαν καταστρώσει οι βομβιστές αρκετούς μήνες πριν. Συνελήφθησαν 24 ύποπτοι, όλοι Βρετανοί πολίτες ασιατικής καταγωγής, ενώ δύο είναι ’γγλοι που ασπάστηκαν τον ισλαμισμό. Καταζητούνται άλλα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής των τρομοκρατών. Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε στο "πάγωμα" των περιουσιακών στοιχείων 19 εκ των συλληφθέντων, ανακοινώνοντας μάλιστα και τα ονόματά τους. Παράλληλα, η αμερικανική πρεσβεία στην Ινδία προειδοποιεί τους πολίτες της για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Νέο Δελχί και τη Βομβάη. Εν τω μεταξύ, σε απίστευτη ταλαιπωρία εξακολουθούν να υποβάλλονται χιλιάδες επιβάτες στα αεροδρόμια της Βρετανίας και των ΗΠΑ, καθώς έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας. Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι αρχές της Γερμανίας, όταν εντοπίστηκαν δύο ξεχασμένες απο τους ιδιοκτήτες βαλίτσες, μία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου που εκκενώθηκε για ώρες και μία στο αεροδρόμιο Τέγκελ. Στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ομαλοποιείται η κατάσταση και οι πτήσεις γίνονται κανονικά. Οι μικρές καθυστερήσεις σε μερικά δρομολόγια θεωρούνται συνηθισμένες, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα.

    Τους παρακολουθούσαν μήνες

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τζον Ριντ, επεσήμανε ότι οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι έχουν συλλάβει "τους κύριους ύποπτους" της τρομοκρατικής συνωμοσίας, αλλά παραδέχθηκε ότι είναι αδύνατον να είναι κανείς "100% βέβαιος" και ότι η έρευνα συνεχίζεται.

    Πληροφορίες που έδωσαν δύο νεαροί Βρετανοί μουσουλμάνοι ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Πακιστάν πριν από οκτώ μέρες οδήγησαν στην εξουδετέρωση του σχεδίου τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον αεροσκαφών αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών. Η ομάδα τελούσε υπό παρακολούθηση εδώ και μήνες. Αυτό αναφέρουν πηγές της Σκότλαντ Γιαρντ και επιβεβαιώνεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν συνεργάσθηκαν στενά με τις βρετανικές αρχές και τους έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες γι' αυτή την υπόθεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού "Sky" στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε βιντεοκασέτα με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα υποψήφιου βομβιστή αυτοκτονίας.

    Ακόμη, το υπουργείο των Οικονομικών της Αγγλίας, μετά από αίτημα των βρετανικών αρχών ασφάλειας, προχώρησε στο "πάγωμα" των τραπεζικών λογαριασμών των 19 από τους 14 Βρετανούς μουσουλμάνους που έχουν συλληφθεί. Οι 22 από τους συλληφθέντες που ανακρίνονται είναι νεαροί Βρετανοί μουσουλμάνοι, ο ένας είναι βιοχημικός, από οικογένειες Πακιστανών μεσαίας κοινωνικής τάξης.

    Τα 19 άτομα είναι Βρετανοί, ηλικίας από 17 έως 35 ετών. Όλοι έχουν ασιατικά ονόματα. Δύο από αυτούς εγκατέλειψαν τα δυτικά τους ονόματα αφού ασπάσθηκαν το ισλάμ. Το επαγγελματικό προφίλ των συλληφθέντων ποικίλλει. Ανάμεσά τους υπάρχει ένας οικοδόμος, ένας υπάλληλος πιτσαρίας, ένας νυκτοφύλακας, ένας φοιτητής και πρόεδρος της ισλαμικής ένωσης του Μetropolitan University of London, δύο πωλητές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Πολλοί είναι έγγαμοι με παιδιά.

    Πληροφορίες του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC, αναφέρουν ότι οι επίδοξοι βομβιστές προγραμμάτιζαν σε δύο μέρες πρόβα και ανίχνευση της επιχείρησής τους και μετά από λίγες μέρες θα ακολουθούσε η πραγματική εκτέλεση του τρομοκρατικού σχεδίου τους. Όπως έγινε γνωστό, είχε στόχο να ανατινάξουν εν πτήσει αεροσκάφη των αμερικανικών εταιριών Continental Airlines, United Airlines και American Airlines, τα οποία θα εκτελούσαν δρομολόγια από τα αεροδρόμια του Λονδίνου, της Γλασκώβης και του Μάντσεστερ με προορισμούς τις μεγάλες αμερικανικές πόλεις Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Καλιφόρνια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε κάτασταση συναγερμού

    Ανησυχία και αναστάτωση

    Συναγερμός στην Βρετανία

    [06] Κόσμος

    Δεν υπάρχουν επιζώντες

    Πτώση ελικοπτέρου στην Κασπία

    11/8/2006 4:37:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τραγική κατάληξη είχαν έξι άτομα όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στην επαρχία Μαζανταράν στην Κασπία Θάλασσα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Σφοδρή ήταν η πρόσκρουση του ελικοπτέρου στο όρος Νταμαβάντ κοντά στην πόλη Αμόλ. "Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες. Τα τρία μέλη του πληρώματος, δύο μέλη της πολεμικής αεροπορίας και ένας τοπικός αξιωματούχος σκοτώθηκαν", δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος εκτάκτων αναγκών της χώρας, Μπεζάντ Πουρμοχαμαντί. Διεξάγονται έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.

    [07] Κόσμος

    Νέο Δελχί και Βομβάη

    Σε κάτασταση συναγερμού

    11/8/2006 11:48:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί το Νέο Δελχί και η Βομβάη, καθώς οι πόλεις αυτές απειλούνται με επιθέσεις της Αλ Κάιντα πριν από τη γιορτή της Ανεξαρτησίας στις 15 Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής πρεσβείας. Σε ετοιμότητα οι αρχές της Ινδίας. Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν στη Βομβάη έπειτα από τη σειρά των αιματηρών βομβιστικών επιθέσεων και σε όλο το κρατίδιο Μαχαράστρα. "Διατηρήσαμε την αυξημένη κατάσταση συναγερμού, αλλά έπειτα από αυτό που συνέβη την Πέμπτη στο Λονδίνο, ενισχύσαμε τα μέτρα ασφαλείας", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Α.Π.Σίνχα.

    [08] Κόσμος

    Σεισμική δόνηση στο Μεξικό

    11/8/2006 7:19:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:35, τοπική ώρα (17:35 ώρα Ελλάδας) στο κεντρικό Μεξικό. Το επίκεντρο του σεισμού, που είχε διάρκεια μικρότερη από ένα λεπτό εντοπίστηκε στην Πολιτεία Γκερέρο, σε απόσταση 206 χιλιομέτρων νότια της μεξικανικής πρωτεύουσας, Μέξικο Σίτι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές. Σημειώνουμε, ότι το 1985 ισχυρή σεισμική δόνηση στο Μεξικό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 20.000 άνθρωποι.

    [09] Μ. Ανατολή

    "Πράσινο φως" για διευρυμένες επιχειρήσεις

    Η εντολή εδόθη

    11/8/2006 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: Reuters-Associated-ΑΠΕ

    Το "πράσινο φως" για την διεύρυνση των χερσαίων επιχειρήσεων στο Λίβανο έδωσε την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Όλμερτ. Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτή την απόφαση, καθώς φέρεται δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι οι συζητήσεις στη Νέα Υόρκη, καταλήγουν σε ένα σχέδιο ψηφίσματος που θα εμπεριέχει τον όρο της άμεσης κατάπαυσης του πυρός. Ωστόσο πολιτικές πηγές υποστηρίζουν ότι η διαταγή εδόθη γιατί δεν επιτυγχάνεται συμφωνία στον ΟΗΕ. Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός έστειλε σαφές μήνυμα πως κανείς δεν θα είναι ασφαλής στην περίπτωση που κλιμακωθούν οι επιχειρήσεις. Για πρώτη φορά από την έναρξη των εχθροπραξιών, υπήρξαν συγκρούσεις σε όλο σχεδόν το νότιο Λίβανο αλλά και βομβαρδισμοί μέχρι τη Βηρυτό.

    [10] Μ. Ανατολή

    Αντιδρά το Ισραήλ

    Ελπίδα για συμφωνία

    11/8/2006 6:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- NET 105,8

    Στην τελική φάση μπαίνουν στο διπλωματικό πεδίο οι διαβουλεύσεις Νέα Υόρκη για επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας τις επόμενες ώρες. Με νέες του δηλώσεις ο Αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον, δήλωσε, ότι οι τα εμπλεκόμενα μέρη βρίσκονται "πάρα πολύ κοντά" στη συμφωνία για ένα σχέδιο ψηφίσματος για την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή. "Είμαστε πάρα πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας και συνεχίζουμε να πιστεύουμε, ότι θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία μέχρι αργά το απόγευμα", δήλωσε χαρακτηριστικά. Οι νέες αυτές δηλώσεις φαίνεται να αναιρούν το αρνητικό κλίμα, που είχε διαφανεί από νωρίτερα λεγόμενα του Μπόλτον, ότι υπάρχουν σημεία στα οποία δεν έχει επέλθει ακόμη συμφωνία και συνεχίζονται οι συνομιλίες. Από την πλευρά του Λιβάνου, υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, υποστήριξε, ότι "σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος" στις συνομιλίες, που είχαν οι ηγέτες της χώρα του με κορυφαίο Αμερικανό αξιωματούχο στα πλαίσια των διαβουλεύσεων στα Ηνωμένα Έθνη. "Συζητάμε τις λεπτομέρειες. Έχει σημειωθεί σημαντική και μεγάλή πρόοδος, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία μέσα στις επόμενες ώρες. Δεν υπάρχουν άλλα βασικά σημεία τριβής", πρόσθεσε.

    Θετικό κλίμα από Μπλερ και Ράις

    Αισιόδοξοι εμφανίστηκαν και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ και η Κοντολίζα Ράις , που έφθασε σήμερα στη Νέα Υόρκη. Ειδικότερα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις εξέφρασε την ελπίδα, ότι η ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη για τον τερματισμό των εχθροπραξιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Ωστόσο πιο επιφυλακτικός ο εκπρόσωπός της, παραδέχθηκε, ότι "υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει".

    Να σημειώσουμε, ότι η Ρωσία, εκτιμώντας, ότι το αμερικανογαλλικό σχέδιο δεν πρόκειται για γίνει άμεσα δεκτό, είχε καταθέσει ανεξάρτητη πρόταση ψηφίσματος ζητώντας "ανθρωπιστική εκεχειρία" 72 ωρών, στο Ισραήλ και το Λίβανο. Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, χαρακτήρισε απαραίτητη μια σύντομη εκεχειρία προκειμένου να περάσει στις φλεγόμενες περιοχές η ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους.

    Ωστόσο, η ρωσική πρόταση απορρίφθηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Όπως είπε ο πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ, Νταν Γκίλερμαν, η εκεχειρία αυτή θα επιτρέψει στη Χεζμπολάχ να ανασυνταχθεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις της. Μάλιστα, δε δίστασε να χαρακτηρίσει την πρόταση ψηφίσματος "κακή ιδέα", ενώ ο Αμερικανός Πρεσβευτής εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο θα εκτρέψει την προσοχή από τις προσπάθειες επίτευξης μιας "μόνιμης και διαρκούς λύσης".

    Δυσαρεστημένος ο Όλμερτ

    Την ίδια ώρα, όμως, δηλώσεις Ισραηλινού αξιωματούχου φέρουν τον πρωθυπουργό της χώρας να είναι δυσαρεστημένος με τις εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και να δίνει το πράσινο φως στον υπουργό ’μυνας για διεύρυνση των χερσαίων επιχειρήσεων.

    Εξάλλου, η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι δήλωσε πως η χώρας της ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη, ότι δεν πρόκειται να δεχτεί αυτόματα οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την επίλυση της κρίσης.

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κανονικά στην Αγγλία ο Ολυμπιακός

    11/8/2006 6:32:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην Αγγλία ετοιμάζεται να ταξιδέψει ο Ολυμπιακός, προκειμένου να δώσει κανονικά το παρών στον προγραμματισμένο φιλικό αγώνα κόντρα στην Γουέστ Χαμ. Οι "ερυθρόλευκοι" θα αναχωρήσουν το απόγευμα (19:00) για το Λονδίνο, αφού, όπως έκανε γνωστό η πειραϊκή ΠΑΕ, "... κάποιες ανωμαλίες (καθυστερήσεις στις πτήσεις) που προέκυψαν χθες, λόγω της απόπειρας τρομοκρατικού χτυπήματος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, έχουν πλέον αποκατασταθεί και, δεδομένου ότι η μετάβαση της ομάδας στην Αγγλία κρίνεται απολύτως ασφαλής, δεν συντρέχει λόγος αναβολής του προγραμματισμένου για αύριο Σάββατο (17:00 ώρα Ελλάδας) φιλικού αγώνα με την Γουέστ Χαμ". Στην αποστολή για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Τροντ Σόλιντ επέλεξε τους Νικοπολίδη, Πάντο, Πατσατζόγλου, Ανατολάκη, Στολτίδη, Γεωργάτο, Καφέ, Κωνσταντίνου, Κωστούλα, Οκκά, Μπόρχα, Τζόρτζεβιτς, Μενδρινό, Μπούτινα, Καστίγιο, Μάριτς, Σέζαρ και Ζεβλάκοφ.

    Ανανέωσε ο Μενδρινός

    Ο Κώστα Μενδρινός ανανέωσε τη συνεργασία του με την ΠΑΕ Ολυμπιακό για τρία ακόμα χρόνια. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ο οποίος την περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε ως δανεικός στον Ιωνικό, έλαβε κάποιο (μικρό πάντως) χρόνο συμμετοχής σε μερικούς από τους φιλικούς αγώνες της ομάδας του, ενώ -κατά πάσα πιθανότατα- θα είναι ο ένας από τους παίκτες των ακαδημιών που θα δηλωθεί στην ΟΥΕΦΑ για το Τσάμπιονς λιγκ.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ: Δοκιμάζει Περλάσα, πήρε Ουντέζε

    11/8/2006 4:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ημέρα μεταγραφικών εκπλήξεων για την ΑΕΚ. Μέσα σε μία μέρα η "Ένωση" είναι κοντά σε μία μεταγραφή και σίγουρα πραγματοποίησε μία. Συγκεκριμένα η ΑΕΚ θα "δοκιμάσει" τον Χοσέ Λουίς Περλάσα, ενώ ανακοίνωσε και την απόκτηση του Ιφεάνι Ουντέζε. Στην περίπτωση του πρώτου, του 27χρονου αμυντικού που βρισκόταν και στην αποστολή του Ισημερινού στο Μουντιάλ, όλα θα κριθούν στο αυριανό φιλικό με τον Ιωνικό, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νεάπολης και από το οποίο ο Φερέρ θα πάρει μια πρώτη ιδέα για την αγωνιστική ποιότητά του. Αν και εφόσον ο Ισπανός τεχνικός της "Ένωσης" είναι ικανοποιημένος, τότε η ΠΑΕ θα ανακοινώσει την απόκτηση του αμυντικού μέσου που μπορεί να αγωνιστεί και ως στόπερ. Όσον αφορά τον Ουντέζε, που πέρυσι αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και είχε μείνει ελεύθερος, η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του, με την οποία υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

    Το βασικό τεστ

    Ο 27χρονος αμυντικός μέσος (6/10/81) που μπορεί να αγωνιστεί και ως στόπερ, ήταν στην αποστολή του Ισημερινού για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Λουϊς Φερνάντο Σουάρες. Πάντως, στο ενεργητικό του ο άσος της Σέντρο Ντεπορτίβο Ολμέδο έχει τρεις συμμετοχές με την Εθνική, με την πρώτη εξ αυτών στις 10 Μαρτίου 2004 απέναντι στο Μεξικό.

    Ο Περλάσα πέρασε από εργομετρικές εξετάσεις και, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της ΑΕΚ, ήρθε για να δοκιμαστεί, ώστε στη συνέχεια να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την "Ένωση". Το βασικό τεστ για τον παίκτη από τον Ισημερινό θα είναι το αυριανό φιλικό Ο πανύψηλος (1,93μ.) Περλάσα, το παρατσούκλι του οποίου είναι Ζανκούντο ("Μακριά Πόδια"), είναι δεξιοπόδαρος και διακρίνεται ιδιαίτερα για τις εναέριες "μονομαχίες" που δίνει στο κέντρο της άμυνας, αλλά και στις "στημένες" φάσεις των αντίπαλων εστιών. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα έμπειρο παίκτη, χάρη κυρίως στη συμμετοχή της Ολμέδος σε τρεις διοργανώσεις του Κόπα Λιμπερταδόρες τις τελευταίες πέντε σεζόν.

    Ο 27χρονος άσος αναδείχθηκε μέσα από τις μικρές εθνικές ομάδες του Ισημερινού, ενώ ξεπέρασε την απογοήτευση για τη μη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Νέων της Αργεντινής το 2001, με την εντυπωσιακή παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κάτω των 23 ετών που έλαβε μέρος στα προκριματικά του Ολυμπιακού τουρνουά της Αθήνας. Παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στις αναμετρήσεις του Ισημερινού για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κατάφερε να κερδίσει θέση στο ρόστερ που βρέθηκε στα γήπεδα της Γερμανίας, χωρίς πάντως να πάρει χρόνο συμμετοχής.

    Στη διάρκεια της καριέρας του ο Περλάσα έχει αγωνιστεί στις Σπορτ Εστουντιάντες (1997-98), Σίνκο ντε Αγκόστο (1997-98, 1999), Κάλβι (1998), Αουντάς Οκτουμπρίνο (1999) και Σέντρο Ντεπορτίβο Ολμέδο (2000-06).

    Προτάθηκε ο Καραγκούνης

    Κάτι τρέχει με τον "Κάρα". Ο Πορτογαλικός Τύπος κάνει αναφέρει πως ο Φερνάντο Σάντος δεν έχει στα πλάνα της Μπενφίκα τον διεθνή Έλληνα μέσο και οι "Αετοί" τον πρότειναν στην "Ένωση". Ο Σάντος ξεκαθάρισε πως δεν τον υπολογίζει για τη νέα περίοδο και πως του ζήτησε να ψάξει για ομάδα ενώ ο ίδιος ο 29χρονος "Κάρα" φέρεται να είχε τηλεφωνική επικεινωνία με τον Ντέμη Νικολαΐδη το ενδεχόμενο συνεργασίας του με την "Ένωση".

    Αξίζει να σημειωθεί πως το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Καραγκούνης στην ΑΕΚ δεν είναι σίγουρο, αφού αρχικά τον τελευταίο λόγο θα έχει ο τεχνικός της ΑΕΚ, Σέρα Φερέρ, ενώ λέγεται πως και για την απόκτηση του Έλληνα διεθνή μέσου ενδιαφέρεται και η Ουντινέζε.

    [13] Μπάσκετ

    Εθνική: Εν αρχή η άμυνα

    11/8/2006 5:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2006 6:46:49 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην "πρόβα" τζενεράλε" της,, εν όψει του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, η Εθνική μας ομάδα έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Στο πρώτο παιχνίδι της για το 2ο διεθνές τουρνουά "Stankovic Continental Champion Cup", όπου αποτελεί και τον προπομπό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε με το "δεξί", επικρατώντας της Αυστραλίας με 68-60. Το κλειδί του συγκροτήματος του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν για μία ακόμη φορά η άμυνα που κράτησε τους αντιπάλους της σε χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστραλία είναι αντίπαλος της Εθνικής μας στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αύριο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία. Τα δεκάλεπτα: 10-15, 28-35, 41-53, 60-68. Στο άλλο παιχνίδι η Σερβία με τον Ντούσαν Σάκοτα στο τιμόνι, έδειξε πως είναι έτοιμη να επανέρθει δυνατά, καθώς επικράτησε της χρυσής Ολυμπιονίκη της Αθήνας Αργεντινής με 83-64.

    Οι διεθνείς, οι οποίοι άρχισαν να προσαρμόζονται στις συνθήκες της Ασίας, έπαιξαν πιεστική άμυνα και υποχρέωσαν τα "καγκουρό" σε πολλά λάθη, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Γιαννάκης, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση των παικτών του ύστερα από το διάρκειας περίπου 24 ωρών ταξίδι μέχρι τη Σανγκάη. Η πίεση των παικτών της Εθνικής στην άμυνα υποχρέωσε τους Αυστραλούς σε ποσοστό 12/30 σουτ εντός πεδιάς στο ημίχρονο και 13 λάθη. Ετσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε με επτά πόντους στο 20ο λεπτό (35-28), παρότι οι Αυστραλοί είχαν μια μικρή υπεροχή στα ριμπάουντ (12 έναντι 11). Στο πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου οι διεθνείς πίεσαν, έκαναν κλεψίματα και «έβγαλαν» αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια, με αποτέλεσμα να προηγηθούν 46-30. Ομως, οι Αυστραλοί μείωσαν με επιμέρους σκορ 18-7 σε 53-48, ωστόσο ο Φώτσης «κλείδωσε» τη νίκη με τρίποντο (63-51), 105 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα.

    Εκτός αποστολής από τη σημερινή αναμέτρηση έμεινε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν χρησιμοποίησε το Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

    ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 2, Ζήσης 2, Σπανούλης 7, Βασιλόπουλος 1, Φώτσης 15 (3), Χατζηβρέττας 7 (1), Νιτκούδης, Τσαρτσαρής 9 (1), Διαμαντίδης 7 (1), Παπαδόπουλος 13, Κακιούζης 5.

    ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Μπόγκατ 9, Μπρούς 2, Μακίνον 2, Κένταλ, Μιούλιν 21 (5), Προύτον 13 (2), Σμίθ 5 (1), Ουόρθιντον, Μπάρλοου 2, Χίντερ 2, Κίγκερτ 2, Χάλιγουελ 2

    [14] Ιακωβάκης: "Δεν θα έχανα την πρωτιά"

    11/8/2006 3:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Περικλής Ιακωβάκης την Παρασκευή το πρωί προς όλους τους Έλληνας δημοσιογράφους, λίγο μετά την κατάκτηση της κορυφής και του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ. Ο "χρυσός" Πρωταθλητής Ευρώπης των 400μ. με εμπόδια απάντησε σε ερωτήσεις, όπου μίλησε για την τακτική του, τόνισε πως δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει την πρωτιά και μίλησε για το μέλλον του ελληνικού στίβου.

    - Η κούρσα σου ήταν πιο γρήγορη από ότι έπρεπε τεχνικά στα πρώτα 300μ;

    "Πράγματι έτσι έγινε αλλά ήταν απόφαση μου. Ήξερα ότι πηγαίνοντας με πολύ γρήγορο ρυθμό στην αρχή, ακόμα και να "σκάσω", δεν θα έχανα από τον Πολωνό Πλάβγκο, που πίστευα ότι θα ήταν ο κύριος αντίπαλος μου. Δεν μπορούσε να τρέξει τόσο γρήγορα όσο εγώ".

    - Ποιό από τα δύο σου μετάλλια, στο παγκόσμιο και το ευρωπαικό αλλά και το 47.82 που πέτυχες μετράει για σένα περισσότερο;

    "Κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του αξία. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανέβηκα στο βάθρο, ήταν το πρώτο μου μετάλλιο, ήταν αλλιώς. Το 47.82 με χαροποιεί, πρώτον επειδή δεν το περίμενα και δεύτερον επειδή με στέλνει σε μια πολύ μικρή λίστα αθλητών που έχουν τρέξει κάτω από 48 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά τη νίκη μου εδώ, πρόκειται για ένα χρυσό μετάλλιο, τα λέει όλα από μόνο του".

    - Η συνέχεια;

    "Ελπίζω και τη νέα χρονιά να τρέξω εξίσου καλά αλλά μη ξεχνάμε ότι υπάρχει ακόμα φέτος και το παγκόσμιο κύπελλο στην Αθήνα. Δεν βλέπω όμως να δίδονται κονδύλια για την Ολυμπιακή Προετοιμασία. Δεν υφίσταται τέτοια προετοιμασία και ας μας χωρίζουν μόλις δύο χρόνια από το Πεκίνο".

    - Για το στοίχημα που συμπεριέλαβε και τον στίβο;

    "Δεν έπρεπε ο ΟΠΑΠ να βάλει τους Έλληνες αθλητές στο στοίχημα. Είναι μακριά κουβέντα να το συζητήσουμε τώρα. Θα μπορούσε να βάλει μόνο εκείνα τα αγωνίσματα που δεν έχουν Έλληνες αθλητές".

    - Για τη νέα γενιά του ελληνικού στίβου;

    "Ο στίβος υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Είδαμε όλη μια νέα ομάδα στο κύπελλο Ευρώπης, ξέρουμε ότι ήρθαμε στην Σουηδία με απουσίες. Να είστε σίγουροι ότι υπάρχει μέλλον".

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εκτός Εθνικής ο Μπέκαμ

    11/8/2006 6:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν θα είναι παρών στη φιλική αναμέτρηση των "λιονταριών" κόντρα στην Εθνική μας ομάδα στις 16 Αυγούστου. Ο λόγος δεν είναι κάποιος τραυματισμός, αλλά το γεγονός πως ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας, Στιβ Μακλάρεν έκανε την μεγάλη έκπληξη και άφησε εκτός ομάδας τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, λίγες μέρες μετά την απόφαση του να πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και να το δώσει στον Τζον Τέρι. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο ο νέος τεχνικός των "λιονταριών" δεν υπολογίζει πλέον τον Μπέκαμ και θέλει να δώσει ευκαιρίες σε άλλους παίκτες για την δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, όπως είναι οι ’αρον Λένον (Τότεναμ), Σον Ράιτ-Φίλιπς (Τσέλσι) και Ζερμέν Πέναντ (Λίβερπουλ). Ο 31χρονος άσος της Ρεάλ έχει 94 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας και έχει πετύχει 17 γκολ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 August 2006 - 16:50:32 UTC