Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-11-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπακογιάννη: Έμφαση στους Νέους
  • [02] Συνάντηση Παπούλια με πολύτεκνους
  • [03] Στη Χιλή ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [04] Συνεργασία με τον Πρωθυπουργό
  • [05] Τριβές για το επίδομα
  • [06] Αμφισβητείται η απόφαση
  • [07] Διώξεις για το θάνατο των παιδιών
  • [08] Νέα συλλαλητήρια
  • [09] Κύμα βαρυχειμωνιάς
  • [10] Αρχαιοκαπηλία στη Λάρισα
  • [11] Το πόρισμα για τον ’λεξ
  • [12] Ξανά στους δρόμους
  • [13] Απαιτούν έρευνα για τη δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια
  • [14] Απώθησαν τους αστυνομικούς οι διαδηλωτές
  • [15] Ιστοσελίδα για "βόμβες"
  • [16] Προφυλακίστηκαν οι ανήλικοι εμπρηστές
  • [17] Συνεχίζονται οι σφαγές στο Νταρφούρ
  • [18] Επιστρέφει στο Ιράκ καταδικασμένος βασανιστής
  • [19] Αυξάνεται η ένταση
  • [20] Στην εντατική ο Σαρόν
  • [21] Επαφές Σιούφα για τον αγωγό
  • [22] "Πήραν" το πρώτο ντέρμπι οι Σπερς
  • [23] Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό!
  • [24] Έγινε και πάλι Ευρωπαίος
  • [25] Ρεκόρ πώλησης
  • [26] Γυαλιά για υπναράδες οδηγούς

    [01] Πολιτική

    Ευρωπαϊκό Συνέδριο Συνεργασίας Νέων

    Μπακογιάννη: Έμφαση στους Νέους

    3/11/2006 4:13:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την ανάγκη να ενισχυθεί η προσπάθεια για συμμετοχή των νέων στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, που ήδη έχει αρχίσει, τόνισε η υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Συνεργασίας Νέων που γίνεται στην Αθήνα. Η κ. Μπακογιάννη κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου δήλωσε πως οι νέοι δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι και πως θα πρέπει να υπάρξουν καθοριστικές αποφάσεις σε όλους τους τομείς για να κατακτήσουν τη θέση που αξίζουν στην κοινωνία και την πολιτική του αύριο. "Δεν αρκεί να δίνουμε έμφαση στην υλοποίηση μεμονωμένων προγραμμάτων που απλώς εξασφαλίζουν μεμονωμένες ευκαιρίες συμμετοχής. Θα πρέπει να αλλάξουμε την σημερινή πραγματικότητα κατά τρόπο ώστε, η συμμετοχή να είναι καθολική και αυτονόητη σε όλα τα επίπεδα" είπε η κ. Μπακογιάννη, αναγνωρίζοντας πως "στην ουσία, το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν τους εκπροσωπεί και δεν τους εκφράζει".

    "Είναι σαφές, ότι έχουμε ανάγκη από νέο πολιτικό λόγο αλλά κυρίως από νέες προτάσεις και ουσιαστικότερες πολιτικές: στην οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την έρευνα και την ενθάρρυνση της καινοτομίας, την συμμετοχική δημοκρατία" είπε η υπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι η απογοήτευση που καταγράφεται στις τάξεις της νεολαίας εντός των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ανησυχητική και δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού

    Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις για να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και πως πρέπει να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των νέων ανθρώπων στον διάλογο και την διαμόρφωση της νέας Ευρώπης. "Χωρίς την συμμετοχή των νέων γενιών δεν μπορούμε να επιτύχουμε συνοχή. Ούτε μπορούμε να εξασφαλίσουμε συνέχεια. Έτσι, δεν υποθηκεύουμε απλώς το μέλλον. Κινδυνεύουμε να χάσουμε και όλα όσα με κόπο και φαντασία έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, κάνοντας ένα μεγάλο πισωγύρισμα" εξήγησε η υπουργός και τόνισε πως οι νέοι δεν πρέπει να θεωρούνται μόνο ως ομάδα που χρειάζεται προστασία, αλλά ως το ενεργό δυναμικό της κοινωνίας που φέρνει την καινοτομία και τα νέα δεδομένα.

    Κλείνοντας την ομιλία της ευχήθηκε οι εργασίες αυτής της συνάντησης, που φέρνει νέους της Ευρώπης και διεθνείς Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, να έχουν επιτυχία και συνέχεια.

    [02] Πολιτική

    Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας

    Συνάντηση Παπούλια με πολύτεκνους

    3/11/2006 4:07:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος και τις πέντε πολύτεκνες μητέρες που θα βραβευθούν από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνοδευόμενους από τον Υφυπουργό Γιώργο Κωνσταντόπουλο.

    Ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των πολυτέκων τους είπε ότι φέρνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα, χαρακτήρισε εθνικό, το δημογραφικό πρόβλημα και πρόσθεσε: "Τρομάζω όταν σκέπτομαι τι θα γίνει ύστερα από 10-15 χρόνια, με αυτό που όλοι πλέον εντοπίζουμε: ότι οι ελληνικές οικογένειες περιορίζονται στο ένα ή στο δεύτερο παιδί με το ζόρι. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται. Πρέπει να το δούμε".

    Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του που συναντήθηκε με τις 5 βραβευόμενες πολύτεκνες μητέρες: "Χαίρομαι πολύ γιατί σήμερα έσφιξα το χέρι γυναικών που αγαπούν τα παιδιά, που δεν σκέφθηκαν τι θα κάνουμε με τόσα παιδιά. Και το λέγω γιατί η γυναίκα μου και εγώ θέλαμε πολλά παιδιά. Δυστυχώς, οι συνθήκες ήταν αντίξοες, πριν από 15-20 χρόνια, και δεν μας βοήθησαν να κάνουμε και εμείς 6-7 παιδιά, μείναμε μόνο στα 3", τόνισε.

    Ο Πρόεδρος συνεχάρη όλους και τον κ. Γ. Κωνσταντόπουλο, που "έχει τις ευαισθησίες και κάνει ό,τι μπορεί. Είναι περιορισμένα βέβαια τα μέσα, αλλά έστω και με αυτά κάνει ό,τι μπορεί". Χαίρομαι πάντως που κανένας σας δεν κάνει πίσω, συμπλήρωσε

    [03] Πολιτική

    Για το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

    Στη Χιλή ο Γιώργος Παπανδρέου

    3/11/2006 3:59:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Για τη Χιλή αναχώρησε το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπου με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα προεδρεύσει στη Σοσιαλιστική Γυναικών και στο Συμβούλιο της Διεθνούς, το οποίο συνέρχεται στο Σαντιάγο (5 - 7 Νοεμβρίου).Η Σοσιαλιστική Διεθνής θα ασχοληθεί με σειρά θεμάτων, τα οποία αφορούν στη σύγχρονη σοσιαλοδημοκρατία, την ενέργεια, και τον ανταγωνισμό.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ηγέτες κομμάτων - μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η συνάντησή του με την Πρόεδρο της Χιλής, Michelle Bachelet, για το βράδυ της Κυριακής 5ης Νοεμβρίου.

    Επίσης, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα έχει συναντήσεις με τους προέδρους των τριών σοσιαλιστικών κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό της Χιλής, τον πρώην Πρόεδρο της Χιλής, Ricardo Lagos, τον βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης Πρόεδρο της Κόστα Ρίκα, Oscar Arias, τον Πρόεδρο του Περού, Alan Garcia, καθώς και με την Isabel Αllende.

    [04] Πολιτική

    Συνεργασία με τον Πρωθυπουργό

    3/11/2006 11:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/11/2006 5:26:43 μμ)

    Πηγή: NET

    Το τραγικό περιστατικό στην Κέρκυρα, με το θάνατο των δύο μικρών παιδιών σε ξενοδοχείο της περιοχής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, το πρωί της Παρασκευής. Μετά τη συνάντηση, η υπουργός δήλωσε πως "δεν υπάρχει καμία ανοχή σε γεγονότα που μπορεί να αμαυρώσουν και να δυσφημίσουν τον ελληνικό τουρισμό". Στη συνέχεια, ο Κώστας Καραμανλής είχε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, όπου συζητήθηκαν οι υποστηρικτικοί μηχανισμοί των δήμων και των νομαρχιών σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων από το Δ΄ΚΠΣ, καθώς και με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη.

    "Καμία ανοχή"

    "Δεν υπάρχει καμία ανοχή σε γεγονότα που μπορεί να αμαυρώσουν και να δυσφημίσουν τον ελληνικό τουρισμό, έστω κι αν αυτά είναι μεμονωμένα", υπογράμμισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

    Η κα Πετραλιά ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τις εξελίξεις και στην υπόθεση της Κέρκυρας και τόνισε ότι "ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος και ενημερωνόταν συνεχώς και από την πρώτη στιγμή είχε δείξει το ενδιαφέρον του και είχε εκφράσει τη μεγάλη του λύπη".

    Η υπουργός ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για θέματα του υπουργείου της, την πορεία του τουρισμού και υπογράμμισε ότι μια νέα τουριστική περίοδος ξεκινάει από το Νοέμβριο. Επίσης, τον ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι της στη Ρωσία, το οποίο όπως είπε, είχε θετικότατα αποτελέσματα.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, μετά τη συνεργασία που είχε με τον κ. Καραμανλή, πάνω από 80% του Δ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης πηγαίνει στην Περιφέρεια και ιδίως στους ΟΤΑ και σημείωσε ότι οι δήμοι και οι νομαρχίες θα παίξουν σημαντικότατο ρόλο σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των πόρων και στην ανάπτυξη της χώρας.

    Πρέπει να έχουν, υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, χωρίς να θιγεί ούτε στο ελάχιστο η αυτοτέλειά τους, όλους τους μηχανισμούς που είναι απαραίτητοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την πρόκληση.

    Από την πλευρά του, σχολιάζοντας την υπόθεση της μαθήτριας από την Εύβοια, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτη, σημείωσε ότι "η απόφαση του συλλόγου των καθηγητών ήταν τελείως εξωπραγματική, ήταν απαράδεκτη".

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε ότι "εάν μάλιστα είναι αληθής η πληροφορία ότι συμμετείχε στο σύλλογο και γονέας, ενός εκ των τεσσάρων μαθητών, τότε είναι και καταδικαστέο".

    [05] Πολιτική

    Τριβές για το επίδομα

    3/11/2006 7:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/11/2006 8:29:28 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αλληλέγγυος στο αίτημα αστυνομικών και πυροσβεστών να ενσωματωθεί στο μισθό τους το επίδομα επικινδυνότητας 2%, που παίρνουν απο τον Σεπτέμβριο του 2005, τάσσεται ο Βύρων Πολύδωρας. Ωστόσο η σύνδεση του επιδόματος με τον μισθό, δημιουργεί τριβές στα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης. Με γραπτή του δήλωση ο Πέτρος Δούκας υπογραμμίζει πως: "Η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εξετάζει όλα τα αιτήματα με ευαισθησία και κατανόηση. Πράττει δε, όσα περισσότερα μπορεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας".

    Όμως απο την Αττάλεια όπου βρίσκεται ο Βύρων Πολύδωρας εμφανίζεται ενοχλημένος απο την στάση του υπουργείου Οικονομικών. "Διαμαρτύρομαι εντόνως για την έλλειψη κατανόησης απο το υπουργείο Οικονομικών", τόνισε.

    Σχολιάζοντας ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, επισήμανε πως "Οι Υπουργοί βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μεγέθη του προϋπολογισμού".

    Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην χορήγηση του επιδόματος επικινδυνότητας απο τον Σεπτέμβριο του 2005 σε ποσοστό 2% κατ έτος και οι συνδικαλιστές ζητούν τώρα αυτό να ενσωματωθεί με τον μισθό ώστε να υπάρχει ανάλογη αύξηση.

    [06] Κοινωνία

    Για την αποβολή της 16χρονης

    Αμφισβητείται η απόφαση

    3/11/2006 12:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/11/2006 7:32:18 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Με κατεπείγουσα εντολή της, η υπουργός Παιδείας, ζήτησε την Παρασκευή από τον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ευβοίας, να ελεγχθεί η νομιμότητα της απόφασης, που έλαβε το συμβούλιο διδασκόντων του λυκείου Αμαρύνθου, για την αποβολή της 16χρονης μαθήτριας, η οποία έχει καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού στο σχολείο της. Το πρωί της Παρασκευής, η 16χρονη και η μητέρα της συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και στη συνέχεια με τους ειδικούς γραμματείς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κώστα Ράμμα, και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, Ισμήνη Κριάρη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η ομαλή επανένταξη στη σχολική ζωή και η περαιτέρω σχολική πορεία της μαθήτριας. Ο Αρχιεπίσκοπος στη συνέχεια συναντήθηκε και με τους τέσσερις μαθητές που κατηγορούνται για το βιασμό της 16χρονης. Για "απαίσιο κρούσμα ρατσισμού" που ζούμε αυτές τις μέρες στη χώρα μας, έκανε λόγο η υπουργός Εξωτερικών. Η Ντόρα Μπακογιάννη παρενέβη στην υπόθεση από το βήμα του συνεδρίου για τη συνεργασία των ευρωπαϊκών νεολαιών του οποίου κήρυξε την έναρξη, σημειώνοντας ότι "αυτές τις μέρες ζούμε στη χώρα μας την εμφάνιση απαίσιων κρουσμάτων ρατσισμού. Πρέπει να το δούμε και να το καταδικάσουμε και όχι να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο". Σε ένδειξη συμπαράστασης προς την 16χρονη μαθήτρια το Σάββατο, φεμινιστικές και γυναικείες οργανώσεις θα οργανώσουν το Σάββατο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αμαρύνθο.

    "Απαράδεκτη η απόφαση"

    Με την παρέμβασή της η υπουργός παιδείας ουσιαστικά αμφισβητεί την αμφιλεγόμενη απόφαση των καθηγητών του λυκείου Αμαρύνθου να τιμωρηθούν τόσο οι 4 νεαροί που κατηγορούνται για βιασμό, όσο και η 16χρονη.

    Σύμφωνα με την εντολή της κ. Γιαννάκου: "Ζητείται να διερευνηθεί, εάν εκλήθησαν σε απολογία, νόμιμα και εμπρόθεσμα, όλοι οι εμπλεκόμενοι μαθητές και η μαθήτρια, προκειμένου, ο Σύλλογος των Διδασκόντων, να σχηματίσει εμπεριστατωμένη άποψη για το συμβάν, με βάση την οποία, έλαβε τη σχετική απόφαση, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία".

    Ο σύλλογος των καθηγητών εμμένει στην απόφασή του, λέγοντας ότι η 16χρονη ενώ είχε τη δυνατότητα και τον χρόνο να αποφευχθεί αυτή η ασελγής πράξη, δεν το έκανε.

    Όσο για τους 4 μαθητές, οι καθηγητές τονίζουν ότι η πράξη τους είναι μεν "ανείπωτη", αλλά πριν τη δικαστική απόφαση δεν πρέπει να φέρουν το στίγμα του βιαστή.

    Σχολιάζοντας την υπόθεση, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Πρωθυπουργό, σημείωσε ότι "η απόφαση του συλλόγου των καθηγητών ήταν τελείως εξωπραγματική, ήταν απαράδεκτη".

    Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόσθεσε ότι "εάν μάλιστα είναι αληθής η πληροφορία ότι συμμετείχε στο σύλλογο και γονέας, ενός εκ των τεσσάρων μαθητών, τότε είναι και καταδικαστέο".

    Από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες αυτού του πολύ δυσάρεστου περιστατικού, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, και αναφέρθηκε στο χειρισμό του θέματος από τα τηλεοπτικά δίκτυα, τονίζοντας πως είναι μια πολύ δυσάρεστη υπόθεση που ανάγεται στην προσωπική σφαίρα των ατόμων και πρέπει να αντιμετωπίζεται με μεγάλη ευαισθησία και διακριτικότητα.

    Η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ότι η παρέμβαση του στην υπόθεση της Εύβοιας ήταν καταλυτική.

    Εν τω μεταξύ φεμινιστικές και γυναικείες οργανώσεις οργανώνουν το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου στην Εύβοια, συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την υπόθεση της 16χρονης μαθήτριας η οποία κατήγγειλε το βιασμό της από συμμαθητές της σε σχολείο της πόλης.

    Στη συγκέντρωση θα πάρουν μέρος το Φεμινιστικό Κέντρο Αθήνας, η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών, το Κέντρο Ερευνας και Δράσης για την Ειρήνη, η Ενωση Αφρικανών Γυναικών, το Πανελλαδικό Δίκτυο Μεταναστριών και άλλες οργανώσεις γυναικών.

    Αποβολή και στη 16χρονη

    Ενώπιον της ανακρίτριας εμφανίστηκαν την Παρασκευή οι τέσσερις νεαροί που κατηγορούνται για τον βιασμό συμμαθήτριάς τους στις τουαλέτες του σχολείου, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί μετά την απολογία τους.

    Η πενθήμερη αποβολή από το λύκειο της Αμαρύνθου, με την οποία τιμωρήθηκαν οι μαθητές, ισχύει ήδη από την Πέμπτη.

    ’ξιο σχολιασμού είναι το γεγονός ότι η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στη 16χρονη μαθήτρια που καταγγέλλει ότι βιάστηκε. Σύμφωνα με τον Δ. Δαμασκηνό, μέλος της ΟΛΜΕ, αυτό έγινε "και για την κοπέλα επειδή συζητήθηκε πως έχει κάποια εμπλοκή και μια κάποια ευθύνη, όχι για την όλη εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά για την αφετηρία της".

    Η μητέρα της 16χρονης δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ίδια ποινή επιβλήθηκε σε θύτες και θύμα, όπως λέει, και χαρακτηρίζει την απόφαση άδικη .

    Στην επίσπευση λήψης μέτρων για τη χρήση των κινητών στα σχολεία, προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν στην υπόθεση της Εύβοιας και όχι μόνο. Στο πλαίσιο αυτό, μελετάται η πλήρης απαγόρευση της χρήσης κινητών στα σχολεία, ενδεχόμενο που εξετάζεται από καιρό.

    Υπό το βάρος των εξελίξεων, ο σύλλογος καθηγητών του λυκείου Αμαρύνθου απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων σε όλους τους χώρους του σχολείου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μήνυμα Παπούλια κατά ρατσισμού

    [07] Κοινωνία

    Κατηγορίες σε βάρος έξι ατόμων

    Διώξεις για το θάνατο των παιδιών

    3/11/2006 4:50:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    Ποινικές διώξεις, σε βάρος έξι ατόμων, άσκησε ο Εισαγγελέας για το θάνατο των παιδιών από τη Βρετανία και της δηλητηρίασης του πατέρα τους και της συντρόφου του, σε ξενοδοχείο στη Γουβιά της Κέρκυρας.

    Οι διώξεις αφορούν σε ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο, σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο και σε παραβίαση κανόνων οικοδομικής.

    Οι διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος του διευθυντή του ξενοδοχείου, του διευθύνοντα συμβούλου της ιδιοκτήτριας εταιρείας, του συντηρητή του ξενοδοχείου, των υπευθύνων των εταιριών εγκατάστασης του κλιματισμού και του υγραερίου και του εκπροσώπου της τουριστικής εταιρείας Τόμας Κουκ, που επιθεώρησε το ξενοδοχείο για θέματα ασφάλειας.

    Η διεύθυνση του ξενοδοχείου Corcyra Beach Hotel, με ανακοίνωση της εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην ελληνική δικαιοσύνη.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι το ξενοδοχείο συνεργάζεται πλήρως με όλες τις αρμόδιες αρχές έτσι ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του τραγικού θανάτου των δύο παιδιών από τη Βρετανία.

    Τέλος αναφέρεται πως πρώτη προτεραιότητα της διεύθυνσης είναι να βρεθούν τα αίτια και να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες αυτού του τραγικού συμβάντος.

    Στη Βρετανία, η κοινή γνώμη παραμένει σοκαρισμένη. Η κηδεία της 7χρονης Κριστιάν και του 6χρονου Ρόμπερτ Σέπερντ αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα στο Μάντσεστερ. Ο Εισαγγελέας του Δυτικού Γιορκσάιρ που ανέλαβε την διερεύνηση ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι των παιδιών θα αντιμετωπιστούν ως δύο ξεχωριστές υποθέσεις και πως η έρευνα θα φτάσει σε βάθος.

    Στο μεταξύ, η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης μετά τη συνάντησή που είχε σήμερα με τον Πρωθυπουργό τόνισε, ότι η εισαγγελική παρέμβαση προχωρά ταχύτατα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Πετραλιά έστειλε επιστολή στη μητέρα των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα, με την οποία εκτός από τη λύπη της εκφράζει και το ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    [08] Κοινωνία

    Ξανά στους δρόμους

    Νέα συλλαλητήρια

    3/11/2006 4:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/11/2006 9:47:11 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές. Οι δάσκαλοι προχώρησαν σήμερα σε νέα 24ωρη απεργία, η ΟΛΜΕ συμμετείχε με τρίωρες στάσεις εργασίας, πρωί και απόγευμα, και η ΑΔΕΔΥ, με τρίωρη στάση εργασίας έως το τέλος του ωραρίου. Στο τέλος του συλλαλητηρίου, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, καθώς ομάδα νεαρών πέταξε βόμβες μολότοφ στο προαύλιο της Βουλής, ενώ, ένταση επικράτησε και στην οδό Πατησίων, όπου οι άνδρες της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων. Aύριο εξάλλου, θα συνεδριάσει το συντονιστικό των μαθητών των υπό κατάληψη σχολείων, ενώ τη Δευτέρα θα διενεργηθούν γενικές συνελεύσεις ανά σχολείο για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

    Διαμαρτυρία μαθητών στο ΕΣΡ

    Επιπλέον, εκατοντάδες μαθητές διαδήλωσαν το μεσημέρι στην Αθήνα, οι οποίοι ξεκινώντας από τα Προπύλαια κατευθύνθηκαν στο κτίριο του Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την δυσφήμιση του αγώνα των μαθητών μέσω του τρόπου προβολής επεισοδίων, ύπαρξης βιασμών ή διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών σε υπό κατάληψη σχολεία, από τα ΜΜΕ.

    Μέλος του συντονιστικού των υπό κατάληψη σχολείων δήλωσε ότι οι μαθητές καταδικάζουν αυτά τα περιστατικά, τα οποία, ωστόσο, όπως είπε, είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των μαθητών.

    Επεισόδια και ένταση

    Στη διασταύρωση Πατησίων και Πανεπιστημίου, περίπου 200 νεαροί, οι οποίοι φορούσαν κράνη και κουκούλες, επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, τα οποία έκαναν χρήση δακρυγόνων και τους καταδίωξαν.

    Οι νεαροί κατέφυγαν στο χώρο του Πολυτεχνείου, όπου παρέμειναν μέχρι αργά το απόγευμα.

    Οι νεαροί που προκάλεσαν το επεισόδιο έκαψαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα στην περιοχή των Εξαρχείων και προξένησαν ζημιές σε άλλα τρία με πέτρες.

    Ένα άτομο προσήχθη στην Ασφάλεια ως ύποπτο, ενώ όπως έγινε γνωστό τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός ενώ

    Νωρίτερα, αναρχικοί που παρεισέφρησαν στην πορεία των φοιτητών έριξαν δύο βόμβες μολότοφ στο φυλάκιο έξω από τη Βουλή, εκμεταλλευόμενοι διαπληκτισμούς μεταξύ φοιτητών οι οποίοι κατήγγειλαν συναδέλφους τους από την ΚΝΕ ότι επιχείρησαν να τους κατεβάσουν το πανό της Νομικής σχολής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξανά στους δρόμους

    Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία

    [09] Κοινωνία

    Τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια

    Κύμα βαρυχειμωνιάς

    3/11/2006 10:59:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Επιδεινώνεται από σήμερα ο καιρός, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για το επόμενο διήμερο καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τις βόρειες προς τις νότιες περιοχές, το τσουχτερό κρύο και οι ισχυροί μέχρι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, που φτάνουν τα 8 μποφόρ, καθώς και οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού. Ήδη χιονίζει στις περισσότερες περιοχές του νομού Φλωρίνης χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνται από Φλώρινα προς Καστοριά μέσω Βίγλας και Βιτσίου. Το θερμόμετρο τα ξημερώματα στη Φλώρινα έδειχνε -4 βαθμούς στην Κοζάνη, -3 στην Καστοριά και το Νευροκόπι Δράμας, -2 στην Πτολεμαΐδα, -1 στο Κιλκίς, 0 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και 1 βαθμό στη Θεσσαλονίκη, όπου από χθες το βράδυ πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η κακοκαιρία θα πλήξει και την Αττική, με βροχές και χιονόνερο, πιθανόν και χιόνι στην Πάρνηθα και την Πεντέλη. Προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο νότια του Ηρακλείου και της Ιεράπετρας προκάλεσε η χθεσινοβραδινή νεροποντή. Χαλίκια, πέτρες και χώμα παρασύρθηκαν από τα νερά και έκλεισαν προσωρινά κάποιους δρόμους. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από τη Δευτέρα.

    [10] Κοινωνία

    Συνελήφθησαν τέσσερις αγρότες

    Αρχαιοκαπηλία στη Λάρισα

    3/11/2006 5:05:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Πάνω από 150 αντικείμενα σημαντικής αξίας αποτελούσαν τον αρχαιολογικό θησαυρό που βρήκε η αστυνομία στην κατοχή τριών ανδρών και μιας γυναίκας που συνελήφθησαν χθες στην Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής.

    Και οι τέσσερις είναι αγρότες από τη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα και συνελήφθησαν την ώρα που διαπραγματεύονταν την πώληση των αρχαίων αντικειμένων αντί 200.000 ευρώ σε αστυνομικό που είχε παρουσιαστεί ως αγοραστής.

    Στην κατοχή των συλληφθέντων, εκτός από τα αρχαία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ανιχνευτές μετάλλων, ένα περίστροφο και πολλά φυσίγγια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Λάρισας.

    [11] Κοινωνία

    Το πόρισμα για τον ’λεξ

    3/11/2006 3:03:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κατατέθηκε την Πέμπτη στον ειδικό εφέτη ανακριτή το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για την υπόθεση του μικρού Αλεξ, ύστερα από επιστημονική εργασία έξι μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό σκιαγραφείται η προσωπικότητα των πέντε παιδιών που κατηγορούνται, ενώ δεν προκύπτει θέμα παιδεραστίας.

    [12] Κοινωνία

    Ξανά στους δρόμους

    3/11/2006 11:12:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/11/2006 4:19:23 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, οι οποίοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι καθηγητές με τρίωρες στάσεις εργασίας, τόσο στις πρωινές όσο και στις απογευματινές βάρδιες. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, που έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:30 π.μ. έως το τέλος της βάρδιας. Αύριο εξάλλου, θα συνεδριάσει το Συντονιστικό των μαθητών των υπό κατάληψη σχολείων, ενώ τη Δευτέρα θα διενεργηθούν γενικές συνελεύσεις ανά σχολείο για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

    [13] Κόσμος

    6.000 υπογραφές

    Απαιτούν έρευνα για τη δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια

    3/11/2006 1:55:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Έξι χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει κείμενο που συντάχθηκε από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα για τη δημιουργία διεθνούς επιτροπής έρευνας για τη δολοφονία της Ρωσίδας δημοσιογράφου ’ννα Πολιτκόφσκαγια, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση. Η οργάνωση για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου υπενθυμίζει ότι αμέσως μετά τη δολοφονία της δημοσιογράφου είχε ζητήσει τη σύσταση διεθνούς επιτροπής έρευνας για την αποκατάσταση της αλήθειας για τον θάνατό της. "Σήμερα περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 200 προσωπικότητες στην Ευρώπη, υποστηρίζουν αυτό το αίτημα, το οποίο δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της οργάνωσης (www.rsf.org)", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μεταξύ των υπογραφόντων περιλαμβάνεται ο Ισπανός δικαστής Μπαλτάθαρ Γκαρθόν, η γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Κάρλα ντελ Πόντε, οι Γάλλοι φιλόσοφοι Μπερνάρ Ανρί Λεβί, Αντρέ Γκλιξμάν και Αντρέ Κοντ-Σπονβίλ, οι πρώην αντικαθεστωτικοί Ελενα Μπόνερ-Ζαχάροφ και Βλαντίμιρ Μπουκόφσκι, ο ισπανός συγγραφέας Φερνάντο Αραμπάλ, ο αλβανός συγγραφέας Ισμαΐλ Κανταρέ και η καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Ατγουντ. Η Αννα Πολιτκόφσκαγια , μια από τις λίγες δημοσιογράφους που κατήγγειλαν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία, δολοφονήθηκε από αγνώστους στην είσοδο του σπιτιού της στη Μόσχα. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προκάλεσε κατάπληξη στους κύκλους των δημοσιογράφων, των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αναλυτών στη Ρωσία δηλώνοντας μετά τη δολοφονία ότι τα άρθρα της είχαν "ασήμαντο" ρόλο.

    [14] Κόσμος

    Απώθησαν τους αστυνομικούς οι διαδηλωτές

    3/11/2006 10:26:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Χιλιάδες διαδηλωτές πετώντας πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ υποχρέωσαν τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, που χρησιμοποιούσαν δακρυγόνα και αντλίες νερού υπό πίεση, να υποχωρήσουν από τους δρόμους γύρω από το αυτόνομο πανεπιστήμιο της πόλης Οαχάκα. Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ πολλοί είναι και οι διαδηλωτές που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με διάφορα τραύματα, καθώς κλιμακώθηκαν οι συγκρούσεις γύρω από το πανεπιστήμιο της πόλης. ΟΙ διαδηλώσεις στην Οαχάκα ξεκίνησαν πριν από πέντε μήνες, με την απεργία των εκπαιδευτικών, αλλά πήραν μεγάλες διαστάσεις με κύριο αίτημα την παραίτηση του τοπικού κυβερνήτη, Ουλίσες Ρουίς, που κατηγορείται για διαφθορά και αυταρχική συμπεριφορά. Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Βισέντε Φοξ έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές δυνάμεις της αστυνομίας να επέμβουν για να επιβάλουν την τάξη. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση στο κέντρο της πόλης, ωστόσο σε πολλές άλλες περιοχές τον πρώτο λόγο έχουν οι διαδηλωτές. Το περασμένο 24ωρο άνδρες των ειδικών δυνάμεων περικύκλωσαν το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Μπενίτο Χουάρες και με την κάλυψη ελικοπτέρων άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα εναντίον των αριστερών διαδηλωτών που έχουν στήσει οδοφράγματα. Οι διαδηλωτές απάντησαν με "βροχή" από πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ. Κοντά στους αριστεριστές φοιτητές έσπευσαν και χιλιάδες άλλοι πολίτες. Ορισμένοι περικύκλωσαν ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, έβγαλαν από μέσα δύο αστυνομικούς και τους ξυλοκόπησαν. Τελικά οι αστυνομικοί αναδιπλώθηκαν και οι δρόμοι γύρω από το Πανεπιστήμιο γέμισαν από πολίτες που πανηγύριζαν τη νίκη τους.

    [15] Κόσμος

    Ιστοσελίδα για "βόμβες"

    3/11/2006 8:46:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Η αμερικανική Κυβέρνηση έκλεισε μία ιστοσελίδα που δημιούργησε τον Μάρτιο, στην οποία περιέχονταν έγγραφα που συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, καθώς ειδικοί σε θέματα οπλικών συστημάτων εξέφρασαν ανησυχίες ότι στα έγγραφα αυτά υπήρχαν πολύτιμες πληροφορίες για το πως θα μπορούσε κάποιος να αναπτύξει μία πυρηνική βόμβα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, στην ιστοσελίδα υπήρχαν έγγραφα με λεπτομερείς αναφορές στο ερευνητικό πρόγραμμα για πυρηνικά όπλα που είχε αναπτύξει το Ιράκ πριν από τον πόλεμο στον Κόλπο, το 1991. Διπλωμάτης χαρακτήρισε τα στοιχεία αυτά ως "συνταγή" για την ανάπτυξη ατομικής βόμβας. Το βράδυ της Τετάρτης, αφού οι υπεύθυνοι των New York Times ενημέρωσαν τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες για τις ανησυχίες που εξέφραζαν ειδικοί σε θέματα οπλικών συστημάτων, η Κυβέρνηση Μπους αποφάσισε να κλείσει την συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

    Η εφημερίδα, επικαλούμενη Ευρωπαίους διπλωμάτες, αναφέρει ότι αξιωματούχοι της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας διαμαρτυρήθηκαν στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, εκφράζοντας ανησυχίες ότι οι πληροφορίες που υπήρχαν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από χώρες, όπως το Ιράν, που θέλουν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα.

    Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Εθνικής Αντικατασκοπείας δήλωσε ότι η ιστοσελίδα έκλεισε "για να γίνει επανεξέτασή της, ώστε να διασφαλιστεί πως το περιεχόμενο είναι κατάλληλο για δημόσια ανάγνωση". Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Κυβέρνηση Μπους δημιούργησε την ιστοσελίδα υπό την πίεση ρεπουμπλικανών μελών του Κογκρέσου, που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να αναζητήσουν νέα στοιχεία για τον κίνδυνο που συνιστούσε το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν πριν από την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ, το 2003.

    [16] Κόσμος

    Προφυλακίστηκαν οι ανήλικοι εμπρηστές

    3/11/2006 8:32:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε ανηλίκους που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη για τον εμπρησμό ενός λεωφορείου στη Μασσαλία. Όπως ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία κατά των τεσσάρων ανηλίκων, ηλικίας 15-17 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον εμπρησμό που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο και είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα η 26χρονη Μαμά Γκαλεντού, η οποία δίνει μάχη για τη ζωή της.

    [17] Κόσμος

    Συνεχίζονται οι σφαγές στο Νταρφούρ

    3/11/2006 8:17:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τη ζωή σε δεκάδες αμάχους, μεταξύ των οποίων 27 παιδιών ηλικίας κάτω των 12 ετών, στοίχισαν σε διάστημα μιας εβδομάδας οι επιθέσεις ενόπλων σε προσφυγικούς καταυλισμούς του Νταρφούρ στο ανατολικό Σουδάν. Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μαρίε Οκάμπε οι ένοπλοι επιτέθηκαν σε οκτώ καταυλισμούς μεταξύ των οποίων ένας φιλοξενούσε περίπου 3.500 ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από τις συνεχιζόμενες μάχες στο σπαρασσόμενο Νταρφούρ. Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν στις 29 και 29 Οκτωβρίου, εξαναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να τραπούν σε φυγή.

    [18] Ιράκ

    Επιστρέφει στο Ιράκ καταδικασμένος βασανιστής

    3/11/2006 9:24:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Αμερικανός λοχίας που είχε καταδικαστεί από στρατοδικείο στις Ηνωμένες Πολιτείες για το βασανισμό κρατουμένων στις ιρακινές φυλακές Αμπού Γράιμπ, επιστρέφει και πάλι στο Ιράκ, αποκαλύπτει σήμερα το περιοδικό TIME. Πρόκειται για τον 32χρονο Σάντος Καρντόνα, που κρίθηκε ένοχος τον περασμένο Ιούνιο ότι απειλούσε τους κρατουμένους στις φυλακές Αμπού Γράιμπ με έναν σκύλο . Ο αμερικανός λοχίας είχε καταδικαστεί σε τρίμηνη υποχρεωτική κοινωνική εργασία και σε πρόστιμο 7.200 δολαρίων. Σύμφωνα με το TIME, ο λοχίας Καρντόνα επέστρεψε αυτή την εβδομάδα στο Κουβέιτ για εκπαίδευση πριν μεταφερθεί και πάλι στο Ιράκ, για να ενταχθεί σε ομάδα της στρατονομίας που θα εκπαιδεύει ιρακινούς αστυνομικούς. Πηγές της οικογένειας του Καρντάνα δήλωσαν στο TIME ότι ο λοχίας είναι "συντετριμμένος" με την προοπτική επιστροφής στο Ιράκ, καθώς θεωρείται στόχος της Αλ Κάιντα, η οποία μάλιστα τον έχει περιλάβει σε πολλά προπαγανδιστικά βίντεο που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου. Ο Σάντος Καρντόνα ήταν ο 11ος αμερικανός στρατιωτικός που είχε καταδικαστεί για το σκάνδαλο βασανισμού κρατουμένων στο Αμπού Γράιμπ - ένα σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε φέτος.

    [19] Μ. Ανατολή

    Αυξάνεται η ένταση

    3/11/2006 9:21:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πυρά με Ισραηλινούς στρατιώτες αντάλλαξαν Παλαιστίνιοι μαχητές που κατέφυγαν σε τέμενος στη Γάζα, καθώς ο ισραηλινός στρατός διεξάγει μία από τις μαζικότερες επιθέσεις στην περιοχή τους τελευταίους μήνες. Δεκαέξι Παλαιστίνιοι έχουν χάσει της ζωή τους, από τους οποίους οι μισοί πολίτες, αφότου οι Ισραηλινοί εισέβαλαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και συγκεκριμένα στην περιοχή Μπέιτ Χανούν. Σκοτώθηκε επίσης ένας Ισραηλινός στρατιώτης. Η επίθεση των Ισραηλινών εξανεμίζει κάθε ελπίδα που υπήρχε για την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στη Μπέιτ Χανούν, περίπου 60 μαχητές κατέφυγαν σε τέμενος, στο κέντρο της πόλης. Ο ισραηλινός στρατός με εκσκαφείς γκρέμισε ένα τοίχο του τεμένους και οι στρατιώτες έριξαν δακρυγόνα στο εσωτερικό για να υποχρεώσουν τους μαχητές να παραδοθούν. Σύμφωνα με πηγή του ισραηλινού στρατού ορισμένοι μαχητές παραδόθηκαν. Μεταξύ αυτών, ανέφερε η ίδια πηγή, είναι άτομα που θεωρούνται υπεύθυνα για επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών πόλεων. Ο ισραηλινός στρατός έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μπέιτ Χανούν. Νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι ένα τετράχρονο αγοράκι υπέκυψε στα τραύματα που είχε υποστεί χτες, από θραύσματα οβίδας άρματος μάχης. ’λλο ένα παιδάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Εξάλλου όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από ιατρικές πηγές μια Παλαιστίνια σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στο Μπέιτ Χανούν και άλλη μία είναι κλινικά νεκρή.

    Η Παλαιστίνια που διαδήλωνε στην είσοδο του Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας ζητώντας την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από την πόλη έπεσε νεκρή από πυρά Ισραηλινών και μια άλλη είναι "κλινικά νεκρή", ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές.

    Το θύμα, η ταυτότητα του οποίου δεν έγινε γνωστή, είναι μια 40χρονη γυναίκα, δήλωσε ο γιατρός Σαΐντ Τζούντα από το νοσοκομείο Καμέλ Αντουάν στην Μπέιτ Λαχία. Ο ίδιος διευκρίνισε πως ακόμα μια γυναίκα είναι κλινικά νεκρή και άλλες πέντε έχουν τραυματιστεί. Η πόλη Μπέιτ Χανούν, με περίπου 30.000 κατοίκους, πολιορκείται από τις ισραηλινές δυνάμεις από την Τετάρτη.

    "Η επιχείρηση έχει στόχο τις υποδομές των τρομοκρατών στην περιοχή Μπέιτ Χανούν και κυρίως την εξουδετέρωση της δυνατότητας να γίνονται επιθέσεις με ρουκέτες", δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

    Παράλληλα, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επίθεση από αέρος εναντίον της Τζαμπαλίγια, όπου τραυματίστηκαν σοβαρά δύο μαχητές.

    Στα περίχωρα της Τζαμπαλίγια ο ισραηλινός στρατός έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης και εκσκαφέων.

    Ωστόσο Παλαιστίνιοι μαχητές κατάφεραν να εξαπολύσουν έξι επιθέσεις με ρουκέτες από άλλα τμήματα της Γάζας εναντίον της ισραηλινής πόλης Σντερότ, με συνέπεια να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άτομα, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές στο Ισραήλ .

    Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα είναι μία από τις μεγαλύτερες στα Παλαιστινιακά Εδάφη, μετά την επίθεση που εξαπολύθηκε με αφορμή την αιχμαλωσία ενός Ισραηλινού στρατιώτη στην περιοχή. Η επίθεση αυτή διήρκεσε τέσσερις μήνες και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 280 Παλαιστινίων, από τους οποίους οι μισοί ήταν άμαχοι.

    Στο μεταξύ τέσσερις Παλαιστίνιοι, μέλη της οργάνωσης Χαμάς, σκοτώθηκαν από αεροπορική επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στην πόλη της Γάζας. Σύμφωνα με πηγές της Χαμάς, το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις Παλαιστίνιοι κινείτο στην πόλη της Γάζας, όταν δέχτηκε πυραυλική επίθεση από αέρος. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι τέσσερις νεκροί ήταν μέλη του ένοπλου σκέλους της Χαμάς και μεταξύ αυτών ήταν ένας τοπικός διοικητής της οργάνωσης. Εξάλλου ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Νάμπλους της Δυτικής Όχθης, όπως έγινε γνωστό από πηγές των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας.

    [20] Μ. Ανατολή

    Στην εντατική ο Σαρόν

    3/11/2006 1:37:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου του Τελ Αβίβ εισήχθη σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα από τον Ιανουάριο, έπειτα από νέα επιδείνωση της κατάστασής του. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου "ο κ. Σαρόν πάσχει από λοίμωξη που επηρεάζει την καρδιά του. Στο στάδιο αυτό, η κατάστασή του είναι σταθερή".

    [21] Οικονομία

    Επαφές Σιούφα για τον αγωγό

    3/11/2006 9:18:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εντείνονται οι επαφές Ελλάδας- Ρωσίας- Βουλγαρίας, ώστε να υπογραφεί έως το τέλος του έτους η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη. Τη βούλησή τους να συμβάλουν σ΄ αυτό εξέφρασαν οι Υπουργοί Ενέργειας Ρωσίας και Βουλγαρίας, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε μαζί τους ο Υπουργός Ανάπτυξης, σ΄ ένα ταξίδι-αστραπή που έκανε στη Μόσχα και τη Σόφια. Στη Βουλγαρική πρωτεύουσα ο κ. Σιούφας έγινε δεκτός από τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο Γκιόργκι Παρβάνοφ. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο μεταδίδει οτι η βουλγαρική πλευρά εξέφρασε την πρόθεση να αποδεχθεί ποσοστό συμμετοχής της στο έργο, όχι μικρότερο από 24,5 %.

    Σε Μόσχα και Σόφια

    Εντατικές επαφές, σε ανώτατο επίπεδο, ειχε στη Μόσχα και τη Σόφια, ο Υπουργός Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας- Βουλγαρίας, για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Στη Ρωσική πρωτεύουσα ο Δημήτρης Σιουφας και ο Γενικός Γραμματέας, Νίκος Στεφάνου είχαν συνάντηση , σε εξαιρετικά Θέρμο κλίμα, με τον υπουργό Ενέργειας, Βίκτορ Χριστενκο, και τον υφυπουργό, Ντεμεντιεφ.

    Εξετάστηκαν τα περαιτέρω βήματα ώστε να υπογράφει η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό έως το τέλος του έτους. Αμέσως μετά ο Υπουργός αναχώρησε για τη Βουλγαρία, όπου επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκιόργκι Παρβάνοφ, η επανεκλογή του οποίου σήμανε την έναρξη έντονης κινητικότητας, για την προώθηση του έργου. Οι διαβουλεύσεις για τον αγωγό είχαν παγώσει από βουλγαρικής πλευράς, ενόψει των εκεί εκλογών.

    Στις συνομιλίες που ακολούθησαν στη Σόφια, με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, Ρουμεν Οβτσαροφ και τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ασεν Γαγαουζοφ, οι δυο πλευρές συμφώνησαν να συμβάλουν στην επιτάχυνση της κατασκευής του έργου και υπογράμμισαν την ανάγκη να υπογραφεί έως το τέλος του 2006, η τριμερής διακρατική συμφωνία με τη Ρωσία .

    Ελληνικές, βουλγαρικές και ρωσικές εταιρείες, θα συμμετάσχουν στην κοινοπραξία που θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τον αγωγό. Η κατανομή των ποσοστών συμμετοχής μεταξύ των 3 χωρών και των εταιριών, ήταν βασική εκκρεμότητα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η βουλγαρική πλευρά, εξέφρασε την πρόθεση να αποδειχθεί ποσοστό συμμετοχής της στο έργο όχι μικρότερο από 24,5 % .

    Στη Σόφια, εξετάστηκε ακόμη η διεύρυνση της συνεργασίας των δυο χωρών στον τομέα του φυσικού αερίου. Σε ο,τι αφορά το ενδεχόμενο να γίνει διακλάδωση προς τη Βουλγαρία του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας- Ιταλίας, ο Δημήτρης Σιούφας τόνισε ότι η ελληνική πλευρά θα περιμένει τις θέσεις της Βουλγαρίας και της Τουρκίας για το θέμα αυτό.

    Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε επίσης και η κατασκευή νέας γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

    [22] Μπάσκετ

    "Πήραν" το πρώτο ντέρμπι οι Σπερς

    3/11/2006 12:49:00 μμ

    Τη νίκη μέσα στο Ντάλας με αντίπαλο τους Μάβερικς πανηγύρισαν οι Σπερς τα ξημερώματα, επικρατώντας με 97-91. Κορυφαίος του πρώτου ντέρμπι της δυτικής περιφέρειας, ο Πάρκερ με 19 πόντους, ακολούθησε ο Μανού Τζινόμπιλι με 16 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Ο Τιμ Ντάνκαν έμεινε στους 13 πόντους, αλλά και με ένα καθοριστικό ριμπάουντ στο φινάλε του αγώνα. Από την άλλη πλευρά προσπάθησε περισσότερο ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 21 πόντους και ο Τζος Χάουαρντ με 20 πόντους. Στο Λος Αντζελες, νίκη στον πόντο για τους Κλίπερς επί των Νάγκετς με 96-95.

    [23] Μπάσκετ

    Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό!

    3/11/2006 10:26:00 πμ

    Με νίκη 86-69 επί της Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ συνδύασε τον πρώτο εντός έδρας αγώνα του στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός. Ένα δεκάλεπτο, το τελευταίο, αποφάσισαν να δείξουν σοβαρότητα σε άμυνα και επίθεση οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, χρόνος αρκετός -όπως αποδείχτηκε- για να διπλασιάσουν τα ροζ φύλλα αγώνα στον Β΄ όμιλο και να γκρεμίσουν τα όνειρα των Κροατών για νίκη στο ΟΑΚΑ. Με 15 πόντους ο Μάικ Μπατίστ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, τον οποίο ακολούθησε σε απόδοση ο Νίκος Χατζηβρέττας (13π.) και ο Τόνι Ντελκ (12π.). Στον αντίποδα, ο Λεβούρ Ουόρεν, αν και σημείωσε 12 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, εγκλωβίστηκε στην άμυνα του Παναθηναϊκού και ολοκλήρωσε με 14 πόντους την αγωνιστική του παρουσία. Ο Νταβόρ Κους πέτυχε επίσης 14 πόντους για τους Κροάτες, που είχαν σε καλή ημέρα και τους Μάντσε, Βρμπαντς.

    Τα δεκάλεπτα: 23-25, 38-36, 59-53, 86-69

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Σάκοτα 6 (2), Σισκάουσκας 5 (1), Γιαβτόκας, Ντελκ 12 (2), Μπετσίροβιτς 7 (1), Διαμαντίδης 7 (1), Παπανικολάου, Τομάσεβιτς 8, Μπατίστ 15, Χατζηβρέττας 13, Ντικούδης 8

    ΤΣΙΜΠΟΝΑ (Ντράζεν Αντζούλοβιτς): Μάντσε 12 (2), Βρμπαντς 11 (1), Ρόζιτς, Ουόρεν 14 (2), Ζούζα 6, Κράσιτς 4, Ράιτ, Μπάντερ 2, ’ντριτς, ΜακΚάλαφ 6 (1), Κους 14 (3)

    [24] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έγινε και πάλι Ευρωπαίος

    3/11/2006 10:50:00 πμ

    "Αγκαλιά" με την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του κυπέλλου UEFA βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Στο δεύτερο παιχνίδι του 7ου ομίλου, οι "πράσινοι" νίκησαν μέσα στην Τσεχία τη Μλάντα Μπόλεσλαβ με 1-0, χάρη σε γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 65ο λεπτό. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση, μετά το 2-0 επί της Χάποελ Τελ Αβίβ στην πρεμιέρα στο άδειο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός, πλέον, έχει το απόλυτο μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια που έδωσε στη διοργάνωση και μπορεί να σκέφτεται από τώρα την φάση των "32". Παράλληλα, η νίκη επί της Μλάντα Μπόλεσλαβ δίνει ένα τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ στους "πράσινους" ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την προσεχή Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο και σίγουρα θα "ζεστάνει" τους οπαδούς τους, οι οποίοι έφυγαν απογοητευμένοι από το γήπεδο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

    Διαιτητής: ’λαν Κέλι (Ιρλανδία)

    Κίτρινες: Σεντλάτσεκ, Μπρεζίνσκι - Μπίσκαν, Βίκτορ

    Μλάντα Μπόλεσλαβ (Ντ. Ουρίν): Μίλερ, Σεβίνσκι, Μπρεζίνσκι (76΄ Ράινοχ), Ρόλκο, Παλάτ, Ματεγιόφσκι, Νγκασάνια, Σεντλάτσεκ (55΄ Κισέλα), Πόλατσεκ (69΄ Χόλουμπ), Κούλιτς, Πέτσκα

    Παναθηναϊκός (Β. Μουνιόθ): Εμπέντε, Βίντρα, Μόρις, Λεοντίου, Τζιόλης, Δάρλας, Μπίσκαν, Μάντζιος (59΄ Βίκτορ), Ιβανσιτς (19΄ Ρομέρο), Νίλσον, Σαλπιγγίδης (82΄ Θεοδωρίδης)

    [25] Πολιτισμός

    Για πίνακα του Πόλλοκ

    Ρεκόρ πώλησης

    3/11/2006 8:45:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ο Νοέμβριος ήταν πάντα ο μήνας των δημοπρασιών έργων τέχνης. Όμως το φετινό ρεκόρ ακούγεται απίστευτο. 140 εκατομμύρια δολάρια φέρεται να πλήρωσε ένας Μεξικανός πολυεκατομμυριούχος για τον πίνακα "αριθμός 5" του Τζάκσον Πόλλοκ έργο που φιλοτεχνήθηκε το 1948. Το θέμα έφεραν στη δημοσιότητα οι Νιού Γιόρκ Τάιμς ανακοινώνοντας ότι ο πίνακας πουλήθηκε από το σημερινό του ιδιοκτήτη τον Ντέιβιντ Τζέφεν έναν εκ των συνιδιοκτητών των κινηματογραφικών στούντιο Ντριμγουέρκς.

    Το θέμα έγινε φυσικά πρωτοσέλιδο σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες, όπως είχε γίνει θέμα και η πώληση τον περασμένο Ιούνιο, του έργου του Γκούσταβ Κλιμτ του πορτρέτου της Αντέλε Μπλοχ Μπάουερ, ο οποίος εκτιμάται ότι κόστισε στο Ρονάλ Λοντέρ του γνωστού οίκου καλλυντικών περί τα 135 εκατ. δολάρια. Αυτό θεωρείτο ως τώρα και το ισχύον ρεκόρ για αγοραπωλησία πίνακα ζωγραφικής, αν και τα ποσά αυτά φυσικά δεν επιβεβαιώνονται επίσημα αφού δεν διακινούνται σε ανοικτές δημοπρασίες.

    Σιγή ιχθύος τηρούν βέβαια τόσο ο πωλητής όσο και ο φερόμενος ως αγοραστής Μεξικανός χρηματιστής Ντέιβιντ Μαρτίνες

    Ο Πόλλοκ θεωρείται έτσι κι αλλιώς ένας από τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες και η εποχή που προέκυψε το "Νούμερο 5" ήταν και μια από τις καλύτερες του, καθώς τότε ήταν που στράφηκε στην ιδιότυπη τεχνική να ζωγραφίζει στο πάτωμα γυρνώντας με το πινέλο πάνω από τους πίνακές του.

    Ο ξένος Τύπος δεν αποκλείει πάντως το ρεκόρ να σπάσει σύντομα αφού τα έργα τέχνης θεωρούνται μεταξύ άλλων και ένα καλό εργαλείο για το ξέπλυμα χρήματος και τέτοιο ακάθαρτο χρήμα υπάρχει άφθονο στις μέρες μας τόσο στην πρώην σοβιετική Ένωση όσο και στη Λατινική Αμερική.

    Ο Τζάκσον Πόλλοκ, γνωστός για την τάση του προς τον αλκοολισμό αλλά και στην μανιοκατάθλιψη δε μπορούσε βέβαια να τα διανοηθεί αυτά στις στιγμές της απόλυτης έμπνευσης του.

    [26] Τεχνολογία

    Γυαλιά για υπναράδες οδηγούς

    3/11/2006 10:42:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μία πρωτοπόρα αλλά και απλή εφεύρεση από την εταιρεία Sleep Diagnostics της Μελβούρνης, αισιοδοξεί ότι θα σώσει τις ζωές πολλών οδηγών που κινδυνεύουν να κοιμηθούν πάνω στο τιμόνι. Ένα ζευγάρι γυαλιά που είναι εξοπλισμένα με ειδικά όργανα που παρακολουθούν τα μάτια αυτού που τα φοράει, γίνονται ξυπνητήρι που με ανθρώπινη φωνή προειδοποιεί τον οδηγό για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, όταν διαπιστωθεί ότι τα βλέφαρα του χρήστη τους αρχίζουν να βαραίνουν. Τα γυαλιά ονομάζονται Optalert και στην ελληνική Οπτικοσυναγερμός. Ο ειδικός επιστήμονας σε Θέματα Ύπνου Μάρι Τζονς που έκανε τις έρευνες για το πόσο αποδοτική και αξιόπιστη είναι αυτή η πρωτοπόρα εφεύρεση, δοκίμασε τα γυαλιά για περίπου δύο χρόνια σε οδηγούς φορτηγών δύο μεγάλων εταιρειών. "Θέλω να σώσω ανθρώπινες ζωές", είπε ο κ. Τζονς, "αυτός είναι ο κύριος στόχος αυτής της εφεύρεσης". Παράλληλα ο πρόεδρος της NRMA, που να σημειωθεί ότι επένδυσε γύρω στο $1 εκ. για να ολοκληρωθούν οι δοκιμές του προϊόντος, κ. ’λαν Έβανς, επικροτεί την χρήση των γυαλιών από τους οδηγούς αλλά επισημαίνει ότι για να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι χώροι ξεκούρασης των οδηγών στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας. Να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή από τους 1500 θανάτους από αυτοκινητιστικά, οι 500 οφείλονται στην κούραση των οδηγών.

    Σχετικά Links:

    Το site των OPTALERT


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 3 November 2006 - 21:51:09 UTC