Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-02-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Γ .Παπανδρέου-Θ.Πάγκαλου
  • [02] "Η μεταρρύθμιση θα πετύχει"
  • [03] Δημοσκοπίσεις από "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" "ΘΕΜΑ" "ΝΕΑ"
  • [04] Παραδόθηκε ο δράστης
  • [05] Αιματηρή ληστεία σε " Έβερεστ"
  • [06] Σήμερα βροχές και 9 Β στο Αιγαίο
  • [07] Γλέντι και χοροί στην Πάτρα
  • [08] Ο απόλυτος τρόμος του λιθοβολισμού
  • [09] Ποντιακή "σφαλιάρα" στον ΠΑΟΚ
  • [10] Επέστρεψε στις νίκες η Ξάνθη
  • [11] Στραβοπάτησε η Κέρκυρα
  • [12] Μοιράστηκαν τα πάντα Ατρόμητος και Αιγάλεω
  • [13] Όλα μηδέν στη Νέα Σμύρνη
  • [14] Κόλλησε στο μηδέν η ΑΕΚ
  • [15] Ημέρα μνήμης στο λιμάνι

    [01] Πολιτική

    Υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16

    Συνέντευξη Γ .Παπανδρέου-Θ.Πάγκαλου

    11/2/2007 5:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Τη θέση του υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής", ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι το άρθρο 16 είναι αναχρονιστικό και θα αλλάξει, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου.

    Στο θέμα αναφέρεται σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" και ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος προτείνει να επιτραπεί η είσοδος της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, ακόμη και χωρίς άδεια των πρυτανικών αρχών.

    [02] Πολιτική

    Η υπουργός Παιδείας είπε:

    "Η μεταρρύθμιση θα πετύχει"

    11/2/2007 4:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2007 4:22:52 μμ)

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου μιλώντας σε ειδική εκδήλωση κατά την κοπή της πίτας του Υπουργείου, αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση, λέγοντας ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια συνεχίζεται, θα ολοκληρωθεί και θα πετύχει. Είμαστε βέβαιοι για αυτό. Δεν υπάρχει πολιτικό κόστος. Θα γίνουν όλα, τόνισε η κ. Γιαννάκου, ενώ αστειευόμενη συμπλήρωσε: μπορεί να μην μου πέφτει το φλουρί στην πίτα, αλλά μου έπεσε το Υπουργείο Παιδείας που είναι πιο σημαντικό.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η υπουργός Παιδείας είπε ότι το Υπουργείο θα μετακομίσει από τη θέση που βρίσκεται και μέχρι τον Απρίλιο υπολογίζει ότι θα βρίσκεται στο νέο κτίριο, στο Μαρούσι. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι από κει θα γίνει η διοργάνωση των πανελλαδικών εξετάσεων του καλοκαιριού, αλλά όσον αφορά το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια είπε ότι δεν ξέρει από ποιο κτίριο θα δημοσιοποιηθεί. Τόνισε δε, ότι όλες τις προτάσεις τις συζητεί και καμιά από αυτές δεν πρόκειται να πάει στον κάλαθο των αχρήστων. Σε ερώτηση αν είναι διχασμένη η κυβέρνηση, σχετικά με το θέμα των πρόωρων ή όχι εκλογών, η κ. Γιαννάκου είπε ότι "το θέμα βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού προς τιμήν του και παρά τις πιέσεις δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο". Η υπουργός κατέληξε, τονίζοντας, ότι είναι "τιμή να έχουμε αυτόν τον πρωθυπουργό".

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται η απεργία που έχει κηρύξει η πανελλήνια ομοσπονδία καθηγητών πανεπιστημίων όπως επίσης και οι καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών από μερίδα φοιτητών, οι οποίες διοργανώνουν νέα συλλαλητήρια την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη.

    [03] Πολιτική

    Τρείς δημοσκοπήσεις το διήμερο

    Δημοσκοπίσεις από "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" "ΘΕΜΑ" "ΝΕΑ"

    11/2/2007 3:05:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Σαφές προβάδισμα στη ΝΔ, βελτίωση κατά τι των επιδόσεων του ΠΑΣΟΚ και απογοήτευση για τις μεταρρυθμίσεις, δείχνει το Βαρόμετρο της VPRC, για λογαριασμό του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, που δημοσιεύει σήμερα η "Καθημερινή της Κυριακής." Συγκεκριμένα η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 3,5% στην πρόθεση ψήφου. Συγκεντρώνει 43% - όπως και στο Βαρόμετρο του Ιανουαρίου- έναντι 39,5% του ΠΑΣΟΚ το οποίο κερδίζει μισή ποσοστιαία μονάδα, σε σχέση με το Βαρόμετρο του περασμένου μήνα. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, ο Συνασπισμός με 4% και ο ΛΑΟΣ με 3,5%. Σταθερή είναι επίσης η εικόνα του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τις θετικές γνώμες των πολιτών, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα όπου η δημοτικότητα τους εμφανίζει κάμψη, σε σχέση με τον περασμένο Οκτώβριο: Νέα Δημοκρατία - 6 ποσοστιαίες μονάδες, Συνασπισμός, μείον 9, ΚΚΕ μείον 4 και ΛΑΟΣ μείον 6 ποσοστιαίες μονάδες.

    Στο ερώτημα που αναφέρεται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί σταθερό προβάδισμα του Γιώργου Παπανδρέου αφού προηγείται με ποσοστό 51% έναντι 30% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η εικόνα του κ. Καραμανλή έχει βελτιωθεί- σε σχέση με το βαρόμετρο του Ιανουαρίου- κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες ενώ του κ. Παπανδρέου έχει ενισχυθεί κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Το 22% - έναντι 16% τον περασμένο μήνα- δήλωσε κανένας από τους δύο. Την ίδια ώρα το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πρέπει να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση ενώ αντίθετη γνώμη έχει το 20%. Δεν απάντησε το 21% των ερωτηθέντων. Παράλληλα το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι μάλλον δεν μπορούν να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ενώ αντίθετη άποψη έχει το 41%. Δεν απάντησε το 12% των ερωτηθέντων. Επιπλέον το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις. Αντίθετη άποψη εκφράζει το 36% των ερωτηθέντων, δεν απάντησε το 10%. Τέλος όσον αφορά στο θέμα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, η διαφορά μεταξύ των υποστηρικτών και των πολέμιων αυτής της προοπτικής έχει περιοριστεί στις 4 ποσοστιαίες μονάδες ( 47% υπέρ, 43% εναντίον) όταν τον περασμένο Δεκέμβριο είχε διευρυνθεί στις 16 ποσοστιαίες μονάδες (52% οι υπέρμαχοι, 36% όσοι διαφωνούν). Ίδια με τη σημερινή πολωτική εικόνα είχε αποτυπωθεί στο βαρόμετρο του περασμένου Ιουνίου (47% υπέρ, 46% εναντίον) όταν πάλι σημειώνονταν μεγάλες κινητοποιήσεις στο χώρο της παιδείας. Η πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα της VPRC διενεργήθηκε από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου σε δείγμα 947 ατόμων.

    Αντιθέτως η δημοσκόπηση της εφημερίδας το "Πρώτο Θέμα" η διαφορά είναι στο 1,9% μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της GPO που διενεργήθηκε 7 και 8 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.200 ατόμων, για λογαριασμό της εφημερίδας το "Πρώτο Θέμα". Παράλληλα το 44,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι "η ώρα των εκλογών" είναι ο Μάρτιος του 2008, το 38% πιστεύει ότι οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο και το 14,2% το Μάιο ή τον Ιούνιο. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,9% έναντι 35% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,7%, ο Συνασπισμός με 3,8%, ο ΛΑΟΣ με 4%, άλλο κόμμα 1,9% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 11,7%. Στην παράσταση νίκης διαπιστώνεται συντριπτική υπεροχή της ΝΔ καθώς το 69,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι εάν αύριο γίνονταν εκλογές θα κέρδιζε το κυβερνών κόμμα και μόνο το 20,9% πιστεύει πως νικητής θα ήταν το ΠΑΣΟΚ. Στην ερώτηση ποιος πιστεύεται ότι κέρδισε τις εντυπώσεις από τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής, το 46,8% δηλώνει ότι νικητής ήταν ο Κώστας Καραμανλής ενώ το 33,8% πιστεύει ότι τις εντυπώσεις κέρδισε ο Γιώργος Παπανδρέου. Κανένας δήλωσε το 7% ενώ δεν απάντησε το 12,4%.

    Την ίδια ώρα το 59,2% των ερωτηθέντων και το 36,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε μειωτικές εκφράσεις και είχε αλαζονικό ύφος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετη άποψη έχει το 37% των ερωτηθέντων και το 60,3% των ψηφοφόρων της ΝΔ ενώ δεν απάντησε το 3% των ερωτηθέντων. Αντίστοιχα το 56,9% των ερωτηθέντων και το 36,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ζητά από το Γιώργο Παπανδρέου να παραμείνει στο ηπιότερο στιλ πολιτικής παρουσίας. Το 39,1 των ερωτηθέντων και το 61,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ζητά από το Γιώργο Παπανδρέου επιθετικότερο ύφος και σκληρότερη φρασεολογία απέναντι στον πρωθυπουργό. Το 50,6% των ερωτηθέντων και το 41,8% της ΝΔ πιστεύει ότι η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης μετά την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλέον νόημα ενώ το 42,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί κανονικά.Το 35,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ΝΔ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα της παιδείας, το 34,5% το ΠΑΣΟΚ, το 27,4% κανένα (αυθόρμητα) ενώ δεν απάντησε το 2,6%. Το 62,1% των ερωτηθέντων και το 32,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ δηλώνει ότι ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση είναι λίγο ή καθόλου συνεπείς απέναντι στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Αντίθετη άποψη έχει το 37,2% των ερωτηθέντων και το 67% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Το 58,2% των ερωτηθέντων και το 29,3% των ψηφοφόρων της ΝΔ εκτιμά ότι η κυβέρνηση είναι υπόλογη για φαινόμενα διαφθοράς. Αντίθετη άποψη έχει το 39,4% των ερωτηθέντων και το 68,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

    Στον πίνακα με τις δημοτικότητες των στελεχών προηγούνται:

    Από τη ΝΔ οι Ντόρα Μπακογιάννη (71,1%), Γιώργος Σουφλιάς (69,1%), Δημήτρης Αβραμόπουλος (67,1%), Βαγγέλης Μεϊμαράκης (54,6%), Μιχάλης Λιάπης (53,4%), Θεόδωρος Ρουσόπουλος (53,1%), Προκόπης Παυλόπουλος (52,9%), Δημήτρης Σιούφας (52,9%), Φάνη Πάλλη Πετραλιά (52,6%), Σάββας Τσιτουρίδης (46,9%), Γιώργος Βουλγαράκης (46,7%) και Γιώργος Αλογοσκούφης (45%).

    Από το ΠΑΣΟΚ οι Ευάγγελος Βενιζέλος (57,7%), Άννα Διαμαντοπούλου (32,3%), Θεόδωρος Πάγκαλος (26,7%), Ανδρέας Λοβέρδος (25,8%), Βάσω Παπανδρέου (22,6%), Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (21,6%), Πέτρος Ευθυμίου (20,9%), Απόστολος Κακλαμάνης (20,3%), Χάρης Καστανίδης (19,5%), Άκης Τσοχατζόπουλος (17,9%), Αλέκος Παπαδόπουλος (17%) και Κώστας Σκανδαλίδης (16,5%).

    Τέλος στην δημοσκόπηση που είδε το φώς της δημοσιότητας το Σάββατο 10/2 υπάρχουν κάποιες διαφορές με προβάδισμα της ΝΔ με 1,6% έναντι του ΠΑΣΟΚ, καταγράφει τηλεφωνική δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς για τα "ΝΕΑ", που διενεργήθηκε στις 8 και 9 του μηνός. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,5% και το ΠΑΣΟΚ 35,9%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής λαμβάνει ποσοστό 54% έναντι 35,8% του Γιώργου Παπανδρέου.

    [04] Κοινωνία

    Στην ΓΑΔΑ τα ξημερώματα.

    Παραδόθηκε ο δράστης

    11/2/2007 1:18:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Παραδόθηκε σήμερα στις 5:10 το πρωί ο 59χρονος που κατηγορείται από την αστυνομία ως δράστης της ανθρωποκτονίας με θύμα το διοικητή του ΙΚΑ, Γιάννη Βαρθολομαίο. Ο σύζυγος της γυναίκας την οποία είχε επισκεφθεί ο Βαρθολομαίος στου Ζωγράφου, εμφανίστηκε στην Ασφάλεια συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του.

    Ο 59χρονος κρατείται και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ, από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας κ.Καλατζή. Ο 59χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.

    Η πρώτη κατάθεση

    Ο 59χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι από το Σεπτέμβριο είχε υποψίες και πως είχε δεσμό συγκεκριμένα με το Βαρθολομαίο καθώς δεχόταν ύποπτα τηλεφωνήματα κι μηνύματα σε ώρες που δεν δικαιολογούσαν υπηρεσιακές υποθέσεις. Από τότε είχε προσλάβει ντεντέκτιβ του είχε δώσει φωτογραφίες και αρχικά την είχε παρακολουθήσει στην εκκλησία αλλά λόγω του συνωστισμού την έχασε. Την παρακολουθούσε κι άλλες φορές. Προχθές του είπε ότι θα αργήσει γιατί είχε δουλειά και πήρε τηλέφωνο τον ντεντέκτιβ και του το είπε. Πήγε ο ντεντέκτιβ στην οδό Λυκαύγου και του τηλεφώνησε λέγοντας του ότι υπάρχει κι άλλο άτομο. Του είπε τότε φύγε, έρχομαι εγώ." Γνώριζε το Βαρθολομαίο καθώς του τον είχε γνωρίσει η γυναίκα του στη ΔΕΘ αλλά και από φωτογραφίες. Περίμενε 30΄στη σκάλα ανάμεσα στους 2 ορόφους και τον είδε να φεύγει. "Άρχισα να του φωνάζω είπε ο θύτης- και του είπα να μπουν μέσα για να τελειώνει το θέμα και να συζητήσουν με τη γυναίκα του. Δεν έφτανε που γινόταν αυτό μπροστά στα μάτια μου,με προκάλεσε να αντιδράσω και του επιτέθηκα. Με έσπρωξε. Αυτό με έβγαλε εκτός εαυτού. Άρχισα να τον χτυπάω με τα χέρια και ίσως με το κινητό μου τηλέφωνο. Όταν τον είδα να πέφτει τα έχασα .Είδα μια γειτόνισσα και της είπα: "Πάρε τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Ένας άνθρωπος έχει χτυπήσει". Βγήκα έξω και πήρα τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Γύρισα πάλι πίσω .Άρχισα να χτυπάω το κουδούνι του διαμερίσματος που ήταν η γυναίκα μου. Βγήκε έξω και με βοήθησε να τον συνεφέρω. Μου έφερε μια πετσέτα και σκουπίσαμε τα αίματά του .Ήταν αργά το κακό είχε γίνει. Κατέβηκα τις σκάλες και βγήκα από την πολυκατοικία. Έκανα 2 τηλεφωνήματα. Πάνω στον πανικό μου στο πρώτο νούμερο κάλεσα λάθος. Στη συνέχεια πήρα τηλέφωνο την ξαδέλφη μου. Έγινε κάτι άσχημο. Θα δω τι θα κάνω της είπα και έκλεισα το κινητό μου τηλέφωνο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω". Ακόμα, ο 59χρονος ανέφερε ότι δε γνώριζε πως ο Διοικητής του ΙΚΑ είχε πεθάνει, καθώς επί δύο ημέρες παρέμενε μέσα στο αυτοκίνητό του, στο χώρο στάθμευσης στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας, έχοντας κλείσει το κινητό του. "Το Σάββατο έμαθα ότι ήταν νεκρός .Δεν το πίστευα. Μίλησα με το δικηγόρο μου και του είπα ότι ήθελα να παραδοθώ." Στο σημείο αυτό τα όσα ισχυρίζεται έρχονται σε αντίθεση με όσα η σύζυγός του φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς. Η 48χρονη υποστήριξε ότι τα όσα συνέβαιναν τα είδε από το ματάκι της πόρτας του διαμερίσματος των γονιών της. Αυτό το σημείο θα φωτίσουν καταθέσεις μαρτύρων που έχουν γίνει στην ασφάλεια. Στη μία και τέταρτο ο δικηγόρος του τηλεφώνησε, στην Ασφάλεια Αττικής και ενημέρωσε τους ανώτατους αξιωματικούς, ότι προτίθεται να παραδοθεί.

    Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει αύριο, στις 4 το απόγευμα, από το Α Νεκροταφείο.

    [05] Κοινωνία

    Νεκρός ληστής

    Αιματηρή ληστεία σε " Έβερεστ"

    11/2/2007 5:34:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Ένας ληστής έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας που έγινε στις 15.45 σε κατάστημα "Everest", στη διασταύρωση Κηφισίας και Πάρνωνος 10, στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δυο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κατάστημα και με την απειλή πιστολιών άρπαξαν τα χρήματα από το ταμείο. Στο κατάστημα την ώρα εκείνη βρίσκονταν δυο αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με πολιτικά, οι οποίοι είχαν κάνει διάλειμμα από την υπηρεσία τους και έπιναν καφέ. Οι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν, αλλά όταν οι δύο ληστές βγήκαν από το κατάστημα τους ακολούθησαν, ο ένας καλύφθηκε και ο άλλος που ήταν ακάλυπτος τους φώναξε να παραδοθούν, δηλώνοντας την ιδιότητά τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας από τους κουκουλοφόρους πρότεινε το όπλο του εναντίον του ακάλυπτου αστυνομικού, και ο συνάδελφός του που ήταν καλυμμένος, τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Ο δεύτερος ληστής, άρπαξε το πιστόλι του συνεργού του που είχε πέσει στο έδαφος και εξαφανίστηκε. Στη σύγχυση που δημιουργήθηκε κανείς δεν είδε με τι μέσο διέφυγε. Στον τόπο του συμβάντος βρίσκονται ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ενώ έχει κληθεί και ιατροδικαστής. Μέχρι στιγμής τα στοιχεία του κουκουλοφόρου που έπεσε νεκρός δεν έχουν εξακριβωθεί.

    [06] Κοινωνία

    Αύριο καλυτέρευση

    Σήμερα βροχές και 9 Β στο Αιγαίο

    11/2/2007 4:50:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Βροχερό είναι το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, ενώ οι άνεμοι φτάνουν κατά τόπους στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και τα 9 μποφόρ. Το πρωί τρία πλοία που ήταν προγραμματισμένο να φύγουν από τον Πειραιά έμειναν τελικά, λόγω κακών καιρικών συνθηκών δεμένα στο λιμάνι. Λίγες νεφώσεις και σποραδικές βροχές προβλέπει για αύριο η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται βελτίωση του καιρού.

    Αύριο λοιπόν στην Αττική αίθριος καιρός και μόνο το πρωί θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες .Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

    [07] Κοινωνία

    Γενική πρόβα χαράς

    Γλέντι και χοροί στην Πάτρα

    11/2/2007 6:25:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Αψηφώντας το κρύο και με πολύ κέφι οι μικροί καρναβαλιστές περίπου 7.000 χόρεψαν και γιόρτασαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας σε μια γενική πρόβα ενόψει της ερχόμενης Κυριακής. Η Αχαϊκή πρωτεύουσα εισήλθε πλέον στην τελική ευθεία για τη μεγάλη παρέλαση.

    Αλλά και εκτός Ελλάδας ξεφαντώνει ο κόσμος .Στους "ναούς" των καρναβαλιών στη Βενετία και στη Βραζιλία και αλλού, γιορτάζουν κάτοικοι και τουρίστες .Φορώντας μάσκες και εντυπωσιακά κοστούμια Βενετσιάνοι, αλλά και πολυάριθμοι επισκέπτες της πόλης, απολαμβάνουν τους ρυθμούς του καρναβαλιού. Χορός, κέφι και μεταμφιέσεις και στο καρναβάλι της Βρέμης, στη Βόρεια Γερμανία. Εκατοντάδες μασκαράδες με πολύχρωμα κουστούμια, κομφετί και περούκες, πήραν μέρος στη μεγάλη παρέλαση, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο!

    Στην πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, το Ρίο ντε Τζανέιρο, επικρατεί "πυρετός" στις σχολές σάμπα που παίρνουν μέρος στο φετινό καρναβάλι. Εκατομμύρια τουρίστες υπολογίζεται πως θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία για να ξεφαντώσουν. Επίσης και στη Λας Πάλμας των Κανάριων Νήσων όλα είναι έτοιμα για το καρναβάλι που επιτέλους απέκτησε Βασίλισσα, την αστραφτερή Σιλβάνα Μεδίνα.

    [08] Κόσμος

    Στο Πράσινο Ακρωτήρι

    Ο απόλυτος τρόμος του λιθοβολισμού

    11/2/2007 6:14:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Δύο νεαρές Ιταλίδες θέλησαν να περάσουν ονειρεμένες διακοπές στο τροπικό νησί "Πράσινο ακρωτήρι", αλλά τελικά βρήκαν το θάνατο από λιθοβολισμό. Οι αρχές βρήκαν τα πτώματά τους σε ερημική δασική περιοχή, όπου τους οδήγησε τρίτη Ιταλίδα, η οποία όπως τόνισε, κατόρθωσε να ξεφύγει από τους δράστες. Οι παραμυθένιες διακοπές που περίμεναν να ζήσουν οι τρείς Ιταλίδες, μετατράπηκαν σε τραγωδία. Μετά από ένα ονειρεμένο δείπνο, ακολούθησαν δύο νεαρούς κατοίκους του τροπικού νησιού Πράσινο ακρωτήρι σε μια ερημική δασώδη περιοχή.

    Εκεί όμως αντιμετώπισαν τον απόλυτο τρόμο. Οι άνδρες άρχισαν να τις λιθοβολούν με μανία. Ώρες αργότερα, μία από τις κοπέλες βρήκε τις αισθήσεις της και κατόρθωσε να ζητήσει βοήθεια. Οι αστυνομικοί βρήκαν τα άψυχα σώματα των δύο νεαρών κοριτσιών, αιμόφυρτα και προχώρησαν σε έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψη τριών ανδρών. Ένας από τους συλληφθέντες, ξεναγός στο νησί, παραδέχθηκε πως είχε πάρει μέρος στο λιθοβολισμό και υποστήριξε πως ένα από τα θύματα είχε μόλις διακόψει μαζί του σχέση που είχε διαρκέσει ένα χρόνο.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ποντιακή "σφαλιάρα" στον ΠΑΟΚ

    11/2/2007 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τρεις πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθειά του να παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα, πήρε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη νίκησε 3-1 τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής και έφτασε τους 25 βαθμούς, ανεβαίνοντας πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν ο Φαβάλι στο 47ο, ο Μπούσι στο 58ο και ο Ορφανός στο 83ο, ενώ ο Μίετσελ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν το ματς ότι ο Απόλλωνας θα έφτανε στην πιο εύκολη φετινή νίκη του, με αντίπαλο μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Όμως, ο "Δικέφαλος του Βορρά" ήταν πολύ κακός χωρίς πάθος, χωρίς οργάνωση και γενικά δεν θύμιζε παρά μόνο στις φανέλες την ομάδα που πριν από λίγες ημέρες νίκησε τον Παναθηναϊκό. Μόνο η τύχη και το άγχος των γηπεδούχων κράτησαν το αποτέλεσμα στο "μηδέν" στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν η Καλαμαριά απείλησε αρχικά με σουτ των Μπούσι, Φυτανίδη και στη συνέχεια έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Περόνε στο 36 και τον Φαβάλι στο 44. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, τα αμυντικά προβλήματα του ΠΑΟΚ έγιναν ακόμη πιο έντονα. Από αδράνεια της άμυνας στο 47 οι παίκτες του Απόλλωνα έπαιξαν... βόλεϊ στην περιοχή του Φερνάντεζ και ο Φαβάλι από κοντά άνοιξε το σκορ 1-0. Λίγο αργότερα (58), οι παίκτες του Παράσχου βγήκαν ψηλά για να βγάλουν οφσάιντ τους γηπεδούχους, όμως ο Αλμπάν Μπούσι πέρασε σαν... κύριος με τη μπάλα ανάμεσά τους και πλάσαρε τη μπάλα πάνω από τον Πορτογάλο γκολκίπερ για να "γράψει" το 2-0 και να φέρει τους γηπεδούχους "αγκαλιά" με τη νίκη. Με την είσοδο των Τόργκελε και Ιντιο ο ΠΑΟΚ έγινε πιο επιθετικός. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν τη νίκη να τους ξεφύγει. Όχι μόνο κράτησαν σχετικά εύκολα ανέπαφη την εστία τους, αλλά έφτασαν στο θριαμβευτικό 3-0, με τον Ορφανό να πετυχαίνει το τελευταίο γκολ της ομάδας του στο 83, αφού βρέθηκε εντελώς μόνος μετά τη σέντρα του Μπούσι και την πρόσκρουση της μπάλας στο δοκάρι. Το καταπληκτικό γκολ του Μάρτσιν Μίετσελ με ανάποδο ψαλίδι στο 92 3-1 απλά έγραψε τον επίλογο του ματς. Κίτρινες: Μπούσι, Φαβάλι, Ουέλινγκτον, Βέλα Τζούνιορ - Μπαρκαουάν, Μελίσσης Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς) Απόλλων Καλαμαριάς (Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Ορφανός, Κόλτσης, Μπούσι, Περόνε (90΄+ Γαϊδαρτζής), Φυτανίδης, Σαρακατσάνος, Παπαδόπουλος, Φαβάλι (79΄ Βέλα Τζούνιορ), Ουέλιγκτον (88΄ Σιλά) ΠΑΟΚ (Παράσχος): Φερνάντεζ, Μπαλάφας (46΄ Βαγγελής), Χαραλάμπους, Μπαρκαουάν, Ζαγοράκης (66΄ Ιντιο), Μουμίν, Μαλεζάς, Γεωργιάδης, Μελίσσης, Μίετσελ, Γιασεμάκης (65΄ Τόργκελε)

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επέστρεψε στις νίκες η Ξάνθη

    11/2/2007 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τέλος στη στείρα παραγωγικότητα έβαλε η Ξάνθη που επέστρεψε στις νίκες μετά από επτά αγωνιστικές. Οι "ακρίτες" νίκησαν την Λάρισα με 1-0 με τον Παρασκευά Άντζα να σημειώνει στο 57 το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στον αγώνα με στόχο να διακόψει το αρνητικό σερί. Στα πρώτα 20 λεπτά απείλησε και δημιούργησε ευκαιρίες με φάουλ του Μάνσο, κεφαλιά του Αντζα, παράλληλη μπαλιά του Καζάκη που εξουδετέρωσε τον Κοτσόλη, όμως σε όλες τις περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ. Μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου η Λάρισα ισορρόπησε το ματς και, παρότι δεν έφτασε κοντά στο γκολ, διαμαρτύρεται για μια περίπτωση πέναλτι σε ανατροπή του Κλέιτον από τον Σονκό στο 23. Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου οι "βυσσινί" πήραν τα ηνία του αγώνα και έκλεισαν τους παίκτες της Ξάνθης γύρω από την περιοχή του Μάλαρτζ. Κι εκεί που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ικανοί να αποκτήσουν ολοκληρωτικά τον έλεγχο του παιχνιδιού, η Ξάνθη ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη της επίθεση. Στο 57ο λεπτό, ο Κιντάνα πέρασε έξοχη κάθετη μπαλιά στον Άντζα που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από δύσκολη πλάγια θέση πλάσαρε τον Κοτσόλη και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη 200η συμμετοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο 63 η Ξάνθη είχε τη μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς, όταν μετά τη λανθασμένη απόκρουση του Κοτσόλη, η μπάλα έφτασε στον Κωστούλα που πλάσαρε ψηλοκρεματά, όμως ο Κατσιαρός απομάκρυνε με κεφαλιά πάνω στη γραμμή. Όσο περνούσε ο χρόνος, οι παίκτες της Λάρισας άρχισαν να βρίσκουν ξανά τα «πατήματά» τους στο γήπεδο και στο 70ο λεπτό ο Κλέιτον με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μάλαρτζ, ο οποίος πραγματοποίησε μια πολύ δύσκολη απόκρουση. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης πρόλαβε, λίγα λεπτά αργότερα, τον Αλωνεύτη ο οποίος βρισκόταν σε πολύ πλεονεκτική θέση και γενικότερα ήταν εκ των κορυφαίων στη νίκη της ομάδας του. Κίτρινες: Άντζας, Μαχράτζε, Λαμπριάκος - Νταμπίζας, Διγκόζης, Κλέιτον Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθηνών) Ξάνθη (Σάββας Κωφίδης): Μάλαρτζ, Άντζας, Κωστούλας, Μαχράτζε, Κοντοδήμος, Κουεντραόγκο (46 Γαρπόζης), Φλίσκας, Σονκό (46 Ζουέλα), Κιντάνα, Μάνσο (84 Λαμπριάκος), Καζάκης. Λάρισα (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Φέρστερ, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος (64 Κόζλεϊ, Γκίκας (61 Ντα Κόστα), Διγκόζης, Φωτάκης, Αλωνεύτης, Κλέιτον, Γκούγκα (76 Καλαντζής)

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στραβοπάτησε η Κέρκυρα

    11/2/2007 7:10:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε η Κέρκυρα στο 23 όταν αποβλήθηκε ο Κοτίτσας, δεν ήταν αρκετό για τους φιλοξενούμενους να πάρουν τη νίκη, αφού έμειναν στο 0-0 στη Νεάπολη με τον Ιωνικό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, προκειμένου να πάρουν τη νίκη, που θα αποτελούσε σημαντική ψυχολογική ώθηση. Οι παίκτες του Γιάννη Χατζηνικολάου πίεσαν την Κέρκυρα και είχαν 3-4 καλές στιγμές, με κορυφαία αυτή του Ουκάρ, ο οποίος δεν μπόρεσε να "νικήσει" τον Σιντιμπέ στο μεταξύ τους τετ α τετ. Κάπως έτσι πέρασε το πρώτο 20λεπτο, μετά τη συμπλήρωση του οποίου άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα. Ο Κοτίτσας είδε μέσα σε διάστημα τριών λεπτών δις την κίτρινη κάρτα του διαιτητή και στο 23 πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες. Το αριθμητικό μειονέκτημα υποχρέωσε τον Ιωνικό να οπισθοχωρήσει, δίνοντας γήπεδο στην Κέρκυρα, ωστόσο οι Φαίακες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Ερνάντο. Στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πίεσε για να φτάσει στην επίτευξη κάποιου γκολ, την ώρα που ο Ιωνικός έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του και προσπαθούσε να πετύχει κάτι καλό με αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές (68) ο Ουκάρ έκανε μια κούρσα, τράβηξε επάνω του τρεις παίκτες της Κέρκυρας και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Κωνσταντινίδη, ο οποίος όμως δεν σημάδεψε σωστά στην προσπάθειά του να πλασάρει τον Σιντιμπέ και η μπάλα έφυγε άουτ. Ο "γιατρός" είχε ακόμη μια ευκαιρία να "ανοίξει" το σκορ στο 70, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Η Κέρκυρα είχε μια καλή ευκαιρία να "ανοίξει" το σκορ, όταν ο Φλαβίνιο βρέθηκε στη μικρή περιοχή του Ιωνικού, αλλά πριν προλάβει να κάνει το σουτ, ο Παβιό έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Κίτρινες: Κοτίτσας, Σωτήρχος, Ξενίδης, Κωνσταντινίδης - Ντ΄Ακόλ, Σκούφαλης, Σίκοβ, Καραδήμος Κόκκινες: Κοτίτσας (23΄ - 2η κίτρινη) Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας) Ιωνικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Ερνάντο, Κοτίτσας, Πουλόπουλος, Ουκάρ, Μελαμπιανάκης, Κωνσταντινίδης, Σωτήρχος, Ξενίδης, Φανγκουέιρο (46΄ Κιμπικούλα), Παβιό, Ονουάτσι (81΄ Μπαστιανίνι). Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Σιντιμπέ, Πετράς (46΄ Φότι), Καραδήμος, Σίκοβ, Βαρτζιώτης (37΄ Καγκιούζης), Φούφουλας, Καρβάλιο, Ντα Σίλβα, Γκουέλα, Σκούφαλης (69΄ Τζαβέλλας), Ντ΄Ακόλ.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μοιράστηκαν τα πάντα Ατρόμητος και Αιγάλεω

    11/2/2007 6:59:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον Στέλιο Πούλο στο πάγκο του να εκτελεί χρέη υπηρεσιακού τεχνικού (σε "ναυάγιο" οδηγήθηκαν οι συζητήσεις με τον Ντουμιτρέσκου) το Αιγάλεω κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Ατρόμητο καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έφτασαν τους 27 βαθμούς, "άνοιξαν" το σκορ στο 34 με τον Ολιβέιρα, ενώ το "Σίτι", που ανέβηκε στους 23, "απάντησε" με το γκολ του Ψωμά στο 43. Σε ένα ημίχρονο που δεν είχε πολλές φάσεις, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να "ανοίξουν" το σκορ στο 34. Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η μπάλα έφτασε στον Ολιβέιρα, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Γιάννου (1-0). Όμως, η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόλις εννέα λεπτά, καθώς το "Σίτι" έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 43. Ο Παπουτσής εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας και οι αμυντικοί του Ατρομήτου αδράνησαν και η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Ψωμάς την... προώθησε στο βάθος της εστίας του Ανδριόλα (1-1). Λίγο μετά το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ο Ατρόμητος είχε μια καλή στιγμή να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Λουτσιάνο εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Γιάννου έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 65 οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μια καλή στιγμή, όταν ο Ολιβέιρα εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιάννου. Ο Ατρόμητος πίεσε για να πετύχει το νικητήριο γκολ και έφτασε "μια ανάσα" από την πραγματοποίησή του στο 90 με τη διπλή ευκαιρία του Κουτσοσπύρου. Ο επιθετικός των γηπεδούχων «έπιασε» κεφαλιά, ο Ψωμάς έδιωξε την μπάλα στη γραμμή, αυτή "επέστρεψε" στον Κουτσοσπύρο, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο Ψωμάς έδιωξε προτού παραβιαστεί η εστία του Γιάννου. Κίτρινες: Ολιβέιρα, Ρόβας, Κατεμής - Νικολόπουλος, Τσάτσος, Εντουσέι, Ομο Διαιτητής: Καρατζάς (Ευβοίας) Ατρόμητος (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ανδριόλας, Κορακάκης, Γεωργίου, Ντοέ, Ρόβας (62 Κουτσοσπύρος), Αντερσον (82 Μαγκντί), Ιωάννου, Ολιβέιρα, Γελαδάρης, Λουτσιάνο, Κατεμής. Αιγάλεω (Στέλιος Πούλος): Γιάννου, Εντουσέι (79 Ποπόφ), Ψωμάς, Σκοπελίτης, Σίμανεκ, Μουστογιαννης (74 Νεντέλκοβιτς), Ομο, Τσάτσος, Νικολόπουλος, Παπουτσής, Τσέζαρεκ (88 Κουμορτζί).

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Όλα μηδέν στη Νέα Σμύρνη

    11/2/2007 6:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη μετριότητα κύλησε το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Άρη με τις δύο ομάδες να προσθέτουν από ένα βαθμό στο ενεργητικό τους ύστερα από την "λευκή" ισοπαλία (0-0). Κακό από πλευράς ποιότητας ήταν το πρώτο 45λεπτο και από τις δύο ομάδες, με συνέπεια οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Οι λανθασμένες επιλογές των παικτών της μεσαίας γραμμής και των δύο αντιπάλων ήταν ο βασικότερος παράγοντας που δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο. Ο Άρης, μάλιστα, ήταν η ομάδα που έχασε τη μοναδική ευκαιρία του πρώτου μέρους. Από εκτέλεση κόρνερ του Πάουλο Κόστα στο 15΄ και κεφαλιά του Παλαθουέλος, ο Γκαρσία απέτυχε εξ΄ επαφής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Κένινγκ. Με ευνοϊκές προϋποθέσεις για τον Πανιώνιο άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Μέσα σε επτά λεπτά (49΄-56΄) οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Γκαρσία με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν την πλήρη πρωτοβουλία του παιχνιδιού κι άρχισαν να πιέζουν την άμυνα των «κιτρίνων», χωρίς, ωστόσο, να δημιουργούν τη μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Χαλκιά. Όλα αυτά μέχρι το 81΄, όταν ο Τζιμπούρ σε ανεπανάληπτο τετ - α - τετ με τον Χαλκιά πλάσαρε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά και στη συνέχεια η μπάλα έφυγε άουτ. Κίτρινες: Γκασπάρ - Γκαρσία Κόκκινες: Γκαρσία (56΄ δεύτερη κίτρινη) Διαιτητής: Θ. Γκαϊτατζής (Δράμας) Πανιώνιος (Εβαλντ Λίνεν): Κένινγκ, Μανιάτης, Πλετς, Ενσαλίβα, Μπρέσκα, Τσκιτισβίλι (83΄ Καρνέιρο), Γκασπάρ (83΄ Κουτσόπουλος), Γουνδουλάκης (62΄ Αραβίδης), Σπυρόπουλος, Τζιμπούρ, Λουρέντζο. Άρης (Κίκε Ερνάντεθ): Χαλκιάς, Κοΐρα (79΄ Κυριάκος), Παλαθουέλος, Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Γκαρσία, Νεμπεγλέρας, Χαβίτο (64΄ Γκουγκουλιάς), Τίνγκα, Πάουλο Κόστα (53΄ Χ. Γκαρσία), Κολτσίδας.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κόλλησε στο μηδέν η ΑΕΚ

    11/2/2007 6:38:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μόνο μαθηματικές ελπίδες έχει πλέον η ΑΕΚ για να διεκδικήσει το φετινό πρωτάθλημα, ενώ κινδυνεύει να χάσει και την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η "Ένωση" στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής υποχρεώθηκε σε "λευκή" ισοπαλία (0-0) στην Κρήτη με αντίπαλο τον Εργοτέλη, ωστόσο έχει πολλά και δικαιολογημένα παράπονα για την διαιτησία του Κύρου Βασσάρα. Μόλις στο ενδέκατο δευτερόλεπτο (!) του αγώνα, ο Παναγιώτης Κονέ κέρδισε τις κόντρες, μπήκε στην περιοχή του Εργοτέλη, ανατράπηκε από τον Ζαπρόπουλο, αλλά ο Κύρος Βασσάρας δεν καταλόγισε το πέναλτι που θα ήταν ένα από τα πιο... γρήγορα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες της μέσα στο 2007, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα κι οι γηπεδούχοι φρόντισαν να το εκμεταλλευθούν. Έκλεισαν με σχετική άνεση τους διαδρόμους προς την περιοχή του Πόζα, έχασαν μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 15ο λεπτό (εξαιρετικός συνδυασμός Ογκνιένοβιτς-Ιαστσουκ-Τζούνιορ, η κεφαλιά του τελευταίου στο δεξί δοκάρι του Σορεντίνο) και ανάγκασαν τον Φερέρ να προχωρήσει στην πρώτη διορθωτική κίνησή του (Λάκης αντί Κυριακίδη) μόλις στο 37΄. Λίγο αργότερα, στο 43΄, ο Ιαστσουκ έστειλε τη μπάλα άουτ, σουτάροντας δυνατά μέσα από την περιοχή, κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε. Η ΑΕΚ μπήκε πιο αποφασισμένη, επιζητώντας με πάθος το γκολ, το οποίο θα μπορούσε να πετύχει στο 57΄, αν το πλασέ του Κονέ -εντελώς μόνος μέσα στην περιοχή- δεν ήταν τόσο άστοχο. Με άριστες τοποθετήσεις ο Πόζα κρατούσε την εστία του ανέπαφη και, όταν δεν τα κατάφερε, στο σουτ του Τσιρίλο στο 69΄, το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μια δύσκολη φάση, αφού ήταν δύσκολο ακόμη κι από τα τηλεοπτικά ριπλέι να φανεί καθαρά αν ο Ιταλός καλυπτόταν ή όχι. Ο Εργοτέλης, από την πλευρά του, απείλησε στο 78΄ και το 80΄ με φοβερά σουτ του Τζούνιορ, όμως και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας του Εργοτέλη ήταν το μόνιμο «εμπόδιο» στις ύστατες επιθετικές προσπάθειες της ΑΕΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο κι έτσι το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Κίτρινες : Ζαπρόπουλος, Τάσιτς, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης - Τσιρίλο, Πλιάτσικας, Τόζερ Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Θεσσαλονίκης) Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Ζαπρόπουλος, Κένεντι, Τζούνιορ, Χίμπλινγκερ, Μιλάντιν, Χατζί (71΄ Φραγκουλάκης), Μελισσάς (90΄ Νατσέφσκι), Τάσιτς, Ογκνιένοβιτς (71΄ Μπουντιμίρ), Ιαστσουκ. ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Πλιάτσικας, Τσιρίλο, Παπασταθόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος, Κυριακίδης (37΄ Λάκης), Ζήκος, Τόζερ, Κονέ (77΄ Μαντούκα), Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης (65΄ Καπετάνος).

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ημέρα μνήμης στο λιμάνι

    11/2/2007 6:25:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περίπου 3.000 κόσμος βρέθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για την τραγωδία της Θύρας 7. Τι κι αν πέρασαν 26 χρόνια; Οι αναμνήσεις της αποφράδας 8ης Φεβρουαρίου 1981 δεν θα σβήσουν ποτέ για τους συγγενείς των 21 νέων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εκείνο το απόγευμα, μετά από ένα ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, συνεπής όπως πάντα στο «ραντεβού», εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο, Σωκράτη Κόκκαλη και όλα τα μέλη του ΔΣ, ενώ παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας και αρκετοί άλλοι επίσημοι φορείς της πολιτικής και αθλητικής ηγεσίας. Στο μνημείο των θυμάτων της "Θύρας 7" κατέθεσαν στεφάνια ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, ο Νομάρχης Πειραιά, Ιωάννης Μίχας, και ο Δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας. Λόγο εκφώνησαν ο Πρόεδρος της ΠΕΦΟ, Κώστας Μπαρμπής, ο Δήμαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Φασούλας και εκπρόσωπος της "Θύρας 7". Οι 21 αδικοχαμένοι Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών) Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών) Ηλίας Παναγούλης (17 ετών) Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών) Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών) Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών) Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών) Νίκος Φίλος (19 ετών) Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών) Βασίλης Μάχας (20 ετών) Ευστράτιος Λούπος (20 ετών) Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών) Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών) Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών) Κώστας Καρανικόλας (26 ετών) Μιχάλης Μάρκου (27 ετών) Κώστας Μπίλας (28 ετών) Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών) Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών) Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών) Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 11 February 2007 - 17:51:15 UTC