Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση από το Βόλο
  • [02] Στο Βόλο ο Γ. Παπανδρέου
  • [03] Παράταση απεργίας στα σχολεία
  • [04] Περιπέτεια στον αέρα
  • [05] Σε ετοιμότητα για νέες καταιγίδες
  • [06] Εκταφή για την ευθανασία
  • [07] Νεκρός ο Μπιν Λάντεν;
  • [08] Γαλλία-Γερμανία-Ρωσία στο "τραπέζι"
  • [09] Χάθηκε ελικόπτερο στο Νεπάλ
  • [10] Διαδηλωτές κατά Μπλερ
  • [11] Βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία
  • [12] Το Ραμαζάνι βάφτηκε με αίμα
  • [13] 5 στα 5 και με ντέρμπι
  • [14] Πρωταθλήτρια κόσμου η Αυστραλία
  • [15] Στα τελικά του Ευρωμπάσκετ οι Γυναίκες
  • [16] Στην κορυφή ο Ηρακλής
  • [17] Με τον Σαμαρά οδηγό
  • [18] Μπάγερν και Σάλκε οι κερδισμένοι
  • [19] Δελτίο πρόγνωσης …μπουγάδας
  • [20] Σεξ ή μακροζωία;

    [01] Πολιτική

    Επίθεση Παπανδρέου κατά κυβέρνησης

    Επίθεση από το Βόλο

    23/9/2006 9:46:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Τα τελευταία σκάνδαλα αποκάλυψαν ότι υπάρχει μία οργανωμένη σπείρα που συγκροτήθηκε με την ευθύνη δύο υπουργών της κυβέρνησης, στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση του κόμματος στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας -οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την ανοιχτή συγκέντρωση όπως είχε προγραμματιστεί στο Βόλο- επισήμανε ότι ο ίδιος δεν θα επέτρεπε στο υπουργείο Ανάπτυξης να γίνει εκκολαπτήριο, εκβιασμών χρηματισμού και διαφθοράς. Ο κ. Παπανδρέου για πρώτη φορά έκανε λόγο για καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας, που υποθάλπει τη διαφθορά και αναρωτήθηκε ποιος ήταν ο τελικός αποδέκτης των 2,5 εκατομμυρίων που ζήτησε εκβιαστικά η σπείρα των κουμπάρων.

    Κατά τα λοιπά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική για όλο το φάσμα της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής απέτυχαν και στις επόμενες εθνικές εκλογές ο λαός θα τους γκρεμίσει με την ψήφο του. Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου ανέπτυξε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για μία σειρά ζητημάτων και άλλων δεσμεύτηκε για μία δίκαιη κοινωνία. Όποια προβλήματα και αν έχω απέναντί σας θέλω να έχω το μέτωπό μου καθαρό, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Πολιτική

    Το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση

    Στο Βόλο ο Γ. Παπανδρέου

    23/9/2006 12:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/9/2006 8:13:16 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΝΕΤ

    Περιοδεία στο Βόλο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο λιμάνι της πόλης. Χθες από τη Λάρισα, ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, με έμφαση στον αγροτικό τομέα, και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι δέσμια των ισχυρών και των μεσαζόντων και ο πρωθυπουργός είναι εύκολος στα μεγάλα λόγια αλλά άφαντος στα δύσκολα. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη στις δημοτικές και τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Ο κ. Παπανδρέου και σήμερα δεν είπε τίποτα στους αγρότες, σχολίασε η κυβέρνηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πυρά Παπανδρέου από τη Λάρισα

    [03] Κοινωνία

    Κλειστά τα σχολεία την άλλη εβδομάδα

    Παράταση απεργίας στα σχολεία

    23/9/2006 6:07:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Σε νέα πενθήμερη απεργία προχωρούν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί. Η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας για παράταση της απεργίας άλλη μία εβδομάδα, υπερψηφίστηκε κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των Προέδρων των κατά τόπους Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών, που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας και στις 13:00 το Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου.

    Αν η συνάντηση έχει θετικό αποτέλεσμα οι δάσκαλοι δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν το μέλλον της απεργίας. Η υπουργός Παιδείας πάντως, έχει τονίσει κατ΄ επανάληψη ότι το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων του κλάδου έχει ικανοποιηθεί. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ζητούν να καθορισθεί ο μισθός του νεοδιοριζόμενου στα 1400 ευρώ, από 950 που είναι σήμερα, ενώ σήμερα πρότειναν τα χρήματα που κόβονται από τους απεργούς να δοθούν στα σχολεία για να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες τους. Την Τετάρτη πάντως έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία το υπουργείο Παιδείας.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Διδασκαλική Ομοσπονδία

    [04] Κοινωνία

    Επιτυχής η αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο

    Περιπέτεια στον αέρα

    23/9/2006 6:46:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8-ΑΠΕ

    Mε ασφάλεια προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου λίγα λεπτά πριν της 5 το απόγευμα το αεροσκάφος Αirbus Α320 της εταιρείας Hellas Jet, οδηγώντας σε αίσιο τέλος την περιπέτεια των 63 επιβατών και του εξαμελούς πληρώματος. Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 3018 Βρυξέλλες - Ρόδος - Ηράκλειο όταν σε ύψος 39.000 ποδών ο κυβερνήτης διαπίστωσε πρόβλημα στα όργανα του αεροσκάφους. Μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα απογειώθηκαν δύο Μιράζ από την Τανάγρα και συνόδευσαν μέχρι το μέσο της διαδρομής, απ΄ όπου ανέλαβαν δύο μαχητικά F-16, που είχαν "σηκωθεί" από το Καστέλλι, συνοδεύοντας το Α320 μέχρι το αεροδρόμιο "Ν. Καζαντζάκης" το οποίο βρισκόταν σε συναγερμό για την ομαλή προσγείωση του αεροσκάφους. Τελικά όλα πήγαν καλά. Επιβάτες και πλήρωμα, είναι πλέον σώοι και ασφαλείς. Το Α320 της αεροπορικής εταιρείας Hellas Jet ήταν μισθωμένο από λετονική εταιρεία, με λετονικό πλήρωμα και από τους 63 επιβάτες οι 16 είχαν προορισμό το Ηράκλειο. Το Airbus οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου, για να ελεγχθεί από τεχνικούς.

    [05] Κοινωνία

    Από την Κυριακή το μεσημέρι σταδιακή ύφεση

    Σε ετοιμότητα για νέες καταιγίδες

    23/9/2006 5:30:00 μμ

    Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από τις βροχές και τις καταιγίδες που πλήττουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τα φαινόμενα αυτά θα είναι πιο ισχυρά από το απόγευμα. Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού, που έχει ως χαρακτηριστικά τις βροχές, τις σφοδρές καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και έως τους 19 βαθμούς στα βόρεια, θα ξεκινήσει από τη Θράκη και θα επεκταθεί σταδιακά προς τα νότια. Και στην Αττική θα πρέπει να περιμένουμε από αργά το απόγευμα σφοδρές καταιγίδες σαν την πρόσφατη που προκάλεσε πολλά προβλήματα, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν αύριο στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και το βράδυ θα σταματήσουν. Τις προσεχείς ώρες σε πολλές ορεινές, με μεγάλο υψόμετρο, περιοχές της χώρας αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους και οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

    Σχετικά Links:

    ΕΜΥ

    [06] Κοινωνία

    Εκταφή για την ευθανασία

    23/9/2006 1:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/9/2006 6:28:35 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο νεκροτομείο Χανίων για την διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής, από τον ιατροδικαστή Χανίων Σταμάτη Μπελιβανη μεταφέρθηκε, μετά από εκταφή που έγινε το πρωί, η σορός της ηλικιωμένης γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή στην μονάδα εμφραγμάτων του νοσοκομείου Χανίων, στις 14 Σεπτεμβρίου. Για τις συνθήκες του θανάτου της υπήρξε καταγγελία σύμφωνα με την οποία νοσηλευτής της μονάδας φέρεται να της έκανε ευθανασία, αλλά ο ίδιος αρνείται τα όσα καταγγέλλονται και απειλεί με προσφυγή στην δικαιοσύνη. Η εκταφή της σορού έγινε στο κοιμητήριο των Δελιανών, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που έχει διατάξει η εισαγγελία Χανίων. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας έχουν κληθεί να καταθέσουν μάρτυρες, ενώ χθες βρέθηκε στα Χανιά και ο Υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο οποίος μετά από σύσκεψη στο γραφείο του διοικητή του ιδρύματος τόνισε πώς το περιεχόμενο των καταγγελιών εξετάζεται από τις αστυνομικές αρχές της πόλης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καταγγελία για ευθανασία

    [07] Κόσμος

    Δημοσιεύμα γαλλικής εφημερίδας

    Νεκρός ο Μπιν Λάντεν;

    23/9/2006 12:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/9/2006 8:07:16 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Νεκρός από τυφώδη πυρετό είναι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ιδρυτής της Αλ Κάιντα και νούμερο ένα καταζητούμενος στον κόσμο. Αυτό ισχυρίζεται η εφημερίδα Est Republicain της γαλλικής πόλης του Στρασβούργου επικαλούμενη πηγές των γαλλικών και σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών, αποκαλύπτοντας πως ο Μπιν Λάντεν πέθανε τον περασμένο μήνα στα σύνορα Αφγανιστάν και Πακιστάν. Η εφημερίδα βασίζει τους ισχυρισμούς της σε αντίγραφο, αναφοράς που φέρει ημερομηνία 21 Σεπτεμβρίου και που επιδόθηκε στον πρόεδρο της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, στον πρωθυπουργό Ντομινίκ ντε Βιλπέν και στους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας την ίδια ημέρα.

    "Σύμφωνα με μια συνήθως αξιόπιστη πηγή, οι σαουδαραβικές υπηρεσίες είναι πεπεισμένες σήμερα ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν είναι νεκρός", αναφέρεται στο έγγραφο.

    Σύμφωνα με πάντα με τη δημοσιευμένη από την εφημερίδα αναφορά, η Σαουδική Αραβία έμαθε την πληροφορία αυτή στις 4 Σεπτεμβρίου και ανέμενε περισσότερα στοιχεία πριν την ανακοινώσει επίσημα.

    Από το γραφείοτου προέδρου Σιράκ ανακοινώθηκε πως η πληροφορία του θανάτου του Μπιν Λάντεν δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το υπουργείο Αμύνης της Γαλλίας δεν επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας, όμως τόνισε πως θα διεξαχθούν έρευνες για την υπόθεση αυτή διαρροής μυστικών εγγράφων. Μάλιστα η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας Μισέλ Αλιό-Μαρί εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό.

    Την είδηση δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν ούτε οι ΗΠΑ, χωρίς όμως να αποκλείσουν το γεγονός.

    Ανώτερος αξιωματούχος στο υπουργείο Εσωτερικών του Πακιστάν δήλωσε ότι "δεν έχουν πληροφορία για θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν". Πάντως, αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας του Ισλαμαμπάντ που έχουν αναλάβει τον εντοπισμό μελών της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν, θέλησαν να διαψεύσουν τη φήμη. "Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στις πακιστανικές και στις σαουδαραβικές υπηρεσίες πληροφοριών και δεν έχουμε ανταλλάξει καμιά πληροφορία αυτού του είδους", επισήμανε Πακιστανός αξιωματούχος, για να προσθέσει ότι "είναι αδιανόητο να πέρασε απαρατήρητο ένα τέτοιο γεγονός".

    [08] Κόσμος

    Τριμερής στο Παρίσι

    Γαλλία-Γερμανία-Ρωσία στο "τραπέζι"

    23/9/2006 9:31:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Η ενεργειακή πολιτική βρέθηκε στο επίκεντρο της συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε κοντά στο Παρίσι στην περιοχή Κομπιέν, ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ, τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ο Ρώσος πρόεδρος σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων που θυμούνται την κρίση του περασμένου χειμώνα, όταν διακόπηκε η ροή φυσικού αερίου στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι η Μόσχα παραμένει αξιόπιστος εταίρος για την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, τονίζοντας πως οι ενεργειακές και οικονομικές φιλοδοξίες της Μόσχας "δεν είναι απειλή".

    Ωστόσο η Ρωσία, που είναι δεύτερη πετρελαιοεξαγωγική δύναμη στον κόσμο και έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου. Σύμφωνα με διεθνείς οικονομικούς κύκλους, εμφανίζεται αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει αυτή την ισχύ για να επανέλθει στο διεθνές προσκήνιο ως κυρίαρχη οικονομική δύναμη.

    Στην τριμερή συνάντηση κορυφής συζητήθηκε και η ρωσική φιλοδοξία να ενταχθεί στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Αεροδιαστημικής, EADS. Η Ρωσία εμφανίζεται πρόθυμη να συμβάλει με την εξαιρετικά μεγάλη τεχνογνωσία της αλλά και με σημαντικά κεφάλαια.

    Συγκρατημένη αισιοδοξία για το Ιράν

    Παράλληλα εξετάστηκαν και διεθνή ζητήματα όπως η φιλοδοξία της Τεχεράνης, να αποκτήσει πυρηνική τεχνογνωσία, αλλά η κατάσταση στον Λίβανο.

    Για το θέμα του Ιράν ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος σχετικά με τις πιθανότητες να βρεθεί εν τέλει μία λύση μέσω των διαπραγματεύσεων. Όμως επανέλαβε ότι μένει πιστός στην οδό του διαλόγου "είναι πάντοτε ο καλύτερος τρόπος για να επιλύονται τα προβλήματα", τόνισε ο Σιράκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή του με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Ρωσίας

    Οι συνομιλίες των Ζακ Σιράκ, Άγκελας Μέρκελ και Βλαντιμίρ Πούτιν, έγιναν στην Κομπιέν, που βρίσκεται βόρεια του Παρισιού. Εκεί που υπεγράφη η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και έτσι τελείωσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.

    [09] Κόσμος

    Χάθηκε ελικόπτερο στο Νεπάλ

    23/9/2006 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τα ίχνη ιδιωτικού ελικοπτέρου αναζητούν εναγωνίως πεζοπόρα συνεργεία διάσωσης στην επικράτεια της Ταπλεγιούνγκ, 300 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας Κατμαντού στο Νεπάλ. Το ελικόπτερο που επέστρεφε μέρα μεσημέρι με 24 επιβάτες στο κοντινότερο ελικοδρόμιο, έπειτα από επίσημη τελετή μεταβίβασης παράδοσης της προστατευόμενης ορεινής περιοχής Καντζεγιουνγκα στην τοπική κοινότητα, ξαφνικά ξέπσπασε κακοκαιρία και ο ασύρματος του σίγησε. Κανείς δεν μπόρεσε να πει με σιγουριά εάν συνετρίβη ή προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση.

    Ο υπουργός Τουρισμού Πραντίπ Γκιαναουάλι ενημερώθηκε για το περιστατικό. Αμέσως έφυγαν συνεργεία διάσωσης για τον εντοπισμό του, καθώς οι δυσχερείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη συνδρομή των ερευνών από αέρος. Στο ελικόπτερο επέβαιναν 24 άτομα. Στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Τάιμς των Ιμαλαΐων αναφέρεται πως ο υφυπουργός Δασικού Πλούτου Γκοπάλ Ράι είναι μεταξύ των αγνοουμένων, ενώ το BBC αναμεταδίδει πως στην ομάδα συμπεριλαμβάνονταν δύο διακεκριμένοι περιβαλλοντολόγοι και ένας ανθρωπολόγος από το Νεπάλ, ένας Φιλανδός διπλωμάτης, δύο Ρώσοι υπήκοοι, ένας Αμερικανός, μέλος της ανθρωπιστικής οργάνωσης USAid, καθώς και περιβαλλοντολόγοι της οικολογικής οργάνωσης WWF από ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

    [10] Κόσμος

    Πορεία ειρήνης στο Μάντσεστερ

    Διαδηλωτές κατά Μπλερ

    23/9/2006 1:22:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Κατά της πολιτικής του Τόνι Μπλερ στη Μέση Ανατολή θα διαδηλώσουν το Σάββατο χιλιάδες Βρετανοί πολίτες, με αφορμή το συνέδριο του Εργατικού κόμματος που ξεκινά την Κυριακή στο Μάντσεστερ. Πριν την πορεία, ο πολιτικός Τζορτζ Γκαλογουέι, η ακτιβίστρια Μπιάνκα Τζάγκερ, ο μουσικοσυνθέτης και παραγωγός Μπράιν Ίνο και ο πρώην πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ουζμπεκιστάν, Κρεγκ Μάρεϊ, αναμένεται με ομιλίες τους να στηλιτεύσουν την πολιτική Μπλερ. Όπως έγινε γνωστό οι διαδηλωτές όταν φτάσουν έξω από το συνεδριακό κέντρο G-Mex θα ξαπλώσουν στο έδαφος, προσομοιώνοντας μια "μαζική σφαγή". Η αστυνομική διεύθυνση του Μάντσεστερ θα αναπτύξει 1.000 αστυνομικούς για την πορεία, που οργανώνουν η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, η Μουσουλμανική Ένωση της Βρετανίας και η Εκστρατεία για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό.

    [11] Κόσμος

    Βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία

    23/9/2006 9:19:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο από αυτούς σοβαρά, σε βομβιστική επίθεση στην επαρχία Ιγκντίρ της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με την Αρμενία. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε φορτηγό σταθμευμένο έξω από αστυνομικό τμήμα, δήλωσε ο Γιουσούφ Τσαλκαβούρ, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι τώρα την ευθύνη για την επίθεση. Στην επαρχία αυτή ζουν κυρίως Κούρδοι.

    Λίγες ώρες νωρίτερα η έκρηξη μια νάρκης, είχε προκαλέσει τον εκτροχιασμό τρένου στην ανατολική Τουρκία. Επρόκειτο για ένα ναυλωμένο συρμό με 15 βαγόνια, που εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ του Τατβάν και του Ελαζίγ, δύο πόλεις της Ανατολίας, χωρίς επιβάτες. Οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή αποδίδουν την ενέργεια στην κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ΡΚΚ. Το ΡΚΚ κατηγορείται πως έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχες επιθέσεις και στο παρελθόν.

    [12] Ιράκ

    Έκρηξη βόμβας στο Ιράκ

    Το Ραμαζάνι βάφτηκε με αίμα

    23/9/2006 1:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/9/2006 9:03:19 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Με αίμα βάφτηκε η πρώτη ημέρα του Ραμαζανιού στο Ιράκ. Τριάντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από τριαντα επτά τραυματίστηκαν, όταν παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχθηκε δίπλα σε βυτίο με κηροζίνη στην πόλη Σαντρ Σίτι. Την ευθύνη ανέλαβε η σουνίτικη οργάνωση "Τζουντ αλ Σαχάμπα" (Στρατιώτες των Συντρόφων του Προφήτη). Η ίδια οργάνωση έχει αναλάβει και στο παρελθόν την ευθύνη για πολλές επιχειρήσεις κατά σιιτών και των ξένων δυνάμεων κατοχής, ιδίως των Αμερικανών, στο Ιράκ.

    Η Σαντρ Σίτι, θεωρείται προπύργιο του στρατού του Μαχντί, που είναι πιστοί στον σιϊτη ριζοσπάστη κληρικό Μουγκτάντα αλ Σαντρ. Οι αρχές είχαν ανακοινώσει πως περίμεναν αύξηση της θρησκευτικής βίας αυτήν την περίοδο και τονίζουν πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά.

    Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε πως συνελήφθη ο αρχηγός της Ανσάρ αλ Σούνα που θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάϊντα και μια από τις μεγαλύτερες ένοπλες οργανώσεις σουνιτών στο Ιράκ.

    Η σύλληψη του Μουντασίρ αλ-Τζιμπούρι έγινε στην πόλη Μουκνταντίγια, σχεδόν 80 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, στην επαρχία Ντιγιάλα.

    Η Ανσαρ αλ Σούνα έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας και βομβιστικές επιθέσεις καθώς και για αποκεφαλισμούς σιιτών και κούρδων ομήρων.

    Κι ενώ στο Σαντρ Σίτι αύξαναν τον απολογισμό των θυμάτων, άγνωστοι πετούσαν τα κεφάλια εννιά ιρακινών αστυνομικών στους δρόμους του Τικρίτ. Σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής αστυνομίας δύο αυτοκίνητα διέσχισαν το κέντρο της πόλης νωρίς το απόγευμα, πέταξαν στο δρόμο δύο χαρτοκιβώτια τα οποία περιείχαν τα κεφάλια και εξαφανίστηκαν με μεγάλη ταχύτητα. Μέχρι τώρα δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των αστυνομικών.

    Απώλειες και για τους Δανούς

    Εν τω μεταξύ, ένας Δανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε δρόμο νότια της Βασόρας, την ώρα που εκτελούσαν περιπολία. Ο πρωθυπουργός της Δανίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν καταδίκασε την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε τρομοκρατική πράξη και τόνισε πως "οι τρομοκράτες δεν θα καταφέρουν να δημιουργήσουν χάος στο Ιράκ και να εμποδίσουν την πρόοδό του", προσθέτοντας πως η Δανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες της ιρακινής κυβέρνησης. Πέντε δανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ, από τον Αύγουστο του 2003 όταν αναπτύχθηκε στη χώρα η δανική δύναμη που σήμερα αριθμοί 470 μέλη.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    5 στα 5 και με ντέρμπι

    23/9/2006 9:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Εν μέσω κακουχιών, καιρικών και αγωνιστικών, ο Ολυμπιακός κατάφερε να εκπληρώσει τον στόχο του από το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της φετινής περιόδου και να πάρει την νίκη απέναντι στην ΑΕΚ με 1-0, αποτέλεσμα που τον διατηρεί πρώτο στην βαθμολογία, τον διατηρεί αήττητο και διατηρεί και την μεγάλη διαφορά του από την ΑΕΚ. Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από συνεχή βροχή και αυτό φάνηκε να επηρεάζει τους παίκτες αλλά στις λεπτομέρειες και όχι στην γενική τους εικόνα. Εξάλλου οι διαφοροποιήσεις σε όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα δεν ήταν μεγάλες. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα μάλλον κακό παιχνίδι και η ΑΕΚ παρά τις εκλάμψεις που είχε δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της.

    Ευκαιρίες που πάντως ήταν μοναδικές και αν δεν είναι σίγουρο πως θα έδιναν στην ΑΕΚ την νίκη, αναμφίβολα θα έδιναν στους παίκτες της τον αέρα να χαλαρώσουν επιθετικά και να είναι πιο αισιόδοξοι στις τελικές τους προσπάθειες. Κορυφαίες από αυτές και παράλληλα οι καλύτερες του αγώνα ήταν το εξ επαφής σουτ του Ντελίμπασιτς στο 21', όταν δέχτηκε την μπάλα μετά από ένα άθλιο σουτ του Τσιρίλο αλλά χωρίς τον Νικοπολίδη απέναντί του, κατάφερε να την στείλει άουτ και στο 38', όταν ο Ουντέζε αστόχησε επίσης από πλεονεκτική θέση. Ο Ζήκος του έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά από μακριά και ο Νιγηριανός που δεν ήταν σε θέση οφσάιντ μόνος του απέναντι στον Νικοπολίδη έστειλε την μπάλα άουτ.

    Με αυτά φτάσαμε και λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή του Σορεντίνο και ο Έμερσον με κεφαλιά και στην προσπάθειά του να διώξει φυσικά, νίκησε τον ιταλό τερματοφύλακα για να θέσει την ομάδα του πίσω στο σκορ σε ένα πολύ άσχημο χρονικά σημείο.

    Στην επανάληψη εκτός από τον καιρό, τίποτα δεν προοιώνιζε ότι θα παρακολουθούσαμε τόσο κακό ματς Ο Έμερσον αντικαταστάθηκε από τον Φερέρ σε μια κίνηση που εξεταζόταν από το πρώτο κιόλας μέρος, αλλά άργησε αρκετά για να γίνει το κακό. Όμως αλλαγές αναγκάστηκε να κάνει και ο Σόλιντ, αφού ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Τζόρτζεβιτς παρεμπόδισε τον Γεωργέα στην προσπάθεια του τελευταίου να εκτελέσει ένα φάουλ στο κέντρο και αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Βασσάρα με αποτέλεσμα να αποχωρήσει και να προβληματίσει τον Νορβηγό για το τι έπρεπε να κάνει. Τελικά εκείνος πέρασε τον Μάριτς στην θέση του Καστίγιο και τον Σέζαρ στην θέση του Οκκα και ουσιαστικά οχύρωσε το κέντρο του και την άμυνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει νέα πίεση της Ένωσης. Αυτή δεν ήρθε ποτέ και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το 90'.

    Διαιτητής: Κ. Βασσάρας (Θεσσαλονίκης) Κίτρινες: Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου, Ζήκος, Σέζαρ, Λυμπερόπουλος, Ουντέζε, Σορεντίνο, Ίβιτς Κόκκινες: Τζόρτζεβιτς (46΄ δεύτερη κίτρινη)

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Καφές, Στολτίδης, Καστίγιο (64΄ Μάριτς), Οκκάς (64΄ Ζούλιο Σέζαρ), Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Κωνσταντίνου (+90΄ Μπόρχα), Ουαντού, Πάντος, Ανατολάκης. ΑΕΚ (Λορένθο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Μόρας, Τσιρίλο, Ντελίμπασιτς, Ζήκος, Λάκης, Ουντέζε (59΄ Λαγός), Έμερσον (46΄ Ίβιτς), Γεωργέας (75΄ Καπετάνος), Λυμπερόπουλος, Ζούλιο Σέζαρ.

    [14] Μπάσκετ

    Πρωταθλήτρια κόσμου η Αυστραλία

    23/9/2006 9:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας μπάσκετ στις γυναίκες κατέκτησε η Αυστραλία. Στον τελικό της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στη Βραζιλία, η ομάδα που είχε στεφθεί "αργυρή Ολυμπιονίκης στην Αθήνα, νίκησε με 91-74 τη Ρωσία και κατέκτησε διά... περιπάτου το τρόπαιο. Μεγάλη πρωταγωνίστρια για τις νικήτριες ήταν η Πενέλοπε Τέιλορ με 28 πόντους, ενώ σταθερή "αξία" ήταν και η σούπερ σταρ της ομάδας και του WNBA, Λόρεν Τζάκσον με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ. Η Τζάκσον αναδείχθηκε και πρώτη σκόρερ του τουρνουά. Τα δεκάλεπτα: 19-15, 43-35, 69-55, 91-74. Την 3η και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι ΗΠΑ που επικράτησαν στον μικρό τελικό άνετα της διοργανώτριας Βραζιλίας.

    Στους αγώνες κατάταξης για το Μουντομπάσκετ γυναικών, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Βραζιλία, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

    Θέσεις 7-8 Τσεχία-Ισπανία 57-49

    Θέσεις 5-6 Γαλλία-Λιθουανία 79-73

    Θέσεις 3-4 ΗΠΑ-Βραζιλία 99-59

    ΤΕΛΙΚΟΣ Αυστραλία-Ρωσία 91-74

    [15] Μπάσκετ

    Στα τελικά του Ευρωμπάσκετ οι Γυναίκες

    23/9/2006 9:02:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2007 προκρίθηκε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των γυναικών, παρά την ήττα της στο Μινσκ από τη Λευκορωσία με 63-60. Η Εθνική κράτησε την διαφορά και κατέκτησε την πρώτη θέση του Α` ομίλου. Μεγάλη πρωταγωνίστρια για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν η πρώην παίκτρια του Παναθηναϊκού, Εβίνα Μάλτση που σημείωσε 30 πόντους. Η εθνική μας ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά 49`` πριν το τέλος και ενώ το σκορ ήταν 61-60 δεν κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ μετά το άστοχο σουτ της Βεραμέγενκα. Η Τραφιμάβα με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό σκορ αφού η Καλέντζου δεν κατάφερε στο τέλος να ισοφαρίσει. Τα δεκάλεπτα: 13-13, 26-25, 43-46, 63-60

    "Μέσα στο παγωμένο στάδιο που είναι γήπεδο για χόκεϊ σε πάγκο και παίχτηκε κατά συνθήκη μπάσκετ η ζεστή μας καρδιά πήρε την πρόκριση. Βάλαμε πάνω απ` όλα το μυαλό, την καρδιά και τον στόχο που είχαμε από την αρχή και ήταν η πρόκριση. Ευχαριστώ τα κορίτσια για την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλο αυτό το διάστημα. Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Ευχαριστώ και την Ομοσπονδία για τη βοήθεια που μας παρείχε στην προετοιμασία και συντέλεσε στην υλοποίηση του στόχου μας», τόνισε μετά το τέλος του ματς, ο Κώστας Μίσσας, ενώ ο η Τούλα Καλέντζου επεσήμανε ότι «Έγινε ένας αγώνας που οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Είχαμε το αβαντάζ και παίζαμε με τη διαφορά πόντων. Πήραμε την πρόκριση, οπότε δεν μας πείραξε η ήττα".

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα ο κ. Τσαγκρώνης μετέφερε στην αποστολή τα συγχαρητήρια από τον κ. Βασιλακόπουλο, ενώ τους υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει και πριμ για την πρόκριση.

    ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Μποντομπέντ, Σνίτσινα 22(2), Ντουρέικα, Βολνάγια 6, Βεραμέγενκα 14, Λεουτσάνκα 7, Μαρτσάνκα 2, Τρόινα 2, Τραφιμάβα 10(2).

    ΕΛΛΑΔΑ: Καλέντζου 11, Χατζηνικολάου, Καλτσίδου 6, Μάλτση 30(5), Σαρέγκου 7, Σταχτιάρη 4, Παπαμιχαήλ 2, Κοσμά, Λύμουρα

    [16] Βόλεϊ

    Στην κορυφή ο Ηρακλής

    23/9/2006 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μόνος πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της Α1 Βόλεϊ ανδρών είναι ο Ηρακλής. Ο "Γηραιός" επικράτησε της ΑΕΚ με 3-1 σετ στη Θεσσαλονίκη και έφτασε τους πέντε βαθμούς έχοντας ένα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι "πράσινοι" πήραν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας εντός έδρας της ΕΑ Πατρών με 3-0, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" πήραν επίσης την πρώτη τους νίκη και τους τρεις βαθμούς, αφού νίκησαν εκτός έδρας τη Λαμία με 3-1 σετ. Στο άλλο παιχνίδι του Σαββάτου ο ΠΑΟΚ νίκησε εντός έδρας με 3-2 σετ το Παγκράτι. Η 2η αγωνιστική ολοκληρώνεται με δύο ακόμα αναμετρήσεις, όπου την Κυριακή ο Πανελλήνιος θα υποδεχθεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τη Δευτέρα η Ορεστιάδα τον Άρη.

    Τα αποτελέσματα

    Λαμία-Ολυμπιακός 1-3 (26-28, 25-21, 19-25, 23-25)

    Ηρακλής-ΑΕΚ 3-1 (25-16, 25-20, 23-25, 25-16)

    Παναθηναϊκός-ΕΑ Πατρών 3-0 (30-28, 26-24, 25-22)

    ΠΑΟΚ-Παγκράτι 3-2 (19-25, 18-25, 25-21, 34-32, 15-11)

    Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

    ΚΥΡΙΑΚΗ 24/9

    Πανελλήνιος-Εθνικός Αλ. (γήπ. Πανελληνίου, 17:30, Γεωργουλέας-Τριανταφύλλου)

    ΔΕΥΤΕΡΑ 25/9

    Ορεστιάδα-Άρης (γήπ. Ορεστιάδας, 18:00, Βαρθαλίτης-Μιστιλιάδης, ΕΤ1)

    Βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

    1. Ηρακλής 5 6-3 2. Παναθηναϊκός 4 5-3 . Ολυμπιακός 4 5-4 4. ΠΑΟΚ 3 5-5 . ΕΑ Πατρών 3 3-3 . Λαμία 3 4-4 7. Αρης 2 3-2 . Πανελλήνιος 2 3-2 9. ΑΕΚ 2 4-5 . Παγκράτι 2 4-6 11. Εθνικός Αλ. 0 1-3 . Ορεστιάδα 0 0-3 * Πανελλήνιος, Εθνικός Αλ., Ορεστιάδα και Άρης έχουν ένα ματς λιγότερο

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Με τον Σαμαρά οδηγό

    23/9/2006 9:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/9/2006 9:16:04 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του στο 50ο και το 63ο λεπτό, (ενώ είχε σκοράρει και την περασμένη Τετάρτη στην ήττα 2-1 από την Τσέστερφιλντ για το Λιγκ Καπ), η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε την σημαντική νίκη επί της Γουέστ Χαμ με 2-0 για την 6η αγωνιστική της πρέμιερ λιγκ. Ο "Sam" έδειξε παράλληλα πανέτοιμος για την επιστροφή στην Εθνική Ελλάδας. Κατά τα άλλα, η Άρσεναλ κατάφερε να "σπάσει το ρόδι" στο ολοκαίνουριο "Εμιρατς", νικώντας 3-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στον 1000ο αγώνα της καριέρας του Νιλ Γουόρνοκ, προπονητή των "Λεπίδων". Η Τσέλσι, πήρε τη νίκη επί της Φούλαμ το ματς με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που αξιοποίησε ο αρχηγός (απόντος του Τέρι) Φρανκ Λάμπαρντ στο 73΄. Ο ίδιος παίκτης "σφράγισε" στο 80΄ τη νίκη, που ανέβασε την ομάδα του Μουρίνιο στην κορυφή της βαθμολογίας. Νωρίτερα, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 6ης ημέρας, η Λίβερπουλ "σάρωσε" στο δεύτερο ημίχρονο την Τότεναμ, την οποία νίκησε 3-0 στο "Ανφιλντ". Στον τελευταίο σημερινό αγώνα, η Ρέντινγκ πρόσθεσε άλλο ένα σπουδαίο αποτέλεσμα στη συγκομιδή της, καθώς κράτησε στο 1-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Μαντεϊσκί".

    Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης ημέρας

    Λίβερπουλ-Τότεναμ 3-0 (63΄ Γκονζάλες, 73΄ Κάιτ, 89΄ Ρίισε)

    Αρσεναλ-Σέφιλντ Γιουν. 3-0 (65΄ Γκαλάς, 69΄αυτ. Γιατζέλκα, 80΄ Ανρί)

    Αστον Βίλα-Τσάρλτον 2-0 (35΄ Αγκμπόνλαχορ, 62΄ Μουρ)

    Φούλαμ-Τσέλσι 0-2 (73΄πεν., 80΄ Λάμπαρντ)

    Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ 2-0 (50΄, 63΄ Σαμαράς)

    Μίντλεσμπρο-Μπλάκμπερν 0-1 (27΄ Νοντά)

    Γουίγκαν-Γουότφορντ 1-1 (29΄ Καμαρά - 63΄ Μπουαζά)

    Ρέντινγκ-Μάντσεστερ Γ. 1-1 (48΄πεν. Ντόιλ - 73΄ Ρονάλντο)

    Νιούκαστλ-Εβερτον 24/9

    Πόρτσμουθ-Μπόλτον 25/9

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

    Τσέλσι 15 Πόρτσμουθ 13 -5αγ Μάντσεστερ Γ. 13 Αστον Βίλα 12 Εβερτον 11 -5αγ Λίβερπουλ 10 Ρέντινγκ 10 Αρσεναλ 8 -5αγ. Μπόλτον 8 -5αγ Μπλάκμπερν 8 Φούλαμ 8 Μάντσεστερ Σίτι 7 Νιούκαστλ 6 -5αγ Γουϊγκαν 5 -5αγ Γουέστ Χαμ 5 Μίντλεσμπρο 5 Τότεναμ 4 Τσάρλτον 3 Γουότφορντ 3 Σέφιλντ Γιουν. 2

    [18] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μπάγερν και Σάλκε οι κερδισμένοι

    23/9/2006 7:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε μία αγωνιστική, την 5η στην μπουντεσλίγκα, όπου η ισοπαλία σε τέσσερα από τα εφτά παιχνίδια ήταν αυτό που κυριάρχησε στα αποτελέσματα, η Μπάγερν Μονάχου και η Σάλκε ήταν οι κερδισμένες. Οι "Βαυαροί", αν και βρέθηκαν να χάνουν, κατάφεραν να επικρατήσουν τις Αλεμάνια Άαχεν με 2-1 και παράλληλα οι "μπλε" να πάρουν το τρίποντο επί της Βόλφσμπουργκ με 2-0 και να ανέβουν στην κορυφή, για λίγο ή όχι θα φανεί, στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος. Το τρίτο παιχνίδι που έβγαλε νικητή ήταν αυτό ανάμεσα στην Γκλάντμπαχ και την Ντόρτμουντ με τους πρώτους να παίρνουν το τρίποντο, ενώ οι αναμετρήσεις Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης, Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου και Ανόβερο-Λεβερκούζεν έληξαν χωρίς νικητή.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης ημέρας Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 1-0 (39΄ Κάχε)

    Μπάγερν Μονάχου-Αλεμάνια Ααχεν 2-1 (39΄ Πιζάρο, 55΄ Φαν Μπόμελ - 38΄ Ντουμ)

    Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης 1-1 (68΄ Ράινχαρντ - 58΄ Μπορόφσκι)

    Σάλκε-Βόλφσμπουργκ 2-0 (57΄ Κουράνι, 89΄ Λίνκον)

    Στουτγκάρδη-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-1 (73΄ Μάριο Γκόμες - 87΄ Μάιερ)

    Μάιντς-Χέρτα Βερολίνου 1-1 (49΄ Ντιακίτε - 56΄ Μπόατενγκ)

    Ανόβερο-Λεβερκούζεν 1-1 (74΄ Μπρντάριτς - 37΄ Μπάρμπαρεζ)

    Μπόχουμ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 24/9

    Κότμπους-Νυρεμβέργη 24/9

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

    Μπάγερν Μονάχου 10 Σάλκε 10 Χέρτα Βερολίνου 9 Γκλάντμπαχ 9 Νυρεμβέργη 8-4αγ. Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 7 Κότμπους 7-4αγ. Βέρντερ Βρέμης 7 Ντόρτμουντ 7 Στουτγκάρδη 7 Αλεμάνια Ααχεν 6 Μάιντς 6 Λεβερκούζεν 5 Αμβούργο 4 Αρμίνια Μπίλεφελντ 4-4αγ. Ανόβερο 4 Βόλφσμπουργκ 3 Μπόχουμ 1-4αγ.

    [19] Τεχνολογία

    Για στεγνά ρούχα

    Δελτίο πρόγνωσης μπουγάδας

    23/9/2006 5:43:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δελτίο καιρού για το ..άπλωμα της μπουγάδας δημιούργησαν δύο φίλοι από το Μιλάνο της Ιταλίας. Τα στεγνωτήρια δεν είναι πολύ διαδεδομένα στη γειτονική χώρα, και η παρατήρηση του καιρού αποτελεί καθημερινή ασχολία όσων είναι επιφορτισμένοι με το πλύσιμο και άπλωμα των ρούχων. Έτσι, ο μάνατζερ Τζουλιέν Μπουράττο και ο σχεδιαστής Νταβίντε Μποντζιάννι, δημιούργησαν τη διεύθυνση www.stendibiancheria.net , όπου συνταιριάζεται μια μαθηματική φόρμουλα με τις προγνώσεις της www.weather.com, προκειμένου να δημιουργηθεί ο "δείκτης της μπουγάδας". Πρόσφατα μάλιστα, λίγο πριν αρχίσει να προβληματίζει ο ασταθής φθινοπωρινός ουρανός, πρόσθεσαν μια δωρεάν υπηρεσία αποστολής SMS, ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν το πότε είναι η καταλληλότερη ώρα για το άπλωμα και μάζεμα των πλυμένων ρούχων. Μέχρι στιγμής, γράφτηκαν στη νέα υπηρεσία 600 χρήστες. Ο "δείκτης μπουγάδας" περιλαμβάνει επτά ιταλικές πόλεις και ορισμένες διεθνείς τοποθεσίες όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Τόκιο. Η φόρμουλα του Μπουράττο λαμβάνει υπόψh τη θερμοκρασία, την υγρασία, την ταχύτητα του αέρα, τις υπεριώδεις ακτίνες και την ατμοσφαιρική πίεση

    Σχετικά Links:

    Stendibiancheria

    [20] Ζωής ...σΤάσεις

    Οι Βρετανοί ψηφίζουν τα "100"

    Σεξ ή μακροζωία;

    23/9/2006 6:57:00 μμ

    Μεγάλος αριθμός Βρετανών δήλωσε ότι είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το σεξ εάν αυτό σημαίνει ότι θα ζήσουν περισσότερο και θα φτάσουν τα 100, αναφέρει έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η εταιρία ερευνών Mori αποκαλύπτει ότι το 40% των Βρετανών έχουν πάθος με τη μακροζωία, με τις γυναίκες να είναι οι πλέον ένθερμες θιασώτριες της μακροημέρευσης, σε ποσοστό 48%, ενώ οι άνδρες ακολουθούν καταλαμβάνοντας το 31%.

    Πάντως το 94% των ερωτηθέντων, υπεστήριξε ότι δεν προτίθενται να εγκαταλείψουν τους φίλους ή την οικογένεια τους για να φθάσουν τα 100, ενώ οι μισοί εκτιμούν ότι οι επιστήμονες πρέπει να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για να επιμηκύνουν ο προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων.

    Την έρευνα χρηματοδότησε η ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών υγείας BUPA στα πλαίσια μιας συζήτησης για τις συνέπειες της γήρανσης του πληθυσμού. Σύμφωνα με τους υπέυθυνους της εταιρείας, στη Βρετανία το θέμα της γήρανσης του πληθυσμού θυμίζει μια ωρολογιακή βόμβα, με τις τεράστιες προκλήσεις από τις συνταξιοδοτήσεις που συνεπάγεται, την επιθυμία των ανθρώπων να ζουν περισσότερο και το βάρος της φροντίδας των ηλικιωμένων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 23 September 2006 - 20:51:16 UTC