Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-01-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο το Κόσσοβο
  • [02] Ανατράπηκε νταλίκα στην Αττική Οδό
  • [03] Επίθεση με μολότοφ
  • [04] Σε προσωρινή αργία επτά δικαστικοί
  • [05] Τις πληρώνουν για να τις ...κλείσουν
  • [06] Πακιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας
  • [07] Επικράτηση των εθνικιστών στη Σερβία
  • [08] Μήνυσε την Qantas λόγω ...Μπους
  • [09] "Έφυγε" ο υπερασπιστής των φτωχών
  • [10] Δύο σεισμικές δονήσεις στην Ινδονησία
  • [11] Πρόοδος για τις ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες
  • [12] Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις
  • [13] Προς τα πάνω το πετρέλαιο
  • [14] Τρεις στη κορυφή στην Ισπανία
  • [15] "Τρένο" η Ιντερ

    [01] Πολιτική

    Στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

    Στο επίκεντρο το Κόσσοβο

    22/1/2007 10:59:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Το κρίσιμο θέμα του Κοσσυφοπεδίου και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα βρεθούν σε λίγη ώρα στο επίκεντρο της Συνόδου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε., στο οποίο θα συμμετάσχει η Υπουργός Εξωτερικών. Αύριο, η Ντόρα Μπακογιάννη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό της. Μιλώντας σε εκδήλωση της εκδοτικής Βορείου Ελλάδος, και αναφερόμενη στα εκκρεμή πολιτικά ζητήματα της περιοχής των Βαλκανίων, η Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε "σοβαρό αγκάθι" το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ και τόνισε ότι στόχος αποτελεί η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης που θα οδηγήσει στην εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών. Για την Τουρκία επανέλαβε ότι "αρχή μας είναι πλήρης εκπλήρωση, πλήρης ένταξη στην Ε.Ε., εφόσον όμως η γειτονική μας χώρα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της".

    [02] Κοινωνία

    Έκλεισαν και οι τρεις λωρίδες προς το αεροδρόμιο

    Ανατράπηκε νταλίκα στην Αττική Οδό

    22/1/2007 11:09:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Νταλίκα που μετέφερε αυτοκίνητα ανετράπη το πρωί στο 40ο χιλιόμετρο της Αττικης Οδού, στο ύψος της Κάντζας με αποτέλεσμα να κλείσουν και οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο σημείο έχουν φτάσει δυνάμεις της τροχαίας και της πυροσβεστικής για την μετακίνηση της νταλίκας και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

    [03] Κοινωνία

    Επίθεση με μολότοφ

    22/1/2007 10:57:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επίθεση κουκουλοφόρων, με βόμβες Μολότωφ, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη Θεσσαλονίκη. Στόχος τους το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Αγγελάκη, όπου προκλήθηκε πυρκαγιά. Ορμητήριο των δραστών, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου, στο χώρο του οποίου οχυρώθηκαν και πάλι, μετά την επίθεση. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    [04] Κοινωνία

    Με αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου

    Σε προσωρινή αργία επτά δικαστικοί

    22/1/2007 10:39:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε προσωρινή αργία τέθηκαν δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, με αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, κατόπιν υποβολής σχετικών ερωτημάτων του υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα καθώς σε βάρος τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για διάφορα αδικήματα, λόγω της εμπλοκής τους σε παραδικαστικά κυκλώματα. Ειδικότερα, τέθηκαν σε αργία ο αντεισαγγελέας Εφετών Ν. Τσουλάκης και η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθανασία Χριστοπούλου. Επίσης, τέθηκε σε αργία ο εφέτης Ν. Τσαμούρης, ενώ η σύζυγός του, εφέτης Μαρία Καραγιάννη μετατέθηκε στο Ναύπλιο. Ακόμα, τέθηκαν σε αργία ο εφέτης Γ. Μιχολιάς, ο εφέτης και τέως προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών Ν. Βαζαίος, ο πρωτοδίκης και πρώην προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών Γ. Διονυσάτος και η πρωτοδίκης Αντιγόνη Κάστιζα. Σε βάρος των δικαστών και εισαγγελέων που τέθηκαν σε προσωρινή αργία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για διάφορα αδικήματα, όπως είναι κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος, αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης και άλλα. Ορισμένοι απ αυτούς τέθηκαν σε προσωρινή αργία για δεύτερη φορά, καθώς σε βάρος τους ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις για άλλα αδικήματα. Παράλληλα, με άλλες αποφάσεις του ΑΔΣ, τοποθετήθηκε επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού ο αντεισαγγελέας Εφετών Π. Μπρακουμάτσος και βοηθός του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Πρασσάς.

    [05] Κόσμος

    "Νέοι" μέθοδοι για το κλείσιμο των πορνείων

    Τις πληρώνουν για να τις ...κλείσουν

    22/1/2007 10:52:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο τρόπος με τον οποίοι κάποιοι δήμοι του Σίδνεϊ προσπαθούν να κλείσουν τα παράνομα πορνεία που λειτουργούν στην επικράτεια τους. Οι δήμοι προσλαμβάνουν ιδιωτικούς ντετέκτιβ οι οποίοι πληρώνουν τις ιερόδουλες για να κάνουν έρωτα μαζί τους, ούτως ώστε να μαζέψουν στοιχεία για να τους ασκήσουν δίωξη. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό οι δήμοι, ουσιαστικά με χρήματα των φορολογουμένων, ενισχύουν την παράνομη πορνεία. Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Μόρις Ιέμα, συμφώνησε πως το μέτρο αυτό "δεν είναι και το καλύτερο" και υποσχέθηκε αλλαγή της νομοθεσίας για την πάταξη της παράνομης πορνείας.

    [06] Κόσμος

    Με τρεις νεκρούς

    Πακιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας

    22/1/2007 10:02:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τρεις Πακιστανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον στρατιωτικής φάλαγγας στην περιοχή του βορείου Ουαζιριστάν, όπου είναι ισχυρή η παρουσία των ανταρτών Ταλιμπάν, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές στο Ισλαμαμπάντ. "Ενα λευκό αυτοκίνητο έπληξε την φάλαγγα και φαίνεται ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας", δήλωσε στο Reuters ο στρατηγός Σάουκατ Σουλτάν. Οι επθέσεις αυτοκτονίας εναντίον μονάδων του πακιστανικού στρατού είναι σπάνιες, ακόμη και στην περιοχή του Ουαζιριστάν όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται εναντίον ανταρτών Ταλιμπάν και μελών της Αλ Κάιντα από το 2003.

    [07] Κόσμος

    Δεν μπορούν να σχηματίσουν Κυβέρνηση

    Επικράτηση των εθνικιστών στη Σερβία

    22/1/2007 8:51:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Οι εθνικιστές επικράτησαν στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Σερβία δε θα μπορέσουν ωστόσο να σχηματίσουν κυβέρνηση. Σύμφωνα με στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Κέντρο για τις Ελεύθερες Εκλογές και την Δημοκρατία (CESID), που είχε παρατηρητές σε όλα τα εκλογικά τμήματα, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων το εθνικιστικό Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (SRS) έλαβε ποσοστό 28,7% κατακτώντας 81 έδρες από τις 250 που αποτελείται η σερβική βουλή. Δεύτερο έρχεται το Δημοκρατικό Κόμμα (DS) του Τάντιτς με 22.9% (62 έδρες). Τρίτος ήρθε ο κεντροδεξιός συνασπισμός Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας - Νέα Σερβία ( DSS- NS) που ηγείται ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα με ποσοστό 16,7% (47 έδρες). Τέταρτο αναδείχθηκε το κόμμα G-17 του πρώην υπουργού Οικονομικών Μλάτζαν Ντίνκιτς με 6,8% (19 έδρες). Ακολουθούν το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) του Τσέντομιρ Γιοβάνοβιτς με 5,3% ( 15 έδρες) και το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας ( SPS) με 5,9% (16 έδρες). Τα κόμματα που εκπροσωπούν τις μειονότητες, για τα οποία δεν ίσχυε το όριο του 5% για την είσοδό τους στην βουλή, κατέκτησαν συνολικά 10 έδρες. Τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, χθες τα μεσάνυχτα, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, με καταμετρημένο το 62% των ψήφων, δεν παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση από αυτά του CESID. Στις δηλώσεις που έκαναν οι αρχηγοί των κομμάτων αργά χθες βράδυ διαφαίνεται η πρόθεση για σχηματισμό Κυβέρνησης συνασπισμού χωρίς τη συμμετοχή των εθνικιστών.

    Δηλώσεις των αρχηγών

    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ριζοσπαστικού κόμματος Τόμισλαβ Νίκολιτς, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση των ανεπίσημων αποτελεσμάτων, παραδέχθηκε ότι δεν θα μπορέσουν να σχηματίσουν Κυβέρνηση διότι όπως είπε "στα άλλα κόμματα δεν υπάρχει συνέταιρος για συνεργασία".

    Ο Πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους φάνηκε ανοιχτός στην συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων για τον σχηματισμό Κυβέρνησης συνασπισμού. Ο Τάντιτς επισήμανε ότι την βάση της συνεργασίας αυτής θα πρέπει να αποτελέσουν οι κοινοί στόχοι για την οικονομική αναδιάρθρωση, την ευρωπαϊκή πορεία, την ολοκλήρωση της συνεργασίας με το δικαστήριο της Χάγης και να τεθούν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση τους.

    Ο Μπόρις Τάντιτς ανέφερε επίσης ότι στις διαπραγματεύσεις γα τον σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης θα επιμείνει στο αίτημα να διοριστεί πρωθυπουργός από το κόμμα του με δεδομένο ότι απέσπασε τις περισσότερες ψήφους σε σύγκριση με τα άλλα κόμματα που συνθέτουν το αποκαλούμενο δημοκρατικό πολιτικό μέτωπο.

    Ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι ο πολιτικός συνδυασμός που ηγείται είναι ανοιχτός στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό Κυβέρνησης συνασπισμού εξέφρασε ωστόσο την άποψη ότι η συνεργασία θα πρέπει να υλοποιηθεί με βάση τα προγράμματα και όχι τα αξιώματα.

    Την πρόθεση του κόμματος του να συμμετάσχει σε Κυβέρνηση συνασπισμού με τα κόμματα του Τάντιτς και του Κοστούνιτσα εξέφρασε και ο ηγέτης του G-17 Μλάτζαν Ντίνκιτς.

    Το Σύνταγμα της Σερβίας ορίζει ότι μετά την ανακοίνωση των επίσημων τελικών αποτελεσμάτων θα πρέπει το αργότερο σ έναν μήνα να συσταθεί η Βουλή και αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων, παρέχει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε όποιο πρόσωπο εκτιμήσει ότι μπορεί να την αξιοποιήσει. Εάν σε διάστημα δύο μηνών, από την ημερομηνία σύστασης της Βουλής, δεν σχηματιστεί Κυβέρνηση ο Πρόεδρος διαλύει το σώμα και προκηρύσσει νέες εκλογές.

    Ικανοποιημένος ο Σέρβος Πρόεδρος

    Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα που εξασφάλισαν συνολικά τα φιλο-ευρωπαϊκά στις σερβικές εκλογές, ακόμη και αν το υπερεθνικιστικό Ριζοσπαστικό Κόμμα αναδείχθηκε πρώτο κόμμα εξέφρασε ο μεταρρυθμιστής Πρόεδρος της Σερβίας Μπορίς Τάντιτς. "Συνολικά τα φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα εξασφάλισαν την πλειοψηφία πρόκειται για ένα ισχυρό μήνυμα που στέλνει η Σερβία προς την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο", είπε ο Μπόρις Τάντιτς. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το Ριζοσπαστικό Κόμμα εξασφαλίζει το 28,5% των ψήφων, το Δημοκρατικό Κόμμα το 22,9% και το Δημοκρατικό Κόμμα της Σερβίας του Βόισλαβ Κοστούνιτσα το 17%.

    "Είμαι βέβαιος ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έλαβε ηγετική θέση στο πλαίσιο του δημοκρατικού μπλοκ και ότι θα αρχίσει διαβουλεύσεις (για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού) ζητώντας τη θέση του πρωθυπουργού. Είμαστε έτοιμοι για έναν συνασπισμό με το ΔΚΣ. Είμαστε το κόμμα που απλώνει το χέρι", είπε.

    Από την πλευρά του ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα εξέφρασε την ικανοποίησή για το ποσοστό του κόμματός του. "Είμαστε ανοικτοί και περιμένουμε από όλα τα κόμματα να επιδείξουν υπευθυνότητα...όσο για την κυβέρνηση, εναπόκειται στον πρόεδρο να βρει τον άνθρωπο που εκπροσωπεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία", πρόσθεσε.

    [08] Κόσμος

    Δεν του επιτρέπουν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο

    Μήνυσε την Qantas λόγω ...Μπους

    22/1/2007 8:51:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Αγωγή κατά της αεροπορικής εταιρείας Qantas, η οποία του απαγόρευσε να επιβιβασθεί σε αεροσκάφος της επειδή φορούσε ένα φανελάκι με μία επιγραφή που χαρακτήριζε τρομοκράτη τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους κατέθεσε ένας Αυστραλός επιβάτης. Ο 55χρονος Άλεν Τζάσον δεν μπόρεσε να επιβιβασθεί στην πτήση από τη Μελβούρνη προς το Λονδίνο, στη νοτιοανατολική Αυστραλία, διότι αρνήθηκε να βγάλει το φανελάκι που έφερε τη φωτογραφία του Μπους κι από κάτω την επιγραφή "υπ αριθμόν ένα τρομοκράτης". Ο Τζάσον κατηγορεί την εταιρεία για προσβολή της ελευθερίας της έκφρασής τους: "για να πούμε την αλήθεια, η Qantas μου δήλωσε πως θα μπορούσα να πετάξω με άλλη πτήση εάν δεν φορούσα το φανελάκι. Όμως εγώ δεν είμαι έτοιμος να το βγάλω", τόνισε ο ίδιος. Εκπρόσωπος της Qantas δήλωσε πως δεν θα γίνεται ανεκτό οποιοδήποτε σχόλιο, είτε είναι προφορικό, είτε γραμμένο σε φανελάκι, που θα προσβάλλει τους επιβάτες της εταιρείας, ή θα απειλεί την ασφάλεια του αεροσκάφους.

    [09] Κόσμος

    Σε ηλικία 94 ετών

    "Έφυγε" ο υπερασπιστής των φτωχών

    22/1/2007 8:29:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/1/2007 9:51:47 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο νοσοκομείο Βαλ ντε Γκρας του Παρισιού, σε ηλικία 94 ετών, ο Αββάς Πιέρ, υπερασπιστής των φτωχών, ιδρυτής της οργάνωσης Emmaus και μια από τις πλέον δημοφιλείς προσωπικότητες στη Γαλλία. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Μάρτιν Χιρς, "ο αββάς Πιέρ άφησε την τελευταία του πνοή στις 5:25 το πρωί στο Βαλ ντε Γκρας. Κοντά του βρίσκονταν οι συγγενείς του. Η λοίμωξη των πνευμόνων για την οποία νοσηλευόταν τελικά τον νίκησε". Ο Αββάς Πιέρ το πραγματικό του όνομα ήταν Ανρί Γκρουέ, ίδρυσε την πρώτη κοινότητα Emmaus το 1949.

    [10] Κόσμος

    Δύο σεισμικές δονήσεις στην Ινδονησία

    22/1/2007 8:16:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν την Δευτέρα στην ανατολική Παπούα της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν μετεωρολόγοι και αξιωματούχοι της υπηρεσίας Γεωφυσικής. Ο πρώτος σεισμός είχε μέγεθος 5,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και ο δεύτερος 6 βαθμούς. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από τον ισχυρότερο σεισμό θα μπορούσε να έχει προκληθεί τσουνάμι. "Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τσουνάμι ή για ζημιές από τους σεισμούς", δήλωσε ο γεωλόγος Μπούντι Ουαλούγιο.

    [11] Μ. Ανατολή

    Συναντήθηκαν στη Δαμασκό Αμπάς - Μεσάαλ

    Πρόοδος για τις ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες

    22/1/2007 9:41:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ολοκληρώθηκαν στη Δαμασκό οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και του εξόριστου ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ οι οποίες τους επέτρεψαν να επιτύχουν πρόοδο ως προς ορισμένα σημεία των διαφωνιών τους, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε συμφωνία για τον σχηματισμό Κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Ο διάλογος πρόκειται να συνεχισθεί στο "προσεχές μέλλον", δήλωσε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ηγέτη της Χαμάς μετά το τέλος της συνάντησής τους. "Επιμένω στο γεγονός ότι ο δρόμος του διαλόγου είναι ο μόνος ενδεδειγμένος για τη διευθέτηση των πολιτικών διαφορών", δήλωσε ο Χάλεντ Μεσάαλ προσθέτοντας ότι είναι εσφαλμένο να γίνεται λόγος για "διαμάχη εξουσίας" στους κόλπους της Παλαιστινιακής Αρχής. Οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι αρνούνται οποιοδήποτε σχέδιο προτείνει την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους με προσωρινά σύνορα, ενδεχόμενο στο οποίο είχε αναφερθεί πρόσφατα η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος και ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, καθώς και ο Σάεμπ Έρεκατ, επικεφαλής των παλαιστινίων διαπραγματευτών και μέλος της αντιπροσωπείας του Αμπάς.

    [12] Οικονομία

    Επίσημα από σήμερα - Θα διαρκέσουν ένα μήνα

    Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις

    22/1/2007 11:22:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ένα μήνα θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινούν σήμερα επίσημα. Το Υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε ενημερωτικό έντυπο, ενώ καλεί τους καταναλωτές να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 1520 για παράπονα και απορίες. Το έντυπο παρέχει χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για τον τρόπο ελέγχου των αγορών, της ποιότητας των προϊόντων, για τη χρήση του δικαιώματος υπαναχώρησης ή επιστροφής του προϊόντος που αγοράστηκε σε περίοδο εκπτώσεων, αλλά και για την υποχρέωση αναγραφής διπλών τιμών Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκπτώσεις να αρχίζουν νωρίτερα, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί, αφού συνεκτιμηθεί η πορεία του θεσμού και στη φετινή κρίση.

    [13] Οικονομία

    Κινείται ανοδικά στις αγορές της Ασίας

    Προς τα πάνω το πετρέλαιο

    22/1/2007 10:28:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις αγορές της Ασίας καθώς αυξήθηκε η ζήτηση καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της πτώσης των θερμοκρασιών. Στην αγορά της Σιγκαπούρης, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου είχε αυξηθεί το πρωί κατά 39 σεντς στα 52,38 δολάρια το βαρέλι από τα 51,99 δολάρια που έκλεισε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη. Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου ήταν επίσης αυξημένη κατά 19 σεντς στα 53,63 δολάρια το βαρέλι. "Η αύξηση των τιμών οφείλεται στην πτώση των θερμοκρασιών στις Ηνωμένες Πολιτείες " εκτιμά ο Βίκτορ Σουμ αναλυτής της Purvin και Gertz στη Σιγκαπούρη. Προβλέπει πάντως ότι η άνοδος των τιμών θα έχει μικρή διάρκεια.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τρεις στη κορυφή στην Ισπανία

    21/1/2007 11:55:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τρεις συγκάτοικους απέκτησε η κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν καθώς Σεβίλη, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης ισοβαθμούν με 38 βαθμούς! Μεγάλη νίκη πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης στη Μαγιόρκα με 1-0 που ήρθε σαν βάλσαμο για να κλείσει τις ανοιχτές "πληγές" της μετά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα. Το νικητήριο γκολ της Ρεάλ πέτυχε με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ ο Ρέγιες. Η Μπαρτσελόνα νίκησε, όπως αναμενόταν άλλωστε, άνετα με 3-0 την Ταραγόνα στο Κάμπ Νου με γκολ των Σαβιόλα, Ζιουλί, Ινιέστα, ενώ η πρωτοπόρος Σεβίλη δεν μπόρεσε να περάσει το εμπόδιο της Βιγιαρεάλ και με την ισοπαλία 0-0 απέκτησε παρέα στην κορυφή. Μεγάλη νίκη σημείωσε και η Βαλένθια εκτός έδρας επί της Σοσιεδάδ με 1-0 που την φέρνει μόλις 2 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Ακολουθεί 5η η Ατλέτικο Μαδρίτης που νίκησε 1-0 την Οσασούνα σε ένα επεισοδειακό ματς στο οποίο η Οσασούνα τελείωσε τον αγώνα με 7 παίκτες!!! Αναλυτικά σε αγώνες για την 19η ημέρα της πριμέρα ντιβιζιόν, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ατλέτικο Μαδρ.-Οσασούνα 1-0 Βιγιαρεάλ-Σεβίλη 0-0 Χετάφε-Θέλτα 1-0 Μπέτις-Σανταντέρ 1-1 Σοσιεδάδ-Βαλένθια 0-1 Λεβάντε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0 Σαραγόσα-Ουέλβα 0-0 Λα Κορούνια-Εσπανιόλ 0-0 Μπαρτσελόνα-Ταραγόνα 3-0 Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες) Σεβίλη 38 Μπαρτσελόνα 38-18αγ. Ρεάλ Μαδρίτης 38 Βαλένθια 36 Ατλέτικο Μαδρίτης 35 Σαραγόσα 31 Ουέλβα 30 Χετάφε 29

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Τρένο" η Ιντερ

    21/1/2007 11:48:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ψάξτε για τον δεύτερο! Η Ιντερ αν και είμαστε πολύ μακριά από το τέλος του φετεινού Καμπιονάτο, ξέφυγε κατά 11 ολόκληρους βαθμούς από την δεύτερη Ρόμα και είναι απίθανο να χάσει τον τίτλο. Αυτή τη φορά "θύμα" της ήταν η Φιορεντίνα που την νίκησε εύκολα με 3-1. Η Ρόμα έκανε νέα γκέλα, αυτή τη φορά υποχρεώθηκε σε 1-1 με την Λιβόρνο και εξανεμίζονται οι ελπίδες της για την κορυφή. Η Μίλαν τρέχει και δεν φτάνει για να προλάβει την έξοδό της στο Champions League, αφού με το 0-0 που έφερε με τη Λάτσιο στη Ρώμη δεν μπόρεσε να πλησιάσει τις ομάδες που προπορεύονται. Σημαντική νίκη που την φέρνει 4η στη βαθμολογία πέτυχε η Εμπολι επί της Σαμπντόρια με 2-0. Αναλυτικά σε αγώνες για την 20η ημέρα του καμπιονάτο, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ασκολι-Αταλάντα 1-3 Ρετζίνα-Παλέρμο 0-0 Κατάνια-Κάλιαρι 0-1 Εμπολι-Σαμπντόρια 2-0 Ιντερ-Φιορεντίνα 3-1 Λιβόρνο-Ρόμα 1-1 Πάρμα-Τορίνο 1-0 Σιένα-Κιέβο 2-1 Ουντινέζε-Μεσίνα 1-0 Λάτσιο-Μίλαν 0-0 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες) Ιντερ 54 Ρόμα 43 Παλέρμο 39 Εμπολι 28-19αγ Αταλάντα 27 Λάτσιο 27 Κατάνια 26-19αγ Σαμπντόρια 24 Μίλαν 24


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 22 January 2007 - 9:51:27 UTC