Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κένυα: Κυβέρνηση συνασπισμού
  • [02] Ρατσιστική κτηνωδία
  • [03] Μόδα οι ...Φερράρι "μαϊμούδες"
  • [04] Ισραηλινά αντίποινα με ρουκέτες
  • [05] Και οι γυμνιστές θέλουν το ...παζάρι τους
  • [06] Ο πρίγκιπας Χάρι στο μέτωπο στο Αφγανιστάν
  • [07] Δυνατότητα Ηλεκτρονικής Υποβολής του Ε 9
  • [08] Νεκροί Κούρδοι στο Β. Ιράκ
  • [09] Τους Μιλόσεβιτς ζητά η Σερβία

    [01] Κόσμος

    Ναϊρόμπι, Κένυα

    Κένυα: Κυβέρνηση συνασπισμού

    28/2/2008 11:05:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ-REUTERS

    Συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού υπέγραψαν σήμερα ο Κενυάτης πρόεδρος Μουάι Κιμπάκι και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό της αιματηρής μετεκλογικής κρίσης που μαστίζει την Κένυα. Οι δύο ηγέτες, υπέγραψαν κείμενο πολλών σελίδων σε δημόσια τελετή που έγινε στο Ναϊρόμπι, παρουσία του μεσολαβητή της Αφρικανικής Ένωσης (UA) για την επίλυση της κρίσης Κόφι Άναν και του προέδρου της UA Τζακάγια Κικουέτε. Όπως δήλωσε ο Άναν, από τη συμφωνία που επετεύχθη για την κατανομή της εξουσίας προβλέπεται η δημιουργία πρωθυπουργικής θέσης και ότι οι υπουργικές θέσεις θα κατανεμηθούν ανάλογα με τη δύναμη των δύο αντίπαλων πλευρών στο κοινοβούλιο, όπως και τα χαρτοφυλάκια. Λίγο νωρίτερα ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Άναν είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση κατέληξαν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, ώστε να εξέλθει η χώρα από την κρίση διάρκειας δύο μηνών, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομία.

    [02] Κόσμος

    Στη Νότια Αφρική

    Ρατσιστική κτηνωδία

    28/2/2008 9:43:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σάλο έχει προκαλέσει στη Νότια Αφρική η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει λευκούς φοιτητές να υποχρεώνουν πέντε ηλικιωμένους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου του Γιοχάνεσμπουργκ να τρώνε φαγητό, στο οποίο είχαν προηγουμένως ουρήσει. Νωρίτερα είχαν υποχρεώσει τους πέντε ηλικιωμένους, να καταναλώσουν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Η υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και χιλιάδες πολίτες πήραν μέρος σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Το γεγονός καταδίκασαν και οι Πρυτανικές Αρχές, ενώ οι σπουδαστές θα παραπεμφθούν για κακούργημα.

    [03] Παράξενα

    Στην Ιταλία

    Μόδα οι ...Φερράρι "μαϊμούδες"

    28/2/2008 9:25:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Μετά τις τσάντες Γκούτσι "μαϊμούδες", ή τα πλαστά ρολόγια Ρόλεξ που κυκλοφορούσαν στην αγορά και ήταν εξοικειωμένοι μέχρι σήμερα οι Ιταλοί, τώρα θα πρέπει να εντάξουν στην καθημερινότητά τους και τη νέα "μόδα", τις πλαστές Φεράρι που μόλις κυκλοφόρησαν. Ήδη συνελήφθησαν 15 άτομα από την ιταλική αστυνομία, που κατηγορούνται ότι συναρμολογούσαν με ανταλλακτικά άλλων εταιριών δήθεν Φεράρι και μάλιστα στο κλασικό κόκκινο χρώμα τις οποίες πουλούσαν σε πελάτες που όμως γνώριζαν τι αγόραζαν. Κάποιες από τις μαϊμούδες Φεράρι πωλούνταν έναντι 20.000 ευρώ, δηλαδή στο ένα δέκατο της τιμής μιας αυθεντικής Φεράρι.

    [04] Μ. Ανατολή

    Απειλές για χερσαία επέμβαση

    Ισραηλινά αντίποινα με ρουκέτες

    28/2/2008 9:20:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό

    Προειδοποιήσεις για μεγάλη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση, στη Λωρίδα της Γάζας, εναντίον της Χαμάς, εξαπέλυσε το Ισραήλ. Με δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Έχουντ Μπαράκ, τόνισε ότι: "Πρέπει να προετοιμαστούμε για μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στο νότιο μέτωπο. Χερσαία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας είναι στην επικαιρότητα. Δεν θα κάνουμε κάτι τέτοιο με χαρά, θα το κάνουμε πάντως, εάν αποδειχθεί αναγκαίο. Θα πληρώσει τίμημα η Χαμάς για τις πράξεις της". Παράλληλα το Ισραήλ θα κλιμακώσει διεθνή διπλωματική εκστρατεία, σε βάρος της Χαμάς. Ο κ. Μπάρακ συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο οποίος είναι απεσταλμένος του Κουαρτέτου στη Μέση Ανατολή. Επίσης ο κ. Μπάρακ συναντήθηκε και με τον επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών στρατηγό Ομάρ Σουλεϊμάν. Ενδεικτικό της επιχειρηματολογίας που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Ισραήλ, είναι οι δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών, Τζίπι Λίβνι, που ζητεί από τη διεθνή κοινότητα: "Nα αντιμετωπίζει με σεβασμό το Ισραήλ, τις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων, που στόχος τους είναι η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ισραηλινών πολιτών. Δεν εξισώνουμε τα θύματα των δύο στρατοπέδων. Δεν μπορούμε να εξισώσουμε την παλαιστινιακή τρομοκρατία, που στοχεύει αθώους αμάχους, με αυτούς που την πολεμούν, έστω και αν άμαχοι σκοτώνονται, όχι εκ προθέσεως, στη διάρκεια των (ισραηλινών) επιχειρήσεων". Tην ίδια ώρα η αιματηρή αντιπαράθεση των δύο πλευρών συνεχίστηκε με 60 παλαιστινιακές ρουκέτες να εκτοξεύονται εναντίον της περιοχής του Σντερότ, με θύμα ένα πολίτη που έχασε τη ζωή του, ενώ ρουκέτες έπεσαν και μέσα στο επίνειο του Ασκελόν. Άμεσα ήταν τα ισραηλινά αντίποινα με απολογισμό 23 Παλαιστίνιους νεκρούς, ανάμεσά τους και έξι παιδιά .

    [05] Ζωής ...σΤάσεις

    Αμστερνταμ

    Και οι γυμνιστές θέλουν το ...παζάρι τους

    28/2/2008 9:08:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ένα "παζάρι γυμνιστών" θα διοργανώνεται δύο φορές το χρόνο στο χωριό Σπαάρνγουντε, στη βορειοδυτική Ολλανδία. Έτσι οι ευρωπαίοι λάτρεις του γυμνισμού θα μπορούν πλέον να ενημερώνονται για τις νέες τάσεις. Το διεθνές παζάρι γυμνιστών είναι μια πρωτοβουλία ολλανδικής εταιρίας που διοργανώνει διακοπές για γυμνισμό. Οι επισκέπτες θα πρέπει να αφήνουν τα ρούχα τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα σε θυρίδες που θα βρίσκονται στους χώρους της διοργάνωσης και θα μπορούν να ενημερώνονται για ότι νεότερο αφορά στο γυμνισμό. Επίσης, θα υπάρχουν εργαστήρια και θα γίνονται παρουσιάσεις θεμάτων που ενδιαφέρουν τους γυμνιστές.

    [06] Κόσμος

    Λονδίνο, Βρετανία

    Ο πρίγκιπας Χάρι στο μέτωπο στο Αφγανιστάν

    28/2/2008 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ο 23χρονος πρίγκιπας Χάρι, ο μικρός γιος του πρίγκιπα Καρόλου και τρίτος στη σειρά της διαδοχής στον θρόνο της Βρετανίας, πολέμησε επί δέκα εβδομάδες τους Ταλιμπάν στο μέτωπο στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. Ο πρίγκιπας, υπηρέτησε μυστικά αυτές τις δέκα τελευταίες εβδομάδες στην επαρχία Χελμαντ (νότιο τμήμα του Αφγανιστάν) όπου εδρεύει σχεδόν το σύνολο των 7.800 βρετανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα αυτή. Έγινε επίσης συμφωνία με τα βρετανικά ΜΜΕ για να κρατηθεί μυστική η μετάθεση του πρίγκιπα στην μονάδα αυτή για την ασφάλεια του και των συντρόφων του. Σε αντάλλαγμα, πολλοί δημοσιογράφοι μπόρεσαν να τον επισκεφτούν στο Αφγανιστάν. Το τάγμα ιππικού του βασιλικού οίκου των "Blues and Royals" στο οποίο υπηρετεί ο ανθυπολοχαγός Χάρι, θα έπρεπε να αναπτυχθεί στο Ιράκ τον Μάιο του 2007, με την ευκαιρία αντικατάστασης στρατευμάτων, η οποία όμως ακυρώθηκε λόγω των κινδύνων που κρίθηκαν από τον στρατό πολύ υψηλοί για την ασφάλεια του.

    [07] Οικονομία

    Από τους δικτυακούς τόπους www.gsis.gr & www.t

    Δυνατότητα Ηλεκτρονικής Υποβολής του Ε 9

    28/2/2008 8:33:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Υποβολής των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων-το γνωστό έντυπο Ε9 έτους 2008. Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εφικτή από τους δικτυακούς τόπους www.gsis.gr & www.taxisnet.gr με την επιλογή Ε9. Υποχρέωση να υποβάλλουν φέτος το έντυπο Ε9 μέχρι τις 31 Μαρτίου έχουν όλα τα φυσικά και 30 Ιουνίου όλα νομικά πρόσωπα τα οποία εντός του 2007 είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση ακινήτων και όσα φυσικά πρόσωπα είχαν μεταβολές στην οικογενειακή τους κατάσταση. Επίσης Ε9 θα πρέπει να υποβάλλουν και όσα φυσικά ή νομικά πρόσωπα επιθυμούν να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν τις αντίστοιχες δηλώσεις Ε9 που υπέβαλαν τα προηγούμενα έτη ηλεκτρονικά ή χειρόγραφα στην εταιρία τους.

    [08] Κόσμος

    Άγκυρα, Τουρκία

    Νεκροί Κούρδοι στο Β. Ιράκ

    28/2/2008 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ουάσιγκτον και Άγκυρα διαφωνούν στο πόσο θα πρέπει να διαρκέσουν οι Τουρκικές επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, αναχώρησε από την Άγκυρα, χωρίς να κρύβει τη δυσφορία του, καθώς δεν εξασφάλισε καμία δέσμευση των Τούρκων ότι θα σταματήσουν τη στρατιωτική επιχείρηση κατά των κούρδων ανταρτών στο έδαφος του Ιράκ. Όμως, η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ανοικτό κι άλλο μέτωπο, στο εσωτερικό της χώρας, καθώς οι περισσότεροι πρυτάνεις αρνούνται να δεχτούν στα πανεπιστήμια φοιτήτριες με μαντίλα, όπως αποφάσισε πρόσφατα η τουρκική εθνοσυνέλευση. Στο μεταξύ σήμερα στη διάρκεια μάχης με τουρκικά στρατεύματα στο βόρειο τμήμα του Ιράκ, επτά κούρδοι αντάρτες μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) σκοτώθηκαν, ανεβάζοντας σε 237 τους κούρδους αντάρτες που έχασαν τη ζωή τους από την αρχή της εβδομάδας κατά τις σφοδρές μάχες που διεξάγονται στην περιοχή αυτή, ανακοινώθηκε από το γενικό επιτελείο του τουρκικού στρατού. "Οι μονάδες που μετέχουν στην επιχείρηση πολεμούσαν με μια ομάδα τρομοκρατών σε μια από τις ζώνες μάχης και επτά τρομοκράτες σκοτώθηκαν", αναφέρεται στην τουρκική ανακοίνωση. "Οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν στην περιοχή", αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση ενώ επισημαίνεται ότι και ή πολεμική αεροπορία της Τουρκίας έχει καταστρέψει θέσεις ανταρτών που πρόσκεινται στο ΡΚΚ.

    [09] Κόσμος

    Από τη Ρωσία

    Τους Μιλόσεβιτς ζητά η Σερβία

    28/2/2008 7:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/2/2008 10:12:38 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Η σερβική δικαιοσύνη ζήτησε επισήμως σήμερα από τη Ρωσία να εκδώσει τη σύζυγο και το γιο του πρώην προέδρου της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το σερβικό υπουργείο Δικαιοσύνης, "ο τόπος διαμονής αυτών των προσώπων είναι γνωστός, και το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να ζητήσει από τη Ρωσία την έκδοσή τους". Η Μιριάνα Μάρκοβιτς, χήρα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ο γιός τους, Μάρκο έλαβαν στις αρχές Φεβρουαρίου πολιτικό άσυλο στη Ρωσία αφού τον Μάρτιο του 2006 τους είχε χορηγηθεί το καθεστώς των προσφύγων. Η σύζυγος του Μιλόσεβιτς κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και για παράνομο πλουτισμό, καθώς και για εμπλοκή της στη μυστηριώδη δολοφονία, τον Αύγουστο του 2000, του πρώην προέδρου Ιβάν Στάμπολιτς. Η κ. Μάρκοβιτς εγκατέλειψε την πατρίδα της το 2003 και αναχώρησε για τη Ρωσία όπου διαμένει από το 2.000 ο γιός της Μάρκος, που πήγε εκεί την εποχή ακριβώς που κατέρρευσε το καθεστώς του πατέρα του. Υπενθυμίζεται ότι ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε τον Μάρτιο του 2006 μέσα στο κελί του στις φυλακές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη όπου δικαζόταν για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν τη δεκαετία του 90 στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Από το φόβο της σύλληψής του τόσο η σύζυγος του Μιλόσεβιτς όσο και ο γιός του δεν παρέστησαν στην κηδεία του που έγινε στη Σερβία. Τέλος σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2007 η σερβική δικαιοσύνη εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά της κ. Μάρκοβιτς και του γιου της οι οποίοι κατηγορούνται ότι σχετίζονται με παράνομο δίκτυο διακίνησης και πώλησης λαθραίων τσιγάρων. Αρνητική η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης της Ρωσίας στην έκδοση των Μιλόσεβιτς.

    Αρνητική η Ρωσία στην έκδοση των Μιλόσεβιτς

    Δεν υπάρχουν λόγοι για να εκδοθεί στη Σερβία η χήρα και ο γιος του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης της Ρωσίας."Οποιοδήποτε κράτος μπορεί να απευθύνει αίτημα για την έκδοσή τους, αλλά η Ρωσία δεν έχει βάσιμους λόγους για να τους απελάσει και δεν πρόκειται να τους δώσουμε, διότι έχουν την ιδιότητα του πρόσφυγα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης της Ρωσίας, Κονσταντίν Παλταράνιν σχολιάζοντας το σερβικό αίτημα για την έκδοσή τους. Σύμφωνα με τον κ. Παλταράνιν η Μίρα Μάρκοβιτς και ο Μάρκο Μιλόσεβιτς προστατεύονται από νόμους και διεθνείς συνθήκες, γι αυτό και "δεν μπορούν να έχουν νομικά αποτελέσματα οι συναισθηματικές δηλώσεις".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 February 2008 - 21:49:48 UTC