Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς
  • [02] Δρακόντεια μέτρα
  • [03] Στον εισαγγελέα ο Ριζάι
  • [04] Νέα χτυπήματα από τη "Μέδουσα"
  • [05] Δηλητηριάσεις από αναθυμιάσεις χημικών

    [01] Πολιτική

    Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς

    9/9/2006 6:37:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η πλειονότητα των κυβερνητικών στελεχών, που έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς. Όπως επισημαίνεται, τα μέτρα που ανακοίνωσαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι υπουργοί, είναι σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, τα όρια της οικονομικής πολιτικής, και τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσκεψή της, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην Μέση Ανατολή. Μιλώντας στο περίπτερο του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο Υπουργός, Γιώργος Σουφλιάς, επεσήμανε, ότι έργα ύψους 7 δις ευρώ κατασκευάζονται σε όλη τη χώρα. Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, που παρέστη στην έκθεση Καινοτομία στο περίπτερο 7, σημείωσε, ότι το υπουργείο Ανάπτυξης με αφορμή το νέο αναπτυξιακό νόμο έχει δεχθεί 2.500 επενδυτικά σχέδια.

    Η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου τόνισε, ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία θα συνεχιστούν, ενώ είχε θερμή χειραψία με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον Μητροπλίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο. Στο μεταξύ, έξω από το περίπτερο του υπουργείου Παιδείας ωρομίσθιοι καθηγητές της Ολυμπιακής Παιδείας διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την διαδικασία των προσλήψεων στο Δημόσιο.

    Για τη σημασία της προώθησης των Αγροτικών προϊόντων μίλησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Υπουργείου.

    Επίσης, κατά τη συνάντησή του με τον Σύνδεσμο Βιομηχανίας Βορείου Ελλάδας, ο υπουργός Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης αρνήθηκε κατηγορηματικά την ανασφάλιστη εργασία με χαμηλές αποδοχές.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος εγκαινίασε τα περίπτερα του ΟΣΕ και των ΕΛΤΑ ανακοίνωσε, ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα οριστεί ο σύμβουλος που θα αναλάβει την περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ.

    Το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εγκαινίασε ο υπουργός δημόσιας τάξης, Βύρων Πολύδωρας. "Συνολικά το καλοκαίρι εξουδετερώσαμε 5.500 επεισόδια πυρκαγιάς" ανέφερε ο κ Πολύδωρας, ενώ τόνισε την πρόθεση του Υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του στόλου των εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής .

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας τα περίπτερα του υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σημείωσε, ότι έχει αυξηθεί στο 45% η απορροφητικότητα του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, σε σχέση με το 15% όπου βρισκόταν το 2004. Όπως πρόσθεσε στην τέταρτη προγραμματική περίοδο, το 80% των πόρων θα αποδοθεί στην περιφέρεια. Πρόκειται για ποσό ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 3,5 αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

    [02] Κοινωνία

    Δρακόντεια μέτρα

    9/9/2006 1:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/9/2006 7:46:21 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8 - ΑΠΕ

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στη συμπρωτεύουσα με τελικό προορισμό το χώρο της Διεθνούς Έκθεσης. Για την αποτροπή επεισοδίων έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί. Ποινικές διώξεις για στάση, αντίσταση, απείθεια, απρόκλητη εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης και για παράβαση του νόμου περί όπλων, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των επτά νεαρών, που συνελήφθησαν για τα χθεσινά επεισόδια έξω από το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από όπου ζήτησαν και πήραν αναβολή προκειμένου να απολογηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου.

    Επτά στον εισαγγελέα

    Αρχικά, είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου 27 άτομα.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, προκλήθηκαν καταστροφές σε κάδους, σε ένα περίπτερο και τρία καταστήματα, μεταξύ των οποίων και ένα υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές, τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επεισόδια έξω από τη ΔΕΘ

    [03] Κοινωνία

    Στον εισαγγελέα ο Ριζάι

    9/9/2006 12:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/9/2006 2:43:40 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κρατείται ο Αλβανός κακοποιός Αλκέτ Ριζάι, που είχε αποδράσει μαζί με το Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού με κινηματογραφικό τρόπο χρησιμοποιώντας ελικόπτερο. Νωρίτερα σήμερα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα - προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του - και ο οποίος τον παρέπεμψε για τη Δευτέρα στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, καθώς εκκρεμούν εις βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις. Μάλιστα, ο Ριζάι, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στο χωριό Σαράντι Βοιωτίας, φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το μόνο που σκέφτεται είναι η επόμενη απόδρασή του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνελήφθη ο Ριζάι

    [04] Κόσμος

    Νέα χτυπήματα από τη "Μέδουσα"

    9/9/2006 5:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/9/2006 6:26:26 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΒΒC- Reuters

    Τουλάχιστον 40 Ταλιμπάν και ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τη Διεθνή Δύναμη Βοήθειας για την Ασφάλεια (ISAF), της οποίας ηγείται το ΝΑΤΟ. Η εθνικότητα του στρατιώτη που έχασε τη ζωή του δεν ανακοινώθηκε από την ISAF, καθώς αποτελεί πάγια πρακτικής της, την ανακοίνωση να κάνει η χώρα από την οποία κατάγεται το θύμα. Και οι εχθροπραξίες του Σαββάτου εντάσσσονται στο πλαίσιο της επιχείρησης "Μέδουσα" που εξαπέλυσε η ISAF στις 2 Σεπτεμβρίου σε ζώνη κοντά στην Κανταχάρ, την κύρια πόλη στο νότιο Αφγανιστάν, με στόχο την καταδίωξη των Ταλιμπάν που δρουν στην περιοχή. Υπολογίζεται, ότι περισσότεροι από 360 Ταλιμπάν έχουν σκοτωθεί από τότε που άρχισε η επιχείρηση "Μέδουσα".

    Ανάγκη ενισχύσεων

    Στο μεταξύ, η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, η οποία απαρτίζεται από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ των 26 χωρών μελών του Οργανισμού, ζήτησε το Σάββατο, κατά τη λήξη διήμερης συνόδου της στη Βαρσοβία, από όλες τις χώρες μέλη να στείλουν στο Αφγανιστάν όλες τις δυνάμεις που έχουν δεσμευτεί να στείλουν, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στο νότιο τμήμα της χώρας.

    "Συζητήσαμε για τα εθνικά εμπόδια και υπογραμμίσαμε την ανάγκη να περιοριστούν στο ελάχιστο. Ζήτησα για άλλη μια φορά από τις χώρες μέλη να αποστείλουν όλους τους άνδρες και όλες τις απαραίτητες δυνάμεις, που υποσχέθηκαν να στείλουν" στο Αφγανιστάν, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, καναδός στρατηγός Ρέι Ενό.

    "Τώρα έχουμε το 85% των δυνάμεων που είναι απαραίτητες και θέλουμε και τις υπόλοιπες", πρόσθεσε ο Ενό.

    [05] Κόσμος

    Στην Ακτή Ελεφαντοστού

    Δηλητηριάσεις από αναθυμιάσεις χημικών

    9/9/2006 6:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/9/2006 6:21:53 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι δηλητηριάστηκαν και εξ αυτών τρεις πέθαναν, στην Ακτή Ελεφαντοστού, από τις αναθυμιάσεις χημικών προϊόντων, που ξεφόρτωσε ξένο πλοίο και εναποτέθηκαν στα τέλη Αυγούστου σε δημόσιες χωματερές του Αμπιτζάν. "Μέχρι χθες (Παρασκευή) είχαμε καταμετρήσει περισσότερους από 5.000 στα κέντρα υγείας" για προβλήματα που συνδέονται με τη μόλυνση αυτή, δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του υπουργείου Υγείας, Σιμεόν Ν΄Ντα. "Ο αριθμός των νεκρών δεν άλλαξε, παραμένει τρεις", πρόσθεσε. Όπως σημείωσε ο Ν΄Ντα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομειακό Κέντρο της συνοικίας του Κοκοντί, όπου εναποτέθηκε εν μέρει το χημικό αυτό προϊόν, έχει καταγράψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 2.000 κρούσματα δηλητηρίασης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 9 September 2006 - 16:50:22 UTC