Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργιακός κλοιός
  • [02] Μικρή υποχώρηση
  • [03] 15% περισσότεροι εισακτέοι σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • [04] Κυβερνητική κρίση στην ΠΓΔΜ
  • [05] Παραιτήθηκε ο Σπίτσερ
  • [06] Συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ στις 21 Μαρτίου
  • [07] 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ψυχολογίας
  • [08] Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης
  • [09] Άρχισε η δίκη για το θάνατο του Γ. Βαρθολομαίου
  • [10] Στις Βρυξέλλες αύριο ο Πρωθυπουργός
  • [11] Συναντήσεις Προέδρου Δημοκρατίας

    [01] Οικονομία

    Συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό

    Απεργιακός κλοιός

    12/3/2008 3:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2008 7:16:08 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων κατά του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, καθώς στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν περισσότεροι κλάδοι εργαζομένων. Σήμερα, Τετάρτη, εκτός από τους εργαζομένους στη ΔΕΗ και στους Δήμους απεργούν γιατροί, οδοντίατροι, υγειονομικό προσωπικό, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, συμβολαιογράφοι και μηχανικοί. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή στη μία το μεσημέρι, στο πλαίσιο στάσης εργασίας 12 με 3, στην οποία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικό, μπλε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, προαστιακό και τα τρένα του ΟΣΕ), το προσωπικό της Πολιτικής Αεροπορίας, η ΠΟΣΠΕΡΤ, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Συγκέντρωση στην Ομόνοια διοργάνωσε στις 12.30 το ΠΑΜΕ, ενώ δύο πορείες πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι και στη Θεσσαλονίκη. Την Πέμπτη, δε θα λειτουργήσουν μετρό και ηλεκτρικός, ενώ σε 48ωρη απεργία προχωρούν από αύριο οι τραπεζοϋπάλληλοι. Νέα 24ωρη Γενική Απεργία έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 19 Μαρτίου 2008 και συγκέντρωση στις έντεκα το πρωί της ίδιας ημέρας στο Πεδίο Άρεως.

    Αποφασίζει η ΓΕΝΟΠ

    Συνεχίζονται οι διακοπές ρεύματος στη χώρα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ απέκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας την είσοδο των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, ενώ το μεσημέρι συνεδριάζουν για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

    Ολοένα και πληθαίνουν οι καταγγελίες επιχειρήσεων και ιδιωτών- καταναλωτών για ζημιές που υφίστανται από τις αλλεπάλληλες και πολύωρες διακοπές ρεύματος. Η Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος προτίθεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, αμέσως μόλις εκδοθεί το πόρισμα της δικαστικής έρευνας σχετικά με τις ευθύνες για τα προβλήματα στην παροχή του ηλεκτρικού.

    Το αναλυτικό πρόγραμμα των διακοπών ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχει αναρτηθεί την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dei.gr

    Στα βαρέα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

    Στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα εντάσσονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με τροπολογία που κατατίθεται το απόγευμα στη Βουλή. Αυτό ανακοινώθηκε από το υπ. οικονομίας μετά τη συνάντηση του Γιώργου Αλογοσκούφη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη.

    Η τροπολογία προβλέπει ότι οι γυναίκες εργαζόμενες στην καθαριότητα θα μπορούν να βγαίνουν στη σύνταξη στα 53 έτη και οι άνδρες στα 58. Οι κ. κ. Αλογοσκούφης και Κακλαμάνης εξέφρασαν την ελπίδα ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη οι εργαζόμενοι θα αναστείλουν τις κινητοποιήσεις.

    Διογκώνονται τα προβλήματα από τη συσσώρευση των σκουπιδιών εξαιτίας του απεργιακού μπαράζ των εργαζομένων στους Δήμους. Η ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ που συνεδρίασε το μεσημέρι αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία της τουλάχιστον έως την Παρασκευή, ενώ αναμένεται νέα συνεδρίαση για να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Η ομοσπονδία χαιρέτισε την τροπολογία που περιλαμβάνει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στη λίστα των βαρέων, ωστόσο παραμένει ανεκπλήρωτο το βασικό αίτημα της ομοσπονδίας για μη συνένωση των Ταμείων των εργαζομένων στους Δήμους και μη ενσωμάτωση στο Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων.

    Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ, συνεχίζεται η συζήτηση

    Ψηφίστηκε επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ, στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της βουλής. Η συζήτησή του επί των άρθρων θα συνεχιστεί απόψε και αύριο, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψήφισή του.

    Μιλώντας στην επιτροπή η υπ. Απασχόλησης τόνισε ότι ισχύουν και τα τρία "δεν" του Πρωθυπουργού, καθώς το νομοσχέδιο δεν αγγίζει τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και δεν θίγει τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

    Επίσης, σημείωσε ότι δεν συνενώνονται τα αποθεματικά των ταμείων και το νομοσχέδιο βάζει τάξη και θεραπεύει αδικίες.

    Πρόσθεσε, δε, ότι πριν το καλοκαίρι, θα κατατεθεί εργασιακό νομοσχέδιο που θα περιέχει πολλά καινοτόμα μέτρα για την προστασία της μητρότητας.

    Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων διετύπωσαν τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις τους ως προς το νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα όρια ηλικίας αλλάζουν, οι επικουρικές συντάξεις μειώνονται και οι ενοποιήσεις γίνονται με μέριμνα υπέρ των τραπεζιτών.

    Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ήταν ο μόνος που χαρακτήρισε άρτιο και προσεγμένο το νομοσχέδιο, παρατηρώντας, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση.

    Αντιδράσεις

    "Ο κάθε βουλευτής μπορεί να λάβει θέση στο θέμα του ασφαλιστικού. Επαναλαμβάνω ότι είναι μια μείζων μεταρρύθμιση, η πρώτη πολιτική αυτής της τετραετίας", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα αν υπάρχει φόβος να μην ψηφίσουν βουλευτές της πλειοψηφίας το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    Στο ερώτημα αν η Κυβέρνηση φοβάται το πολιτικό κόστος, καθώς το απεργιακό κύμα διευρύνεται, ο εκπρόσωπος τόνισε πως πολιτικό κόστος έχει μια κυβέρνηση σε απραξία. Όταν πράττει και μάλιστα πράττει προς όφελος της κοινωνίας και των μελλοντικών γενεών δεν υπολογίζει το κόστος, τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος απέκλεισε και το ενδεχόμενο επίταξης των απεργών σε ΔΕΗ και Δήμους.

    "Έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι και οι νέοι που διαμαρτύρονται και απεργούν, έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Οι ρυθμίσεις παίρνονται με αιφνιδιασμούς και επικοινωνιακά τρυκ. Όλος ο λαός ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου, το ίδιο και εμείς" δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, έξω από τη Βουλή, στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    "Σήμερα στους δρόμους βρίσκεται η Ελλάδα που αντιστέκεται. Η κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε που πατάει ούτε που βρίσκεται" είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που βρέθηκε κι αυτός στο πλευρό των εργαζομένων.

    Όσο και αν προσπαθούν να πείσουν από τα τηλεπαράθυρα πως το πρόβλημα είναι οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ, στις τράπεζες και αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια, το πρόβλημα είναι η πολιτική της Κυβέρνησης, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. Θα συνεχίζουμε τον αγώνα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, που πλήττει όλο το κοινωνικό σύνολο και δεν πρέπει να περάσει, πρόσθεσε.

    Το νομοσχέδιο που απορυθμίζει την κοινωνική ασφάλιση με στόχο την ολική της ανατροπή είναι μια μάχη που θα κερδηθεί από τους εργαζόμενους, δήλωσε έξω από τη Βουλή ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος.

    "Κατεδαφίζουν τις κατακτήσεις μας. Οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν και θα ανατρέψουν το νομοσχέδιο", ανέφερε ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

    Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε για συζήτηση η κυβέρνηση δεν διορθώνεται αλλά καταγγέλλεται και καταψηφίζεται, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη και υπογράμμισε πως αν περάσει στη Βουλή τότε, θα πρέπει από την επομένη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανατροπής του. Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν όλοι μαζί χωρίς καμία διάκριση και όχι ο κάθε κλάδος για το δικό του ταμείο.

    Σε ό,τι αφορά την απεργία της ΔΕΗ είπε ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για το ταμείο της ΔΕΗ που διαμορφώθηκε με νομοσχέδιο το οποίο ψήφισαν στη βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Οικονομία

    Στις τιμές του πετρελαίου

    Μικρή υποχώρηση

    12/3/2008 6:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2008 6:43:52 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, τα οποία παρουσίασαν άνοδο. Παρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ανοδική πορεία των τιμών, το απόγευμα της Τετάρτης σημειώνονται πτωτικές τάσεις.

    Αφού άγγιξε την Τρίτη τα 110 δολάρια, το βαρέλι το αργό βρίσκεται κάτω από τα 108, ενώ τιμή χαμηλότερη από τα 105 δολάρια σημειώνει το μπρεντ. Κοντά στα ιστορικά υψηλά ρεκόρ παραμένει η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, στα 1,5480 δολάρια.

    [03] Κοινωνία

    Ανακοινώθηκε από τον υπουργό Παιδείας

    15% περισσότεροι εισακτέοι σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

    12/3/2008 11:36:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αυξημένος κατά 15% είναι από πέρυσι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Συγκεκριμένα φέτος θα εισαχθούν 86.736 φοιτητές και σπουδαστές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αντίστοιχα μειώνεται κατά περίπου 10% ο αριθμός των εισακτέων στα μεγάλα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και παραμένει σταθερός στα κεντρικά ΤΕΙ. Αυξάνεται κατά 25% ο αριθμός των εισακτέων στα περιφερειακά Πανεπιστήμια και κατά 6% στα ΤΕΙ της περιφέρειας και κατά 6% στα ΤΕΙ της περιφέρειας. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ τα μηχανογραφικά των υποψηφίων θα υποβληθούν στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου.

    [04] Πολιτική

    Αποχωρούν οι Αλβανοί

    Κυβερνητική κρίση στην ΠΓΔΜ

    12/3/2008 4:37:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Αποχωρεί οριστικά από τον κυβερνητικό συνασπισμό της κυβέρνησης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το κόμμα του, δήλωσε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών Μεντούχ Θάτσι. Εν τω μεταξύ, στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων υπό τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Σύμφωνα με τον Τύπο των Σκοπίων, που επικαλείται διπλωματικές πηγές, οι ΗΠΑ θα ορίσουν ως απεσταλμένη τους στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, τη μόνιμη αντιπρόσωπό τους στο ΝΑΤΟ, πρέσβη Βικτόρια Νούλαντ. Από την πλευρά του, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε ότι η εντολή του Μάθιου Νίμιτς, η οποία προκύπτει από σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ και από την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, παραμένει ως έχει.

    [05] Κόσμος

    Παραιτήθηκε ο Σπίτσερ

    12/3/2008 7:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2008 7:29:12 μμ)

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την παραίτησή του ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Έλιοτ Σπίτσερ, δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο πορνείας, γεγονός που έκλεισε οριστικά και με το χειρότερο τρόπο το κεφάλαιο των πολιτικών φιλοδοξιών του. "Παραιτούμαι από τη θέση του κυβερνήτη, και από τη Δευτέρα 17 Μαρτίου αναλαμβάνει ο κ. Πάτερσον", δήλωσε λακωνικά ο κ. Σπίτσερ, με τη σύζυγό του στο πλευρό του. Διάδοχός του θα είναι ο μέχρι τώρα αναπληρωτής κυβερνήτης, Ντέιβιντ Πάτερσον 53 χρόνων. Ο κ. Πάτερσον θα γίνει ο πρώτος μαύρος κυβερνήτης στη Νέα Υόρκη και ο πρώτος τυφλός κυβερνήτης στις ΗΠΑ.

    Ο Έλιοτ Σπίτσερ, παντρεμένος και με τρεις κόρες, δέχτηκε μεγάλες πιέσεις από Ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς που χθες απείλησαν ότι, εάν δεν παραιτηθεί εντός των επόμενων 48 ωρών, θα κινούσαν τη διαδικασία αποπομπής από τα καθήκοντά του.

    Σήμερα, οι φωνές για παραίτησή του πολλαπλασιάστηκαν και προήλθαν κυρίως από βουλευτές της Νέας Υόρκης, από την Γουόλ Στριτ, από τα μμε, αλλά και από την κοινή γνώμη της μεγαλούπολης, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιοποιήθηκε και δείχνει ότι πάνω από 70% των πολιτών επιθυμεί να παραιτηθεί.

    Σύμφωνα με Νεοϋορκέζο δικαστή -τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα "NY Times"- ο 48χρονος παραιτηθείς κυβερνήτης θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο πλήρωνε το κύκλωμα. Λέγεται μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα "New York Post" ότι ο κ. Σπίτσερ είχε σπαταλήσει τουλάχιστον 80.000 δολάρια.

    Εάν βρεθεί από την έρευνα, που ξεκίνησε σήμερα, ότι είχε σπαταλήσει δημόσιο χρήμα για τις προσωπικές ερωτικές του υποθέσεις, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα για τον κ. Σπίτσερ που ενδέχεται να οδηγηθεί στη φυλακή για πάνω από πέντε χρόνια.

    [06] Κόσμος

    Συνάντηση Χριστόφια-Ταλάτ στις 21 Μαρτίου

    12/3/2008 5:59:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στις 21 Μαρτίου πρόκειται να συναντηθούν ο νέος πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με σκοπό την επανάληψη των συνομιλιών για την επανένωση του νησιού, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών. Το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επιτρόπου Γιώργου Ιακώβου με εκπρόσωπο του τουρκοκύπριου ηγέτη, με αντικείμενο συζήτησης τη διάνοιξη της οδού Λήδρας.

    Στο μεταξύ, ο κ. Χριστόφιας, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα συναντηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκερτ Πέτερινγκ και με ηγέτες άλλων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    "Το ταξίδι στις Βρυξέλλες, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εξηγηθούν οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, να συζητηθεί το θέμα της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων και να γίνει η υπενθύμιση ότι ουσία του Κυπριακού είναι η τουρκική εισβολή και κατοχή", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Εξ άλλου, ο κ. Στεφάνου εξέφρασε την ελπίδα να επιβεβαιωθούν η αισιοδοξία και οι προσδοκίες της ελληνοκυπριακής πλευράς και να προχωρήσει η διαδικασία διάνοιξης της διόδου στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία, έτσι ώστε στη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον κ. Ταλάτ να ληφθεί και η πολιτική απόφαση για τη νέα δίοδο.

    Το θέμα θα συζητηθεί σε αυριανή συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας Γιώργου Ιακώβου με τον σύμβουλο του Τουρκοκύπριου ηγέτη Οζντίλ Ναμί, στην οικία του ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μάϊκλ Μόλερ.

    [07] Υγεία

    "Νέοι Ψυχολόγοι αντιμέτωποι... με το επάγγελμα"

    1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ψυχολογίας

    12/3/2008 5:12:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ψυχολογίας διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας (Σ.Ε.Φ.Ψ.), με θέμα "οι Νέοι Ψυχολόγοι Αντιμέτωποι με την Πρόκληση του Επαγγέλματος", που θα διεξαχθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από τις 11 μέχρι και τις 13 Απριλίου 2008. Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

    Στόχοι του συνεδρίου

    Ενημέρωση των φοιτητών Ψυχολογίας πάνω στο αντικείμενο της εκπαίδευσής τους με αναφορά σε όλους τους εφαρμοσμένους και θεωρητικούς κλάδους της Θέματα επαγγελματικής συμβουλευτικής και προσανατολισμού των φοιτητών Ψυχολογίας Προοπτικές εργασίας για τους νέους απόφοιτους σχολών Ψυχολογίας, εμπόδια στην απασχόληση και θέματα επαγγελματικής δεοντολογίας και κατοχύρωσης Ρόλος και (αναγκαία) συμβολή των Ψυχολόγων στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα Θέματα διαχείρισης προσωπικών θεμάτων/Αυτογνωσίας στους Ψυχολόγους

    Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα καλύπτεται από ομιλίες, αναρτημένες ανακοινώσεις και εργαστήρια.

    Συμμετέχουν:

    Πρόγραμμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

    Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχή στο συνέδριο απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.1gpsacongress.gr ή στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ψυχολογίας: www.gpsa.gr

    Χορηγοί: Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Athens Synthesis Center, Action Global Communications Hellas, Πλαίσιο.

    Χορηγοί Επικοινωνίας: ΑΝΤ1 & ΑΝΤ1 Radio 97,2

    Εταιρεία Διοργάνωσης Συνεδρίου: MedCongress & Tours

    [08] Πολιτική

    Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης

    12/3/2008 4:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το "πράσινο φως" για τέσσερα νομοσχέδια του Υπουργείου Δικαιοσύνης έδωσε η κυβερνητική επιτροπή που συνεδρίασε την Τετάρτη υπό τον Πρωθυπουργό. Πρόκειται για τα νομοσχέδια που αφορούν τις διοικητικές δίκες, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και τη συνεργασία σε επίπεδο δικαιοσύνης με τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης αναφέρθηκε στα τέσσερα νομοσχέδια που εγκρίθηκαν από την Κυβερνητική Επιτροπή.

    Το πρώτο αφορά την επιτάχυνση της διοικητικής δίκης και περιλαμβάνει 79 άρθρα. Όπως είπε ο κ. Χατζηγάκης, με αυτό το νομοσχέδιο πρόκειται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να θωρακιστεί οικονομικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης και γενικότερα η Δικαιοσύνη. Επίσης, προβλέπεται ένα μεγάλο πρόγραμμα οικοδόμησης νέων φυλακών, με βελτιωμένες συνθήκες ασφαλείας και διαβίωσης.

    Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά τη διαφθορά. Θωρακίζεται ο πολιτικός κόσμος, αφού το νομοσχέδιο περιλαμβάνει προβλέψεις για τον πολιτικό κόσμο και τους δημάρχους και τους νομάρχες, είπε ο υπουργός. Οι πολιτικοί δεν φοβούνται τίποτα, σημείωσε, και πρόσθεσε ότι δεν φοβούνται να ρυθμίσουν τα ζητήματα, έτσι ώστε να είναι ανοιχτοί σε κρίσεις και κριτική.

    Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά στο απόρρητο των επικοινωνιών και ο κ. Χατζηγάκης παρέπεμψε σε περιστατικά όπου -όπως είπε- παραβιάστηκε το απόρρητο. Πρόσθεσε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου θωρακίζουν το απόρρητο και διασφαλίζουν το ιδιωτικότητα. Αντιμετωπίζονται απόρρητα του ιδιωτικού βίου και προστασίας προσωπικών δεδομένων.

    Το τέταρτο νομοσχέδιο αφορά τη Eurojustice και προβλέπει τη συνεργασία με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

    [09] Κοινωνία

    Άρχισε η δίκη για το θάνατο του Γ. Βαρθολομαίου

    12/3/2008 4:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/3/2008 4:35:05 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Άρχισε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η Δίκη του Δημήτρη Βρακατσέλη, ο οποίος κατηγορείται ότι το απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου του 2007 έστησε "καρτέρι θανάτου" στο διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίο. Σήμερα, πρώτη μέρα της δίκης, κατέθεσαν η σύζυγος, τα δύο παιδιά και οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Γ. Βαρθολομαίου.

    Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει και απέδωσε το θάνατο του στην κατάσταση της καρδιάς του.

    Ο Δ. Βρακατσέλης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

    Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 19 του μήνα.

    [10] Πολιτική

    Στις Βρυξέλλες αύριο ο Πρωθυπουργός

    12/3/2008 3:56:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ

    Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συνοδευόμενος από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Στην αποστολή μετέχει και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Βαληνάκης. Βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκο, είναι η στρατηγική της Λισαβόνας, με έμφαση στην ενέργεια και την κλιματική αλλαγή. Στο δείπνο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να συζητηθούν οι εξωτερικές πτυχές της ενεργειακής ασφάλειας, η σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών και η Ένωση για τη Μεσόγειο. Στο γεύμα των Υπουργών Εξωτερικών προβλέπεται να συζητηθεί η κατάσταση στο Αφγανιστάν.

    Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

    Πέμπτη 13/3

    13:00 - 17:00 Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ξενοδοχείο Sheraton, Room Nations 2, Place Rogier) 18:15-20:00 Πρώτη Σύνοδος εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 20:15-22:00 Δείπνο εργασίας

    Παρασκευή 14/3

    10:00 - 13:00 Δεύτερη Σύνοδος εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 13:00 Δηλώσεις στον Τύπο 14:30 (περίπου) Αναχώρηση για την Αθήνα

    [11] Πολιτική

    Συναντήσεις Προέδρου Δημοκρατίας

    12/3/2008 3:33:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τις δράσεις του κρατικού οργανισμού για τον εθελοντισμό εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον πρόεδρο του Οργανισμού Στέλιο Συρμόγλου και τον γενικό διευθυντή Σωτήρη Χρυσαφόπουλο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες της Οργάνωσης "Έργο Πολιτών". Ο κ. Παπούλιας έχει επιδείξει θερμό ενδιαφέρον για τον Εθελοντισμό και την Κοινωνία Πολιτών. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Συρμόγλου ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τη διεθνή επέκταση και δράση του "Εργου Πολιτών", μέσω της δημιουργίας Δικτύων Citizen in Deed (Διεθνής Επωνυμία του Έργου Πολιτών) στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, ενώ ενεχείρισε στον Κάρολο Παπούλια τη Χάρτα Δικαιωμάτων των Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών. Επίσης, έμφαση δόθηκε στο Διεθνές Συνέδριο, με θέμα "Δημόσια Ηθική και Κοινωνία Πολιτών" που διοργανώνει το Έργο Πολιτών στις 28 και 29 Μαρτίου στην Αθήνα. Αργότερα, ο Κάρολος Παπούλιας δέχτηκε την Φατιμά Ελοέβ, διευθύντρια του τμήματος ελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 March 2008 - 17:49:50 UTC