Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντ. Μπακογιάννη: "Όχι διεύρυνση για τη διεύρυνση"
  • [02] Επίθεση Τσίπρα για το Ασφαλιστικό
  • [03] Νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Απάτη με θανατηφόρα τροχαία-μαϊμού
  • [05] Αυστρία: Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου
  • [06] Επίθεση ΚΚΕ κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
  • [07] Δίχως τέλος ο κύκλος βίας
  • [08] "Τελευταία κατοικία" στη... Σελήνη!
  • [09] "Καμπάνες" σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό

    [01] Πολιτική

    Αντιφατικά μηνύματα από την ηγεσία της ΠΓΔΜ

    Ντ. Μπακογιάννη: "Όχι διεύρυνση για τη διεύρυνση"

    29/3/2008 3:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/3/2008 6:21:37 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Η υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για τις ελληνικές θέσεις τους Ευρωπαίους εταίρους στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών στη Σλοβενία. Μετά το πέρας των εργασιών, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η τελευταία πρόταση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ θεωρείται τελική, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: "Δεν υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις τελικές προτάσεις. Τελικές λύσεις ευχόμαστε να υπάρξουν. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και θα την συνεχίσουμε με την καλή θέληση, η οποία διέκρινε την χώρα μας από την πρώτη στιγμή". Την Παρασκευή, η κα Μπακογιάννη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, στην οποία επανέλαβε ότι η σταθερότητα και η ανάπτυξη στην περιοχή χρειάζονται σταθερές βάσεις και δεν πρέπει να γίνει διεύρυνση του ΝΑΤΟ για τη διεύρυνση. Σημειώνεται ότι τελικά δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Ελληνίδας ΥΠΕΞ με τον Σκοπιανό ομόλογό της, Αντόνιο Μιλόσοσκι. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις κορυφής στη γειτονική χώρα, προκειμένου να δοθεί απάντηση επί της τελευταίας πρότασης του μεσολαβητή του ΟΗΕ.

    Σταθερότητα και ανάπτυξη σε σωστές βάσεις

    Τη σταθερότητα και την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής των Βαλκανίων αλλά πάνω σε σωστές βάσεις επιθυμεί η Ελλάδα, σημειωσε το Σάββατο η κα Μπακογιάννη, μετά το τέλος των εργασιών του άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ερωτηθείσα σχετικά με το περιεχόμενο της επικοινωνίας που είχε την Παρασκευή με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις , δήλωσε: "Είχα μια μακρά και ειλικρινή συζήτηση με την κυρία Ράις. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω τις ελληνικές θέσεις τις οποίες ανέπτυξα και στην Βουλή των Ελλήνων. Τόνισα δηλαδή ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα της περιοχής η οποία κατ΄εξοχήν ενδιαφέρεται για την σταθερότητα και την ανάπτυξη σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων. Επιθυμεί όμως αυτή η ανάπτυξη και η σταθερότητα να γίνει πάνω σε σωστές βάσεις. Και σωστή βάση είναι η επίλυση χρονίων προβλημάτων, ένα από τα οποία βεβαίως είναι και το όνομα, το οποίο διαπραγματευόμαστε, στο πλαίσιο του ΟΗΕ με την ΠΓΔΜ".

    Σε ό,τι αφορά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και τη σχεδιαζόμενη διεύρυνση της Συμμαχίας στα Δυτικά Βαλκάνια, η υπουργός δήλωσε ότι " διεύρυνση για την διεύρυνση δεν είναι στόχος, στόχος είναι να υπάρξει η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, να υπάρξουν συμμαχικές σχέσεις, οι οποίες θα οικοδομούνται στις βάσεις, τις οποίες όλοι πιστεύουμε".

    Ερωτηθείσα από διεθνή ΜΜΕ εάν υπάρχει αρκετός χρόνος προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα της ονομασίας πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, η κα Μπακογιάννη επισήμανε ότι "μένουν μόνο δύο-τρεις μέρες ως την Σύνοδο, οπότε είναι κάπως δύσκολο για αυτή την Σύνοδο, αλλά θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις".

    Η υπουργός επανέλαβε ακόμη ότι πεποίθηση της Ελλάδας είναι πως "οι συμμαχικές σχέσεις πρέπει να στηρίζονται σε πολύ ισχυρές βάσεις και ότι τα προβλήματα του χθες πρέπει να φύγουν από την μέση. Θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση έως ότου επιτύχουμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση".

    Αντιφατικά μηνύματα από την ΠΓΔΜ

    Την Παρασκευή, στη σύσκεψη σε επίπεδο αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων, παρουσία του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δεν υπήρξαν συγκλίσεις σε τέτοιο επίπεδο που να γεφυρώνουν τις διαφορετικές εκτιμήσεις μεταξύ των κομμάτων. Πάντως, νωρίτερα, ο Αντ. Μιλόσοσκι είχε δηλώσει ότι τα Σκόπια θεωρούν την πρόταση αυτή του κ. Νίμιτς ως τελική.

    Σήμερα, το κόμμα VMRO-DPMNE, του οποίου ηγείται ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, θεώρησε ότι η Βουλή της χώρας δεν επιτρέπεται να τοποθετηθεί επί της τελευταίας πρότασης του Μάθιου Νίμιτς. Σύμφωνα με το κόμμα που είναι το μεγαλύτερο στη Βουλή, το νομοθετικό σώμα της χώρας πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στο λαό για να εκφραστεί αυτός μέσω δημοψηφίσματος.

    Σε σχετική ανακοίνωσή του VMRO-DPMNE αναφέρεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του Κόμματος, σε χθεσινοβραδινή συνεδρίασή της, κατέληξε στη θέση ότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει δικαίωμα να αποδεχθεί και να δώσει τελική απάντηση στην πρόταση του διαμεσολαβητή, κ. Νίμιτς, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, τη Δευτέρα.

    [02] Πολιτική

    Επίθεση Τσίπρα για το Ασφαλιστικό

    29/3/2008 1:18:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό για το Ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του το Σάββατο, κατά την έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. Ο πρόεδρος του κόμματος απέκλεισε τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του δημοψηφίσματος για το Ασφαλιστικό, είπε ότι ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι δυνατό να απαντήσει κανείς σε ένα τόσο σύνθετο ζήτημα με ένα ναι ή ένα όχι. Ξεχνάει, πρόσθεσε, ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είχε απαντήσει με τρία "δεν".

    Περί συνεργασιών

    Ο Πρωθυπουργός, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν είναι απλώς ασυνεπής με τις δεσμεύσεις του, αλλά παραπλάνησε συνειδητά τον κόσμο. Και τώρα εξακολουθεί να παίζει με τη νοημοσύνη του κόσμου, ισχυριζόμενος ότι παραμένει συνεπής με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, σημείωσε ο ίδιος.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι απέναντι σε μια κυβέρνηση που ψεύδεται ασύστολα, που επιχειρεί με κάθε τρόπο να διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, που ονομάζει την κερδοσκοπία και την λεηλασία της κοινωνικής ασφάλισης ως δημόσιο συμφέρον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει σκληρή μάχη.

    Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα του κόμματός του, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα θα έχει και συνέχεια και πως οι πρωτοβουλίες του κόμματός του δεν εξαντλούνται στη θεσμική διαχείρηση, στη Βουλή και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά θα έχει και συνέχεια σε άλλα επίπεδα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, αποκαλώντας τη συμφωνία "συμφωνία ντροπής" και υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να ανατραπούν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.

    Επίσης, επανέλαβε τον κεντρικό πολιτικό στόχο του ΣΥΝ, όπως διατυπώθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος, για τη δημιουργία μιάς μεγάλης παράταξης της Αριστεράς που θα εκφράσει τις ελπίδες των εργαζομένων και της νεολαίας.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι πρέπει να ηττηθεί η σημερινή πολιτική, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί στο πλαίσιο του δικομματισμού, αλλά με τη δημιουργία μιάς παράταξης της Αριστεράς που θα έχει στον πυρήνα της τις δυνάμεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αναφερόμενος έμμεσα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας είπε η πρόταση αυτή αποκλείει εκ των πραγμάτων το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια τις τύχες της χώρας προς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που υπηρετούν ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Πολιτική

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

    Νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

    29/3/2008 5:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/3/2008 6:09:57 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 -ΑΠΕ

    Ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος. Επίσης τοποθετείται αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου η Μαρία Καρακλιούμη ενώ υπεύθυνος για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις δραστηριότητες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα είναι ο Δημήτρης Δρούτσας.

    Εν τω μεταξύ, αύριο Κυριακή, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφτεί τη Λάρισα, όπου στις 12 το μεσημέρι θα μιλήσει στο Κιλελέρ. Το μεσημέρι θα γευματίσει με αγρότες και θα συζητήσει τα προβλήματα τους, ενώ το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα.

    [04] Κοινωνία

    Σε βάρος γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας

    Απάτη με θανατηφόρα τροχαία-μαϊμού

    29/3/2008 6:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας με εικονικά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής, μετά από καταγγελία εκπροσώπων της εταιρείας και έρευνα που διήρκεσε περίπου ένα μήνα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το νομικό σύμβουλο της ασφαλιστικής εταιρείας, μία ακόμη υπάλληλο της ίδιας εταιρείας, έναν δικηγόρο και ένα γιατρό.

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Γρηγόρη Μπαλάκο, ο γιατρός έκανε το Δεκέμβριο του 2007 δήλωση θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος που δήθεν έγινε στην Πρέβεζα, στο οποίο φερόταν αυτός ως υπαίτιος προσκομίζοντας και σχετική δικογραφία. Την ίδια περίοδο κατατέθηκε αγωγή από έντεκα συγγενείς της φερόμενης ως θύματος του τροχαίου και διεκδικούσαν αποζημίωση 700.000 ευρώ, με πληρεξούσιο τον δικηγόρο που συνελήφθη. Όμως υπάλληλος της ασφαλιστικής εταιρείας υποψιάστηκε ότι τα έγγραφα που προσκομίστηκαν δεν ήταν γνήσια, γι' αυτό ενημέρωσε τα διευθυντικά στελέχη τα οποία ζήτησαν από την Ασφάλεια να γίνει έρευνα.

    Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το τροχαίο ήταν ανύπαρκτο όπως και οι έντεκα συγγενείς της δήθεν θανούσης και όλα τα έγγραφα ήταν πλαστά. Κατόπιν αυτού με υποδείξεις της Αστυνομίας τα στελέχη της εταιρείας έκαναν εξώδικο συμβιβασμό με το δικηγόρο κατεβάζοντας το ύψος της αποζημίωσης στις 300.000 ευρώ και όταν αυτός παρέλαβε την επιταγή που ήταν προσημειωμένη, συνελήφθη. Λίγο αργότερα συνελήφθη ο νομικός σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας που είχε καταρτίσει όλα τα πλαστά έγγραφα και δικογραφίες, η υπάλληλος συνεργός του και ο γιατρός.

    Στο γραφείο του νομικού συμβούλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 84 σφραγίδες που ανήκουν σε εισαγγελικές αρχές, αστυνομικές αρχές, δήμους, ασφαλιστικές εταιρείες και συμβολαιογράφους και πλαστές δικογραφίες που αφορούσαν δύο άλλα δήθεν θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

    Οι συλληφθέντες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν για τα δύο αυτά εικονικά δυστυχήματα αποζημιώσεις 265.000 ευρώ και 330.000 ευρώ, αντίστοιχα ενώ η συνολική ζημιά της ασφαλιστικής εταιρείας από τη δράση τους, σύμφωνα με την αστυνομία, ανέρχεται στις 895.000 ευρώ.

    Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

    [05] Κόσμος

    Αυστρία: Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου

    29/3/2008 5:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ένας άνδρας σκοτώθηκε και τουλάχιστον 30 άτομα τραυματίστηκαν όταν ένα πολωνικό τουριστικό λεωφορείο γλίστρησε στο οδόστρωμα, προσέκρουσε σε προστατευτικό κιγκλίδωμα και ανετράπη σε αυτοκινητόδρομο τη Αυστρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Α1 κοντά στο Λιντς στην επαρχία της Άνω Αυστρίας. Σύμφωνα με δήλωση αξιωματικού της αστυνομίας στο αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων, το δυστύχημα πιθανότατα προκλήθηκε γιατί ο οδηγός του λεωφορείου αποκοιμήθηκε στο τιμόνι. Το λεωφορείο ήταν γεμάτο με άτομα, ηλικίας 50 έως 60 χρόνων, που πήγαιναν για να κάνουν σκι στις ιταλικές Άλπεις κοντά στο Μπολτζάνο.

    [06] Πολιτική

    Επίθεση ΚΚΕ κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

    29/3/2008 3:40:00 μμ

    Σε συστράτευση εναντίον της πολιτικής του δικομματισμού καλεί τους εργαζόμενους η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε μακροσκελή ανακοίνωσή της, εξαπολύοντας ταυτόχρονα δριμεία επίθεση σε ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ. Στο σχέδιο της πλουτοκρατίας για αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης, μετέχει ενεργητικά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ως αριστερό άλλοθι αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

    Η ανακοίνωση της ΚΕ του κόμματος

    Η Κεντρική Επιτροπή εκτιμά ότι "βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ενιαίο σχέδιο με πολλαπλούς στόχους. Εκπορεύεται από το ίδιο κέντρο, την ΕΕ με την ενεργητική συμμετοχή και στήριξη των κρατών-μελών της", σύμφωνα με το οποίο, "τα διάφορα καρτέλ, οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές, οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, οι τραπεζίτες, οι έμποροι όπλων, οι μεγαλοξενοδόχοι, όλοι αυτοί που έχουν συγκεντρώσει τεράστιο πλούτο όλα αυτά τα χρόνια με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απαιτούν, εκβιάζουν και προωθούν ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών για τα επόμενα χρόνια".

    Όλους αυτούς, σύμφωνα με το ΚΚΕ τους ενδιαφέρει να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να υπηρετεί αυτούς τους στόχους. Δεν είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν ούτε ένα ευρώ για τις λαϊκές ανάγκες. Δε διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα και ατιμία. Ταυτόχρονα, προσθέτει, παρεμβαίνουν με το "καρότο", με όχημα την ανανέωση προσώπων, κομμάτων, νέων συμμαχικών και άφθαρτων κυβερνήσεων για να κρύψουν το "μαστίγιο" που κρατούν κατά του λαού.

    Η ΚΕ εκτιμά ότι όλοι αυτοί συγκεντρώνουν τα κύρια πυρά τους κατά του ΚΚΕ, γιατί η αύξηση της δύναμής του στις εκλογές, τους ανησύχησε. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η συντονισμένη επίθεση στο ΚΚΕ, στην ηγεσία του, τα στελέχη του, είναι προάγγελος κλιμάκωσης της επίθεσης στα δικαιώματα του λαού. Επίσης διατυπώνονται επικρίσεις για τον ρόλο των ΜΜΕ, τονίζοντας ότι υπάρχει αποκλεισμός του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ αλλά και συκοφάντηση και διαστρέβλωση των θέσεων του. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι "σε συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες και δυνάμεις θέλουν να περιορίσουν τη δύναμη και το ρόλο του ΚΚΕ. Σπέρνουν οργανωμένα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν, ψεύτικες φήμες για ομάδες στην ΚΕ του Κόμματος και αντιπαλότητες ανάμεσα στα μέλη της ΚΕ".

    Σύμφωνα με την ΚΕ του ΚΚΕ "στο σχέδιο της πλουτοκρατίας, για αναμόρφωση και αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης, μετέχει ενεργητικά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αποδέχεται τη χρησιμοποίησή του και έναν αναβαθμισμένο ρόλο στο πλαίσιο των γενικότερων σχεδιασμών του συστήματος, προκειμένου να συμβάλλει στη σταθεροποίηση της κυρίαρχης πολιτικής με αριστερό άλλοθι. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη απόδειξη από την απλόχερη και σκανδαλώδη στήριξη και προβολή του από όλα τα ΜΜΕ. Ένα από τα βασικά κοινά σημεία ανάμεσά τους είναι η πάλη ενάντια στο ΚΚΕ".

    Η ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει ότι σήμερα το ΚΚΕ, έμπειρο όσο ποτέ άλλοτε, συσπειρωμένο και με ενιαία ισχυρή θέληση έχει βαθιά συνείδηση και της ευθύνης και του ρόλου του , προσθέτει ότι καμιά δύναμη δεν μπορεί να το εμποδίσει στον αγώνα για να γίνει ο λαός κυρίαρχος της τύχης του.

    [07] Ιράκ

    Δίχως τέλος ο κύκλος βίας

    29/3/2008 12:43:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Συνεχίζεται ο κύκλος αίματος στο πολύπαθο Ιράκ. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σε συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων σιιτών και ιρακινών στρατευμάτων που ξέσπασαν στην Κερμπάλα σκοτώθηκαν 12 ένοπλοι, ενώ, σε αεροπορική επίθεση εναντίον περιοχής της Βασόρας, σκοτώθηκαν οκτώ και τραυματίστηκαν πολλά άτομα την νύκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από ανεξάρτητη πηγή για την εθνικότητα των αεροσκαφών. Εξάλλου, στη Βαγδάτη όπου συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας- εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στη Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκονται κυβερνητικά κτίρια και ξένες πρεσβείες.

    Σύμφωνα με τελευταία επίσημη ανακοίνωση, κατά τις τετραήμερες συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ενόπλων σιιτών στην συνοικία Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης σκοτώθηκαν 75 και πάνω από 180 σε όλη τη χώρα από την Τρίτη, όταν ο πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι έδωσε εντολή να κατατροπωθούν οι "εγκληματίες" στη Βασόρα. Οι τραυματίες ανέρχονται σε εκατοντάδες.

    Ο ριζοσπάστης σιίτης Μοκτάντα Σαντρ έκανε έκκληση για εξεύρεση μίας "ειρηνικής" λύσης για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στη Βασόρα τις 25 Μαρτίου και γρήγορα επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις.

    Στο μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Ούρσουλα Πλάσνικ σε σημερινή της ανακοίνωση στην Βιέννη επιβεβαίωσε ότι το αυστριακός όμηρος, πράκτορας της ασφάλειας στο νότιο Ιράκ, που είχε απαχθεί τον Νοέμβριο του 2006 μαζί με τέσσερις συναδέλφους του Αμερικανούς, είναι νεκρός.

    [08] Παράξενα

    "Τελευταία κατοικία" στη... Σελήνη!

    29/3/2008 12:26:00 μμ

    Τη δημιουργία υπηρεσίας για όσους θα ήθελαν να έχουν στη Σελήνη την "τελευταία κατοικία" τους ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δημιουργήσει αμερικανική επιχείρηση, η οποία ειδικεύεται στις "διαστημικές κηδείες". Συγκεκριμένα, η Celestis Inc. δήλωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Odyssey Moon Limited και την Astrobotic Technology Inc. για την αποστολή ανθρωπίνων λειψάνων στη Σελήνη με πτήσεις ιδιωτικών διαστημικών πυραύλων, προσθέτοντας ότι οι αποστολές αυτές στο φεγγάρι θα είναι "μια ειδική τιμή προσιτή σε όλους όσους μοιράζονται το όνειρο να διευρύνουν την εμβέλεια της ανθρωπότητας μέχρι τ αστέρια". Ωστόσο, η αποστολή ενός και μοναδικού γραμμαρίου στάχτης στο φεγγάρι θα κοστίζει σχεδόν 10.000 δολάρια...

    Βραβείο 30 εκατ. δολαρίων!

    Πριν από δέκα χρόνια, η Celestis είχε δώσει στη NASA μία διαστημική κάψουλα που περιείχε τα λείψανα του αμερικανού αστρογεωλόγου Γιουτζίν Σουμέικερ, του πρώτου ανθρώπου οι στάχτες του οποίου εναποτέθηκαν στη Σελήνη.

    Η επιχείρηση, με πολλούς ανταγωνιστές στην αγορά αυτή, έστειλε ήδη στάχτες σε τροχιά γύρω από τη Γη στη διάρκεια έξι διαστημικών "κηδευτικών" πτήσεων.

    Ανάμεσα στις δημοσιότητες που απέκτησαν δικαίωμα σε αυτές τις ιδιαίτερες διαστημικές κηδείες ήταν ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς "Σταρ Τρεκ" Τζιν Ρόντενμπερι, ο ηθοποιός της ίδιας σειράς Τζέιμς Ντούαν ("Σκότι"), ο αστρονόμος που ανακάλυψε τον Πλούτονα Κλάιντ Τόμπαγκ και ο αστροναύτης Γκόρντον Κούπερ.

    Η επόμενη αποστολή που διοργανώνει η Celestis για την αποστολή στάχτης σε τροχιά γύρω από τη Γη προβλέπεται να γίνει τον Ιούνιο του 2008.

    Η Odyssey Moon Limited και η Astrobotic Technology Inc. περιλαμβάνονται στις 10 επιχειρήσεις που συναγωνίζονται για το βραβείο των 30 εκατ. δολαρίων, το οποίο προσφέρει η Google το Σεπτέμβριο σε όποιον θα καταφέρει πρώτος να στείλει στη Σελήνη μία αυτόματη συσκευή που θα μπορεί να μετακινείται τουλάχιστον 500 μέτρα και να στέλνει στη Γη βίντεο υψηλής ανάλυσης και δεδομένων. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Ίδρυμα X Prize.

    [09] Μπάσκετ

    "Καμπάνες" σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό

    29/3/2008 6:40:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με ποινή διεξαγωγής μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και υψηλό πρόστιμο τιμωρήθηκαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τα επεισόδια μερίδας των οπαδών τους στον μεταξύ τους τελικό για τον Κύπελλο Ελλάδας στο κλειστό του Ελληνικού την περασμένη Τετάρτη (26 Μαρτίου). Τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός συμπλήρωσαν πέντε έγγραφες επιπλήξεις και σύμφωνα με τον κανονισμό προβλέπεται ποινή μίας διεξαγωγής χωρίς θεατές. Οι «πράσινοι» και οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ.

    Οι δύο «αιώνιοι» δεν θα έχουν τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής στην Α1 την Τετάρτη 16 Απριλίου, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Πανιώνιο στις 19:00 στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί την ΑΕΛ στις 19:00 στο ΣΕΦ.

    Αναλυτικά, η απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τον Παναθηναϊκό αναφέρει:

    «α) για την ρίψη τεσσάρων φωτοβολίδων στην κερκίδα των οπαδών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, πρόστιμο 7.000,00 και

    β) για καθεμία από τις τρεις παρατηρήσεις που γράφτηκαν στο Φ.Α. για εκτεταμένης έντασης υβριστικά συνθήματα, επίπληξη και πρόστιμο 1.200,00, ήτοι συνολικά τρεις επιπλήξεις και συνολικό πρόστιμο 3.600,00,

    για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ της 26-3-2008

    Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ μετά την συμπλήρωση, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2007-08, πέντε (5) επιπλήξεων, κατόπιν προειδοποιήσεων, οι οποίες έγιναν με την κοινοποίηση προς αυτήν των υπ αριθμ. 64/9-11-2007, 12/8-2-2008, 15/15-2-2008 και 31/28-3-2008 αποφάσεών του άνω Δικαιδοτικού Οργάνου, που επέβαλαν τις ποινές επίπληξης, επιβάλλεται:

    α) ποινή της διεξαγωγής εντός έδρας αγώνα της χωρίς την παρουσία θεατών για μία (1) αγωνιστική ημέρα, η οποία θα εκτελεστεί την επόμενη μετά την έκδοση της παρούσας απόφασης αγωνιστική ημέρα κατά την οποία θα είναι γηπεδούχος και σε περίπτωση που μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και του αγώνα μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερο από πέντε ημέρες, η απόφαση θα εκτελεστεί την μεθεπόμενη αγωνιστική και

    β) χρηματικό πρόστιμο τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων ΕΥΡΩ (4.400,00).»

    Η απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τον Ολυμπιακό αναφέρει:

    «α) για καθεμία από τις τρεις παρατηρήσεις που γράφτηκαν στο Φ.Α. για εκτεταμένης έντασης υβριστικά συνθήματα, επίπληξη και πρόστιμο 1.200,00, ήτοι συνολικά τρεις επιπλήξεις και συνολικό πρόστιμο 3.600,00 και

    β) για την ρίψη στον αγωνιστικό χώρο, ενός κομματιού τσιμέντου διαστάσεων 10x3cm καθώς, μικρότερων κομματιών τσιμέντου με αποτέλεσμα ένα από αυτά να χτυπήσει ελαφρά στο πόδι τον προπονητή του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ κ. Ομπράντοβιτς, καθώς και για την ρίψη στον αγωνιστικό και στον περιβάλλοντα χώρο, 5 σπασμένων πλαστικών καθισμάτων, καθώς και πολλών μικροαντικειμένων (βίδες, κέρματα), πρόστιμο 7.000,00, για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 26-3-2008.

    Στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ μετά την συμπλήρωση, κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2007-08, πέντε (5) επιπλήξεων, κατόπιν προειδοποιήσεων, οι οποίες έγιναν με την κοινοποίηση προς αυτήν των υπ αριθμ. 17/22-2-2008 και 30/28-3-2008 αποφάσεών του άνω Δικαιδοτικού Οργάνου, που επέβαλαν τις ποινές επίπληξης, επιβάλλεται:

    α) ποινή της διεξαγωγής εντός έδρας αγώνα της χωρίς την παρουσία θεατών για μία (1) αγωνιστική ημέρα, η οποία θα εκτελεστεί την επόμενη μετά την έκδοση της παρούσας απόφασης αγωνιστική ημέρα κατά την οποία θα είναι γηπεδούχος και σε περίπτωση που μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και του αγώνα μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερο από πέντε ημέρες, η απόφαση θα εκτελεστεί την μεθεπόμενη αγωνιστική και

    β) χρηματικό πρόστιμο τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων ΕΥΡΩ (4.400,00).»


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 29 March 2008 - 17:49:54 UTC