Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-11-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανονικά τα δεδουλευμένα
  • [02] Συνάντηση για το Μισθοδικείο
  • [03] Επίθεση Παπανδρέου
  • [04] Εισαγγελική έρευνα για τη ΦΑΓΕ
  • [05] Σε αστυνομικό κλοιό
  • [06] Η αναπλήρωση των χαμένων ωρών
  • [07] Στον εισαγγελέα οι δικογραφίες
  • [08] Νεκρώνουν τα αεροδρόμια
  • [09] Αγωγή κατά Ράμσφελντ για εγκλήματα πολέμου
  • [10] Δώδεκα νεκροί στην Κένυα από πλημμύρες
  • [11] Νέα πρόταση Ανάν για το Νταρφούρ
  • [12] Πίεσε ο Μπους αλλά δεν τα κατάφερε
  • [13] "Αναρρώνει ο Κάστρο"
  • [14] Με ...χαβιάρι απειλεί η Ιαπωνία τη Β.Κορέα
  • [15] Μαζική απαγωγή στο κέντρο της Βαγδάτης
  • [16] Ένας νεκρός από ισραηλινά πυρά στη Δ.Όχθη
  • [17] Αλλαγές στο ασφαλιστικό
  • [18] Απεργία στις τράπεζες την Πέμπτη
  • [19] Σταθεροποιείται το πετρέλαιο
  • [20] Ο Μπουμπένκο στο "τιμόνι" του Ηρακλή
  • [21] Γαλλική προπόνηση
  • [22] Σε τέσσερις μήνες θα επιστρέψει ο Φερνάντεζ
  • [23] Στη… σέντρα ο πλανήτης
  • [24] Χώρος ψυχολογικής υποστήριξης
  • [25] Προειδοποίηση της FDA για το Tamiflu

    [01] Πολιτική

    Μεγάλη μοριοδότηση για θέσεις στους ΟΤΑ

    Κανονικά τα δεδουλευμένα

    14/11/2006 3:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2006 7:18:04 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Κανονικά θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε όλους τους συμβασιούχους, διαβεβαίωσε την Τρίτη με δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα προκηρυχθούν θέσεις μέσω ΑΣΕΠ στους δήμους, ώστε να προσληφθούν όσοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι αδιαφόρησε για το θέμα των συμβασιούχων όσο ήταν στην κυβέρνηση, ενώ, ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε την περίπτωση των συμβασιούχων "κορυφή του παγόβουνου" της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης, την οποία και κατηγόρησε για προεκλογικό εμπαιγμό τους. Να μην προσπαθεί ο κ. Παπανδρέου να μετακυλήσει τις ευθύνες προηγούμενων κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε, απάντησε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

    "Όχι στη μονιμοποίηση"

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός επεσήμανε πως οι συμβασιούχοι μπορούν να πάρουν άμεσα τα δεδουλευμένα από τους ΟΤΑ που εργάστηκαν, αλλά με βάση την αρχική τους σύμβαση και όχι με αυτήν του αορίστου χρόνου και χωρίς δικαστική προσφυγή. Αν δεν το εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο, τότε θα υπάρξει διάταξη με αναδρομική ισχύ για να τους καλύψει.

    Ο κ. Παυλόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης για αυτόματη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Μέχρι σήμερα, μετά από έγκριση φορέων και ΑΣΕΠ, εγκρίθηκαν 32.924 αιτήσεις για μονιμοποιήσεις από τις 72.926 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί. Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Διατάγματος 164/ 2004, ευνοούνται για την κατάληψη θέσεων στους ΟΤΑ με μεγάλη μοριοδότηση 50%, ενώ ειδικά για τα ΚΕΠ η μοριοδότηση φτάνει το 55%.

    Η διεύρυνση των όρων του Προεδρικού Διατάγματος για τις μονιμοποιήσεις μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση που το αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικάζεται σχετική προσφυγή στις 23 Νοεμβρίου, επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

    Παράλληλα, ο υπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δημιούργησε το πρόβλημα των συμβασιούχων, τους οποίους κρατούσε ομήρους από εκλογή σε εκλογή, και χαρακτήρισε μύθο και προπαγάνδα τα περί νομιμοποίησης 250.000 συμβασιούχων που αποδίδονται στις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

    Επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία του ΑΣΕΠ, τόνισε ότι οι συμβασιούχοι ήταν περίπου 70.000 από τους οποίους και μονιμοποιήθηκαν οι μισοί.

    Διεύρυνση του Π.Δ. ζητά η ΚΕΔΚΕ

    Τη διεύρυνση του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου ζητεί η ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να υπαχθεί στις διατάξεις του μεγαλύτερος αριθμός συμβασιούχων.

    Όπως ανέφερε στη ΝΕΤ 105,8, ο πρόεδρος της Ένωσης, Πάρις Κουκουλόπουλος, η διεύρυνση των ορίων του Διατάγματος αφορά σε 10.000 εργαζόμενους οι οποίοι, ενώ επί πολλά χρόνια απασχολούνται στην ίδια θέση, δεν πληρούσαν το ένα ή τα δύο από τα τρία κριτήρια που όριζε το διάταγμα και βρέθηκαν εκτός.

    "Η υπόσχεση για παραχώρηση δυνατότητας πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, εάν και εφόσον προκηρυχτούν θέσεις αορίστου χρόνου από τους δήμους, δεν είναι λύση, αλλά συνέχιση της κοροϊδίας, ", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών.

    Παράλληλα, ζητά την μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων ανεξάρτητα από τις δικαστικές αποφάσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Λύση για τα δεδουλευμένα

    [02] Πολιτική

    Συνάντηση για το Μισθοδικείο

    14/11/2006 5:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Τις εξελίξεις σχετικά με την απόφαση του Μισθοδικείου για τις αυξήσεις στους δικαστικούς, αλλά και την μελλοντική αντιμετώπιση του ζητήματος μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης συζήτησαν την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αναστάσιο Παπαληγούρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Αλογοσκούφης και Παπαληγούρας συμφώνησαν ότι δεν είναι ορθό να αποφασίζουν οι δικαστές για τους μισθούς τους. Παράλληλα, ξεκαθάρισαν ότι η οποιαδήποτε αλλαγή στις αρμοδιότητες του Μισθοδικείου δεν θα επηρεάσει την δυνατότητα των πολιτών να προσφεύγουν στα διοικητικά δικαστήρια για ζητήματα αποδοχών, όπως είναι η καταβολή επιδομάτων και τα αναδρομικά. "Η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένη πρόταση, που αναφέρεται στο άρθρ.88 του Συντάγματος και η οποία περιέχει μιαν εναλλακτική (προς το Μισθοδικείο) πρόταση - την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου", δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Όχι υπερβολικές αξιώσεις"

    [03] Πολιτική

    Στην ομιλία του στους Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ

    Επίθεση Παπανδρέου

    14/11/2006 1:15:00 μμ

    Επίθεση κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση των Συντονιστών του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2007, ο οποίος κατατίθεται το απόγευμα στη Βουλή, προσθέτει βάρη και δημιουργεί αδιέξοδα σε κάθε νοικοκυριό. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη ότι ''η κυβέρνηση εμπαίζει τον Έλληνα πολίτη και αντί να λύσει προβλήματα δημιουργεί, ενώ συνεχίζει και τις υποσχέσεις της, οι οποίες καθημερινά διαψεύδονται''. Επεσήμανε επίσης ότι αποτελεί "κοινή συνείδηση ότι κανένας πλέον δεν εμπιστεύεται αυτή την "Κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα, διότι άλλα λέει και άλλα κάνει". Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που θίγει την αξιοπρέπεια όλων μας. Ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε εξάλλου πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, τονίζοντας ότι η ελληνική οικογένεια, λόγω της ακρίβειας και της οικονομικής κατάστασης, προστρέχει στον δανεισμό και στις κάρτες. Ανέφερε επίσης ότι η ανάπτυξη που βασίζεται σε καταναλωτικά δάνεια είναι μία ανάπτυξη χωρίς προοπτική, που συμπιέζει τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση απέδειξε στις περιπτώσεις των λιμανιών, του ΟΤΕ, της Παιδείας και των ΔΕΚΟ ότι δεν υπηρετεί το λαϊκό συμφέρον.

    Στη συνεδρίαση των Συντονιστών συζητείται πρόταση νόμου, που θα καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των καταναλωτών από τις τραπεζικές δανειακές συμβάσεις.

    [04] Κοινωνία

    Καθυστερημένη ενημέρωση καταγγέλλει ο ΕΦΕΤ

    Εισαγγελική έρευνα για τη ΦΑΓΕ

    14/11/2006 3:49:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα θραύσματα γυαλιού που βρέθηκαν στα γιαούρτια της ΦΑΓΕ, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτης Πούλιος, ώστε να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις. Την ίδια ώρα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην εταιρία, μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων του έλεγχου του περιστατικού, και εφόσον προκύψουν ευθύνες. Ο ΕΦΕΤ μάλιστα σε σημερινή του ανακοίνωση κάνει λόγο για καθυστερημένη ενημέρωση από τη ΦΑΓΕ, επισημαίνοντας ότι ενώ η εταιρεία ήταν γνώστης της καταγγελίας του καταναλωτή από την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ενημέρωσε τον Φορέα μόλις χθες Δευτέρα 13 του μήνα.

    Τι υποστηρίζει ο ΕΦΕΤ

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η ΦΑΓΕ, στις 10/11/06 ενημερώθηκε από καταναλωτή για την ύπαρξη θραύσματος γυαλιού σε συσκευασία Junior.

    Μετά από την ενημέρωση του Φορέα από την εταιρία στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας, ο ΕΦΕΤ διενήργησε έλεγχο στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, όπου διαπίστωσε ότι το πρόβλημα υπήρχε στη μια από τις δυο γραμμές παράγωγης του συγκεκριμένου προϊόντος, και αφορούσε μια συγκεκριμένη μηχανή αποστείρωσης περιεκτών.

    Από τη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής παρήχθησαν προϊόντα που διοχετεύθηκαν στην αγορά με ημερομηνίες λήξης 4/12/2006 έως και 7/12/2006 και το διακριτικό γράμμα «Ν» παραπλεύρως αυτών, στα καπάκια των περιεκτών.

    Η εταιρεία προέβη σε ανάκληση των προϊόντων των συγκεκριμένων παρτίδων και από τις δύο γραμμές παραγωγής σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και ενημέρωσε την Κεντρική Αρμόδια Αρχή.

    Παράλληλα η εταιρεία δέσμευσε στις αποθήκες της το σύνολο των ποσοτήτων που παρήχθησαν μετά από τη διαπίστωση του προβλήματος.

    Ο ΕΦΕΤ, που μέχρι και σήμερα δεν είχε καταγράψει καμία καταγγελία για το συγκεκριμένο προϊόν στη Γραμμή Καταναλωτή 1520 ζήτησε και έλαβε τις ποσότητες παραγωγής των συγκεκριμένων παρτίδων και το πελατολόγιο διακίνησης των συγκεκριμένων προϊόντων, ώστε να εποπτεύσει τη διαδικασία ανάκλησης -απόσυρσης με παρουσία κλιμακίων του στην εταιρεία.

    Ταυτόχρονα, ενημέρωσε άμεσα με φαξ τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του, καθώς και τις Νομαρχιακές αρμόδιες αρχές, προκειμένου να εποπτεύσουν τις διαδικασίες της απόσυρσης, διενεργώντας ελέγχους με κλιμάκια υπαλλήλων στα σημεία πώλησης.

    Επίσης, ενημέρωσε μέσω του συστάματος Έγκαιρης Προειδοποίησης σχετικά με τη διακίνηση του προϊόντος στην Κύπρο (27.000 τεμάχια), στη Σερβία (160 τεμάχια) και στην Αιθιοπία (600 τεμάχια), σύμφωνα με Υπεύθυνη Δήλωση που κατέθεσε ως όφειλε η εταιρεία "ΦΑΓΕ Α.Ε." στον ΕΦΕΤ στις 14/11/06.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κρυστάλλινα.... γιαούρτια

    [05] Κοινωνία

    Το κέντρο της Αθήνας για το Πολυτεχνείο

    Σε αστυνομικό κλοιό

    14/11/2006 5:39:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕτ 105,8-ΑΠΕ

    Σε αστυνομικό κλοιό θα τεθεί από σήμερα και έως το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο το κέντρο της Αθήνας, καθώς όπως αποφασίσθηκε σε ευρεία σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, υπό τον Αρχηγό Αναστάσιο Δημοσχάκη, για τον ειρηνικό τρίημερο εορτασμό, θα διατεθεί το σύνολο των αστυνομικών της πρωτεύουσας, ενώ σε ενίσχυση θα έρθουν και δυνάμεις από την επαρχία. Σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο θα βρίσκονται και οι εισαγγελείς.

    Να συμμετάσχουν καθολικά στις εκδηλώσεις μνήμης του Πολυτεχνείου καλεί τη νεολαία και τους εργαζόμενους με σημερινή διακήρυξη της η Συντονιστική Επιτροπή Εορτασμού της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία δήλωσε έτοιμη για το τριήμερο των εκδηλώσεων και εξέφρασε την αισιοδοξία πως οι πολίτες θα δώσουν δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις.

    Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, εξέφρασαν την λύπη τους γιατί και φέτος δεν τους παραδόθηκε η ιστορική σημαία της εξέγερσης, την οποία αυθαίρετα διατηρεί στα χέρια της μόνο μια φοιτητική παράταξη.

    Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και τα Ιωάννινα, για τις πρωτοβουλίες των τοπικών αρχών που σχετίζονται με το θέμα του ασύλου.

    Στη Θεσσαλονίκη, έντονη ήταν η αντίδραση του δικηγορικού συλλόγου σχετικά με το έγγραφο του εισαγγελέα Βασίλη Φλωρίδη, για επέμβαση της αστυνομίας σε περιπτώσεις τέλεσης αυτοφώρων κακουργημάτων σε πανεπιστημιακούς χώρους

    Στα Γιάννενα οι φοιτητές αντιδρούν στην σχεδιαζόμενη τοποθέτηση φυλάκων ή ιδιωτικών φρουρών τους οποίους σχεδιάζει να εγκαταστήσει η πρυτανεία στο χώρο του πανεπιστημίου.

    Το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του, για ενδεχόμενη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου από τις αστυνομικές δυνάμεις.

    Ο Υπουργός διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι το πανεπιστημιακό άσυλο σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιαστεί και ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα μεριμνήσουν, ώστε οι εκδηλώσεις και η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ να διεξαχθούν ειρηνικά.

    Από την πλευρά του, ο Συνασπισμός καλεί τους πολίτες να διαδηλώσουν για τη διεύρυνση των κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την απόκρουση των αυταρχικών αντιλήψεων, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

    Την υπεράσπιση και διαφύλαξη του χαρακτήρα του μηνύματος του Νοέμβρη 1973, ζητά ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

    [06] Κοινωνία

    Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας

    Η αναπλήρωση των χαμένων ωρών

    14/11/2006 3:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2006 5:35:29 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Μάθημα την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, προβλέπει το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, στις περιπτώσεις που οι δάσκαλοι συμμετείχαν σε όλες τις ημέρες της απεργίας. Το Υπουργείο προτείνει οι ημέρες της αναπλήρωσης να είναι ανάλογες με τον αριθμό των ωρών που έχουν χαθεί. Το σχέδιο παρουσίασε ο υφυπουργός Γιώργος Καλός, σε συνάντηση που είχε με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία. Οι δάσκαλοι, πάντως, φαίνεται ότι διαφωνούν με το να γίνουν μαθήματα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αν και, όπως σημειώσαμε, η λύση αυτή αφορά μόνο τα τμήματα που έχασαν και τις 27 ημέρες της απεργίας.

    Μαθήματα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα

    Δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Καλού με το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, μέχρι οι δυο πλευρές να καταλήξουν στο τελικό σχέδιο για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Σύμφωνα με τον κ. Καλό, η βέλτιστη διαδικασία για την ουσιαστική αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ημερών ώστε να καλυφθεί η προβλεπόμενη ύλη, είναι η εξής:

    -Για κάθε δάσκαλο που απέργησε μέχρι και δέκα ημέρες, η αναπλήρωση θα γίνει με περιορισμό του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού εκδρομών-επισκέψεων από 9 σε 4 και τη διάθεση των δύο ημερών των επιμορφωτικών συναντήσεων σχολικών συμβούλων-διδασκόντων σε διδασκαλία μαθημάτων (σύνολο 7 ημέρες αναπλήρωση).

    -Για κάθε δάσκαλο που απέργησε από 11 μέχρι και 17 ημέρες θα διατεθούν επιπλέον των ανωτέρω ημερών μέχρι και 4 ημέρες στο διάστημα 15 έως 20 Ιουνίου, με παράταση της διδασκαλίας μαθημάτων τα οποία λήγουν κανονικά στις 15 Ιουνίου.

    -Για όσους δασκάλους απέργησαν από 18 και 27 ημέρες θα διατεθούν επιπλέον όλων των ανωτέρω και οι ημέρες των διακοπών των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα στις περιόδους 3 έως 4 Ιανουαρίου 2007 και 2 έως 4/4 2007 και 11 έως 13/4 2007, δηλαδή μέχρι 2 και 6, αντίστοιχα, ημέρες αναπλήρωσης.

    Όπως τόνισε ο κ. Καλός, για την εφαρμογή των ανωτέρω ο διευθυντής κάθε σχολείου θα συντάξει μετά από σχετική εισήγηση του συλλόγου διδασκόντων συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπλήρωσης, λαμβάνοντας υπόψη και τη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το οποίο θα υποβάλει στον Προϊστάμενο εκπαίδευσης προς έγκριση.

    Σε περίπτωση που δεν διατυπωθούν οι ανωτέρω εισηγήσεις, ο διευθυντής συντάσσει μόνος του το πρόγραμμα αναπλήρωσης.

    Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης, εξέφρασε τη διαφωνία των δασκάλων για την αξιοποίηση των ημερών των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς όπως τόνισε το Υπουργείο Παιδείας δεν αξιοποίησε την "ευέλικτη ζώνη" και επιφυλάχθηκε για τις τελικές απαντήσεις των δασκάλων, αφού πρώτα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ.

    Ωστόσο θεώρησε σημαντικό το γεγονός ότι δεν επιμηκύνεται το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών, ενώ τόνισε ότι ο κάθε εκπαιδευτικός θα κάνει αναπλήρωση ανάλογα με το πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί στα σχολεία.

    [07] Κοινωνία

    Για επεισόδια οπαδών

    Στον εισαγγελέα οι δικογραφίες

    14/11/2006 6:07:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου απεστάλησαν αντίγραφα 131 δικογραφιών που είχαν σχηματισθεί και υποβληθεί στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών της χώρας για αδικήματα παράβασης της νομοθεσίας περί βίας σε αθλητικούς χώρους. Παράλληλα παραδόθηκαν αντίγραφα 15 δικογραφιών που αφορούν προανακρίσεις για ποινικά αδικήματα που έγιναν στη διάρκεια συγκεντρώσεων - συναθροίσεων, προκειμένου να επισπευτεί η διαδικασία εκδικάσεως των υποθέσεων. Η παράδοση των δικογραφιών, ήταν ένα από τα κυριότερα αιτήματα που είχε θέσει ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη συνάντησή του με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Σανιδά στις 30 Οκτωβρίου, η οποία έγινε με αφορμή τα συνεχή επεισόδια μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών συλλόγων.

    [08] Κοινωνία

    Νεκρώνουν τα αεροδρόμια

    14/11/2006 4:57:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Καμία πτήση εσωτερικού και εξωτερικού όλων των αεροπορικών εταιρειών δε θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο 17 και 18 Νοεμβρίου, εάν πραγματοποιηθεί η 48ωρη απεργία που έχουν προγραμματίσει οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ζητώντας την πρόσληψη προσωπικού.

    [09] Κόσμος

    Κατέθεσαν 22 οργανώσεις σε γερμανικό δικαστήριο

    Αγωγή κατά Ράμσφελντ για εγκλήματα πολέμου

    14/11/2006 12:31:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ - Γερμανικό Πρακτορείο

    Αγωγές κατά του Αμερικανού πρώην υπουργού Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ και άλλων αξιωματούχων κατέθεσαν σε γερμανικά δικαστήρια 22 οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου. Οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι κρατούμενοι στις φυλακές του Αμπού Γράιμπ αλλά και στο Γκουαντάναμο υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια με διαταγή του Ράμσφελντ και άλλων αξιωματούχων της Κυβέρνησης Μπους. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις επέλεξαν τη Γερμανία για να καταθέσουν τις αγωγές γιατί το νομικό σύστημα της χώρας επιτρέπει την εκδίκαση σε γερμανικά δικαστήρια υποθέσεων που αφορούν εγκλήματα πολέμου σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Μεταξύ των οργανώσεων που κατέθεσαν τις αγωγές είναι και το Κέντρο Συνταγματικών Δικαιωμάτων που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βασικός μάρτυρας στην όλη διαδικασία θα είναι η πρώην διοικητής αμερικανικών φυλακών στο Ιράκ, ταξίαρχος Τζάνις Καρπίνσκι, που υποστηρίζει ότι της "φορτώθηκαν" όλες οι ευθύνες για τα βασανιστήρια στις φυλακές του Αμπού Γράιμπ, προκειμένου να προστατευθούν άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι. Ανάλογη προσπάθεια για την άσκηση δίωξης ενάντια στον Ράμσφελντ με βάση τον γερμανικό νόμο είχε απορριφθεί το 2004. Ο Γερμανός δικηγόρος Βόλφνγκανγκ Κάλεκ ,που έχει αναλάβει τώρα την υπόθεση, παραδέχτηκε ότι μπορεί να απορριφθεί και πάλι. "Πρέπει όμως να στείλουμε ένα ηχηρό και σαφές μήνυμα: Έγιναν βασανιστήρια με άνωθεν εντολή", τόνισε ο Κάλεκ. Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν τα γερμανικά δικαστήρια αρνηθούν να διατάξουν ανακρίσεις κατά του Ράμσφελντ, θα κατατεθούν αγωγές σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία ή η Σουηδία, ώστε ο πρώην υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών να ζει μέσα στην αβεβαιότητα για πιθανή σύλληψή του.

    [10] Κόσμος

    60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

    Δώδεκα νεκροί στην Κένυα από πλημμύρες

    14/11/2006 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 60.000 αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κένυα, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής χθες Δευτέρα. Δέκα άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους σε νοτιοανατολική παράκτια περιοχή, ενώ άλλοι δύο νεκροί αναφέρθηκαν στα στρατόπεδα προσφύγων στην βορειοανατολική περιοχή Νανταάμπ. "Η κατάσταση ήταν δύσκολη εδώ και πολλές ημέρες", δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Μόρις Ντζόρο, η εκλογική περιφέρεια του οποίου βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές. Πολλοί μαθητές, που μετείχαν στις εθνικές εξετάσεις, αποκλείσθηκαν από τα σχολεία τους, ενώ πολλά εξεταστικά κέντρα έκλεισαν λόγω των πλημμυρών. "Οι πλημμύρες δεν έχουν ακόμη υποχωρήσει και η ζωή είναι δύσκολη στις πληγείσες περιοχές. Χρησιμοποιούμε ένα ελικόπτερο για να μεταφέρουμε τρόφιμα, τα γραπτά των μαθητών και μαθητές", πρόσθεσε ο Ντζόρο. Φοβούμενοι τις κατολισθήσεις, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής Κουάλε, στα παράλια, εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να μεταβούν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο. Πολλοί δρόμοι παραμένουν αποκλεισμένοι.

    Ο τοπικός αξιωματούχος Έρνεστ Μούνγι δήλωσε ότι "καλούμε να αποσταλεί επειγόντως βοήθεια. ρόφιμα, ιατρική βοήθεια και μέσα μεταφοράς. Η Κυβέρνηση συνεχίζει να κινητοποιεί διαθέσιμους πόρους για να βοηθήσει τους πληγέντες". Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανέφερε ότι μια έγκυος γυναίκα και ένα παιδί έχασαν τις ζωές τους στην Ντανταάμπ, όπου ζουν 150.000 πρόσφυγες, κατά κύριο λόγο από την Σομαλία, σε τρία στρατόπεδα.

    Η UNHCR πρόσθεσε ότι 12.000 άνθρωποι έχασαν τις εστίες τους. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν επίσης σοβαρά προβλήματα και θανάτους σε τμήματα της Σομαλίας, της Αιθιοπίας, του Σουδάν και της Ερυθραίας.

    [11] Κόσμος

    Μια "υβδριδική" ειρηνευτική αποστολή ΟΗΕ και Α.Ε.

    Νέα πρόταση Ανάν για το Νταρφούρ

    14/11/2006 10:18:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τη δημιουργία μιας "υβριδικής" δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Νταρφούρ θα προτείνει ο γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Άναν στις συνομιλίες του με αξιωματούχους του Σουδάν, στις οποίες έχει καλέσει να λάβουν μέρος εκπρόσωποι των μεγάλων δυνάμεων της Δύσης, όπως ανέφερε εκπρόσωπός του χθες Δευτέρα. Το Σουδάν αντιτίθεται έντονα στην εγκατάσταση μιας δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο έδαφός του, παρά την λήψη σχετικής απόφασης από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Έτσι, ο ΟΗΕ εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για να υπάρξει στην περιοχή μια μεγαλύτερη, και καλύτερα χρηματοδοτούμενη, ειρηνευτική επιχείρηση, η οποία θα κριθεί ως αποδεκτή στο Χαρτούμ. Η Αφρικανική Ένωση (ΑΕ) διοργανώνει σειρά συναντήσεων αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα όσον αφορά την συνέχιση της αποστολής της στο Νταρφούρ, που συναποτελούν 7.000 άνδρες, αλλά δεν έχει μπορέσει να τερματίσει την βία που, κατά εκτιμήσεις, έχει κοστίσει περί τις 200.000 ζωές και έχει αναγκάσει 2,5 εκατ. πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Άναν έχει προτείνει την ενίσχυση της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης σε τρία βήματα. Το τρίτο από αυτά τα βήματα, το οποίο θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση στην Αντίς Αμπέμπα την Πέμπτη, θα είναι μια κοινή επιχείρηση ΟΗΕ-Α.Ε. που θα χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Έθνη και θα ελέγχεται και από τους δύο Οργανισμούς, σύμφωνα με κείμενο θέσεων που έχει προετοιμάσει.

    Από το Ντακάρ, ο πρόεδρος της Σενεγάλης Αμπντουλαγιέ Ουαντέ δήλωσε ότι το Σουδάν "δεν λέει όχι στα Ηνωμένα Εθνη, αλλά περιορίζει την επέμβασή τους". Ο Ουαντέ είπε ότι έλαβε μια επιστολή από τον πρόεδρο του Σουδάν Όμαρ Χάσαν αλ Μπασίρ που περιέχει προτάσεις για το θέμα του Νταρφούρ. Ωστόσο ο Ουαντέ δεν αποκάλυψε εάν ο Μπασίρ, ο οποίος έχει δεχθεί την ενίσχυση, ως ένα βαθμό, της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης, θα αποδεχόταν την αποστολή μιας "υβριδικής" δύναμης.

    Καθώς μια τέτοια πρόταση θα πρέπει να αποσπάσει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ανάν κάλεσε τους Υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Κίνας -των πέντε μονίμων χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας- να αποστείλουν αντιπροσωπείες στην Αντίς Αμπέμπα. Στις συναντήσεις αναμένεται να λάβουν μέρος ακόμη αξιωματούχοι από την Αίγυπτο, την Γκαμπόν, τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Ε.Ε.

    Η πρόσκληση Ανάν έρχεται μετά την ακύρωση την Παρασκευή από το Συμβούλιο Ασφαλείας της αποστολής μιας 8μελούς αντιπροσωπείας υπό Βρετανική ηγεσία σε άλλη μια συνάντηση χθες Δευτέρα στην Αντίς Αμπέμπα, καθώς υπήρξαν ασυμφωνίες για το τι μπορούσε να συζητήσει η αντιπροσωπεία και πώς θα αντιμετωπιζόταν η επίσκεψη Ανάν.

    Στο μεταξύ, στην περιοχή σημειώνεται νέα έξαρση της βίας καθώς, σύμφωνα με αξιωματούχο της Αφρικανικής Ένωσης, το Σάββατο τουλάχιστον 30 χωρικοί σκοτώθηκαν και 40 τραυματίσθηκαν όταν ένοπλοι με άλογα και καμήλες επιτέθηκαν σε ένα χωριό στην περιοχή Σίρμπα, περίπου 45 χλμ. βόρεια της Ελ Γκενέινα, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Δυτικού Νταρφούρ, κοντά στα σύνορα Σουδάν-Τσαντ. Η ενέργεια αποδίδεται από χωρικούς στους Τζαντζαουίντ, τις παραστρατιωτικές φιλοκυβερνητικές αραβικές ομάδες που επιτίθενται στους μη Άραβες στην περιοχή.

    [12] Κόσμος

    Προσωπικό πλήγμα η μη έγκριση νομοσχεδίου

    Πίεσε ο Μπους αλλά δεν τα κατάφερε

    14/11/2006 10:12:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προσωπικό πλήγμα για τον Αμερικανό Πρόεδρο θεωρείται η μη έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου για την εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων με το Βιετνάμ, παρά τις πιέσεις που άσκησε ο Τζορτζ Μπους, ο οποίος επισκέπτεται το Ανόι το Σαββατοκύριακο. Οι υποστηρικτές του δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων των ψήφων καθώς υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 228 από τους 435 βουλευτές και κατά 161. Δεν είναι σαφές εάν οι Ρεπουμπλικανοί θα επιχειρήσουν να θέσουν και πάλι σε ψηφοφορία το επίμαχο νομοσχέδιο μέσα στην εβδομάδα, με τη διαδικασία του επείγοντος, οπότε και θα χρειαστεί απλή πλειοψηφία για να εγκριθεί. Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις αργά χθες Δευτέρα στελεχών των Ρεπουμπλικανών τα ηνία του κόμματος ετοιμάζεται να αναλάβει ο, κουβανικής καταγωγής, γερουσιαστής των ΗΠΑ Μελ Μαρτίνες, ο οποίος θα γίνει, έτσι, ο πρώτος ισπανόφωνος πολιτικός ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής ενός από τους δύο σημαντικότερους πολιτικούς σχηματισμούς των ΗΠΑ. "Ο Μελ Μαρτίνες θα είναι ο νέος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος", δήλωσε ο Νοέλ Γκαρσία, εκπρόσωπος του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στην Γερουσία Μπιλ Φριστ, μερικές ημέρες μετά την απρόσμενα ευρεία ήττα των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ο Μαρτίνες θα αντικαταστήσει τον Κεν Μέλμαν, ο οποίος θα αφήσει το αξίωμά του στις 2 Ιανουαρίου 2007.

    Ο γερουσιαστής Μαρτίνες είχε ηγηθεί της εκλογικής εκστρατείας του Προέδρου Μπους το 2000 στην Φλόριντα, όταν το αποτέλεσμα των εκλογών είχε διαμφισβητηθεί έντονα από τους Δημοκρατικούς.

    Γεννημένος στην Κούβα στις 23 Οκτωβρίου 1946, ο Μελκιάδες Ραφαέλ "Μελ" Μαρτίνες έφθασε στις ΗΠΑ το 1962 στο πλαίσιο της επιχείρησης Πίτερ Παν, ένα πρόγραμμα της καθολικής εκκλησίας που διευκόλυνε την μετανάστευση 14.000 παιδιών από την Κούβα στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την κατάληψη της εξουσίας από τον Φιδέλ Κάστρο. Ο πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Φλόριντα είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως δικηγόρος.

    Οι ισπανόφωνοι στις ΗΠΑ αριθμούν κατά τα επίσημα στοιχεία 42,7 εκατ., ή περίπου το 8,6% του αμερικανικού εκλογικού σώματος

    [13] Κόσμος

    Λέει ο γιός του

    "Αναρρώνει ο Κάστρο"

    14/11/2006 9:53:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ο μεγαλύτερος γιος του Κουβανού ηγέτη Φιδέλ Κάστρο δήλωσε ότι ο πατέρας του αναρρώνει από την ασθένεια που τον προσέβαλε και τον υποχρέωσε να παραδώσει προσωρινά την εξουσία που κατέχει από το 1959. Ωστόσο δεν διευκρίνισε ποιά είναι η ασθένεια αυτή. Ο Φιδέλ Κάστρο Ντίας-Μπάλαρτ, που στην Κούβα είναι γνωστός με το ψευδώνυμο "Φιδελίτο", δεν απάντησε στην ερώτηση εάν ο πατέρας του θα είναι σε θέση να παραστεί στις γιορτές που θα γίνουν στις 2 Δεκεμβρίου, για τα 80ά γενέθλια του Φιδέλ. "Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι αναρρώνει", δήλωσε ο γιος του Κάστρο. Ο 57χρονος "Φιδελίτο" είναι πυρηνικός φυσικός και μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ στο περιθώριο συνεδρίου βιοτεχνολογίας στην Αβάνα. Ο Φιδέλ Κάστρο δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση αφότου υπεβλήθη σε εγχείρηση, στα τέλη Ιουλίου. Η κουβανική τηλεόραση έχει μεταδώσει πάντως φωτογραφίες και βίντεο, στα οποία φαίνεται ταλαιπωρημένος. Αμερικανοί αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον εξέφρασαν την εκτίμηση ότι ο Κάστρο έχει προσβληθεί από κάποιας μορφής καρκίνο. Ο Κάστρο έγινε 80 χρόνων στις 13 Αυγούστου, αλλά οι γιορτές που είχαν προβλεφθεί για να τιμηθεί αναβλήθηκαν λόγω της κατάστασης της υγείας του. Ωστόσο παραμένει αμφίβολο εάν ο Φιδέλ Κάστρο θα μπορέσει να παραστεί και στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για τις 2 Δεκεμβρίου, όταν η Κούβα γιορτάζει και την αρχή της επανάστασης.

    [14] Κόσμος

    Απαγόρευσε τις εξαγωγές ειδών πολυτελείας

    Με ...χαβιάρι απειλεί η Ιαπωνία τη Β.Κορέα

    14/11/2006 8:18:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πλήρη απαγόρευση στις εξαγωγές ειδών πολυτελείας στην Βόρεια Κορέα επιβάλλει από σήμερα η Κυβέρνηση της Ιαπωνίας, μια κίνηση που σύμφωνα με ειδικούς μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ηθικό των πλέον υψηλόβαθμων αξιωματούχων της χώρας, που φέρονται να επιβραβεύονται με τέτοια είδη. Η ιαπωνική Κυβέρνηση ενέκρινε την απαγόρευση εξαγωγής στην Βόρεια Κορέα 24 ειδών, περιλαμβανομένων των αυτοκινήτων, των ρολογιών χειρός, των ποτών, των τσιγάρων, των κοσμημάτων, των αρωμάτων και του χαβιαριού. "Αποφασίσαμε να λάβουμε μέτρα για να απαγορευθούν οι εξαγωγές ειδών πολυτελείας στην Βόρεια Κορέα όπως ορίζει η απόφαση (σ.σ του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ)", δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Τάρο Άσο. Η απόφαση εκείνη, είχε υπερψηφιστεί επέβαλε την απαγόρευση πώλησης ειδών πολυτελείας στην Πιονγκγιάνγκ μετά την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας στις 9 Οκτωβρίου. Στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ θρυλείται ότι αρέσει το κονιάκ και λέγεται ότι διαθέτει ένα προσωπικό κελάρι για την αποθήκευση κρασιών που χωρά τουλάχιστον 10.000 φιάλες. Συχνά κρατικοί αξιωματούχοι επιβραβεύονται με είδη όπως αυτοκίνητα, πιάνα και βιντεοκάμερες. Το εμπόριο της Ιαπωνίας με την Βόρεια Κορέα το 2005 ανήλθε σε περίπου 180 εκατ. δολάρια, μειωμένο κατά το περίπου 50% σε σύγκριση με το 2002.

    [15] Ιράκ

    Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους

    Μαζική απαγωγή στο κέντρο της Βαγδάτης

    14/11/2006 11:56:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2006 6:02:41 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τρεις από τους περίπου 100 υπάλληλους και επισκέπτες που απήχθησαν το πρωί της Τρίτης από το υπουργείο Ανωτάτης Εκπαίδευσης στη Βαγδάτη, αφέθηκαν ελεύθεροι το απόγευμα, κοντά σε νοσοκομείο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Συγκεκριμένα, ένοπλοι που φορούσαν στολές των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, έφτασαν με φορτηγάκια στο κτήριο της Διεύθυνσης Επιστημονικής Έρευνας του υπουργείου, στη συνοικία Καράντα, και υποχρέωσαν τους υπαλλήλους να τους ακολουθήσουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των ομήρων.

    Διακοπή των μαθημάτων

    Πέντε ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας, υπεύθυνοι για τη συνοικία της Βαγδάτης στην οποία βρίσκεται το υπουργείο, συνελήφθησαν κατόπιν εντολής που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς θεωρήθηκαν υπεύθυνοι.

    Παράλληλα, ο υπουργός Ανωτάτης Εκπαίδευσης, Άμπεντ Ντιάμπ αλ Ουτζάιλι, έδωσε εντολή για τη διακοπή των μαθημάτων στα πανεπιστήμια της Βαγδάτης.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Gunmen seize 100 at Iraq ministry

    [16] Μ. Ανατολή

    Ένας νεκρός από ισραηλινά πυρά στη Δ.Όχθη

    14/11/2006 10:30:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένας Παλαιστίνιος αντάρτης σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη σε ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες στο στρατόπεδο προσφύγων Αΐν Μπιτ Ίλμα, στη Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Πρόκειται, κατά τις ίδιες πηγές, για τον Μπάχα Χατάρι, 20 ετών, μέλος των Ταξιαρχιών Άμπου Άλι Μουστάφα -της στρατιωτικής πτέρυγας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP). Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε ένα επεισόδιο στα Παλαιστινιακά Εδάφη. "Μια μονάδα που δρούσε στον προσφυγικό καταυλισμό δέχτηκε επίθεση με αυτόματα όπλα , αυτοσχέδιες βόμβες και χειροβομβίδες ", δήλωσε ο εκπρόσωπος. "Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον δύο ενόπλων και σκότωσαν τον ένα εξ αυτών" πρόσθεσε. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης τη σύλληψη 16 Παλαιστινίων, υπόπτων για αντιισραηλινές επιθέσεις, στη διάρκεια επιχείρησης στη Δυτική Όχθη. Ο σημερινός θάνατος αυξάνει σε 5.563 τον αριθμό των θυμάτων, στην συντριπτική τους πλειοψηφία Παλαιστινίων, από την έναρξη της δεύτερης Ιντιφάντα τον Σεπτέμβριο του 2000, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

    [17] Οικονομία

    Μέχρι το τέλος του χρόνου προανήγγειλε ο Υπουργός

    Αλλαγές στο ασφαλιστικό

    14/11/2006 12:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2006 6:19:53 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό έως το τέλος του χρόνου, προανήγγειλε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Υπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα για αυξήσεις των εισφορών στο ΤΕΒΕ, ανέφερε ότι δεν θα αυξηθούν οι εισφορές και αυτό θα φανεί όπως είπε στη συζήτηση στη Βουλή και σημείωσε ότι καμία εισφορά δεν πρόκειται να αυξηθεί, ούτε πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη. Αντιθέτως, πρόσθεσε ο Υπουργός Απασχόλησης, συντάξεις όπως αυτές των αυτοκινητιστών θα αυξηθούν. "Η Κυβέρνηση, είπε ο Υπουργός, θα προχωρήσει στην εθνική απογραφή των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, η οποία γίνεται με καθυστέρηση πολλών ετών" και πρόσθεσε ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή ώστε το ασφαλιστικό να γίνει ένα σύστημα κοινωνικά δίκαιο και αποτελεσματικό. Ο κ. Τσιτουρίδης διευκρίνισε επίσης ότι οι πολιτικές της Κυβέρνησης στοχεύουν στο ξεκαθάρισμα του τοπίου ώστε την επόμενη τετραετία να προωθηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Όσον αφορά τα όρια ηλικίας και τις εισφορές ο Υπουργός Απασχόλησης επανέλαβε ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

    [18] Οικονομία

    Απεργία στις τράπεζες την Πέμπτη

    14/11/2006 7:40:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στις 17 Νοεμβρίου σε όλες τις τράπεζες κήρυξε η ΟΤΟΕ διεκδικώντας ικανοποιητική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. Παράλληλα με επιστολή της προς τον υπουργό Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη, ζητά τη μεσολάβησή του για να αρθεί το αδιέξοδο που υπάρχει για την υπογραφή σύμβασης εργασίας με τους τραπεζίτες. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος με επιστολή προς τους εκπροσώπους της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και την ΟΤΟΕ, όπου προτείνει τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου το πρωί, στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

    Η ΟΤΟΕ υπογραμμίζει ότι στόχος της απεργίας είναι η αδιαλλαξία των διοικήσεων των τραπεζών και όχι η ενδεχόμενη ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου.

    Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΤΟΕ και τραπεζών για την κλαδική σύμβαση διακόπηκαν στις 2 Οκτωβρίου.

    Η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για αδιάλλακτη και αμετακίνητη στάση των εκπροσώπων των τραπεζών που επέμειναν σε προτάσεις, όπως:

    - 36 ευρώ αύξηση στα κλιμάκια του ενιαίου μισθολογίου,

    - 20 ειδικά καταστήματα ανοιχτά απογεύματα και Σάββατο,

    - λειτουργία με ειδικά ωράρια συγκεκριμένων υπηρεσιών και μονάδων χωρίς προϋποθέσεις,

    - μετακύληση κατά μία ώρα του συμβατικού ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης στις κεντρικές υπηρεσίες.

    Αντίθετα η ΟΤΟΕ διεκδίκησε και παραμένει στο πλαίσιο που περιγράφουν τα εξής βασικά σημεία:

    - διετή συλλογική σύμβαση για το 2006 και 2007

    - 66 ευρώ αύξηση στα κλιμάκια του ενιαίου μισθολογίου για το 2006 και 70 ευρώ αντίστοιχα για το 2007

    - δύο ειδικά πιλοτικά καταστήματα ανοιχτά ανά τράπεζα, συγκεκριμένο περιεχόμενο και προϋποθέσεις για τη λειτουργία των ειδικών υπηρεσιών και μονάδων.

    - κατηγορηματική άρνηση στη μετακύληση κατά μία ώρα του συμβατικού ωραρίου.

    [19] Οικονομία

    Στις αγορές της Ασίας

    Σταθεροποιείται το πετρέλαιο

    14/11/2006 9:14:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σταθεροποιητικές τάσεις κάτω από τα 59 δολάρια το βαρέλι παρουσιάζουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας, μετά τη χθεσινή υποχώρησή τους, κυρίως λόγω του ήπιου χειμώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρουν οι αναλυτές. Στην αγορά της Σιγκαπούρης η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου είχε διαμορφωθεί 58,71 δολάρια, αυξημένη κατά 13 σεντς από το χθεσινό κλείσιμο των 58,58 δολαρίων στην Νέα Υόρκη. "Πιστεύω ότι στην παρούσα φάση οι τιμές θα κυμανθούν από 58 ως 61 δολάρια το βαρέλι", εκτιμά ο Τόνι Νιούμαν της εταιρίας Mitsubishi Corp στο Τόκιο. Οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί μετά από δύο ημέρες υποχώρησης που προκάλεσαν οι εκτιμήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενεργείας για μείωση της παγκόσμιας ζήτησης, αλλά και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για σχετικά ήπιο χειμώνα στις ΗΠΑ.

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ο Μπουμπένκο στο "τιμόνι" του Ηρακλή

    14/11/2006 1:17:00 μμ

    Συντάκτης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΧΑΝΑΤΖΗΣ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις του Γιόζεφ Μπουμπένκο με την διοίκηση του Ηρακλή και ο Σλοβάκος τεχνικός υπέγραψε το πρωί το νέο του συμβόλαιο με τον "γηραιό". Ο Μπουμπένκο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Σπανουδάκη, συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τον επόμενο ενάμισι χρόνο. Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου θα έχει και τον πρώτο λόγο στις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας τον Ιανουάριο, μεταξύ των οποίων αναμένεται να είναι και ο πρώην τερματοφύλακας του Πανιωνίου Γιάροσλαβ Ντρόμπνι.

    [21] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Γαλλική προπόνηση

    14/11/2006 10:32:00 πμ

    Την πρώτη της προπόνηση επί γαλλικού εδάφους πραγματοποίησε χθες η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία σε φιλικό αγώνα. Η προπόνηση έγινε στο γήπεδο "Μισέλ Ινταλγκό", με τους Γιάννη Γκούμα, Γιούρκα Σεϊταρίδη, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Νίκο Λυμπερόπουλο και Τραϊανό Δέλλα ν΄ ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα. Οι άλλοι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην προπόνηση ήταν οι Νικοπολίδης, Χαλκιάς, Κατσουράνης, Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης, Φύσσας, Τζιόλης, Γκέκας, Σαμαράς, Μπασινάς, Κυργιάκος, Καψής, Αμανατίδης, Ανατολάκης, Καφές και Λαγός. Η σημερινή προπόνηση της εθνικής, η τελευταία πριν το ματς με τους "τρικολόρ" (15/11, 22:00), θα γίνει στο "Σταντ ντε Φρανς" και θα αρχίσει στις 8μ.μ. Πάντως αμφίβολος για την αναμέτρηση είναι ο Σεϊταρίδης καθώς ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα.

    Εκτός Γκοβού και Μπενζεμά

    Ο Σίντνεϊ Γκοβού και ο Καρίμ Μπενζεμά αποκλείστηκαν από την αποστολή της εθνικής Γαλλίας, που την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα στο "Σταντ ντε Φρανς" την εθνική Ελλάδας. Οι δύο παίκτες της Λιόν, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, παρουσιάστηκαν κανονικά σήμερα με τους υπόλοιπους διεθνείς στο προπονητικό κέντρο των "τρικολόρ" και εξετάστηκαν από το ιατρικό επιτελείο, που ενημέρωσε τον Ραϊμόν Ντομενέκ ότι δεν μπορεί να τους υπολογίζει για την αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

    [22] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σε τέσσερις μήνες θα επιστρέψει ο Φερνάντεζ

    14/11/2006 10:43:00 πμ

    Σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Ντάριο Φερνάντεζ. Ο Αργεντινός μέσος του Πανιωνίου, στάθηκε άτυχος στον αγώνα με τον Ιωνικό, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο. Όπως διαπιστώθηκε, υπέστη ρήξη προστίου χιαστού και οδηγήθηκε στο χειρουργείο για επέμβαση, στην οποία χρησιμοποιήθηκε συνθετικό μόσχευμα LARS. Όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, η πρώτη πρόβλεψη των γιατρών είναι ότι θα επιστρέψει σε κανονικό προπονητικό πρόγραμμα μετά από τρεις με τέσσερις μήνες. Τις επόμενες δύο ημέρες θα παραμείνει κλινήρης και ύστερα θα ξεκινήσει πρόγραμμα αποκατάστασης υπό την επίβλεψη των φυσιοθεραπευτών της ομάδας.

    [23] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στη σέντρα ο πλανήτης

    14/11/2006 12:31:00 μμ

    Συντάκτης: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΧΑΝΑΤΖΗΣ

    Δύο... ντουζίνες φιλικές αναμετρήσεις διεξάγονται αύριο, με την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας απέναντι στη Γαλλία στο "Σταντ ντε Φρανς" να κλέβει την παράσταση. Ο φιλικός αγώνας, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 22:00, είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για την προκριματική φάση του Euro 2008, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ζητάει συνέχεια στο σερί που τη θέλει να είναι αήττητη (σ.σ. 3x3) από τις 16 Αυγούστου 2006. Από την άλλη, οι "τρικολόρ" έχουν ένα λόγο παραπάνω να θέλουν τη νίκη, αφού ζητούν ρεβάνς για την ήττα που γνώρισαν στο Euro 2004 και η οποία τους στέρησε την είσοδο στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Όσον αφορά στους αντιπάλους μας στην προκριματική φάση του Euro 2008, η Τουρκία αγωνίζεται στο Μπέργκαμο απέναντι στην Ιταλία, η Νορβηγία φιλοξενείται στο Βελιγράδι από τη Σερβία, η Ουγγαρία υποδέχεται στο Ζεκεσφέχερβαρ τον Καναδά, ενώ η Μάλτα αντιμετωπίζει στο Κοραντίνο τη Λιθουανία.

    Το πρόγραμμα των αυριανών φιλικών αναμετρήσεων:

    Άμστερνταμ : Ολλανδία-Αγγλία Βιένη : Αυστρία-Τρίνινταντ & Τομπάγκο Σεν Ντενί : Γαλλία-Ελλάδα Κίνγκστον : Τζαμάικα-Περού Κοραντίνο : Μάλτα-Λιθουανία Βελιγράδι : Σερβία-Νορβηγία Μπέργκαμο : Ιταλία-Τουρκία Βασιλεία : Ελβετία-Βραζιλία Τιφλίδα : Γεωργία-Ουρουγουάη Πράγα : Τσεχία-Δανία Ραμπάτ : Μαρόκο-Γκαμπόν Ζεκεσφέχερβαρ: Ουγγαρία-Καναδάς Λονδίνο : Αίγυπτος-Ν. Αφρική Λε Μαν : Ακτή Ελεφαντοστού-Σουηδία Ράντες : Τυνησία-Λιβύη Κάντιθ : Ισπανία-Ρουμανία Εξ Εν Προβάνς: Αλγερία-Μπουρκίνα Φάσο Λουξεμβούργο : Λουξεμβούργο-Τόγκο Ταλίν : Εσθονία-Λευκορωσία Ζίλινα : Σλοβακία-Βουλγαρία Σαντιάγκο : Χιλή-Παραγουάη Χαράρε : Ζιμπάμπουε-Ναμίμπια Νταρ Ες Σαλάμ: Τανζανία-Ανγκόλα Λα Παζ : Βολιβία-Ελ Σαλβαδόρ

    Εφτά αναμετρήσεις γίνονται αύριο για τα προκριματικά του Euro 2008. Η Κύπρος υποδέχεται την Γερμανία στον 4ο όμιλο, πλήρες πρόγραμμα στον πρώτο όμιλο. Το αυριανό πρόγραμμα: 1ος όμιλος Φινλανδία-Αρμενία Βέλγιο-Πολωνία Πορτογαλία-Καζακστάν

    4ος όμιλος Ιρλανδία-Σαν Μαρίνο Κύπρος-Γερμανία

    5ος όμιλος Ισραήλ-Κροατία ΠΓΔΜ-Ρωσία

    [24] Υγεία

    Χώρος ψυχολογικής υποστήριξης

    14/11/2006 6:14:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Τα εγκαίνια ενός χώρου που θα παρέχει ψυχολογική στήριξη σε παιδιά και οικογένειες που έχουν βιώσει καταστροφικά γεγονότα, αρρώστια ή θάνατο έκανε το πρωί ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το σπίτι του Σωματείου "Η Μέριμνα" έγινε πραγματικότητα ύστερα από πολλά χρόνια με χρηματική συνδρομή και από τον ιδιωτικό τομέα. "Τέτοιες πρωτοβουλίες μας κάνουν όλους υπερήφανους γιατί δείχνουν το σύγχρονο πρόσωπο της χώρας" επισήμανε ο Υπουργός τονίζοντας ότι με το νέο αυτό σπίτι, "θα μπορέσει η Μέριμνα να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της και να υλοποιήσει το κοινωνικό της πρόγραμμα". Η πρόεδρος του σωματείου κα Μυρτώ Νίλσεν, από την πλευρά της τόνισε ότι "το σπίτι της Μέριμνας" θα αποτελέσει "μια ανοιχτή αγκαλιά για παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια αλλά και για τους ενήλικες οι οποίοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή τους". Το έργο ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή της Ένωσης Σωματείων "Μαζί για το Παιδί" του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ιδιωτικής εταιρίας εστιατορίων.

    [25] Υγεία

    Για τυχόν συμπτώματα νευροψυχιατρικών διαταραχών

    Προειδοποίηση της FDA για το Tamiflu

    14/11/2006 11:08:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2006 4:54:16 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το αντιγριπικό Tamiflu της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας Roche θα φέρει στο εξής μια ετικέτα, στην οποία θα επισημαίνεται η ανάγκη στενής ιατρικής παρακολούθησης των ασθενών που το λαμβάνουν, κυρίως των παιδιών, για τυχόν συμπτώματα νευροψυχιατρικών διαταραχών ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA). Ο όμιλος Roche και η FDA ενημέρωσαν την ιατρική κοινότητα για τις νέες προφυλάξεις που πρέπει να λάβει όσον αφορά στην αντιμετώπιση νευροψυχιατρικών διαταραχών που ενδέχεται να εκδηλώσουν ασθενείς στους οποίους χορηγείται το Tamiflu, αναφέρει η αμερικανική υπηρεσία στην ιστοσελίδα της. Μάλιστα όπως επισημαίνει, υπήρξαν 103 περιπτώσεις ασθενών, οι 95 στην Ιαπωνία, οι οποίοι ενώ ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή με το Tamiflu παρουσίασαν σοβαρά νευροψυχιατρικά συμπτώματα, ακόμη και αυτοκτονίες. Όπως διευκρινίζει η FDA οι ασθενείς ήταν κυρίως παιδιά και έφηβοι, ενώ τουλάχιστον το 60% των ασθενών αυτών ήταν κάτω των 17 ετών . "Άτομα με γρίπη, κυρίως τα παιδιά μπορεί συνεπώς να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να υποτροπιάσουν και να βιώσουν διαταραχές ψυχικής σύγχυσης λίγο μετά τη λήψη του φαρμάκου, για το λόγο αυτό πρέπει να παρακολουθούνται στενά", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Ένδειξη στην ετικέτα του φαρμάκου

    Ο όμιλος Roche διευκρινίζει σε επιστολή του που δημοσιεύεται στην ίδια ιστοσελίδα, ότι θα προσθέσει την προειδοποίηση στην ετικέτα του Tamiflu. Ωστόσο σπεύδει να αναφέρει ότι ουδεμία ένδειξη υπάρχει για ευθύνη του συγκεκριμένου αντιγριπικού σε νευροψυχιατρικές διαταραχές ιδιαίτερα σπάνιες, δεδομένου ότι 42 εκατομμύρια ενήλικες και παιδιά στον κόσμο παίρνουν το Tamiflu από το 1999.

    Οι ανησυχίες όσον αφορά τις νευροψυχιατρικές διαταραχές και μια ενδεχόμενη σχέση τους με το Tamiflu είχαν διατυπωθεί μετά το θάνατο 12 παιδιών στην Ιαπωνία το 2005, ενώ άλλα 30 είχαν παρουσιάσει αφύσικη συμπεριφορά μετά τη λήψη του αντιγριπικού αυτού.

    Το Tamiflu, ένα από τα δύο δραστικότερα φάρμακα που χορηγείται για τη μείωση των οξέων συμπτωμάτων της γρίπης των πτηνών στον άνθρωπο, έχει αποθηκευτεί σε μεγάλες ποσότητες από πολλές χώρες για την αντιμετώπιση τυχόν πανδημίας αν ο ιός Η5Ν1 μεταλλαχθεί και μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 14 November 2006 - 17:51:27 UTC