Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-11-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανικός σε σχολείο στη Κίνα
  • [02] Επίθεση αυτοκτονίας στη Χίλα
  • [03] Δεύτερο κύμα μεταρρυθίσεων

    [01] Κόσμος

    Έξι μαθητές νεκροί και 39 τραυματίες

    Πανικός σε σχολείο στη Κίνα

    19/11/2006 10:42:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έξι μαθητές έχασαν τις ζωές τους και άλλοι 39 τραυματίσθηκαν όταν ποδοπατήθηκαν σε σχολείο στην ανατολική Κίνα όταν, ενώ δεκάδες παιδιά κατέβαιναν μια σκάλα, ξαφνικά πανικοβλήθηκαν, μετέδωσε σήμερα Κυριακή το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε πανικό στους μαθητές, που έβγαιναν από τις τάξεις μετά από το απογευματινό μάθημα χθες Σάββατο σε σχολείο της κομητείας Ντουτσάνγκ της επαρχίας Τζιανγκσί. Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι αρχές διεξάγουν έρευνα για το πολύνεκρο δυστύχημα.

    [02] Ιράκ

    Με 17 νεκρούς και 49 τραυματίες

    Επίθεση αυτοκτονίας στη Χίλα

    19/11/2006 11:02:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 49 τραυματίστηκαν, όταν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε μια ομάδα συγκεντρωμένων εργαζομένων που αναζητούσαν δουλειά στην στην σιιτική πόλη Χίλα, νότια της Βαγδάτης, το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές. Εντείνεται η βία στο Ιράκ ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες που έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η Δανία παραμένει ανοικτή στο ενδεχόμενο να μετακινήσει τους 470 στρατιώτες της στο Ιράκ από το νότιο Ιράκ στην Βαγδάτη, εάν το ζητήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. "Οι Αμερικανοί βρίσκονται στην Βαγδάτη, και εργαζόμαστε μαζί με τους Άγγλους", δήλωσε ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Περ Στιγκ Μόλερ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι DR2. "Θα συντονιστούμε με τους Άγγλους εάν υπάρξει τέτοιο αίτημα (από τους Αμερικανούς), δεν μπορούμε να πάρουμε μια θέση τώρα", είπε ο Μόλερ. Ο Μόλερ πρόσθεσε ότι αναμένει πως τα σχέδια των ΗΠΑ για την ανάπτυξη των ξένων δυνάμεων στο Ιράκ θα γίνουν σαφέστερα όταν η Επιτροπή Μπέικερ, που ετοιμάζει σχετική έκθεση, θα την δώσει στην δημοσιότητα. Στο Ιράκ έχουν χάσει τις ζωές τους 5 Δανοί στρατιώτες από την έναρξη του υπό αμερικανική ηγεσία πολέμου το 2003.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο Βρετανός υπ. Οικονομίας στο Ιράκ

    [03] Οικονομία

    Προαναγγέλει ο Υπουργός Οικονομίας

    Δεύτερο κύμα μεταρρυθίσεων

    19/11/2006 11:15:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και τη δημόσια διοίκηση, προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομίας. Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρεται μεταξύ άλλων, στη δημιουργία ενός ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο, που θα γίνει την επόμενη 4ετία, τονίζοντας ότι πρέπει να εξαλειφθούν πολλές από τις ακρότητες που υπάρχουν σήμερα, με αναμόρφωση του βασικού μισθού και ενοποίηση των επιδομάτων. Ειδικότερα επισημαίνει ότι μετά τις διαπραγματεύσεις με την ΑΔΕΔΥ, θα υπάρξει μία εξίσωση "προς τα πάνω", χωρίς πάντως η αναμόρφωση να τινάζει στον αέρα τις δαπάνες. Ακόμα, επαναλαμβάνει πως τα δικαστήρια δεν μπορούν να ανατρέπουν τη δημοσιονομική ισορροπία με τις αποφάσεις τους, ενώ χαρακτηρίζει σημαντικό να μην εμπλακεί η χώρα σε μία μεγάλη προεκλογική περίοδο. Σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, προαναγγέλλει αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για τη φοροδιαφυγή και εκτεταμένους ελέγχους μέσω του αναβαθμισμένου συστήματος ΤΑΞΙΣ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 November 2006 - 9:50:34 UTC