Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο "κόκκινο"
  • [02] Πυρκαγιές στη Ζάκυνθο
  • [03] Έκρηξη σε αγορά της Μόσχας
  • [04] Τραγωδία στην Αίγυπτο
  • [05] Κύμα καύσωνα και στα Βαλκάνια
  • [06] Δεύτερος γύρος για το Κονγκό
  • [07] Προδοσία τα αντίποινα
  • [08] Τελευταία χρονιά του "ευρωπαίου" Ρίμπο

    [01] Κοινωνία

    Πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη

    Στο "κόκκινο"

    21/8/2006 7:26:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET 105.8 - ΑΠΕ

    Η θερμότερη ημέρα του φετινού καλοκαιριού θα είναι η σημερινή, καθώς στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα αγγίξει ακόμη και τους 42 βαθμούς, με τα αυγουστιάτικα μελτέμια να εξασθενούν. Σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια, ενώ αισθητή πτώση θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα απο το βράδυ της Τρίτης. Σε επιφυλακή παραμένουν τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. Στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού συνιστάται η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας, ενώ κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες διαθέτουν οι νομαρχίες και οι δήμοι, έως τις 8 το βράδυ.

    Οι πολίτες, πάντως, φαίνεται ότι ακολούθησαν τις συστάσεις των ειδικών, καθώς την Κυριακή δεν καταγράφηκε κανένα περιστατικό που να έχει σχέση με τον καύσωνα. Στο μεταξύ, άριστη είναι μέχρι στιγμής η λειτουργία του δικτύου της ΔΕΗ, καθώς δεν έχουν παρατηρηθεί διακοπές ρεύματος.

    Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να καλούν το 1539 της Νομαρχίας Αθηνών και το 210-69.28.378. όπως, επίσης, και τη Νομαρχία Πειραιά στο 800 11 40 50 60.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Καμίνι" η χώρα

    [02] Κοινωνία

    Πυρκαγιές στη Ζάκυνθο

    21/8/2006 8:37:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Με πυρκαγιές να μαίνονται σε τρία διαφορετικά μέτωπα - δύο στην περιοχή του δήμου Ελατιών και μία στην περιοχή Ζακυνθινού - ξημέρωσε η σημερινή ημέρα για τους κατοίκους της Ζακύνθου. Πάντως, αυτή την ώρα, δεν κινδυνεύουν κατοικίες, όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Ζακύνθου, Νικήτας Θεοφιλόπουλος. Την έκταση της καταστροφής από τη φωτιά κοντά στο χωριό Ελληνικό, η οποία βρίσκεται σε ύφεση, υπολογίζουν και οι κάτοικοι της Αρκαδίας. Στη μάχη με τις φλόγες συμμετείχε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, αποτελούμενη από έξι αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και 50 πυροσβέστες με 18 οχήματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μάχη με τις φλόγες

    [03] Κόσμος

    Με τουλάχιστον επτά νεκρούς

    Έκρηξη σε αγορά της Μόσχας

    21/8/2006 10:30:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- Associated Press

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν από έκρηξη, που σημειώθηκε το πρωί στην αγορά της Μόσχας, Τσερκίζοβο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών, μεταξύ των θυμάτων είναι τρία παιδιά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια της έκρηξης. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες πιθανόν να οφείλεται σε έκρηξη φυσικού αερίου.

    [04] Κόσμος

    Με περισσότερους από 80 νεκρούς

    Τραγωδία στην Αίγυπτο

    21/8/2006 9:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/8/2006 11:26:51 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- ΒΒC- Associated Press- AFP- ΑΠΕ

    Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στο Δέλτα του Νείλου, βόρεια του Καΐρου με αποτέλεσμα τουλάχιστον 80 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 να τραυματιστούν, όπως αναφέρουν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Περίπου 25 ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο της σύγκρουσης, ενώ πολλοί είναι και οι συγγενείς επιβατών, που έχουν μεταβεί εκεί προκειμένου να μάθουν νέα για τους δικούς τους. Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι δύο αμαξοστοιχίες κινούνταν στην ίδια γραμμή και κατευθύνονταν προς το Κάιρο. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους η δεύτερη προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στην προπορευόμενη, κοντά στην πόλη Καλιούμπ, 20 χιλιόμετρα βόρεια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα το ένα τρένο να εκτροχιαστεί και να ανατραπεί. Η μία αμαξοστοιχία είχε αναχωρήσει από την πόλη Μανσούρα (130 χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου) και η άλλη από την πόλη Μπένα (50 χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου).

    Το τρίτο δυστύχημα σε ένα χρόνο

    Πρόκειται για το τρίτο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο αυτό το χρόνο. Στο προηγούμενο το Μάιο, 45 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί , όταν επιβατηγό τρένο είχε προσκρούσει σε ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, ενώ το Φεβρουάριο 20 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί κατά τη σύγκρουση δύο τρένων.

    Το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα χρονικά της Αιγύπτου είχε σημειωθεί το 2002, όταν περίπου 360 άνθρωποι σκοτώθηκαν, από φωτιά σε επτά βαγόνια αμαξοστοιχίας. Η σιδηροδρομική εκείνη τραγωδία είχε οδηγήσει στην παραίτηση του υπουργού Συγκοινωνιών και του επικεφαλής του Εθνικού Δικτύου Σιδηροδρόμων.

    [05] Κόσμος

    Κύμα καύσωνα και στα Βαλκάνια

    21/8/2006 11:30:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    "Συναγερμός" έχει σημάνει και στα Βαλκάνια, όπου αυξάνονται τα θανατηφόρα περιστατικά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Σε τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί στην Βουλγαρία από τον καύσωνα, στη Φιλιππούπολη, το Ρούσε και την Μοντάνα. Την ίδια ώρα, το θερμόμετρο ανεβαίνει στην Ρουμανία και στα Σκόπια, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για αιφνίδια μεταστροφή. Ήδη, οι καταιγίδες στην Ουγγαρία άφησαν δύο νεκρούς.

    Πενήντα πολίτες της Ρουμανίας κατέρρευσαν στον δρόμο, με υπέρταση ή καρδιακά προβλήματα. Σύμφωνα με το νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, αρκετά ήταν τα άτομα νεαρής ηλικίας που βρέθηκαν λιπόθυμα στους δρόμους.

    Το Κέντρο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ρουμανίας εξέδωσε νέα προειδοποίηση σε 20 νομαρχίες, όπου η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

    Στα Σκόπια, το θερμόμετρο παραμένει στους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο αναμένεται ραγδαία μεταβολή.

    Την ίδια ώρα, στην Ουγγαρία, η ξαφνική καταιγίδα, προκάλεσε πανικό. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώση δέντρων και 25 τραυματίστηκαν, ανήμερα της εθνικής επετείου της χώρας, η οποία βρέθηκε στο έλεος ακραίων καιρικών φαινομένων.

    [06] Κόσμος

    Δεύτερος γύρος για το Κονγκό

    21/8/2006 7:07:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - BBC - ΑΠΕ

    Στον δεύτερο γύρο θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, καθώς στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή, κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε το απαραίτητο 50% ώστε να εκλεγεί. Συγκεκριμένα, ο νυν πρόεδρος της χώρας, Ζοζέφ Καμπίλα, συγκέντρωσε το 44,81% των ψήφων, με τον κύριο αντίπαλό του και πρώην ηγέτη των ανταρτών, Ζαν-Πιέρ Μπέμπα, να συγκεντρώνει το 20,03%, και τον 80χρονο βετεράνο πολιτικό, Αντουάν Γκιζένγκα, στην τρίτη θέση με 13,06%. Ο δεύτερος γύρος, στον οποίο θα αντιπαρατεθούν οι Καμπίλα και Μπέμπα, ορίστηκε για τις 29 Οκτωβρίου, ενώ, η συμμετοχή κατά τη χθεσινή ημέρα των προεδρικών εκλογών ανήλθε στο 70% των 25 εκατ. εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Σύμφωνα με τους παρατηρητές επρόκειτο για "δημοκρατικές" εκλογές, τις πρώτες σε αυτό το πολιτικό κλίμα μετά το 1960 στη Λ.Δ. του Κονγκό.

    Ωστόσο, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο το βράδυ της Κυριακής στην πρωτεύουσα Κινσάσα, κατά τη διάρκεια σφοδρών ανταλλαγών πυρών.

    Στις 30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν και βουλευτικές εκλογές , για 500 έδρες στη νέα βουλή, με τα αποτελέσματα να αναμένονται κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: DR Congo outcome forces run-off

    Washington Post: President Faces Runoff in Congo

    [07] Μ. Ανατολή

    Ανησυχία στη Μ. Ανατολή

    Προδοσία τα αντίποινα

    21/8/2006 8:06:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - BBC - ΑΠΕ - ΝΕΤ 105.8

    Προδοσία θα θεωρείται στο εξής κάθε επίθεση αντιποίνων κατά του Ισραήλ, προειδοποίησε την Κυριακή η κυβέρνηση του Λιβάνου, την ώρα που ο ΟΗΕ έκανε λόγο για παραβίαση της εκεχειρίας, αναφερόμενος στην ισραηλινή επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ, το Σάββατο, στον ανατολικό Λίβανο. Στο μεταξύ, σημαντική βοήθεια για την ανασυγκρότηση του Λιβάνου, υποσχέθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου, που συνεδρίασαν στο Κάιρο. Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Ολμέρτ, ζήτησε από τον Ιταλό ομόλογό του, Ρομάνο Πρόντι, την ανάληψη της ηγεσίας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών από την Ιταλία. Εξάλλου, μέχρι στιγμής, η Γαλλία φαίνεται απρόθυμη να αποστείλει σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή. Σημειώνεται ότι αύριο, μετά από γαλλικό αίτημα, θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να λάβει οριστικές αποφάσεις σχετικά με τη συνεισφορά των "25" στη διεθνή δύναμη.

    Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης

    Tην ίδια ώρα, τα σκάνδαλα που συγκλονίζουν την κυβέρνηση Ολμέρτ, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητα του σε ελεύθερη πτώση, δεν φαίνεται να έχουν τέλος. Αργά την Κυριακή, από το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοινώθηκε ότι παρελήφθη η επιστολή, με την οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάϊμ Ραμόν, υπέβαλε στον πρωθυπουργό την παραίτησή του.

    Η υποβολή παραίτησης από τον κ. Ραμόν συνέπεσε χρονικώς με την "διαρροή" από επίσημους νομικούς κύκλους στην Ιερουσαλήμ ότι θα προχωρήσει η εναντίον του δικαστική δίωξη, με την κατηγορία ότι παρενόχλησε την γραμματέα του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Παραβίαση της εκεχειρίας"

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τελευταία χρονιά του "ευρωπαίου" Ρίμπο

    21/8/2006 8:51:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Λίγο μετά το πέσιμο της αυλαίας της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, στην οποία ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ξεκίνησε "με το δεξί" την προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων, ο Βραζιλιάνος άσος Ριβάλντο ξεκαθάρισε, ότι αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά στην Ευρώπη. Ο σούπερ σταρ των "ερυθρολεύκων", που δικαίως μαζί με τον "πράσινο" πλέον Σαλπιγγίδη, ήταν τα πρόσωπα που έκλεψαν την παράσταση με το καλημέρα του πρωταθλήματος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΝΕΤ "Αθλητική Κυριακή" είπε μεταξύ άλλων ότι μετά από μία δεκαετή λαμπρή καριέρα στην "Γηραιά Ήπειρο" με τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου θα επιστρέψει στη "χώρα του "καφέ".

    Θέλει ξανά το πρωτάθλημα

    "Θα είναι η τελευταία μου σεζόν στην Ελλάδα και την Ευρώπη" τόνισε σε δηλώσεις του στην πρώτη φετινή εκπομπή της "Αθλητικής Κυριακής", ο Βραζιλιάνος άσος και συμπλήρωσε: " Μετά από 10,5 χρόνια στην Ευρώπη, θα επιστρέψω στη Βραζιλία στο τέλος της σεζόν. Σκέφτομαι ομάδικά και όχι ατομικά. Με ενδιαφέρει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να κάνουμε κάτι καλύτερο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    Φέτος έγιναν καλές μεταγραφές στον Ολυμπιακό, κάναμε καλή προετοιμασία και ο προπονητής γνωρίζει πλέον καλά την ομάδα. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ" υποστήριξε ο Ρίμπο, ο οποίος με δύο προσωπικά γκολ "ξελάσπωσε" το Σάββατο τον Ολυμπιακό, που στο "Καραϊσκάκη" ξεπέρασε με 2-1 το εμπόδιο της σκλητροτράχηλης Σκόντα Ξάνθης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παραλίγο γρουσούζικη η 13η πρεμιέρα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 August 2006 - 8:50:36 UTC