Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-02-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα της Ν.Δ με 1,6%
  • [02] "Δεν θα θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές"
  • [03] Στον δρόμο της διαλεύκανσης
  • [04] Αναστολή αγροτικών κινητοποιήσεων
  • [05] Η θεολόγος ήταν σε "έκσταση"
  • [06] "Έφυγε" ο βαρύτονος Κώστας Πασχάλης
  • [07] Η Ελλάδα ξεφαντώνει

    [01] Πολιτική

    Δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς

    Προβάδισμα της Ν.Δ με 1,6%

    10/2/2007 6:41:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Προβάδισμα της ΝΔ με 1,6% έναντι του ΠΑΣΟΚ, καταγράφει τηλεφωνική δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς για τα ΝΕΑ, που διενεργήθηκε στις 8 και 9 του μηνός.

    Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,5% και το ΠΑΣΟΚ 35,9%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής λαμβάνει ποσοστό 54% έναντι 35,8% του Γιώργου Παπανδρέου.

    [02] Πολιτική

    "Δεν θα θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές"

    10/2/2007 5:26:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Με παρέμβασή του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, ο τέως πρόεδρος του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής στις επόμενες εκλογές "για λόγους ανανέωσης των στελεχών, όσο και δικιάς μου ανανέωσης", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις αλλά και στις προοπτικές του ΣΥΝ υπογραμμίζοντας ότι "ο ΣΥΝ οφείλει να προσπαθήσει και πάλι για την ενότητα αυτού του χώρου", αναφερόμενος στην επανασύσταση του ΣΥΡΙΖΑ, και διευκρίνισε ότι για να είναι αποδοτική μια τέτοια συνεργασία πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Αντιθέτως, σημείωσε, χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχτεί επιζήμια. Και οι προϋποθέσεις, όπως είπε, αφορούν, τόσο την προγραμματική και πολιτική βάση πάνω στην οποία συγκροτείται, όσο και τη συνολική εικόνα που εκπέμπει αλλά και τον τρόπο της πολιτικής λειτουργίας. Και εδώ υπάρχουν προβλήματα. Ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι η ηγεσία του κόμματος θα χειριστεί αυτά τα προβλήματα και το αποτέλεσμα να είναι θετικό. Για το θέμα της ανανέωσης του ΣΥΝ και την προσωπική του στάση ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι το θέμα αυτό άνοιξε με τρόπο που φθείρει τον ΣΥΝ και μειώνει αναίτια τα πρόσωπα. Και γι αυτό, πρόσθεσε, υπάρχουν ευθύνες. Αναλύοντας τη θέση του για το θέμα αυτό ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι "θεωρούσα και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να φτάνει κανείς 25 ή 30 χρόνια βουλευτής, ούτε να είναι μονίμως υποψήφιος. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, κανείς δεν είναι παράκλητος, κανείς δεν αποκλείεται".

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε τη δυσφορία του για "την διοχετευμένη εμπλοκή" του ονόματός του σε δημοσιεύματα που αφορούν τις βουλευτικές έδρες και περιφέρειες και ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος και πρόσθεσε ότι "σ αυτό το χώρο της δημοκρατικής, ριζοσπαστικής κι ανανεωτικής αριστεράς, των κοινωνικών κινημάτων και της οικολογίας, είχα και θα έχω αφιέρωση ζωής".

    [03] Κοινωνία

    Η Ασφάλεια αναζητά τον σύζυγο

    Στον δρόμο της διαλεύκανσης

    10/2/2007 3:50:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Θλίψη και σοκ επικρατεί στο πανελλήνιο από τη στυγερή δολοφονία του διοικητή του ΙΚΑ, Γιάννη Βαρθολομαίου, στην περιοχή του Ζωγράφου. Η αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την ανεύρεση του δράστη,ενός εξηντάχρονου υπαλλήλου της στατιστικής υπηρεσίας συζύγου της φίλης του εκλιπόντος. Κλειδί θεωρείται η κατάθεση της σαρανταεπτάχρονης διευθύντριας του ΙΚΑ που κατοικεί- στην μοιραία για τη ζωή του Διοικητή- πολυκατοικία και συνεχίζει να εξετάζεται από τις Αρχές. Υπενθυμίζεται ότι ο 66χρονος Γιάννης Βαρθολομαίος βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Παρασκευής στο πλατύσκαλο του 1ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Λυκάβου 20. Ο θάνατος του επήλθε από πολλαπλά χτυπήματα, που του κατάφερε άγνωστος στο πρόσωπο, με αμβλύ αντικείμενο. Σύμφωνα με αυτήκοο μάρτυρα, πριν από το έγκλημα προηγήθηκε έντονη λογομαχία του Γιάννη Βαρθολομαίου με τον δράστη, ενώ τα τραύματα που υπέστη δείχνουν ότι υπήρξε πάλη. Η αστυνομία που ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, απέκλεισε σχεδόν αμέσως την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας και της ληστείας και έκανε λόγο για εγκληματική πράξη. Τη θλίψη του για την απώλεια του Γιάννη Βαρθολομαίου, που υπήρξε επί πολλά χρόνια και γενικός διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    [04] Κοινωνία

    Τα τρακτέρ έσβησαν τις μηχανές

    Αναστολή αγροτικών κινητοποιήσεων

    10/2/2007 5:52:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Κινητοποιήσεις για τις 5 Μαρτίου, αποφάσισαν σήμερα οι προσκείμενοι στη Νέα Δημοκρατία αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας, οι οποίοι αρχικά είχαν προγραμματίσει να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους, από μεθαύριο Δευτέρα. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της Λάρισας, εκτιμήθηκε ότι είναι καλύτερα οι κινητοποιήσεις να μετατεθούν για το Μάρτιο, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για καλύτερη οργάνωση και μεγαλύτερη συμμετοχή στον αγώνα τους.

    Εξάλλου, σήμερα συνεδρίασαν και οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, οι οποίοι καθόρισαν ως ημερομηνία έναρξης των δικών τους αγροτικών κινητοποιήσεων, την 23η Φεβρουαρίου.

    [05] Κοινωνία

    Η θεολόγος ήταν σε "έκσταση"

    10/2/2007 4:13:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Στην Κέρκυρα, συνελήφθη ένα ζευγάρι, εκ των οποίων η γυναίκα είναι καθηγήτρια θεολογίας και αγγλικών.

    Στο σπίτι της, μετά από έρευνα της αστυνομίας, βρέθηκαν 30 χάπια "έκσταση" και μικροποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών. Eντός της ημέρας το ζευγάρι πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [06] Πολιτισμός

    Έφυγε μια μεγάλη φυσιογνωμία της όπερας

    "Έφυγε" ο βαρύτονος Κώστας Πασχάλης

    10/2/2007 4:51:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Ο Έλληνας βαρύτονος, Κώστας Πασχάλης, πέθανε χθες σε ηλικία 78 ετών. Είκοσι ετών προσελήφθη στη Λυρική Σκηνή ως χορωδός και δύο χρόνια αργότερα πρωταγωνίστησε με επιτυχία στο "Ριγκολέτο" του Βέρντι, για να ακολουθήσει μια μεγάλη πορεία στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Είχε τραγουδήσει στην κρατική όπερα της Βιέννης, της οποίας υπήρξε μόνιμο στέλεχος από το 1958 έως το 1980, στην όπερα στη Μετροπόλιταν όπερα της Νέας Υόρκης, στην όπερα του Βερολίνου στο Κόβεν Γκάρντεν και υπήρξε στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στη μεγάλη του σταδιοδρομία είχε συνεργαστεί με κορυφαίους μαέστρους, όπως ο Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν, Κάρλο Μαρία Τζουλίνι και Δημήτρη Μητρόπουλο και με μεγάλους τραγουδιστές, όπως ο Παβαρότι, ο Καρέρας, Ντομίνγκο, η Τεμπάλντι, η Καμπαγιέ, ο Μοσχονάς και ο Ζαχαρίου. Τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αυστρίας, την Ακαδημία Αθηνών και το Δήμο Αθηναίων. Η κηδεία του θα γίνει την Δεύτερα στις τρεισήμισι το απόγευμα στο Πρώτο Νεκροταφείο.

    [07] Ελλάδα

    Απόκριες

    Η Ελλάδα ξεφαντώνει

    10/2/2007 6:59:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Μια εβδομάδα πριν την κορύφωση των καρναβαλιού, σε όλη τη χώρα μικρές και μεγάλες αποκριάτικες εκδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη .Στην Αθήνα επίκεντρο είναι το Σύνταγμα όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν στην καρναβαλοχώρα, ενώ στην Καβάλα περισσότερα από 1200 παιδιά πήραν μέρος στην αλφαβητοπαρέλαση. Το κέντρο της Αθήνας ξεχειλίζει από αποκριάτικη διάθεση, χρώμα και παιδικά χαμόγελα. Η Καρναβαλοχώρα στην Πλατεία Συντάγματος περιμένει παιδιά κάθε ηλικίας να χορέψουν και να διασκεδάσουν στο πνεύμα της αποκριάς. Υπό το βλέμμα του βασιλιά Καρνάβαλου, μικροί μασκαράδες χορεύουν και τραγουδούν, μαγεύονται από τα κόλπα των ζογκλέρ, παρακολουθούν κουκλοθέατρο και μαθαίνουν τα παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα.

    Με τους ήχους των χάλκινων, των πνευστών και των τυμπάνων από τα Γρεβενά γέμισε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα παραδοσιακά Ανακατωσάρια μετοίκησαν για μία μέρα στην πλατεία Αθωνος, και οι Γρεβενιώτες έδωσαν μια πρόγευση της γιορτής που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες στην πόλη τους .Να τονίσουμε επίσης πως ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει παιδικό πάρτι και στο Ζάππειο, τις δύο τελευταίες Κυριακές της Αποκριάς, ενώ οι μεγαλύτεροι θα διασκεδάσουν με τις μουσικές εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 February 2007 - 17:51:09 UTC