Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκλεισε η δίοδος της Λήδρας
  • [02] Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Ερμπακάν
  • [03] Απεργία ιδιοκτητών φορτηγών
  • [04] Έκθεση "Ο παγκόσμιος πληθυσμός...κι εγώ;"
  • [05] Απαγόρευση ακατάλληλων τροφίμων
  • [06] Στο "σκαμνί" αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ
  • [07] Γονείς παιδιών με νεοπλασίες ζητούν στήριξη
  • [08] Υπαίθρια έκθεση γλυπτών
  • [09] Όλα για όλα στη Μόσχα την Τετάρτη

    [01] Κόσμος

    Από την Κυπριακή κυβέρνηση

    Έκλεισε η δίοδος της Λήδρας

    3/4/2008 10:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/4/2008 11:13:26 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Η Κυπριακή κυβέρνηση έκλεισε απόψε τη δίοδο από και προς τα κατεχόμενα της οδού Λήδρας, στη Λευκωσία, που άνοιξε σήμερα για πάνω από δέκα ώρες, μετά από 44 χρόνια, όταν έγινε αντιληπτό από την Κυπριακή Αστυνομία ότι αστυνομικοί του παράνομου κατοχικού καθεστώτος είχαν εισέλθει εντός της "νεκρής ζώνης". Η Τουρκική πλευρά παραβίασε τη συμφωνία για το άνοιγμα της διόδου, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Κύπρος Χρισοστομίδης. Η συμφωνία προβλέπει ότι εντός της "νεκρής ζώνης" θα διακινούνται μόνο άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ. Η Κυπριακή κυβέρνηση έκανε διάβημα στα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία άρχισαν διαβουλεύσεις με την Τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στις 9.30 απόψε Πέμπτη, οι αστυνομικοί του παράνομου κατοχικού καθεστώτος αποσύρθηκαν από την "νεκρή ζώνη".

    Συγκίνηση στην Κύπρο και θετικά σχόλια από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση προκάλεσε η διάνοιξη του οδοφράγματος στην οδό Λήδρας, στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, που αποτελούσε σύμβολο της διχοτομημένης Μεγαλονήσου. Η διάνοιξη μετά από 44 χρόνια συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Δημήτρη Χριστόφια με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την ελπίδα ότι τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν ώστε να βρεθεί λύση στο Κυπριακό. Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη χαιρέτισε με σημερινή της ανακοίνωση τη διάνοιξη της διόδου στην οδό Λήδρας, στη Λευκωσία, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο νησί. Αναλυτικά η υπουργός Εξωτερικών δήλωσε σήμερα από το Βουκουρέστι τα εξής: "Χαιρετίζουμε τη διάνοιξη της διόδου της οδού Λήδρας. Αποτελεί σημαντικό, συμβολικό βήμα προσέγγισης των δύο κοινοτήτων. Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσει η διάνοιξη και άλλων διόδων. Ελπίζουμε επίσης ότι η σημερινή εξέλιξη θα συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στο νησί και στην άμεση εφαρμογή των όσων συμφώνησαν την 21η Μαρτίου ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ώστε να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος για την εκκίνηση της πλήρους διαπραγματευτικής διαδικασίας. Για μια λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική".

    Η Λευκωσία αναμένει διαβεβαίωση από τον ΟΗΕ

    Η Κυπριακή κυβέρνηση αναμένει διαβεβαίωση από τα Ηνωμένα Έθνη ότι θα υπάρξει συμμόρφωση της τουρκικής πλευράς στα συμφωνηθέντα για το άνοιγμα της διόδου της οδού Λήδρας για να ανοίξει και πάλι το σημείο διέλευσης προς και από τα κατεχόμενα, το οποίο ελέγχει η Κυπριακή Αστυνομία. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Χρυσοστομίδης, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ.

    Η εντολή για κλείσιμο του σημείου διέλευσης δόθηκε από τον προεδρεύοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας Μάριο Κάρογιαν. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος Χριστόφιας, πριν αναχωρήσει το απόγευμα για το Λονδίνο, είχε δώσει οδηγίες για κλείσιμο του σημείου διέλευσης σε περίπτωση, που η τουρκική πλευρά θα παραβίαζε, όπως και έγινε τελικά, τη συμφωνία για τη διάνοιξη της διόδου στην οδό Λήδρας. Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 8.30 απόψε αστυνομικοί του κατοχικού καθεστώτος εισήλθαν, κατά παράβαση της συμφωνίας, εντός της "νεκρής ζώνης", από την οποία αποσύρθηκαν αργότερα μετά από παραστάσεις της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ.

    Νωρίτερα στη δίοδο της οδού Λήδρας σημειώθηκε κοσμοσυρροή, καθώς Ελληνοκύπριοι ήθελαν να περάσουν στο κατεχόμενο τμήμα της παλιάς Λευκωσίας και Τουρκοκύπριοι στην ελεύθερη περιοχή. Στην περιοχή ακούγονταν διάφορα τραγούδια και ρίφθηκαν πυροτεχνήματα.

    [02] Κόσμος

    Άγκυρα, Τουρκία

    Σε κατ' οίκον περιορισμό ο Ερμπακάν

    3/4/2008 10:52:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Νετσμετίν Ερμπακάν καταδικάστηκε σε κατ οίκον περιορισμό για περίπου ένα χρόνο από ανώτατο τουρκικό δικαστήριο, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό κανάλι CNN Turk. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας είχε θέσει εκτός νόμου το τότε κυβερνών Κόμμα της Ευημερίας του Ερμπακάν πριν από μια δεκαετία, με το αιτιολογικό ότι επιχειρούσε να ανατρέψει το κοσμικό σύστημα και να εγκαθιδρύσει ισλαμικό κράτος. Ο ίδιος ο Ερμπακάν καταδικάστηκε το 2000 σε φυλάκιση ενός έτους για "πρόκληση μίσους" με αφορμή μια ομιλία του το 1994. Το Εφετείο διέταξε σήμερα τον κατ οίκον περιορισμό του για 11 μήνες. Η φυλάκισή του είχε αναβληθεί τέσσερις φορές λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του.

    [03] Οικονομία

    Από την Κυριακή 6 Απριλίου

    Απεργία ιδιοκτητών φορτηγών

    3/4/2008 9:48:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με απεργία διαρκείας απαντούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων εθνικών μεταφορών, στις αυξήσεις των διοδίων. Όπως υποστηρίζουν οι αυξήσεις αυτές δημιουργούν πρόβλημα στον κλάδο τους, με την αύξηση του κόστους λειτουργίας έως 136 %. Η έναρξη της απεργίας διάρκειας έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 6 Απριλίου.

    [04] Πολιτισμός

    Στο Μέγαρο Μουσικής

    Έκθεση "Ο παγκόσμιος πληθυσμός...κι εγώ;"

    3/4/2008 9:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/4/2008 9:57:40 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η εκπαιδευτική έκθεση "Ο παγκόσμιος πληθυσμός...κι εγώ;" που μεταφέρθηκε από το φημισμένο Πάρκο της Βιλέτ του Παρισιού και παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής, σχεδιάστηκε από το γαλλικό Κέντρο των Επιστημών και της Βιομηχανίας (Cite des sciences et de lindustrie). Πώς συγκατοικούμε σε έναν πλανήτη 6,5 δισεκατομμυρίων, από τα οποία 200 εκατομμύρια σ όλο τον κόσμο, είναι μετανάστες; Πόσα χρόνια θα δουλεύουμε; Γιατί οι άνθρωποι μεταναστεύουν; Αυτά κι άλλα πολλά στοιχεία της δημογραφίας αποκαλύπτει στον επισκέπτη η έκθεση, που χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες: γεννητικότητα και θνησιμότητα, δημογραφική μετάβαση, δημογραφική γήρανση και διεθνείς μεταναστεύσεις. Απευθύνεται δε, κυρίως στο νεανικό κοινό και με τη χρήση πολυμέσων που του επιτρέπουν να έχει πρόσβαση σε εξατομικευμένα στοιχεία, ο επισκέπτης μπορεί να συγκρίνει την προσωπική του κατάσταση με την κατάσταση των υπολοίπων κατοίκων της γης.

    Πρωτόκολλο συνεργασίας, τριετούς διάρκειας υπεγράφη σήμερα Πέμπτη μεταξύ του προέδρου του Μεγάρου Μουσικής Χρήστου Λαμπράκη και του γενικού διευθυντή του Κέντρου Επιστημών και Βιομηχανίας του Παρισιού Γκιγιόμ Μπουντί, παρουσία του Γάλλου πρέσβη στην Ελλάδα, Κριστόφ Φαρνό. Η συνεργασία περιλαμβάνει εκθέσεις στην Αθήνα και συμπόσια μετά από προτάσεις του Μεγάρου Μουσικής. Για παράδειγμα, η επόμενη έκθεση, το 2009, θα έχει θέμα τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και το 2010, θα είναι αφιερωμένη στη σεξουαλικότητα των νέων.

    Την έκθεση και τη συνεργασία που ξεκίνησε με το Μέγαρο Μουσικής, χαιρέτισε σήμερα, ο Γάλλος πρέσβης κ. Φαρνό, ενώ ο κ. Μπουντί μίλησε για τους δεσμούς του γαλλικού Κέντρου των Επιστημών και της Βιομηχανίας με την Ελλάδα που ξεκίνησαν από το 2005, με έκθεση στο Ευγενίδειο Ιδρυμα και στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Ο ίδιος τόνισε ότι η συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής θα φέρει πιο κοντά τους νέους με τις επιστήμες.

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουνίου.

    [05] Κοινωνία

    Νομαρχία Πειραιά

    Απαγόρευση ακατάλληλων τροφίμων

    3/4/2008 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Άναψαν κόκκινο" μέσα σε διάστημα έξι ημερών οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά, στην εισαγωγή, μέσω του Ε Τελωνείου Πειραιά, 137,4 τόνων ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων φυτικής προέλευσης που κρίθηκαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση. Η πρώτη απαγόρευση εισόδου έγινε την Παρασκευή 28/3 και αφορούσε 89,4 τόνους φακής Καναδά αποθηκευμένους σε τέσσερα κοντέινερ, τα οποία, όπως διαπιστώθηκε κατά την επιτόπια αυτοψία των ελεγκτών, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στον κώδικα πρακτικής για την μεταφορά χύμα και ημισυσκευασμένων τροφίμων. Η δεύτερη έγινε τη Δευτέρα 1/4 και αφορούσε 48 τόνους πορτοκάλια Αιγύπτου, τα οποία βρέθηκαν σε προχωρημένο στάδιο σήψης και κρίθηκαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση σύμφωνα και με τον Ε.Κ. 1799/2001. Για τις υποθέσεις ενημερώθηκαν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Πειραιά.

    [06] Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη

    Στο "σκαμνί" αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

    3/4/2008 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο 51χρονος -πρώην διοικητής Αστυνομικού Τμήματος της Θεσσαλονίκης- κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και οπλοχρησία. Ο αξιωματικός φέρεται ότι με αφορμή μια θέση στάθμευσης συνεπλάκη με 41χρονο ιδιώτη, τον πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο και τον τραυμάτισε στα κάτω άκρα. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα καθίσει και ο παθών. Ο δε 41χρονος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής, της αντίστασης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 Ιουνίου του 2007 στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, επειδή το σταθμευμένο αυτοκίνητο του 41χρονου, εμπόδιζε -κατά τον αστυνομικό- την κυκλοφορία των οχημάτων. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη, οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια και κατόπιν ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. -Αστυνόμος Β- επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, πήρε το υπηρεσιακό του περίστροφο και πυροβόλησε εναντίον του 41χρονου.

    Ο αστυνομικός κατά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, υποστήριξε ότι το όπλο του εκπυρσοκρότησε, έπειτα από πάλη που προηγήθηκε. Σημείωσε δε ότι ο ιδιώτης τον έβρισε χυδαιότατα και η συμπεριφορά του αυτή τού δημιούργησε σύγχυση, ένταση και ταραχή. Κατά το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 41χρονος "προσέβαλε την τιμή του αστυνομικού, καθυβρίζοντάς τον", "προκάλεσε σ αυτόν τρόμο και ανησυχία, απειλώντας τον με βία" και "με πρόθεση τού προξένησε σωματική κάκωση".

    [07] Κοινωνία

    Για ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό

    Γονείς παιδιών με νεοπλασίες ζητούν στήριξη

    3/4/2008 9:02:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Έκκληση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργεί η καθυστέρηση της προμήθειας ακτινοθεραπευτικού εξοπλισμού στο Νοσκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού", έκαναν σήμερα Πέμπτη, οι γονείς παιδιών που έχουν προσβληθεί από νεοπλασματικές παθήσεις. Οι γονείς, που λειτουργούν μέσω του συλλόγου "Φλόγα σύλλογος γονιών, παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια", τονίζουν ότι η σωστή ακτινοθεραπεία στα παιδιά είναι υψίστης σημασίας. Υπολογίζεται ότι τα τελευταία χρόνια με την πρόοδο της ιατρικής, το 70% των παιδιών που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά. Σε ετήσια παγκόσμια βάση, περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από νεοπλασματικές παθήσεις, ενώ πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά. Στις 5 Απριλίου, η "Φλόγα" διοργανώνει μια σημαντική ενημερωτική ημερίδα στην αίθουσα της συνεταιριστικής τράπεζας Χανίων, με θέμα "Οργάνωση, χρήση και πληροφορική υποστήριξη αρχείου νεοπλασιών". Η διεύθυνση της "Φλόγας" στο διαδίκτυο είναι: www.floga.org.gr

    [08] Πολιτισμός

    Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

    Υπαίθρια έκθεση γλυπτών

    3/4/2008 8:45:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό τα γλυπτά του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά. Την υπαίθρια έκθεση γλυπτών εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, παρουσία του δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα και εκπροσώπων φορέων της πόλης. Τα εκθέματα, περίπου πενήντα , είναι αγάλματα και επιτύμβιες στήλες από τον 4ο αιώνα π.Χ ως την Ρωμαϊκή Εποχή και παρουσιάζονται στον αύλειο χώρο του μουσείου δίπλα στα κατάλοιπα του αρχαίου θεάτρου της Ζέας. Στο έργο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων ολόκληρου του Πειραιά, αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού στην ομιλία του, τονίζοντας ότι πρόσφατα συντελέστηκε η "απαλλοτρίωση από το υπουργείο Πολιτισμού μεγάλου ακινήτου στην οδό Διστόμου, προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος στην ενοποίηση". Επίσης, θα προχωρήσει, είπε ο κ. Λιάπης, η μελέτη που έχει ενταχθεί στο έργο "Πολιτισμός" του Γ΄ ΚΠΣ για την ηλεκτροδότηση και περαιτέρω ανάδειξη της Ηετιώνειας Πύλης στην Δραπετσώνα και θα συνεχιστεί η αποχωμάτωση και ανάδειξη του μοναδικού μνημείου του Κονώνειου Τείχους στην Πειραϊκή. Λίγο νωρίτερα, ο δήμαρχος του Πειραιά στην ομιλία του είχε ζητήσει από τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων αλλά και η αποκατάσταση του στολιδιού της πόλης, του Δημοτικού Θεάτρου. Το Μουσείο είχε κλείσει το 2004 μετά την οργάνωση της υπαίθριας έκθεσης γλυπτών, για την εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης κλιματισμού και επισκευής του.

    Η ιστορία του Μουσείου

    Το Μουσείο του Πειραιά ιδρύθηκε το 1935 και θεωρείται από τα πιο σημαντικά της χώρας, αλλά και παγκοσμίως για τις συλλογές του. Το νέο αρχαιολογικό Μουσείο κτίσμα του 1968 εγκαινιάσθηκε το 1981. Το 1998, γεμάτο από αρχαιολογικούς θησαυρούς εγκαινιάσθηκε εκ νέου με σκοπό την επανέκθεση, ένα χρόνο όμως πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες έκλεισε προκειμένου να αποκτήσει κλιματισμό. Μια περιπέτεια που τέλειωσε μόλις στις αρχές του χρόνου και οι πύλες άνοιξαν για το κοινό στις 18 Φεβρουαρίου. Στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου εκτίθεται η περίφημη συλλογή με τα Χάλκινα, ένας ναϊσκος με άγαλμα της Κυβέλης, αναθηματικά ανάγλυφα από τα ιερά του Πειραιά, μαρμάρινα επιτύμβια μνημεία του 5ου και 4ου αιώνα και μοναδικά σε μέγεθος και πολυτέλεια μνημεία από το νεκροταφείο της αρχαίας οδού Πειραιώς. Ακόμη η σειρά διακοσμητικών πλακών με αντίγραφα γνωστών κλασσικών έργων όπως η αμαζονομαχία της ασπίδας της Παρθένου Αθηνάς του Φειδία, αλλά και αυτοκρατορικά πορτρέτα, όπως οι δυο ανδριάντες του Αδριανού.

    [09] Μπάσκετ

    Όλα για όλα στη Μόσχα την Τετάρτη

    3/4/2008 10:50:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παράταση στην αγωνία. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τις νίκες του απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία τον κέρδισε στο ΣΕΦ με 83-73, ισοφάρισε τα μεταξύ τους παιχνίδια σε 1-1 και την Τετάρτη στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Μόσχα θα ξεκαθαρίσει ποιος θα προκριθεί στο final four της Μαδρίτης. Παρά το ιδανικό ξεκίνημα και τη διαφορά των +12 πόντων υπέρ του στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 83-73 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ στον δεύτερο αγώνα πλέι οφ για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκα και έμεινε... μια νίκη μακριά από το όνειρο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης (2-4 Μαϊου) μετά από εννέα χρόνια. Οι Ρώσοι απέδειξαν πως δεν θεωρούνται άδικα φαβορί για τον τίτλο και με εκπληκτική ευστοχία από τα 6.25 (12/22 τρίποντα), 18 ασίστ, δαιμονιώδη ρυθμό και κυκλοφορία της μπάλας για σεμινάρια κατάφεραν να πάρουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας, να ισοφαρίσουν σε 1-1 τη σειρά και πλέον όλα θα κριθούν σε τρίτο αγώνα στη Μόσχα την ερχόμενη Τετάρτη. Τα δεκάλεπτα: 27-15, 38-42, 56-70, 73-83 Διαιτητές: Αρτεάγκα (Ισπανία), Ορτίθ (Ισπανία), Μούχβιτς (Κροατία) Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 9 (1), Γουντς 19 (2), Ματσιγιάουσκας, Μπουρούσης 6, Τσακαλίδης 6, Γκριρ 8, Μαυροκεφαλίδης 2, Βασιλόπουλος 3 (1), Βασιλειάδης, Πρίντεζης 17 (1), Καυκής, Τεόντοσιτς 3 (1). ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Έτορε Μεσίνα): Παπαλουκάς 7 (7ασ.), Ζήσης 1, Σμόντις 17 (4), Σισκάουσκας 20 (4), Χόλντεν 8, Αντερσεν 8, Λάνγκντον 18 (4), Γκόρι 4.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 3 April 2008 - 21:49:56 UTC