Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή - Ζαγορίτη
  • [02] Ανακρίσεις χωρίς οίκτο
  • [03] Διαπραγματεύσεις με προϋποθέσεις
  • [04] Ξένο σώμα ο Μπάκε από το "τριφύλλι"
  • [05] Μετράει ώρες ο Μπάκε
  • [06] Το λόγο παίρνουν τα "καρφιά"
  • [07] Λάμψη αστεριών στο ΟΑΚΑ
  • [08] Ένα μουσείο για την Ελιά

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή - Ζαγορίτη

    16/9/2006 10:52:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Το γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη, δέχθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, που θα γίνει την Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο τής Αθήνας, με θέμα τις επερχόμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές.

    [02] Κόσμος

    Στη συνέντευξη του Αμερικανού Προέδρου

    Ανακρίσεις χωρίς οίκτο

    16/9/2006 10:21:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Συνέντευξη Τύπου εφ΄όλης της ύλης έδωσε την Παρασκευή, ο Αμερικανός Πρόεδρος στο Λευκό Οίκο. Παρά τις αντιδράσεις που σημειώνονται στο ίδιο του το κόμμα, ο πρόεδρος Μπους υπερασπίστηκε την πρότασή του να νομιμοποιηθεί η σκληρή ανάκριση υπόπτων για τρομοκρατία, προκειμένου να είναι οι Αμερικανοί ασφαλείς, ενώ προωθεί πρόταση που θα επιτρέπει μια "εναλλακτική σειρά διαδικασιών" για τις ανακρίσεις της CIA, που όπως είπε πρέπει να συνεχιστούν γιατί με τον τρόπο αυτό έχουν αποτραπεί τρομοκρατικές επιθέσεις. "Το πρόγραμμα της CIA έχει σώσει ζωές Αμερικανών και ζωές ανθρώπων που ζουν σε άλλες χώρες", είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, μια ομάδα ισχυρών στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στα οποία περιλαμβάνεται ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν, επιμένει πως πρέπει να προστατεύονται τα δικαιώματα των κρατουμένων. Αναφερόμενος στο Ιράν, ο Αμερικανός Προέδρος ανέφερε ότι ανησυχεί σοβαρά γιατί πιστεύει ότι το Ιράν επιχειρεί να κωλυσιεργήσει έναντι των ΗΠΑ και τους ευρωπαίων συμμάχων τους, όσον αφορά τις διαφωνίες που υπάρχουν για το πυρηνικό του πρόγραμμα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, στο Συμβούλιο Ασφαλείας να καταστήσει σαφές στο Ιράν, ότι δεν έχει δικαίωμα να "μπλοκάρει" τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις για το ζήτημα αυτό. Για την συνάντηση του με τον Ιρανό ομόλογο του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ τόνισε ότι "έχω καταστήσει σαφές στο ιρανικό καθεστώς ότι θα καθήσουμε στο ίδιο τραπέζι μόνο όταν αποδεδειγμένα αναστείλουν το πρόγραμμα εμπλουτισμού του ουρανίουο".

    Αναφερόμενος στην ανθρωπιστική κατάσταση στο Νταρφούρ, ο κ. Μπους είπε ότι αισθάνεται πολύ μεγάλη λύπη από τη μη δυνατότητα του ΟΗΕ ή άλλων διεθνών οργανισμών να καταφέρουν την ανάπτυξη εκεί μιας ειρηνευτικής δύναμης, αφού ο πρόεδρος του Σουδάν Ομάρ ελ-Μπεχίρ αρνείται να γίνει κάτι τέτοιο.

    Τέλος, επεσήμανε πως είναι ανάγκη οι ΗΠΑ να ενισχύσουν την παρουσία στρατιωτών τους στο Ιράκ, ύστερα από συστάσεις των στρατηγών που βρίσκονται εκεί. "Ένα τέτοιο μέτρο σίγουρα δεν είναι δημοφιλές αλλά υπεραμύνθηκε της απόφασής του", κατέληξε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαπραγματεύσεις με προϋποθέσεις

    [03] Κόσμος

    Διαπραγματεύσεις με προϋποθέσεις

    15/9/2006 10:25:00 μμ

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Στο φλέγον θέμα του Ιράν αναφέρθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε μία συνέντευξη τύπου εφ' όλης της ύλης που έδωσε την Παρασκευή στο Λευκό Οίκο. Ο Τζορτζ Μπους εμφανίστηκε έτοιμος να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν το Ιράν σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου. Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Ιρανό Πρόεδρο, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, την επόμενη εβδομάδα στον ΟΗΕ και κατηγόρησε την Τεχεράνη για εσκεμμένη κωλυσιεργία. O Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταστήσει σαφές στο Ιράν ότι δεν έχει δικαίωμα να "μπλοκάρει" τις διπλωματικές διαπραγματεύσεις για το ζήτημα αυτό.

    "Έχω καταστήσει σαφές στο ιρανικό καθεστώς ότι θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι μόνο όταν αποδεδειγμένα αναστείλουν το πρόγραμμα εμπλουτισμού του ουρανίου", τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Παράλληλα, ο Τζορτζ Μπους σημείωσε: "Η γνώμη μου είναι ότι κωλυσιεργούν, ότι προσπαθούν να μας καθυστερήσουν. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε και να σημειωθεί πρόοδος".

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξένο σώμα ο Μπάκε από το "τριφύλλι"

    15/9/2006 11:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παρελθόν και με τη βούλα αποτελεί εδώ και λίγη ώρα από τον Παναθηναϊκό ο Σουηδός προπονητής, Χανς Μπάκε. Στην περίπτωση του Σκανδιναβού προπονητή η διοίκηση των πρασίνων ακολούθησε καθαρά συνοπτικές διαδικασίες, αφού για τυπικούς λόγους δεν έγινε ούτε η αναμενόμενη συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο, Γιάννη Βαρδινογιάννη. Έτσι η διοίκηση του "τριφυλλιού" θα έλεγε κανείς ότι έκανε δεκτό το χθεσινό αίτημα των οπαδών της ομάδας, που μετά την απογοητευτική εμφάνιση των πρασίνων ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Μπάκε. Η "πράσινη" ΠΑΕ με μία λιτή ανακοίνωση γνωστοποίησε το αναμενόμενο διαζύγιό της με τον Σκανδιναβό τεχνικό:"H ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον Χανς Μπάκε. Στον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο, χρέη υπηρεσιακού τεχνικού θα εκτελέσει ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μετράει ώρες ο Μπάκε

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μετράει ώρες ο Μπάκε

    15/9/2006 8:36:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου αναμένεται να γραφτεί σύντομα, καθώς ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση του Σουηδού τεχνικού Χανς Μπάκε. Το νέο "στραπάτσο" του "τριφυλλιού" στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με αντίπαλο την , που ξεχείλισε το ποτήρι της ψυχραιμίας των "πράσινων" οπαδών έφερε ξανά στο προσκήνιο το θέμα προπονητή στην ομάδα. Παρότι η ΠΑΕ τηρεί σιγή ιχθύος, η απόφαση για αντικατάσταση του Σουηδού θεωρείται δεδομένη, ωστόσο εκκρεμούν οι συζητήσεις για τη λύση της συνεργασίας και την αποζημίωση του προπονητή που έχει συμβόλαιο έως το τέλος της σεζόν. Είναι πολύ νωρίς ακόμη για σενάρια διαδοχής, αφού κανείς δεν γνωρίζει αν ο Μπάκε θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας το βράδυ της Κυριακής, στο εκτός έδρας ματς με τον Πανιώνιο. Πληροφορίες πάντως θέλουν στη Νέα Σμύρνη χρέη προσωρινού τεχνικού να αναλαμβάνει ο συνεργάτης του, Γιάσμινκο Βέλιτς. Ενόψει πάντως της συνάντησης της 3ης αγωνιστικής της Super League η διοίκηση του Παναθηναϊκού αποφάσισε να παίξει χωρίς τους οπαδούς στο πλευρό της ομάδας. Φοβούμενη για νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από τον κόσμο του "τριφυλλιού" η διοίκηση αποφάσισε να επιστρέψει τα 2.500 εισιτήρια που προορίζονταν για τις ανάγκες των "πράσινων" οπαδών, στον Πανιώνιο

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ναυάγιο" στο Παμπελοποννησιακό

    [06] Βόλεϊ

    Το λόγο παίρνουν τα "καρφιά"

    15/9/2006 9:07:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά τα φιλικά προετοιμασίας των ομάδων και τις... ασκήσεις επί χάρτου των προπονητών, από αύριο αρχίζει στα φιλέ της Α1 Ανδρών η 39η κούρσα του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2006-2007, το οποίο για πρώτη φορά διοργανώνει και επίσημα η Λίγκα του Βόλεϊ. Λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του Super Cup στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας, με 3-0 επί του Κυπελλούχου Ηρακλή ο υπερπρωταθλητής Παναθηναϊκός ρίχνεται στη μάχη της διατήρησης των κεκτημένων, κόντρα στους θεωρητικά πάντα κυριότερους συνδιεκδικητές του τίτλου Ηρακλή και Ολυμπιακό, που με το καλημέρα της διοργάνωσης διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Παράλληλα αμφίρροπες μάχες αναμένονται να γίνουν τόσο για τις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης περιόδου, αλλά και για τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαϊου, με ενδιάμεση διακοπή στις 15 Οκτωβρίου, λόγω της συμμετοχής της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Η διοργάνωση θα αρχίσει εκ νέου στις 9 Δεκεμβρίου.

    Ντέρμπι με το... καλημέρα

    Από το πρόγραμμα της πρεμιέρας του φετινού πρωταθλήματος, ξεχωρίζει το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-Ηρακλή Liu Jo, το οποίο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (απευθείας μετάδοση από την ΕΤ1), ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί ο αγώνας Άρης Μαρμούρης ΑΕ-Παγκράτι. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός ξεκινά αύριο την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του, αγωνιζόμενος εκτός έδρας με την νεοφώτιστη ΑΕΚ (21:00, Sport+), χωρίς να ξέρει κανείς ακόμη αν στον πάγκο θα καθήσει ο Βραζιλιάνος τεχνικός Φρανσίσκο Ντος Σάντος ή ο Έλληνας συνεργάτης του, Νίκος Μπουτσουρής.

    Δύο ώρες νωρίτερα (19:00) στο άλλο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο Πανελλήνιος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (με τον Δικέφαλο δεν θα αγωνιστεί ο Βραζιλιάνος πασαδόρος Λεάντρο που αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα). Στην Πάτρα η τοπική ΕΑΠ υποδέχεται τον Stihl ΑΟ Ορεστιάδας (19:00), ενώ τέλος στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός θα αγωνισθεί με τον ΓΣ Λαμία (19:00).

    Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος

    Στα πλέι οφ θα προκριθούν οι πρώτες οκτώ ομάδες της κανονικής περιόδου, οι οποίες θα χωριστούν σε τετράδες που θα παίξουν, αντίστοιχα, για τις θέσεις 1-4 και 5-8. Οι ημιτελικοί του πρωταθλήματος (θέσεις 1-4, 2-3) θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως και ο τελικός, ενώ ο νικητής για τις θέσεις 3-4 θα κριθεί στις 2 νίκες. Για τις θέσεις 5-8 (5-8, 6-7) ο νικητής θα αναδειχθεί στις 2 νίκες, όπως κι η σειρά των αγώνων για τις θέσεις 5-6.

    Στην Α2 θα υποβιβαστεί απευθείας η ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία (12η) θέση στην κατάταξη της κανονικής περιόδου, ενώ οι ομάδες που θα καταταγούν από τις θέσεις 9 έως 11 θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ. Το σύστημα των πλέι άουτ παραμένει το ίδιο με το περυσινό, με τις ομάδες να μεταφέρουν τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου και να αγωνίζονται σε ένα μίνι πρωτάθλημα, με εντός κι εκτός έδρας αγώνες. Η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση θα υποβιβαστεί στην Α2.

    Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

    Σάββατο 16/9: Αλεξ/πολης 19.00: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Λαμία (Γεωργιάδης, Ιωάννου), Ιωνικού Ν.Φ. 21.00 (Sport+): ΑΕΚ - Παναθηναϊκός (Ρουσάκης, Δεληκωστίδης), ΕΑ Πατρών 19.00: ΕΑ Πατρών - Ορεστιάδα (Βαρθαλίτης, Γεωργουλέας), Πανελληνίου 19.00: Πανελλήνιος - ΠΑΟΚ (Ιορδανίδης, Πανούτσος) Κυριακή 17/9: Αλεξάνδρειο 19.00: Άρης - Παγκράτι (Αντωνούλης, Αμασιάδης), Δευτέρα 18/9: Ρέντη 18.00 (ET-1): Ολυμπιακός - Ηρακλής (Καραμπέτσος, Ράπτης).

    Οι φετινοί "άρχοντες των αγώνων"

    Τριάντα διαιτητές θα "σφυρίξουν" τους αγώνες του εφετινού πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ των Ανδρών. Συγκεκριμένα, η ΚΕΔ της ΕΟΠΕ επέλεξε τους ακόλουθους ρέφερι: Γιάννη Αμασιάδη, Βασίλη Αντωνούλη, Αλέξανδρο Βαρθαλίτη, Κωνσταντίνο Βουδούρη, Νώντα Γεροθόδωρο, Γιώργο Γεωργουλέα, Εμμανουήλ Γεωργιάδη, Γιώργο Γαρατζιώτη, Σωτήρη Δεληκωστίδη, Δημήτρη Θανόπουλο, Μιχάλη Θέμελη, Σάββα Ιορδανίδη, Σταύρο Ιωάννου, Γιώργο Καραμπέτσο, Βασίλη Κοκοτσάκη, Χρήστο Καραμπαλάση, Φώτη Λέκκα, Σταμάτη Μιχελινάκη, Χρήστο Μπαντιανίδη, Συμεών Μυρόθεο, Διαμαντή Μιστιλιάδη, Αλέξανδρο Μυλωνάκη, Δημήτρη Ονόπα, Νίκο Πανούτσο, Κωνσταντίνο Παπασταθόπουλο, Βασίλη Ράπτη, Παναγιώτη Ρουσάκη, Αχιλλέα Στεργιούλη, Γιώργο Τριανταφύλλου και Γιάννη Χαρίση.

    Ο καθρέπτης των 12 ομάδων

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Διεύθυνση: Πλατεία Λυσικράτους 5 (Πλάκα) Τηλέφωνο: 210 3317260 Έδρα: ΕΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» Διεύθυνση: Φοίβης 14 & Α Μεταξά Χωρητικότητα: 2500 Τηλ. γηπέδου: 210 8943800, 8943844 , φαξ 8947702 Ιστοσελίδα: www.paovolleyball.gr, email: paovol@otenet.gr Πρόεδρος: Βλάσης Σταθοκωστόπουλος Αντιπρόεδρος: Κώστας Μαργαρώνης Μέλη: Θεόδωρος Λιακόπουλος, Δημήτρης Αγραπιδάκης Διευθυντής τμήματος: Τάσος Τεντζέρης Team manager: Δημήτρης Αγραπιδάκης Υπεύθυνος Τύπου: Χρήστος Κυριαζής Γραμματεία: Έλενα Σφήκα

    1.Ανδρέας Ανδρεάδης 24 (14/01/82) Κ 2.05 2.Λίμπερμαν Αγκάμεζ 21 (15/12/85) Δ 2.03 3.Κώστας Γκιρτζίκης 31 (24/01/75) Κ 1.97 7.Γιώργος Στεφάνου 25 (12/01/81) Λ 1.88 8.Κώστας Προύσαλης 26 (06/10/80) Π 1.87 10.Μαρσέλο Ελγκάρτεν 32 (09/11/74) Π 1.86 11.Ερνάντο Γκόμεζ 24 (30/07/82) Δ 1.95 12.Βίκτωρας Κουρούπη ς 30 (09/01/76) Α 1.90 14.Σωτήρης Πανταλέων 26 (21/06/80) Κ 2.03 15.Ηλίας Λάππας 27 (20/07/79) Α 1.94 17.Αμαράλ Ντάντε 26 (30/09/80) Α 2.02 18.Θοδωρής Μπάεφ 29 (31/05/77) Α 2.00 Προπονητής: Φρανσίσκο Ντος Σάντος Βοηθός Προπονητή: Δημήτρης Μπουτσουρής Γυμναστής: Ρενάτο Μπάκι Στατιστικολόγος: Αντώνης Βουρδέρης Φροντιστής: Σπύρος Σανγβινάτσος Γιατρός: Κώστας Δημητρακόπουλος Φυσιοθεραπευτής: Ναπολέων Χαρίσης

    ΗΡΑΚΛΗΣ Liu Jo Διεύθυνση: Αγ. Δημητρίου 159 Α Τηλέφωνο: 2310 207715 Έδρα: ΕΓ Μίκρας Διεύθυνση: Τέρμα Νέας Κρήνης, Καλαμαριά Χωρητικότητα: 1.200 Τηλ. γηπέδου: (2310) 474131 Ιστοσελίδα: www.iraklisvolley.gr, email:info@iraklisvolley.gr Πρόεδρος: Νίκος Αρταβάνης Μέλη: Νίκος Παναγόπουλος, Σάκης Λεώνης, Δημήτρης Τριανταφύλλου, Ντίνος Γωγάκος, Θοδωρής Πατέλης Υπεύθυνοι Τύπου: Νίκος Αποστολίδης, Γιώργος Μαντζιούκης, Τάνια Δήμου

    1.Πίτερ Ολρί 27 (26/04/79) Α 1.95 2.Γκουστάβο Σολτίς 24 (16/12/82) Α 2.05 3.Φρέντι Μπρουκς 37 (10/08/69) Α 1.92 4.Φρανκ Ντεπεστέλ 29 (03/09/77) Π 1.95 5.Γιάννης Καλμαζίδης 38 (16/06/68) Π 1.80 6.Αντρέϊ Κράβαρικ 35 (28/07/71) Κ 2.05 7.Θεοδόσης Παπαδημητρίου 20 (28/09/86) Λ 1.83 8.Πέτρος Πέτρογλου 27 (04/05/79) Α 1.98 9.Χρήστος Δημητρακόπουλος 32 (01/07/74) Λ 1.90 10.Χρήστος Κίτσιος 29 (13/08/77) Κ 2.02 11.Μάρκους Νίλσον 24 (07/10/82) Δ 2.07 12.Νίκος Σμαραγδής 24 (12/02/82) Κ 2.02 17.Νίκος Παπαγγελόπουλος 18 (17/11/88) Δ 2.02 Προπονητής: Αλέκος Λεώνης Βοηθός Προπονητή: Δημήτρης Βαλσαμίδης Γυμναστής: Στέλιος Τσούγκος Στατιστικολόγος: Παναγιώτης Κουντουρίδης Φροντιστής: Άρης Φινάνι Φυσιοθεραπευτές: Κώστας Κότογλου, Στέλιος Ναβροζίδης

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Διεύθυνση: Πλατεία Αλεξάνδρας, Καστέλλα Τηλ.: 210 4190902-3-4 Έδρα: Αθλητικό Κέντρο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» Διεύθυνση: Αγίας Άννης & 28ης Οκτωβρίου Χωρητικότητα: 1800 Τηλ. Γηπέδου:- Ιστοσελίδα: www.olympiakos.org, email: info@olympiakos.org Πρόεδρος: Βαγγέλης Μαρινάκης Μέλη: Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, Πέτρος Κόκκαλης, Γιώργος Γλου, Παύλος Σιούφας, Στέλιος Κούβαρης, Δήμος Λαζαρίδης, Γιώργος Παληός, Χ. Τσουλουχόπουλος, Ν. Σάββας Διευθυντής τμήματος: Δήμος Λαζαρίδης Team manager: Βασίλης Καλιμάνης Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μπέσυ Λεπτοκαρίδη Υπεύθυνος Τύπου: Γεωργία Παπαδόπουλου

    1.Κώστας Χριστοφιδέλης 29 (26/06/77) Α 1.95 2.Μάριος Γκιούρδας 33 (02/03/73) Α 2.02 3.Χόρχε Ελγέτα 37 (21/11/69) Α 1.95 4.Δημήτρης Σουλτανόπουλος 25 (03/09/81) Κ 2.00 5.Βέλικο Πέτκοβιτς 29 (23/01/77) Π 1.99 6.Βασίλης Κουρνέτας 30 (02/08/76) Π 1.90 7.Άλεξ Ντίαζ 34 (22/04/72) Κ 2.04 8.Άκης Χατζηαντωνίου 32 (16/03/74) Κ 2.03 9.Μάρτιν Μεάνα 24 (26/04/82) Λ 1.95 10.Αντώνης Τσακιρόπουλος 37 (01/07/69) Κ 2.05 11.Νίκος Ρουμελιώτης 28 (12/10/78) Δ 2.01 12.Μίταρ Τζούριτς 17 (25/04/89) Δ 2.07 14.Νίκος Αγγελλόπουλος 18 (06/11/88) Α 2.02 15.Ντέγιαν Μπόγιοβιτς 23 (03/04/83) Δ 1.98

    Προπονητής: Τάσος Κουμπλής Α' Βοηθός Προπονητή: Γιάννης Νικολάκης Β' Βοηθός Προπονητή: Θανάσης Θανέλλας Στατιστικολόγος: Γιάννης Γεωργιάδης Σκάουτερ: Νίκι Ζελιάσκοφ Φροντιστής: Σπύρος Μπλέτσας Φυσιοθεραπευτές: Δημήτρης Καραθανάσης, Σπύρος Μπουραζάνης

    ΠΑΟΚ Διεύθυνση: Μικράς Ασίας, γήπεδο Τούμπας Τηλέφωνο: 2310 988000 Έδρα: Κλειστό ΠΑΟΚ (ΠΑΟΚ Sports Arena) Διεύθυνση: Αντωνίου Τρίτση 12, Πυλαία 55510 Χωρητικότητα: 8100 Τηλ. Γηπέδου: 2310 476700, 2310 471709 Ιστοσελίδα:paok-volley.gr, email: - Πρόεδρος: Γιώργος Ανδρέου Αντιπρόεδρος: Θανάσης Καπετανάκης Μέλος: Κώστας Παϊσιάδης Έφορος:- Team manager: - Υπεύθυνος Τύπου: Γιάννης Χατζηιωαννίδης

    1.Γκαμπριέλ Ζομπό Λεμπέ 27 (08/01/79) Δ 1.96 2.Γιάννης Παντακίδης 21 (05/02/85) Κ 1.97 3.Νίκος Καραγκιόζης 18 (27/03/88) Α 1.95 4.Χρύσανθος Κυριαζής 34 (21/04/72) Α 1.94 6.Λεάντρο Περέιρα 35 (07/12/71) Π 1.89 7.Λάμπης Μπαμπαλιούτας 34 (04/10/72) Λ 1.82 8.Νίκος Καραγιάννης 25 (04/08/81) Κ 2.00 9.Ντα Σίλβα Άσε 34 (05/09/72) Α 1.98 10.Δημήτρης Ωρολογάς 23 (04/05/83) Α 1.94 13.Δημήτρης Ορφανός 24 (29/03/82) Κ 1.94 14.Λουίς Καρβάλιο Ρόκε 27 (10/01/79) Κ 1.95 15.Θανάσης Ντίνας 25 (19/11/81) Κ 2.03 16.Αινείας Τζελάτης 24 (15/05/82) Δ 2.02 17.Γιάννης Χαριτωνίδης 28 (24/01/78) Π 1.85 Προπονητής: Βλάντιμιρ Μπογκογιέφσκι Βοηθός Προπονητή: Γιάννης Μέλκας Γυμναστής: Νίκος Τσάτσας Στατιστικολόγος: Στέφανος Μητράκας Γιατρός: Διονύσης Νικηφόρος Φυσιοθεραπευτές: Κώστας Κότογλου, Θοδωρής Καραλιόλιος

    ΠΑΓΚΡΑΤΙ Διεύθυνση: Πύρου 10-12 Τηλεφώνο: 210 9097560 Έδρα: Κλειστό γυμναστήριο Μετς Διεύθυνση: Μάρκου Μουσούρου 70 Χωρητικότητα: 1200 Τηλ. Γηπέδου: 210 7512400 Ιστοσελίδα: www.pagrativolley.gr email: Πρόεδρος: Γιώργος Χάκας Μέλη: Αικατερίνη Ντουζέπη, Παπαβασιλείου Παναγιώτης Team manager: Μπάμπης Μυτσκίδης

    1.Μένιος Ρουμελιώτης 29 (04/08/77) Α 2.00 2.Στάθης Ντονάς 25 (02/02/81) Δ 1.99 3.Γρηγόρης Τερζής 29 (30/10/77) Α 1.88 4.Τσούρι Άντρες 18 Α 1.98 5.Κάρλος Ενρίκε Μορένο 26 (01/01/80) Π 1.93 7.Ίωνας Χατζηπροδρόμου 27 (20/06/79) Κ 2.00 8.Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς 23 (10/01/83) Α 1.94 9.Νίκος Μπουγάς 28 (19/10/77) Π 1.89 10.Κυδωνάκης Κώστας 24 (07/02/82) Λ 1.80 12.Μιχάλης Αλεξανδρόπουλος 33 (25/01/72) Κ 1.96 13.Νόβακ Στάνκοβιτς 30 (24/11/76) Κ 2.00 16.Γιάννης Δημητρίου 32 (26/09/74) Α 1.90 18.Παναγιώτης Δημητρακάκος 34 (27/01/70) Λ 1.88 Προπονητής: Κώστας Αρσενιάδης Βοηθός Προπονητή: Γιώργος Βαβέτσης Φυσιοθεραπευτής: Μάκης Μπασχαλής

    Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών (ΕΑΠ) Διεύθυνση: Ηπείρου 8 και Φαβιέρου Τηλέφωνο: 2610 439838 Έδρα: Κλειστό ΕΑΠ Διεύθυνση: Ηπείρου 8 και Φαβιέρου Χωρητικότητα: 1500 Τηλ. Γηπέδου: 2610 439838 Ιστοσελίδα:- email:- Πρόεδρος: Μανώλης Ρογδάκης Αντιπρόεδρος: Χάρης Βασιλείου Γεν. Γραμματέας: Αλέξανδρος Γαϊτανάρος Μέλη: Σπύρος Γεννατάς, Κώστας Θεοδωρόπουλος Team manager: Ανδρέας Συνοδινός Έφορος: Μιχάλης Σίμος

    1.Γιάννης Μαντέκας 20 Α 1.93 2.Γιάννης Μπασούκας 29 Α 1.92 3.Σπύρος Χρυσανθακόπουλος 27 Κ 1.94 4.Γιώργος Κουλιέρης 30 Λ 1.94 5.Χρήστος Κιόσης 23 Κ 1.98 6.Θανάσης Ψάρρας 31 Π 1.90 7.Μάκης Λαμπρόπουλος 31 Π 1.88 8.Άντι Ρόχας 30 Α 1.96 9.Σκοτ Τουζίνσκι 23 A 2.03 10.Κώστας Αλμαλής 20 Λ 1.85 11.Γιώργος Κιτσαντάς 20 Κ 2.02 12.Δημήτρης Κόζης 26 Λ 1.89 15.Παναγιώτης Ρουμελιώτης 28 Κ 2.00 16.Μπερνάρντο Ζίλσον 37 Δ 1.98 18.Στίβ Μπρίνκμαν 28 Κ 2.02 Προπονητής: Γιώργος Χριστόπουλος Βοηθός Προπονητή: Αντώνης Γεράνιος Στατιστικολόγος: Παρασκευάς Νικολαρέας Φροντιστής: Τόλης Καλατζής Φυσιοθεραπευτής: Μάκης Συνοδινός

    ΓΣ ΛΑΜΙΑ Διεύθυνση: Τ.Θ. 24 35100 Τηλέφωνο: 22310 67413 Έδρα: ΔΑΚ Λαμίας «Χαλκιοπούλειο» Διεύθυνση: Φιλίας 1 Χωρητικότητα: 2550 Τηλέφωνο γηπέδου: 22310 67413 Πρόεδρος: Χρήστος Καρβούνης Γραμματέας: Νικόλαος Μοσκαχλαϊδής Μέλη: Ηλίας Μηλιώνης, Χρήστος Γαληρόπουλος, Γρηγόρης Ραφτόπουλος

    1.Κώστας Καραγάτσος 34 (01/01/73) Κ 1.92 2.Γιάννης Κυριακίδης 24 (07/07/82) Α 1.93 3.Δημήτρης Μανιόπουλος 26 (20/03/80) Δ 1.90 4.Πολ Μουνιόθ 23 (09/02/83) Λ 1.90 5.Μίνας Βιαφάρα 25 (18/03/81) Κ 2.03 6.Νίκος Κρέτσης 30 (26/03/76) Π 1.83 7.Ιβάιλο Μπαρούτοφ 30 (20/08/76) Δ 1.96 8.Γιάννης Λιβαθηνός 29 (19/04/77) Π 1.83 9.Δημήτρης Τιτόπουλος 30 (22/09/76) Κ 1.96 12.Θοδωρής Παπαθωμόπουλος 26 (27/08/80) Α 1.92 13.Νίκολα Κοβάσεβιτς 23 (14/02/83) Α 1.94 18.Γιώργος Παπάζογλου 33 (27/06/73) Κ 2.00 Προπονητής: Νίκος Νεόφυτος Βοηθός Προπονητή: Βασίλης Αναγνωστόπουλος Γυμναστής: Γιώργος Καραγκούνης Στατιστικολόγος: Δημήτρης Κορτομανίτης Φροντιστής: Κωνσταντίνος Μαύρος Φυσιοθεραπευτής: Άκης Ζωμένος

    Stihl ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 196 Τηλέφωνο: 25520 23345, 81387 Έδρα: Νέο ΕΑΚ Ορεστιάδας Διεύθυνση: - Χωρητικότητα: 2500 Τηλ. Γηπέδου: 25520 22324 Ιστοσελίδα:www.aoorestiadas.gr email: aoo@otenet.gr Πρόεδρος: Γιώργος Αρβανιτίδης Μέλη: Χρήστος Τσερκέζης, Απόστολος Χατζηαγγελάκης, Βασίλης Μακρίδης, Γιάννης Καπετανίδης, Πολυμένης Πεταλωτής Team manager: Γιάννης Γκαρίλης

    2.Κωνσταντίνος Τζανταρμάς 22 (13/07/84) Κ 2.01 3.Θόδωρος Μπεκιάρης 27 (30/04/79) Α 1.96 4.Στέλιος Κεμανετζής 32 (23/06/74) Κ 1.94 5.Μιχαήλ Κόβατς 35 (22/08/71) Κ 2.07 6.Βασίλης Πλίκας 26 (03/05/80) Π 1.84 7.Ρενάτο Ντε Σόουζα 23 (16/04/83) A 1.98 9.Τάσος Νταντής 22 (24/10/84) Α 1.96 10.Κώστας Μπαρμπούδης 28 (09/06/78) Α 1.96 11.Χρήστος Μπέλλος 26 (29/06/80) Δ 1.95 13.Ηλίας Γραμματικόπουλος 32 (06/06/74) Δ 1.98 15.Κώστας Στοιβαχτής 26 (22/05/80) Π 1.85 Προπονητής: Γιώργος Πασσαλίδης Βοηθός Προπονητή: Γιώργος Σταυρόπουλος Στατιστικολόγος: Χαράλαμπος Σταματόπουλος Γιατρός: Θεόδωρος Ηλίου Φυσιοθεραπευτής: Ελατίν Χαλίντοφ Υπεύθυνος Τύπου: Δημήτρης Αρβανιτίδης

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ Διεύθυνση: Ευελπίδων 2 Τηλέφωνο: 210 8233720 Έδρα: Κλειστό Γυμναστήριο Πανελληνίου Διεύθυνση: Ευελπιδων 2 Χωρητικότητα: 1000 Τηλέφωνο: 210 8259689 Ιστοσελίδα: www.panellinios-ac.gr, email: info@panellinios-ac.gr Πρόεδρος: Μέλη:

    1.Παπαδημητρίου Αχιλλέας 26 (18/08/80) Λ 1.85 2.Χριστόφορος Χριστοφίδης 24 (17/09/82) Κ 2.02 4.Τζούλα Μέστερ 34 (03/04/72) Κ 2.05 6.Αλέξανδρος Λάιος 32 (18/11/74) Π 1.88 7.Ρικάρντο Μιτσέλι 30 (21/01/76) Δ 2.10 8.Μάρκο Νάραντσιτς 23 (25/07/83) Α 2.07 9.Σωτήρης Τσέργας 28 (1978) Π 1.90 10.Δημήτρης Ζαχαρόπουλος 28 (23/03/78) Δ 1.95 11.Γιάρο Πάβλας 27 (01/01/79) Π 1.88 12.Ανδρέας Φράγκος 18 (1988) Δ 2.00 13.Γρηγόρης Ρουσάκης 35 (13/01/71) Α 1.95 14.Κυριάκος Καλαϊτζίδης 26 (02/01/80) Κ 2.00 18.Χριστόδουλος Ιωακειμίδης 30 (27/02/76) Α 2.00 Προπονητής: Γιάννης Λάϊος Βοηθός Προπονητή: Βαγγέλης Οικονομόπουλος Στατιστικολόγος: Δήμος Φιλιππάτος Φροντιστής: Κωνσταντίνος Μολυβάς Γιατρός: Ηρακλής Πατσόπουλος Φυσιοθεραπευτής: Ιωάννης Ξένος

    ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Διεύθυνση: Μιαούλη 12 Τηλέφωνο: 25510 34030 Έδρα: ΕΑΚ Αλεξανδρούπολης Διεύθυνση: Τρώαδος 2 Χωρητικότητα: 1000 Τηλ. Γηπέδου: 25510 28359 Ιστοσελίδα:- email:- Πρόεδρος: Επαμεινώνδας Τερζής Μέλη: Συμεών Γόϊδας, Πέτρος Αρχοντίδης, Ιπποκράτης Δήμτσας

    2.Μίλαν Γιούρισιτς 28 (21/08/78) Κ 2.03 4.Γιώργος Φλερτούρης 24 (23/06/82) Κ 1.97 5.Κούρτ Τόπελ 26 (19/09/80) Δ 1.98 6.Δημήτρης Θολιώτης 23 (09/02/83) Κ 2.05 7.Γρηγόρης Σιδηρόπουλος 33 (07/11/73) Π 1.97 9.Παναγιώτης Παράσογλου 27 (05/09/79) Α 1.87 10.Δημήτρης Γραμματικάκης 30 (22/04/76) Κ 2.00 11.Δημήτρης Βλασσακίδης 28 (09/02/78) Λ 1.93 12.Κώστας Κίτσιος 28 (12/10/78) Δ 1.98 15.Νταβίντ Ζόλταν 25 (28/03/81) Α 1.92 16.Γκόραν Ιβάνκοβιτς 27 (06/02/79) Α 1.94 18.Σταύρος Αρχοντούδης 23 (12/01/78) Α 1.87 Προπονητής: Κώστας Δεληκώστας Βοηθός Προπονητή: Γιώργος Ανδραβίζος Στατιστικολόγος: Ιπποκράτης Δήμτσας Γιατρός: Σίμος Χαρπαντίδης Φυσιοθεραπευτής: Μάκης Λυρώνης

    ΑΕΚ Διεύθυνση: Δεκελείας 138-40, Ν. Φιλαδέλφεια 14341 Τηλέφωνο: 210 2584582 Έδρα: Κλειστό Γυμναστήριο Ιωνικού Ν.Φ. Διεύθυνση: Ν. Τρυπιά 15 Χωρητικότητα: 1000 Τηλ. γηπέδου: 210 2510190, 210 2525815 Ιστοσελίδα:www.aek.gr, email:aek@aek.gr Πρόεδρος: Ζαχαρίας Καμαρίκος Αντιπρόεδρος: Ανδρέας Δημητρέλος Μέλη: Κωνσταντίνος Μαρινάκης Υπεύθυνοι Τύπου:-

    1.Σταύρος Κατσανεβάκης 31 (05/07/75) Κ 1.98 2.Θωμάς Καπίρης 20 (15/03/86) Δ 1.97 3.Κώστας Λιώσης 30 (23/02/76) Κ 1.98 4.Έντιν Σκόριτς 31 (01/12/75) Α 1.97 6.Τάσος Λιάσκος 26 (20/04/80) Π 1.93 7.Στέφανος Αμαξόπουλος 33 (15/05/73) Λ 1.90 9.Κώστας Αγγελίδης 33 (19/03/73) Δ 1.96 10.Γιόρντι Γκένς 30 (21/07/76) Π 1.90 11.Γιώργος Ουτζής 26 (10/05/80) Κ 2.01 14.Μέντες Σάσι Μαρσέλο 33 (07/01/73) Α 1.98 15.Φαμπρίς Μπρι 34 (02/04/72) Δ 2.02 16.Χρήστος Βολουδάκης 18 (13/02/88) Λ 1.85 18.Βαλάντης Πελτέκης 23 (29/09/83) Α 1.87 Προπονητής: Δημήτρης Καζάζης Βοηθός Προπονητή: Νίκος Ντεβεντούδης Στατιστικολόγος: Νίκος Αναστασιάδης Γιατρός: - Φυσιοθεραπευτής: Χρήστος Σκαρμέας Φροντιστής: Βασίλης Αθανασιάδης

    ΑΡΗΣ ΜΑΡΜΟΥΡΗΣ ΑΕ Διεύθυνση: Αλ. Παπαναστασίου 154 Τηλέφωνο: 2310 305402, 319979 Έδρα: Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 2 Χωρητικότητα: 5.010 Τηλ. γηπέδου: 2310 273495 Ιστοσελίδα:arisac.gr, email:- Πρόεδρος: Νίκος Παπαδόπουλος Μέλη: Βασίλης Μπάμπης, Χαράλαμπος Τακουρίδης

    1.Μπάμπης Τζιγγίδης 34 (05/11/72) Α 1.91 5.Θάνος Τερζής 27 (17/03/79) Π 1.93 6.Χόρχε Γκονζάλες 26 (22/05/80) Κ 1.98 7.Δημήτρης Νιόπας 23 (26/04/83) Δ 1.92 8.Νέναντ Σιμεούνοβιτς 24 (17/02/82) Α 2.02 9.Στράτος Γζουντέλης 32 (11/06/74) Λ 1.88 10.Άρης Μορφίνος 28 (21/03/78) Π 1.90 11.Γιάννης Τακουρίδης 18 (24/05/88) Κ 1.98 12.Δημήτρης Αποστόλου 30 (17/05/76) Α 1.93 13.Γιάννης Νανγκά 33 (15/04/73) Δ 1.94 17.Βασίλης Μητρούδης 34 (19/04/72) Κ 1.98 18.Στέλιος Νικηφορίδης 26 (21/04/80) Α 1.88 Προπονητής: Δημήτρης Περσιανλής Βοηθός Προπονητή: Θανάσης Τολούδης Στατιστικολόγος: Χαράλαμπος Τακουρίδης Γιατρός: Ούλφ Μόμπιους Φυσιοθεραπευτής: Γρηγόρης Κότλης

    Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος

    1η αγωνιστική (16.09.2006)

    Εθνικός Αλεξ/πολης - Λαμία

    Ολυμπιακός - Ηρακλής

    ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

    ΕΑ Πατρών - Ορεστιάδα

    Αρης - Παγκράτι

    Πανελλήνιος - ΠΑΟΚ

    2η αγωνιστική (23.09.2006)

    Πανελλήνιος - Εθνικός Αλεξ/πολης

    Λαμία - Ολυμπιακός

    Ηρακλής - ΑΕΚ

    Παναθηναϊκός - ΕΑΠ

    Ορεστιάδα - Αρης

    ΠΑΟΚ - Παγκράτι

    3η αγωνιστική (30.09.2006)

    Ολυμπιακός - Πανελλήνιος

    ΑΕΚ - Λαμία

    ΕΑΠ - Ηρακλής

    Αρης - Παναθηναϊκός

    Παγκράτι - Ορεστιάδα

    Εθνικός Αλεξ/πολης - ΠΑΟΚ

    4η αγωνιστική (07.10.2006)

    Πανελλήνιος - ΑΕΚ

    Εθνικός Αλεξ/πολης - Ολυμπιακός

    Λαμία - ΕΑΠ

    Ηρακλής - Αρης

    Παναθηναϊκός - Παγκράτι

    ΠΑΟΚ - Ορεστιάδα

    5η αγωνιστική (14.10.2006)

    ΕΑΠ - Πανελλήνιος

    ΑΕΚ - Εθνικός Αλεξ/πολης

    Αρης - Λαμία

    Παγκράτι - Ηρακλής

    Ορεστιάδα - Παναθηναϊκός

    Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

    6η αγωνιστική (09.12.2006)

    Πανελλήνιος - Αρης

    Εθνικός Αλεξ/πολης - ΕΑΠ

    Ολυμπιακός - ΑΕΚ

    Λαμία - Παγκράτι

    Ηρακλής - Ορεστιάδα

    ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

    7η αγωνιστική (16.12.2006)

    Παγκράτι - Πανελλήνιος

    Αρης - Εθνικός Αλεξ/πολης

    ΕΑΠ - Ολυμπιακός

    Ορεστιάδα - Λαμία

    Παναθηναϊκός - Ηρακλής

    ΑΕΚ - ΠΑΟΚ

    8η αγωνιστική (30.12.2006)

    Πανελλήνιος - Ορεστιάδα

    Εθνικός Αλεξ/πολης - Παγκράτι

    Ολυμπιακός - Αρης

    ΑΕΚ - ΕΑΠ

    Λαμία - Παναθηναϊκός

    ΠΑΟΚ - Ηρακλής

    9η αγωνιστική (06.01.2006)

    Παναθηναϊκός - Πανελλήνιος

    Ορεστιάδα - Εθνικός Αλεξ/πολης

    Παγκράτι - Ολυμπιακός

    Αρης - ΑΕΚ

    Ηρακλής - Λαμία

    ΕΑΠ - ΠΑΟΚ

    10η αγωνιστική (13.01.2006)

    Πανελλήνιος - Ηρακλής

    Εθνικός Αλεξ/πολης - Παναθηναϊκός

    Ολυμπιακός - Ορεστιάδα

    ΑΕΚ - Παγκράτι

    ΕΑΠ - Αρης

    ΠΑΟΚ - Λαμία

    11η αγωνιστική (20.01.2006)

    Λαμία - Πανελλήνιος

    Ηρακλής - Εθνικός Αλεξ/πολης

    Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

    Ορεστιάδα - ΑΕΚ

    Παγκράτι - ΕΑΠ

    Αρης ΠΑΟΚ

    Η Χρυσή Βίβλος

    Πανελλήνιο πρωτάθλημα

    1936: Πανελλήνιος

    1937: Πανελλήνιος

    1938: ΕΑ Πατρών

    1939: Πανελλήνιος

    1940: Πανελλήνιος

    1944: Πανελλήνιος

    1961: Πανελλήνιος

    1962: Μίλωνας

    1963: Παναθηναϊκός

    1964: Μίλωνας

    1965: Παναθηναϊκός

    1966: Παναθηναϊκός

    1967: Παναθηναϊκός

    1968: Ολυμπιακός

    Α1 ανδρών

    1969: Ολυμπιακός

    1970: Παναθηναϊκός

    1971: Παναθηναϊκός

    1972: Παναθηναϊκός

    1973: Παναθηναϊκός

    1974: Ολυμπιακός

    1975: Παναθηναϊκός

    1976: Ολυμπιακός

    1977: Παναθηναϊκός

    1978: Ολυμπιακός

    1979: Ολυμπιακός

    1980: Ολυμπιακός

    1981: Ολυμπιακός

    1982: Παναθηναϊκός

    1983: Ολυμπιακός

    1984: Παναθηναϊκός

    1985: Παναθηναϊκός

    1986: Παναθηναϊκός

    1987: Ολυμπιακός

    1988: Ολυμπιακός

    1989: Ολυμπιακός

    1990: Ολυμπιακός

    1991: Ολυμπιακός

    1992: Ολυμπιακός

    1993: Ολυμπιακός

    1994: Ολυμπιακός

    1995: Παναθηναϊκός

    1996: Παναθηναϊκός

    1997: Αρης

    1998: Ολυμπιακός

    1999: Ολυμπιακός

    2000: Ολυμπιακός

    2001: Ολυμπιακός

    2002: Ηρακλής

    2003: Ολυμπιακός

    2004: Παναθηναϊκός

    2005: Ηρακλής

    2006: Παναθηναϊκός

    Στο Πάνθεον του αθλήματος

    ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (1969-2006)

    Ολυμπιακός 21

    Παναθηναϊκός 14

    Ηρακλής 2

    Άρης 1

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ (1969-2006)

    12 ΤΙΤΛΟΙ

    Τριανταφυλλίδης Μ.

    11 ΤΙΤΛΟΙ

    Πολύζος Στ.

    10 ΤΙΤΛΟΙ

    Γαλάκος Β., Θεοδωρίδης Α., Ντράκοβιτς Γ.

    9 ΤΙΤΛΟΙ

    Ηλιόπουλος Ν.

    8 ΤΙΤΛΟΙ

    Καζάζης Δ., Κοκκιναράς Ε., Κουμπλής Α., Φάκας Γ.

    7 ΤΙΤΛΟI

    Αστράς Ν., Γεωργαντής Μ., Λάιος Γ., Μουστακίδης Θ.

    6 ΤΙΤΛΟΙ

    Αγραπιδάκης Δ., Αμαριανάκης Σ., Γκιούρδας Μ., Καζάζης Σ., Κολιόπουλος Μ., Λυκούδης Γ., Μπεργελές Ν., Ξεροβάσιλας Β., Προσαλίκας Σ., Τερζάκης Λ., Χωριανός Δ.

    5 ΤΙΤΛΟΙ

    Ανδρεόπουλος Δ., Δερμάτης Γ., Δωρειάδης Η., Κουρμπέτης Κ., Κουρνέτας Β., Μηνούδης Β., Τσακιρόπουλος Α., Χασάπης Κ., Χριστοφιδέλης Κ., Ψάρρας Θ.

    4 ΤΙΤΛΟΙ

    Γκουντάκος Κ., Καραμαρούδης Π. Καρατζάς Δ., Κονσταντίνοφ Π., Λελούδας Σ., Λοράνδος Α., Μαλουσάρης Γ., Μητρόπουλος Δ., Μπεργελές Α., Νικολαϊδης Κ., Ξενάκης Μ., Πρωτοψάλτης Σ., Ρέμπελος Δ., Τετζέρης Α., Φωτεινόπουλος Γ.

    3 ΤΙΤΛΟΙ

    Αλεξίου Α., Γκόμεζ Ε., Ζελιάσκοφ Ν., Κοβάτσεφ Σ., Κριτσοταλάκης Ν., Μιχαλόπουλος Θ., Μίχαλος Α., Μπάεφ Θ., Νικολογιάννης Γ., Τζεβελεκίδης Α., Χατζηαντωνίου Α.

    2 ΤΙΤΛΟΙ: Αγγελίδης Χ., Αλεξανδρόπουλος Μ., Αλεξίου Ι., Αλεξούδης Κ., Ζακυνθινός Π., Καλαϊτσίδης Κ., Κοβάτσεφ Α., Κράβαρικ Α., Κουρούπης Β., Κωνσταντινίδης Π., Λάιος Α., Μανουσαρίδης Θ., Μαυράκης Π., Μέλκας Γ., Μητρούδης Β., Μπρτζόβιτς Ν., Ντονάς Στ., Ουτζής Γ., Πανταλέων Σ., Παντελιάς Κ., Παπαδόπουλος Χ., Παπαχειμώνας Σ., Πάσσαρης Β., Σμαραγδής Ν., Σπανός Γ., Στάνλεϊ Κλ., Στεφάνου Γ., Φατούρος Μ., Φιλίποφ Γ., Χοφ Τ.

    1 ΤΙΤΛΟΣ

    Αγαπητός Γ., Αμαξόπουλος Σ., Ανδρεάδης Α., Ανδρεάδης Γ., Βαγιάννος Ε., Βαφειάδης Κ., Βέτσικας Ε., Βίλντε Ρ., Βούγιεβιτς Γ., Γιώτας Θ., Γκάνεφ Λ., Γκιρτζίκης Κ., Γκόρτσανιουκ Α., Γκόρτσανιουκ Ζ., Γκούσταφσον Μ., Γόντικας Δ., Δεληκώστας Κ., Διαμαντόπουλος Τ., Θεοδωράτος Σ., Ιωαννίδης Ν., Ιωάννου Α., Καλαφάτης Ε., Καλμαζίδης Γ., Κανακόπουλος Σ., Καραβούλης Σ., Καραγιάννης Ν., Καραμήτσος Κ., Καρανικούλης Α., Καραντουμάνης Α., Καριπίδης Θ., Καρτσιαφλέκης Α., Κελεπούρης Δ., Κεφάλας Δ., Κοιλάκος Π., Κοκκώνης Ν., Κολοκοτρώνης Β., Κουρκουμέλης Χ., Κούστας Κ., Κουτουλέας Β., Κουτσονίκας Β., Κυριαζής Χρ., Κωσταντάρας Α., Κωνσταντόπουλος, Κωτούλας, Κωτσαράς Α., Λαμπάκης Σ., Λάππας Η., Λιβαθηνός Γ., Μανουσαρίδης Δ., Μαριάτος Γ., Μαρσέλο Ε., Μαυρίδης Α., Μέρλο Π., Μούρεκ Ντ., Μούχλιας Ν., Μπαρμπούδης Κ., Μποζίδης Θ., Μπολ Λ., Μπόσκαν Σ., Μπουτσορής Β., Μπρουκς Φρ., Νεράτζης Δ., Ντάντε Α., Ντολγομπόλοφ Β., Ουζούνοφ Π., Ουρμπάνοβιτς Λ., Παπαδάκης Α., Παπαδημητρίου Σ., Παπακοσμάς Σ., Παπασταθόπουλος Γ., Παυλίδης Π., Πέτρογλου Π., Πόλακ Ντ., Ποπόφ Ι., Ράππος Κ., Ρούνοφ Ι., Ρόχας Α., Σαραντίτης Σ., Σιγκλίδης Θ., Σταυρόπουλος Ι., Ταϊκίδης Ν., Τζεβελεκίδης Γ., Τερζής Θ., Τόνεφ Τ., Τραπεζουντίδης Κ., Τσιγαρίδας Κ., Φλώρος Ν., Φόρτσιουν Σ., Φορτούνας Μ., Χαλντέιν Τζ., Χαριτωνίδης Γ., Χατζηαντωνίου Σ.

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ (1969-2006)

    6 ΤΙΤΛΟΙ

    Λάιος Γιάννης (Ολυμπιακός: 1987*, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992)

    4 ΤΙΤΛΟΙ

    Γκροσντάνοβιτς Σάββας (Παναθηναϊκός: 1970, 1971, 1972, 1973)

    Παντελιάς Κυριάκος (Ολυμπιακός: 1976, 1978, 1979, 1980)

    2 ΤΙΤΛΟΙ

    Γκάετς Ζόραν (Ολυμπιακός: 1999, 2000**), Ζαχάριεφ Ντιμίτρι (Ολυμπιακός: 1981, 1983), Κόντρα Βλαντιμίρ (Ολυμπιακός: 1993, 1994), Κουμπλής Τάσος (Παναθηναϊκός: 1986, Ολυμπιακός: 2000**), Λεώνης Αλέκος (Ηρακλής: 2002, 2005), Μπαντόρα Γιάνους (Παναθηναϊκός: 1984, 1985), Μπεργελές Ανδρέας (Παναθηναϊκός: 1975, 1977), Προσαλίκας Στέλιος (Παναθηναϊκός: 1994, 1995)

    1 ΤΙΤΛΟΣ

    Αμπελάς Κώστας (Ολυμπιακός: 1969), Βέμπερ Χαβιέ (Παναθηναϊκός: 2006), Καζάζης Στέλιος (Παναθηναϊκός: 2004), Κεφάλας Δημήτρης (Παναθηναϊκός: 1974), Κωνσταντινέσκου Α. (Παναθηναϊκός: 1982), Μοντάλι Τζιαμπάολο (Ολυμπιακός: 1998), Ρίτσι Ντανιέλε (Ολυμπιακός: 2001), Ρόμπεφ Σάββα (Ολυμπιακός: 1987*), Τράβιτσα Λιούμπομιρ (Ολυμπιακός: 2003), Χαριτωνίδης Κώστας (Άρης: 1997)

    * Την περίοδο 1986-87 ο Λάιος αντικατέστησε τον Ρόμπεφ στον Ολυμπιακό, μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

    ** Την περίοδο 1999-00 ο Κουμπλής αντικατέστησε τον Γκάετς στον Ολυμπιακό, πριν αρχίσουν τα πλέι οφ.

    [07] Λάμψη αστεριών στο ΟΑΚΑ

    15/9/2006 7:01:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΕΤ1-ΑΠΕ

    Για μια ακόμη φορά τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού θα είναι συνεπή σε ένα ακόμη σημαντικό αθλητικού ραντεβού της Αθήνας. Αύριο και μεθαύριο στο Ολυμπιακό στάδιο διεξάγεται το 10ο Παγκόσμιο Κύπελλο στίβου. Στο παγκόσμιο κύπελλο συμμετέχουν οι ομάδες από τις πέντε ηπείρους, ενώ με ξεχωριστές ομάδες θα εκπροσωπηθούν οι ΗΠΑ και η Ελλάδα. Ακόμα θα συμμετάσχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες του Μπρούνο Τζάουλι (Ρωσία και Γαλλία στους άνδρες, Ρωσία και Πολωνία στις γυναίκες). Στα αγωνίσματα θα υπάρχουν μόνο τελικοί (χωρίς προκριματικούς) και δεν θα γίνουν απονομές. Η κάθε θέση αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο για το νικητή και σε βαθμούς για την ομάδα που ο κάθε αθλητής εκπροσωπεί. Στους αγώνες που μοιάζουν μικρογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου μαζί με τα δικά μας "αστέρια", κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο υποσχέθηκαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να κάνουν τις χώρες τους για άλλη μια φορά υπερήφανες. Η Ελλάδα ως διοργανώτρια χώρα θα παραταχθεί με πλήρη ομάδα. Το παρόν στην λαμπερή εκδήλωση έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργος Ορφανός, ο πρόεδρος της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος του Δ.Σ. της IAAF, Μίνως Κυριακού, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, καθώς και οκτώ από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου, μεταξύ των οποίων οι διεθνείς Περικλής Ιακωβάκης και η Φανή Χαλκιά.

    Θέαμα υψηλού επιπέδου και... ανταγωνισμού

    Πρώτος πήρε το λόγο ο Λαμίν Ντιάκ, ο οποίος τόνισε: "Είναι η παραμονή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Χαίρομαι ιδιαίτερα που φτάσαμε στη 10η διοργάνωση και επειδή θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, που είναι η μητέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η χώρα που διοργάνωσε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τους πιο πρόσφατους, που ήταν απόλυτα πετυχημένοι.

    Θέλω να ευχαριστήσω την Οργανωτική Επιτροπή για την προσπάθεια που κατέβαλε. Πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αγωνιστούν οι αθλητές για το σύνολο και την ομάδα τους. Έχουμε εκπροσώπους από όλες τις ηπείρους. Είναι ένα Κύπελλο πολύ σημαντικό, γιατί θα δώσουμε τη δυνατότητα στους αθλητές να νικήσουν και για το δικό τους σκοπό και για την ομάδα τους. Δεν υπάρχει άλλη διοργάνωση σαν αυτή. Οι αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και θα είναι ένα πετυχημένο φινάλε μιας εξαιρετικής αγωνιστικής χρονιάς".

    Από τη δική του μεριά, ο κ. Ορφανός είπε μεταξύ άλλων: "Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τον αθλητισμό και τα νιάτα όλου του κόσμου. Η Ελλάδα με χαρά ανέλαβε να φέρει σε πέρας μια μεγάλη διοργάνωση. Πρώτον, γιατί ανταποκρινόμαστε στη διάθεση της IAAF να μας εμπιστευτεί μια μεγάλη διοργάνωση. Εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, θέλω να πω ότι θα φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης. Δεύτερον, γιατί συμβάλουμε έτσι στο στόχο που έχει θέσει η IAAF για αναβάθμιση της διοργάνωσης. Τρίτον, γιατί έτσι δίνεται στην Ελλάδα η ευκαιρία να προβάλλει μέσα από τη διοργάνωση τις σύγχρονες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που απέκτησε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Η Ελλάδα διατηρεί τα τελευταία χρόνια αναβαθμισμένο ρόλο στον παγκόσμιο αθλητισμό. Υποδεχόμαστε με χαρά τα μέλη της IAAF και καταξιωμένους αθλητές με γνώμωνα την ελληνική φιλοξενία. Για δύο ημέρες η καρδιά του παγκόσμιου στίβου θα χτυπά στην Αθήνα. Η Οργανωτική Επιτροπή εργάστηκε με συνέπεια και με στόχο μια άρτια διοργάνωση. Καλωσορίζουμε τους αθλητές και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, γιατί, κατασκευάζοντας την 9η διαδρομή στο ΟΑΚΑ, μετέχει και η ελληνική ομάδα με πλήρη σύνθεση. Οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν υψηλό ανταγωνισμό και συνεχείς τελικούς".

    Στη συνέχεια μίλησε ο Μίνως Κυριακού. "Εγινε μεγάλη μάχη να φέρουμε στη χώρα μας αυτή τη διοργάνωση, που είναι κορυφαία. Έχει έρθει στην Αθήνα η ελίτ του κλασικού αθλητισμού και πιστεύω ότι και οι Έλληνες αθλητές θα δώσουν το καλύτερο για να διακριθούν. Εύχομαι καλή επιτυχία και υγεία" τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

    Τέλος, ο Βασίλης Σεβαστής είπε: "Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες, γιατί η IAAF εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά μια μεγάλη διοργάνωση. Θέλουμε να καλωσορίσουμε όλους όσοι βρίσκονται στη χώρα μας. Η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή ανέλαβε την ευθύνη να προετοιμάσει μια ομάδα με αθλητές, που θα βρίσκονται σε υψηλή αγωνιστική κατάσταση, ώστε να ανταγωνιστούν αθλητές μεγάλων επιδόσεων. Και γνωρίζουμε ότι, όσο καλύτεροι είναι οι αθλητές, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το ενδιαφέρον του κόσμου. Πιστεύω ότι προσφέραμε στους αθλητές μας τα μέσα, ώστε να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο. Μας ανατέθηκε η ευθύνη και για το τεχνικό μέρος και έχουμε κάνει το καλύτερο. Όλοι δουλέψαμε στο σύντομο διάστημα που είχαμε, για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

    Για το καλύτερο Χαλκιά, Ιακωβάκης

    Στη συνέχεια ήρθε η ώρα των πρωταγωνιστών των αγώνων, των ίδιων των αθλητών και αθλητριών. Τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού στίβου θα δώσουν το "παρών": Ο πρωταθλητής Ευρώπης Περικλής Ιακωβάκης, που στους τελευταίους αγώνες σαρώνει τις νίκες. Η χρυσή Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά που έχει επιστρέψει δυναμικά. Η Ολυμπιονίκης του τριπλούν Πηγή Δεβετζή, που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κόσμου. Ο Λούης Τσάτουμας, που με τα άλματά του στο μήκος έχει δείξει ότι μπορεί να στοχεύει ψηλά. Ακόμα, η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου στη σφύρα, ο Τάσος Γκούσης στα 100 και 200 μέτρα και αρκετοί άλλοι αθλητές, που αποτελούν το μέλλον του στίβου.

    Η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, που δεν θα λάβει μέρος στα 400μ. εμπόδια, αλλά στα 400μ., αφού μετά τις πρόσφατες αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ επιβαρύνθηκε από τις απανωτές κούρσες τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: "Είναι μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό, που θα αγωνιστεί με πλήρη ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μετέχουν οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου. Είναι κάτι ομαδικό κι εμείς για τη χώρα μας θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Όλα τα παιδιά στην ομάδα είναι ενθουσιασμένα. Εγώ άλλαξα αγώνισμα (σ.σ. δεν θα λάβει μέρος στα 400μ. εμπόδια) και ήταν μια σημαντική απόφαση.

    Πέρυσι υπήρξαν κάποια προβλήματα και, φέτος που μετείχα στο Ευρωπαϊκό, έκανα τρεις απανωτές κούρσες στα εμπόδια και επιβαρύνθηκα. Δεν ήθελα να χάσω αυτούς τους αγώνες, όμως το διάστημα που υπήρχε από το Ευρωπαϊκό μέχρι το Παγκόσμιο ήταν μικρό, μόλις τέσσερις εβδομάδες, και δεν θα προλάβαινα να γυμναστώ κατάλληλα στα εμπόδια. Ήθελα να τρέξω στο αγαπημένο μου στάδιο και τα 400μ. ήταν η καλύτερη επιλογή μετά τα εμπόδια" τόνισε η "φτερωτή" Φανή.

    Στο αντίστοιχο αγώνισμα των αναδρών αναμένεται να λάμψει ο Περικλής Ιακωβάκης, που μολονότι δεν ευνοήθηκε από το σύστημα κληρώσεων βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θα προσπαθήσει για άλλη μία φορά να ξεπεράσει τον εαυτό του: "Θεωρώ σημαντικό που μια διοργάνωση, η οποία γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, διεξάγεται τώρα στη χώρα μας. Η ελληνική ομάδα είναι έτοιμη, παρόλο που η εποχή είναι δύσκολη, καθώς βρισκόμαστε στο τέλος της χρονιάς.

    Παρά την κούραση που φυσιολογικά υπάρχει, θα δώσουν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους. Προσκαλώ όλους να έρθουν στο στάδιο. Δυστυχώς, το σύστημα κληρώσεων με έφερε να αγωνιστώ στον 1ο διάδρομο, που δεν βολεύει για μια μεγάλη επίδοση και για να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Ωστόσο, η χρονιά πήγε καλά, το ίδιο ελπίζω και αύριο. Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει όρια και δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει. Κι εγώ βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση".

    Έτοιμοι να... τρελάνουν τα χρονόμετρα

    Από την πλευρά τους οι ξένοι αστέρες δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους που επέστρεψαν στην Ελλάδα για να λάβουν μέρος στους αγώνες και εξέφρασαν την επιθυμία τους να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να "σπάσουν" τα χρονόμετρα. Ο κινέζος παγκόσμιος ρέκορντμαν στα 110 εμπόδια, Λιου Ξιάνγκ, ο πιο γρήγορος άνθρωπος του κόσμου, ο Τζαμαϊκανός Ασάφα Πάουελ, η Μεσερέτ Ντεφάρ στις μεγάλες αποστάσεις, η Βελγίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100 μέτρα Κιμ Γκεβέρτ, η "τσαρίνα των αιθέρων" στο άλμα επί κοντώ Γελένα Ισινμπάγεβα, ο Ιάπωνας Κόζι Μουροφούσι στη σφύρα, κι ακόμα, ο Φράνσις Ομπικβέλου, ο Τάισον Γκέι, ο Αντρέας Θοργκλιντσεν κ.α.

    Σάνια Ρίτσαρντς (ΗΠΑ-400μ.): "Προπονήθηκα αρκετά για να έρθω εδώ, γιατί μου αρέσει να αγωνίζομαι στην Αθήνα. Ελπίζω να κάνω επίδοση κάτω από 49 δεύτερα, γιατί έχω δουλέψει πολύ. Είναι ομαδικοί αγώνες. Οι συνθήκες είναι καλές, το ίδιο και το στάδιο, το ίδιο και ο καιρός".

    Φράνσις Ομπικβέλου (Ευρώπη-Πορτογαλία, 100μ.-200μ.): "Στη Μαδρίτη πριν από τέσσερα χρόνια κέρδισα για πρώτη φορά στην Ευρώπη και ήμουν ευτυχής. Είναι μια καλή ανάμνηση και θα βάλω τα δυνατά μου και αυτό το Σαββατοκύριακο. Προτιμώ την κούρσα των 100μ., αλλά και στα 200μ., ανάλογα με τις συνθήκες, μπορώ να έχω μια καλή επίδοση".

    Βαλερί Βίλι (Ωκεανία-Νέα Ζηλανδία, σφαιροβολία): "Στην προηγούμενη διοργάνωση της Μαδρίτης ήμουν νέα και δεν ήξερα ακριβώς τι γινόταν, όμως απέκτησα εμπειρία και έκανα εθνικό ρεκόρ. Είναι σημαντικό να αγωνίζεται κανείς για μια ομάδα και σίγουρα θα έχουμε υψηλό ανταγωνισμό στη σφαιροβολία. Έχω βελτιωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και ελπίζω το αποτέλεσμά μου να είναι καλό".

    Μέσερετ Ντεφάρ (Αφρική-Αιθιοπία, 5.000μ.): "Το 2004 σε αυτό το στάδιο ήταν η αρχή για μένα. Τώρα είμαι ευχαριστημένη που βρίσκομαι και πάλι στην Ελλάδα. Όλοι οι αθλητές θα κάνουμε το καλύτερο για την Αφρική. Θέλω να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου και είμαι πιο γρήγορη από κάθε άλλη φορά".

    Νταϊρον Ρόμπλες (Αμερική-Κούβα, 110μ. εμπόδια): "Είμαι 20 ετών και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την πρόοδό μου αυτή τη σεζόν. Είναι μια έκπληξη για μένα που βρίσκομαι στους πέντε κορυφαίους του αγωνίσματος. Θα με ενδιέφερε ένα ρεκόρ, όμως πάνω απ΄ όλα θέλω να γίνομαι καλύτερος κάθε φορά".

    Λιού Ξιάνγκ (Ασία-Κίνα, 110μ. εμπόδια): "Είναι πολύ σημαντική εμπειρία. Είναι η δεύτερη φορά που μετέχω σε αυτούς τους αγώνες, αλλά πριν από τέσσερα χρόνια ήμουν νέος, αισθανόμουν πίεση, ξεκίνησα αργά και στη συνέχεια προσπάθησα να επιταχύνω και έτσι δεν τερμάτισα. Τώρα είμαι συγκινημένος που ήρθα στην Αθήνα, γιατί εδώ έγιναν οι Ολυμπιακές Αγώνες. Σίγουρα θα ήθελα να σπάσω ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Στη Στουτγκάρδη τα έδωσα όλα και είναι πιθανό να πάω τώρα καλύτερα. Θα μου άρεσε να ξαναζήσω τη στιγμή της κατάρριψης ενός παγκοσμίου ρεκόρ. Δεν θέλω να πιέζομαι και δεν θέλω να αγχώνομαι. Θα προσπαθήσω να χαλαρώσω και να διασκεδάσω τους αγώνες. Σήμερα το επίπεδο στα 110μ. εμπόδια είναι πολύ υψηλό, γι΄ αυτό πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ και εγώ θα βάλω τα δυνατά μου".

    Παρούσα η ΕΤ1 στη γιορτή

    Το διήμερο λοιπόν 16 και 17 Σεπτεμβρίου η ΕΤ1 σε απευθείας σύνδεση με το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, θα μεταδώσει μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του αθλητισμού, το 10ο Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου. Η δημόσια τηλεόραση έχει αναλάβει αποκλειστικά την τηλεοπτική παραγωγή της διοργάνωσης και τη διανομή της εικόνας στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου. Την περιγραφή των αγώνων θα κάνουν ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου και ο Παναγιώτης Περπερίδης.

    1η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου) 16:30 Σφυροβολία (Ανδρών) 18:00 Τελετή Έναρξης 18:10 Δισκοβολία (Γυναικών) 18:15 Τριπλούν (Γυναικών) 18:20 Σφαιροβολία (Ανδρών) 18:25 Επί κοντώ (Γυναικών) 18:30 400μ.εμπόδια (Ανδρών) 18:40 Ύψος (Ανδρών) 18:45 400μ.εμπόδια (Γυναικών) 19:00 3.000μ. (Γυναικών) 19:15 1.500μ. (Ανδρών) 19:30 100μ. (Γυναικών) 19:35 Μήκος (Ανδρών) 19:40 100μ. (Ανδρών) 19:45 Ακοντισμός (Γυναικών) 19:50 400μ. (Γυναικών) 20:00 400μ. (Ανδρών) 20:10 800μ. (Γυναικών) 20:20 5.000μ. (Ανδρών) 20:45 4Χ100μ. (Γυναικών) 20:55 4Χ100μ. (Ανδρών)

    2η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου) 16:15 Σφυροβολία (Γυναικών) 17:35 Τριπλούν (Ανδρών) 17:45 Δισκοβολία (Ανδρών) 17:50 Επί κοντώ (Ανδρών) 17:55 Σφαιροβολία (Ανδρών) 18:00 100μ. εμπόδια (Γυναικών) 18:10 110μ. εμπόδια (Ανδρών) 18:25 3.000μ. στιπλ (Γυναικών) 18:30 Ύψος (Γυναικών) 18:45 3.000μ. στιπλ (Ανδρών) 19:00 3.000μ. (Ανδρών) 19:15 Μήκος (Γυναικών) 19:20 200μ. (Γυναικών) 19:25 Ακοντισμός (Ανδρών) 19:30 200μ. (Ανδρών) 19:40 1.500μ. (Γυναικών) 19:50 800μ. (Ανδρών) 20:00 5.000μ. (Γυναικών) 20:30 4Χ400μ. (Γυναικών) 20:40 4Χ400μ. (Ανδρών)

    Όλα ξεκίνησαν πριν από 29 χρόνια στο Ντίσελντορφ

    Για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο διοργανώθηκε το 1977 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και είχε μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό, αφού, πέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν υπήρχε άλλη διοργάνωση στίβου με παγκόσμιο χαρακτήρα. Μετείχαν οι πέντε ομάδες από κάθε ήπειρο και οι τρεις "υπερδυνάμεις" του στίβου, ΗΠΑ, Σοβιετική Ένωση και Ανατολική Γερμανία. Αποφασίστηκε να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, όμως το 1983 έκανε την εμφάνισή του το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ετσι, το Παγκόσμιο Κύπελλο πήγε ανά τετραετία, αλλά όχι για πολύ, καθώς αρχικά το 1992 και στη συνέχεια το 1994 άλλαξε πάλι ο χρόνος διεξαγωγής του και καθιερώθηκε να διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, στο ενδιάμεσο των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Κάθε ομάδα μετέχει με έναν αθλητή σε κάθε αγώνισμα και θα βαθμολογηθεί ανάλογα με τη θέση που θα πάρει. Συγκεκριμένα, ο νικητής κάθε αγωνίσματος θα πάρει 9 βαθμούς, ο δεύτερος 8, ο τρίτος 7, ο τέταρτος 6, ο πέμπτος 5, ο έκτος 4, ο έβδομος 3, ο όγδοος 2 και ο ένατος 1. Ωστόσο, στην περίπτωση που κάποιος αθλητής ακυρωθεί ή δεν ολοκληρώσει την προσπάθειά του, τότε η ομάδα του δεν παίρνει βαθμό.

    Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων αθλητών σε ένα αγώνισμα, τότε οι βαθμοί μειώνονται κατά 0,5 προς την πλησιέστερη θέση που ακολουθεί. Για παράδειγμα, αν δύο αθλητές ισοβαθμήσουν στην τρίτη θέση, τότε δεν παίρνουν από 7 βαθμούς, αλλά από 6,5. Ωστόσο, στα οριζόντια άλματα (ύψος και επί κοντώ), όταν δύο ή περισσότεροι αθλητές ισοβαθμήσουν στην πρώτη -και μόνο σ΄ αυτή- θέση, τότε θα δώσουν αγώνα μπαράζ για την ανάδειξη του νικητή.

    Αν μετά το τέλος των αγώνων υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ομάδων, τότε την υυψηλότερη θέση θα πάρει αυτή που έχει περισσότερες πρώτες θέσεις στα διάφορα αγωνίσματα. Αν εξακολουθήσει και σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει ισοβαθμία, τότε θα υπολογιστούν οι περισσότερες δεύτερες θέσεις κ.ο.κ.

    Η IAAF φρόντισε να θεσμοθετήσει χρηματικά έπαθλα και για τη συμμετοχή των αθλητών στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ανάλογα με τη θέση που θα πάρει ο καθένας. Συγκεκριμένα, ο νικητής θα εισπράξει 30.000 δολάρια, ο δεύτερος 15.000, ο τρίτος 10.000, ο τέταρτος 7.000, ο πέμπτος 5.000, ο έκτος 3.000, ο έβδομος 2.000 και ο όγδοος 1.000 δολάρια. Από τη διάταξη αυτή εξαιρούνται οι αθλητές της ελληνικής ομάδας, καθώς μετέχει ως διοργανώτρια και έτσι θα υπάρξει ειδικό πριμ από τον ΣΕΓΑΣ.

    Στα ομαδικά αθλήματα (σκυταλοδρομίες 4Χ100 και 4Χ400), οι ομάδες θα μοιραστούν τα εξής ποσά: η πρώτη 30.000 δολάρια, η δεύτερη 20.000, η τρίτη 10.000, η τέταρτη 8.000, η πέμπτη 6.000, η έκτη 5.000, η έβδομη 4.000 και η όγδοη 3.000 δολάρια.

    Πολυνίκης στους άνδρες είναι η Αφρική, με τις τέσσερις νίκες που έχει πετύχει στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις, και στις γυναίκες η Ανατολική Γερμανία, η οποία κυριάρχησε τη δεκαετία του '80. Αναλυτικά οι νικητές σε όλες τις διοργανώσεις:

    ΕΤΟΣ ΠΟΛΗ (ΧΩΡΑ) ΑΝΔΡΕΣ (ΒΑΘΜΟΙ) ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΒΑΘΜΟΙ) 1977 Ντίσελντορφ (Γερμανία) Αν. Γερμανία (127) Ευρώπη (109) 1979 Μόντρεαλ (Καναδάς) ΗΠΑ (119) Αν. Γερμανία (107) 1981 Ρώμη (Ιταλία) Ευρώπη (147) Αν. Γερμανία (120,5) 1985 Καμπέρα (Αυστραλία) ΗΠΑ (123) Αν. Γερμανία (121) 1989 Βαρκελώνη (Ισπανία) ΗΠΑ (133) Αν. Γερμανία (124) 1992 Αβάνα (Κούβα) Αφρική (115) Ενωμένη ομάδα (102) 1994 Λονδίνο (Βρετανία) Αφρική (116) Ευρώπη (111) 1998 Γιοχάνεσμπουργκ (Ν. Αφρική) Αφρική (110) ΗΠΑ (96) 2002 Μαδρίτη (Ισπανία) Αφρική (134) Ρωσία (126)

    ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΑΓΩΝΩΝ

    ΑΝΔΡΕΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΑΘΛΗΤΗΣ (ΧΩΡΑ) ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΤΟΣ 100μ. Ομπαντέλε Τόμπσον (Μπαρμπάντος) ΑΜΕΡΙΚΗ 9.87 1998 200μ. Φράνκι Φρέντερικς (Ναμίμπια) ΑΦΡΙΚΗ 19.97 1998 400μ. Μάικ Φρανκς (ΗΠΑ) ΗΠΑ 44.47 1985 800μ. Αντόνιο Μανουέλ Ρέινα (Ισπανία) ΙΣΠΑΝΙΑ 1:43.83 2002 1500μ. Μπέρναρντ Λάγκατ (Κένυα) ΑΦΡΙΚΗ 3:31.20 2002 3000μ. Κράιγκ Μότραμ (Αυστραλία) ΩΚΕΑΝΙΑ 7:41.37 2002 5000μ. Μίρατς Γίφτερ (Αιθιοπία) ΑΦΡΙΚΗ 13:13.82 1977 110μ.εμπ. Ρότζερ Κίνγκντομ (ΗΠΑ) ΗΠΑ 12.87 1989 400μ.εμπ. Έντγουιν Μόουζες (ΗΠΑ) ΗΠΑ 47.37 1981 3000μ.στιπλ Μπόγκουσλαβ Μαμίνσκι (Πολωνία) ΕΥΡΩΠΗ 8:19.89 1981 Ύψος Χαβιέρ Σοτομαγιόρ (Κούβα) ΑΜΕΡΙΚΗ 2.40 1994 Επί κοντώ Οκερτ Μπριτς (Ν. Αφρική) ΑΦΡΙΚΗ 5.90 1994 Μήκος Λάρι Μάιρικς (ΗΠΑ) ΗΠΑ 8.52 1979 Τριπλούν Γιόλμπι Κεσάδα (Κούβα) ΑΜΕΡΙΚΗ 17.61 1994 Σφαίρα Ουλφ Τίμερμαν (Αν. Γερμανία) ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 22.00 1985 Δίσκος Ρόμπερτ Φαζέκας (Ουγγαρία) ΕΥΡΩΠΗ 71.25 2002 Σφύρα Τίμπορ Γκέσεκ (Ουγγαρία) ΕΥΡΩΠΗ 82.68 1998 Ακόντιο Ούβε Χον (Αν. Γερμανία) ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 96.96 1985 4Χ100μ. ΗΠΑ ΗΠΑ 37.95 2002 4Χ400μ. ΗΠΑ ΗΠΑ 2:59.12 1985

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ (ΧΩΡΑ) ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΤΟΣ 100μ. Μάριον Τζόουνς (ΗΠΑ) ΗΠΑ 10.65 1998 200μ. Μάριον Τζόουνς (ΗΠΑ) ΗΠΑ 21.62 1998 400μ. Μαρίτα Κοχ (Αν. Γερμανία) ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 47.60 1985 800μ. Ανα Φιντέλια Κίροτ (Κούβα) ΑΜΕΡΙΚΗ 1:54.44 1989 1500μ. Χασίμπα Μπουλμέρκα (Αλγερία) ΑΦΡΙΚΗ 4:01.05 1994 3000μ. Σβετλάνα Ουλμάσοβα (Σοβ. Ένωση) ΣΟΒ. ΕΝΩΣΗ 8:36.32 1979 5000μ. Όλγκα Γεγκόροβα (Σοβ. Ένωση) ΣΟΒ.ΕΝΩΣΗ 15:18.15 2002 100μ.εμπ. Γκλόρι Αλόζι (Νιγηρία) ΑΦΡΙΚΗ 12.58 1998 400μ.εμπ. Νέζα Μπιντουάνε (Μαρόκο) ΑΦΡΙΚΗ 52.96 1998 3000μ. στιπλ - - - - Ύψος Σίλβια Κόστα (Κούβα) ΑΜΕΡΙΚΗ 2.04 1989 Επί κοντώ Ανίκα Μπέκερ (Γερμανία) ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4.55 2002 Μήκος Χάικε Ντρέσλερ (Αν. Γερμανία) ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 7.27 1985 Τριπλούν Όλγα Βασδέκη (ΕΛΛΑΔΑ) ΕΥΡΩΠΗ 14.64 1998 Σφαίρα Ιλόνα Σλούπιανεκ (Αν. Γερμανία) ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 20.98 1979 Δίσκος Ίλκε Βιλούντα (Αν. Γερμανία) ΑΝ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ 71.54 1989 Σφύρα Γκου Γιάν (Κίνα) ΑΣΙΑ 70.75 2002 Ακόντιο Πέτρα Φέλκε (Αν. Γερμανία) ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 70.32 1989 4Χ100μ. Αν. Γερμανία ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 41.37 1985 4Χ400μ. Αν. Γερμανία ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ 3:19.49 1985

    [08] Πολιτισμός

    Στη Μυτιλήνη

    Ένα μουσείο για την Ελιά

    15/9/2006 7:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/9/2006 9:00:12 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία για τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία του και τη βιομηχανική παράδοση της χώρας μας, εγκαινιάστηκε, την Παρασκευή, στην Αγ. Παρασκευή Λέσβου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Πρόκειται για το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας, ένα πρότυπο ίδρυμα, μοναδικής αρχιτεκτονικής, που αναδεικνύει με σύγχρονα μέσα τη βιομηχανική παράδοση και τον πολιτισμό της ελιάς και είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ιστορία του νησιού. Σε δηλώσεις του, μετά την ξενάγηση στους χώρους του μουσείου, ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο για μια "πολύ σημαντική ημέρα για τον πολιτισμό της πατρίδας μας" και συνεχάρη τους εμπνευστές του έργου καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίησή του. Στα εγκαίνια ήταν παρόντες οι υπουργοί Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης, και Αιγαίου, Αριστοτέλης Παυλίδης, καθώς και ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, που ξεκίνησε πριν από 24 χρόνια την προσπάθεια δημιουργίας αυτού του μουσείου. Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας Πολιτείας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καθώς δημιουργήθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και ανήκει στο δίκτυο θεματικών τεχνολογικών και βιομηχανικών μουσείων, που αναπτύσσει το Ίδρυμα, σε όλη την ελληνική περιφέρεια.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 16 September 2006 - 8:50:58 UTC