Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-11-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα στη Βουλή για την αστυνομία
  • [02] Συνάντηση Μπακογιάννη με υφ. Εξωτερικών Τεχεράνης
  • [03] Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης
  • [04] Ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
  • [05] Εμβολιάστηκαν κατά λάθος
  • [06] Τέλος στην κατάληψη στο Αμύνταιο
  • [07] Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή
  • [08] Νέα καταδίκη για την Enron
  • [09] Ανταλλαγή πυρών στο νότιο Ιράκ
  • [10] Όμηροι πέντε Δυτικοί στο Ιράκ
  • [11] Η ελληνική οικονομία στη Νέα Υόρκη
  • [12] Ενεργειακή κοινότητα ΝΑ Ευρώπης
  • [13] Υψηλοί στόχοι για τον τουρισμό
  • [14] Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι
  • [15] Ακριβές οι τράπεζες
  • [16] Μάχες εκτός έδρας για τους "αιώνιους"
  • [17] Ήττα για την εθνική 3-1 σετ από την Γαλλία
  • [18] Μόραλη: Χρωματικές μελωδίες
  • [19] Καρδιακά προβλήματα στους αθλητές
  • [20] Οπλα του μέλλοντος από το Ισραήλ
  • [21] Ανακαλούνται κινητά της Vodafone
  • [22] Συνελήφθησαν σωματοφύλακες της Τζολί
  • [23] Διάσημοι αστέρες στον "γάμο της χρονιάς"

    [01] Πολιτική

    Διαξιφισμοί μεταξύ Κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ

    Κόντρα στη Βουλή για την αστυνομία

    17/11/2006 5:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    "Η κυβέρνηση έδωσε στους αστυνομικούς το επίδομα ειδικών συνθηκών", είπε στη Βουλή ο Βύρων Πολύδωρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την ελληνική αστυνομία. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για λοιδορία και σπατάλη μικροψυχίας, στον τρόπο που χειρίζεται τα αιτήματα των συνδικαλιστών των σωμάτων ασφαλείας. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για εξαπάτηση των συνδικαλιστών. Ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου χαρακτήρισε την υπόθεση σύγχρονο φιάσκο, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξαπάτηση και ανακολουθία, απέναντι στους συνδικαλιστές. Επίσης, μαζί με τον κ. Μαγγίνα τάχθηκαν εναντίον μιας πιθανής λευκής απεργίας των αστυνομικών ως μορφής κινητοποίησης στο μέλλον. Εν τω μεταξύ, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα.

    [02] Πολιτική

    Στο επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

    Συνάντηση Μπακογιάννη με υφ. Εξωτερικών Τεχεράνης

    17/11/2006 5:47:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Την πάγια θέση της Τεχεράνης ότι υπάρχουν περιθώρια για διαπραγματεύσεις με αφορμή το πυρηνικό της πρόγραμμα, επαναδιατύπωσε ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση του με την υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη στην Αθήνα. Ο Χαμίντ Αλ Αζάφι υπογράμμισε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί μέσω της διπλωματικής οδού και της συμμετοχής της Διεθνούς Επιτροπής Πυρηνική Ενέργειας, θέση με την οποία, όπως επεσήμανε, συμφωνεί και η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών. Ο Ιρανός αξιωματούχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πολύ καλές διμερείς σχέσεις για τις οποίες- όπως τόνισε- έχουν το περιθώριο για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

    [03] Κοινωνία

    Ολοκληρώθηκαν...

    Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

    17/11/2006 7:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2006 7:50:11 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 33η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τελευταίο "μπλοκ" διαδηλωτών που πέρασε μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία ήταν αυτό του ΚΚΕ. Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα. Στη διάρκεια της πορείας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας με Ηρώδου Αττικού και μπροστά από το ξενοδοχείο "Χίλτον", ενώ μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ σημειώθηκε μικροσυμπλοκή μεταξύ διαδηλωτών όπου τραυματίστηκε ένα άτομο. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 56 προσαγωγές στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οι 49 αφέθησαν ελεύθεροι, οι 6 εξετάζονται και ένας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής πορτοφολιού. Το απόγευμα της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε στο Πολυτεχνείο η κεντρική εκδήλωση με το προσκλητήριο των νεκρών του Νοέμβρη του ΄73. Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, φορέων, μαθητές και απλοί πολίτες με ένα λουλούδι στο χέρι προσήλθαν στο χώρο των εκδηλώσεων και απότισαν φόρο τιμής στους πεσόντες.

    Ένταση και επεισόδια

    Επεισόδια έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία περίπου στις 6.30 μ.μ., κατά την διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο. Ομάδα διαδηλωτών που φορούσαν κράνη και κουκούλες, άρχισαν να πετούν ξύλα και πέτρες προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να τους αποτρέψει. Οι διαδηλωτές υποχώρησαν αλλά σημειώθηκαν και νέα επεισόδια, αυτή τη φορά μεταξύ ομάδων διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας απ' αυτούς και να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο.

    Γύρω στις 5.45 μ.μ. έφτασε η "κεφαλή" της πορείας για το Πολυτεχνείο στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας και οι συγκεντρωμένοι, αφού έψαλαν τον εθνικό μας ύμνο, φώναξαν συνθήματα κατά των Αμερικανών. Την ίδια ώρα, μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διασταύρωση Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού. Άτομα που βρίσκονταν στο "μπλοκ" των "αντεξουσιαστών", το οποίο εκινείτο υπό τη στενή επιτήρηση δυνάμεων των ΜΑΤ, πέταξαν πέτρες και κροτίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και του κτιρίου της Ε.Ε. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και τους απομάκρυναν, ενώ συνελήφθη και ένα άτομο που είχε πάνω του κροτίδες. Η πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία κόπηκε για λίγο στα δύο, λόγω του ότι το συγκεκριμένο "μπλοκ" ήταν περίπου στη μέση και λίγα λεπτά αργότερα συνεχίστηκε.

    Διαχρονικό μήνυμα

    Όλοι οι πολιτικοί παράγοντες που βρέθηκαν την Παρασκευή στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, αναφέρθηκαν στο διαχρονικό μήνυμα της επετείου.

    Η Πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντιπροσωπείας στο μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, τονίζοντας ότι πρέπει να διατηρήσουμε τη μνήμη και να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα

    Με ενός λεπτού σιγή τίμησε η Βουλή τους νεκρούς του Πολυτεχνείου μετά από μια σύντομη ειδική συνεδρίαση για την 33η επέτειο, την οποία χαιρέτησαν εκπρόσωποι των κομμάτων και εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

    Πρυτάνεις του Πολυτεχνείου και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Κώστας Μουτζούρης και Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, καθώς και ο πρόεδρος του συνδέσμου φυλακισθέντων - εξορισθέντων αντιστασιακών της περιόδου 67-74 Φώτης Προβατάς, αναφέρθηκαν στη διαχρονικότητα του μηνύματος του Πολυτεχνείου και επεσήμαναν την αναγκαιότητα διατήρησης του πανεπιστημιακού ασύλου, καθώς και της ενίσχυσης του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κορύφωση των εορτασμών

    [04] Κοινωνία

    Αρνήθηκαν τις κατηγορίες

    Ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών

    17/11/2006 7:40:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, άρχισε το πρωί της Παρασκευής στο εφετείο της Λάρισας, η δίκη των κατηγορουμένων για το δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 21 μαθητές. Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή και έτσι η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη με την εξέταση των 20 πρώτων μαρτύρων. Λίγο πριν τη διακοπή, οι κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη από τους συγγενείς των 21 μαθητών του λυκείου Μακροχωρίου, λέγοντας ότι δεν φταίνε για τον άδικο και πρόωρο χαμό τους.

    [05] Κοινωνία

    Υγιή τα παιδιά στο Κιλκίς

    Εμβολιάστηκαν κατά λάθος

    17/11/2006 1:27:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Απολύτως υγιή είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς, τα οχτώ παιδιά της Α τάξης του δημοτικού σχολείου του χωριού Ευκαρπίας Κιλκίς, που παρουσίασαν τοπικά εξανθήματα, όταν υποβλήθηκαν σε εμβόλιο φυματίωσης δίχως να προηγηθεί το τεστ μαντού.

    Οι οχτώ μαθητές υποβλήθηκαν στις 15 Νοεμβρίου από αγροτική γιατρό σε εμβολιασμό, χωρίς όμως να γίνει νωρίτερα το απαιτούμενο τεστ μαντού. Την επόμενη μέρα, παρουσίασαν εξανθήματα και μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους στο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γενικό νοσοκομείο Κιλκίς τα παιδιά είναι απολύτως υγιή, ενώ επισημαίνεται πως ο εμβολιασμός ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Το πρωί γονείς και δάσκαλοι ενημερώθηκαν από παιδίατρο για το θέμα, ενώ για προληπτικούς λόγους συστήθηκε ιατρική παρακολούθηση των παιδιών τους επόμενους οχτώ μήνες.

    [06] Κοινωνία

    Τέλος στην κατάληψη στο Αμύνταιο

    17/11/2006 1:14:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έληξε η διήμερη κατάληψη των ορυχείων Αμυνταίου. Τον τερματισμό των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι περίπου 450 κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων και Πεδινού, του δήμου Αετού. Φλώρινας. Οι κάτοικοι ζητούν από τη ΔΕΗ αποζημίωση για τα 2.300 στρέμματα που έχουν απαλλοτριωθεί το 2001, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία αναίρεσε .την απόφασή της να πληρώσει. Σύμφωνα με την ΔΕΗ το ποσό που ζητούν είναι υπέρογκο. Σημειωτέον ότι εξ αιτίας της κατάληψης, οι ταινιόδρομοι που μεταφέρουν λιγνίτη στο ορυχείο Αμυνταίου για δύο μέρες παρέμειναν κλειστοί. Στην συνέχιση των κινητοποιήσεών τους θα προχωρήσουν οι κάτοικοι σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει οριστική λύση.

    [07] Κοινωνία

    Στην Παιανία

    Ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή

    17/11/2006 12:12:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: NET,ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ένοπλη ληστεία σε βάρος υπαλλήλου της εταιρείας χρηματαποστολών της Wackenhut σημειώθηκε γύρω στις 9 το πρωί της Παρασκευής,έξω από το σούπερ μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στο 15ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Λαυρίου στην Παιανία. Άγνωστοι με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από τον υπάλληλο της χρηματαποστολής, σάκο που περιείχε περίπου 40.000 ευρώ με τον οποίο πήγαινε να εφοδιάσει το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης Τράπεζας, έξω από το σούπερ μάρκετ.

    [08] Κόσμος

    Πεντέμισι χρόνια για απάτη στο πρώην λογιστή της

    Νέα καταδίκη για την Enron

    16/11/2006 8:32:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε ποινή κάθειρξης πεντέμισι ετών για απάτη καταδικάσθηκε χθες Τετάρτη ο Ρίτσαρντ Κόσι, πρώην επικεφαλής του λογιστικού τμήματος του ενεργειακού κολοσσού, Enron Corporation. Ο Κόσι, κάτοικος Τέξας, ομολόγησε την ενοχή του στην δίκη του, που έγινε στο Χιούστον. Η καταδίκη του πρώην στελέχους της Ένρον προστίθεται σε αρκετές άλλες. Η εταιρία κατέρρευσε λίγο πριν συμπληρωθούν τρεις μήνες από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, προκαλώντας αναταραχή στις αμερικανικές και διεθνείς χρηματαγορές. Τον περασμένο μήνα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ένρον Τζέφρι Σκίλινγκ καταδικάσθηκε σε ποινή 24 ετών κάθειρξης για το ρόλο του στην απάτη. Η δίκη των στελεχών της εταιρίας για απάτη και συνομωσία άρχισε τον Ιανουάριο εφέτος, 4 χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας μιας ειδικής ομάδας πρακτόρων του FBI, της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC) και των φορολογικών αρχών. Τα στελέχη της εταιρίας κατηγορούνται ότι παραποιούσαν τα στοιχεία για τις οικονομικές της επιδόσεις.

    [09] Ιράκ

    Πέντε νεκροί

    Ανταλλαγή πυρών στο νότιο Ιράκ

    17/11/2006 4:42:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας Αυστριακός έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών μεταξύ αμερικανών στρατιωτών και ομάδας ενόπλων στο νότιο Ιράκ, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, επικαλούμενο πηγή των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας. Ιρακινή αστυνομική πηγή που ερωτήθηκε δήλωσε ότι δεν είναι ενήμερη για ένα τέτοιο γεγονός. Σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια, στη διάρκεια της συμπλοκής η οποία σημειώθηκε την επομένη της απαγωγής τεσσάρων Αμερικανών και ενός Αυστριακού από άγνωστους οπλοφόρους, τραυματίστηκε και ένας Αμερικανός όμηρος. Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, το οποίο επικαλέστηκε υπευθύνους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, οι απαχθέντες ήταν υπεργολάβοι εταιρειών ασφαλείας που μετέβαιναν νότια της Νασιρίγια, κοντά στα σύνορα με το Κουβέιτ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Όμηροι πέντε Δυτικοί στο Ιράκ

    Καταδίκη για φόνο και βιασμό στο Ιράκ

    [10] Ιράκ

    Όμηροι πέντε Δυτικοί στο Ιράκ

    17/11/2006 12:38:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

    Εξακολουθούν να αγνοούνται τέσσερις Αμερικανοί και ένας Αυστριακός, φρουροί ασφαλείας της εταιρείας "Crescent Security Group" (CSG) με έδρα το Κουβέιτ, οι οποίοι απήχθησαν την Πέμπτη στο νότιο Ιράκ. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, σήμερα βρέθηκαν οι εννιά οδηγοί τους. Την Πέμπτη, αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει ότι 14 άνθρωποι έπεσαν θύματα απαγωγής από αγνώστους που τους είχαν στήσει ενέδρα κοντά στη Νασιρίγια, στο νότιο Ιράκ. Σύμφωνα με το ABC, το οποίο επικαλέστηκε υπευθύνους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, τα άτομα αυτά ήταν υπεργολάβοι εταιρειών ασφαλείας που μετέβαιναν νότια της Νασιρίγια, κοντά στα σύνορα με το Κουβέιτ.

    [11] Οικονομία

    Ο Υπουργός Οικονομίας στη Γουόλ Στριτ

    Η ελληνική οικονομία στη Νέα Υόρκη

    17/11/2006 12:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2006 2:31:42 μμ)

    Συντάκτης: Χρήστος Παγώνης

    Η παρουσίαση των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας και η προσέλκυση επενδύσεων, είναι ο στόχος της επίσκεψης του υπουργού οικονομίας στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο με θέμα: " Ελλάδα 2004-2006: Από τις Μεταρρυθμίσεις στα Αποτελέσματα". Ο υπουργός θα στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι το επίκεντρο μιας ευρύτερης περιοχής όπου συντελούνται σημαντικές αλλαγές, και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και στην ευρωπαϊκή προοπτική των γειτονικών της κρατών. Την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας αναγνώρισε και ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σε σύντομο χαιρετισμό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γουόλ Στριτ. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης κήρυξε μάλιστα και τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης του μεγάλου αυτού χρηματιστηρίου. Στην αποστολή συμμετέχουν και άλλα στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας καθώς και ο Πρόεδρος του ΧΑ κ. Σπύρος Καπράλος.

    Η Ελλάδα οικονομικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης

    Σε δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης τόνισε έχει πολύ μεγάλη σημασία να προωθούμε σε όλες τις αγορές - και βέβαια και στη μεγάλη αγορά των ΗΠΑ - το τι γίνεται στην Ελλάδα, τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν, τα χαρακτηριστικά της οικονομικής πολιτικής. Η Ελλάδα όπως είναι γνωστό, παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είναι ένας πολύ σημαντικός επενδυτικός προορισμός. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές εταιρίες και αυτό έχει φανεί και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και στις ξένες επενδύσεις που έχουν έρθει στην χώρα. Η αγορά των ΗΠΑ είναι πολύ μεγάλη και κάθε χρόνο οργανώνεται, σε συνεργασία και με την Capital Link, ένα μεγάλο συνέδριο για την ελληνική οικονομία, όπου δημιουργείται η ευκαιρία για συζητήσεις με τους επενδυτές, τις μεγάλες επενδυτικές τράπεζες και σε όλους τους ενδιαφερόμενους για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

    Οσον αφορά τα θέματα του συνεδρίου ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε: "Είναι βασικά ο ρόλος της Ελλάδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι πια μια μικρή οικονομία στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, αλλά είναι το επίκεντρο μιας ευρύτερης περιοχής, στην οποία συντελούνται μεγάλες, κοσμογονικές θα έλεγα, αλλαγές. Η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο και στην ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων μας και στην ανάπτυξη τους. Οι ελληνικές εταιρίες - τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις - επενδύουν σημαντικά στα Βαλκάνια και στην Τουρκία. Επίσης, θα αναφερθώ στο επενδυτικό και το φορολογικό περιβάλλον - πώς αλλάζει από το 2004 με κίνητρα για να γίνονται επενδύσεις στην Ελλάδα - στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που είχαμε την ευκαιρία να τις αναλύσουμε σε διάφορες συναντήσεις σήμερα και που θα αναλυθούν ακόμα περισσότερο αύριο".

    [12] Οικονομία

    Στα Σκόπια ο Υπουργός Ανάπτυξης

    Ενεργειακή κοινότητα ΝΑ Ευρώπης

    17/11/2006 4:32:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Ιστορική χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας τη Σύνοδο Υπουργών της Ενεργειακής Κοινότητας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Σκόπια, η οποία είναι και η πρώτη, μετά την εφαρμογή της Συνθήκης για την Ενεργειακή Κοινότητα των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, την 1η Ιουλίου 2006. Στη Σύνοδο των Σκοπίων, η Κύπρος έλαβε καθεστώς πλήρους μέλους στην Ενεργειακή Κοινότητα ΝΑ Ευρώπης, ενώ τέσσερις χώρες-μεταξύ των οποίων και η Τουρκία-έλαβαν καθεστώς παρατηρητή. Ο κ. Σιούφας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, κατέθεσε δύο προτάσεις στις εργασίες της Συνόδου: -να ξεκινήσουν από τώρα οι συζητήσεις για τη δημιουργία ακόμη δύο νέων περιφερειακών αγορών ενέργειας μεταξύ των χωρών του Ευξείνου Πόντου και των χωρών της Μεσογείου. -να διοργανωθεί στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2007, μεγάλο συνέδριο για πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκος Στεφάνου δήλωσε ότι οι διεθνείς ενεργειακές διασυνδέσεις της χώρας μας προχωρούν πολύ γρήγορα και ικανοποιητικά. Σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας, ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι μέχρι τον Απρίλιο, η ελληνική πλευρά θα έχει ολοκληρώσει το ελληνικό κομμάτι του αγωγού και σημείωσε ότι αναμένει πως το ίδιο θα έχει συμβεί και από την πλευρά της Τουρκίας. Αναφορικά με τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, ο γγ του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε ότι οι διαβουλεύσεις για τη διακρατική συμφωνία κατασκευής και λειτουργίας του πετρελαιαγωγού αυτού βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

    [13] Οικονομία

    Η Φάνη Πετραλιά στην 22η Philoxenia

    Υψηλοί στόχοι για τον τουρισμό

    17/11/2006 3:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Πρωτοβουλία για τουριστική συνεργασία με χώρες της Βαλκανικής και της ΝΑ Ευρώπης αναλαμβάνει η Ελλάδα, με στόχο την υλοποίηση κοινών επιχειρηματικών και διασυνοριακών δράσεων για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Σήμερα το πρωί, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με ομολόγους της από γειτονικές χώρες και με εκπροσώπους τουριστικών οργανισμών, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης "Philoxenia", ενώ ανακοίνωσε ότι μέσα στον ερχόμενο χρόνο θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα διεθνές συνέδριο.

    "Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τις ηγεσίες των υπουργείων, τους επενδυτές και όσους γενικότερα ασχολούνται με την τουριστική βιομηχανία. Να θεσμοθετήσουμε ένα φόρουμ δράσεων που θα μας οδηγήσει σε μια συντονισμένη τουριστική πολιτική", είπε η κ. Πετραλιά στη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που έδωσε αργότερα.

    Όπως είπε, στο τέλος του 2006 το ποσοστό ανόδου των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα θα είναι διψήφιο, ενώ η εισροή συναλλάγματος παρουσιάζει φέτος άνοδο 8%. Η υπουργός, αναφερόμενη στις ενέργειες προβολής κι ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού είπε μεταξύ άλλων ότι προωθείται και συνεργασία με το Yahoo για την διαδικτυακή προβολή της Ελλάδας, όπως και ότι το Υπουργείο βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας "Rayanair" για καθιέρωση πτήσεων χαμηλού κόστους σε συγκεκριμένους προορισμούς.

    Επίσης, ανακοίνωσε ότι στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο προβλέπονται επιδοτήσεις-επιχορηγήσεις τόσο για ξενοδοχεία 4* και 5* όσο και για μικρότερες τουριστικές επιχειρήσεις, ότι για το θέμα των αδειών λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, και ότι το «μοντέλο» που ακολουθείται στο ελληνικό προξενείο στη Μόσχα για την έκδοση βίζας θα εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες. Είπε ακόμη πως μέσω του Δ΄ΚΠΣ θα δοθεί έμφαση και σε θέματα γενικότερης αναβάθμισης των μεθοριακών σταθμών της χώρας και στην ανάδειξη των παραδοσιακών οικισμών, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός των προσεχών μηνών θα δοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ το Ειδικό Χωροταξικό για τον τουρισμό.

    [14] Οικονομία

    Για τους όρους κλαδικής σύμβασης

    Απεργούν οι τραπεζοϋπάλληλοι

    17/11/2006 11:46:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2006 12:03:05 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι τραπεζοϋπάλληλοι με αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης. Χθες πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση μεταξύ εκπρόσωπων της ΟΤΟΕ και των τραπεζών, στην οποία οι τελευταίοι προσήλθαν με βελτιωμένη πρόταση, γεγονός που ανοίγει περιθώρια αισιοδοξίας για συμφωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

    Η πρόταση των τραπεζών δίνει αυξήσεις 45 συν 45 ευρώ για το 2006 και το 2007 αντίστοιχα, ποσό το οποίο στους χαμηλόμισθους του κλάδου ξεπερνά τα όρια της εισοδηματικής πολιτικής, ενώ όσο ανεβαίνουν οι κλίμακες των μισθών, αναλογικά η αύξηση μειώνεται. Η προηγούμενη πρόταση των τραπεζιτών ήταν για αύξηση 36 συν 36 ευρώ για το 2006 και το 2007 αντίστοιχα.

    Παράλληλα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ζητά το δικαίωμα κάθε μεγάλης τράπεζας να διατηρεί δέκα υποκαταστήματα ανοιχτά τα απογεύματα και το Σάββατο το πρωί, ενώ αυτός ο αριθμός για τις μικρότερες τράπεζες θα μειώνεται αναλογικά με το δίκτυο υποκαταστημάτων που διαθέτουν.

    Θεωρείται ότι οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν μετά και τη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ δεν αποκλείεται πιθανή συμφωνία πριν από το συνέδριο της ΟΤΟΕ που έχει συγκληθεί για την ερχόμενη Παρασκευή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απεργία στις τράπεζες την Παρασκευή

    [15] Οικονομία

    Διαπιστώσεις της ΕΕ για την Ελλάδα

    Ακριβές οι τράπεζες

    17/11/2006 11:45:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπιστώνει ότι υπάρχουν υψηλές χρεώσεις των καταναλωτών από τις τράπεζες στη Ελλάδα (σε τραπεζικές κάρτες και διατραπεζικές συναλλαγές) αλλά και μεγάλη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και δανεισμού.

    "Οι προμήθειες στην Ελλάδα για τις μεταφορές πιστώσεων και τις συναλλαγές πληρωμών με κάρτα είναι από τις υψηλότερες στην ευρωζώνη", υπογραμμίζει στην απάντησή της σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Σηφουνάκη η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού κα Νέλι Κρόες. Επιπλέον, η Ολλανδή Επίτροπος επιβεβαιώνει ότι η διαφορά μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και επιτοκίων δανεισμού στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην ευρωζώνη.

    Οι υψηλές προμήθειες που παρατηρούνται στην Ελλάδα στη χρήση των διάφορων μέσων πληρωμής (π.χ. μεταφορά πίστωσης, αυτόματη χρέωση τραπεζικού λογαριασμού, τραπεζική κάρτα, επιταγή και "ηλεκτρονικό χρήμα") οφείλονται, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μεγάλο βαθμό στο χαμηλό όγκο των συναλλαγών δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2004, οι πελάτες στην Ελλάδα διεξάγουν μόνο 11 τέτοιες συναλλαγές το χρόνο σε σύγκριση με το μέσο όρο της ευρωζώνης που είναι 148 και 141 για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο. Η κ. Kroes επισημαίνει ότι "η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο ποσοστό χρησιμοποίησης των μέσων πληρωμής πλην των μετρητών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση".

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μάχες εκτός έδρας για τους "αιώνιους"

    17/11/2006 1:20:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκτός έδρας δοκιμάζονται οι "αιώνιοι" αντίπαλοι στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο η Σούπερ Λίγκα. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και θέλει τη νίκη, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά και να μεταβεί με ανεβασμένη ψυχολογία στην Ισπανία για τον αγώνα της Τετάρτης με τη Βαλένθια στο "Μεστάγια". Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί την Κυριακή με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, εκεί όπου πέρυσι ηττήθηκε 1-0 με το γκολ του Κορακάκη στις καθυστερήσεις. Στο μεταξύ, η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο στο ΟΑΚΑ την Κέρκυρα, στην αναμέτρηση που ανοίγει την "αυλαία" της 11ης αγωνιστικής, και θέλει τη νίκη, αλλά και "στραβοπατήματα" των "αιωνίων", προκειμένου να "σκαρφαλώσει" στην κορυφή.

    Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας έχει ως εξής:

    ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

    ΑΕΚ-Κέρκυρα 15:00 Αρης-Ολυμπιακός 19:00 NET

    ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

    Απόλλων Καλαμαριάς-Εργοτέλης 15:00 ΟΦΗ-Αιγάλεω 15:00 Λάρισα-Ηρακλής 16:45 Πανιώνιος-Ξάνθη 17:00 Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 19:00 ΠΑΟΚ-Ιωνικός 19:00

    [17] Βόλεϊ

    Ήττα για την εθνική 3-1 σετ από την Γαλλία

    17/11/2006 12:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2006 3:59:29 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών, καθώς έχασε από την Γαλλία με 3-1 σετ σε παιχνίδι για τον δεύτερο όμιλο. Τα σετ: 22-25, 22-25, 25-22, 17-25. Το πρώτο σετ χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια των δύο ομάδων να πιέσουν στο σερβίς. Αμφότερες είχαν τα δικά τους διαστήματα υπεροχής, με τους διαιτητές να υποπίπτουν, πάντως, σε σοβαρό σφάλμα εις βάρος της εθνικής, όταν στο 18-16 έδωσαν λάθος άουτ και επέτρεψαν στους Γάλλους να ξεφύγουν με τρεις πόντους. Το σκορ έγινε 23-19, η Ελλάδα μείωσε σε 23-21 με σερβίς του Μπάεφ, αλλά οι Γάλλοι πήραν το σετ με 25-22. Στο δεύτερο σετ, παρά την απώλεια του Θόδωρου Μπάεφ, ο οποίος αποχώρησε σχεδόν από την αρχή με τράβηγμα στο γαστροκνήμιο, η εθνική πίεσε από το σερβίς. Με άσο του Ρουμελιώτη και μπλοκ του Χριστοφιδέλη στον Γκρανβορκά προηγήθηκε 14-11, όμως κάποιες λάθος επιθετικές επιλογές έφεραν την ισοφάριση. Με επίθεση και άσο ο Ρουμελιώτης έκανε το 21-19, όμως ούτε και τότε οι διεθνείς μπόρεσαν να «πιουν νερό». Ένας αδικαιολόγητος εκνευρισμός έφερε συνεχή λάθη και επέτρεψε στους «τρικολόρ» να φτάσουν στο 2-0, με πλασέ του Κίφερ και επίθεση του Γκρανβορκά. Με φοβερή πίεση από τη θέση του σερβίς, ο Νίκος Ρουμελιώτης διέλυσε την υποδοχή των Γάλλων στην αρχή του 3ου σετ. Η εθνική προηγήθηκε 6-1 και πήγε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με τη διαφορά στο +5 (8-3). Τα σερβίς του Βαντελό δημιούργησαν πρόσκαιρο πρόβλημα (19-18), όμως η κατάκτηση του σετ ήταν μονόδρομος για τους παίκτες του Κώστα Χαριτωνίδη κι έτσι το 25-22 επισφράγισε την πολύ καλή απόδοσή τους στο συγκεκριμένο διάστημα. Δύο λάθη σε επιθέσεις πρώτου χρόνου (άουτ), η αδυναμία του μπλοκ και η πτώση της υποδοχής έβαλαν τη Γαλλία στη θέση του οδηγού από νωρίς (6-1, 8-3, 12-7) στο τέταρτο σετ. Η διαφορά πήρε διαστάσεις (16-9, 20-13) και η ήττα από τη φιναλίστ του εφετινού World League, ήρθε φυσιολογικά. Η Ελλάδα ηττήθηκε από μια ανώτερη στο συγκεκριμένο παιχνίδι ομάδα, καθώς ήταν κακή στο μπλοκ και στην υποδοχή, ενώ δεν μπόρεσε να περιορίσει τον Γκρανβορκά. Το άσχημο επίσης είναι ότι, αν προκριθεί στην επόμενη φάση, θα μεταφέρει αυτή την ήττα. ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Χαριτωνίδης): Χριστοφιδέλης 11, Κουρνέτας, Ρουμελιώτης 22, Σμαραγδής 5, Πανταλέων 9, Μπάεφ 3, Στεφάνου (λίμπερο), Λάππας 14, Ανδρεάδης 3, Κράβαρικ 1, Προύσαλης, Κυριακίδης 1. ΓΑΛΛΙΑ (Φιλίπ Μπλέιν): Βαντελό 11, Αντιγκά 7, Γκρανβορκά 28, Πουγιόλ 2, Σαμίκα 12, Κίφερ 11, Εξιγκά (λίμπερο), Κάπφερ, Κιλαμά 4.

    Στα λάθη αλλά και στην απώλεια του Μπάεφ στάθηκε ο Χαριτωνίδης

    "Συγχαρητήρια στη Γαλλία. Εμείς είχαμε την ατυχία να χάσουμε από το 2ο σετ τον Μπάεφ και αυτό μας χάλασε τα σχέδια. Γενικά, δεν πήγαμε καλά στην υποδοχή και το μπλοκ. Το σημαντικό είναι ότι στο 2ο σετ κάναμε λάθη που μας κόστισαν την απώλειά του. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η Γαλλία νίκησε δίκαια. Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι με τη Βραζιλία, εμείς ήρθαμε εδώ να παίξουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Δεν χαρίζεις ούτε τη νίκη, ούτε την ήττα. Καλά θα πάει όποιος το αντέξει αυτό. Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες, αλλά θα παλέψουμε με την ίδια ζωντάνια για να τις κερδίσουμε" είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Χαριτωνίδης, ενώ ο Βασίλης Κουρνέτας δήλωσε: "Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς. Η Γαλλία είναι μια ομάδα συγκεντρωμένη στην τακτική και καλή στο μπλοκ και την άμυνα, ενώ είχε και πολύ καλές λύσεις στην επίθεση. Εμείς περιμέναμε τα πάντα από την επίθεση, αλλά με αυτό τον τρόπο δεν μπορείς να νικήσεις μια ομάδα σαν τη Γαλλία". Από την πλευρά του ο τεχνικός της Γαλλίας Φιλίπ Μπλέϊν είπε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος, εκτός από τη νίκη, και για την ποιότητα του παιχνιδιού μας. Είχαμε μόνο δύο εβδομάδες για να προετοιμαστούμε, λόγω και της αλλαγής θέσης στον Γκρανβορκά, που είναι ένας από τους καλύτερους σέρβερ στον κόσμο".

    Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής

    Α΄ ΦΑΣΗ Α΄ όμιλος (Σαϊτάμα): Πολωνία-Κίνα 3-0 (25-21, 25-20, 25-21) Πουέρτο Ρίκο-Αργεντινή 3-2 (19-25, 34-32, 28-26, 21-25, 15-13) Αίγυπτος-Ιαπωνία 2-3 (13-25, 21-25, 26-24, 26-24, 12-15) Βαθμολογία: 1.Πολωνία 2 (3-0) 2.Ιαπωνία 2 (3-2) 3.Πουέρτο Ρίκο 2 (3-2) 4.Αργεντινή 1 (2-3) 5.Αίγυπτος 1 (2-3) 6.Κίνα 1 (0-3)

    Αύριο: 06:00 Αργεντινή-Πολωνία 08:00 Αίγυπτος-Πουέρτο Ρίκο 11:00 Ιαπωνία-Κίνα

    B΄ όμιλος (Φουκουόκα) Κούβα-Βραζιλία 1-3 (25-21, 19-25, 15-25, 22-25) ΕΛΛΑΔΑ-Γαλλία 1-3 (22-25, 22-25, 25-22, 17-25) Γερμανία-Αυστραλία 3-1 (20-25, 25-22, 25-21, 30-28) Βαθμολογία: 1. Βραζιλία 2 (3-1) 2. Γαλλία 2 (3-1) 3. Γερμανία 2 (3-1) 4. ΕΛΛΑΔΑ 1 (1-3) 5. Κούβα 1 (1-3) 6. Αυστραλία 1 (1-3) Αύριο: 07:00 Βραζιλία-ΕΛΛΑΔΑ 09:00 Αυστραλία-Γαλλία 11:00 Γερμανία-Κούβα

    Γ΄ όμιλος (Ναγκάνο) ΗΠΑ-Βενεζουέλα 1-3 (18-25, 25-20, 21-25, 18-25) Τσεχία-Ιράν 3-0 (25-23, 25-19, 25-22) Ιταλία-Βουλγαρία 2-3 (25-20, 24-26, 16-25, 25-16, 8-15) Βαθμολογία: 1.Τσεχία 2 (3-0) 2.Βενεζουέλα 2 (3-1) 3.Βουλγαρία 2 (3-2) 4.Ιταλία 1 (2-3) 5.ΗΠΑ 1 (1-3) 6.Ιράν 1 (0-3)

    Αύριο: 07:00 Ιράν-Βενεζουέλα 09:00 Τσεχία-Ιταλία 11:00 Βουλγαρία-ΗΠΑ

    Δ΄ όμιλος (Σεντάι) Καναδάς-Καζακστάν 3-0 (25-21, 26-24, 25-21) Ρωσία-Σερβία 0-3 (22-25, 18-25, 23-25) Τυνησία-Κορέα 3-2 (25-22, 24-26, 17-25, 28-26, 15-13) Βαθμολογία: 1.Σερβία 2 (3-0) 2.Καναδάς 2 (3-0) 3.Τυνησία 2 (3-2) 4.Κορέα 1 (2-3) 5.Καζακστάν 1 (0-3) 6.Ρωσία 1 (0-3)

    Αύριο: 07:00 Ρωσία-Τυνησία 09:00 Σερβία/Μαυροβούνιο-Καζακστάν 11:00 Κορέα-Καναδάς

    [18] Πολιτισμός

    Στη γκαλερί Ζουμπουλάκη

    Μόραλη: Χρωματικές μελωδίες

    16/11/2006 9:10:00 μμ

    Ερωτικά, γοργόνες, καλοκαίρια, μορφές, θάλασσα, είναι ορισμένα από τα θέματα των έργων της τελευταίας τετραετίας, του Γιάννη Μόραλη, που εκτίθενται στην γκαλερί Ζουμπουλάκη. Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσα. Το πρωθυπουργικό ζεύγος ξενάγησε ο αειθαλής Γιάννης Μόραλης. "Το έργο που έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε προστίθεται στα τεκμήρια της πολύ μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας του Γιάννη Μόραλη" δήλωσε ο Πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι "δεν πρόκειται μόνο για έναν ξεχωριστό εικαστικό Έλληνα δημιουργό, αλλά αναμφισβήτητα και από τους πιο κορυφαίους και σπουδαίους ανθρώπους του πολιτισμού μας".

    Τα έργα έχουν γίνει στην Αίγινα, όπου ο ζωγράφος περνάει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου. Παρ όλο που ο ίδιος δεν μιλάει ποτέ για τη δουλειά του, αυτή η ενότητα προδίδει προσωπικά βιώματα, συναισθήματα και αναμνήσεις.

    Η έκθεση συνοδεύεται από κατάλογο με τα έργα, σε έκδοση της Γκαλερί Ζουμπουλάκη

    Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20 Διάρκεια έκθεσης: 16 Νοεμβρίου - 16 Δεκεμβρίου Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 11.0014.00 & 18.0021.00 Σάββατο 11.0014.00 Κυριακή - Δευτέρα κλειστά

    [19] Υγεία

    Διαπιστώσεις στο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας

    Καρδιακά προβλήματα στους αθλητές

    17/11/2006 2:53:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Οι αιφνίδιοι θάνατοι τρεις φορες πιο συχνοί στους νεαρούς αθλητές απ΄ ό,τι στους μη αθλούμενους συνομίληκούς τους Οι αιφνίδιοι καρδιακοί θάνατοι στους νεαρούς αθλητές είναι τρεις φορές πιο συχνοί απ ό,τι στους μη αθλούμενους συνομήλικούς τους, ενώ καρδιακές αρρυθμίες εμφανίζονται στο 30% των αθλητών. Αυτά επισήμανε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του ΑΠΘ καθηγητής Αστέριος Δεληγιάννης στη διάρκεια του 5ου Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου Καρδιολογίας που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Δεληγιάννης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε ότι η άθληση προκαλεί ισχυρό στρες και ότι γι αυτό οι αιφνίδιοι θάνατοι είναι πιο συχνοί στους αθλητές. «Η άθληση κάνει καλό στην καρδιά, αλλά αν δεν ληφθούν μέτρα προστασίας μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες. Ο περιορισμός του κινδύνου είναι αποτέλεσμα του σωστού προληπτικού-προαγωνιστικού ελέγχου των αθλητών και αυτός σύμφωνα με πρόσφατη οδηγία της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας περιλαμβάνει προσεκτική λήψη του ιατρικού ιστορικού των αθλητών, κλινική εξέταση και ηλεκτροκαρδιογράφημα», τόνισε ο κ. Δεληγιάννης. Αναφερόμενες στις αρρυθμίες που εμφανίζονται στους αθλητές εξήγησε ότι συνήθως είναι καλοήθεις και οφείλονται στις προσαρμογές της καρδιάς στις συνθήκες άθλησης, σε ηλεκτρολυτικές διαταραχές (απώλεια καλίου, νατρίου κλπ) και στη χρήση απαγορευμένων ουσιών ή φαρμάκων. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι αρρυθμίες είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στους αθλητές και ότι οι πιο συχνές είναι οι κοιλιακές συστολές και οι διαταραχές αγωγιμότητας της καρδιάς, δηλαδή το πρόβλημα στη μετάδοση ερεθίσματος.

    [20] Τεχνολογία

    Μικροσκοπικό ρομπότ θα εξοντώνει τον εχθρό

    Οπλα του μέλλοντος από το Ισραήλ

    17/11/2006 3:16:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Το Ισραήλ με τη χρήση της νανοτεχνολογίας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ρομπότ όχι μεγαλύτερο από μια σφήγκα που θα έχει όμως τη δυνατότητα να καταδιώκει, να φωτογραφίζει και να εξοντώνει το στόχο του, γράφει σήμερα ισραηλινή εφημερίδα. Το ιπτάμενο ρομπότ που ονομάζεται "βιονική σφήγκα" θα μπορεί να προσανατολίζεται και να περνά μέσα από στενούς δρόμους για να εντοπίζει μη ανιχνεύσιμους εχθρούς όπως είναι οι εκτοξευτήρες ρουκετών, σημειώνει η εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ. Είναι ένα από τα πολλά όπλα που έχουν δημιουργήσει οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση των εχθρών, σημειώνει η εφημερίδα. Άλλα σύγχρονα όπλα είναι τα "σούπερ γάντια" που παρέχουν τη δυνατότητα στο χρήστη τους να αναπτύξει δυνάμεις "βιονικού ανθρώπου" καθώς και μίνι αισθητήρες που θα ανιχνεύουν τους καμικάζι. Η έρευνα έχει εντάξει τη νανοτεχνολογία στο υπουργείο Ασφαλείας του Ισραήλ και εφευρίσκει λύσεις σε προβλήματα που ο στρατός δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει, δηλώνει στην εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σιμόν Πέρες. " Ο πόλεμος στο Λίβανο απέδειξε ότι χρειαζόμαστε μικρότερο οπλοστάσιο. Είναι πέρα από κάθε λογική να στέλνεις ένα αεροπλάνο αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον ενός τρομοκράτη καμικάζι. Έτσι δημιουργήσαμε όπλα του μέλλοντος", πρόσθεσε ο Πέρες. Τα πρωτότυπα των νέων όπλων αναμένεται να είναι έτοιμα σε τρία χρόνια.

    [21] Τεχνολογία

    Λόγω δυσλειτουργίας τους

    Ανακαλούνται κινητά της Vodafone

    17/11/2006 2:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στην ανάκληση των κινεζικής κατασκευής κινητών τηλεφώνων με την επωνυμία "Vodafone V710" προχωρεί η εταιρεία Vodafone. Συγκεκριμένα η εταιρεία απέστειλε στις 10 Νοεμβρίου σημείωμα προς τα καταστήματά της στο οποίο επισημαίνεται ότι έχει παρατηρηθεί δυσλειτουργία στη συσκευή και για το λόγο αυτό ζητά την επιστροφή όλων των αποθεμάτων, καθώς και οποιοδήποτε σχετικό διαφημιστικό υλικό. Τα τηλέφωνα κατασκευάζονται από την κινεζική εταιρεία Huawei για λογαριασμό της Vodafone και διανέμονται όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά από τα καταστήματα της Vodafone. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορτιστές εμφανίζουν ενδείξεις υπερφόρτισης με κίνδυνο έκρηξης. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των συσκευών που έχουν διατεθεί στην Ελλάδα είναι μικρός.

    [22] Ζωής ...σΤάσεις

    Στη Βομβάη

    Συνελήφθησαν σωματοφύλακες της Τζολί

    17/11/2006 2:58:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Συνελήφθησαν σήμερα στη Βομβάη , τρεις σωματοφύλακες της διάσημης ηθοποιού και συντρόφου του Μπράντ Πητ, Αντζελίνα Τζολί, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορίου Ρόιτερ. Οπως έγινε γνωστό, οι σωματοφύλακες της κατηγορούνται ότι τραβούσαν, απωθούσαν και έσπρωχναν γονείς και μέλη τηλεοπτικού συνεργείου έξω από το γυμνάσιο και το λύκειο Μπαντρουντίν Τιεμπτζί στη νότια Βομβάη, όπου γυρίζονταν σκηνές της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί η ηθοποιός. Η Ατζελίνα βρίσκεται στην Ινδία μαζί με τον σύντροφό της για τα γυρίσματα της νέας ταινίας της με τίτλο "Mighty Heart". Η ταινία αναφέρεται στην δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ στο Πακιστάν το 2002.

    [23] Ζωής ...σΤάσεις

    Διάσημοι αστέρες στον "γάμο της χρονιάς"

    17/11/2006 2:07:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο γάμος του διάσημου ζευγαριού Τομ Κρούζ Κέιτι Χολμς ,πρόκειται να τελεστεί το Σαββατοκύριακο στη Ρώμη και ήδη έχουν καταφθάσει στην ιταλική πρωτεύουσα αρκετά αστέρια του Χόλιγουντ, όπως Τζένιφερ Λόπεζ, Τζιμ Κάρεϊ και Μπρουκ Σιλντς. Μυστική παραμένει μέχρι στιγμής η τοποθεσία στην οποία θα τελεστεί το μυστήριο, ενώ πλήθος παπαράτσι συνέρευσαν στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι πρόκειται να παντρευτεί αύριο σε μεσαιωνικό κάστρο μικρής πόλης, 30 χιλιόμετρα βόρεια της ιταλικής πρωτεύουσας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα της Χόλμς έχει αντιρρήσεις για τον γάμο της κόρης της με το διάσημο αστέρα καθώς ο τελευταίος είναι οπαδός της Σαϊεντολογίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 17 November 2006 - 17:51:36 UTC