Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Παπούλιας: "Όχι στην κατάχρηση εξουσίας"
  • [02] Ζούσε πέντε χρόνια παρέα με ένα πτώμα
  • [03] Κατέθεσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

    [01] Πολιτική

    Επίτιμος Διδάκτορας Νομικής ο Πρόεδρος

    Κ. Παπούλιας: "Όχι στην κατάχρηση εξουσίας"

    8/2/2008 8:00:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Στα φαινόμενα παρακμής που παράγει η κατάχρηση και εκτός δικαίου άσκηση εξουσίας -τόσο στις διεθνείς όσο και στις εσωτερικές σχέσεις- αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του μετά την αναγόρευσή του την Παρασκευή σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην ομιλία του με θέμα "η έννοια της Διεθνούς κοινωνίας, Ισχύς ή Δίκαιο;" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι: "Σήμερα η έννοια του διεθνούς δικαίου δεν είναι ούτε απόλυτη ούτε αντικειμενική. Έντονη συζήτηση γίνεται αυτές τις μέρες για την ύπαρξη ή την ανυπαρξία διεθνούς νομιμότητας στην αποστολή ευρωπαϊκής διοικητικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο και πολύ περισσότερο, στην αναγνώριση της κυοφορούμενης ανεξαρτητοποίησής του. Ιδιαίτερα αμφισβητήσιμη είναι και η ηθική νομιμοποίηση του δόγματος του "προληπτικού πολέμου". Τα παραδείγματα αυτά δείχνουν με δραματικό τρόπο τη σχετικότητα των ορίων στην ερμηνεία του διεθνούς δικαίου και τη σύγκρουση μεταξύ ισχύος και δικαίου".

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπούλιας σημείωσε: "Η σύγκρουση επίσης ισχύος και δικαίου βρίσκεται πίσω από το διαχρονικό και διεθνές φαινόμενο της διαφθοράς, είτε πρόκειται για το "μαύρο" πολιτικό χρήμα, είτε πρόκειται για τη συναλλαγή της οικονομικής με την πολιτική ελίτ. Όταν η οικονομική δύναμη και το συμφέρον υποτάσσει την ευθύνη των εκπροσώπων του λαού να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του, τότε η προσπάθεια για μία δίκαιη και ισόνομη κοινωνία ναρκοθετείται".

    [02] Κόσμος

    Βρετανία

    Ζούσε πέντε χρόνια παρέα με ένα πτώμα

    8/2/2008 10:25:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας 70χρονος Βρετανός ζούσε στο διαμέρισμά του παρέα με το πτώμα του πρώην ενοίκου του το οποίο βρισκόταν στον καναπέ του σαλονιού για πάνω από πέντε χρόνια, ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία. Το πτώμα εντοπίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που ειδοποιήθηκαν από τους γείτονες του 70χρονου, που έκαναν παράπονα ότι έβγαινε μια περίεργη δυσάρεστη μυρωδιά από το ισόγειο διαμέρισμα στο Μπρίστολ, στη νοτιοδυτική Βρετανία. Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν μπόρεσε να δηλώσει το θάνατο του ενοίκου του στην αστυνομία, γιατί πάσχει από σοβαρή διανοητική καθυστέρηση, όπως μετέδωσε το BBC. Το πτώμα του πρώην ενοίκου-που φαίνεται να είχε την ίδια ηλικία με τον ιδιοκτήτη-του διαμερίσματος θα εξεταστεί από ειδική υπηρεσία για να διαλευκανθεί πώς και δεν έγινε αντιληπτό εδώ και πέντε χρόνια. "Έχουμε σοκαριστεί και ανησυχούμε από την φρικτή αυτή αποκάλυψη και θα διενεργήσουμε επείγουσα έρευνα των συνθηκών θανάτου", δήλωσε εκπρόσωπος του Δημαρχείου του Μπρίστολ.

    [03] Πολιτική

    Στην εισαγγελέα

    Κατέθεσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

    8/2/2008 10:21:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου κατέθεσε ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο της έρευνας μετά τις καταγγελίες του ότι δημοσιογράφοι του ζήτησαν 200.000 ευρώ προκειμένου να αναλάβουν σύμβουλοι επικοινωνίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του φέρεται να είπε ότι οι καταγγελίες του είχαν χαρακτήρα πολιτικής δήλωσης, ενώ μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι τα τελευταία γεγονότα στέλνουν ένα μήνυμα σε κόμματα, ΜΜΕ, και συνδικαλισμό ότι κάτι είναι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Ο πρωθυπουργός είναι το τελευταίο ανάχωμα στο πολιτικό μας σύστημα είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 February 2008 - 21:49:41 UTC