Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-10-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια
  • [03] Σαρώνει ο "Πολ"
  • [04] Θάνατοι αμάχων στο Αφγανιστάν
  • [05] Τρεις νεκροί στη Δ. Όχθη

    [01] Κοινωνία

    Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

    Μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

    27/10/2006 10:29:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, άρχισαν χθες στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου, την απελευθέρωση της πόλης και της Μακεδονίας το 1912 και το ιστορικό "Οχι" του 40. Το πρωί εψάλη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου. Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, εκπρόσωποι των κομμάτων, ο νομάρχης, ο δήμαρχος και άλλοι επίσημοι. Επιπλέον, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ για τον τριπλό εορτασμό της συμπρωτεύουσας. Σήμερα το πρωί θα γίνει η μαθητική παρέλαση και οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    Ήδη έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της συμπρωτεύουσας, λόγω της μαθητικής παρέλασης, τα οποία θα διαρκέσουν έως τις 13:00 το μεσημέρι. Ανάλογα μέτρα θα ληφθούν το πρωί του Σαββάτου, για τη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου.

    Εν τω μεταξύ η αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαβεβαιώνει ότι η μαθητική παρέλαση θα διεξαχθεί κανονικά, ωστόσο μαθητές λυκείων ωστόσο δηλώνουν πως θα παρελάσουν, για να προβάλουν τα αιτήματά τους.

    Τις εκδηλώσεις παρακολουθεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας παραβρέθηκε χθες στην καθιερωμένη εκφώνηση του πανηγυρικού για τον τριπλό εορτασμό της ημέρας στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατόπιν παρέστη σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    Σήμερα ο κ. Παπούλιας θα εγκαινιάσει την έκθεση "Χάλκινα διακοσμημένα σινιά", στο Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης, καθώς και το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

    Το βράδυ θα παρακαθίσει στο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο διοικητής του Γ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος, Ιωάννης Ζούκας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο επίκεντρο η Θεσσαλονίκη

    [02] Κόσμος

    Τέσσερις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους

    Μεγάλη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

    27/10/2006 9:31:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

    Τέσσερις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται κοντά στο Παλμ Σπρινγκς, στην Καλιφόρνια. Η πύρινη λαίλαπα ενισχυμένη από τους νότιους ανέμους, έχει καταστρέψει περίπου 10.000 στρέμματα δάσους μέσα σε 12 ώρες.

    Μέσα στις φλόγες χάθηκαν ήδη πολλά σπίτια και ένα πυροσβεστικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι άτυχοι πυροσβέστες. Επτακόσιοι άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους κυνηγημένοι από τη μανία της πυρκαγιάς. Αλλοι 400 έως 1.000 εκδρομείς παραμένουν παγιδευμένοι σε πάρκο αναψυχής στους λόφους, καθώς η μοναδική οδός διαφυγής παραμένει αποκλεισμένη, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να απειλούνται από τις φλόγες.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια της νύχτας 145 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες και μόλις 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παλμ Σπρινγκς. Οι αρχές κάνουν λόγο για εμπρησμό, τον οποίο χαρακτηρίζουν δολοφονική ενέργεια από τη στιγμή που χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και δίνουν μεγάλη αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών. Περίπου 1000 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα τα οποία επεκτείνονται με τη βοήθεια ανέμων που πνέουν με ένταση 50 χλμ την ώρα.

    [03] Κόσμος

    Δύο νεκροί στο Μεξικό

    Σαρώνει ο "Πολ"

    27/10/2006 8:54:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

    Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κυκλώνα Πολ, που έπληξε το βορειοδυτικό Μεξικό, ανεβάζοντας στους τέσσερις τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη θεομηνία. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη βορειοδυτική πολιτεία Σιναλόα, δήλωσε ότι δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στην πόλη Ναβολάτο, μία από τις χειρότερα πληγείσες περιοχές από το πέρασμα του κυκλώνα Πολ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελ Ουνιβερσάλ, πρόκειται για ένα ζευγάρι που βρισκόταν σε φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού. Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου Τελεβίσα, άλλος ένας άνδρας βρέθηκε πνιγμένος σε κανάλι του Ναβολάτο, κάτι που οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει ακόμα.

    [04] Κόσμος

    12 πολίτες νεκροί από βομβαρδισμούς

    Θάνατοι αμάχων στο Αφγανιστάν

    27/10/2006 8:40:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

    Δώδεκα πολίτες σκοτώθηκαν την Τρίτη σε βομβαρδισμούς που είχαν στόχο θέσεις ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ. "Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο δώδεκα ανθρώπων και συνεργαζόμαστε με το αφγανικό υπουργείο Αμυνας στις έρευνες", δήλωσε ο λοχαγός Αντρέ Σαλούμ, εκπρόσωπος της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια (Isaf) του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν. Η Συμμαχία ανακοίνωσε την Τετάρτη το θάνατο 48 Ταλιμπάν στη διάρκεια τριών επιχειρήσεων στην επαρχία Κανταχάρ. Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει πως ανάμεσα στους νεκρούς είναι και πολίτες, ενώ κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν πως τα θύματα φτάνουν τα εξήντα.

    [05] Μ. Ανατολή

    Από ισραηλινά πυρά

    Τρεις νεκροί στη Δ. Όχθη

    27/10/2006 8:30:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

    Τρεις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά σε επιδρομές στη Δυτική Όχθη, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής. Οι δύο σκοτώθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων αλ-Φάρα, κοντά στην Τζενίν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι δύο άντρες πετούσαν πέτρες στους στρατιώτες. Στο χωριό Γιαμούν, δυτικά της Τζενίν, Iσραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν έναν άντρα που είχε ανέβει στη σκεπή του σπιτιού του και τους παρακολουθούσε. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως και στις δύο περιπτώσεις οι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον ενόπλων που κινούνταν απειλητικά εναντίον τους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 October 2006 - 8:50:55 UTC