Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλά νέα για τον Κάστρο
  • [02] Με αμείωτη ένταση
  • [03] Στον ΟΦΗ ο Σιλά
  • [04] Πρεμιέρα με το "δεξί" οι "Βαυαροί"

    [01] Κόσμος

    Καλά νέα για τον Κάστρο

    12/8/2006 9:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2006 9:58:32 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Αισιόδοξα για την υγεία του Κουβανού ηγέτη είναι όσα δημοσιεύει η εφημερίδα "Γκράνμα", το όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας. Επικαλούμενη δηλώσεις ενός "καλού φίλου" του Φιντέλ Κάστρο, που τον επισκέφθηκε η εφημερίδα, αναφέρει, ότι ο Κάστρο, που αναρρώνει μετά από πρόσφατη επέμβαση, σηκώθηκε από το κρεβάτι του και βημάτισε στο δωμάτιο του νοσοκομείου, ενώ είχε και μια πολύ ζωηρή συνομιλία με τον επισκέπτη του. Η είδηση, που ήρθε μόλις μια μέρα πριν τα 80α γενέθλια του Κουβανού ηγέτη, αξιόπιστη ή όχι, είναι η πρώτη για τον Κουβανό Πρόεδρο, που προέρχεται από το εσωτερικό της χώρας εδώ και πολλές ημέρες σιγής. Στο μεταξύ, άγνωστο παραμένει, αν η απουσία του "κομαντάντε" θα επηρεάσει τις Κυριακάτικες εκδηλώσεις για τα 80α γενέθλια του. Επισήμως έχει προγραμματιστεί μία μεγάλη συναυλία προς τιμήν του , όμως πολλοί ξένοι καλλιτέχνε,ς που επρόκειτο να μεταβούν στην Αβάνα αυτές τις μέρες ανακοίνωσαν, ότι θα επισκεφτούν τη χώρα το Δεκέμβριο.

    [02] Μ. Ανατολή

    Οι χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο

    Με αμείωτη ένταση

    12/8/2006 8:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- BBC

    Με αμείωτη ένταση συνεχίζει το Ισραήλ τις χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο Λίβανο παρά την ομόφωνη υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του ψηφίσματος για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της βόρειας διοίκησης των ισραηλινών δυνάμεων, στρατηγός Ούντι Άνταμ σε ισραηλινό ραδιοσταθμό, ορισμένες δυνάμεις πλησίασαν τον ποταμό Λιτάνι στο νότιο Λίβανο. Επίσης, το μεσημέρι τα ισραηλινά στρατεύματα κατέλαβαν ένα ύψωμα στρατηγικής σημασίας στον ποταμό Λιτάνι, ενώ ισραηλινά ελικόπτερα μετέφεραν εκατοντάδες στρατιώτες στο νότιο Λίβανο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες το Ισραήλ έχει 30.000 στρατιώτες στην περιοχή, αν και επίσημα δεν έχει δοθεί συγκεκριμένος αριθμός. Την ίδια ώρα η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, δήλωσε, ότι είναι πολύ πιθανό οι επιχειρήσεις να τερματιστούν τη Δευτέρα. Η ίδια δήλωσε, ότι οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν παρά την υιοθέτηση του ψηφίσματα για κατάπαυση του πυρός, επειδή το ζήτησε ο στρατός. "Είπαμε, ότι θα δώσουμε στο στρατό το χρόνο, που χρειάζεται" δήλωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο η Λίβνι δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο.

    Νέες απώλειες

    Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από τον ισραηλινό στρατό κατά τις σημερινές επιχειρήσεις επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν.

    Παράλληλα συνεχίστηκαν οι αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Σιδόνα, στα βόρεια του ποταμού Λιτάνι, όπου επλήγησαν εγκαταστάσεις ηλεκτρικού σταθμού.

    Επίσης, το Ισραήλ ισχυρίζεται, ότι στις μάχες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 40 αντάρτες της Χεζμπολάχ.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας του Λιβάνου περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής των ισραηλινών δυνάμεων στο χωριό Ρσαφ στο νότιο Λίβανο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις

    Παράθυρο στην ειρήνη

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στον ΟΦΗ ο Σιλά

    12/8/2006 9:09:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παίκτης του ΟΦΗ είναι ο Ζαν Μαρί Σιλά. Ο μεσοεπιθετικός από τη Νέα Γουινέα, που είχε μείνει ελεύθερος από την Καλλιθέα, συμφώνησε με την ομάδα της Κρήτης και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο διετούς διάρκειας, χωρίς να γίνει γνωστό το οικονομικό μέρος της συμφωνίας. Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Ζαν Μαρί Σιλά δήλωσε: "Ήρθα σε μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους και μεγάλες υποχρεώσεις. Γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα τις ευθύνες που έχω φορώντας την φανέλα του ΟΦΗ. Όμως έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες μου. Με συνεχή σκληρή δουλειά είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσω στην υλοποίηση των στόχων του ΟΦΗ". Και συνέχισε: "Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το περιβάλλον της ομάδας μου. Όλοι με δέχθηκαν σαν να με γνωρίζουν αρκετό καιρό. Πιστεύω ότι οι πολύ καλές σχέσεις που επικρατούν μεταξύ των μελών της ομάδας μου, σε συνδυασμό με την σκληρή δουλειά που γίνεται καθημερινά στο αθλητικό μας κέντρο αποτελούν και την καλύτερη εγγύηση ότι ο ΟΦΗ μπορεί και πρέπει να έχει μια καλύτερη σεζόν φέτος. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την μεγάλη δύναμη που δίνει ο φοβερός φίλαθλος κόσμος. Όλοι πιστεύουμε ότι με την βοήθεια του κόσμου η ομάδα μας θα σημειώσει πολλές επιτυχίες".

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πρεμιέρα με το "δεξί" οι "Βαυαροί"

    12/8/2006 8:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Θετικό ήταν το ξεκίνημα στην μπουντεσλίγκα για την Μπάγερν Μονάχου, στην προσπάθεια της να υπερασπίσει τον τίτλο της. Οι "Βαυαροί", στην πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος 2006-07 επικράτησαν με 2-0 της Ντόρτμουντ στο "Αλιάνς Αρίνα" χάρις σε δύο γκολ Ρόι Μακάι στο 24΄ και του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ στο 55΄. Το αποψινό ματς είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Ολιβερ Καν. Ο 37χρονος τερματοφύλακας της Μπάγερν συμπλήρωσε 500 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, όπου έκανε ντεμπούτο το 1987, υπερασπιζόμενος την εστία της Καρλσρούης, στη συντριβή με 4-0 από την Κολονία. Ο πολύπειρος γκολκίπερ εντάχθηκε στους Βαυαρούς το 1994 και έχει κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ το 2001 και επτά πρωταθλήματα Γερμανίας, ενώ έχει αναδειχθεί δύο φορές στην καριέρα του κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

    Σκόραρε ο Αμανατίδης, ισοπαλία η Άιντραχτ

    Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν του γερμανικού πρωταθλήματος για τον Γιάννη Αμανατίδη και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια του αγώνα, πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας του στο 72, χαρίζοντας την ισοπαλία εκτός έδρας επί της Σάλκε.

    Στο μεταξύ, ο Γιάννης Μασμανίδης αγωνίστηκε για 90 λεπτά στην αναμέτρηση όπου η Αρμίνια Μπίλεφελντ απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο Αμβούργο από την τοπική ομάδα.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αναμετρήσεων για την πρεμιέρα της μπουντεσλίγκα: Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ 2-0

    (24΄ Μακάι, 55΄ Σβαϊνστάιγκερ)

    Αμβούργο-Αρμίνια Μπίλεφελντ 1-1

    (67΄ Σανόγκο - 32΄ Αϊγκλερ)

    Σάλκε-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-1

    (31΄ Χαλίλ Αλτιντόπ - 72΄ Αμανατίδης)

    Λεβερκούζεν-Ααχεν 3-0

    (32΄ Ράμελοφ, 45΄ Κάστρο, 60΄ Ρόλφες)

    Στουτγκάρδη-Νυρεμβέργη 0-3

    (36΄ Βίτεκ, 45΄ Σροτ, 78΄ Σαένκο)

    Γκλάντμπαχ-Κότμπους 2-0

    (51΄ Σβένσον, 61΄ πεν. Νόιβιλ)

    Μάιντς-Μπόχουμ 2-1

    (29΄ Νταμ, 71΄ πεν. Αζαουάγκ - 86΄ Ζντέμπελ)

    Ανόβερο-Βέρντερ Βρέμης 13/8

    Βόλφσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 13/8


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 August 2006 - 20:50:17 UTC