Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-03-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμο συνέδριο ΠΟΣΔΕΠ
  • [02] Αντιπαράθεση για την παιδεία
  • [03] Συμπλοκή με διαρρήκτη
  • [04] Αποκάλυψη για αγνοούμενο Κύπριο
  • [05] Νεκροί άμαχοι Αφγανοί
  • [06] Ήρεμη νύχτα στην Κοπεγχάγη
  • [07] Κλειστή η σήραγγα του Μον Μπλαν
  • [08] Παραιτήθηκε του βασιλικού της τίτλου
  • [09] Ξυλοκόπησαν διευθυντή σχολείου
  • [10] Ιράκ: Ανασχηματισμό κυβέρνησης
  • [11] Δεν έχει διμερείς συνομιλίες με τις ΗΠΑ
  • [12] Ανεβαίνει ο Πανιώνιος
  • [13] Βήμα για την παραμονή του
  • [14] "Βυθίζεται" ο Ηρακλής
  • [15] Διπρόσωπη η ΑΕΚ νίκησε 3-1
  • [16] Νίκη-ανάσα για Ξάνθη
  • [17] Πάλι πρώτος ο Αγ. Δημήτριος
  • [18] "Πράσινο" το Κύπελλο

    [01] Πολιτική

    Εκλογή νέας διοικούσας επιτροπής

    Κρίσιμο συνέδριο ΠΟΣΔΕΠ

    4/3/2007 12:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2007 6:52:28 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και κατά του νόμου - πλαισίου τάσσεται η πλειοψηφία των πανεπιστημιακών, όπως προέκυψε από δύο ψηφοφορίες, στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΠΟΣΔΕΠ. Η πρόταση της νυν ηγεσίας της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών για συνέχιση των κινητοποιήσεων συγκέντρωσε 94 ψήφους, έναντι 63 της πρότασης για συνέχιση του αγώνα με επιστροφή στα αμφιθέατρα. Ωστόσο, η πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου θα εξαρτηθεί απο τη σύνθεση της νέας διοικούσας επιτροπής, τα μέλη της οποίας θα εκλεγούν απόψε. Νωρίτερα, ψηφίστηκε - με 149 ψήφους υπέρ, 5 κατά και 9 λευκά - σχέδιο απόφασης σύμφωνα με το οποίο το 8ο συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ απορρίπτει το σχέδιο νόμου - πλαισίου που έχει φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ως αντιδημοκρατικό, ανεφάρμοστο και αντισυνταγματικό, απαιτώντας την άμεση απόσυρσή του.

    To Σάββατο, υπερψηφίστηκε ο απολογισμός δράσης της απερχόμενης διοίκησης.

    Στο μεταξύ, αρνητικά απάντησε το Υπουργείο Παιδείας στο αίτημα έξι πρυτάνεων να ανασταλεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να τεθεί σε περαιτέρω διαβούλευση.

    Κύκλοι του υπουργείου Παιδείας υπενθυμίζουν ότι από τον περασμένο Ιούνιο, η υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου είχε ζητήσει από τα πανεπιστήμια να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του προσχεδίου του νόμου, χωρίς να πάρει καμία απάντηση.

    Η συζήτηση για το νομοσχέδιο έχει ολοκληρωθεί, υπάρχει όμως ακόμα χρόνος για την κατάθεση σοβαρών προτάσεων δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8, ο ΓΓ του υπουργείου Ανδρέας Καραμάνος.

    Την ερχόμενη Τρίτη, το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.

    [02] Πολιτική

    Αντιπαράθεση για την παιδεία

    4/3/2007 12:23:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Η κατάσταση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο νέος νόμος πλαίσιο, εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σε ημερίδα στα Γιάννενα, χαρακτήρισε εθνικό λόγο, που μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές τη συνεχιζόμενη αναταραχή, ενώ από την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης, διέψευσε ότι η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Για επικίνδυνη όξυνση της έντασης, κάνει λόγο η αντιπολίτευση. Υπέρ της εξάντλησης της 4ετίας τάσσεται με εφ όλης της ύλης συνέντευξή της στη "Βραδυνή της Κυριακής", η υπουργός Εξωτερικών. Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στο θέμα αποστρατικοποίησης του Αη Στράτη, προειδοποιεί την Τουρκία ότι τέτοιες κινήσεις δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες και για την επίσκεψη Γκιουλ λέει ότι εντάσσεται στην τρέχουσα άσκηση διπλωματίας. Ακόμη, χαρακτηρίζει πρόχειρο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ απαντώντας στο ερώτημα για προσωπικές επιθέσεις που δέχεται τονίζει ότι απ' όπου κι αν προέρχονται είναι άσφαιρα πυρά.

    [03] Κοινωνία

    Συμπλοκή με διαρρήκτη

    4/3/2007 7:09:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τον... "δάσκαλό" του βρήκε Ρουμάνος διαρρήκτης που μπήκε σε σπίτι τα ξημερώματα της Κυριακής, στο Νέο Ηράκλειο. Ο ιδιοκτήτης, γνώστης πολεμικών τεχνών, με την βοήθεια της γυναίκας του και συγγενικών του προσώπων κατάφεραν ύστερα απο πραγματική μάχη που έδωσαν με τον κακοποιό να τον ακινητοποιήσουν και να τον παραδώσουν στην Αστυνομία. Σχεδόν την ίδια ώρα στην οδό Κερασούντος, στον Περισσό, οι ιδιοκτήτες ισόγειου σπιτιού, όταν επέστρεψαν απο νυχτερινή έξοδο, το βρήκαν λεηλατημένο.

    Ο νεαρός Ρουμάνος για να αποφύγει τη σύλληψη προσπάθησε να πνίξει τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος με την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό του, ενώ τού πέταξε δεκάδες αντικείμενα και τον χτύπησε με μια καρέκλα.

    Από την μανία του κακοποιού δεν γλίτωσε και η σύζυγός του του ιδιοκτήτη, την οποία δάγκωσε στην παλάμη, ενώ προσπαθούσε να του κλείσει το στόμα γιατί ζητούσε απο τον συνεργό του που βρίσκονταν στο ακάλυπτο χώρο του κτιρίου να τον βοηθήσει.

    Ο διαρρήκτης μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, για δακτυλοσκοπική εξέταση καθώς θεωρείται σίγουρο ότι είχε αδειάσει δεκάδες σπίτια στα βόρεια προάστια.

    Στον Περισσό, στην οδό Κερασούντος 48, τα ξημερώματα της Κυριακής οι ιδιοκτήτες βρήκαν το σπίτι τους λεηλατημένο, και τον σκύλο υπνωτισμένο.

    Αστυνομικοί της Σήμανσης ερεύνησαν με προσοχή τα σημεία που κινήθηκαν οι δράστες σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν δακτυλικά τους αποτυπώματα, που θα τους βοηθήσουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

    [04] Κοινωνία

    Δημοσίευμα του "Πολίτη"

    Αποκάλυψη για αγνοούμενο Κύπριο

    4/3/2007 4:36:00 μμ

    Πηγή: NET, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μία συγκλονιστική αποκάλυψη για την τύχη ενός αγνοούμενου από την περίοδο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η κυπριακή εφημερίδα "Πολίτης". Σύμφωνα με έγγραφο του τουρκικού στρατού, ο 5χρονος τότε Κύπριος, που είχε τραυματιστεί, είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Άγκυρας. Η κυπριακή εφημερίδα σημειώνει ότι για το έγγραφο έχει ενημερώσει τον Χριστόφ Ζιρόντ, τρίτο μέλος στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, καθώς και την οικογένεια του Χριστάκη Γεωργίου, δημοσιεύοντας παράλληλα δραματική έκκληση της μητέρας του αγνοούμενου, Μυροφόρας Γεωργίου, σε οποιονδήποτε στην Τουρκία γνωρίζει οτιδήποτε για το παιδί της, να επικοινωνήσει μαζί της μέσω των Ηνωμένων Εθνών ή οποιασδήποτε άλλης οδού.

    Έγγραφο του τουρκικού στρατού

    Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 26 Μαρτίου 1975 και έχει συνταχθεί από Γραφείο του τουρκικού Στρατού και σε αυτό σημειώνονται τα παρακάτω:

    "26 Μαρτίου 1975 Θέμα: Αναφορικά με τον Χριστάκη Γεωργίου ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΓΚΥΡΑ Αφορά: Orkinos Cemreliginin (πρόκειται μάλλον περί κωδικής ονομασίας) άρθρο υπ αριθμόν S-1-12-75 ημερομηνίας 11 Μαρτίου 1975.

    Συνημμένη υπάρχει φωτογραφία του πεντάχρονου Χριστάκη Γεωργίου. Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο Παλαίκυθρο και μεταφέρθηκε από τη μητέρα του στο νοσοκομείο πρώτων βοηθειών, στο Δίκωμο. Επειδή δεν κατέστη δυνατόν να τύχει θεραπείας εκεί, περί τα τέλη Αυγούστου 1975( η εφημερίδα σημειώνει ότι πιθανόν έγινε λάθος στην αναγραφή της ημερομηνίας και μάλλον εννοείτο τέλη Αυγούστου 1974, αφού η ημερομηνία σύνταξης του εγγράφου είναι η 26η Μαρτίου 1975 ) μεταφέρθηκε πρώτα στα Άδανα και μετά σε νοσοκομεία στην Άγκυρα. Δεν κατέχουμε άλλες πιο λεπτομερείς πληροφορίες για το παιδί εκτός από αυτές.

    Αυτό το θέμα παρακολουθείται συνεχώς από τον Ερυθρό Σταυρό. Το φέρω εις γνώσιν σας".

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πληροφορίες του εγγράφου ήταν λίγο πολύ γνωστές στην οικογένειά του αλλά και στις υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε οποιοδήποτε στοιχείο, που να αποδεικνύει ότι ο Χριστάκης Γεωργίου όντως μεταφέρθηκε στην Τουρκία.

    Στο σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων για το ιστορικό της υπόθεσης του Χριστάκη Γεωργίου και τα εξής:

    "Στις 20 Ιανουαρίου του 1975 ο Γλαύκος Κληρίδης είχε θέσει το θέμα του μικρού Χριστάκη Γεωργίου στον Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο συνάντησής τους στο Λήδρα Πάλας. Ο Ντενκτάς έδωσε οδηγίες και απεσταλμένος του διερεύνησε το θέμα αυθημερόν και περί το τέλος της συνάντησης ενημέρωσε τον Γλαύκο Κληρίδη, στον οποίο μάλιστα είπε: "Έχω καλά νέα. Ο μικρός είναι σε νοσοκομείο στην Τουρκία και μόλις αποθεραπευτεί θα τον φέρουμε πίσω στη μάνα του". Αυτό το στοιχείο επιβεβαιώνεται και σήμερα από την ίδια τη μητέρα".

    [05] Κόσμος

    Καταστράφηκε δημοσιογραφικό υλικό

    Νεκροί άμαχοι Αφγανοί

    4/3/2007 5:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2007 5:58:01 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Associated Press, Reuters, BBC

    Δεκαέξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν την Κυριακή, στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια περιστατικού που οι αμερικανικές δυνάμεις χαρακτήρισαν ως "περίπλοκη ενέδρα". Όλα άρχισαν όταν αμερικανική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή δέχτηκε επίθεση με παγιδευμένο όχημα την οποία ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών, σε πολυσύχναστη λεωφόρο που συνδέει το Τζαλαλαμπάντ με το Πακιστάν. Όπως ανέφεραν τραυματίες, μετά την επίθεση αυτοκτονίας, οι Αμερικανοί στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν προς κάθε κατεύθυνση, δίχως να λαμβάνουν υπόψη τους την παρουσία αμάχων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού στρατού, οι στρατιώτες απάντησαν με πυρά για λόγους αυτοάμυνας.

    Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν και πραγματοποίησαν διαδηλώσεις, κλείνοντας τους δρόμους και φωνάζοντας συνθήματα όπως "Θάνατος στην Αμερική!" και "Θάνατος στον Καρζάι!", τον πρόεδρο της χώρας.

    Εξάλλου, Αμερικανοί στρατιώτες έσβησαν φωτογραφίες φωτογράφου που συνεργάζεται με το πρακτορείο Ασοσιέτεντ Πρες αλλά και βίντεο συναδέλφου του, χωρίς κανείς από τους δύο να ήταν παρών στην επίθεση αυτοκτονίας και της ανταλλαγής πυρών.

    [06] Κόσμος

    Μετά από δυο ημέρες ταραχών και διαδηλώσεων

    Ήρεμη νύχτα στην Κοπεγχάγη

    4/3/2007 12:28:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μετά από δυο ημέρες ταραχών και διαδηλώσεων, λόγω της απομάκρυνσης νεαρών καταληψιών από το Ungdomshuset, ένα οίκημα όπου ζούν περιθωριακοί νέοι στη συνοικία Νοερέμπρο, η νύχτα ήταν πιο ήρεμη στην Κοπεγχάγη. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν έντονη στους δρόμους της πρωτεύουσας, κυρίως στις συνοικίες Νοερέμπρο και Κριστιάνσαν, όπου εκτυλίχθηκαν οι ταραχές τις προηγούμενες ημέρες και νύχτες. Οι αρχές διέλυσε αργά το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, συγκεντρωμένο πλήθος στο Κριστιάνσαν που έστηνε οδόφραγμα κοντά στην Κριστιάνια, μέρος όπου ζούν περιθωριακοί στη δανική πρωτεύουσα.

    Ελάχιστα επεισόδια

    "Συλλάβαμε το Σάββατο έως και την Κυριακή 196 άτομα για διάφορα παραπτώματα, όπως γιατί πετούσαν βεγγαλικά στους αστυνομικούς ή γιατί έκαιγαν κάδους απορριμμάτων", είπε ο Λαρς Μποργκ εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κοπεγχάγης.

    "Μπορούμε να πούμε ότι η νύχτα ήταν πολύ πιο ήρεμη, με ελάχιστα επεισόδια που περιορίστηκαν σε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε ένα μόνο αυτοκίνητο και στη ρίψη βεγγαλικών. Η κατάσταση έχει σαφώς βελτιωθεί αλλά δεν επαναπαυόμαστε, καθώς ποτέ δεν ξέρεις πότε οι ταραχές μπορεί να επαναληφθούν", πρόσθεσε.

    Η αστυνομία έχει συλλάβει σχεδόν 700 άτομα, εκ των οποίων 100 είναι ξένοι από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως από τη Γερμανία, μετά την έναρξη των ταραχών.

    [07] Κόσμος

    Λόγω κατολίσθησης

    Κλειστή η σήραγγα του Μον Μπλαν

    4/3/2007 3:56:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η σήραγγα του Μον Μπλαν που συνδέει τη Γαλλία με την Ιταλία εξακολουθεί να παραμένει για δεύτερη ημέρα κλειστή και από τις δύο πλευρές λόγω κατολίσθησης που σημειώθηκε το Σάββατο, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από την είσοδό της στη Γαλλία, μετέδωσε ο γαλλικός ραδιοσταθμός France-Info. Εκπρόσωπος της εταιρείας που διαχειρίζεται την μήκους 11,6 χιλιομέτρων σήραγγα δήλωσε ότι θα παραμείνει κλειστή για τουλάχιστον "μερικές ημέρες", ώστε να απομακρυνθούν τα ασταθή τμήματα του εδάφους που βρίσκεται πάνω από τον αυτοκινητόδρομο. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται τώρα από τη σήραγγα του Φρεζίς που βρίσκεται νοτιότερα. Από τη κατολίσθηση, η οποία προλήθηκε πιθανώς από τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή, δεν τραυματίστηκε κανείς.

    [08] Κόσμος

    Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Δανίας

    Παραιτήθηκε του βασιλικού της τίτλου

    4/3/2007 3:29:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Παραιτήθηκε του βασιλικού της τίτλου, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Δανίας, για να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, Μάρτιν Γιόργκενσεν, ο οποίος είναι ένας απλός εικονολήπτης. Στο γάμο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, παραβρέθηκαν 120 άτομα. Η 42χρονη Αλεξάνδρα, πήρε διαζύγιο από τον πρίγκιπα Γιοακίμ, τον δεύτερο γιο της Βασίλισσας Μαργαρίτας της Δανίας, το 2004. Από αυτόν τον γάμο, έχει αποκτήσει δύο παιδιά, τα οποία παραβρέθηκαν στον δεύτερο γάμο της μητέρας τους. Όπως επισημαίνουν τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας, θα πληρώνει φόρους όπως όλοι οι Δανοί πολίτες, όμως θα συνεχίζει να εισπράττει το βασιλικό επίδομα των 250 χιλιάδων ευρώ το χρόνο.

    [09] Κόσμος

    Στην Ιταλία

    Ξυλοκόπησαν διευθυντή σχολείου

    4/3/2007 11:36:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τρεις οργισμένοι συγγενείς, μεταξύ των οποίων ο πατέρας και ο παππούς, ενός μαθητή λυκείου στο Μπάρι, στην Ιταλία, ξυλοκόπησαν το Σάββατο, το διευθυντή του σχολείου του, επειδή δεν ήταν ικανοποιημένοι από τους βαθμούς του ελέγχου του, αλλά και επειδή δεν τους άρεσε η απόφαση του διευθυντή να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα στο σχολείο. Οι τρεις άνδρες γρονθοκόπησαν άγρια τον διευθυντή Ούγκο Καστορίνα του λυκείου Λομπάρντι, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε μώλωπες, ανακοίνωσε η Αστυνομία, η οποία τον συνόδευσε για ασφάλεια πίσω στο σχολείο. "Μπορεί αυτό να μην αρέσει σε ορισμένους ανθρώπους, αλλά πάντα πρέπει να επιβάλλονται κάποια μέτρα και οι κανονισμοί να γίνονται σεβαστοί αν είναι να λειτουργήσει σωστά ένα σχολείο", δήλωσε ο Καστορίνα, διευθυντής του σχολείου τα τελευταία 22 χρόνια.

    [10] Ιράκ

    Ιράκ: Ανασχηματισμό κυβέρνησης

    4/3/2007 1:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/3/2007 2:37:42 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του εντός των δύο προσεχών εβδομάδων, θα προχωρήσει ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι. "Αυτή την εβδομάδα ή την προσεχή", απάντησε αναφερόμενος στην ημερομηνία του ανασχηματισμού όταν ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου. Ο Ιρακινός Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ανασχηματισμός έχει στόχο την ενίσχυση της κυβέρνησης και την αντικατάσταση των υπουργών με τις χαμηλότερες επιδόσεις. Επίσης, Ο αλ Μάλικι εξέφρασε ικανοποίηση για τη διεξαγωγή στις 10 Μαρτίου της διεθνούς διάσκεψης στο Ιράκ με τη συμμετοχή των μεγάλων δυνάμεων και των γειτονικών του χωρών, την οποία θεωρεί ως ευκαιρία που θα "επισφραγιστεί από μια διεθνή συμφωνία και σύμπνοια" για τη χώρα του. Το Ιράκ έχει καλέσει στη διάσκεψη τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις γειτονικές του χώρες. "Η διάσκεψη θα βοηθήσει το Ιράκ να ιάσει τις πληγές του και θα αποτελέσει μια βάση για τον περιφερειακό διάλογο. Το Ιράκ θα αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους γείτονές του και τη διεθνή κοινότητα. Η διάσκεψη θα ολοκληρωθεί με την επίτευξη συμφωνίας και σε κλίμα σύμπνοιας", κατέληξε. Εν τω μεταξύ, ένας Ιρακινός δημοσιογράφος δολοφονήθηκε την Κυριακή, από ενόπλους έξω από το σπίτι του στη Βαγδάτη.

    [11] Μ. Ανατολή

    Η Τεχεράνη

    Δεν έχει διμερείς συνομιλίες με τις ΗΠΑ

    4/3/2007 12:52:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το Ιράν δεν έχει προβλέψει να διεξαγάγει διμερείς συνομιλίες με τις ΗΠΑ στη διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια στο Ιράκ, στην οποία δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι θα συμμετάσχει, ανακοίνωσε την Κυριακή, σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μοχαμάντ Αλί Χοσεϊνί. Ο Λευκός Οίκος απέκλεισε την περασμένη Τετάρτη την πιθανότητα διμερών συνομιλιών με το Ιράν και τη Συρία, με την ευκαιρία της διάσκεψης, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει αποκλείσει μια πιθανότητα απευθείας διμερών ανταλλαγών με τους Ιρανούς. Οι ΗΠΑ δέχθηκαν να λάβουν μέρος στη διάσκεψη που διοργανώνεται στις 10 Μαρτίου στη Βαγδάτη, αλλά η Τεχεράνη δεν έχει ακόμη απαντήσει για τη συμμετοχή της σε αυτή. "Εξετάζουμε το θέμα της συμμετοχής μας στη διάσκεψη της Βαγδάτης. Αν είναι εντός των συμφερόντων μας, θα συμμετάσχουμε", είπε ο ιρανός εκπρόσωπος. Ο Χοσεϊνί επανέλαβε δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες "τον τελευταίο καιρό οι Αμερικανοί έχουν διατυπώσει προτάσεις για διαπραγμάτευση με το Ιράν, μέσω διαφόρων διαύλων, όσον αφορά το Ιράκ και την ασφάλεια σε αυτή τη χώρα και εμείς τις εξετάζουμε", πρόσθεσε.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αιγάλεω - Πανιώνιος 0-2

    Ανεβαίνει ο Πανιώνιος

    4/3/2007 7:13:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η δουλειά του Εβαλντ Λίνεν στον Πανιώνιο είναι σπουδαία και φάνηκε για μια ακόμη φορά. Ο Γερμανός τεχνικός έστησε άψογα την ομάδα της Νέας Σμύρνης και την οδηγήσε στη μεγάλη νίκη μέσα στο Αιγάλεω με 2-0, στο πλαίσιο της 24ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας. Με αυτή τη νίκη ο Πανιώνιος κατάφερε, όχι μόνο να αποφύγει κατά μεγάλο ποσοστό τον υποβιβασμό, αλλά και να θέσει τις βάσεις για ένα εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 2-0 του Αιγάλεω στο «Σ. Μαυροθαλασσίτης» και βύθισαν το «Σίτι» που καλείται να αποφύγει τον υποβιβασμό στις εναπομείναντες αγωνιστικές. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Νεοσμυρνιώτες, ο Πορτογάλος επιθετικός Λουρέντζο, ο οποίος σκόραρε και κέρδισε πέναλτι. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατάφερε να προηγηθεί στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με τον Γουνδουλάκη να σκοράρει από θέση οφσάιντ, όμως ο βοηθός διαιτητή, Παπαδόπουλος δεν υπέδειξε την παράβαση (επηρέαζε τη φάση) στη φάση του πρώτου τέρματος. Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι παίκτες του Στέλιου Πούλου δεν μπορούσαν να βρουν διεξόδους και ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει αυτό που θέλει. Στις καθυστερήσεις ο Λουρένσο έφυγε στην αντεπίθεση και ανατράπηκε καθαρά από τον Γιάννου. Το πέναλτι που εκτέλεσε ο Τσκιτισβίλι αποκρούστηκε από τον Γιάννου, αλλά στην επαναφορά ο Γεωργιανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Κίτρινες: Εντουσέι, Μάκος, Μπρέσκα, Σκοπελίτης, Σίμανεκ, Παπουτσής. ΑΙΓΑΛΕΩ (Στέλιος Πούλος): Γιάννου, Εντουσέι, Σίμανεκ, Ψωμάς, Παπουτσής, Σκοπελίτης, Κουμορτζί, Μουστογιάννης (68 Σέζαρεκ), Τσάτσος (68 Ομο), Τουρνάς, Νικολόπουλος (46 Πετρόπουλος). ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Κένινγκ, Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Μπρέσκα (46 Αραβίδης), Τσικιτισβίλι, Μάκος (76 Κόντι), Γουνδουλάκης, Σπυρόπουλος (83 Γκασπάρ), Ενσαλίβα, Λουρέντζο.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εργοτέλης - Ατρόμητος 1-0

    Βήμα για την παραμονή του

    4/3/2007 7:00:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σημαντική νίκη που ενισχύει την προσπάθεια του Εργοτέλη για την παραμονή στην κατηγορία, πέτυχε σήμερα η ομάδα της Κρήτης με 1-0 επί του Ατρομήτου, στο πλαίσιο της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Ηρακλείου μπήκε αποφασισμένη να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο και με οδηγούς τους επικίνδυνους επιθετικούς Ογκνιένοβιτς - Μπουντιμίρ δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ατρομήτου. Ο πρώτος, είχε δύο πολύ καλές στιγμές στο 2 και στο 23, ενώ ο δεύτερος πέτυχε το νικητήριο γκολ (33) και λίγο έλειψε να κάνει για δεύτερη φορά τη ζημιά στο 44, αλλά τον νίκησε ο Μιχαηλίδης. Ο 21χρονος Κροάτης ήταν για μια ακόμη φορά πραγματικό «τανκ» και έκανε άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα. Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Κρητικών. Στην επανάληψη, ο Κοκότοβιτς ενίσχυσε την επίθεσή του με την είσοδο του Κουτσοσπύρου ο Ατρόμητος απείλησε δύο φορές με τους Ιωάννου (54), Λαζανά (55). Όμως, από το 65 και μετά ο Εργοτέλης ανέλαβε και πάλι την κυριαρχία και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους. Κίτρινες: Γεωργίου, Κριπιντήρης, Λουτσιάνο, Ρόβας, Παγώνης, Μπουντιμίρ, Ιαστσουκ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Κοιλιάρας (Φραγκουλάκησ), Ιαστσουκ, Τζούνιορ, Μιλάντιν, Κένεντι, Ογκνιένοβιτς (58 Νατσέφκσι), Μπουντιμίρ (83 Ζαπρόπουλος), Τάσιτς. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Μιχαηλίδης, Ιωάννου, Ρόβας, Λουτσιάνο, Παγώνης (84 Μαρίνος), Γεωργίου, Λαζανάς, Μαγκντί (46 Κουτσοσπύρος), Ολιβέιρα, Κριπιντήρης (78 Σανόκο), Κορακάκης.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ηρακλής - Καλαμαριά 0-1

    "Βυθίζεται" ο Ηρακλής

    4/3/2007 6:47:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Ηρακλής είναι πλέον στο χείλος του γκρεμού. Η εντός έδρας ήττα από την Καλαμαριά (1-0), πέμπτη συνεχής στο πρωτάθλημα, για την 24η ημέρα της Σούπερ Λίγκα, οδηγεί τον «Γηραιό» προς τον υποβιβασμό! Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε μετά από 27 χρόνια ο Ηρακλής θα αγωνιστεί ξανά στην Β κατηγορία. Στο ματς στο Καυταντζόγλειο, μολονότι κόντρα στον Απόλλωνα έπαιζε μια κατηγορία σχεδόν σε κανένα χρονικό σημείο της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να μπει στους ρυθμούς και στην κρισιμότητα της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι, ενώ η Καλαμαριά ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές έκανε τη ζημιά στον Ηρακλή. Συγκεκριμένα, στο 86ο λεπτό, Μπούσι σημείωσε το έβδομο φετινό του τέρμα και πολλαπλασίασε τις πιθανότητες της ομάδας του για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γαλανόπουλου, ο Περόνε κέρδισε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Αλβανός επιθετικός που καραδοκούσε διαμόρφωσε με σουτ το τελικό αποτέλεσμα. ΚΑΡΤΕΣ: Φαβάλι, Μαυρογενίδης, Φυτανίδης, Πρίττας, Βέλα Τζούνιορ, Μπιλίσκοφ. Οι συνθέσεις Ηρακλής (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Φιλίπκο, Δρούγας, Παπαζαχαριάς, Δέντσας (82 Φορτούζι), Μπιλίσκοφ, Πουρσανίδης, Πρίττας, Μαυρογενίδης, Ερέρα (65 Χλωρός), Αλιούτα (55 Καπετάνος), Ρίβας. Καλαμαριά (Μάκης Κατσαβάκης): Kόβατς, Φυτανίδης, Γαλανόπουλος, Κόλτσης, Φαβάλι, Μπούσι, Γκονσάλβες (80 Σιλά), Σαμουηλίδης, Βέλα Τζούνιορ, Παπαδόπουλος, Περόνε.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΑΕΚ - Αρης 3-1

    Διπρόσωπη η ΑΕΚ νίκησε 3-1

    4/3/2007 6:33:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αφού ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και παράλληλα εκμεταλλεύθηκε τα τραγικά λάθη των αντιπάλων της, η ΑΕΚ νίκησε 3-1 τον Αρη στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και ανέβηκε προσωρινά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με έναν βαθμό περισσότερο από τον Παναθηναϊκό. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μαντούκα (57΄ με πέναλτι), Λυμπερόπουλος (74΄) και Καπετάνος (89΄). Ο Νασιμέντο Μπέλεμ μείωσε στο 87΄ για τους Θεσσαλονικείς, που αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 77΄, λόγω αποβολής του Αβραάμ Παπαδόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά παρέμενε εκτεθειμένη στις αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων. Παράλληλα, ήταν ελάχιστες οι φορές που απείλησε την εστία του Χαλκιά, όπως στο 32΄ όταν ο Ζούλιο Σέζαρ βρέθηκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν εντελώς άστοχο. Ως κλασική ευκαιρία της Ενωσης «χρεώνεται» αυτή του 40ου λεπτού, με τον Παντελή Καφέ να «αδειάζει» τους αμυντικούς του Αρη και μόνος προ του Χαλκιά να σουτάρει ψηλά άουτ. Αμέσως μετά, έγινε μια φάση που «σημάδεψε» τον αγώνα. Ο Σορεντίνο με τη μπάλα στα χέρια, χτύπησε τον Γκαρσία, αλλά το περιστατικό δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή Δαλούκα, με αποτέλεσμα ο Ιταλός γκολκίπερ να γλυτώσει την κόκκινη κάρτα και η ΑΕΚ το εις βάρος της πέναλτι. Στη συνέχεια, ο Σορεντίνο τροφοδότησε παίκτη του Αρη, ακολούθησε νέα «γκέλα» από τον Τζιωρτζιόπουλο και η μπάλα έφτασε στον Σέρχιο Κόκε, ο οποίος δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του σ΄ένα καθοριστικό σημείο. Πιο δημιουργική παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, με τον τρόπο που έπαιζε, το γκολ ήταν δύσκολη υπόθεση, εκτός κι αν της το... προσέφερε κάποιος αντίπαλος. Αυτό ακριβώς έκανε ο Κουλουχέρης στο 57ο λεπτό, όταν έκανε αβίαστα λάθος μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Καπετάνο. Το καθαρό πέναλτι, εκτέλεσε εύστοχα ο Γκουστάβο Μαντούκα δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το γκολ αποσυντόνισε εντελώς τον Αρη, που στη συνέχεια περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Η ΑΕΚ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τον Καπετάνο (62΄) και τον Καφέ (67΄ και 68΄), αλλά στο 74΄ «τελείωσε» τον αγώνα. Ο Ζούλιο Σέζαρ σέντραρε από δεξιά και ο Νίκος Λυμπερόπουλος με εξαιρετική κεφαλιά «έγραψε» το 2-0 και έφτασε τα 13 γκολ στη Σούπερ Λιγκα, όσα έχουν και οι Ριβάλντο, Σαλπιγγίδης. Θα μπορούσε να τα κάνει 14, αν δεν αστοχούσε σε πέναλτι στο 77΄. Στην «εσχάτη των ποινών» υπέπεσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, που χρησιμοποίησε το χέρι του για να κερδίσει μια μονομαχία από τον Καπετάνο μέσα στην περιοχή και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Ηταν η δεύτερη για τον αμυντικό του Αρη, που αποβλήθηκε. Ο Αρης δεν το έβαλε κάτω και παρότι αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 87΄ με κεφαλιά του Νασιμένο Μπέλεμ, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Παντελής Καπετάνος μετά την ασίστ του Λυμπερόπουλου, απέφυγε και τον Χαλκιά και διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας) Κίτρινες: Παπασταθόπουλος, Μαντούκα, Πλιάτσικας - Βανγκέλι, Κουλουχέρης, Παπαδόπουλος Κόκκινες: Παπαδόπουλος (77΄-δεύτερη κίτρινη) Οι συνθέσεις: ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Πλιάτσικας (62΄ Παουτάσο), Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Τζιωρτζιόπουλος, Μαντούκα (70΄ Τόζερ), Ζήκος, Καφές, Ζούλιο Σέζαρ, Καμπάνταης (46΄ Καπετάνος), Λυμπερόπουλος. ΑΡΗΣ (Κίκε Ερνάντεθ): Χαλκιάς, Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Βανγκέλι (70΄ Κυριάκος), Κοΐρα (61΄ Γκαρσία), Νεμπεγλέρας, Γιονάν Γκαρσία (61΄ Νασιμέντο), Παλαθουέλος, Πάουλο Κόστα, Χαβίτο, Κόκε.

    Ενα μήνα έξω ο Μαντούκα

    Τελειωμό δεν έχουν οι τραυματισμοί στην ΑΕΚ. Νέο «θύμα» αυτή τη φορά ήταν ο Γκουστάβο Μαντούκα, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 70 της χτεσινής αναμέτρησης με τον Αρη. Συγκεκριμένα, επιχειρούσε ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, όταν ξαφνικά έπεσε κάτω σφαδάζοντας από τον πόνο στο πόδι του. Υστερα από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλάση στον δικέφαλο κι αυτό σημαίνει ότι θα μείνει 3 με 4 εβδομάδες μακριά από την αγωνιστική δράση, σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος κι ενώ ήδη η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στα άκρα, λόγω των τραυματισμών του Λαγού και του Χετεμάι.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ιωνικός - Ξάνθη 0-2

    Νίκη-ανάσα για Ξάνθη

    4/3/2007 6:23:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Βαθμολογική ανάσα πήρε η Ξάνθη, καθώς στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, νίκησε 2-0 στο γήπεδο της Νεάπολης τον ουραγό Ιωνικό. Τα γκολ πέτυχαν ο Καζάκης στο 53΄ και ο Μεσέρα στο 84΄. Το α΄ ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την άμυνά τους, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν εύκολα διαδρόμους οι φιλοξενούμενοι. Ουσιαστικά δύο φορές έγινε επικίνδυνη η Ξάνθη και τις δύο με τον Λαμπριάκο (19΄, 31΄), που από καλή θέση σούταρε άουτ. Ωστόσο, ο υψηλόσωμος επιθετικός της ακριτικής ομάδας, ήταν αυτός που στο 53΄ έβγαλε εξαιρετική σέντρα από δεξιά και ο Καζάκης πάνω στην κίνηση πλάσαρε τον Ραμίρεζ και άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια ο Ιωνικός ανέβασε κάπως την απόδοσή του και προσπάθησε για την ισοφάριση, όμως στο 84 ο Μεσέρα σφράγισε τη νίκη της ομάδας του με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας) Κίτρινες: Κιμπικούλα, Πουλόπουλος, Ονουάτσι - Κουεντραόγκο, Μπαϊκαρά, Καζάκης Οι συνθέσεις: ΙΩΝΙΚΟΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Ραμίρεζ, Κοτίτσας, Μελαμπιανάκης (64΄ Μπαστιανίνι), Πουλόπουλος, Ξενίδης, Παβιό, Σωτήρχος (58΄ Φανγκουέιρο), Ουκάρ (78 Μακόρ), Κιμπικούλα, Κωνσταντινίδης, Ονουάτσι. ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Μάλαρζ, Ουεντραόγκο, Άντζας (75 λ.τ. Βρύζας), Κωστούλας, Ζουέλα, Μπαϊκαρά, Κοντοδήμος, Μεσέρα, Κιντάνα (77 Σονκό), Λαμπριάκος, Καζάκης (90΄ Μπάρκογλου).

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πάλι πρώτος ο Αγ. Δημήτριος

    4/3/2007 7:42:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η απρόσμενη ήττα της Ρόδου την περασμένη Τετάρτη στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα με 1-0 τελικά κόστισε την πρωτιά, προσωρινά τουλάχιστον, αφού σήμερα ο Αγιος Δημήτριος εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" αυτό και με το 2-0 επί του Αιολικού Μυτιλήνης πέρασε ξανά στην πρώτη θέση της Γ Εθνικής με δύο βαθμούς διαφορά από την Ρόδο. Ο Ατσαλένιος στην Κρήτη δεν μπόρεσε καταβάλει την αντίσταση της Ιεράπετρας και έχασε έτσι την ευκαιρία να περάσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη Β Εθνική. Σημαντική ήταν και η νίκη του Βύζαντα στο Κορωπί με 2-1 που τον διατηρεί κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Στο τοπικό ντέρμπυ του Πύργου, ο ΠΑΟ Βάρδας νίκησε τον άλλοτε ισχυρό Πανηλειακό με 2-0 και ελπίζει στην παραμονή του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής που διεξήχθη σε δύο δόσεις ήταν τα εξής: Ο.Φ. Ιεράπετρας -Ατσαλένιος 0-0 Αγιος Δημήτριος-Αιολικός Μυτιλήνης 2-0 Παναιτωλικός-Θύελλα Πατρών 3-0 Ηλιούπολη -Ζάκυνθος 3-1 Κορωπί-Βύζας Μεγάρων 1-2 Διαγόρας Ρόδου-Θήβα 0-0 Παναχαϊκή 2005-Αχαρναϊκός 2-1 Απόλλων Αθηνών-Ρόδος 1-0 ΠΑΟ Βάρδας-Πανηλειακός 2-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓ. ΒΑΘ. 1. Αγιος Δημήτριος 24 49 2. Ρόδος 24 47 3. Ατσαλένιος 24 46 4. Βύζας 24 43 5. Διαγόρας 24 42 . Παναιτωλικός 24 42 7. Ηλιούπολη 24 41 8. Θύελλα Πατρών 24 39 9. Παναχαϊκή 24 34 10. Κορωπί 24 31 11. Αχαρναϊκός 24 30 12. Θήβα 24 27 13. Αιολικός 24 26 14. Απόλλων Αθηνών 24 23 15. ΠΑΟ Βάρδας 24 21 16. Πανηλειακός 24 20 17. ΟΦ Ιεράπετρας 24 17 18. Ζάκυνθος 24 11

    [18] Βόλεϊ

    Παναθηναϊκός - Λαμία 3-0

    "Πράσινο" το Κύπελλο

    4/3/2007 6:12:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Παναθηναϊκός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας για την περίοδο 2006-2007. Στον τελικό του φάιναλ-8, που διεξήχθη στο γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας, οι «πράσινοι» νίκησαν την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, Λαμία, με 3-0, και πανηγύρισαν τον τέταρτο τίτλο στην ιστορία τους. Η Λαμία που σημειωτέον είχε αποκλείσει στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό, πάλεψε σκληρά ειδικά στο δεύτερο και το τρίτο σετ αλλά υποτάχθηκε τελικά στην ανωτερότητα του επίδοξου πρωταθλητή (και νταμπλούχου) Παναθηναϊκού. Τα σετ: 25-17, 25-21, 26-24. Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας ήταν το 1985. Με το κύπελλο αυτό ο Παναθηναϊκός έφτασε τα τέσσερα, πέντε έχει ο Ηρακλής και δέκα ο Ολυμπιακός, ενώ ένα κύπελλο έχει κατακτήσει και η Νίκαια.

    Η «χρυσή βίβλος» του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ: 1981: Ολυμπιακός (Ζαχάριεφ) 1982: Παναθηναϊκός (Κονσταντινέσκου) 1983: Ολυμπιακός (Ζαχάριεφ) 1984: Παναθηναϊκός (Μπαντόρα) 1985: Παναθηναϊκός (Μπαντόρα) 1987: Δημόκριτος (Γκαϊντατζής) 1989: Ολυμπιακός (Λάιος) 1990: Ολυμπιακός (Λάιος) 1992: Ολυμπιακός (Λάιος) 1993: Ολυμπιακός (Κόντρα) 1994: Ολυμπιακός (Κόντρα) 1997: Ολυμπιακός (Μοντάλι) 1998: Ολυμπιακός (Μοντάλι) 1999: Ολυμπιακός (Γκάετς) 2000: Ηρακλής (Λεώνης) 2001: Ολυμπιακός (Ρίτσι) 2002: Ηρακλής (Λεώνης) 2003: ΑΕ Νίκαια (Δρίκος) 2004: Ηρακλής (Λεώνης) 2005: Ηρακλής (Λεώνης) 2006: Ηρακλής (Λεώνης) 2007: Παναθηναϊκός (Ντος Σάντος)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 4 March 2007 - 17:51:30 UTC