Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντέρμπι για Χίλαρι και Ομπάμα
  • [02] Ολοκληρώνεται ο διάλογος για το ασφαλιστικό
  • [03] Φονικοί κυκλώνες στα νότιες Ηνωμένες Πολιτείες
  • [04] Χωρίς ταξί σήμερα

    [01] Κόσμος

    Ο Τζων Μακ Κειν προηγείται στους Ρεπουμπλικάνους

    Ντέρμπι για Χίλαρι και Ομπάμα

    6/2/2008 8:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/2/2008 10:49:25 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ-BBC

    Η μονομαχία ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Μπάρακ Ομπάμα στις προκριματικές της "Σούπερ Τρίτης" αφήνει μετέωρη τη μάχη για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων ο Τζον Μακέιν έχει πλέον τον τίτλο του φαβορί για το χρίσμα του κόμματός του. Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια, τα δύο "μεγάλα έπαθλα" των προκριματικών, αλλά τα θετικά αποτελέσματα του αντιπάλου της, που νίκησε σε 13 πολιτείες, την εμποδίζει να διεκδικήσει από τώρα τη νίκη.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές, η νίκη στην Καλιφόρνια είναι πιθανόν να αποδειχθεί πολύ κρίσιμη για τη Χίλαρι Κλίντον. Ιστορικά η Καλιφόρνια έκρινε το χρίσμα των δύο κομμάτων, αλλά τα τελευταία χρόνια η επιρροή της έχει μειωθεί.

    Το ζητούμενο των προκριματικών ήταν η ανάδειξη εκλεκτόρων, που θα κληθούν να επιλέξουν τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος στο συνέδριο του Αυγούστου. Κανείς από τους δύο υποψήφιους δεν έχει εξασφαλίσει μετά τις εκλογές της "Σούπερ Τρίτης" ικανό αριθμό εκλεκτόρων που θα διασφαλίσουν το χρίσμα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Χίλαρι Κλίντον έχει εξασφαλίσει το 1/3 των 2.025 εκλεκτόρων.

    Και οι δύο υποψήφιοι πρέπει τώρα να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση την προεκλογική τους εκστρατεία ενόψει των προκριματικών της 4ης Μαρτίου στο Οχάιο και το Τέξας.

    Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, ο Τζον Μακέιν νίκησε σε εννέα πολιτείες, ανάμεσά τους η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια, αλλά οι καλές επιδόσεις του Μιτ Ρόμνι στις δυτικές πολιτείες και του Μάικ Χάκαμπι στον νότο θα παρατείνουν θεωρητικά το σασπένς.

    Ο Τζον Μακέιν διαθέτει το ήμισυ σχεδόν των αναγκαίων εκλεκτόρων για το χρίσμα, που θα οριστικοποιηθεί τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Μινεσότα. "Πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι είμαστε τα φαβορί από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ", δήλωσε.

    Σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο Realclearpolitics, έπειτα από την "Σούπερ Τρίτη", η Χίλαρι Κλίντον εξασφαλίζει 717 εκλέκτορες, ο Μπάρακ Ομπάμα 611 εκλέκτορες, ο Τζον Μακέιν 511, ο Μιτ Ρόμνι 189 και ο Μάικ Χάκαμπι 143.

    Για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, οι δημοσκοπήσεις δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στον Τζον Μακέιν, εάν αναμετρηθεί με τη Χίλαρι Κλίντον και ελαφρύ προβάδισμα στον Μπάρακ Ομπάμα, εάν αυτός αναμετρηθεί από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών με τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή.

    [02] Οικονομία

    Συνάντηση Πετραλία -Ταμείο επιστημόνων

    Ολοκληρώνεται ο διάλογος για το ασφαλιστικό

    6/2/2008 10:08:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Οι ενοποιήσεις ταμείων παραμένουν σημείο τριβής κυβέρνησης - συνδικάτων. Στις 12 το μεσημέρι η υπουργός Απασχόλησης συναντάται με εκπροσώπους των κλάδων που θα απαρτίζουν το υπό σύσταση ταμείο επιστημόνων, οι οποίοι στις 2 το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου. Οι δικηγόροι απεργούν σήμερα, αλλά και στις 13 Φεβρουαρίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή των δημοσιογράφων. Εν τω μεταξύ, την αντίθεσή του στην ένταξη των μηχανικών στο νεοσυσταθέν των επιστημόνων, εξέφρασε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος.

    Τη δεύτερη εξάλλου διερευνητική συνάντηση τους για τις αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα θα έχουν στις 2 το μεσημέρι ΓΣΕΕ και εργοδότες. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη συνάντηση των δυο πλευρών ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος ζήτησε αυξήσεις περίπου 10,5% στους βασικούς μισθούς και ρήτρα αναπλήρωσης σε περίπτωση πληθωριστικών εκρήξεων.

    [03] Κόσμος

    Φονικοί κυκλώνες στα νότιες Ηνωμένες Πολιτείες

    6/2/2008 9:47:00 πμ

    Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους κυκλώνες που έπληξαν τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο Τενεσί, το Αρκανσο και το Κεντάκι, μετέδωσε το CNN. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, οι νεκροί είναι οκτώ στο Τενεσί, επτά στο Αρκανσο και τρεις στο Κεντάκι, ενώ υπάρχουν και αρκετοί αγνοούμενοι. Στο Τενεσί, οι αρχές κήρυξαν την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όταν ο κυκλώνας έπληξε το Μέμφις πριν μετακινηθεί προς τα ανατολικά. Ενα εμπορικό κέντρο, που είχε εκκενωθεί, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Επίσης υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε πανεπιστήμιο του Τζάκσον, μια από τις φοιτητικές εστίες επλήγη από τον κυκλώνα και αρκετοί φοιτητές τραυματίστηκαν ελαφρά. Επίσης τέσσερα εκλογικά τμήματα στο Τενεσί αναγκάστηκαν να κλείσουν νωρίτερα λόγω του κυκλώνα, μετέδωσε το NBC.

    [04] Κοινωνία

    Λόγω της πανελλαδικής απεργίας των ιδιοκτητών

    Χωρίς ταξί σήμερα

    6/2/2008 9:35:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Ακινητοποιημένα μέχρι τις 5 αύριο τα ξημερώματα τα ταξί λόγω της πανελλαδικής απεργίας των ιδιοκτητών τους για θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Στις 12.30 θα συγκεντρωθούν στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών με τα ταξί χρησιμοποιώντας τις λεωφορειολωρίδες. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης έκανε έκκληση προς όλους τους Δήμους που έχουν Δημοτική Αστυνομία να εξυπηρετήσουν τους νεφροπαθείς που θα χρειαστεί να υποβληθούν σήμερα σε αιμοκάθαρση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 February 2008 - 17:45:42 UTC