Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πορεία συγκρότησης στο ΠΑΣΟΚ
  • [02] Μπροστά η ΝΔ με έξι μονάδες
  • [03] Δολοφονήθηκε υπάλληλος σούπερ-μάρκετ
  • [04] Ντανιέλ Μιτεράν - Τζακ Λανγκ στην Ελλάδα
  • [05] Υπηρεσία μεταφοράς φαγητού "Μιάμ-Μιάμ"
  • [06] Πρώτη εμπορική πτήση του Α380
  • [07] Επίθεση με δέκα τραυματίες
  • [08] Παρασημοφόρηση Δημήτρη Σιούφα
  • [09] Νέο γκάλοπ, μπροστά η ΝΔ

    [01] Πολιτική

    Εκλογή Γραμματέα και Πολιτικού Συμβουλίου

    Πορεία συγκρότησης στο ΠΑΣΟΚ

    18/3/2008 11:30:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Την Παρασκευή το απόγευμα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκλέξει Γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ με δηλώσεις τους στη ΝΕΤ 105,8 στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασαν την επιλογή Παπανδρέου για ανανέωση. Απολύτως απαραίτητη η ανανέωση, όμως δεν πρέπει να μπαίνει στη λογική των αποκλεισμών, τόνισε ο Χρήστος Βερελής. Ο αποκλεισμός αυτός έχει έναν έντονο συμβολισμό σημείωσε από την πλευρά του ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

    [02] Πολιτική

    Νέα δημοσκόπηση

    Μπροστά η ΝΔ με έξι μονάδες

    18/3/2008 11:25:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Προβάδισμα της ΝΔ και περαιτέρω άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση των Νέων Ελλήνων Επιχειρηματιών. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% έναντι 23,2% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ο ΣΥΝ με 18,4%, 7,5% το ΚΚΕ και 5,1% ο ΛΑΟΣ. Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει απολέσει την νομιμοποίηση των εκλογών και δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο της το 43,5% είπε ότι το έχει απολέσει και το 51% να συνεχίσει. Στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει το 54,7% απάντησε αρνητικά, το 9,5% θετικά, το 13,4% μάλλον ναι και το 21,4% μάλλον όχι.

    [03] Κοινωνία

    Δολοφονήθηκε υπάλληλος σούπερ-μάρκετ

    18/3/2008 10:59:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Υπάλληλος σούπερ-μάρκετ βρέθηκε δολοφονημένος στις 6:15 το απόγευμα μέσα σε βοηθητικό χώρο του καταστήματος όπου εργαζόταν, στην οδό Πίνδου στου Παπάγου. Πρόκειται για ένα 40χρονο, Έλληνα, ο οποίος είχε μπει στο χώρο όπου φυλάσσουν τα ρούχα τους οι υπάλληλοι, όπου και δολοφονήθηκε. Οι συνάδελφοί του άκουσαν πυροβολισμούς και έτρεξαν με αποτέλεσμα να τον βρουν νεκρό. Ο άγνωστος δράστης τον πυροβόλησε με πιστόλι, με αποτέλεσμα να δεχθεί τουλάχιστον δύο σφαίρες στην κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η δολοφονία αποδίδεται από την Αστυνομία σε προσωπικές διαφορές, ενώ για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

    [04] Πολιτισμός

    Στο Ίδρυμα Τέχνων Β. Θεοχαράκη

    Ντανιέλ Μιτεράν - Τζακ Λανγκ στην Ελλάδα

    18/3/2008 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αρχιμανδρίτη, "Σε πρώτο πρόσωπο: Μίκης Θεοδωράκης", στο Ίδρυμα Τέχνων Β. Θεοχαράκη, δύο σημαντικές προσωπικότητες της Γαλλίας βρέθηκαν σήμερα στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη Ντανιέλ Μιτεράν, την πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, και τον Τζακ Λανγκ, πρώην υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας. Το βιβλίο γεννήθηκε μέσα από προσωπικές συνομιλίες του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη, καθηγητή Συγκριτικής Γραμματολογίας στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

    Ο Τζακ Λανγκ προλογίζει το βιβλίο αναφέροντας ότι "η ελληνική κληρονομιά, άπειρη και πολύτιμη για την ανθρωπότητα, βρήκε τα πιο όμορφα σημάδια αναγνώρισής της στην καρδιά του Μίκη Θεοδωράκη".

    Όπως είπε η Ντανιέλ Μιτεράν συγκινημένη, είναι μια βραδιά αφιερωμένη στη φιλία, στην πολύτιμη φιλία της με τον Μίκη Θεοδωράκη, η οποία δεν ξεχνιέται ποτέ, ενώ η Μαρία Φανταρούρη μίλησε με ευγνωμοσύνη για την Ντανιέλ Μιτεράν και τον άντρα της Φρανσουά, πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, οι οποίοι δέχτηκαν τον Μίκη Θεοδωράκη με μια ορθάνοιχτη αγκαλιά, στο Παρίσι σε δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα.

    Η Νένα Βενετσάνου ανέφερε χαρακτηριστικά πως η ιστορία του Μίκη Θεοδωράκη είναι η ιστορία ολόκληρης της Ελλάδας. Στον αποκαλυπτικό αυτό "μονόλογό" του σε πρώτο πρόσωπο ο Μίκης Θεοδωράκης ανατρέχει στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του και στις αρχές που καθόρισαν την πνευματική, καλλιτεχνική και ιδεολογική του πορεία. Με τρόπο σύγχρονο και κατασταλαγμένο, μέσα από την απόσταση που δίνει ο χρόνος, καταθέτει τη στάση ζωής του και επισφραγίζει τους κανόνες που τη διέπουν.

    [05] Παράξενα

    Ταϊλάνδη - Μπανγκόκ

    Υπηρεσία μεταφοράς φαγητού "Μιάμ-Μιάμ"

    18/3/2008 9:08:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Χάρη σε μια νέα υπηρεσία διανομής φαγητού που εγκαινίασαν τα ταχυδρομεία της Ταϊλάνδης, με την ονομασία "Μιάμ-Μιάμ", οι λάτρεις του καλού φαγητού θα μπορούν να απολαμβάνουν ακόμη και τα πιο ευφάνταστα πιάτα. Η υπηρεσία αυτή θα λειτουργεί κανονικά εντός των προσεχών μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δώσουν την παραγγελία τους τηλεφωνικώς ή μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ και το ταχυδρομείο θα φροντίζει να παραλαμβάνουν το φαγητό τους σε όποιο σημείο της Ταϊλάνδης κι αν βρίσκονται.

    [06] Κόσμος

    Στην Ευρώπη

    Πρώτη εμπορική πτήση του Α380

    18/3/2008 8:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2008 10:51:54 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, πραγματοποιεί σήμερα πρώτη του εμπορική πτήση στην Ευρώπη. Το Airbus 380 ανήκει στον στόλο της Singapore Airlines. Με 449 επιβάτες, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης στις 9:00 πμ (τοπική ώρα) και αναμένεται να προσγειωθεί στο Χίθροου του Λονδίνου στις 15:05 (τοπική ώρα). Το αεροσκάφος, που μέχρι στιγμής διαθέτει μόνο ο εθνικός αερομεταφορέας της Σιγκαπούρης, θα αναχωρήσει από το Λονδίνο την Τετάρτη για να επιστρέψει στη Σιγκαπούρη. Η Singapore Airlines ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρία που ξεκίνησε τις πτήσεις με το Α380 τον περασμένο Οκτώβριο στο δρομολόγιό της Σιγκαπούρη-Σίδνεϊ. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη μπορούν να μεταφέρουν 800 επιβάτες μόνο στην οικονομική θέση, ενώ διαθέτουν και θέσεις business class και σουίτες.

    [07] Μ. Ανατολή

    Γάζα, Παλαιστινιακά Εδάφη

    Επίθεση με δέκα τραυματίες

    18/3/2008 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δώδεκα Παλαιστινίων, εκ των οποίων τέσσερις μέλη της ριζοσπαστικής οργάνωσης ισλαμιστική Τζιχάντ. Η επίθεση είχε στόχο ένα αυτοκίνητο που μετέφερε τα τέσσερα μέλη της Τζιχάντ και τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά, στην περιοχή Μπέιτ Λάγια, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Οι υπόλοιποι τραυματίες ήταν περαστικοί. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε την αεροπορική επιδρομή τονίζοντας ότι στόχος της ήταν τα μέλη της Τζιχαντ, Μοχάμαντ Ζαανίν και Νιντάλ Σακούρα, που εικάζεται ότι είναι μέλη του τμήματος που εξαπολύει ρουκέτες κατά του ισραηλινού εδάφους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτό το τμήμα της Τζιχάντ ευθύνεται για την ρίψη ρουκετών στην ισραηλινή πόλη Σντερότ στις 25 Φεβρουαρίου, όπου ένα μικρό παιδί τραυματίστηκε σοβαρά και οι γιατροί ακρωτηρίασαν το ένα του πόδι. Σημειώνεται ότι πάνω από 130 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου από επιθέσεις Ισραηλινών στη Γάζα που πραγματοποιήθηκαν σε αντίποινα για τις παλαιστινιακές ρουκέτες που ρίχνονται κατά ισραηλινών στόχων. Την ίδια περίοδο σκοτώθηκαν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες και ένας πολίτης.

    [08] Πολιτική

    Γαλλική Λεγεώνα της Τιμής

    Παρασημοφόρηση Δημήτρη Σιούφα

    18/3/2008 7:41:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το γαλλικό παράσημο του Ταξιάρχου της Λεγεώνας της Τιμής, απενεμήθη σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, κατόπιν σχετικής απόφασης του Προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Την απονομή έκανε ο Μέγας Καγκελάριος της Λεγεώνας της Τιμής, στρατηγός Ζαν-Πιερ Κελς. Ο στρατηγός ανέφερε μεταξύ άλλων: "Έχετε δηλώσει την αποφασιστικότητά σας, να μπορέσετε να προωθήσετε καλές σχέσεις με το Γαλλικό Κοινοβούλιο. Γνωρίζω ποια είναι η σημασία για σας, αυτού του διαλόγου μεταξύ εθνικών κοινοβουλίων και γνωρίζω ποια είναι για σας η σημασία που αποδίδετε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Γαλλίας. Αυτή τη σχέση με τη Γαλλία προσπαθήσατε να την παγιώσετε". Ο κ. Σιούφας αναφέρθηκε εκτενώς στις επαφές που είχε με παράγοντες της γαλλικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής κατά την κοινοβουλευτική του διαδρομή και τις στενές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες εν γένει. "Ακούσαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις δηλώσεις του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Νικολά Σαρκοζί, στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Η υποστήριξη της γαλλικής κυβέρνησης στην ελληνική θέση για την άρση της εκκρεμότητας στην ονομασία της FYROM, είναι πολύ σημαντική για μας" τόνισε ο κ. Σιούφας. "Η Ελλάδα, όπως και η Γαλλία, ως χώρα της Μεσογείου, διάκειται θετικά απέναντι σε κάθε πρωτοβουλία που αποβλέπει στην ενδυνάμωση των δεσμών όλων των χωρών της Μεσογειακής Λεκάνης με την Ε.Ε.. Εργαζόμαστε μαζί για την εμπέδωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης σ ολόκληρη την περιοχή. Πήραμε και παίρνουμε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή. Προωθούμε μέτρα για τη στήριξη της ευρω-μεσογειακής συνεργασίας, στην ενέργεια, στο εμπόριο, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η Γαλλία είναι από τους σημαντικότερους εταίρους της Ελλάδας. Δεν λησμονούμε την καθοριστική στήριξη της Γαλλίας στην ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Οι Έλληνες τρέφουμε παραδοσιακά, ιδιαίτερα αισθήματα προς το γαλλικό λαό. Η απονομή του παράσημου αυτού, μου δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής.

    [09] Πολιτική

    Δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς

    Νέο γκάλοπ, μπροστά η ΝΔ

    18/3/2008 10:21:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Προβάδισμα της ΝΔ και περαιτέρω άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της Κάπα Ρισέρτς που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση των Νέων Ελλήνων Επιχειρηματιών. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,1% έναντι 23,2% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ο ΣΥΝ με 18,4%, 7,5% το ΚΚΕ και 5,1% ο ΛΑΟΣ. Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει απολέσει την νομιμοποίηση των εκλογών και δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο της το 43,5% είπε ότι το έχει απολέσει και το 51% να συνεχίσει. Στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει το 54,7% απάντησε αρνητικά, το 9,5% θετικά, το 13,4% μάλλον ναι και το 21,4% μάλλον όχι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 March 2008 - 21:49:46 UTC