Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση για τη διαχείρηση
  • [02] Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
  • [03] Γυναίκα αρχηγός κόμματος στη Σουηδία
  • [04] Νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας

    [01] Πολιτική

    Επικρίσεις για την παραίτηση του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ

    Αντιπαράθεση για τη διαχείρηση

    18/3/2007 10:55:00 πμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Αποφασισμένη να θέσει κανόνες διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι η κυβέρνηση, δήλωσε από το Κιλκίς ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης . "Ούτε η σκανδαλολογία ούτε οι προσωπικές επιθέσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης μας για να βάλουμε κανόνες σε πολλά ζητήματα στη χώρα, να προχωρήσουμε σε μια Ελλάδα ισχυρής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής", τόνισε ο Υπουργός Απασχόλησης απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται για την απόφαση του να ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), μετά το πόρισμα για την υπόθεση διαχείρισης αποθεματικών των ταμείων απο την χρηματιστηριακή εταιρεία "Ακρόπολις".

    Η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, σχετικά με το πόρισμα για το Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων, καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στον κ. Τσιτουρίδη. Καμώνεται ότι δεν συμβαίνει τίποτα, κρύβεται, όταν αναγκάζεται να εμφανισθεί λέει ψέματα, και προσπαθεί να διασωθεί με μεθοδεύσεις και νυχτερινά πορίσματα ρίχνοντας ευθύνες επί δικαίων και αδίκων. Λυπούμαι πολύ για την ολοκληρωτική απουσία πολιτικής γενναιότητας απέναντι σε τεράστιες ευθύνες. Τα όσα έγιναν τα γνώριζε ο πρωθυπουργός; Εξακολουθεί να καλύπτει τον κ. Τσιτουρίδη; Δήλωσε η Μαρία Δαμανάκη.

    Με αφορμή τις εξελίξεις στο ΤΕΑΔΥ, ο ΣΥΝ ζητά σε βάθος έλεγχο σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητά επίσης "τον καταλογισμό πολιτικών αστικών και ποινικών ευθυνών, στα τρωκτικά που κατατρώγουν διαχρονικά την περιουσία τους. Στα αιτήματα του ΣΥΝ περιλαμβάνεται και η θέσπιση ενός νέου πλαισίου διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

    [02] Πολιτική

    Αποφάσισε η ΠΟΣΔΕΠ

    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

    18/3/2007 10:57:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2007 11:43:36 πμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Νέα 5νθήμερη απεργία από αύριο αποφάσισε η ΠΟΣΔΕΠ. "Οι Πανεπιστημιακοί θα συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, ενώ θα παρασταθούν στις δίκες των φοιτητών που προσδιορίστηκαν για την Τετάρτη. Οι φοιτητές είναι θύματα της αστυνομικής βίας με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση το εκπαιδευτικό κίνημα. Σε συνεργασία άλλωστε με τους φοιτητές οι Πανεπιστημιακοί θα προχωρήσουν σε μέτρα και ενέργειες για την ακύρωση στην πράξη του νέου νόμου", δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάζαρος Απέκης.

    Υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων τάχθηκαν οι καθηγητές που ανήκουν στην Κίνηση "Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών για τη Μεταρρύθμιση και την Αναβάθμιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου". Μετά τη συνάντησή τους στην αίθουσα Ξένων Ανταποκριτών τόνισαν ότι "η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν έχει κανένα λόγο να αυτοκαταναλωθεί σε μια προσπάθεια "μη εφαρμογής στην πράξη", ούτε να περιορίσει το μεταρρυθμιστικό της όραμα στον ορίζοντα του πρόσφατου νόμου".

    Στο μεταξύ ένταση προκλήθηκε τα ξημερώματα στο χώρο της Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια εκλογών για την ανάδειξη φοιτητικού συμβουλίου των Κυπρίων.

    [03] Κόσμος

    Στο τιμόνι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος

    Γυναίκα αρχηγός κόμματος στη Σουηδία

    18/3/2007 10:12:00 πμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μια γυναίκα, η 50χρονη Μόνα Σάλιν εξελέγη για πρώτη φορά στα χρονικά επικεφαλής του Σουηδικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, κύριο πολιτικό σχηματισμό στη χώρα, αλλά που εδώ επί έξη μήνες βρίσκεται στην αντιπολίτευση, στη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου του κόμματος που διεξήχθη χθες στη Στοκχόλμη. Η κ. Σάλιν διαδέχεται τον Γκόραν Πέρσον, πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας, που ηττήθηκε στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου από τον κεντροδεξιό συνασπισμό και ο οποίος ηγείτο των Σοσιαλδημοκρατών από το 1996. Δεν αποκλείεται μάλιστα η Σάλιν να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδίας εάν το κόμμα της ξανακερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις επόμενες γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2010.

    Η χώρα "δεν χρειάζεται παλαιούς ή νέους συντηρητικούς πολιτικούς. Χρειάζεται μια άλλη, νέα κυβέρνηση" δήλωσε μετά την εκλογή της η 50χρονη πολιτικός, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην πολιτική τακτική που θα ασκήσει για να νικήσει τους αντιπάλους της. Την πρώτη ομιλία της ως επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών θα εκφωνήσει σήμερα δεύτερη και τελευταία ημέρα των εργασιών του έκτακτου συνεδρίου του κόμματός της.

    [04] Μ. Ανατολή

    Από το Παλαιστινιακό κοινοβούλιο

    Νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας

    18/3/2007 10:13:00 πμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ορκίστηκε χθες Σάββατο η νέα Παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Φάταχ του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και της Χαμάς του πρωθυπουργού Ισμαήλ Χανίγια. Η ψηφοφορία έληξε με 83 ψήφους υπέρ και τρείς κατά σε ταυτόχρονη ψηφοφορία που διεξήχθη από το Νομοθετικό Συμβούλιο στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και στη Γάζα. Όλοι οι υπουργοί ορκίστηκαν μετά τον Χανίγια πίστη στην Παλαιστινιακή Αρχή. Ο Αμπάς έσφιξε στη συνέχεια το χέρι κάθε υπουργού.

    Νωρίτερα το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο που είχε συνέλθει ταυτόχρονα στη Γάζα και στη Ραμάλα είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην πρώτη αυτή κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

    Την εξομάλυνση των πολιτικών και οικονομικών της σχέσεων με τη νέα Παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας ανακοίνωσε η Νορβηγία. "Το πρόγραμμα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας εμπεριέχει σημαντικά βήματα για να ανταποκριθεί (η Παλαιστινιακή κυβέρνηση) στις απαιτήσεις που έχει θέσει η διεθνής κοινότητα. Για αυτόν το λόγο, η Νορβηγία θα επαναλάβει τις πολιτικές και οικονομικές της σχέσεις με την κυβέρνηση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Γιόνας Γκαρ Στέρε.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 18 March 2007 - 9:50:51 UTC