Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομαλή η έξοδος
  • [02] Επίσκεψη Βαρθολομαίου στη Λέσβο
  • [03] Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας
  • [04] Ύποπτο δέμα σε κάδο απρρριμμάτων
  • [05] Εξονυχιστικές έρευνες και συλλήψεις
  • [06] Ατύχημα στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ
  • [07] Στο επίκεντρο των συγκρούσεων το Ραμάντι
  • [08] Επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις
  • [09] Ισοπαλία με δύο πρόσωπα
  • [10] ΠΑΟ: Ίβανσιτς ο αντι-Έκι
  • [11] Ήττα για την Εθνική
  • [12] Προσπάθειες αλλά εκτός τελικού

    [01] Κοινωνία

    Των αδειούχων του Δεκαπένταγουστου

    Ομαλή η έξοδος

    12/8/2006 1:41:00 μμ

    Αυξημένη αλλά με σταθερή ροή είναι από το πρωί η κίνηση των οχημάτων στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, κυρίως στην Αθηνών-Κορίνθου, με την τροχαία να βρίσκεται σε επιφυλακή για τη μεγάλη έξοδο των αδειούχων του Δεκαπενταύγουστου. Πρόβλημα παρατηρείται στα διόδια Ζευγωλατιού Κορινθίας, όπου λόγω ανάσχεσης ή επιβράδυνσης σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων. Στα λιμάνια, οι επιβάτες εξυπηρετούνται κανονικά και όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα, ενώ με επιπλέον δρομολόγια διευκολύνουν τους ταξιδιώτες ο ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ.

    [02] Κοινωνία

    Επίσκεψη Βαρθολομαίου στη Λέσβο

    12/8/2006 7:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Πενθήμερη επίσκεψη στη Λέσβο πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος προκειμένου να παραστεί στην πανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Αγιάσου. Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το δημαρχείο Μυτιλήνης και τη νομαρχία Λέσβου, ενώ στη συνέχεια θα εγκαινιάσει το Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης και τη Στέγη Μικρασιατικού Πολιτισμού, στα Λουτρά.

    [03] Κοινωνία

    Στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

    Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας

    12/8/2006 2:17:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αυξημένα είναι και σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" ιδιαίτερα για τους επιβάτες που έχουν προορισμό τα αεροδρόμια της Βρετανίας και της Αμερικής. Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές καλούν τους επιβάτες που προορίζονται για Νέα Υόρκη, Καναδά και Βρετανία να προσέρχονται δυόμισι ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης τους. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ίδια με αυτά που τέθηκαν σε ισχύ από χθες, δηλαδή απαγορεύεται η μεταφορά μεγάλων χειραποσκευών και υγρών ουσιών, οποιασδήποτε προέλευσης. Όπως έγινε γνωστό από το "Ελ. Βενιζέλος", οι αεροπορικές εταιρείες σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της χώρας τους, μπορούν να ζητήσουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας, τα οποία είναι σε θέση να εφαρμόσει το αεροδρόμιο.

    [04] Κοινωνία

    Αναστάτωση από χαρτοφύλακα

    Ύποπτο δέμα σε κάδο απρρριμμάτων

    12/8/2006 3:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στην Ελληνική Αστυνομία όταν ένας οδοκαθαριστής ανακάλυψε ποσότητα εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, μέσα σε νάιλον σακούλα σε κάδο απορριμμάτων επί της Πατησίων, δίπλα στο κτίριο του ΟΤΕ. Η εκρηκτική ύλη, η οποία δεν ήταν συνδεδεμένη με κάποιο μηχανισμό και σύμφωνα με την αστυνομία δεν μπορούσε να εκραγεί, παρελήφθη από πυροτεχνουργούς και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας. Λίγη ώρα αργότερα και μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην αστυνομία έγινε έρευνα για ύποπτο αντικείμενο κάτω από ΙΧ αυτοκίνητο στη διασταύρωση Ιπποκράτους και Παπατσώρη, στα Εξάρχεια. Οι αρχές αποκάλυψαν ότι πρόκειται για χαρτοφύλακα ο οποίος ήταν άδειος και δεν υπ

    [05] Κόσμος

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια

    Εξονυχιστικές έρευνες και συλλήψεις

    12/8/2006 12:52:00 μμ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Βρετανία, μετά την πρόσφατη αποτροπή επιθέσεων σε 10 δυτικά αεροσκάφη, με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα διεθνή αεροδρόμια να παραμένουν σε ισχύ. Η Σκότλαντ Γιαρντ συνεχίζει την ανάκριση 23 συλληφθέντων Βρετανών πολιτών, κατά βάσει πακιστανικής καταγωγής, ενώ ανώτερος Πακιστανός αξιωματούχος ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εμπλοκή της Αλ Κάιντα, εκτίμηση με την οποία συμφωνεί και η Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένας ύποπτος που συνελήφθη στο Γουόλθαμστόου, στο ανατολικό Λονδίνο, είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο της οργάνωσης Ταμπλίνι Τζαμάατ, από την οποία η Αλ Κάιντα στρατολογεί νέα μέλη, όπως εκτιμούν οι Αμερικανοί. Οι ύποπτοι θα παραμείνουν υπό κράτηση τουλάχιστον επί 28 ημέρες για να ανακριθούν, όπως προβλέπει ο αντιτρομοκρατικός νόμος. Στο μεταξύ, ο βρετανικός Τύπος επισημαίνει σήμερα ότι η σύλληψη του Ρασίντ Ραούφ στο Πακιστάν-αδελφού δύο εκ των συλληφθέντων στη Βρετανία, ήταν το καθοριστικό χτύπημα που οδήγησε στην εξάρθρωση των τρομοκρατών, ενώ τα δύο αδέλφια του Ραούφ συνελήφθησαν στο Μπέρμιγχμαμ την περασμένη Πέμπτη. Την ίδια ώρα, η αμερικανική πρεσβεία στο Νέο Δελχί προειδοποιεί για πιθανές επιθέσεις και στην Ινδία, οι αρχές της οποίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Στο Πακιστάν τις τελευταίες ημέρες, οι αρχές έχουν συλλάβει τουλάχιστον έξι άτομα. Επί ποδός βρίσκονται και οι αρχές στην Ιταλία. Το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησε μία "έκτακτη" επιχείρηση όπως τη χαρακτήρισε και συνέλαβε 40 ύποπτους στη Ρώμη, τη Νάπολη, τη Φλωρεντία, τη Βενετία και το Μιλάνο.

    Σοκαρισμένοι οι Βρετανοί

    Στη Βρετανία η κοινή γνώμη είναι σοκαρισμένη, καθώς όλοι οι ύποπτοι που συνελήφθησαν -23 άνδρες και μία γυναίκα- είναι "άνθρωποι της διπλανής πόρτας". Γεννημένοι στη Βρετανία, μεσαίας κοινωνικής τάξης και με καλή μόρφωση. Ανάμεσά τους ένας 22χρονος φοιτητής Βιοχημείας στο Μητροπολιτικό πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ένας ταξιτζής, ένας εργαζόμενος σε πιτσαρία και κάποιοι που αγόραζαν και πουλούσαν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Πολλοί εξ αυτών είναι έγγαμοι, με μικρά παιδιά και εγκύους γυναίκες. Ζουν σε τυπικά προάστια, παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο και κρίκετ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρόμος στα αεροδρόμια

    [06] Κόσμος

    Δεν υπήρξαν θύματα

    Ατύχημα στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ

    12/8/2006 7:11:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στιγμές πανικού έζησαν οι επιβάτες ενός αεροσκάφους της ολλανδικής εταιρείας KLM, που βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Σίπχολ του Άμστερνταμ. Όπως όπως μετέδωσε το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΝΡ, δεν υπήρξαν θύματα. Σύμφωνα με την υπηρεσία ελέγχου μεταφορών της Ολλανδίας, το αεροσκάφος, τύπου Μπόινγκ 737, ξέφυγε από την πορεία του ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί, περίπου στις 11:25 τοπική ώρα (12:25 ώρα Ελλάδας). Τη στιγμή εκείνη στην περιοχή επικρατούσε σφοδρή καταιγίδα. Ήδη, οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

    [07] Ιράκ

    Σκοτώθηκαν 26 αντάρτες

    Στο επίκεντρο των συγκρούσεων το Ραμάντι

    12/8/2006 4:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΒΒC- ΑΠΕ

    Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και του αμερικανικού στρατού σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην ιρακινή πόλη, Ραμάντι. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό σκοτώθηκαν 26 αντάρτες. "Πεζοναύτες και στρατιώτες (...) δέχτηκαν επίθεση σε πολλές τοποθεσίες με πυραυλοκίνητες βομβίδες, πολυβόλα και ελαφρά όπλα από κτίρια, που στόχευαν τα στρατιωτικά αποσπάσματα στο βορειοδυτικό τομέα της πόλης" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Σημειώνουμε, ότι οι αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις ενισχύουν την παρουσία τους στην πόλη Ραμάντι, προσπαθώντας να εκδιώξουν τους σουνίτες αντάρτες από την περιοχή. Στο μεταξύ, στη Βαγδάτη συνελήφθησαν 60 άτομα τα οποία θεωρείται, ότι συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

    [08] Μ. Ανατολή

    Με αμείωτη ένταση οι αεροπορικές επιθέσεις

    Επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις

    12/8/2006 11:44:00 πμ

    Πηγή: BBC-ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Παρά την ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του ψηφίσματος για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στον Λίβανο, το Ισραήλ εντείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στα νότια του Λιβάνου. Τα ισραηλινά στρατεύματα κατέλαβαν το μεσημέρι ένα ύψωμα στρατηγικής σημασίας στον ποταμό Λιτάνι, ενώ ισραηλινά ελικόπτερα μετέφεραν εκατοντάδες στρατιώτες στο νότιο Λίβανο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες το Ισραήλ έχει 30.000 στρατιώτες στην περιοχή, αν και επίσημα δεν έχει δοθεί συγκεκριμένος αριθμός. Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού, αντιστράτηγος Νταν Χαλούτζ, δήλωσε, όμως, ότι τα στρατεύματα της χώρας του θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι την άφιξη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ. "Το γεγονός ότι χθες υιοθετήθηκε ένα ψήφισμα από τον ΟΗΕ δεν σημαίνει ότι συμφωνήθηκε εκεχειρία. Για να διασφαλιστεί η εκεχειρία χρειάζονται δύο. Από τη στιγμή που η συμφωνία θα είναι πλήρης σε όλες τις λεπτομέρειές της τότε θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε το πότε θα εφαρμοστεί η εκεχειρία" πρόσθεσε ο Χαλούτζ. Νωρίτερα ο επικεφαλής των επιχειρήσεων στο βόρειο μέτωπο στρατηγός Άλον Φρίντμαν, είχε δηλώσει, ότι η επέκταση των επιχειρήσεων μπορεί να "διαρκέσει εβδομάδες" και να συνεχιστεί και πέραν του ποταμού, ενώ το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών είχε γνωστοποιήσει ότι οι επιθέσεις στο Λίβανο θα συνεχιστούν μέχρι την αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Χωρίς έλεος

    Από το βράδυ της Παρασκευής, η ισραηλινή αεροπορία εξαπέλυσε τουλάχιστον 80 επιδρομές στο νότιο Λίβανο, με θύματα δεκάδες άμαχους.

    Στόχος αεροπορικής επίθεσης ήταν και μια αυτοκινητοπομπή προσφύγων, που ήταν υπό την προστασία του ΟΗΕ. Το Ισραήλ υποστήριξε ότι υπήρχαν υποψίες ότι η Χεζμπολάχ μετέφερε όπλα με τα οχήματα της φάλαγγας. "Η επίθεση εκδηλώθηκε λόγω υποψιών, που αποδείχτηκαν αβάσιμες" παραδέχτηκε εκπρόσωπος του στρατού. Από τις ισραηλινές ρουκέτες σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 36 τραυματίστηκαν. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η φάλαγγα που αναχώρησε από την κατεχόμενη από τον ισραηλινό στρατό πόλη Μαρζαγιούν, δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες κοντά στο χωριό Κεφράγια, στον ανατολικό τομέα της κοιλάδας Μπεκάα. Επίσης, 15 άμαχοι σκοτώθηκαν σε άλλη την επιδρομή που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η ισραηλινή αεροπορία στο χωριό Ραχάμ, 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Τύρου. Αρχικά, τα ισραηλινά αεροσκάφη κατέστρεψαν ένα σπίτι του χωριού και στη συνέχεια χτύπησαν με δεύτερο πύραυλο τους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να δουν τι συνέβη, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

    Τα ισραηλινά αεροπλάνα χτύπησαν επίσης το χωριό Χαράγιεμπ, στο νότιο Λίβανο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις πολίτες, ανέφεραν ιατρικές πηγές. Στόχος της επίθεσης ήταν ένα φορτηγό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

    Βομβαρδιστικά αεροσκάφη κατέστρεψαν εξάλλου, ηλεκτρικό σταθμό στη Σιδώνα, ενώ επιδρομές σημειώθηκαν και στην Ακάρ και στην Τύρο.

    Το πρωί η Χεζμπολάχ εκτόξευσε τουλάχιστον 20 ρουκέτες εναντίον του βορείου Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η λιβανική αστυνομία. Οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Αλ Αρκούμπ, που βρίσκεται κοντά στη Γαλιλαία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παράθυρο στην ειρήνη

    Κλιμακώνει τις επιχειρήσεις

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ισοπαλία με δύο πρόσωπα

    12/8/2006 7:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με ισοπαλία ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τα φιλικά προετοιμασίας του εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Οι "ερυθρόλευκοι" στην "πρόβα τζενεράλε" αναδείχτηκαν ισόπαλη 1-1 με την Γουέστ Χαμ στο "Άπτον Παρκ", σε ένα παιχνίδι που έδειξαν δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος, αλλά στο δεύτερο βελτιώθηκε αισθητά, δείχνοντας το καλό πρόσωπο που παρουσίασε στην Αυστρία. Τα "σφυριά" άνοιξαν το σκορ στο 25 με τον Χέργουντ, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στο 68 με τον Νέρι Καστίγιο.

    Φόρτωσε κι άλλο το πα-Νέρι

    Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε νωχελικός, χωρίς της πολλές κινήσεις και λύσεις στο κέντρο στην επίθεση, ώστε να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Από την άλλη η Γουέστ Χαμ ήταν πιο σταθερή. Την πρώτη της καλή ευκαιρία η αγγλική ομάδα την είχε στο 20 ταν η μπάλα από το σουτ του πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη. Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Καστίγιο δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ουρουγουανός βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να "νικήσει" τον Κάρολ. Στο 25΄ οι γηπεδούχοι "άνοιξαν" το σκορ με τον Χέργουντ, ο οποίος απέφυγε τρεις αμυντικούς των Πειραιωτών (Ζεβλάκοφ, Σέζαρ και Ανατολάκη) και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Νικοπολίδη. Στο 38΄ η Γουέστ Χαμ είχε ακόμη μια καλή ευκαιρία για γκολ, όταν ο Χέργουντ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη σέντρα του Άστον, αλλά την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη. Ένα καλό σουτ του Μάριτς έξω από την περιοχή, το οποίο κατέληξε κόρνερ, ήταν η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

    Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έδειξε το καλό του πρόσωπο. Έγινε πιο απειλητικός και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη εστία. Μέσα σε πέντε λεπτά, (48 Ζεβλάκοφ, 53 Μπόρχα), οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν δύο φορές κοντά στην ισοφάριση χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Τελικά τα κατάφεραν στο 68 με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας στα φιλικά Νέρι Καστίγιο, ο οποίος δείχνει να είναι φέτος από τους μεγάλους πρωταγωνιστές. Ο Καφές τροφοδότησε με κεφαλιά τον Ουρουγουανό και ο τελευταίος "έπιασε" αμέσως το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της Γουέστ Χαμ. Αυτό ήταν έβδομο γκολ του Καστίγιο στα φιλικά. Η Γουέστ Χαμ είχε την πρώτη καλή τα ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 73, όταν ο Κόουλ βρέθηκε απέναντι από τον Νικοπολίδη, αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει τον Έλληνα τερματοφύλακα. Στο 77΄ ο Ουόκερ απέκρουσε το φάουλ του Τζόρτζεβιτς, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης δεν βρήκε στόχο μετά τον συνδυασμό του με Καστίγιο και Γεωργάτο. Στο 85΄ το σουτ του Μπόρχα έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Ουόκερ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κόουλ "νικήθηκε" ξανά από τον Νικοπολίδη στη μεταξύ τους "μονομαχία".

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Κάρολ (46΄ Ουόκερ), Μιρς (46΄ Πέιντσιλ), Φέρντιναντ (46΄ Γκάμπιντον), Κόλινς (75΄ Τόμκινς), Κοντσέσκι, Ρίο Κόκερ (75΄ Εφρέμ), Μαλίν, Ζαμόρα (63΄ Ριντ). Μπόγιερ, Χέργουντ (63΄ Κόουλ), Άστον (63΄ Σέριγχαμ).

    Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Σέζαρ (76΄ Κωστούλας), Ανατολάκης (66΄ Γεωργάτος), Ζεβλάκοφ, Πάντος, Καφές, Τζόρτζεβιτς, Στολτίδης, Καστίγιο (90΄ Μενδρινός), Μάριτς (53΄ Οκκάς), Κωνσταντίνου (46΄ Μπόρχα).

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ: Ίβανσιτς ο αντι-Έκι

    12/8/2006 4:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Αντρέας Ίβανσιτς είναι ο "εκλεκτός" του Χανς Μπάκε, για τη θέση του επιτελικού μέσου του Παναθηναϊκό, μετά τον τραυματισμό του Έκι Γκονζάλες. Τα τυπικά απομένουν μόνο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του 23χρονου αριστεροπόδαρου διεθνή Αυστριακού, αρχηγός με την Εθνική ομάδα της χώρας του, που θα αποκτηθεί ως δανεικός από την Σάλτσμπουργκ για δύο χρόνια. Ο Αυστριακός μέσος βρίσκεται στην Αθήνα από το μεσημέρι του Σαββάτου προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

    Ο "Αυστριακός Μπέκαμ"

    Οι "πράσινοι" έχουν συμφωνήσει σε όλα με την ομάδα του 23χρονου παίκτη, την Σάλτσμπουργκ για την απόκτηση του ως δανεικός για δύο χρόνια. Ο αρχηγός της Εθνικής Αυστρίας, τον οποίο στη χώρα του αποκαλούν ως τον "Αυστριακός Μπέκαμ", λόγω του πολύ καλού αριστερού του ποδιού και των εκτελέσεων του στα στημένα, αγωνίζεται τόσο ως αριστερός χαφ, όσο και ως κεντρικός.

    Ο Αυστριακός νεαρός άσος, ο οποίος έχει κροατικές ρίζες, αποτελεί εισήγηση του Χανς Μπάκε, που τον γνωρίζει αρκετά καλά. Ο νεαρός μέρος είχε αποτελέσει μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην Αυστρία, όταν και "μετακόμισε" στην Σάλτσμπουργκ από την Ραπίντ Βιέννης έναντι 3,8 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ίβανσιτς ήρθε σε ρήξη με τον νέο τεχνικού της ομάδας Λόταρ Ματέους, που τον έφερε εκτός πλάνων, ενώ το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι πως ο νεαρός άσος δεν είχε αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βάλενθια και έτσι μπορεί να αγωνιστεί αλλού.

    [11] Μπάσκετ

    Ήττα για την Εθνική

    12/8/2006 5:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την ήττα γνώρισε η εθνική μπάσκετ των Ανδρών στις υποχρεώσεις της για τη δεύτερη ημέρα του 2ου διεθνούς τουρνουά "Stankovic Continental Champion Cup", που διεξάγεται στην πόλη Ναϊτζίνγκ της Κίνας και αποτελεί την "πρόβα τζενεράλε" του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας. Θύτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος η Γαλλία του Τόνι Πάρκερ από την οποία και ηττήθηκε με 72-68. Μάλιστα αυτή ήταν για τους "τρικολόρ" η πρώτη τους νίκη επί της Εθνικής μας ομάδας μετά από 23 ολόκληρα χρόνια. Για την Εθνική μας, αυτή ήταν και η δεύτερη ήττα σε όλα τα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει εν όψει Μουντομπάσκετ. Αναφορικά με το παιχνίδι, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έδειξε αρκετά κουρασμένο, παρουσιάζοντας κάποια από τα γνωστά επιθετικά προβλήματα, ενλώ αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο της όπλο, την άμυνα. Πρώτος σκόρερ για την Εθνική μας ο Ζήσης με 12 πόντους. Τα δεκάλεπτα: 23-18, 36-35, 54-57, 68-72. Τώρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Εθνική θα καταλάβει τη 2η θέση του ομίλου της και τη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει -σε ένα ματς σαν "μικρό τελικό" του τουρνουά- την ομάδα που θα καταλάβει αντίστοιχα την 2η θέση του Β΄ γκρουπ.

    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΕΛΛΑΔΑ: Παπαλουκάς 5, Ζήσης 12 (1), Σπανούλης 9 (1), Βασιλόπουλος, Φώτσης 8 (1), Χατζηβρέττας 7 (1), Ντικούδης 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 2, Παπαδόπουλος 11, Κακιούζης 5 (1), Σχορτσιανίτης 3.

    ΓΑΛΛΙΑ: Γκομίς 6 (1), Ζελαμπάλ 10, Ζανό 3 (1), Φουαρές 4, Μ. Πιετρούς 8, Πάρκερ 6, Φ. Πιετρούς 7, Πετρό 8, Ντιό 9, Τουριάφ 6, Βάις 5.

    [12] Προσπάθειες αλλά εκτός τελικού

    12/8/2006 6:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2006 7:46:21 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ400μ. ανδρών η ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, το οποίο διεξάγεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Κάνοντας κάποια λάθη στις αλλαγές της σκυτάλης, οι Δημήτρης Γράβαλος, Δημήτρης Ρέγας, Παντελής Μελαχροινούδης και Περικλής Ιακωβάκης κάλυψαν την απόσταση σε 3:05.59 και κατέλαβαν την έκτη θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική τετράδα έχασε για περίπου μισό δευτερόλεπτο το "εισιτήριο" για τον τελικό, αφού οι τελευταίες ομάδες που προκρίθηκαν -βάσει χρόνου- ήταν αυτές της Ισπανίας και της Ουκρανίας, οι οποίες σημείωσαν επίδοση 3:04:71. Στον τελικό προκρίνονταν οι τρεις πρώτες ομάδες από τις δύο ημιτελικές σειρές, καθώς και οι δύο ομάδες με τους καλύτερους χρόνους. Στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. γυναικών, εκτός τελικού έμεινε η ελληνική αποστολή. Οι Χαρούλα Μπουντά, Φρόσω Πατσού, Ελευθερία Κομπίδου και Γεωργία Κοκλώνη κάλυψαν την απόσταση σε 44.20 και κατέλαβαν την πέμπτη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα έμεινε 12 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από αυτή της Σουηδίας, η οποία με επίδοση 44.08 πήρε το τελευταίο "εισιτήριο" για τον τελικό. Στον τελικό του ακοντισμού δεν θα δώσουν το παρών και οι Σάββα Λίκα, η οποία καλύτερη επίδοση στα 56,81μ και, Αγγελική Τσιολακούδη με καλύτερη επίδοση 55,62μ, με το όριο πρόκρισης στον τελικό να έχει οριστεί στα 60,50μ. Στον τελικό του Μαραθωνίου, η Μάγδα Γαζέα κατέλαβε την 26η θέση, καλύπτοντας την απόσταση σε 2:46:08. Στον τελικό των 5.000μ. γυναικών η Μαρία Πρωτόπαππα κατέλαβε την 9η θέση, καλύπτοντας την απόσταση σε σε 15:22.13, επίδοση που αποτελεί την καλύτερή της για εφέτος, ωστόσο έμεινε μακριά από το ατομικό ρεκόρ της, που είναι 15:07.81. Στο μεταξύ, το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε η Μάρτα Ντομίνγκεθ με 14:56.18, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνων.

    Οι τελικοί Μαραθώνιος γυναικών 1. Ούλρικε Μάις (Γερμανία) 2:30:01 2. Ολιβέρα Γέβτιτς (Σερβία) 2:30:27 3. Ιρίνα Περμίτινα (Ρωσία) 2:30:53 4. Ζιβίλε Μπαλτσιουνάιτε (Λιθουανία) 2:31:01 5. Μπρούνα Γκενοβέζε (Ιταλία) 2:31:15 6. Αλεβτίνα Μπικτιμίροβα (Ρωσία) 2:31:23 7. Ντέμπορα Τονιόλο (Ιταλία) 2:31:31 8. Τζιοβάνα Βολπάτο (Ιταλία) 2:32:04

    ...

    26. Μάγδα Γαζέα (ΕΛΛΑΔΑ) 2:46:08 Σφαιροβολία γυναικών 1. Ναταλία Χορονέκο (Λευκορωσία) 19,43 μέτρα 2. Νατζέγια Οσταπτσουκ (Λευκορωσία) 19,42 3. Πέτρα Λάμερτ (Γερμανία) 19,17 4. Ολγκα Ριαμπίνκινα (Ρωσία) 19,02 5. Ασούντα Λενιάντε (Ιταλία) 18,83 6. Ναντίνε Κλάινερτ (Γερμανία) 18,47 7. Ιρίνα Χουντορόσκινα (Ρωσία) 18,44 8. Κιάρα Ρόζα (Ιταλία) 18,23 Σφύρα 1. Ιβάν Τιχόν (Λευκορωσία) 81,11 μέτρα 2. Ολι-Πέκα Καριαλάινεν (Φινλανδία) 80,84 3. Βαντίμ Ντεβιατόφσκι (Λευκορωσία) 80,76 4. Μάρκους Εσερ (Γερμανία) 79,19 5. Σιμόν Ζιολκόφσκι (Πολωνία) 78,97 6. Κρίστιαν Παρς (Ουγγαρία) 78,34 7. Πρίμοζ Κόζμους (Σλοβενία) 78,18 8. Κάρστεν Κομπς (Γερμανία) 77,93

    3.000μ. στιπλ των γυναικών 1. Αλέσια Τούραβα (Λευκορωσία) 9:26.05 -Ρεκόρ αγώνων- 2. Τατιάνα Πέτροβα (Ρωσία) 9:28.05 3. Βιολέτα Γιανόφσκα (Πολωνία) 9:31.62 4. Λιούμποβ Ιβάνοβα (Ρωσία) 9:33.53 5. Βέρλε Ντεζεγκχέρε (Βέλγιο) 9:35.78 6. Γελένα Σιντορτσένκοβα (Ρωσία) 9:38.05 7. Ιντα Νίλσον (Σουηδία) 9:39.24 8. Θουλέμα Φουέντες-Πίλα (Ισπανία) 9:40.36

    5.000μ. των γυναικών: 1. Μάρτα Ντομίνγκεθ (Ισπανία) 14:56.18 -Ρεκόρ αγώνων- 2. Λιλίγια Σομπούκοβα (Ρωσία) 14:56.57 3. Ελβάν Αμπεϊλεγκέσε (Τουρκία) 14:59.29 4. Τζο Πέιβι (Βρετανία) 15:01.41 5. Βόλχα Κράβτσοβα (Λευκορωσία) 15:06.47 6. Ζαμπρίνα Μοκενχάουπτ (Γερμανία) 15:11.38 7. Σουσάνε Βιγκένε (Νορβηγία) 15:11.79 8. Κριστίνα Παπ (Ουγγαρία) 15:16.85 9. Μαρία Πρωτόπαππα (ΕΛΛΑΔΑ) 15:22.13

    Άλμα επί κοντώ των γυναικών 1. Γελένα Ισινμπάγεβα (Ρωσία) 4,80μ. -Ρεκόρ αγώνων- 2. Μόνικα Πίρεκ (Πολωνία) 4,65 3. Τατιάνα Πόλνοβα (Ρωσία) 4,65 4. Σβετλάνα Φεοφάνοβα (Ρωσία) 4,50 5. Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4,50 6. Ζίλκε Σπίγκελμπουργκ (Γερμανία) 4,50 7. Ναρόα Αγκίρε (Ισπανία) 4,45 8. Ρόζα Κάσπρζακ (Πολωνία) 4,40 110μ. με εμπόδια των ανδρών: 1. Στάνισλαβ Ολιγιαρ (Λετονία) 13.24 2. Τόμας Μπλάσεκ (Γερμανία) 13.46 3. Αντι Τέρνερ (Βρετανία) 13.52 4. Ιγκόρ Περεμότα (Ρωσία) 13.55 5. Ρόμπερτ Κρόνμπεργκ (Σουηδία) 13.57 6. Γενς Βέρμαν (Γερμανία) 13.73 7. Ντάνιελ Κις (Ουγγαρία) 13.77 8. Σέρχι Ντεμίντιουκ (Ουκρανία) 13.96


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 August 2006 - 16:50:28 UTC