Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η αφή της Ολυμπιακής φλόγας
  • [02] Κρίσιμη εβδομάδα
  • [03] Ασφαλιστικό: Σε αναμονή των εξελίξεων
  • [04] Μήνυμα στους διαφωνούντες
  • [05] Σε ανθρώπινα λάθη αποδίδεται ο εκτροχιασμός
  • [06] Παντρεύεται η πρώην κυρία Σαρκοζί
  • [07] Μοντέλο συνδιοίκησης του ΟΤΕ
  • [08] Πιο κοντά στην άνοδο ο Διαγόρας
  • [09] Πανιώνιος τεσσάρων αστέρων

    [01] Πολιτισμός

    Πρόβα τζενεράλε στην Αρχαία Ολυμπία

    Αύριο η αφή της Ολυμπιακής φλόγας

    23/3/2008 12:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2008 7:16:22 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με επιτυχία στέφθηκε η δοκιμή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που έγινε το πρωί στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη. Τη Δευτέρα, στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας θα γίνει η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα μεταφέρει το μήνυμα και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού στο Πεκίνο. Η τελετή θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, της κινεζικής αντιπροσωπείας, καθώς και της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ ως πρωθιέρεια θα ανάψει τον βωμό η Μαρία Ναυπλιώτου. Μία ώρα νωρίτερα απ ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο, στις 11:00 αντί για τις 12:00, θα αρχίσει τη Δευτέρα στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή αφής. Στην αλλαγή αυτή προχώρησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά από σχετική πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας για δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή. Θα προηγηθεί ανακήρυξη του κ. Κάρολου Παπούλια, ως επίτιμου δημότη Αρχαίας Ολυμπίας στην τελετή εγκαινίων του Δημαρχείου, ενώ μετά την Αφή θα ακολουθήσει στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Ολυμπιακής Ακαδημίας βράβευση εθελοντών, χορηγών και δωρητών που συνέβαλαν στην αποκατάσταση του αρχαιολογικού και ευρύτερου περιβάλλοντος της Αρχαίας Ολυμπίας.

    Δηλώσεις Λιάπη

    Τις τελευταίες προετοιμασίες στην Αρχαία Ολυμπία παρακολούθησε την Κυριακή ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης.

    "Αύριο σκυτάλη παραδίδεται, στην Κίνα, μια μεγάλη χώρα, και κυρίως ένας μεγάλος πολιτισμός. Ο πιο αρχαίος δυτικός πολιτισμός, παραδίδει συμβολικά τα ολυμπιακά ιδεώδη στον πλέον αρχαίο ανατολικό πολιτισμό. Δύο πολιτισμοί διαφορετικοί, αλλά και τόσο όμοιοι. Είμαι βέβαιος, ότι η Κίνα θα οργανώσει άριστους Ολυμπιακούς Αγώνες, και είμαι εξίσου βέβαιος, ότι θα διακριθούν οι αθλητές στους στίβους με πολλά μετάλλια. Πρέπει να σας πω ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ετών σε όλους τους τομείς", είπε ο υπουργός Πολιτισμού μετά την ξενάγηση των Κινέζων δημοσιογράφων στον αρχαιολογικό χώρο.

    Ο κ. Λιάπης αναφέρθηκε και στο Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα και στη δυνατότητα προσέγγισης των δυο λαών μέσω των πολιτιστικών ανταλλαγών και υπενθύμισε τη συμφωνία για την πάταξη των λαθρανασκαφών, της αρχαιοκαπηλικής δράσης και της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών θησαυρών που υπέγραψε πρόσφατα από κοινού με τον Κινέζο ομόλογό του.

    Σε ερώτηση σχετικά με τις προετοιμασίες για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και τις εργασίες αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος της αρχαίας Ολυμπίας, ο κ. Λιάπης είπε ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η εικόνα της καταστροφής στο μέτρο του δυνατού, να μην ανατραπούν οι φυσικές ισορροπίες και να δοθεί στη φύση η δυνατότητα να αναγεννηθεί.

    Η πορεία της φλόγας

    Από τα χέρια της Μαρίας Ναυπλιώτου, στην οποία ανατέθηκε από την Ολομέλεια της ΕΟΕ για πρώτη φορά το καθήκον της Πρωθιέρειας (όπως και στην Άρτεμη Ιγνατίου, της χορογράφου της τελετής), η φλόγα θα παραδοθεί στον ασημένιο Ολυμπιονίκη του Τάε Κβον Ντο, Αλέξανδρο Νικολαϊδη, για να ακολουθήσει η Κινέζα Ολυμπιονίκης της κολύμβησης στην Αθήνα, Λούο Ζούο Γεν (100μ πρόσθιο).

    Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία 7 ημερών εντός της Ελλάδας η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου με την άφιξη της Φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου στις 15.00 θα παραδοθεί στους Κινέζους διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων του 2008 στο Πεκίνο, από τα χέρια της Πηγής Δεβετζή που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας στο τριπλούν.

    Συνολικά το Ολυμπιακό φως θα διανύσει στην Ελλάδα 1.528 χιλιόμετρα και θα φτάσει στην Αθήνα από συνολικά 605 λαμπαδηδρόμους. Αναλυτικά θα διασχίσει 16 Νομούς της χώρας, 43 Δήμους, 4 Κοινότητες, ενώ θα πραγματοποιηθούν και 29 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής.

    Οσο για την Μαρία Ναυπλιώτου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την 10η κατά σειρά Πρωθιέρεια στην ιστορία του θεσμού από το 1936 μέχρι σήμερα και την 9η κατά σειρά όσον αφορά την αφή της ιερής φλόγας για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και η οποία διαδέχεται τη Θάλεια Προκοπίου.

    [02] Πολιτική

    Στο Σκοπιανό

    Κρίσιμη εβδομάδα

    23/3/2008 7:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2008 7:12:09 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Εβδομάδα εξελίξεων και έντονων διαβουλεύσεων ξεκινά τη Δευτέρα με στόχο την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Με ξεκάθαρη και σταθερή θέση η Αθήνα προσέρχεται στο νέο γύρο συνομιλιών υπό τον Μάθιου Νίμιτς την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται να έχει και νέα συνάντηση με τον Σκοπιανό ομόλογό της στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στη Σλοβενία. Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Μπράνκο Τσερβενκόφσκι που τάχθηκε υπέρ ενός "λογικού συμβιβασμού".

    Σταθερή η Αθήνα, διαφοροποιούνται τα Σκόπια

    Διαφοροποιήσεις από τη μέχρι τώρα στάση αναπτύσσονται στη γειτονική χώρα. "Πηγαίνω με ακριβείς οδηγίες", δήλωσε ο διαπραγματευτής της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, ενώ νωρίτερα ο Πρόεδρος Μπράνκο Τσερβένκοφσκι μίλησε ευθέως για πρώτη φορά για την ανάγκη ενός "λογικού συμβιβασμού" στο θέμα της ονομασίας.

    Την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός με την αποδοχή της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος για εξωτερική χρήση, εφόσον αυτό είναι το αντίτιμο για την είσοδο στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Νέου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Τίτο Πέτκοφσκι, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό. Με τη θέση αυτή ωστόσο, διαφώνησε ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι.

    Από την άλλη πλευρά, η προσοχή της ελληνικής διπλωματίας πάντως είναι στραμμένη στην συνάντηση της Τρίτης. Η Αθήνα προσέρχεται στην συνάντηση της Νέας Υόρκης , έχοντας ξεκάθαρα επιχειρήματα και σταθερή θέση. Θεωρεί ότι πλέον τα Σκόπια πρέπει να διανύσουν την απόσταση που τους αναλογεί.

    Τη σταθερή θέση της Ελλάδας για μη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, εάν δεν υπάρξει λύση στο θέμα της ονομασίας, επανέλαβε το Σάββατο η υπ. Εξωτερικών, η οποία ενημέρωσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τις εξελίξεις των διαβουλεύσεων.

    Οι συνομιλίες της Τρίτης στην Νέα Υόρκη θα διεξαχθούν τέσσερις μέρες μετά την συνάντηση Μπακογιάννη-Μιλοσόσκι στις Βρυξέλλες, όπου καταγράφηκε η πολιτική βούληση των δύο κυβερνήσεων για επίλυση του ζητήματος, ενώ δεν αποκλείεται και εκ νέου συνάντησή τους στη Σλοβενία.

    [03] Οικονομία

    Απειλούν τα συνδικάτα με νέες κινητοποιήσεις

    Ασφαλιστικό: Σε αναμονή των εξελίξεων

    23/3/2008 5:08:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Τη συλλογή υπογραφών ξεκίνησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Πρόταση για δημοψήφισμα αναμένεται να καταθέσει η αντιπολίτευση κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, την προσεχή Τετάρτη. Παράλληλα, τη Δευτέρα απεργούν οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, οι δικηγόροι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους έως και τις 26 Μαρτίου, ενώ στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια δηλώνει ότι θα προσφύγει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας τα μέλη του προεδρείου της θα παρουσιαστούν στον Εισαγγελέα, ως ύποπτοι για παρακώλυση της ομαλής ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια της απεργίας.

    Πολιτικές προεκτάσεις

    Εν τω μεταξύ, αρνητική εντύπωση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει το 57% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή, ενώ το 77% εγκρίνει τις πανελλαδικές απεργίες ως μέσο διαμαρτυρίας. Οσον αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας, το 41% εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι στην εξουσία ένας κεντροδεξιός σχηματισμός, έναντι 35% που πιστέυει ότι θα κυβερνήσει ένα κεντροαριστερό σχήμα. Ακόμα, το 61% κρίνει ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας, ενώ το 49% εκτιμά ότι το πρόσφατο συνέδριο δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα κάτι στο κόμμα.

    "Η Δεξιά θα πληρώσει το ασφαλιστικό με απώλεια της εξουσίας", τονίζει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Αλέκος Αλαβάνος, καλώντας παράλληλα σε "μαζική ανυπακοή" ώστε να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο. Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ακόμα ότι υπάρχει δυνατότητα κοινής δράσης με άλλες πολιτικές δυνάμεις, επισημαίνει όμως πως μία γενική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ προϋποθέτει ευρύτερη σύγκλιση στα μεγάλα θέματα και αυτή δεν είναι δυνατή. Το ασφαλιστικό αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο Αλέκος Αλαβάνος με τον Κάρολο Παπούλια, την Τετάρτη.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της απόφασης της Γραμματείας του κόμματος για κινητοποιήσεις και συλλογή υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, θα υπάρξει παρέμβαση στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου με πικετοφορίες, πανό, τραπεζάκια συγκέντρωσης υπογραφών, καθώς και κάλεσμα σε συλλαλητήριο, την Πέμπτη 27/3 στις 7 μ.μ. έξω από τη Βουλή.

    "Το δημοψήφισμα είναι μια καλή ευκαιρία για την Κυβέρνηση να κάνει μία οπισθοχώρηση με αξιοπρέπεια και να θέσει στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού τον "νόμο-έκτρωμα" που σε λίγες μέρες θα ψηφίσει. Είναι μία διέξοδος για τον τόπο, για την Κυβέρνηση αλλά και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι είναι μεγάλο λάθος η κυβέρνηση να "εκβιάζει" τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπογράψει ένα νόμο ο οποίος έχει την συντριπτική αντίθεση της κοινωνίας" δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την Πρέβεζα.

    [04] Κοινωνία

    Από τον Αρχιεπίσκοπο για το σύμφωνο συμβίωσης

    Μήνυμα στους διαφωνούντες

    23/3/2008 6:40:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μήνυμα προς τους διαφωνούντες ιεράρχες για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, λέγοντας ότι η Εκκλησία δεν είναι ηθικοπλαστικό σχολείο και υπάρχει όπως τη θέλει ο Χριστός και όχι όπως την θέλει ο κόσμος. Ο κ. Ιερώνυμος επιμένει στο διακριτό ρόλο της εκκλησίας, ενώ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης παραμένει σταθερά αμετακίνητος στη διατύπωσή του περί πορνείας. Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στην Καλαμάτα, όπου πραγματοποιούνται παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

    [05] Κοινωνία

    Πόρισμα για το Intercity

    Σε ανθρώπινα λάθη αποδίδεται ο εκτροχιασμός

    23/3/2008 6:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/3/2008 6:31:22 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε ανθρώπινα λάθη οφείλεται ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας Ιntercity 74 στις 7 Μαρτίου 2008 στο σιδηροδρομικό σταθμό Μεζούρλου της Λάρισας, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής του ΟΣΕ που διερεύνησε το συμβάν. Η Επιτροπή αποδίδει ευθύνες για παραλείψεις ως προς τη διαχείριση της κυκλοφορίας στους σταθμάρχες Παλαιοφαρσάλου και Μεζούρλου. Σύμφωνα με το πόρισμα, ο πρώτος είχε δώσει λανθασμένη εντολή στο μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας, ενώ ο δεύτερος δεν χρησιμοποίησε με τον ενδεδειγμένο τρόπο το σύστημα σηματοδότησης στο σταθμό Μεζούρλου που θα άλλαζε και την τροχιά. Για τους δύο σταθμάρχες έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη από τον κανονισμό του ΟΣΕ πειθαρχική διαδικασία.

    [06] Ζωής ...σΤάσεις

    Στη Νέα Υόρκη

    Παντρεύεται η πρώην κυρία Σαρκοζί

    23/3/2008 5:35:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ, APF

    Μετά τον Πρόεδρο Σαρκοζί και η πρώην σύζυγός του, Σεσιλιά Σιγκανέρ Αλμπενίζ, παντρεύεται σήμερα, Κυριακή τον εκλεκτό της καρδιάς της, εκδότη Ρισάρ Αλιάς στην κομψά διακοσμημένη αίθουσα Ρέινμποου του κέντρου Ροκφέλερ.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της τελετής του γάμου που εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο, η τελετή του γάμου προβλέπεται να γίνει στο τέλος της ημέρας (τοπική ώρα) στο φημισμένο Αρτ Ντεκό εστιατόριο του 65ου ορόφου του κέντρου Ροκφέλερ, και μετά θα ακολουθήσει κοκτέιλ και εορταστικό δείπνο με περίπου 150 προσκεκλημένους του ζευγαριού.

    Οι λεπτομέρειες της γαμήλιας τελετής παραμένουν μυστικές, ενώ σύμφωνα με μερικές φήμες επρόκειτο να γίνει θρησκευτική τελετή σε μια συναγωγή της Νέας Υόρκης--στο πρόγραμμα της γαμήλιας τελετής δεν αναφέρεται καμία θρησκευτική τελετή.

    Με την βραδιά στην αίθουσα Ρέινμποου ολοκληρώνονται οι τρεις ημέρες εορτασμών για τον γάμο, που περιλάμβαναν και μια ιδιωτική γιορτή που οργανώθηκε την Παρασκευή στην κατοικία του επικεφαλής του εκδοτικού οίκου Publicis Events World, στο Γκρίνουιτς. Το Σάββατο το ζευγάρι Ατιας-Αλμπενίζ και οι καλεσμένοι τους παρακολουθήσαν την μουσική κωμωδία "Μάμα Μία" στο Μπρόντγουεϊ, και μετά δείπνησαν σε σικ εστιατόριο του Μανχάταν.

    Ο γάμος αυτό είναι ο τρίτος για την Σεσιλιά Σιγκανέρ Αλμπενίζ, που έχει δυο κόρες από τον πρώτο γάμο της με τον γάλλο τηλεπαρουσιαστή Ζακ Μαρτέν, που πέθανε το 2007. Έχει επίσης ένα γιο από τον δεύτερο γάμο της με το Νικολά Σαρκοζί, τον Λουί 10 ετών.

    [07] Οικονομία

    Συνέντευξη Αλογοσκούφη

    Μοντέλο συνδιοίκησης του ΟΤΕ

    23/3/2008 12:37:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να δώσει και τυπικά το πράσινο φως για την είσοδο της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώγος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ ενός μοντέλου συνδιοίκησης με τον γερμανικό όμιλο στον οργανισμό, ενώ προσθέτει ότι φέτος θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αξιοποίηση των υποδομών απο ιδιώτες, όπως είναι οι διαγωνισμοί για τα λιμάνια, η επιδιωκόμενη μετοχοποίηση του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος και η παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων σε ιδιώτες, για συγκεκριμένη χρονική διαρκεια, προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πιο κοντά στην άνοδο ο Διαγόρας

    23/3/2008 7:09:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά για την άνοδο στη Β΄ Εθνική Κατηγορία έκανε ο Διαγόρας στον 1ο όμιλο. Για την 20η αγωνιστική της Γ΄Εθνικής Κατηγορίας πήρε σπουδαία νίκη στη Ρόδο επί του Φωστήρα με 2-1 και αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από τους διώκτες του. Η Κόρινθος δεν τα κατάφερε στην Κρήτη όπου γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον Ατσαλένιο και έμεινε στη δεύτερη θέση με 38 βαθμούς. Ο Παναιτωλικός πήρε ισοπαλία 1-1 στη Μυτιλήνη από τον Αιολικό και έμεινε πίσω στο κυνήγι του τίτλου, έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. «Ζωντανές» κράτησε τις ελπίδες της για άνοδο η Ηλιούπολη που πήρε «διπλό» επί του Μεσσηνιακού. Στον δεύτερο όμιλο η συντριβή του ΠΑΟΝΕ στην Άρτα κάνει ακόμη πιο εύκολη την υπόθεση-άνοδος της Καβάλας μιας και η διαφορά παρέμεινε στους οκτώ βαθμούς αφού ο αγώνας Δόξα Δράμας-Καβάλα δεν έγινε λόγω τιμωρίας της γηπεδούχου.

    Στις αναμετρήσεις οι οποίες διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 20ης ημέρας, για τον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος 1-0 Αίας Σαλαμίνας-Ρόδος 0-0 Ατσαλένιος-Κόρινθος 3-1 Κορωπί-Αστέρας Ρεθύμνου 2-3 Θύελλα Πατρών-Βύζας 2-1 Θήβα-Παναχαϊκή 0-0 Αιολικός-Παναιτωλικός 1-1 Μεσσηνιακός-Ηλιούπολη 1-2 Διαγόρας-Φωστήρας 2-1

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες) 1. Διαγόρας 41 2. Κόρινθος 38 3. Παναιτωλικός 35 -19αγ. 4. Ηλιούπολη 33 -19αγ. 5. Παναχαϊκή 30 6. Αίας Σαλαμίνας 28 . Ατσαλένιος 28 8. Φωστήρας 27 . Αιολικός 27 10. Ρόδος 26 . Θύελλα Πατρών 26 12. Αστέρας Ρεθύμνου 25 13. Βύζας Μεγάρων 24 . Αχαρναϊκός 24 15. Κορωπί 23 16. Μεσσηνιακός 19 . Παναιγιάλειος 19 18. Θήβα 13

    * Η Ρόδος έχει έναν μηδενισμό και της έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

    2ος όμιλος

    Στις αναμετρήσεις οι οποίες διεξήχθησαν στο πλαίσιο της 20ης ημέρας, για τον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Λαμία-Πολύκαστρο 0-0 Πρέβεζα-Εθνικός Κατερίνης 0-0 Αναγέννηση Άρτας-Π.Α.Ο.Ν.Ε. 3-0 Νίκη Βόλου-Ένωση Θράκης 0-0 Θερμαϊκός-Προσοτσάνη 1-0 Εορδαϊκός-Αναγ. Γιαννιτσών 1-1 ΑΕ Γιάννενα-Αναγ. Καρδίτσας 24/03 * Ρεπό: Εθνικός Ολυμπιακός Βόλου

    * Ο αγώνας Δόξα Δράμας - Καβάλα δεν θα διεξαχθεί λόγω τιμωρίας της ΠΑΕ Δόξα Δράμας.

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΓ. ΒΑΘ. 1. Καβάλα 18 46 2. ΠΑΟ Νέων Επιβατών 19 38 3. Εθνικός Ολυμπιακός Β. 18 31 . Θερμαϊκός 19 31 5. Αναγέννηση Γιαννιτσών 19 30 6. Αναγέννηση Καρδίτσας 18 29 7. Νίκη Βόλου 19 27 8. Πρέβεζα 19 24 . Εθνικός Κατερίνης 19 24 . Λαμία 19 24 11. Πολύκαστρο 19 23 . Εορδαϊκός 19 23 . Αναγέννηση Αρτας 19 23 14. Προσοτσάνη 19 20 15. Ενωση Θράκης 19 19 16. ΑΕ Γιάννενα 18 12 17. Δόξα Δράμας 18 -30

    * Η Δόξα Δράμας έχει μηδενιστεί σε 12 αγώνες και της έχουν αφαιρεθεί 36 βαθμοί.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 4-1

    Πανιώνιος τεσσάρων αστέρων

    23/3/2008 6:45:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Καθοριστικό βήμα για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας έκανε ο Πανιώνιος, που νίκησε 4-1 τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη. Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της 26ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λάμπρος Χούτος. Ο 28χρονος επιθετικός δημιούργησε τα πρώτα δύο γκολ της ομάδας του (Κουμορτζί 9΄, Τζιμπούρ 11΄-πέναλτι) και πέτυχε τα άλλα δύο (50΄, 55΄). Για την ομάδα της Τρίπολης, μείωσε ο Μιλάνο στο 69΄.

    Πολύ νωρίς και μέσα σε ένα «καυτό» τρίλεπτο, ο Πανιώνιος βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, θέτοντας τα θεμέλια της νίκης, που αύξησε κατακόρυφα τις ελπίδες του για μια θέση στην πεντάδα. Στο 8΄ ο Κουτσόπουλος πέρασε κάθετη πάσα στον Χούτο, σούταρε διαγώνια και ο Κουμορτζί βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 11΄ ο Μασάντο ανέτρεψε τον Λάμπρο Χούτο μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Τζιμπούρ ψύχραιμα διαμόρφωσε το 2-0 από τη «βούλα» φτάνοντας τα 13 γκολ στη Σούπερ Λίγκα.

    Το σκορ αυτό σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά των δύο ομάδων στα πρώτα 45 λεπτά. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ο Αστέρας ήταν άξιος της τύχης του, αφού οι παίκτες του ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Οι «μαγικές» ενέργειες του Ζαϊρί στο 5΄ (σέντρα, κεφαλιά Φιλομένο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιάννου) και στο 17΄ (έβγαλε τετ-α-τετ τον Τσέζαρεκ που σούταρε άουτ), αλλά και το δοκάρι του Φιλομένο στο 45΄, αποτέλεσαν τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων.

    Η εξέλιξη του αγώνα αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη για την ομάδα της Τρίπολης, αφού στο 50΄ ο Χούτος βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας μετά από μπαλιά του Μάκου, πλάσαρε τον Αμπάρη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, σε μια νέα αντεπίθεση του Πανιωνίου, σκόραρε ξανά διαμορφώνοντας το 4-0. Το υπόλοιπο του αγώνα εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, με τον Μιλάνο να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ στο 69΄, μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

    Όμως, όλα ήταν... στραβά για τον Αστέρα σήμερα, αφού ακόμη κι ο Μιλάνο δεν πρόλαβε να χαρεί το γκολ που πέτυχε, καθώς λίγα λεπτά αργότερα (72΄) αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, σε μια πολύ αυστηρή απόφαση του διαιτητή Ντάτη. Στο 74΄ ο Χούτος με εκπληκτικό γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ και αμέσως μετά ο επιθετικός του Πανιωνίου άφησε τη θέση του στον Σιαλμά, γνωρίζοντας την αποθέωση.

    Διαιτητής: Ντάτης (Χίου)

    Κίτρινες: Χούτος, Μανιάτης, Μάκος, Γουνδουλάκης - Κυριάκος, Φιλομένο, Μασάντο, Μιλάνο

    Κόκκινη: Μιλάνο (72΄)

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λίνεν): Γιάννου, Μανιάτης (81΄ Σκούφαλης), Ντιαβαρά, Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος, Μάκος (66΄ Πλασκόνι), Μαϊστόροβιτς, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Νικολάου, Χούτος (74΄ Σιαλμάς)

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Τζαναβάρας): Αμπάρης, Κυριάκος (63΄ Μιλάνο), Μασάντο, Λαζαρίδης, Νταμόντε, Μασάρα, Λαδάκης (35΄ Κανακούδης), Καρντόσο, Ζαϊρί, Φιλομένο, Τσέζαρεκ (46΄ Ιωάννου)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 23 March 2008 - 17:50:10 UTC