Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή – Παυλόπουλου
  • [02] Οι βάσεις εισαγωγής ΑΕΙ και ΤΕΙ
  • [03] Κρεμάστηκε στο κελί του
  • [04] Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον οκτώ
  • [05] Άρχισε η νέα δίκη του Σαντάμ
  • [06] Πρόταση της Λίβερπουλ για Χριστοδουλόπουλο
  • [07] Κορυφαίος της πρεμιέρας ο Κασναφέρης
  • [08] Αρχίζουν οι μάχες του Κυπέλλου
  • [09] "Άναψαν τις μήχανες" οι "πράσινοι"
  • [10] Κλήρωσε για την α' φάση του Κυπέλλου
  • [11] Στους "16" πέρασαν Αργεντινή, Ανγκόλα
  • [12] Πρώτη νίκη για τους "σαμουραϊ"
  • [13] Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Ισπανοί
  • [14] Παγκόσμιες επιδόσεις για Φέλπς, Χάνσον
  • [15] Ρεβάνς και πρόκριση θέλει ο Μπάγεβιτς
  • [16] Αμίαντος σε νοσοκομεία του Πειραιά
  • [17] Αλλοιωμένα κοτόπουλα στο Τζάνειο
  • [18] Όλα του γάμου δύσκολα

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή Παυλόπουλου

    21/8/2006 12:26:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, είχε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών του κ. Καραμανλή με υπουργούς για την 71η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις προετοιμασίες ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ενώ στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στην πρόταση Πολύδωρα για τη ρύθμιση των κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας.

    Σε ότι αφορά την προετοιμασία για τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι όλα ετοιμάζονται, ώστε οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόταση Πολύδωρα για διάλογο σχετικά με τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η πρόταση είναι σωστή και δημοκρατική, καθώς καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους για διάλογο, σημειώνοντας ότι όποιος την αρνείται δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να υπεκφεύγει, αφού στον διάλογο μπορεί να καταθέσει την άποψή του ακόμη και αν είναι αντίθετη.

    Σε άλλη ερώτηση, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση με βάση επιστολή και του Κώστα Σημίτη σκεφτόταν να λάβει τα ίδια μέτρα, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που βρίσκεται στην αντιπολίτευση ξεχνά όσα έκανε στην κυβέρνηση.

    [02] Κοινωνία

    Την Πέμπτη

    Οι βάσεις εισαγωγής ΑΕΙ και ΤΕΙ

    21/8/2006 1:49:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Στη δημοσιότητα θα δοθούν την Πέμπτη τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων εξετάσεων. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας στη 13.00 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Καραμάνος, θα ανακοινώσει τις βάσεις των σχολών και τα ονόματα των επιτυχόντων, ενώ σχετικοί πίνακες θα αναρτηθούν στα λύκεια της χώρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των βαθμολογητών θα παρατηρηθούν αυξομειώσεις των βάσεων και στα πέντε επιστημονικά πεδία, ενώ φέτος θα κινηθούν ψηλά τα περιζήτητα τμήματα. Συγκεκριμένα, στο 1ο επιστημονικά πεδίο ψηλά θα κινηθούν οι νομικές σχολές, στο 2ο και 4ο οι πολυτεχνικές σχολές και τα τμήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, στο 3ο οι ιατρικές σχολές και στο 5ο επιστημονικό πεδίο, οι οικονομικές σχολές αλλά και τα ΤΕΙ με συναφή αντικείμενο σπουδών. Τέλος, ψηλά θα κινηθούν οι βάσεις και στις στρατιωτικές σχολές και τα παιδαγωγικά τμήματα καθώς οι υποψήφιοι επιδιώκουν την άμεση επαγγελαμτική αποκατάσταση.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων

    [03] Κοινωνία

    ΄Ενας 32χρονος από την Αλγερία

    Κρεμάστηκε στο κελί του

    21/8/2006 2:18:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στο κελί του αστυνομικού τμήματος Ακροπόλεως απαγχονίστηκε νωρίς το πρωί 32χρονος από την Αλγερία. O άνδρας ζούσε παράνομα στην Ελλάδα και είχε συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών. Ο αυτόχειρας έδεσε τη μπλούζα του στα κάγκελα του κελιού, με αποτέλεσμα το θάνατό του.

    [04] Κόσμος

    Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον οκτώ

    21/8/2006 7:02:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Η βρετανική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατική συνωμοσία για την διάπραξη ανθρωποκτονιών μέσα σε αεροπλάνα της γραμμής, εναντίον οκτώ ανθρώπων που έχουν συλληφθεί για πιθανολογούμενη τρομοκρατική συνωμοσία κατά επιβατικών αεροσκαφών. Σε τρεις άλλους από τους 23 υπόπτους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για άλλα γεγονότα βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου. Έντεκα άνθρωποι παραμένουν υπό στενή παρακολούθηση, και μια γυναίκα απηλλάγη των κατηγοριών. "Η έρευνα απέχει ακόμη πολύ από την ολοκλήρωσή της, το εύρος της είναι τεράστιο", υπογράμμισε ο Πίτερ Κλάρκ, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιάρντ. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι 400 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 200 φορητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν. Επίσης ηλεκτρονικά υλικά και χημικά προϊόντα που χρησιμεύουν στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών βρέθηκαν στη διάρκεια των ερευνών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θα απαγγελθούν κατηγορίες

    [05] Ιράκ

    Για τη γενοκτονία Κούρδων χωρικών

    Άρχισε η νέα δίκη του Σαντάμ

    21/8/2006 12:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/8/2006 1:01:56 μμ)

    Πηγή: Reuters- ΒΒC- ΑΠΕ

    Άρχισε σήμερα στη Βαγδάτη η δίκη του πρώην ηγέτη, του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν και έξι στελεχών του καθεστώτος του για γενοκτονία δεκάδων χιλιάδων κούρδων χωρικών στο βόρειο Ιράκ κατά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις "Ανφάλ" από το 1987 μέχρι το 1988. Σημειώνουμε, ότι συνολικά στις επιχειρήσεις αυτές σκοτώθηκαν 100.000 άνθρωποι. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Ιράκ ούτε αποδέχθηκε ούτε απέρριψε τις εναντίον του κατηγορίες, ενώ αμφισβήτησε για ακόμη μια φορά τη νομιμότητα του δικαστηρίου, το οποίο χαρακτήρισε "δικαστήριο κατοχής". Επίσης αρνήθηκε να δηλώσει το όνομά του, λέγοντας "ξέρετε ποιο είναι το όνομά μου". Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Αμπντουλάχ Αλί αλ-Αλούς έγραψε, ότι ο κατηγορούμενος αρνείται την ενοχή του. Συγκατηγορούμενος του πρώην ηγέτη του Ιράκ είναι ένας από του εξαδέλφους του Αλι Χάσαν αλ Ματζίντ, γνωστός ως "Χημικός Αλι".

    Οι επτά εναγόμενοι, κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ενώ ο Σαντάμ και ο αλ Ματζίντ αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της γενοκτονίας.

    Όλες οι βασικές κατηγορίες επισείουν τη θανατική ποινή.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρόταση της Λίβερπουλ για Χριστοδουλόπουλο

    21/8/2006 7:18:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο ΠΑΟΚ πριν μερικές εβδομάδες, αναφορικά με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αξίωσε επίσημη πρόταση από την Λίβερπουλ και αυτή ήρθε σήμερα κανονικά από την έδρα της βρετανικής ομάδας. Η πρόταση που έγινε στην βορειοελλαδική ομάδα από την Λίβερπουλ, προβλέπει 150 χιλιάδες ευρώ για την απόκτηση του 20χρονου ποδοσφαιριστή και πριμ 100 χιλιάδων ευρώ, όταν αυτός συμπληρώσει 10 επίσημους αγώνες με την αγγλική ομάδα, 200 χιλιάδων όταν συμπληρώσει 20 αγώνες και 300 χιλιάδες όταν ο Χριστοδουλόπουλος συμπληρώσει 30 αγώνες με την Λίβερπουλ. Ακόμα με βάση την προσφορά, ο ΠΑΟΚ θα εισπράξει το 20% των χρημάτων που θα στοιχίσει μια οποιαδήποτε μελλοντική μετακίνηση του Χριστοδουλόπουλου σε άλλη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το τι θα πράξει στην πρόταση αυτή, ωστόσο ο ίδιος ο Χριστοδουλόπουλος απέχει των προπονήσεων της ομάδας του, εδώ και περίπου ένα μήνα. Ο ποδοσφαιριστής δέχτηκε τις προσκλήσεις των ανθρώπων της ΠΑΕ να επιστρέψει στο πρόγραμμα προετοιμασίας μαζί με τους συμπαίκτες του και είναι πιθανό, ακόμα και από σήμερα ή στις επόμενες μέρες να γυρίσει στο πρόγραμμα. Υπενθυμίζεται ό,τι ο ποδοσφαιριστής κατέθεσε προσφυγή κατά του ΠΑΟΚ η οποία εκκρεμεί και δεν έχει εκδικαστεί ακόμα.

    Σήμερα επέστρεψε από την Ουγγαρία ο Σαντόρ Τόργκελε, που μπαίνει στο πρόγραμμα προετοιμασίας της νέας του ομάδας. Σήμερα επίσης κατεβλήθησαν χρήματα σε ποδοσφαιριστές και έγιναν ρυθμίσεις οφειλών. Ετσι ο Γιασεμάκης Γιασεμή, ο Διονύσης Χασιώτης και ο Ηλίας Χαραλάμπους έλαβαν τα μισά από τα χρήματα που τους οφείλονταν με την ρύθμιση να λάβουν τα υπόλοιπα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους και απέσυραν οι δυο πρώτοι τις προσφυγές τους που εκκρεμούσαν στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κορυφαίος της πρεμιέρας ο Κασναφέρης

    21/8/2006 4:11:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο Γιώργος Κασναφέρης, ο οποίος "σφύριξε" την αναμέτρηση του Παγκρήτιου Σταδίου ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Ιωνικό, πήρε την καλύτερη βαθμολογία στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Ο παρατηρητής της συνάντησης, Μ. Ματσούκας (Ευβοίας), βαθμολόγησε τον Αθηναίο ρέφερι με 9,3 και τους βοηθούς του (Καραπαναγιώτης, Μαστροδήμας) με 9. Τη μικρότερη βαθμολογία πήρε ο Μιχάλης Γερμανάκος του συνδέσμου Αθηνών, αφού οι λάθος υποδείξεις του σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα Λάρισα-Άρης υποχρέωσαν τον παρατηρητή Β. Νικάκη (Αιτωλοακαρνανίας) να τον βαθμολογήσει με 7,7.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αρχίζουν οι μάχες του Κυπέλλου

    21/8/2006 3:11:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΕΠΟ

    Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, περιόδου 2006-2007. Σύμφωνα με την κλήρωση των τεσσάρων πρώτων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας 2006-2007, σε αυτές θα συμμετάσχουν, τμηματικά, οι ομάδες της Γ΄, της Β΄ και της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (όλοι οι αγώνες είναι απλοί). Σημειώνεται ότι, όπως προβλεπόταν από την προκήρυξη της διοργάνωσης, από την 1η και τη 2η φάση εξαιρέθηκαν συνολικά δύο ομάδες (στην 1η κληρώθηκε η Ιεράπετρα και στην 2η φάση ο Πανσερραϊκός). Στην εν λόγω φάση θα λάβουν μέρος οι 33 ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και θα διεξαχθούν 16 απλοί αγώνες. Η Ιεράπετρα και οι 16 νικήτριες ομάδες, σύνολο 17 ομάδες, θα περάσουν στη 2η φάση της διοργάνωσης.

    Το πρόγραμμα της α' φάσης

    26/08/2006 Μυτιλήνης 17:30 Αιολικός-Ρόδος 26/08/2006 Ριζούπολης 17:30 Απόλλων Σμ.-Πολύκαστρο 26/08/2006 Φ. Αραβαντινού 17:30 Θύελλα Πατρών- Αναγ. Καρδίτσας 26/08/2006 Αχαρνών 17:30 Αχαρναϊκός-Αγ. Δημήτριος 26/08/2006 Περαίας 17:30 ΠΑΟΝΕ-Λαμία 26/08/2006 Κορωπίου 17:30 Κορωπί-Θερμαϊκός 26/08/2006 Ρόδου 17:30 Διαγόρας-Εν. Θράκης 27/08/2006 Μεγάρων 17:30 Βύζας-Ναυπακτιακός 27/08/2006 ΕΑΚ Βόλου 17:30 ΑΣΚ Ολυμπιακός-Ηλιούπολη 27/08/2006 Αρτας 17:30 Αναγ. Αρτας-Καβάλα 27/08/2006 Τρικάλων 17:30 Τρίκαλα-Θήβα 27/08/2006 Κομοτηνής 17:30 Δόξα Γρατινης-Πιερικός 27/08/2006 "Οι Ζωσιμάδες" 17:30 ΑΕ Γιάννενα-Παναχαϊκή 27/08/2006 Παιναιτωλικού 17:30 Παναιτωλικός-Ανδρούτσος Γραβιάς 27/08/2006 Πύργου 17:30 Πανηλειακός-Εθνικός Κατερίνης 30/08/2006 Ατσαλένιου 17:30 Ατσαλένιος-Δόξα Δράμας

    [09] Μπάσκετ

    "Άναψαν τις μήχανες" οι "πράσινοι"

    21/8/2006 2:44:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: www.paobc.gr

    Με πολλές απουσίες λόγω των διεθνών που συμμετέχουν με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της χώρας τους στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, άρχισε σήμερα το πρωϊ στο κλειστό του ΟΑΚΑ υπό την επίβλεψη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και των συνεργατών του, η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Στην"«πρώτη" των πρωταθλητών το παρών έδωσαν οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Δημήτρης Παπανικολάου, Ντούσαν Σάκοτα, Βασίλης Ξανθόπουλος, Ντέγιαν Τομάσεβιτς και Ραϊμούνας Σισκάουσκας, ενώ μαζί τους προπονήθηκαν και ορισμένοι παίκτες που θα βοηθήσουν αυτό το διάστημα όπως είναι οι Αμάτο και Βαλάφας καθώς και οι έφηβοι Μουμπάρακ, Δελής, Παναγιωτόπουλος, Αντωνόπουλος και Λακασάς. Από την σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού απουσίασαν οι Αμερικανοί Μάικ Μπατίστ, Τόνι Ντελκ και οι διεθνείς Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Χατζηβρέττας, Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Σάνι Μπετσίροβιτς και Ρομπέρτας Γιαβτόκας. Στην προπόνηση παραβρέθηκε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ο οποίος είχε και μία σύντομη συνομιλία με τους παίκτες και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

    Ζοτς: "Θα δώσουμε απαντήσεις στο γήπεδο"

    Μετά το τέλος της πρώτης φετινής προπόνησης, ο Σέρβος τεχνικός του "τριφυλλιού", Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της προετοιμασίας αλλά και στους φετινούς στόχους της ομάδας. "Έχουμε μία σύνθεση ανάγκης λόγω των πολλών απουσιών και σίγουρα χρειάζεται χρόνος...", τόνισε αρχικά ο "Ζοτς" για να συνεχίσει: "Περάσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι όσον αφορά τη στελέχωση της ομάδας, όμως πήραμε τους παίκτες που θέλαμε και στο σημείο αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο για τις προσπάθειες τους στο μεταγραφικό παζάρι. Έχουμε αρκετούς απόντες και για τον λόγο αυτό έχουμε μαζί μας κάποιους παίκτες που δεν έχουν συμβόλαιο αυτήν την εποχή και παίκτες από την εφηβική ομάδα για να μας βοηθήσουν στις προπονήσεις, όμως σίγουρα το βάρος θα πέσει στους 6 παίκτες της πρώτης ομάδας.

    Η πρώτη εβδομάδα θα βγει με προπονήσεις στο γήπεδο λόγω της μεγάλης ζέστης, ενώ οι παίκτες θα περάσουν και από ιατρικές εξετάσεις και από την επόμενη εβδομάδα η προετοιμασία θα συνεχιστεί σε κανονικούς ρυθμούς, σαν να είμαστε ...στο εξωτερικό. Με αυτήν την σύνθεση που έχουμε θα δώσουμε κάποια φιλικά ματς και μετά όταν ενσωματωθούν και οι διεθνείς τα παιχνίδια θα είναι πιο δυνατά".

    Σε ερώτηση σχετικά με την ενίσχυση του Ολυμπιακού ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έστειλε το μήνυμα του: "Εμείς τις απαντήσεις τις δίνουμε μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να κάνουμε την δουλειά μας, ο κόσμος να είναι κοντά και να τον αυξήσουμε με τις επιτυχίες μας και η ομάδα να μάχεται σε κάθε παιχνίδι".

    Σισκάουσκας: "Θέλω να πετύχουμε τα πάντα"

    Από την πλευρά του ο Λιθουανός άσος, Ραϊμούνας Σισκάουσκας τόνισε μεταξύ άλλων: "Είναι πολύ καλές οι εντυπώσεις μου από την ομάδα. Θα βοηθήσω όσο μπορώ και να παίξω όσο καλύτερα γίνεται. Όλοι περιμένουν πολλά από την ομάδα σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα. Είμαστε καλή ομάδα με σπουδαίο προπονητή και φιλοδοξίες και στόχος μας είναι να νικήσουμε όσο πιο πολλά ματς μπορούμε. Θέλω να πετύχουμε τα πάντα", είπε ο Λιθουανός φόργουορντ, ενώ ο αρχηγός Φραγκίσκος Αλβέρτης επεσήμανε: "Είναι μία νέα χρονιά και πολύ ενδιαφέρουσα, το πρωτάθλημα θα έχει άλλο χρώμα και εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Οι στόχοι μας είναι ίδιοι και φέτος, είμαστε μαθημένοι στην πίεση και θα τα καταφέρουμε και φέτος... ".

    Στους παίκτες εξάλλου που έδωσαν το παρών στην πρώτη του "τριφυλλιού" καλή αγωνιστική χρονιά ευχήθηκε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού συνομίλησε με τον Σισκάουσκας τον οποίον καλωσόρισε στην ομάδα και του ευχήθηκε τα καλύτερα, ενώ ευχαρίστησε και τους παίκτες, που μπορεί να μην είναι μέλη της πρώτης ομάδας των "πρασίνων" αλλά θα την βοηθήσουν με την παρουσία τους στις προπονήσεις. Τέλος έκανε ειδική αναφορά στον Φραγκίσκο Αλβέρτη τον οποίον ευχαρίστησε για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα και τον χαρακτήρισε "παράδειγμα προς μίμηση" για όλους. Και κατέληξε τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο "Φράγκι" θα είναι στην ομάδα "όσο βαστάνε τα πόδια του και αντέχει"!.

    [10] Μπάσκετ

    Κλήρωσε για την α' φάση του Κυπέλλου

    21/8/2006 2:13:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη στιγμή που οι διεθνείς της πρωταθλήτριας Ευρώπης, κυνηγάνε τη διάκριση στο Μοντομπάσκετ της Ιαπωνίας, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση της Α Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών. Στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Ανδρέα Μιαούλη, του αντιπρόεδρου, Μιχάλη Βιντζηλαίου, και του Γενικό Γραμματέα, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, απείχαν από την κληρωτίδα οι ομάδες της Α1 Ανδρών, καθώς στην αρχή της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί σε 4 αγωνιστικές θα αναμετρηθούν 32 ομάδες της Α2 και της Β Εθνικής Ανδρών. Η αυλαία της διοργάνωσης θα ανοίξει στις 10 Σεπτεμβρίου με 16 αναμετρήσεις.

    Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

    1η αγωνιστική (10/9) 1. Ιωνικός Νίκαιας-ΚΑΟΔ 2. Σπόρτιγκ-Χαλκίδα 3. Αλιμος-Παγκράτι 4. Σιάτιστα-Δάφνη 5. Πανερυθραϊκός-Ξάνθη 6. Αιγινιακός-Ηρακλής 7. Νήαρ Ηστ-Ίκαροι Σερρών 8. ΑΣΕ Δούκα-Τρίκαλα 2000 9. Περιστέρι-Ρέθυμνο 10. Ποσειδών-Ηλυσιακός 11. Πανόραμα-ICBS 12. Εθν. Ολυμπιακός-Μίλων 13. Κομοτηνή-Ερμής Λαγκαδά 14. Π. Φάληρο-Ιωνικός Λαμίας 15. Αμύντας-ΜΕΝΤ 16. Κεραυνός Αιγίου-Κολοσσός Ρόδου

    2η αγωνιστική (13/9)

    17. Ν15-Ν11 18. Ν9-Ν7 19. Ν3-Ν14 20. Ν16-Ν6 21. Ν2-Ν5 22. Ν4-Ν8 23. Ν10-Ν1 24. Ν13-Ν12

    3η αγωνιστική (17/9)

    25. Ν21-Ν19 26. Ν22-Ν24 27. Ν17-Ν20 28. Ν18-Ν23

    4η αγωνιστική (20/9)

    29. Ν27-Ν26 30. Ν25-Ν28

    [11] Μπάσκετ

    Στους "16" πέρασαν Αργεντινή, Ανγκόλα

    21/8/2006 10:18:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την πρόκρισή τους στους "16" του ιαπωνικού Μουντομπάσκετ πανηγυρίζουν εδώ και λίγη ώρα Αργεντινή και Ανγκόλα. Η παρέα του ΝΒΑer Μανού Τζινόμπιλι, σαν σε προπόνηση, επικράτησε στο τρίτο της παιχνίδι στο γήπεδο του Σενταϊ με 96-54 επί της Βενεζουέλας πέτυχε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις του ομίλου και πλέον φιγουράρει στην πρώτη θέση του Α' ομίλου. Ομοίως στο πλαίσιο του Β΄ομίλου η Ανγκόλα με την επιβλητική της νίκη 95-73 επί της Νέας Ζηλανδίας, έκανε το "τρία στα τρία" λίγο πριν συμπληρωθεί στην Χιροσίμα το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής με την αναμέτρηση Γερμανίας-Ισπανίας.

    Σε ρυθμούς προπόνησης οι "γκαούτσος"

    Χωρίς να ιδρώσει σε ένα ακόμη ματς του Α ομίλου, η Αργεντινή πέτυχε με 96-54 επί της Βενεζουέλας τη δεύτερη νίκη της στο παρκέ του "Sendai Gymnasium" και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί του ομίλου. Στο ματς της 2ης αγωνιστικής του ομίλου η "μπιανκοσελέστε", πραγματοποιώντας συντήρηση δυνάμεων για τη συνέχεια της διοργάνωσης, δεν είχε πρόβλημα απέναντι στον αντίπαλό της και σε ρυθμούς προπόνησης, πέτυχε το δύο στα δύο επί ιαπωνικού εδάφους. Για την παρέα του Τζινόμπιλι που έδωσε ρεσιτάλ στην άμυνα ο Βάλτερ Χέρμαν με 25 πόντους ήταν ο "εκτελεστής" της Βενεζούελας, που στο εν λόγω παιχνίδι βάλθηκε να "σπάσει το καλάθι" των "γκαούτσος".

    Η ομάδα του πρώην άσου του βόλεϊ, Νέστορ Σαλαζάρ, αποδείχθηκε "εκνευριστικά" άστοχη στα τρίποντα αφού στα 17 συνολικά σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του από τα 6.25μ, μόνο ένα βρήκε το στόχο του. Μοναδικός παίκτης της Βενεζουέλας που τελείωσε το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Ρίτσαρντ Λούγκο που πέτυχε 15 πόντους. Για την ιστορία το μοναδικό τρίποντο των ηττημένων σημείωσε ο Μπάριος που λίγο έλειψε να... σπάσει το φράγμα των 10π, καθώς έμεινε στους 9π.

    Στην τρίτη περίοδο της αναμέτρησης ο πάγκος της Αργεντινής "καρδιοχτύπησε" βλέποντας τον Άντρες Νοτσιόνι, μετά από σουτ να πέφτει "άτσαλα" σε πόδι αντιπάλου του και στη συνέχεια να σωριάζεται σφαδάζοντας στο παρκέ. Ο διεθνής της "μπιανκοσελέστε" που μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου από τους συμπαίκτες του γύρισε τον αστράγαλό του, αλλά ο τραυματισμός του όπως είπε και ο τεχνικός κ. Ερνάντες δεν εμπνέει σοβαρή ανησυχία και θα παίξει κανονικά στο επόμενο ματς με τη Νιγηρία (23/8).

    Τα δεκάλεπτα: 18-10, 39-21, 74-38, 96-54.

    ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σέρχιο Ερνάντες): Σκόλα 17, Τζινόμπιλι 5, Σάντσες 7 (1), Ομπέρτο 10, Χέρμαν 25 (3), Φερνάντες 3, Ντελφίνο 9 (3), Πριτζιόνι, Γκουτιέρες 2, Νοτσιόνι 5, Φαράμπελο 2, Βολκοβίσκι 11 (2).

    ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (Νέστορ Σαλαζάρ): Ντίαζ 6, Μασάδο 2, Μιγιάρες 2, Λούγκο 15, Αγκιλέρα 2, Τόρες 8, Σεντένο 2, Μαριάγκα 2, Βαλενίγια 6, Μπάριος 9 (1), Μπαγιόνα, Μόρις.

    "Χατ τρικ" και πρωτιά για τους Αφρικανούς

    Το διαβατήριο της για τους "16" του Παγκοσμίου πρωταθλήματος "σφράγισε" η Ανγκόλα η οποία στο πλαίσιο της 3ης ημέρας του Β ομίλου "βομβάρδισε" στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας με 95-73 την ομάδα της Ν. Ζηλανδίας και πέτυχε το χατ τρικ. Η μόνιμη πρωταθλήτρια της Αφρικανικής Ζώνης τα τελευταία χρόνια με "πρώτο βιολί" τον Εντουάρντο Μίνγκας που "φόρτωσε" με 27 πόντους το αντίπαλο καλάθι, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους Νεοζηλανδούς, που έδειχναν να τα έχουν χαμένα σε άμυνα και επίθεση, όπου το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο (συνολικά 22). Για την ομάδα της Ζώνης της Ωκεανίας, που μόνο με κάποιο θαύμα θα καταφέρει φέτος να επαναλάβει τον άθλο της 4ης θέσης στο Μουντομπάσκετ του 2002 (Ιντιανάπολις), τοπ σκόρερ αναδείχθηκε με 17 πόντους ο Πέρο Κάμερον.

    Τα δεκάλεπτα: 21-12, 49-32, 69-55, 95-73.

    ΑΝΓΚΟΛΑ (Αλμπέρτο Ντε Καρβάλιο): Σιπριάνο 7 (1), Μοράις 8 (2), Μπάρος 5 (1), Καρβάλιο 12 (4), Γκόμες 20, Νέτο 2, Μπουκάρ 2, Αλμέιδα 7 (1), Λουτόντα 5 (1), Μίνγκας 27 (2)

    ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ (Τόμας Μπάλντουιν): Ολσον 2, Πένι 15 (2), Χενάρε 8, Τζόουνς 11 (3), Βινιτάνα 2, Μπούσερ 2, Κάμερον 17 (2), Βουκόνα, Φρανκ 7, Μπράντσοου 9, Ράμπτον.

    [12] Μπάσκετ

    Πρώτη νίκη για τους "σαμουραϊ"

    21/8/2006 3:44:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Ζωντανές" στο κυνήγι της πρόκρισης στους "16" του Μουντομπάσκετ παρέμειναν η οικοδέσποινα ομάδα της "Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου" και η Γαλλία, που έριξαν νικηφόρα σε Χιροσίμα και Σινταϊ την αυλαία της 3ης αγωνιστικής του Β και Α ομίλου της διοργάνωσης. Οι γηπεδούχοι "Σαμουραϊ", παρουσία 5.000 θεατών επικράτησαν με 78-61 του Παναμά και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, ενώ οι "τρικολόρ", χωρίς να ανεβάσουν ταχύτητα ξεπέρασαν με 64-53 το εμπόδιο της Νιγηρίας και εκτός εξαιρετικού απροόπτου, πέρασαν "με το ένα πόδι" στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    Έκανε "σεφτέ" η Ιαπωνία του Παβλίσεβιτς

    Υπό την καθοδήγηση του γνωστού στο ελληνικό κοινό από την παλιότερη παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Παβλίσεβιτς αλλά και τη δύναμη της έδρας, η οικοδέσποινα του 15ου Μουντομπάσκετ, Ιαπωνία, πανηγύρισε πριν από λίγη ώρα την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Χάρις σε μία "βροχή" τρίποντων στο τρίτο δεκάλεπτο (5), η ασιατική ομάδα "πήρε κεφάλι" στο σκορ και, αφού εξασφάλισε μία διαφορά ασφαλείας, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη με 78-61 απέναντι στον Παναμά, ο οποίος έβρισκε λύσεις στην επίθεση μόνο από τον Ρούμπεν Ντάγκλας. Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου με 16 πόντους ήταν και ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων, οι οποίοι ουσιαστικά ετοιμάζουν τις... βαλίτσες της επιστροφής με 3 διαδοχικές ήττες. Από τους Ιάπωνες πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Κέι Ιγκαράσι με 18π.

    Τα δεκάλεπτα: 14-22, 36-33, 57-45, 78-61.

    ΙΑΠΩΝΙΑ (Ζέλικο Παβλίσεβιτς): Καουαμούρα 3 (1), Σακουράι 12, Ιγκαράσι 18 (2), Κασιουάγκι 5, Ορίμο 13 (3), Κ. Τακεούτσι 2, Αμίνο 8, Φουρούτα 6, Τζ. Τακεούτσι 11 (3)

    ΠΑΝΑΜΑΣ (Γκιγιέρμο Βέκιο): Γκάρσες 8, Περάλτα 4, Ντάγκλας 16 (2), Μ. Γκόμες, Ντάλεϊ Χιούιτ 9, Λεβί 4, Ντ. Γκόμες 2, Χικς 3, Κότα 6, Γκαρσία 4, Γιορέδα 5, Καρντένας.

    Στο... ρελαντί οι Γάλλοι

    Χωρίς να "φορτσάρει" η Γαλλία δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει στο Σεντάι την αντίσταση της Νιγηρίας και να φτάσει στη νίκη με 64-53, σε αναμέτρηση για την τρίτη αγωνιστική του Μουντομπάσκετ. Οι "τρικολόρ" με τοπ σκόρερ το Ζελαμπάλ (14 πόντους), έφτασαν έτσι τις δύο νίκες στον Α΄ όμιλο που τους φέρνουν μία ανάσα από την επόμενη φάση. Παρά την ήττα όμως για πρόκριση στους "16" ελπίζει και η Νιγηρία, καθώς "μετράει" δύο ήττες και μία νίκη. Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε με 15 πόντους ο Νιγηριανός Ουντόκα.

    Τα δεκάλεπτα: 17-7, 33-15, 47-36, 64-53.

    ΓΑΛΛΙΑ (Κλοντ Μπερζό): Γκομί 1, Ζελαμπάλ 14 (2), Ζανό 5 (1), Φουαρέ 3, Μ. Πιετρούς 4 (1), Ντιαρά 9 (3), Μποκολό 6 (2), Φ. Πιετρούς 3 (1), Πετρό 6, Ντιό 5, Βάις 8.

    ΝΙΓΗΡΙΑ (Σαμ Βίνσεντ): Ακόγκνον 1, Ιμπέκουε 8, Ογκούτσι 3 (1), Ουντόκα 15, Ερε 6, Βάρεμ, Νουόσου 4, Ομπασοχάν, Αβοτζόμπι, Μουονέκε 14 (1), Αναγκόνιε 2, Νουάνκουο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Ισπανοί

    Στους "16" πέρασαν Αργεντινή, Ανγκόλα

    [13] Μπάσκετ

    Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Ισπανοί

    21/8/2006 12:32:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Συγκάτοικος με την Ανγκόλα στην πρώτη θέση του Β ομίλου του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας είναι εδώ και λίγη ώρα η Ισπανία, που στο πέσιμο της αυλαίας της 3ης αγωνιστικής επικράτησε εύκολα με 92-71 της Γερμανίας και εξασφάλισε έτσι την πρόκρισή της στους "16" της διοργάνωσης. Η μεγάλη αναμέτρηση πλέον με την πρωταθλήτρια της Αφρικάνικης Ζώνης, που θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23/8. Στον Α όμιλο εξάλλου, όπου την πρώτη θέση έχει καπαρώσει η Αργεντινή, η Σερβία, έστω και στην 3η αγωνιστική, έκανε "σεφτέ" στο φετινό κορυφαίο ραντεβού του αθλήματος, συντρίβοντας με 104-57 το Λίβανο.

    Πάτησαν κορυφή οι "φούριος ρόχας"

    Για μια ακόμη φορά σε έναν αγώνα της Γερμανίας, αποδείχθηκε και στο παρκέ ότι "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη". Οι 14 πόντοι του "κούκου" των "πάντσερ", που ακούει στο όνομα του διεθνή των Ντάλας Μάβερικς, Ντίρκ Νοβίτσκι, δεν στάθηκαν αρκετοί στους Γερμανούς για να κοντράρουν τους Ισπανούς στο ματς του "Hiroshima Green Arena".

    Οι Ίβηρες με μαέστρο τον αρχηγό τους και άσο των Μέμφις Γκρίζλις, Πο Γκασόλ και τους Γκαρμπαχόσα, Ναβάρο να "γράφουν" ασταμάτητα από την γραμμή του τρίποντου κατάφεραν από την άρχή του αγώνα να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ και από περίοδο σε περίοδο να ανοίγουν την "ψαλίδα της διαφοράς", που τους χάρισε τελικά τη νίκη. Για τους Γερμανούς, ο πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, Πάτρικ Φέμερλινγκ με 9π. και ο Γκριν με τέσσερα τρίποντα και συνολικά 14 πόντους, προσπάθησαν να κρατήσουν μαζί με το Νοβίτσκι "όρθια" την ομάδα του Μπάουερμαν, που στο 22 μάλιστα με αντεπίθεση διαρκείας μείωσαν στον πόντο, 50-51.

    Τα δεκάλεπτα: 22-26, 41-48, 60-72, 71-92.

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Ντιρκ Μπάουερμαν): Ντεμιρέλ, Οκουλάγια 4 (1), Σούλτσε 2, Γκάρετ 7, Χέρμπερ 10 (2), Χάμαν 4 (1), Γκριν 14 (4), Ρόλερ 7 (1), Γκρούνχαϊντ, Φέμερλινγκ 9, Νοβίτσκι 14 (1), Γιάγκλα.

    ΙΣΠΑΝΙΑ (Χοσέ Βιθέντε Ερνάντεθ): Π.Γκασόλ 16, Φερνάντεζ 7 (1), Καμπέθας, Ναβάρο 19 (3), Καλντερόν 20 (2), Χιμένεθ 4, Σ.Ροντρίγκεθ 2, Μπ.Ροντρίγκεθ 2, Μ.Γκασόλ 3, Μουμπρού 7 (1), Γκαρμπαχόσα 12 (4).

    "Έκανε πάρτι" ο Μίλιτσιτς

    "Κάλλιο αργά παρά ποτέ λένε" εδώ και λίγη ώρα στο "στρατόπεδο" των Σέρβων οι παίκτες του γνωστού στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στους πάγκους της Α1 Ανδρών, Ντράγκαν Σάκοτα, που με το ευρύ 104-57, συνέτριψαν στο Σεντάι το Λίβανο και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στον Α όμιλο του Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. Οι απόγονοι της "μεγάλης των Πλάβι σχολής", μετά τα διαδοχικά αγωνιστικά "χαστούκια" από Νιγηρία και Γαλλία, "ξέσπασαν" στην ομάδα του Αμερικανού τεχνικού, Πολ Κάρτερ, που στην παρθενική της εμφάνιση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, έδειχναν να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στα τραγικά γεγονότα της πατρίδας τους, παρά στο παιχνίδι.

    Έτσι στο ματς της 3ης αγωνιστικής του ομίλου, ο διεθνής Σέρβος γίγαντας των Ορλάτο Μάτζικ, Ντάρκο Μίλιτσιτς (2.12μ.), εκμεταλλευόμενος τη διαφορά ύψους από τους αντιπάλους του "έκανε πάρτι" στη ρακέτα και με 20 πόντους στο α ημίχρονο οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη. Από τα "παιδιά του πολέμου", που θα παλέψουν πλέον με τη Βενεζουέλα για την αποφυγή της τελευταίας θέσης του ομίλου ξεχώρισε ο Ελ Χατίμπ με 12π.

    Τα δεκάλεπτα: 30-18, 55-33, 79-43, 104-57.

    ΣΕΡΒΙΑ/ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Ντράγκαν Σάκοτα): Πόποβιτς 11 (1), Αβντάλοβιτς 11 (2), Ραϊτσεβιτς 12 (1), Ρακόσεβιτς 6 (2), Ιλιτς 3, Τρίπκοβιτς 13 (3), Μίλιτσιτς 20 (1), Νίκολιτς 2, Μαρίνοβιτς 12 (4), Ασκραμπιτς 14, Πέροβιτς.

    ΛΙΒΑΝΟΣ (Πολ Κάρτερ): Αμπντελ-Νουρ 5, Τάουμπε, Φαχέντ 7 (1), Ελ Τουρκ 3 (1), Φεγκαλί 11 (1), Σαμάχα 7 (1), Βόγκελ 8, Φαχρεντίνε 2, Χουρί, Μπαλάα 2, Ελ Χατίμπ 12 (1).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στους "16" πέρασαν Αργεντινή, Ανγκόλα

    [14] Παγκόσμιες επιδόσεις για Φέλπς, Χάνσον

    21/8/2006 1:53:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Έσπασαν τα χρονόμετρα" στους αγώνες κολύμβησης του Ειρηνικού ο Αμερικανός, Μάικλ Φελπς και η συμπατριώτισσά του, Μπρένταν Χάνσεν, που με τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις στην Βικτόρια του Κανάδα, πέτυχαν δύο νέα παγκόσμια ρεκόρ. Στα 200μ. μικτής ατομικής ο Φέλπς ξεπέρασε τον εαυτό του, καθώς με χρόνο 1:55.84 βελτίωσε την προηγούμενη δική του επίδοση1:55.94, που είχε σημειώσει στις αρχές Αυγούστου του 2003 στους Παναμερικανικούς αγώνες. Ομοίως και η Χάνσεν στα 200μ πρόσθιο. Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με 2:08.74 στους Παναμερικανικούς αγώνες, στις αρχές του μήνα, στον Καναδά βελτίωσε το χρόνο της, τερματίζοντας πρώτη με χρόνο 2:08.50.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από Χάνσεν

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ρεβάνς και πρόκριση θέλει ο Μπάγεβιτς

    21/8/2006 2:32:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με τρεις ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ανοίγει αύριο η αυλαία των δεύτερων αναμετρήσεων για τον Γ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ, όπου η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ τη σκοτσέζικη Χαρτς, στη ρεβάνς του νικηφόρου 2-1 του Εδιμβούργου, που δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους "κιτρινόμαυρους". Αύριο πάντως θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί αγώνες των Βαλένθια-Σάλτσμπουργκ, Οσασούνα-Αμβούργο αλλά και το ματς, του Ερυθρού Αστέρα, της ομάδας του πρώην τεχνικού της "Ένωσης", Ντούσαν Μπάγεβιτς με την ιταλική Μίλαν. Στο πρώτο παιχνίδι της γ' προκριματικής φάσης οι "ροσονέρι" είχαν επιβληθεί με 1-0 στο Μιλάνο.

    Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

    ΤΡΙΤΗ

    Οσασούνα (Ισπανία)-Αμβούργο (Γερμανία) 0-0

    Βαλένθια (Ισπανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-1

    Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Μίλαν (Ιταλία) 0-1

    ΤΕΤΑΡΤΗ

    ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Χαρτς (Σκωτία) 2-1

    Αρσεναλ (Αγγλία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 3-0

    Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) 1-1

    Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 1-3

    Ρουζόμπεροκ (Σλοβακία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 0-3

    Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ)-Λιλ (Γαλλία) 0-3

    Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 0-1

    Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 0-0

    Κιέβο (Ιταλία)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) 0-2

    Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 2-5

    Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 2-2

    Αγιαξ (Ολλανδία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 2-1

    Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-2

    [16] Υγεία

    Εντατικοί έλεγχοι

    Αμίαντος σε νοσοκομεία του Πειραιά

    21/8/2006 4:41:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε επικίνδυνο βαθμό εντοπίστηκε αμίαντος σε νοσοκομεία του Πειραιά, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν την Δευτέρα κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων της Νομαρχίας Πειραιά. Στο Τζάννειο και στο Γενικό Νίκαιας "Αγιος Παντελεήμων" η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων προχώρησαν στη συλλογή ύποπτων δειγμάτων δομικών υλικών, τα οποία έχουν δοθεί για περαιτέρω ανάλυση. Από την αυτοψία των εποπτών υγείας της Νομαρχίαςς διαπιστώθηκε ότι στο Τζάννειο υπάρχει μια πρόχειρη κατασκευή και μια αποθήκη χρωμάτων κατασκευασμένες από πλάκες αμιαντοτσιμέντου που παρουσιάζουν φθορές. Στο Γενικό Νίκαιας φθαρμένες πλάκες αμιαντοτσιμέντου στεγάζουν ή χρησιμοποιούνται ως τοιχοποιία ορισμένων κατασκευών και εντοπίστηκαν πλάκες τοποθετημένες πρόχειρα ανάμεσα στα κτίρια, ενώ στο Μεταξά δεν εντοπίστηκαν ίχνη του επικίνδυνου υλικού. Οι σχετικές εκθέσεις των εποπτών υγείας αναφέρουν ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση των επικίνδυνων δομικών υλικών. Σύμφωνα με τη Νομαρχία Πειραιά, ο αμίαντος είναι φυσικό υλικό, το οποίο με τη φθορά και το πέρασμα του χρόνου καθίσταται επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

    [17] Υγεία

    Αλλοιωμένα κοτόπουλα στο Τζάνειο

    21/8/2006 4:20:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εκατό τριάντα οκτώ κιλά νωπό κοτόπουλο με αλλοιώσεις εντοπίστηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο, μετά από ελέγχους των κλιμακίων της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων της Νομαρχίας Πειραιά, καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία της διοίκησης του νοσοκομείου. Η επόπτρια υγιεινής του νοσηλευτικού ιδρύματος, διαπίστωσε ότι τα κοτόπουλα μετά την παραλαβή τους από την εταιρία "Νητσιάκος ΑΕΒΕ", ανέδιδαν δυσοσμία. Οι επόπτες της Νομαρχίας, πραγματοποίησαν ελέγχους και στο φορτηγό διανομής της εταιρίας, όπου εντόπισαν και άλλα 585 κιλά σάπιων κοτόπουλων, που προορίζονταν για άλλους πελάτες της επιχείρησης.

    [18] Παράξενα

    Όλα του γάμου δύσκολα

    21/8/2006 2:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters

    Σε μεγάλους μπελάδες έβαλαν ένα ζευγάρι στην ανατολική Ινδία, οι "αθυροστομίες" του συζύγου. Μεθυσμένος ένα βράδυ ο Ερσάντ, είπε τρεις φορές τη λέξη "ταλάκ", που σημαίνει διαζύγιο. Όταν οι γείτονες, που τον άκουσαν το μετέφεραν στους κληρικούς του χωριού στην επαρχία της Ορίσα, εκείνοι απεφάνθησαν, ότι με αυτή του την πράξη ο Ερσάντ είχε αποκηρύξει το γάμο του κι έτσι το ζευγάρι έπρεπε, πλέον, να ζει χωριστά. Μόνο, που, όπως φάνηκε ο άνδρας δεν το εννοούσε και δεν ήθελε να αποχωριστεί τη σύζυγό του, με την οποία, σύμφωνα με αξιωματούχο της Αστυνομίας, συνέχισε να διαμένει κάτω από την ίδια στέγη. Ωστόσο, οι κληρικοί ήταν κάθετοι, αν το ανδρόγυνο ήθελε τηρώντας το θρησκευτικό νόμο να επανενωθεί, η σύζυγος θα έπρεπε έστω και για μία μέρα να παντρευτεί με κάποιον άλλο. Μάλιστα, ο νέος σύζυγος σύμφωνα με τους ιερείς θα πρέπει να είναι περίπου 70 χρονών.

    Και μπορεί να μη γνωρίζουμε ακόμη τι αποφάσισαν οι δυο τους, ωστόσο ένα άλλο ζευγάρι σε γειτονικό χωριό, που είχε ανάλογα μπερδέματα πριν λίγους μήνες, αποφάσισε να μην ακολουθήσει της προσταγές των κληρικών και συνέχισε κανονικά τον έγγαμο βίο, χωρίς να χωρίσει, έστω και για μια μέρα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 August 2006 - 16:50:45 UTC