Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις με Γκιουλ και Ράις
  • [02] Σε χειρουργική επέμβαση
  • [03] Κλείνουν οι πύλες της 71ης ΔΕΘ
  • [04] Λύτρωση στο 87'
  • [05] Έφτανε η ουσία και το "δώρο"
  • [06] Πρώτο τρίποντο οι Πόντιοι
  • [07] Ισοπαλία στον κάμπο
  • [08] Γ' Εθνική: Τρεις στην κορυφή
  • [09] Β' Εθνική: Δύο συγκάτοικοι στην κορυφή
  • [10] Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου: Έλαμψε η Δεβετζή

    [01] Πολιτική

    Στη Νέα Υόρκη η Ντόρα Μπακογιάννη

    Συναντήσεις με Γκιουλ και Ράις

    17/9/2006 9:27:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς η Ελλάδα είναι προεδρεύουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη έδρα του ΟΗΕ, η κα Μπακογιάννη θα έχει σειρά διμερών επαφών με ομολόγους της και άλλους αξιωματούχους με ομολόγους της και αντιπροσώπους κρατών-μελών του διεθνούς Oργανισμού. Η πρώτη της συνάντηση θα είναι με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ την Δευτέρα, ενώ στις 27 του μήνα, θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις. Επίσης θα παραβρεθεί στις δεξιώσεις που θα πραγματοποιήσουν προς τιμή των ξένων αντιπροσωπειών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Την ερχόμενη Τρίτη, μετά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, η Υπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης "Ελαίας Εγκώμιο".

    Την επόμενη μέρα, κατά τη συνεδρίαση του Σώματος σε επίπεδο ΥΠΕΞ η κ. Μπακογιάννη θα απευθύνει ομιλία και θα προεδρεύσει της συζήτησης με σκοπό την καταγραφή της προόδου που έχει πραγματοποιηθεί από την έγκριση του ψηφίσματος 1631, τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς και τη μελέτη των προβλημάτων και προκλήσεων που εξακολουθούν να υπάρχουν, ώστε να ενδυναμωθεί η συνεργασία με τους περιφερειακούς, υπο-περιφερειακούς και άλλους διακυβερνητικούς οργανισμούς με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας. Την ίδια μέρα, με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας θα παραθέσει γεύμα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Την ερχόμενη Πέμπτη, θα συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ και αργότερα θα μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνει το Foreign Policy Association με θέμα την ελληνική εξωτερική πολιτική στο ξεκίνημα του 21ου αιώνα.

    Η κ. Μπακογιάννη θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.

    Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον για σειρά συναντήσεων με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και του Κογκρέσου και θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη τo βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου για συναντήσεις με παράγοντες της ομογένειας.

    Η υπουργός θα αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη για την Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου.

    Σε συνέντευξή του, στην ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικός Κήρυκας", ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας τονίζοντας ότι είναι λάθος που η Άγκυρα αντιμετωπίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση με όρους παζαριού. Στη συνέχεια, ο κ. Βαλινάκης τόνισε ότι "η Τουρκία βρίσκεται ήδη ενώπιον συγκεκριμένου πλαισίου αποφάσεων και επιλογών. Πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά, γιατί αλλιώς θα έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες".

    [02] Κοινωνία

    Σε χειρουργική επέμβαση

    17/9/2006 9:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/9/2006 10:08:41 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε χειρουργική επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας στο αριστερό του χέρι ο Νίκος Παλαιοκώστας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οι γιατροί κατάφεραν να του ρυθμίσουν την υπέρταση από την οποία πάσχει και έτσι θα μπορέσουν να προχωρήσουν στη χειρουργική επέμβαση στο χέρι που φέρει συντριπτικό κάταγμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκκληση προς τον Β. Παλαιοκώστα

    Φρουρούμενος στο Λαϊκό

    [03] Κοινωνία

    Μετά από 10 ημέρες λειτουργίας

    Κλείνουν οι πύλες της 71ης ΔΕΘ

    17/9/2006 8:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/9/2006 9:48:25 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κλείνουν το βράδυ της Κυριακής οι πύλες της 71ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η οποία ολοκληρώνει τη 10ημερη λειτουργία της ως ένα διεθνές, εμπορικό και οικονομικό γεγονός, αλλά, και ως μία γιορτή της πόλης. Με τη λήξη της 71ης ΔΕΘ, ο ουρανός της Θεσσαλονίκης θα φωτίσει από πυροτεχνήματα, με σκοπό να παρουσιαστεί ένα πολύχρωμο πολυθέαμα, ανάλογο της διοργάνωσης. Το πρωί επισκέφθηκε την ΔΕΘ, η Μις Υφήλιος 2006 Zuleyka Rivera Mendoza, στην πρώτη επίσημη εμφάνισή της στην Ευρώπη. Η επίσκεψη της Μις Υφηλίου ολοκληρώνεται το βράδυ με τη συμμετοχή της στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ομορφιάς Balkan Beauty Ambassador 2006, με τον οποίο κορυφώνονται και οι εκδηλώσεις της 71ης ΔΕΘ. Ο διαγωνισμός διεξάγεται με τη συμμετοχή 18 εστεμμένων των δέκα Βαλκανικών χωρών. Το βράδυ ολοκληρώνεται και το Discfestival με τη συναυλία του Τόλη Βοσκόπουλου, ενώ στο πλαίσιο της PLAYLAND παρουσιάστηκε πολυθέαμα με συνδυασμό θεαμάτων με φωτιές και ειδικά εφέ.

    Σχετικά Links:

    Helexpo

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Λύτρωση στο 87'

    17/9/2006 11:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Όπως ακριβώς είχε γίνει στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Ξάνθη, έτσι και σήμερα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το τρίποντο, επικρατώντας του Πανιωνίου με πέναλτι που αξιοποίησε ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 87 σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι "πράσινοι" πέτυχαν την 3η νίκη τους στο πρωτάθλημα σε τέσσερα παιχνίδια, έφτασαν τους 9 βαθμούς τρεις λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

    Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, μπήκε αρκετά επιθετικά και δημιούργησε αρκετές φάσεις απέναντι στην αντίπαλη εστία και έφτασε κοντά στο γκολ. Κυριότερη αυτών η φάση στην εκπνοή (46ο λεπτό), όταν την κεφαλιά του Σέριτς μετά από κόρνερ του Μπόβιο, απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Μάκος. Νωρίτερα, οι "πράσινοι" απείλησαν στο 26ο λεπτό με δυνατό σουτ του Σέριτς-άουτ, το 31ο με τον Ρομέρο να περνά τη μπάλα στον Σαλπιγγίδη, αλλά τον Πλετς να απόμακρύνει την τελευταία στιγμή και το 36ο, όταν ο Παπαδόπουλος έπιασε τη δύσκολη κεφαλιά από σέντρα του Ρομέρο, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Κατά τη διάρκεια, πάντως, των πρώτων 45 λεπτών, ο Πανιώνιος έβρισκε χώρους να διασπάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού, που δεν είχε αντίστοιχη απόδοση με την επιθετική γραμμή της ομάδας. Ως μοναδική ευκαιρία των "κυανέρυθρων", ωστόσο, καταγράφεται η φάση του 15΄ όταν το "φιλόδοξο" σουτ του Πλετς από το ύψος του πέναλτι, προσέκρουσε στο σώμα του Γκούμα.

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του καλή φάση στο 55 με τον Κένινγκ να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση σε σέντρα-σουτ του Παπαδόπουλου. Πέραν αυτού, όμως οι "πράσινοι" παρουσίασαν μία μέτρια εικόνα, εντελώς διαφορετική με αυτή του πρώτου μέρους. Η καλή αμυντική λειτουργία των "κυανέρυθρων" κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους και να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα των "πράσινων". Πάντως, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 76΄ όταν ο Κένιγκ απέκρουσε εξ επαφής το σουτ του Παπαδόπουλου. Τελικά όλα κρίθηκαν από ένα λάθος του νεαρού Αλβανού Κόντι, ο οποίος στο 87΄ έπεσε άτσαλα πάνω στον Ρομέρο μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου. Το πέναλτι που καταλογίστηκε από τον Φινοκαλιώτη, αξιοποίησε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και χάρισε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τη νίκη στον Παναθηναϊκό και αφήνοντας τον Πανιώνιο στην «ουρά» της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας.

    Διαιτητής: Φινοκαλιώτης (Αθηνών)

    Κίτρινες: Γουνδουλάκης, Μπερτέ - Σέριτς, Μπίσκαν, Μπόβιο

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Κένιγκ, Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Ενσαλίβα, Μαγκντί (74΄ Τσκιτισβίλι), Μπρέσκα, Αραβίδης (74΄ Κόντι), Κουτσόπουλος, Μάκος (89΄Ζέζελ), Γουνδουλάκης

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Έμπεντε, Κώτσιος (68΄ Ιβανσιτς), Μόρις, Σέριτς, Βύντρα, Γκούμας, Μπόβιο, Μπίσκαν (74΄ Τζιόλης), Ρομέρο (+90΄ Νίλσον), Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έφτανε η ουσία και το "δώρο"

    17/9/2006 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένα μοιραίο λάθος του τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Μιχάλη Σηφάκη τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ήταν αρκετό για να δώσει στον Ολυμπιακό το δεύτερο γκολ που χρειαζόταν και να φύγει από το "Παγκρήτιο" Στάδιο με τους τρεις βαθμούς της νίκης και να διατηρήσει το απόλυτο των τεσσάρων νικών και της κορυφής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Μέχρι το 69ο λεπτό ο κακός σήμερα Ολυμπιακός βρισκόταν πίσω στο σκορ, από το γκολ του Πίτερ Οφορίκουε στο 27, αλλά τελικά τα γκολ των Ριβάλντο (69) και Μπόρχα (το πρώτο του στο πρωτάθλημα 86) έδωσαν στους "ερυθρόλευκους" την πολύτιμη νίκη.

    Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησε από νωρίς να επιβάλλει το ρυθμό του. Η πρώτη καλή φάση για τους "ερυθρόλευκους" σημειώθηκε στο 6ο λεπτό, με το Ριβάλντο να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά να μη μπορεί να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε. Η υπεροχή των παικτών του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργούν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Σηφάκη.

    Αυτό μέχρι το 25ο λεπτό, όταν οι Πειραιώτες "άγγιξαν" το γκολ. Ο Τζόρτζεβιτς έβγαλε την κάθετη μπαλιά στην "πλάτη" της άμυνας του ΟΦΗ, εκεί που ο Καστίγιο επιχείρησε το πλασέ και είδε τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των Κρητικών.

    Οι Κρητικοί με τη σειρά τους δεν είχαν φανεί απειλητικοί μέχρι σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού. Όμως στην πρώτη τους καλή στιγμή κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. "Δράστης" ο πρώην "ερυθρόλευκος", Πίτερ Οφορίκουε, ο οποίος κατάφερε μέσα να περάσει τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, να πιάσει το αριστερό σουτ και να στείλει τη μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Νικοπολίδη (1-0).

    Το γκολ αιφνιδίασε τους "ερυθρόλευκους" οι οποίο στη μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Μόνο μία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό η φάση του 44΄ , όταν ο Σηφάκης αντέδρασε ψύχραιμα στο σουτ του Ριβάλντο έξω από την περιοχή.

    Νωθρός ήταν και στο ξεκίνημα του δευτέου ημίχρονου ο Ολυμπιακός. Ο εκνευρισμός στις τάξεις των "ερυθρολεύκων" ήταν μεγάλος και αυτό φάνηκε στο 57. Ο Καστίγιο κτύπησε δύο φορές τον Σφακιανάκη από πίσω, ο μέσος του ΟΦΗ προσπάθησε ν ανταποδώσει και προς στιγμή το παιχνίδι χάλασε. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν, αφού οι δύο "πρωταγωνιστές" του επεισοδίου "τιμωρήθηκαν" κίτρινη κάρτα.

    Ο ΟΦΗ μέχρι το 67 κράταγε το υπέρ του σκορ σχετικά άνετα και μάλιστα σε εκείνο το λεπτό λίγο έλλειψε να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους με το Νουαφόρ που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο τρία λεπτά νωρίτερα. Το πλασέ του Αφρικανού, όμως, απέκρουσε σωτήρια ο Νικοπολίδης.

    Η ανατροπή από μέρους του Ολυμπιακού ξεκίνησε από το 69 όταν και σε μία ανύποπτη φάση προήλθε το γκολ της ισοφάρισης, με σκόρερ το Ριβάλντο. Ο Γεωργάτος έβγαλε τη σέντρα μέσα από την περιοχή κι ο Βραζιλιάνος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν αντιδράσει Σηφάκη (1-1). Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο ένα τραγικό λάθος του Σηφάκη στο 86ο λεπτό, έδωσε τη δυνατότητα στο Μπόρχα (είχε περάσει μερικά δευτερόλεπτα από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο) να πετύχει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού και να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

    Διαιτητής: Γ. Κασναφέρης (Αθήνας)

    Κίτρινες: Σφακιανάκης, Κουνενάκης, Καστίγιο

    Οι συνθέσεις:

    ΟΦΗ (Γκ. Μάουρερ): Σηφάκης, Πίτσος, Ντρούλιτς (64΄ Νουαφόρ), Οφορίκουε (77΄ Τσίπεφ), Ισά, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Δέντσας, Κωνσταντινίδης, Κουνενάκης, Στεφανής (59΄ Εντνίλσον)

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Στολτίδης, Καστίγιο (79΄ Οκκάς), Μάριτς, Ριβάλντο (85΄ Μπόρχα), Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου, Ουαντού, Πάντος (54΄ Πατσατζόγλου), Ανατολάκης

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρώτο τρίποντο οι Πόντιοι

    17/9/2006 9:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα πέτυχε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς. Οι Πόντιοι "έσπασαν το ρόδι" των τριών άτυχων αποτελεσμάτων την 4η αγωνιστική, επικρατώντας της Ξάνθης εντός έδρας με 2-0 με γκολ των Παπαδόπουλου στο 25 και Καραλιόπουλου στο 54. Αντίθετα η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη ήταν σε μέτρια επίπεδα και φάνηκε κουρασμένη και επηρεασμένη από το παιχνίδι για το Κύπελλο UEFA και την ήττα από τη Ντιναμό Βουκουρεστίου.

    Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα για την Καλαμαριά, η οποία ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, στο 25ο λεπτό ο Παπαδόπουλος βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και με σουτ άνοιξε το σκορ. Αντίδραση από πλευράς φιλοξενουμένων ουσιαστικά δεν υπήρξε. Οι "Ακρίτες" έδειχναν ανήμποροι να αλλάξουν τα δεδομένα του παιχνιδιού, κάτι που οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Την ώρα που η Ξάνθη... ψαχνόταν, ο Παπαδόπουλος πάσαρε στον Καραλιόπουλο που βγήκε στην "πλάτη" του Αντζα και του Παβιό και πλάσαρε τον Πιζανόφσκι για να γράψει το 2-0 στο 54΄. Κάποιες προσπάθειες της Ξάνθης, όπως οι κεφαλιές του Καζάκη στο 64΄ και το 84΄ (και στις δύο επενέβη ο Κόβατς) δεν έφεραν αποτέλεσμα. Πανάξια, η Καλαμαριά έφτασε στην πρώτη της νίκη, που ίσως αποδειχθεί πολύτιμη στο τέλος.

    Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

    Κίτρινες: Σαμουηλίδης, Μπούσι, Φυτανίδης, Ορφανός - Βρύζας, Αντζας, Μαχράτζε, Κόρσος, Φονγκάσα

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ. (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Κόλτσης, Παπαδόπουλος, Ποπάρα, Καραλιόπουλος (88΄ Καραμανλής), Μπούσι, Ορφανός, Αμπονσά (50΄ Φυτανίδης), Σαμουηλίδης (76΄ Σαρακατσάνος), Μουράφσκι

    ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Πιζανόφσκι, Αντζας, Βίσιο, Κόρσος, Καζάκης, Κιντάνα (62΄ Ζουέλα), Λαμπριάκος, Μαχράτζε, Μάνσο (71΄ Βιβέιρος), Μεσέρα, Βρύζας (58΄ Φονγκάσα)

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ισοπαλία στον κάμπο

    17/9/2006 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συναρπαστικό σε εξέλιξη και εναλλαγές στο σκορ ήταν το παιχνίδι στο Αλκαζάρ ανάμεσα στη Λάρισα και το Αιγάλεω. Τελικά η αναμέτρηση έληξε χωρίς νικητή, αφού οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2 στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Το Αιγάλεω "χτύπησε" και τις δύο φορές στο ξεκίνημα των ημιχρόνων με τον Πετρόπουλο (6ο και 47ο). Ο Κλέιτον στο 27ο λεπτό είχε ισοφαρίσει αρχικά σε 1-1 και στο 37ο λεπτό, ο Καλαντζής έδωσε προσωρινά το προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη. Το "Σίτι" μάλιστα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν στο 63ο λεπτό ο Σκοπελίτης εκτέλεσε πέναλτι κι έστειλε τη μπάλα άουτ.

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 7ο λεπτό, μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή της Λάρισας, ο Πετρόπουλος άνοιξε το σκορ για το "Σίτι". Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για τους «κυανόλευκους», οι οποίοι εμφάνισαν κτυπητές αδυναμίες στην αμυντική τους γραμμή, εκεί που τα προηγούμενα χρόνια ήταν η μεγάλη τους δύναμη. Από την άλλη η Λάρισα δεν πτοήθηκε και άρχισαν την αντεπίθεση. Μάλιστα στο 11ο λεπτό άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Τζενάμο απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Νταμπίζα.

    Στο 27ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση μ ένα προσωπικό γκολ του Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Χλωρό και με σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Στο 37ο λεπτό ήρθε η πλήρης ανατροπή του σκηνικού. Αυτή την φορά ο Κλέιτον ήταν ο δημιουργός. Τροφοδότησε πολύ ωραία τον Καλαντζή κι ο τελευταίος με σουτ έδωσε το προβάδισμα στη Λάρισα με 2-1.

    Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ακριβώς το ίδιο με το πρώτο, αφού το "Σίτι" κατάφερε να πετύχει και πάλι γκολ "από τα αποδυτήρια". Στο 47ο λεπτό, ο Πετρόπουλος δέχτηκε τη μπαλιά από τον Αγρίτη και με δυνατό σουτ έκανε το 2-2 για το Αιγάλεω. Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με την αθηναϊκή ομάδα να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 63ο λεπτό, όταν κέρδισε πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Σκοπελίτης. Ο αμυντικός μέσος του "Σίτι κατάφερε να στείλει στην άλλη γωνία τον Κοτσόλη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων τίποτα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες παρέμειναν στην ισοπαλία.

    Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)

    Κίτρινες: Νταμπίζας, Σκοπελίτης, Ότο, Ψωμάς

    Οι συνθέσεις:

    ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βενέτης, Γκαλίτσιος, Κλέιτον, Καλαντζής, Χλωρός (46΄ Αλεξάνδρου), Νταμπίζας, Μπασιλά, Διγκόζης, Κατσιαρός (68΄ Ζιάγκας), Αλωνεύτης (80΄ Κυπαρίσσης)

    ΑΙΓΑΛΕΩ (Γιώργος Χατζάρας): Τζενάμο, Γιάντσετιτς, Ποπόφ, Σίμανεκ, Ψωμάς, Σκοπελίτης, Όμο, Μάριτς (52΄ Νικολόπουλος), Τσάτσος (90΄ Σέζαρεκ), Αγρίτης (86΄ Εντουσέϊ), Πετρόπουλος

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Γ' Εθνική: Τρεις στην κορυφή

    17/9/2006 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τρεις ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή της Γ Εθνικής στον 1ο όμιλο, μετά από τις δύο αγωνιστικές. Στα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής συγκεκριμένα ο Παναιτολικός επικράτησε εντός έδρας με 2-0 του Αχαρναϊκού, ο Διαγόρας νίκησε επίσης εντός έδρας με 5-1 τον ΠΑΟ Βάρδας, ενώ και η Θήβα επικράτησε στην έδρα της με 2-1 του Απόλλωνα Αθηνών. Η Παναχαϊκή έμεινε στη "λευκή" ισοπαλία με τον Βύζα Μεγάρων εκτός έδρας δεν μπόρεσε πετύχει το 2 στα δύο, όπως και η Ρόδος που με το ίδιο αποτέλεσμα πήρε ένα βαθμό με τη Ζάκυνθο.

    Τα αποτελέσματα

    Ζάκυνθος-Ρόδος 0-0 Αιολικός Μυτιλήνης-Ατσαλένιος 2-1 Παναιτωλικός-Αχαρναϊκός 2-0 Ηλιούπολη-Αγιος Δημήτριος 1-1 Κορωπί-ΟΦ Ιεράπετρας 2-1 Διαγόρας-ΠΑΟ Βάρδας 5-1 Θήβα-Απόλλων Αθηνών 2-1 Βύζας Μεγάρων-Παναχαϊκή 0-0 Θύελλα Πατρών-Πανηλειακός 3-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

    Παναιτωλικός 6 Διαγόρας 6 Θήβα 6 Παναχαϊκή 4 Ρόδος 4 Αιολικός 3 Θύελλα Πατρών 3 Απόλλων Σμύρνης 3 Κορωπί 3 Ηλιούπολη 2 Βύζας Μεγάρων 2 Αχαρναϊκός 1 ΠΑΟ Βάρδας 1 Πανηλειακός 1 Ατσαλένιος 1 Άγιος Δημήτριος 1 Ζάκυνθος 1 ΟΦ Ιεράπετρας 0

    2ος όμιλος: Μοναξιά στην κορυφή

    Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ομάδα της Μαγνησίας σε αγώνα για τη 2η ημέρα του 2ου ομίλου της Γ` Εθνικής, επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Ένωσης Θράκης και έφτασε τους έξι βαθμούς. Τα αποτελέσματα: ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Ναυπακτιακός Αστέρας 0-0 Τρίκαλα-ΑΕ Γιάννενα 1-1 Ενωση Θράκης-ΑΣΚ Ολυμπιακός 0-2 Δόξα Δράμας-Ανδρούτσος Γραβιάς 1-1 Δόξα Γρατινής-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1 Αναγέννηση Αρτας-Νέα Καβάλα 1-0 Εθνικός Κατερίνης-Λαμία 1-2 Πολύκαστρο-Θερμαϊκός 2-1 * Ρεπό: Πιερικός

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

    ΑΣΚ Ολυμπιακός 6 Τρίκαλα 4 Αναγέννηση Άρτας 4 Πιερικός 3-1αγ. Νέα Καβάλα 3 Θερμαϊκός 3 Δόξα Γρατινής 3 Λαμία 3 Πολύκαστρο 3 Γιάννενα ΑΕ 2 Ανδρούτσος Γραβιάς 2 ΠΑΟ Νέων Επιβατών 1-1αγ. Ένωση Θράκης 1 Εθνικός Κατερίνης 1 Αναγέννηση Καρδίτσας 1 Ναυπακτιακός Αστέρας 1 Δόξα Δράμας 1

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Β' Εθνική: Δύο συγκάτοικοι στην κορυφή

    17/9/2006 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην κορυφή του πρωταθλήματος της Β Εθνικής βρίσκονται οι Λεβαδειακός και Ηλυσιακός που διπλασίασαν τις νίκες τους σε ισάριθμα παιχνίδια. Η ομάδα της Λειβαδιάς στο πλαίσιο της 2ης ημέρας επικράτησε 2-0 της Προοδευτικής, ενώ ο Ηλυσιακός επικράτησε 3-2 της Καλαμάτας. Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ο Εθνικός πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επί της Βέροιας με τον Τζιοβάνι να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των "μπλε", η Καλλιθέα νίκησε το Χαϊδάρι, ο Εθνικός Αστέρας επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης, ο Μεσσηνιακός νίκησε τον Πανθρακικό, ο Θρασύβουλος επικράτησε της Νίκης Βόλου, ενώ οι αναμετρήσεις Αγροτικού Αστέρα-Πας Γιάννινα και Καστοριάς-Νίκης Βόλου έληξαν χωρίς νικητή.

    Τα αποτελέσματα

    Λεβαδειακός-Προοδευτική 2-0 Καλλιθέα-Χαϊδάρι 2-0 Εθνικός Αστέρας-Αστέρας Τρίπολης 1-0 Ηλυσιακός-Καλαμάτα 3-2 Μεσσηνιακός-Πανθρακικός 1-0 Εθνικός-Βέροια 2-1 Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 Καστοριά-Πανσερραϊκός 1-1 Θρασύβουλος-Νίκη Βόλου 2-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

    Λεβαδειακός 6 Ηλυσιακός 6 ΠΑΣ Γιάννινα 4 Πανσερραϊκός 4 Καλλιθέα 4 Εθνικός 4 Θρασύβουλος 3 Αστέρας Τρίπολης 3 Πανθρακικός 3 Εθνικός Αστέρας 3 Μεσσηνιακός 3 Καστοριά 2 Προοδευτική 1 Καλαμάτα 1 Βέροια 1 Αγροτικός Αστέρας 1 Νίκη Βόλου 0 Χαϊδάρι 0

    [10] Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου: Έλαμψε η Δεβετζή

    17/9/2006 10:15:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Χρυσοπηγή Δεβετζή κατάφερε και στο μήκος να πλασαριστεί στον πρώτη τριάδα του 10ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στίβου, που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μετά τη χθεσινή δεύτερη θέση στο τριπλούν, κατετάγη σήμερα τρίτη στο μήκος, κερδίζοντας το «ζεστό» χειροκρότημα των φιλάθλων στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η Δεβετζή είχε καλύτερο άλμα στα 6.64μ. (στην τρίτη προσπάθεια), ενώ έκανε επίσης 6.55μ. στη δεύτερη και δύο άκυρα. Νικήτρια του μήκους ήταν η Ρωσίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λιουντμίλα Κολτσάνοβα, με 6.78μ., και δεύτερη η Ναϊντέ Γκόμες από την Πορτογαλία με 6.68μ.

    Ο Γιώργος Ήλτσιος πήγε αρκετά καλά στον ακοντισμό, όπου κατετάγη πέμπτος με 75.74, επίδοση που πέτυχε στην τρίτη προσπάθειά του. Το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης Αντρέας Θόρκιλντσεν από τη Νορβηγία, πήρε άνετα την πρώτη θέση με 87.17μ. Ικανοποιητική εμφάνιση έκανε ο Τάσος Γκούσης στα 200μ. ανδρών, τερματίζοντας έκτος με 20.69 σε μία γρήγορη κούρσα, όπου ο Αμερικανός Ουάλας Σπίρμον πρώτευσε με 19.87, επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων. Η Φλώρα Ρεντούμη τερμάτισε έβδομη στα 100μ. εμπόδια με χρόνο 13.23, δύο δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από την καλύτερη φετινή επίδοσή της. Η Τζαμαϊκανή Μπριγκίτε Φόστερ-Χίλτον πήρε τη νίκη με 12.67.

    Στο ύψος γυναικών, η Περσεφόνη Χατζηνάκου πέρασε το 1.83μ. και κατετάγη έβδομη. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ρωσίδα Ελενα Σλεσαρένκο, μετά από μεγάλη μάχη με την Βελγίδα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τία Ελεμπό (αμφότερες πέρασαν το 1.97μ. με τη δεύτερη, αλλά η Ρωσίδα είχε λιγότερες αποτυχημένες στο σύνολο). Εβδομη τερμάτισε και η Μαρία Πρωτόπαππα στα 5.000μ. με 15:49.50, μένοντας όμως αρκετά μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ (15:04.03). Η Μεσερέτ Ντεφάρ από την Αιθιοπία έτρεξε με μόνο αντίπαλο το χρονόμετρο και πέτυχε ρεκόρ αγώνων με 14:39.11.

    Ο Κώστας Ζαλαγκίτης δεν μπόρεσε να βρει καθόλου τα «πατήματά» του στο τριπλούν και έκανε τέσσερα (πολύ) άκυρα άλματα, με φυσική συνέπεια να μηδενιστεί. Ο Ουόλτερ Ντέιβις από τις ΗΠΑ πήρε την πρώτη θέση με 17.54, με δεύτερο τον Βραζιλιάνο Ζαντέλ Γκρεγκόριο και τρίτο τον Ρουμάνο Μαριάν Οπρέα, που έκανε μόνο τις δύο πρώτες προσπάθειές του και μετά σταμάτησε.

    Ο Θεόπιστος Μαυρίδης με χρόνο 13.96 πήρε την όγδοη θέση στα 110μ. εμπόδια, που αποδείχθηκε η κούρσα της ημέρας. Εγινε μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Ολυμπιονίκη της Ατλάντα Αλεν Τζόνσον και τον Ολυμπιονίκη της Αθήνας και εδώ και δύο μήνες κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Ξιανγκ Λιου. Ο Αμερικανός αξιοποίησε την εξαιρετική του εκκίνηση και πήρε τη νίκη με 12.96, που είναι η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο, ενώ ο Κινέζος με 13.03 έμεινε δεύτερος.

    Στα 200μ. γυναικών, η Χαρούλα Μπουντά έτρεξε σε 23.52 και κατετάγη όγδοη, ενώ η Σάνια Ρίτσαρντς από τις ΗΠΑ με 22.23 νίκησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κιμ Γκεβέρτ (22.72) και πήρε τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση, μετά τα 400μ. Ο Σταύρος Κουρουπάκης με 5.40 πήρε την όγδοη θέση στο επί κοντώ, ξεπερνώντας το Ρώσο Ντμίτρι Σταροντούμπτσεφ, που έμεινε στα 5.20μ., αν και είχε φετινό 5.65. Νικητής ήταν ο Αυστραλός Στίβεν Χούκερ με 5.80μ.

    Όγδοη κατετάγη και η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου στη σφυροβολία με βολή στα 65.22 στην τέταρτη προσπάθειά της, που ήταν και η μοναδική της έγκυρη. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, Καμίλα Σκολιμόβσκα από την Πολωνία, έκανε την έκπληξη και με 75.29 πήρε τη νίκη, αφήνοντας δεύτερη (74.44) τη Ρωσίδα κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Τατιάνα Λισένκο. Ιδια θέση και για τον Στέφανο Κώνστα στη δισκοβολία, με καλύτερη βολή στα 58.17. Ο Ρώσος Πισάλνικοφ είχε την ίδια επίδοση, αλλά κατετάγη έβδομος με καλύτερη δεύτερη βολή (58.13 έναντι 57.63 του Ελληνα πρωταθλητή). Ο Ολυμπιονίκης Λιθουανός Βιργκίλιους Αλέκνα δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει την πρώτη θέση για λογαριασμό της ευρωπαϊκής ομάδας, με 67.19.

    Οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στα σημερινά αγωνίσματα δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ένατη και τελευταία θέση. Η Ειρήνη Τερζόγλου έμεινε στα 16.32μ. στη σφαιροβολία, όπου νίκησε η Νεοζηλανδή Βάλερι Βίλι με 19.87. Η Ειρήνη Κοκκιναρίου δεν μπόρεσε καθόλου να ακολουθήσει το ρυθμό στα 3.000μ. στιπλ και έκανε 10:35.78, τη στιγμή που η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αλέσια Τουράβα από τη Λευκορωσία έκοβε πρώτη το νήμα με 9:29.10. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Αλέξανδρος Λίτσης έμεινε και αυτός πολύ πίσω και τερμάτισε σε 9:10.83, ενώ ο Σαϊφ Σααΐντ Σαχίν από το Κατάρ έκανε το νταμπλ (είχε νικήσει χθες στα 5.000μ.) και πήρε τη νίκη με 8:19.09, που είναι ρεκόρ αγώνων, μπροστά από τον Κενυάτη Πολ Κόετς. Ανάλογη και η εικόνα στα 3.000μ. ανδρών, με τον Αλέξανδρο Φράγκο να τερματίζει σε 8:17.30, ενώ ο Αυστραλός Κρεγκ Μότραμ έκανε την έκπληξη και με ρεκόρ αγώνων (7:32.19) νίκησε τον Αιθίοπα Κενενίσα Μπεκέλε. Την ένατη θέση πήραν επίσης η Καλλιόπη Αστροπεκάκη στα 1.500μ. με 4:40.68 και ο Ευθύμιος Παπαδόπουλος στα 800μ. με 1:49.45. Νικητές αντίστοιχα η Μαριάμ Γιουσούφ Τζαμάλ από το Μπουρούντι με 4:00.84 (ρεκόρ αγώνων) και ο συμπατριώτης της Γιουσέφ Σαάντ Καμέλ με 1:44.98.

    Το πρόγραμμα του 10ου Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώθηκε με τις δύο σκυταλοδρομίες 4Χ400μ., όπου η γυναικεία ομάδα τερμάτισε έβδομη και η ανδρική ένατη. Οι Χριστίνα Χαντζή, Στέλλα Δημόγλου, Αλένα-Μαρία Πάντη και Δήμητρα Ντόβα σηείωσαν χρόνο 3:35.79 και ξεπέρασαν τις ομάδες της Ωκεανίας και της Ασίας. Αντίθετα, οι Στέλιος Δημότσιος, Παντελής Μελαχροινούδης, Γιώργος Ντούπης και Δημήτρης Ρέγας δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την τελευταία θέση, με χρόνο 3:09.68. Τη νίκη στις γυναίκες πήρε η ομάδα της Αμερικής, αποτελούμενη από τις Σερίκα Γουίλιαμς, Τονίκ Γουίλιαμς-Ντάρλινγκ, Κριστίν Αμερτιλ και Νοβλίν Γουίλιαμς, με 3:19.84 (καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο) και στους άνδρες οι ΗΠΑ (Τζαμέλ Ασλεϊ, Ντέρικ Μπριου, ΛαΣον Μέριτ και Νταρόλντ Ουίλιαμσον) με 3:00.11.

    Η Ευρώπη στους Άντρες, η Ρωσία στις Γυναίκες

    Η ομάδα της Ευρώπης ήταν η νικήτρια στους άνδρες με 140 βαθμούς και η ομάδα της Ρωσίας η νικήτρια στις γυναίκες, για δεύτερη συνεχή φορά, με 137 βαθμούς. Και στις δύο κατηγορίες η Ελλάδα κατετάγη 9η, στους άνδρες με 44β. και στις γυναίκες με 60,5β. Αναλυτικά οι δύο βαθμολογίες: ΑΝΔΡΕΣ

    1. Ευρώπη 140 βαθμοί 2. ΗΠΑ 136 3. Αφρική 116 4. Ασία 110 5. Αμερική 104 6. Ρωσία 89 7. Γαλλία 79 8. Ωκεανία 78 9. Ελλάδα 44

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    1. Ρωσία 137 βαθμοί 2. Ευρώπη 128 3. Αμερική 117 4. ΗΠΑ 101,5 5. Πολωνία 97 6. Αφρική 96,5 7. Ασία 85,5 8. Ωκεανία 73 9. Ελλάδα 60,5

    Αναλυτικά, οι νικήτριες ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις:

    ΕΤΟΣ ΠΟΛΗ (ΧΩΡΑ) ΑΝΔΡΕΣ (ΒΑΘΜΟΙ) ΓΥΝΑΙΚΕΣ(ΒΑΘΜΟΙ)

    1977 Ντίσελντορφ (Γερμανία) Αν.Γερμανία (127) Ευρώπη (109)

    1979 Μόντρεαλ (Καναδάς) ΗΠΑ (119) Αν.Γερμανία (107)

    1981 Ρώμη (Ιταλία) Ευρώπη (147) Αν.Γερμανία (120,5)

    1985 Καμπέρα (Αυστραλία) ΗΠΑ (123) Αν.Γερμανία (121)

    1989 Βαρκελώνη (Ισπανία) ΗΠΑ (133) Αν.Γερμανία (124)

    1992 Αβάνα (Κούβα) Αφρική (115) Ενωμένη ομάδα (102)

    1994 Λονδίνο (Βρετανία) Αφρική (116) Ευρώπη (111)

    1998 Γιοχάνεσμπουργκ (Ν.Αφρική) Αφρική (110) ΗΠΑ (96)

    2002 Μαδρίτη (Ισπανία) Αφρική (134) Ρωσία (126)

    2006 Αθήνα (Ελλάδα) Ευρώπη (140)

    Ρωσία (137)

    Τη 2η ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στίβου, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΝΔΡΕΣ

    Τριπλούν

    1. Γουόλτερ Ντέιβις (ΗΠΑ) 17.54 2. Ζαντέλ Γκρεγκόριο (Αμερική/Βραζιλία) 17.41 3. Μαριάν Οπρέα (Ευρώπη/Ρουμανία) 17.05 4. Γιανξί Λι (Ασία/Κίνα) 16.87 5. Ντάνιλ Μπουρκένια (Ρωσία) 16.84 6. Ταρίκ Μπουγκταϊμπ (Αφρική/Μαρόκο) 16.57 7. Ζουλιέν Καπέκ (Γαλλία) 16.56 8. Αλγουϊν Τζόουνς (Ωκεανία/Αυστραλία) 16.42 -. Κώστας Ζαλαγκίτης (ΕΛΛΑΔΑ) Ακυρώθηκε

    110μ. εμπόδια

    1. Αλεν Τζόνσον (ΗΠΑ) 12.96(ρ.α) 2. Ξιάνγκ Λιου (Ασία/Κίνα) 13.03 3. Ντάιρον Ρόμπλες (Αμερική/Κούβα) 13.06 4. Στάνισλαβς Ολίαρς (Ευρώπη/Λετονία) 13.15 5. Σεντρίκ Λαβάν (Γαλλία) 13.56 6. Ιγκόρ Περεμότα (Ρωσία) 13.57 7. Τζέιμς Μόρτιμερ (Ωκεανία/Νέα Ζηλανδία) 13.94 8. Θεόπιστος Μαυρίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 13.96 9. Αϊμέν Μπεν Αχμέντ (Αφρική/Τυνησία) 14.08

    Δισκοβολία

    1. Βιργίλιους Αλέκνα (Ευρώπη/Λιθουανία) 67.19 2. Εχσάν Χανταντί (Ασία/Ιράν) 62.60 3. Ίαν Γουάλτζ (ΗΠΑ) 62.12 4. Ομάρ Αχμέντ Ελ Γκαζαλί (Αφρική/Αίγυπτος) 61.50 5. Σκοτ Μάρτιν (Ωκεανία/Αυστραλία) 60.93 6. Ζαν Κλοντ Ρετέλ (Γαλλία) 58.18 7. Μπογκντάν Πιστσαλνίκοβ (Ρωσία) 58.17 8. Στέφανος Κώνστας (ΕΛΛΑΔΑ) 58.17 9. Τζέισον Τανκς (Αμερική/Καναδάς) 56.92

    3.000μ. στιπλ

    1. Σαϊφ Σααϊντ Σαχίν (Ασία/Κατάρ) 8:19.09(ρ.α) 2. Πολ Κιπσίελε Κόετς (Αφρική/Κένια) 8:19.37 3. Μπουαμπνταλάχ Ταχρί (Γαλλία) 8:29.06 4. Γιούκα Κεσκισάλο (Ευρώπη/Φινλανδία) 8:29.42 5. Γιουσέφ Αμπντί (Ωκεανία/Αυστραλία) 8:36.13 6. Πάβελ Ποτάποβιτς (Ρωσία) 8:38.95 7. Στιβ Σλάτερι (ΗΠΑ) 8:43.15 8. Φερνάντο Αλεξ Φερνάντες (Αμερική/Βραζιλία) 8:51.33 9. Αλέξανδρος Λίτσης (ΕΛΛΑΔΑ) 9:10.83

    3.000μ.

    1. Κρέιγκ Μότραμ (Ωκεανία/Αυστραλία) 7:32.19(ρ.α/ηπείρου) 2. Κενενίσα Μπεκέλε (Αφρική/Αιθιοπία) 7:36.25 3. Ντρις Μααζουζί (Γαλλία) 7:47.80 4. Κέβιν Σάλιβαν (Αμερική/Καναδάς) 7:47.99 5. Ανταμ Γκούτσερ (ΗΠΑ) 7:48.15 6. Χέσους Εσπάνια (Ευρώπη/Ισπανία) 7:50.09 7. Σεργκέι Ιβάνοβ (Ρωσία) 7:52.80 8. Τάρεκ Μουμπάρακ Ταχέρ (Ασία/Μπαχρέιν) 8:03.70 9. Τάσος Φράγκος (ΕΛΛΑΔΑ) 8:17.30

    Επί κοντώ

    1. Στίβεν Χούκερ (Ωκεανία/Αυστραλία) 5.80 2. Νταϊτσί Σαβάνο (Ασία/Ιαπωνία) 5.70 3. Ζερμάν Κιαραβίλιο (Αμερική/Αργεντινή) 5.70 4. Ρομέν Μεσνίλ (Γαλλία) 5.60 5. Ρας Μπάλερ (ΗΠΑ) 5.50 5. Αλεξάντρ Αβερμπουκ (Ευρώπη/Ισραήλ) 5.50 5. Οκερτ Μπριτς (Αφρική/Ν.Αφρική) 5.50 8. Σταύρος Κουρουπάκης (ΕΛΛΑΔΑ) 5.40 9. Ντμίτρι Σταροντούμπτσεβ (Ρωσία) 5.20

    200μ.

    1. Γουάλας Σπίρμον (ΗΠΑ) 19.87(ρ.α) 2. Ούσαϊν Μπολτ (Αμερική/Τζαμάικα) 19.96 3. Σίνγκο Σουετσούγκου (Ασία/Ιαπωνία) 20.30 4. Φράνσις Ομπικβέλου (Ευρώπη/Πορτογαλία) 20.36 5. Πάτρικ Τζόνσον (Ωκεανία/Αυστραλία) 20.52 6. Τάσος Γκούσης (ΕΛΛΑΔΑ) 20.69 7. Ιβάν Τέπλιχ (Ρωσία) 20.94 8. Στέφαν Μπάκλαντ (Αφρική/Μαυρίκιος) 20.96 9. Μανουέλ Ρεϊνέρ (Γαλλία) 21.87

    800μ.

    1. Γιουσέφ Σαάντ Καμέλ (Ασία/Μπαχρέιν) 1:44.98 2. Μπραμ Σομ (Ευρώπη/Ολλανδία) 1:45.13 3. Μπουλαενί Μουλαουντζί (Αφρική/Ν.Αφρική) 1:45.14 4. Γκάρι Ριντ (Αμερική/Καναδάς) 1:45.54 5. Ντμίτρι Μπογκντάνοβ (Ρωσία) 1:46.31 6. Κάντεβις Ρόμπινσον (ΗΠΑ) 1:46.45 7. Φλοράν Λακάς (Γαλλία) 1:47.30 8. Τζέισον Στιούαρτ (Ωκεανία/Νέα Ζηλανδία) 1:49.01 9. Ευθύμιος Παπαδόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ) 1:49.45

    Ακόντιο

    1. Αντρέας Θόρκιλντσεν (Ευρώπη/Νορβηγία) 87.17 2. Γκερχάρντους Πιενάαρ (Αφρική/Ν.Αφρική) 83.62 3. Αλεξάντρ Ιβάνοβ (Ρωσία) 81.87 4. Κι Τσεν (Ασία/Κίνα) 79.20 5. Γιώργος Ηλτσιος (ΕΛΛΑΔΑ) 75.74 6. Στιούαρτ Φάρκουχαρ (Ωκεανία/Νέα Ζηλανδία) 74.55 7. Ρομπ Μίνιτι (ΗΠΑ) 73.40 8. Μπερενζέρ Ντεμερβάλ (Γαλλία) 67.68 9. Ρόμπινσον Πρατ (Αμερική/Μεξικό) 29.02

    4Χ400μ.

    1. ΗΠΑ 3:00.11 2. ΑΜΕΡΙΚΗ 3:00.14 3. ΑΦΡΙΚΗ 3:00.88 4. ΓΑΛΛΙΑ 3:03.85 5. ΕΥΡΩΠΗ 3:03.90 6. ΡΩΣΙΑ 3:04.15 7. ΑΣΙΑ 3:04.67 8. ΩΚΕΑΝΙΑ 3:05.54 9. ΕΛΛΑΔΑ 3:09.68

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    Σφυροβολία

    1. Καμίλα Σκολιμόβσκα (Πολωνία) 75.29(ρ.α) 2. Τατιάνα Λισένκο (Ρωσία) 74.44 3. Γίπσι Μορένο (Αμερική/Κούβα) 73.99 4. Γενξίου Ζανγκ (Ασία/Κίνα) 71.19 5. Μαρία Σμαλιάτσκοβα (Ευρώπη/Λευκορωσία) 68.93 6. Έριν Γκίλεραθ (ΗΠΑ) 67.39 7. Μπρουκ Κρούγκερ-Μπίλετ (Ωκεανία/Αυστραλία) 65.92 8. Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (ΕΛΛΑΔΑ) 65.22 9. Μάρβα Χουσεϊν (Αφρική/Αίγυπτος) 60.23

    100μ. εμπόδια

    1. Μπρίτζιτ Φόστερ-Χίλτον (Αμερική/Τζαμάικα) 12.67 2. Σουζάνα Καλούρ (Ευρώπη/Σουηδία) 12.77 3. Βιρτζίνια Πάουελ (ΗΠΑ) 12.90 4. Σάλι ΜακΛέλαν (Ωκεανία/Αυστραλία) 12.95 5. Αουρέλια Τριβιάνσκα (Πολωνία) 12.97 6. Αλεξάντρα Αντόνοβα (Ρωσία) 13.12 7. Φλώρα Ρεντούμη (ΕΛΛΑΔΑ) 13.23 8. Τόιν Αουγκούστους (Αφρική/Νιγηρία) 13.27 9. Γιουν Φενγκ (Ασία/Κίνα) 13.32

    Σφαιροβολία

    1. Βάλερι Βίλι (Ωκεανία/Νέα Ζηλανδία) 19.87 2. Όλγκα Ριαμπίνκινα (Ρωσία) 19.54 3. Γιουμιλέιντι Κούμπα (Αμερική/Κούβα) 19.12 4. Ναταλία Χορένκο (Ευρώπη/Λευκορωσία) 19.06 5. Λινγκ Λι (Ασία/Κίνα) 19.05 6. Τζίλιαν Καμαρένα (Αμερική) 18.43 7. Κριστίνα Ζαμπάβσκα (Πολωνία) 17.74 8. Βίβιαν Τσουκουεμέκα (Αφρική/Νιγηρία) 17.72 9. Ειρήνη Τερζόγλου (ΕΛΛΑΔΑ) 16.32

    3.000μ. στιπλ

    1. Αλέσια Τουράβα (Ευρώπη/Λευκορωσία) 9:29.10(ρ.α) 2. Τζερούτο Κίπτουμ (Αφρική/Κένια) 9:31.44 3. Βιολέτα Γιανόβσκα (Πολωνία) 9:35.08 4. Βικτόρια Μίτσελ (Ωκεανία/Αυστραλία) 9:36.34 5. Τατιάνα Πέτροβα (Ρωσία) 9:36.50 6. Κορένε Χιντς (Αμερική/Τζαμάικα) 9:47.86 7. Λίζα Γκάλαβιζ (ΗΠΑ) 9:49.32 8. Μινόρι Χαγιακάρι (Ασία/Ιαπωνία) 9:49.49 9. Ειρήνη Κοκκιναρίου (ΕΛΛΑΔΑ) 10:35.78

    200μ.

    1. Σάνια Ρίτσαρντς (ΗΠΑ) 22.23 2. Κιμ Γκεβέρτ (Ευρώπη/Βέλγιο) 22.72 3. Βίντα Ανίμ (Αφρική/Γκάνα) 22.81 4. Γιουλία Γκούσινα (Ρωσία) 22.96 5. Μόνικα Μπεϊνάρ (Πολωνία) 23.21 6. Γκουζέλ Κουμπίεβα (Ασία/Ουζμπεκιστάν) 23.34 7. Σίντονι Μόδερσιλ (Αμερική/Νησιά Καϊμάν) 23.50 8. Χαρούλα Μπουντά (ΕΛΛΑΔΑ) 23.52 9. Μέλανι Κλίμπεργκ (Ωκεανία/Αυστραλία) 23.86

    Ύψος

    1. Ελενα Σλεσαρένκο (Ρωσία) 1.97 2. Τία Ελεμπό (Ευρώπη/Βέλγιο) 1.97 3. Αμι Άκαφ (ΗΠΑ) 1.94 3. Μαρίνα Αϊτοβα (Ασία/Καζακστάν) 1.94 5. Νίκολ Φόρεστερ (Αμερική/Καναδάς) 1.94 6. Αννα Κσοκ (Πολωνία) 1.87 7. Περσεφόνη Χατζηνάκου (ΕΛΛΑΔΑ) 1.83 7. Ρενέ Βαν Ντερ Μέρβε (Αφρική/Ν.Αφρική) 1.83 9. Αντζελα ΜακΚι (Ωκεανία/Νέα Ζηλανδία) 1.79

    Μήκος

    1. Λιουντμίλα Κολτσάνοβα (Ρωσία) 6.78 2. Νάιντε Γκόμες (Ευρώπη/Πορτογαλία) 6.68 3. Χρυσοπηγή Δεβετζή (ΕΛΛΑΔΑ) 6.64 4. Μπρόνγουιν Τόμπσον (Ωκεανία/Αυστραλία) 6.63 5. Μαλγκορζάτα Τριμπάνσκα (Πολωνία) 6.41 6. Ρόουζ Ρίτσμοντ (ΗΠΑ) 6.38 7. Κέιλα Κόστα (Αμερική/Βραζιλία) 6.33 8. Ολγκα Ριπάκοβα (Ασία/Καζακστάν) 6.21 9. Ζοζεφίν Μπαργκά-Μπικιέ (Αφρική/Καμερούν) 5.87

    1.500μ.

    1. Μαριάμ Γιουσούφ Τζαμάλ (Ασία/Μπαχρέιν) 4:00.84(ρ.α) 2. Τατιάνα Τομάσοβα (Ρωσία) 4:02.45 3. Σάρα Τζέιμιεσον (Ωκεανία/Αυστραλία) 4:02.82 4. Ντανιέλα Γιορντάνοβα (Ευρώπη/Βουλγαρία) 4:02.97 5. Λίντια Τσογιέκα (Πολωνία) 4:06.52 6. Κάρμεν Ντούμα-Χουσάρ (Αμερική/Καναδάς) 4:07.36 7. Νουρία Μεράχ-Μπενιντά (Αφρική/Αλγερία) 4:10.25 8. Τρένιερ Κλέμεντ (ΗΠΑ) 4:13.55 9. Καλλιόπη Αστροπεκάκη (ΕΛΛΑΔΑ) 4:40.68

    5.000μ.

    1. Μεσερέτ Ντεφάρ (Αφρική/Αιθιοπία) 14:39.11(ρ.α) 2. Λίλια Σομπούκοβα (Ρωσία) 15:05.33 3. Καγιόκο Φουκούσι (Ασία/Ιαπωνία) 15:06.69 4. Κίμπερλι Σμιθ (Ωκεανία/Νέα Ζηλανδία) 15:12.15 5. Λόριν Φλέσμαν (ΗΠΑ) 15:17.65 6. Σαμπρίνα Μοκενχάουπτ (Ευρώπη/Γερμανία) 15:34.61 7. Μαρία Πρωτόπαππα (ΕΛΛΑΔΑ) 15:49.50 8. Καταρζίνα Κοβάλσκα (Πολωνία) 16:18.35 9. Λουσέλια Πέρες (Αμερική/Βραζιλία) 16:23.72

    4Χ400μ.

    1. ΑΜΕΡΙΚΗ 3:19.84 2. ΗΠΑ 3:20.69 3. ΡΩΣΙΑ 3:21.21 4. ΕΥΡΩΠΗ 3:22.35 5. ΠΟΛΩΝΙΑ 3:27.22 6. ΑΦΡΙΚΗ 3:27.65 7. ΕΛΛΑΔΑ 3:35.79 8. ΩΚΕΑΝΙΑ 3:36.36 9. ΑΣΙΑ 3:38.85


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 September 2006 - 20:51:05 UTC