Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-01-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναζητείται λύση
  • [02] Επιστρέφει στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός
  • [03] Προβάρει τα "κιτρινόμαυρα" ο Καφές
  • [04] Φουλάρει για το 10ο ο Ολυμπιακός
  • [05] Έχασε έδαφος η ΑΕΚ
  • [06] Έργο "Τζόλε"
  • [07] Λευκή ισοπαλία στη Κρήτη
  • [08] Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι
  • [09] Έχασαν και οι τρεις
  • [10] Βρήκε δίχτυα ο Χαριστέας
  • [11] Πέρασαν τα φαβορί
  • [12] "Πέτσινο" πέναλτι στη Μπάρτσα και πρωτιά
  • [13] Συνέχισαν με νίκες Βέρντερ και Σάλκε

    [01] Κοινωνία

    Για την κρίση στο χώρο της Παιδείας

    Αναζητείται λύση

    28/1/2007 7:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/1/2007 8:24:49 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της Παιδείας, καθώς βρίσκεται στον αέρα η εξεταστική, αφού περισσότερες από 300 σχολές της χώρας βρίσκονται υπό κατάληψη. Την ερχόμενη Τετάρτη οι φοιτητές προγραμματίζουν νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ενώ συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις των Πανεπιστημιακών καθηγητών με τριήμερη απεργία στις 31, 1 και 2 Φεβρουαρίου. Οι εξελίξεις στο χώρο των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα καθορίσουν και τη χρονική στιγμή που αναζητεί η κυβέρνηση για την κατάθεση του νόμου πλαισίου. Η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται τις προτάσεις που κατέθεσαν οι Πρυτάνεις, το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και οι φορείς που συμμετείχαν στον διάλογο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Τα πορίσματα του διαλόγου θα παρουσιαστούν στη σύνοδο Πρυτάνεων που συγκαλείται στην Αθήνα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο από την Υπουργό Παιδείας, η οποία όμως -όπως φαίνεται δεν προτίθεται να κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

    "Όχι" στις καταλήψεις λέει η κοινή γνώμη

    Την ίδια ώρα, τεταμένη είναι η κατάσταση μεταξύ φοιτητών που κάνουν κατάληψη και όσων θέλουν να γράψουν εξετάσεις έχει προβληματίσει την κοινή γνώμη, ενώ τα επεισόδια με κουκουλοφόρους δημιουργούν ένταση και προβληματίζουν την κοινή γνώμη.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για την Καθημερινή της Κυριακής, οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία απορρίπτουν την πρακτική των καταστροφών ως μορφή διαμαρτυρίας και λένε όχι στις καταλήψεις σχολείων και πανεπιστημίων. Το 72% των ερωτηθέντων διαφωνεί και με τις καταλήψεις στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια. Σε ότι αφορά το Πανεπιστημιακό άσυλο, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, 51%, θεωρεί αναγκαία την ύπαρξή του, το ποσοστό αυτό σημειώνει σημαντική μείωση σε σχέση με τον περασμένο Ιούνιο, που ήταν 65%.

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιστρέφει στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός

    28/1/2007 11:27:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Στο γήπεδο της Λεωφόρου θα γιορτάσει ο Παναθηναϊκός την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του καθώς το νέο γήπεδο στον Βοτανικό δεν θα είναι έτοιμο. Η διοίκηση των "πράσινων" αποφάσισε για την αγωνιστική περίοδο 2007-08 να δώσει τους αγώνες πρωταθλήματος στην ιστορική έδρα τους προκειμένου γιορτάσουν εκεί τα 100 χρόνια της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Το κόστος για την ανακατασκευή της Λεωφόρου θα το αναλάβει εξ ολοκλήρου η ΠΑΕ ενώ τα έργα αναμένονται να ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα το καλοκαίρι όπου θα διεξαχθούν και τα πρώτα φιλικά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Λεωφόρος θα χρησιμοποιηθεί για το ελληνικό πρωτάθλημα ενώ για την Ευρώπη θα δηλωθεί ως έδρα το ΟΑΚΑ. Το παραπάνω σενάριο ωστόσο, δεν αναιρεί το σχέδιο της κατασκευής γηπέδου στον Βοτανικό. Ακόμα και αν τα έργα του νέου γηπέδου ολοκληρωθούν κατά την διάρκεια της σεζόν 2008-09, είναι πολύ δύσκολο να είναι έτοιμο για τον εορτασμό των 100 χρόνων ιστορίας του Παναθηναϊκού.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προβάρει τα "κιτρινόμαυρα" ο Καφές

    28/1/2007 11:07:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θέμα ωρών είναι πλέον η υπογραφή του συμβολαίου του Παντελή Καφέ με την ΑΕΚ. Ο διεθνής μέσος, που πριν λίγες ημέρες έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, βρίσκεται στην Αθήνα και αναμένεται αύριο να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2.5 χρόνων με την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ και να ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή του. Ο Καφές, που νωρίτερα απέρριψε πρόταση από τον ΠΑΟΚ, επισήμανε με δηλώσεις του ότι η ΑΕΚ ήταν τη δεδομένη χρονική στιγμή η καλύτερη επιλογή που είχε για τη συνέχεια της καριέρας του. Ο Καφές θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Λορέντσο Σέρα Φερέρ και δεν αποκλείεται να κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στην παλιά του ομάδα, τον Ολυμπιακό, στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής στο ΟΑΚΑ

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φουλάρει για το 10ο ο Ολυμπιακός

    28/1/2007 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Αέρα" οχτώ βαθμών απέκτησε ο Ολυμπιακός από την δεύτερους ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στην 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν με 4-1 τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη στο σόου του Τζόρτζεβιτς (πέτυχε χατ-τρικ), την ώρα που η ΑΕΚ έχανε βαθμούς στο Καυτατζόγλειο καθώς έμεινε στο 1-1 με τον Ηρακλή. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος που άνοιξε το σκορ πέρασε στην πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερς. Ο Παναθηναϊκός το Σάββατο στην αυλαία της αγωνιστικής δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει με 2-0 τον Πανιώνιο με τους Σαλπιγγίδη και Νίνη να βρίσκουν δίχτυα. Ο δεύτερος, έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος εκτοπίζοντας από τη θέση τον Θωμά Μαύρο! Ολική ανατροπή για την Λάρισα που νίκησε στο "Σίτι" το Αιγάλεω με 2-1 αν και έχανε. Αγγλικό σκορ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο να κερδίζει την Κέρκυρα με 4-2, ενώ ο Άρης μπήκε σε τροχιά Ευρώπης κερδίζοντας τον Ιωνικό στη Νεάπολη με 1-0. Τέλος χωρίς τέρματα (0-0) τελείωσαν τα παιχνίδια Ξάνθης-Καλαμαριάς και Εργοτέλη-ΠΑΟΚ. Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις για τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-0 (6 Σαλπιγγίδης, 46 Νίνης) Αιγάλεω-Λάρισα 1-2 (54 πεν. Ποπόφ 56 Αλωνεύτης, +90 πεν. Διγκόζης) Ατρόμητος-Κέρκυρα 4-2 (18 Λαζανάς, 36 Γελαδάρης, 38 Μερίνο, 77 Λουτσιάνο 41, 77 Ντ΄ Ακόλ) Ξάνθη-Απόλλων Καλαμαριάς 0-0 Εργοτέλης-ΠΑΟΚ 0-0 Ιωνικός-Άρης 0-1 (67 Γκαρσία) Ηρακλής-ΑΕΚ 1-1 (71 Ερέρα 44 Λυμπερόπουλος) Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-1 (31, 42, 90πεν. Τζόρτζεβιτς, 59 Καστίγιο 49 Ντρούλιτς)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες) 1. Ολυμπιακός 49 2. ΑΕΚ 41 3. Παναθηναϊκός 41 4. ΟΦΗ 26 5. ΠΑΟΚ 26 6. Άρης 26 7. Ατρόμητος 23 8. Αιγάλεω 22 9. Πανιώνιος 22 10. Λάρισα 22 11. Ξάνθη 22 12. Καλαμαριά 22 13. Ηρακλής 22 14. Κέρκυρα 21 15. Εργοτέλης 20 16. Ιωνικός 3 * Από τον Ιωνικό έχουν αφαιρεθεί πέντε βαθμοί

    ΣΚΟΡΕΡΣ: 12 γκολ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ) 11 γκολ: Ριβάλντο (Ολυμπιακός), Μίετσελ (ΠΑΟΚ) 10 γκολ: Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός) 8 γκολ: Ζούλιο Σέζαρ (ΑΕΚ), Κόκε (Άρης), Καστίγιο (Ολυμπιακός) 7 γκολ: Ντρούλιτς (ΟΦΗ), Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός)

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έχασε έδαφος η ΑΕΚ

    28/1/2007 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μία αγωνιστική πριν το μεγάλο μεταξύ τους παιχνίδι που ίσως κρίνει κατά μεγάλο βαθμό τον φετινό πρωταθλητή, η ΑΕΚ έχασε πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό καθώς έμεινε στο 1-1 με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο. Η "Ένωση" άνοιξε το σκορ με τον Λυμπερόπουλο (0-1 44), όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα αφού ο Εστέμπαν Ερέρα ισοφάρισε στο 71 για τον "Γηραιό", που ισοβαθμεί στην 8η θέση της κατάταξης με άλλες πέντε ομάδες! Μετά από ένα ημίωρο χωρίς την παραμικρή αξιόλογη φάση, ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ελέγξει το παιχνίδι, να γίνει πιο επιθετική, αλλά παράλληλα ο "Γηραιός" έδειχνε ικανός να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Στο πιο καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού, ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η Ένωση άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα του Ζούλιο Σέζαρ, ο Καμπάνταης έστρωσε έξοχα στον Λυμπερόπουλο που με τεχνικό και δυνατό σουτ έγραψε το 0-1, φτάνοντας τα 12 γκολ στη Σούπερ Λίγκα. Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες να πετύχει ακόμη ένα γκολ και να "αγκαλιάσει" τη νίκη. Στο 47 ο Δέλλας δεν πρόλαβε να «σπρώξει» από κοντά τη μπάλα στη δίχτυα, ενώ στο 62 από απόκρουση του Αμπάρη η μπάλα έφτασε στον Ζούλιο Σέζαρ που αστόχησε προ κενής εστίας. Με την έξοδο του Έμερσον (αισθάνθηκε ενοχλήσεις), ο Ηρακλής άρχισε να ανεβαίνει και να κερδίζει περισσότερες μάχες στο χώρο του κέντρου. Απείλησε με διαγώνιο σουτ-άουτ του Παπαποστόλου στο 64 και στο 71 έφτασε στην ισοφάριση. Χρειάστηκε, βέβαια, να πιαστεί στον... ύπνο το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών της ΑΕΚ, Δέλλας και Τσιρίλο, για να φτάσει η μπάλα στο κεφάλι του Εστέμπαν Ερέρα ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα 1-1. Κίτρινες: Αλιούτα, Χλωρός, Πουρσανίδης - Εμερσον, Μόρας Διαιτητής: Κάκκος (Κέρκυρας) Ηρακλής (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Αμπάρης, Σνάουτσνερ (54΄ Παπαποστόλου), Δρούγας, Κατσαμπής, Μπιλίσκοφ, Πουρσανίδης (80΄ Παπαστεργιανός), Μαυρογενίδης, Δέντσας, Χλωρός, Αλιούτα, Ερέρα (89΄ Ιωαννίδης) ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Τζιωρτζιόπουλος (89΄ Π.Καπετάνος), Μόρας, Δέλλας, Τσιρίλο, Τόζερ, Εμερσον (60΄ Λάκης), Μαντούκα (71΄ Ιβιτς), Ζούλιο Σέζαρ, Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έργο "Τζόλε"

    28/1/2007 9:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ξέφυγε οχτώ βαθμούς ο Ολυμπιακός από τους δεύτερους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ μετά την άνετη νίκη του με 4-1 επί του ΟΦΗ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τζόρτζεβιτς που πέτυχε τρία τέρματα (31, 42, 90-πέναλτι) και ένα ο Νέρι Καστίγιο (59), ενώ για τον ΟΦΗ σκόραρε ο Ντρούλιτς στο 49. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν, λοιπόν, αυτός που "καθάρισε" από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι. Στο 31ο λεπτό εκμεταλλεύθηκε την έξοχη ασίστ του Νέρι Καστίγιο και μόνος του με τον Σηφάκη πλάσαρε υποδειγματικά για να ανοίξει το σκορ 1-0. Στο 41 μετά από σέντρα του Ντομί και σύγχυση στην περιοχή του ΟΦΗ, η μπάλα στρώθηκε στον "Τζόλε" που δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 2-0. Γενικά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος κι έχασε ακόμη δύο σημαντικές ευκαιρίες (11 Ριβάλντο, 43 Κωνσταντίνου), ενώ ο ΟΦΗ έπαιξε ανοιχτά διεκδικώντας ό,τι καλύτερο, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στους γηπεδούχους. Τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 49 ο Οφορίκουε πέρασε τη μπάλα στον Ντρούλιτς και ο Σέρβος με σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ 2-1 για να βάλει ξανά τον ΟΦΗ στο παιχνίδι. Όμως, η ομάδα της Κρήτης δεν χάρηκε για πολύ την επιτυχία της, αφού ο Νέρι Καστίγιο "καθάρισε" οριστικά το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό στο 59. Από πάσα του Κωνσταντίνου, βγήκε ταχύτατα στην "πλάτη" της άμυνας των φιλοξενούμενων και έγραψε το 3-1. Οι Κρητικοί δεν "παραδόθηκαν" και στο 74ο λεπτό ο Σίμιτς σε κλασικό τετ-α-τετ με τον Νικοπολίδη έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 81 ο Νουαφόρ με δυνατό σουτ "τράνταξε" το δοκάρι του 35χρονου γκολκίπερ. Το ματς ολοκληρώθηκε με το χατ-τρικ του Τζόρτζεβιτς, που ευστόχησε στο πέναλτι (το πρώτο φέτος σε αγώνα πρωταθλήματος του Ολυμπιακού) που κέρδισε ο ίδιος (4-1). Κίτρινες: Νε - Τσίπεφ, Ρουμπάκης Διαιτητής: Σταυρίδης (Πιερίας) Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Ντομί, Τοροσίδης, Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Στολτίδης, Καστίγιο (87΄ Μενδρινός), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Νε (59΄ Μάριτς), Κωνσταντίνου (76΄ Μπόρχα) ΟΦΗ (Ράινερ Μάουρερ): Σηφάκης, Μονιάκης, Ισά, Ουέλινγκτον, Κωνσταντινίδης (46΄ Ρουμπάκης), Σίμιτς, Αρβανίτης, Πίτσος (46΄ Κουνενάκης), Τσίπεφ, Ντρούλιτς, Οφορίκουε (77΄ Οφορίκουε)

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Λευκή ισοπαλία στη Κρήτη

    28/1/2007 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο "Παγκρήτιο" στάδιο ο Εργοτέλης με τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι που έληξε 0-0. Μόνο δύο φάσεις ήταν οι αξιοσημείωτες σε ολόκληρο το πρώτο μέρος. Στο 3ο λεπτό, ο Φερνάντεζ έδιωξε σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Τζούνιορ, ενώ στο 8 ο Πορτογάλος τερματοφύλακας του "Δικέφαλου" επενέβη εκ νέου στο σουτ του Ογκνιένοβιτς. Στο 43ο λεπτό έγινε η φάση που θα συζητηθεί: Ο Τζούνιορ πήρε την κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρήκε το απλωμένο χέρι του Μίετσελ κι ενώ είχε κατεύθυνση προς την εστία του ΠΑΟΚ, όμως ο διαιτητής Κοντογιαννίδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Το ίδιο σκηνικό, δηλαδή ο Εργοτέλης να επιτίθεται, αλλά ανούσια, και ο ΠΑΟΚ να κρατάει άνετα, επαναλήφθηκε ως το 70ο λεπτό. Στο λεπτό εκείνο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου για πέναλτι, όταν ο Μέγκαχεντ μάρκαρε από πίσω αντίπαλό του, όμως και πάλι ο Κοντογιαννίδης διέταξε τη συνέχεια του παιχνιδιού, ενώ στο 72 ο Φερνάντεζ εξουδετέρωσε το φάουλ του Τζούνιορ κα στο 89 ο εξαιρετικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είπε "όχι" και στο σουτ του Φραγκουλάκη. Κίτρινες: Τζούνιορ, Κένεντι - Μέγκαχεντ, Ηλιάδης Διαιτητής: Ρωμανός Κοντογιαννίδης (Ξάνθης) Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Ζαπρόπουλος, Τζούνιορ, Κοιλιάρας (82΄ Σκουλούδης), Κένεντι, Μπούντιμιρ, Ογκνιένοβιτς (69΄ Νατσέφσκι), Τάσιτς, Φραγκουλάκης. ΠΑΟΚ (Γιώργος Παράσχος): Φερνάντεζ, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Μέγκαχεντ, Μπαρκαουάν, Ζαγοράκης (68΄ Ηλιάδης), Μίετσελ, Τόργκελε (78΄ Γιασεμάκη), Γεωργιάδης (60΄ Γκονζάλες), Μελίσσης, Μουμίν.

    [08] Μπάσκετ

    Με νίκες συνέχισαν οι πρωτοπόροι

    28/1/2007 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη δωδεκάτη νίκη του στην Α1 μπάσκετ σημείωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε 94-70 του Πανελληνίου στο κλειστό της Κυψέλης, σε αναμέτρηση για τη 15η αγωνιστική. Η επιτυχία αυτή ήταν η έβδομη σε οκτώ εκτός έδρας αγώνες για το σύνολο του Πίνι Γκέρσον, το οποίο παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όπου "συγκατοικεί" με τον Άρη, υποχρεώνοντας παράλληλα τους «Ολυμπιονίκες» στην τέταρτη εφετινή εντός έδρας ήττα τους. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Με καλές επιλογές από μακριά (5/10 τρίποντα στην πρώτη περίοδο) προηγήθηκαν 21-15 λίγο πριν από τη συμπλήρωση του 10ου λεπτού, ωστόσο ο Ολυμπιακός έμεινε κοντά στο σκορ και ισοφάρισε πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Οι αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο μετά τα μέσα της εν λόγω περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν και «έχτισαν» διψήφια διαφορά, η οποία ήταν 13 πόντοι στο 30΄ (53-66). Στις αρχές της τέταρτης περιόδου ο Πελεκάνος σημείωσε πέντε διαδοχικούς πόντους και μείωσε σε 58-66. Ομως, ο Ολυμπιακός «πάτησε γκάζι» και, βρίσκοντας λύσεις και από άλλους παίκτες, πλην των Μπουρούση-Πεν, ανέβασε την υπέρ του διαφορά, η οποία ήταν 25 πόντοι (67-92) λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα. Τα δεκάλεπτα: 21-20, 36-36, 53-66, 70-94. Πανελλήνιος (Γιώργος Καλαφατάκης): Γκολντγουάιρ 10 (2), Αργυρόπουλος 4, Νάτζφεϊ 8 (2), Πελεκάνος 32 (3), Σακελλαρίου, Τρεντ 2, Οικονόμου 5 (1), Καραποστόλου 3 (1), Ιμπέζα, Παπαϊωακείμ 6. Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Πεν 12, Παπαμακάριος 9 (3), Ακερ 7 (1), Ζίζιτς 13, Μπουρούσης 25 (3), Ντόμερκαντ 8 (1), Χαρίσης 14 (2), Μπάρλος 3, Βασιλόπουλος 3 (1).

    Νίκη του Άρη στο Μαρούσι

    Ακόμη μία εκτός έδρας επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Άρης που κέρδισε με 69-62 του Αμαρουσίου στο κλειστό του Αγίου Θωμά, σε αναμέτρηση για τη 15η αγωνιστική. Η επιτυχία αυτή ήταν η έκτη σε οκτώ εκτός έδρας αγώνες για το σύνολο του Αντρέα Ματσόν, που παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, υποχρεώνοντας παράλληλα το Μαρούσι στην τέταρτη εφετινή εντός έδρας ήττα του. ανεβασμένη ψυχολογία την Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα. Ετσι, μετά την πρώτη περίοδο, όπου οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύθηκαν τα προβλήματα του Αμαρουσίου στην οργάνωση (οι Στεφανίδης και Χαραλαμπίδης αγωνίζονταν στη θέση «1») και, καθοδηγούμενοι στην επίθεση από τους Ηλιάδη (10π.) και Σεραπίνας (5π.), "έχτισαν" διαφορά εννέα πόντων λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου (27-36). Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνά τους, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Άρη, μείωσαν σε 47-46 στο 28. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Ο Στεφανίδης με γκολ-φάουλ μείωσε σε 63-62 για λογαριασμό του Αμαρουσίου, ενώ στη συνέχεια ο Καστλ με βολή "έγραψε" το 64-62. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά ο Αμερικανός έκλεψε την μπάλα, πέτυχε το 67-62 με καλάθι και φάουλ, ενώ με δικό του δίποντο διαμορφώθηκε στο τελικό 69-62. Τα δεκάλεπτα: 20-17, 29-36, 48-52, 62-69. Μαρούσι (Λευτέρης Κακιούσης): Γιάζβιν 9, Νοέας, Χαραλαμπίδης 7 (2), Κυρίτσης 15 (1), Σεϊμπούτις 14 (1), Εϊμπραμς 5, Στεφανίδης 9, Κολώκας, Καϊμακόγλου, Συμεωνίδης, Λόλας 3 (1). Άρης (Αντρέα Ματσόν): Καστλ 13 (1), Σιγάλας 5 (1), Τσαλδάρης, Σεραπίνας 5 (1), Παντελιάδης 1, Καλαϊτζής, Ηλιάδης 20 (2), Ουίλκινσον 5, Μάσεϊ 20, Γιαννούλης.

    Σε αναμετρήσεις για τη 15η αγωνιστική στην Α1 μπάσκετ των ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Μακεδονικός-Ολύμπια Λ. 72-75 Απόλλων Π.-ΑΕΚ 86-79 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 75-70 ΑΕΛ-Αιγάλεω 97-71 Παναθηναϊκός-Ολυμπιάδα Π. 75-49 Μαρούσι-Άρης 62-69 Πανελλήνιος-Ολυμπιακός 70-94

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)

    1. Παναθηναϊκός 29 2. Άρης 27 3. Ολυμπιακός 27 4. Πανιώνιος 25 5. ΠΑΟΚ 25 6. Ολύμπια Λάρισας 23 7. Μαρούσι 21 8. Ολυμπιάδα Πατρών 21 9. Πανελλήνιος 21 10. ΑΕΚ 20 11. Αιγάλεω 20 12. Απόλλων Πατρών 19 13. ΑΕΛ 19 14. Μακεδονικός 18

    [09] Έχασαν και οι τρεις

    28/1/2007 10:53:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι Εθνικός, Ολυμπιακός και Πανιώνιος στην Ευρωλίγκα του πόλο. Ο Εθνικός και ο Πανιώνιος ουσιαστικά αποκλείστηκαν, αντίθετα ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να διατηρεί ελπίδες πρόκρισης. Ο Εθνικός ηττήθηκε 9-7 στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του Α΄ ομίλου της Ευρωλίγκας στην υδατοσφαίριση, και ουσιαστικά έχασε και τις τελευταίες ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έδωσαν σκληρή μάχη απέναντι στους Σέρβους. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Φιλίποβιτς, ο οποίος πέτυχε έξι από τα εννέα τέρματα της Παρτιζάν, ενώ από την ελληνική ομάδα κορυφαίος ήταν ο Κώστας Κοκκινάκης. Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 2-2, 2-2 Παρτιζάν Βελ .: Φιλίποβιτς 6, Κορολίγια, Αβράμοβιτς, Βέιζαγκιτς Εθνικός: Κοκκινάκης 2, Μυλωνάκης, Νόσεκ, Καλακώνας, Αφρουδάκης, Βλοντάκης

    Έχασε την ευκαιρία ο Ολυμπιακός

    Ο Ολυμπιακός απώλεσε την ευκαιρία να "καθαρίσει" την πρόκρισή του στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας υδατοσφαίρισης, καθώς ηττήθηκε με 7-6 απ΄τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία, για την 4η ημέρα του Β΄ ομίλου. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα επιθετικά και "λύγισαν" στα τελευταία λεπτά από τους Γάλλους, που πέτυχαν τη δεύτερη διαδοχική νίκη τους και έπιασαν την ελληνική ομάδα στους έξι βαθμούς. Έστω κι έτσι πάντως, οι Πειραιώτες διατηρούν το προβάδισμα, αφενός γιατί στο πρώτο ματς είχαν νικήσει με πέντε γκολ διαφορά (12-7), αφετέρου γιατί στη συνέχεια έχουν να δώσουν δύο εντός έδρας παιχνίδια, με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και τη Μπαρτσελόνα. Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-0, 3-3, 2-1 Μαρσέϊγ: Γιάνοβιτς 3, Οντόν 2, Μπόντεγκας, Τσίποφ 1 Ολυμπιακός: Νίκιτς 2, Ντόσκας 2, Αφρουδάκης 1, Σάντα 1

    Αποκλείστηκε ο Πανιώνιος

    Την τέταρτη ήττα του σε ισάριθμους αγώνες στον Δ΄ όμιλο της Ευρωλίγκας γνώρισε ο Πανιώνιος. Οι "κυανέρυθροι" ηττήθηκαν 9-8 από την ισπανική Μπαρτσελονέτα στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και τέθηκαν και μαθηματικά εκτός μάχης πρόκρισης, ενώ πλέον φαντάζει δύσκολο να μπορέσουν να πάρουν έστω κι έναν βαθμό, στην παρθενική παρουσία τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Από την πλευρά τους, οι πρωταθλητές Ισπανίας πήραν τρεις πολύτιμους βαθμούς και συνεχίζουν να διεκδικούν από την Ποζίλιπο Νάπολι το εισιτήριο για τους "8". Τα οκτάλεπτα: 1-1, 3-2, 3-5, 1-1 Πανιώνιος: Γκέργκελι 2, Αναστασιάδης, Μοίραλης, Τσόκας, Παπαδόγκωνας, Μπέιλι, Θωμάκος Μπαρτσελονέτα: Βαγιές 3, Περόνε 2, Γκαρσία 2, Μαρτίν, Φερνάντεζ

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Βρήκε δίχτυα ο Χαριστέας

    28/1/2007 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Άγγελος Χαριστέας βρήκε δίχτυα και "σφράγισε" τη νίκη της Φέγενορντ επί της Βάαλβικ με 3-1 στο Ρότερνταμ, σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος. Ο διεθνής επιθετικός διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 85, ενώ τα άλλα δύο τέρματα της Φέγενορντ σημείωσαν οι Ντε Γκούζμαν (26΄) και Μπαϊα (33), ενώ η Βάαλβικ είχε μειώσει προσωρινά με το πέναλτι του φαν ντεν Μπεργκ στο 53.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα: Χέρενφεν-Χεράκλες 5-1 Βίλεμ-Φίτεσε 0-0 Αλκμααρ-Σπάρτα Ρότερνταμ 3-0 Ναϊμέγκεν-Μπρέντα 2-1 Ουτρέχτη-Εξέλσιορ 1-0 Γκρόνινγκεν-Αγιαξ 2-3 Ρόντα-Αϊντχόφεν 2-0 Τβέντε-Ντεν Χάαγκ 3-1 Φέγενορντ-Βάαλβικ 3-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες) 1. Αϊντχόφεν 56 2. Αγιαξ 48 3. Αλκμααρ 47 4. Τβέντε 44 5. Φέγενορντ 42 6. Χέρενφεν 36

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πέρασαν τα φαβορί

    28/1/2007 10:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Απουσία εκπλήξεων ολοκληρώθηκε ο τέταρτος γύρος του κυπέλλου Αγγλίας με σχεδόν όλα τα φαβορί να επικρατούν των αντιπάλων τους. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Άρσεναλ που δεν κατάφερε να κερδίσει την Μπόλτιον στο "Έμιρατς" όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 (78 Κόλο Τουρέ 50 Νόλαν). Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος αγωνίστηκε για 83 λεπτά με τη Μπόλτον (αντικαταστάθηκε από τον Βαζ Τε). Έτσι, θα υπάρξει επαναληπτικός στο "Ρίμποκ" όπου θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα προκριθεί. Κατά τα άλλα, η Τσέλσι νίκησε εύκολα 3-0 (Σεβτσένκο 9, Ντρογκμπά 18, Μίκελ 45) τη Νότιγχαμ Φόρεστ και η Μάντσεστερ Σίτι 3-1 τη Σαουθάμπτον με τον Γιάννη Σαμαρά στην ενδεκάδα (δεν σκόραρε και αντικαταστάθηκε στο 76 από τον Ίσμαελ Μίλερ). Συνοπτικά σε αναμετρήσεις για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Λούτον-Μπλάκμπερν 0-4 Μπαρνέτ-Πλίμουθ 0-2 Μπέρμιγχαμ-Ρέντινγκ 2-3 Μπλάκμπουλ-Νόριτς 1-1 Μπρίστολ Σίτι-Μίντλεσμπρο 2-2 Κρίσταλ Πάλας-Πρέστον 0-2 Ντέρμπι-Μπρίστολ Ρόβερς 1-0 Φούλαμ-Στόουκ Σίτι 3-0 Ιπσουϊτς-Σουόνσι 1-0 Τότεναμ-Σάουθεντ 3-1 Γουέστ Χαμ-Γουότφορντ 0-1 Μάντσεστερ Γ.-Πόρτσμουθ 2-1 Γουλβς-Γουέστ Μπρομ 0-3 Τσέλσι-Νότιγχαμ 3-0 Μάντσεστερ Σίτι-Σαουθάμπτον 3-1 Αρσεναλ-Μπόλτον 1-1

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Πέτσινο" πέναλτι στη Μπάρτσα και πρωτιά

    28/1/2007 10:24:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη βοήθεια της διαιτησίας χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα για να επικρατήσει 3-1 της Θέλτα στο "Καμπ Νου", στο πλαίσιο της 20ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος, και να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι έγινε στο 77ο λεπτό με το σκορ ισόπαλο 1-1, όταν ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Φαν Μπρόνκχορστ, το οποίο έγινε καθαρά έξω από τη περιοχή. Ο Ροναλντίνιο αξιοποίησε την "εσχάτη των ποινών" και εννιά λεπτά αργότερα ο Ζιουλί "καθάρισε" το ματς για τους "μπλαουγκράνα". Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λέκι στο 87. Η Σεβίλη πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Λεβάντε με 4-2. Κατά τα άλλα, η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν η νικήτρια στο βασκικό ντέρμπι, καθώς επιβλήθηκε 2-0 της Σοσιεδάδ στο "Ανοέτα" με δύο γκολ του Ιραόλα και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις. Αξιοσημείωτη η νίκη της ουραγού Ταραγόνα επί της Εσπανιόλ με το εντυπωσιακό 4-0, ενώ ο Άγγελος Μπασινάς αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο και βοήθησε τη Μαγιόρκα να επικρατήσει 2-1 στο "Σον Μόις" της Ουέλβα και να πάρει βαθιά βαθμολογική "ανάσα". Η κατρακύλα της Ρεάλ τελειωμό δεν έχει καθώς έχασε από την Βιγιαρεάλ. Τα "κίτρινα υποβρύχια" κέρδισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την Ρεάλ Μαδρίτης και της δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου. Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ: Ατλέτικο Μαδρ.-Σανταντέρ 1-1 (75 Πάμπλο Ιμπάνιεθ 73 Ζίγκιτς) Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (68 Μάρκος) Σαραγόσα-Λα Κορούνια 1-1 (79 πεν. Ντ. Μιλίτο 21 Ταμπορντά) Μαγιόρκα-Ουέλβα 2-1 (39 Μπαγεστέρος, 45 Νούνιες 49 Χουάνμα) Λεβάντε-Σεβίλη 2-4 (68 Ντεϊ, 73 Ρέτζι 35 Κανουτέ, 55 Κερζάκοφ, 66 αυτ. Τομάσι, 76 Σίτο) Σοσιεδάδ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-2 (13, 69 Ιραόλα) Χετάφε-Οσασούνα 2-0 (28, 45 Γκουΐθα) Ταραγόνα-Εσπανιόλ 4-0 (8 Πορτίγιο, 19 πεν. Καμπάνο, 26 Πινίγια, 43 Σέζαρ Νάβας) Μπαρτσελόνα-Θέλτα 3-1 (33 Σαβιόλα, 77 πεν. Ροναλντίνιο, 86 Ζιουλί 66 πεν. Νενέ)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες) 1. Μπαρτσελόνα 42 2. Σεβίλη 41 3. Ρεάλ 38 4. Βαλένθια 36-19αγ 5. Ατλέτικο Μ. 36 6. Σαραγόσα 32 7. Χετάφε 32 8. Ουέλβα 30 9. Βιγιαρεάλ 29 10. Οσασούνα 26 11. Εσπανιόλ 26 12. Σανταντέρ 26 13. Λα Κορούνια 23 14. Μαγιόρκα 23 15. Αθλέτικ Μπ. 22 16. Θέλτα 21 17. Λεβάντε 19 18. Ρεάλ Μπέτις 18-19αγ 19. Σοσιεδάδ 13 20. Ταραγόνα 12

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Συνέχισαν με νίκες Βέρντερ και Σάλκε

    28/1/2007 8:30:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Άνετη νίκη με 3-0 πέτυχε η Βέρντερ Βρέμης στο γήπεδο της επί του Αννόβερο και συνεχίζει να συγκατοικεί στη κορυφή της Μπουντεσλίγκα της Σάλκε που πέρασε νικηφόρα από την Φρακφούρτη κερδίζοντας την Άϊντραχτ του Γιάννη Αμανατίδη με 3-1. Η μπάγερν Μονάχου, στην επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος μετά τη χειμερινή διακοπή έχασε έδαφος καθώς ηττήθηκε από την Ντόρτμουντ με 3-2. Στο μεταξύ, η Λεβερκούζεν νίκησε 3-2 στο "Τίβολι" την Αλεμάνια Ααχεν, μολονότι βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 30. Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αναμετρήσεων για τη 18η αγωνιστική της μπουντεσλίγκα: Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 3-2 (12, 57 Φράι, 59 Τίνγκα 45 Βαν Μπούιτεν, 42 Μακάι) Αρμίνια Μπίλεφελντ-Αμβούργο 1-1 (89 Μπόργκες 10 Λιουμπόγια) Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε 1-3 (48 Τακαχάρα 17 Βαρέλα, 70, +90 Κουράνι) Νυρεμβέργη-Στουτγκάρδη 4-1 (26 Σαένκο, 51 Γκρέσκο, 70 Σροτ, 77 αυτ. Μανίν 33 Κακάου) Κότμπους-Γκλάντμπαχ 3-1 (33, 39 Ράντου, 90 Μουντεάνου 79 Ντελούρα) Μπόχουμ-Μάιντς 0-1 (39 Ρόζε) Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ 2-1 (27 Χιμένες, 86 πεν. Πάντελιτς 18 Μάντλουνγκ) Αλεμάνια Ααχεν-Λεβερκούζεν 2-3 (10 πεν. Ρέγκεκαμπφ, 30 Ιμπίσεβιτς 44, 57 Σνάιντερ, 54 Βορονίν) Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 3-0 (5 Μπορόφσκι, 67 Ούγκο Αλμέιδα, 74 Μερτεζάκερ)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 18 αγώνες)

    1. Βέρντερ Βρέμης 39 2. Σάλκε 39 3. Μπάγερν Μονάχου 33 4. Στουτγκάρδη 32 5. Χέρτα Βερολίνου 30 6. Λεβερκούζεν 28 7. Νυρεμβέργη 26 8. Ντόρτμουντ 25 9. Αρμίνια Μπίλεφελντ 23 10. Κότμπους 20 11. Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 20 12. Ανόβερο 20 13. Αλεμάνια Ααχεν 19 14. Βόλφσμπουργκ 19 15. Μπόχουμ 18 16. Γκλάντμπαχ 15 17. Αμβούργο 14 18. Μάιντς 14


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 January 2007 - 21:50:52 UTC