Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κίνηση καλής θέλησης

    [01] Οικονομία

    300 απορριματοφόρα θα μπουν στο ΧΥΤΑ Α.Λιοσίων

    Κίνηση καλής θέλησης

    15/3/2008 10:10:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε μία κίνηση καλής θέλησης προχώρησαν σήμερα οι απεργοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που περιφρουρούν το ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων, καθώς αποφάσισαν να επιτρέψουν τη διέλευση, σήμερα κι αύριο, 300 απορριμματοφόρων απ όλους τους δήμους της Αττικής και τα σχολεία, πέρα των απορριμματοφόρων που μεταφέρουν νοσοκομειακά και χημικά απόβλητα. Ήδη τα απορριμματοφόρα με "συμβατικά" σκουπίδια έχουν αρχίσει να ξεφορτώνουν στο ΧΥΤΑ ενώ η αποκομιδή ξεκίνησε στις 10 το βράδυ της Παρασκευής. Εξάλλου από χθες έχει υπάρξει ρήγμα στο απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων στους Δήμους, μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΠ-ΟΤΑ, που εκπροσωπεί τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους δήμους. Η αποκομιδή ξεκίνησε στις 10 το βράδυ ενώ όλη τη νύχτα τα απορριμματοφόρα μετέφεραν τα σκουπίδια στους χώρους μεταφόρτωσης που διαθέτει ο δήμος Αθηναίων στον Βοτανικό ή τα συμπίεζαν στα ειδικά πρες κοντέινερ. Ωστόσο, η άλλη Ομοσπονδία, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνεχίζει την απεργία μέχρι αύριο Κυριακή, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου με πρόταση να παραταθεί η απεργία μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη.

    Απεργιακός κλοιός

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Πολυμερόπουλος τόνισε ότι η απεργία δεν επηρεάζεται από τη στάση της ΠΟΠ-ΟΤΑ, λέγοντας ότι είναι μία μικρή ομοσπονδία με εργαζόμενους κυρίως στην Αθήνα, ενώ εκτίμησε ότι η πρωτεύουσα και οι άλλες πόλεις θα αργήσουν να καθαρίσουν από τους όγκους των σκουπιδιών.

    Εξάλλου χθες Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. πως κανείς δεν δικαιούται να κάνει κατάχρηση της επαγγελματικής του θέσης σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

    Στις υπόλοιπες κινητοποιήσεις, σε νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ωστόσο σήμερα Σάββατο μέχρι τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, δεν θα σημειωθούν διακοπές ρεύματος σε καμία περιοχή λόγω μειωμένης ζήτησης. Παράλληλα σήμερα θα συζητηθεί η αγωγή της διοίκησης της ΔΕΗ, που ζητά να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων.

    Για προσπάθεια να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη από την απεργία, καταγγέλλει τις υπόλοιπες παρατάξεις η ΔΑΚΕ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ωστόσο διαφωνίες εκφράζονται και στους κόλπους της.

    Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν από τη Δευτέρα οι τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ την Τετάρτη, παραμονή της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σήμερα το πρωί εξάλλου συγκαλείται εκτάκτως η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να αποφασίσει σχετικά με τις κινητοποιήσεις του κλάδου, ενώ ήδη έχει γνωστοποιηθεί 5νθήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τη Δευτέρα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 March 2008 - 9:49:39 UTC