Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Nέα κινητικότητα
  • [02] Σύσκεψη για το θέμα του ντόπινγκ
  • [03] Καταθέτει και σήμερα ο Ζαχόπουλος
  • [04] Απεργία σε ΟΤΕ και ΤτΕ
  • [05] Σε άνοδο το πετρέλαιο
  • [06] Επίθεση σε γυμνάσιο του Σίδνεϊ
  • [07] Ανάβει "φωτιές" η Φλόγα
  • [08] Παραιτήθηκε στέλεχος της Κλίντον
  • [09] Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Βελιγράδι
  • [10] Συνομιλίες Αμπάς-Ολμέρτ
  • [11] Αναγκαστική προσγείωση στο "Ελ. Βενιζέλος"
  • [12] Αλάνθαστος ο Massa
  • [13] Κάνουν δώρο το πρωτάθλημα στη Ρεάλ

    [01] Πολιτική

    Για το Σκοπιανό

    Nέα κινητικότητα

    7/4/2008 9:45:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις της στο Σκοπιανό σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνει το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για όσα έγιναν στο Βουκουρέστι, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας. Στη δεδομένη χρονική στιγμή ιδιαίτερη σημασία έχει η επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Ματ Μπράϊζα, ο οποίος αναμένεται την Πέμπτη στην Αθήνα, προσκεκλημένος σε συνέδριο του ECONOMIST. Όσο πιο γρήγορα ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, τόσο το καλύτερο, επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη. Ακόμη, προανήγγειλε πρωτοβουλίες και προς τη μεριά των Σκοπίων, ώστε να συγκρατηθούν -όπως είπε- τα συναισθήματα, που είναι λογικό να τρέφει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της γειτονικής χώρας, μετά το ελληνικό βέτο στην ένταξή της στη Συμμαχία. Οι Αμερικανοί μπορούν να εισηγούνται και να πιέζουν, δεν μπορούν όμως να δώσουν εντολές, ξεκαθάρισε η υπουργός Εξωτερικών. Εντατικές διαβουλεύσεις, με στόχο να εξευρεθεί λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας το συντομότερο δυνατό ξεκινά μεσα στην εβδομάδα η ηγεσία της ΠΓΔΜ. Το θέμα θα συζητηθεί σε συνάντηση των αρχηγών των μεγαλύτερων κομμάτων, καθώς και σε συνεδρίαση της Βουλής.

    "Πρέπει να επανακαθορίσουμε τη στρατηγική μας με λογικό τρόπο, αποφεύγοντας βιαστικές, συναισθηματικές αποφάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας", τόνισε ο πρόεδρος Μπρανκο Τσερβενκοφσκι.

    Την απόλυτη υποστήριξη των πολιτών στους χειρισμούς της κυβέρνησης στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δείχνουν 3 πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στον Κυριακάτικο Τύπο. Υπέρ του βέτο που άσκησε ο Κώστας Καραμανλής τάσσεται το 93% έως 97% των ερωτηθέντων, ενώ μοιρασμένες είναι οι εκτιμήσεις όσον αφορά στο ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων το επόμενο 6μηνο.

    [02] Κοινωνία

    Υπό τον Υπουργό Πολιτισμού

    Σύσκεψη για το θέμα του ντόπινγκ

    7/4/2008 10:58:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/4/2008 11:16:32 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Ευρεία σύσκεψη για το θέμα του ντόπινγκ, πραγματοποιείται αυτήν την ώρα, υπό τον υπουργό Πολιτισμού, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και με τη συμμετοχή όλων των ομοσπονδιών των Ολυμπιακών αθλημάτων, καθώς και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα άρχισε και η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Ο εισαγγελέας Ανδρέας Καραφλός ανέλαβε να διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Παναγιώτης Πούλιος μετά την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά. Στο πλαίσιο της έρευνας για το εάν έχουν διαπραχτεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα που αφορούν παραβάσεις 4 άρθρων του νόμου περί αθλητισμού, ο εισαγγελέας θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες από αθλητές, προπονητές, και την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και θα λάβει σε πρώτη φάση έγγραφα σχετικά με τους ελέγχους που έχουν γίνει αλλά και τα σκευάσματα που χορηγήθηκαν.

    Στην εξεταστική επιτροπή που όρισε η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών ήδη κατέθεσαν τα 13 μέλη της εθνικής ομάδας, ενώ το πόρισμα, θα παραδοθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη.

    Τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να καταθέσει και ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

    Εντός της εβδομάδας αναμένεται η απάντηση για το δεύτερο δείγμα των αθλητών της άρσης βαρών που θα κρίνει όχι μόνο τη συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [03] Κοινωνία

    Καταθέτει και σήμερα ο Ζαχόπουλος

    7/4/2008 11:10:00 πμ

    Συνεχίζεται σήμερα στον Ευαγγελισμό η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση. Την Παρασκευή, στην κατάθεσή του ο κ. Ζαχόπουλος, φέρεται να είπε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού της 35χρονης, που είναι προφυλακισμένη για την υπόθεση στον Κορυδαλλό από τον περασμένο Δεκέμβριο, και των δύο νομικών του συμβούλων.

    [04] Οικονομία

    Απεργία σε ΟΤΕ και ΤτΕ

    7/4/2008 11:33:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο να εκχωρηθεί το μάνατζμεντ του Οργανισμού στον στρατηγικό επενδυτή και ειδικότερα στη Deutsche Telekom.

    Επίσης απεργούν και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος για το Ασφαλιστικό, ενώ αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα της Τράπεζας να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

    [05] Οικονομία

    Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Ασίας

    Σε άνοδο το πετρέλαιο

    7/4/2008 11:05:00 πμ

    Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία λόγω των φόβων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και της εξασθένησης του δολαρίου. Στην αγορά της Σιγκαπούρης, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαΐου κατέγραφαν το πρωί άνοδο κατά 34 σεντς στα 106,57 δολάρια το βαρέλι από τα 106,23 δολάρια που έκλεισε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη. Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας ήταν επίσης αυξημένη στην αγορά του Λονδίνου κατά 4 σεντς στα 104,94 δολάρια. "Από τη μία πλευρά, οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται λόγω της εξασθένησης του δολαρίου ενώ από την άλλη η επιβράδυνση της οικονομίας περιορίζει τη ζήτηση σε πετρέλαιο", εκτιμά ο αναλυτής Βίκτορ Σουμ της Purvin και Gertz στη Σιγκαπούρη. Την περασμένη εβδομάδα σε τρεις συνεδριάσεις από την Τρίτη ως την Πέμπτη η τιμή του ελαφρού αργού αυξήθηκε σχεδόν κατά 7 δολάρια.

    [06] Κόσμος

    Τραυματίστηκαν 18 μαθητές

    Επίθεση σε γυμνάσιο του Σίδνεϊ

    7/4/2008 10:17:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ομάδα εφήβων οπλισμένη με μπαστούνια του μπέιζμπολ και μαχαίρια επιτέθηκε σήμερα σε καθηγητές και μαθητές σε γυμνάσιο του Σίδνεϊ, τραυματίζοντας 18 μεταξύ αυτών. Σύμφωνα με την αστυνομία, πέντε νεαροί επιτέθηκαν σε μαθητές το πρωί στο γυμνάσιο του νοτιοδυτικού Σίδνεϊ, αρπάζοντας από αυτούς προσωπικά αντικείμενα πριν αρχίσουν να σπάζουν παράθυρα στο σχολείο. Η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε οι μαθητές να μείνουν στις τάξεις οι οποίες κλειδώθηκαν για λόγους ασφαλείας, καθώς οι νεαροί που δεν ήταν μαθητές, εισέβαλαν σε δύο κτίρια του σχολικού συγκροτήματος σπάζοντας πολλά παράθυρα και εξοπλισμό.

    "Προκάλεσαν πολλές ζημιές. Επιτέθηκαν σε μερικούς μαθητές και δασκάλους αλλά δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί", πρόσθεσε η αστυνομία.

    Νοσηλευτές με ασθενοφόρα έσπευσαν στο σχολείο προσφέροντας πρώτες βοήθειες σε 18 ελαφρά τραυματισμένους κυρίως από σπασμένα τζάμια. Ωστόσο ένας μαθητής και ένας καθηγητής διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο πρόσωπο και μώλωπες.

    Η αστυνομία συνέλαβε πέντε αγόρια, ηλικίας 14 έως 16 ετών, μετά το περιστατικό αυτό.

    Οι επιθέσεις σε σχολεία είναι σπάνιες στην Αυστραλία. Ωστόσο το νοτιοδυτικό Σίδνεϊ αντιμετωπίζει ένα αυξανόμενο πρόβλημα με συμμορίες νεαρών.

    [07] Πολιτισμός

    Λόγω των διαδηλώσεων υπέρ του Θιβέτ

    Ανάβει "φωτιές" η Φλόγα

    7/4/2008 9:38:00 πμ

    Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στις 00:45 ώρα Ελλάδος, έφτασε στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού η Ολυμπιακή Φλόγα ενόψει της λαμπαδηδρομίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. Την Ολυμπιακή Φλόγα υποδέχθηκε ο πρεσβευτής της Κίνας στη Γαλλία Κονγκ Κουάν, ο Γάλλος πρώην αθλητής Γκι Ντρι και αξιωματούχος της νομαρχίας που είναι αρμόδιος για τα αεροδρόμια. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε συνοδεία 40 μοτοσικλετιστών της αστυνομίας και 150 αστυνομικών και χωροφυλάκων σε ένα από τα παρισινά ξενοδοχεία της αλυσίδας Meridien. Σημαντική αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί στην περίμετρο του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του Παρισιού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου. Χθες, Κυριακή, κατά τη λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Λονδίνου, πολλοί διαδηλωτές προσπάθησαν να αποσπάσουν την ολυμπιακή φλόγα ή ακόμη και να τη σβήσουν. Αυστηρά μέτρα προστασίας έχουν ληφθεί στο Παρίσι λόγω των διαδηλώσεων που έχει αναγγελθεί ότι θα γίνουν υπέρ του Θιβέτ κατά τη σημερινή λαμπαδηδρομία στη γαλλική πρωτεύουσα.

    Την ίδια ώρα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης καυτηρίασαν τις "ιταμές φαυλότητες" που διέπραξαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι παρεμπόδισαν την σκυταλοδρομία για την μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας διαμέσου του Λονδίνου. Εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών του Πεκίνου "καταδίκασε έντονα" τις διαδηλώσεις, οι οποίες περιελάμβαναν ακόμη και απόπειρα σβέσης της φλόγας με πυροσβεστήρα, μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα.

    "Όσον αφορά τις ιταμές φαυλότητες από τους Θιβετιανούς οπαδούς της απόσχισης που προσπάθησαν να σβήσουν τη φλόγα, πολλοί κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους", συνεχίζει το πρακτορείο. Η φλόγα αντιπροσωπεύει τα υψηλότερα ολυμπιακά ιδεώδη της "ειρήνης, της φιλίας και της αρμονίας" κι η απόφαση της Κίνας να τη στείλει σε μία παγκόσμια σκυταλοδρομία αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους "να οικοδομήσουν μαζί ένα αρμονικότερο, καλύτερο αύριο", τονίζει το Νέα Κίνα στο τηλεγράφημά του.

    Τουλάχιστον 35 άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία το Λονδίνο κατά τις διαμαρτυρίες ανθρώπων, που κρατούσαν σημαίες του Θιβέτ και φώναζαν "ντροπή στην Κίνα". Μάλιστα σε κάποιο σημείο, η αστυνομία χρειάστηκε να φυγαδεύσει τη φλόγα με διώροφο λεωφορείο, όταν το πλήθος των διαδηλωτών προσπάθησε να την αποσπάσει.

    Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ εξέφρασε σήμερα τη "βαθιά ανησυχία" του, έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λονδίνο. "Είμαι βαθιά ανήσυχος για την διεθνή κατάσταση και για ό,τι συνέβη στο Θιβέτ", τόνισε ο Ρογκ στην ομιλία του στην συνάντηση της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών στο Πεκίνο. "Η σκυταλοδρομία της Φλόγας έγινε στόχος. Η ΔΟΕ έχει εκφράσει τις σοβαρές ανησυχίες της και κάνει έκκληση για ταχεία, ειρηνική επίλυση στο πρόβλημα του Θιβέτ".

    [08] Κόσμος

    Παραιτήθηκε στέλεχος της Κλίντον

    7/4/2008 9:22:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την παραίτηση του υπέβαλε την Κυριακή, ένα σημαντικό στέλεχος της προεκλογικής ομάδας της υποψηφίας Χίλαρι Κλίντον του δημοκρατικού κόμματος για το χρίσμα στις προεδρικές εκλογές, ο οποίος δέχθηκε έντονη κριτική έπειτα από συνάντησή του με Κολομβιανό διπλωμάτη για να συζητήσουν περί της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου στην οποία αντιτίθεται η Γερουσιαστής, ανακοίνωσε το επιτελείο της. "Έπειτα από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ζητήθηκε από τον Μάρκ Πεν να εγκαταλείψει το ρόλο του ως κορυφαίου συμβούλου στην εκστρατεία της Κλίντον", ανακοίνωσε η υπεύθυνη της εκστρατείας της Γερουσιαστού της Νέας Υόρκης Μάτζι Γουΐλιαμς. Ακόμη, η ίδια πρόσθεσε πως ο Πεν θα εξακολουθήσει ωστόσο να παρέχει υπηρεσίες ως σύμβουλος σε θέματα δημοσκοπήσεων και γενικότερης πολιτικής.

    Ο Πεν είχε ζητήσει συγνώμη για τη συνάντησή του στις 31 Μαρτίου με την Κολομβιανή πρεσβευτή Καρολίνα Βάρκο Ίσακσον, υπό την ιδιότητά του ως ανώτατου στελέχους της Burson -Marsteller Worldwide, μίας εταιρείας λόμπι που έχουν πληρώσει νοτιοαμερικανικές χώρες για να πείσουν το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τις ΗΠΑ.

    [09] Κόσμος

    25 άτομα έπαθαν δηλητηρίαση από τα χημικά

    Έκρηξη σε εργοστάσιο στο Βελιγράδι

    7/4/2008 9:10:00 πμ

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε εργοστάσιο παραγωγής φυτοφαρμάκων GALENIKA που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή στο νέο Βελιγράδι. Στην ατμόσφαιρα απελευθερώθηκαν επικίνδυνες χημικές ουσίες και οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες που κατοικούν κοντά στο εργοστάσιο να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην ανοίγουν τα παράθυρα. Σύμφωνα με την αστυνομία μεταφέρθηκαν στην στρατιωτική τοξικολογική κλινική (VMA) με συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης, 18 εργαζόμενοι της GALENIKA, πέντε πυροσβέστες και δύο αστυνομικοί.

    [10] Μ. Ανατολή

    Στην Ιερουσαλήμ

    Συνομιλίες Αμπάς-Ολμέρτ

    7/4/2008 8:51:00 πμ

    Συνομιλίες θα έχουν σήμερα στην Ιερουσαλήμ ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ, με στόχο μία ειρηνική διευθέτηση των διαφορών τους, έπειτα από την έναρξη των επαφών τους, οι οποίες είχαν διακοπεί έπειτα από την πολυαίμακτη εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα. Η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών χρονολογείται από τις 10 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση της επανάληψης των διαπραγματεύσεων έγινε στις 31 Μαρτίου από τον Αμπάς, έπειτα από τη συνάντησή του στο Αμάν με την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις.

    Χθες, ο Αμπάς τόνισε πως δεν προτίθεται να υπογράψει μία ειρηνευτική συμφωνία "μ' οποιοδήποτε τίμημα". "Εμείς διαπραγματευόμαστε σοβαρά κι είμαστε έτοιμοι να φθάσουμε σε μία λύση για όλα τα ζητήματα του τελικού καθεστώτος, όμως αυτή η συμφωνία δεν θα προκύψει με οποιοδήποτε τίμημα", τόνισε, προσθέτοντας πως η όποια συμφωνία θα υποβληθεί στην κρίση του λαού σε δημοψήφισμα.

    Από την ισραηλινή πλευρά, πηγή της κυβέρνησης δήλωσε πως ο Ολμέρτ αναμένει "με ανυπομονησία την επανάληψη των διαπραγματεύσεων", αποβλέποντας "στην επιτυχία της διαδικασίας της Αννάπολης". "Οι συναντήσεις των ηγετών θα εξακολουθήσουν να εστιάζονται στα βασικά θέματα των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων", τόνισε η ίδια πηγή.

    [11] Κοινωνία

    Αναγκαστική προσγείωση στο "Ελ. Βενιζέλος"

    7/4/2008 8:25:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τέλος καλό όλα καλά για τους 123 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος αεροσκάφους Beoing 737 της εταιρίας Easy Jet, που εκτελούσε την πτήση από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

    Λίγο μετά την απογείωσή του από το "Ελευθέριος Βενιζέλος", στις 23:05, και ενώ βρισκόταν πάνω από την Κάρυστο, ο πιλότος διαπίστωσε πρόβλημα στη μία μηχανή. Ηρθε σε επαφή με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, ζητώντας να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

    Αφού έφερε κύκλους πάνω από τη θάλασσα και άδειασε τα καύσιμα, προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 23:39. Στο αεροδρόμιο είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης.

    [12] Πήρε εύκολη νίκη στο Bahrain

    Αλάνθαστος ο Massa

    7/4/2008 9:20:00 πμ

    Συντάκτης: Αγγελος Σταθακόπoυλος

    Το Bahrain εξελίσσεται σε μια από τις πλέον αγαπημένες πίστες του Felippe Massa, ειδικά μετά τον φετινό αγώνα. Κάνοντας ένα κακό ξεκίνημα φέτος, αφού έπειτα από 2 αγώνες δεν είχε ούτε έναν βαθμό, πήγε στο Bahrain με σημαντική πίεση για ένα καλό αποτέλεσμα αφού οι συζητήσεις για αντικατάσταση του, ήταν έντονες. Ο Massa ήταν ο ταχύτερος στις δοκιμές της Παρασκευής, στα ελεύθερα του Σαββάτου κινήθηκε επίσης πολύ γρήγορα βλέποντας μόνο τον Rosberg να είναι ταχύτερος του και στα χρονομετρημένα έχασε για λίγο την pole position από τον εξαιρετικό Kubica με τη BMW. Με το πράσινο φως της εκκίνησης ο Massa έφυγε αποφασισμένος να πάρει την πρωτοπορία και το κατάφερε. Έστριψε πρώτος και παρέμεινε στην κορυφή «αποκρούοντας» τις επιθέσεις του Raikkonen. Μέχρι και το δεύτερο pit stop οι δύο πιλότοι της Ferrari φάνηκε να μάχονται για το ποιος θα επικρατήσει κατεβάζοντας συνεχώς τους χρόνους τους. Τελικά, ο Massa πήρε τη νίκη μετά από ένα τριήμερο ταχύτατης και αλάνθαστης οδήγησης. Ο Raikkonen τερματίζοντας δεύτερος συνέβαλλε στο πρώτο 1-2 της φετινής χρονιάς για τη Ferrari και πέρασε επικεφαλής της βαθμολογίας.

    Ο Robert Kubica τερμάτισε στην 3η θέση πιέζοντας στους τελευταίους γύρους τον Raikkonen χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας για τον Kubica που μπορεί να μην υπερασπίστηκε την pole position αλλά έδειξε ότι και στους επόμενους αγώνες θα έχει παρόμοια ευκαιρία. Ο Nick Heidfeld κατέκτησε την 4η θέση και με τους βαθμούς αυτούς ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας των οδηγών και έφερε και τη BMW στην πρώτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών. Ο Heikki Kovalainen έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για τη McLaren που δε φάνηκε να έχει βρεθεί για τον συγκεκριμένο αγώνα. Τερμάτισε στην 5η θέση και λίγους γύρους πριν το τέλος σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα κερδίζοντας τις εντυπώσεις στον τομέα αυτόν. Ο Jarno Trulli έκανε μια ακόμα καλή εμφάνιση σε μια χρονιά που δείχνει πολύ καλή για τον ίδιο και την Toyota. Τερμάτισε στην 6η θέση αφήνοντας τον Mark Webber στην 7η και τον Nico Rosberg στην 8η να κατακτά τον τελευταίο βαθμό. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Timo Glock και Fernando Alonso. Ο Alonso έμπλεξε σε αρκετά μικροατυχήματα σε δοκιμές και αγώνα και σε καμία στιγμή του τριημέρου δεν έδειξε να μπορεί να κινηθεί σε ρυθμό που θα του έδινε βαθμούς.

    Καλό αγώνα έκανε ο Rubens Barrichello εκμεταλλεύθηκε την ανανεωμένη Honda και πίεσε έντονα τον Alonso, παραμένοντας όμως στην 11η θέση. Οι υπεύθυνοι της Force India πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή του Fisichella. Ο Ιταλός τερμάτισε στη 12η θέση καταβάλλοντας πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ο Lewis Hamilton ξεκινούσε από τη 2η θέση, δεν έκανε καθόλου καλή εκκίνηση, έχασε πάρα πολλές θέσεις, είχε αρκετές επαφές με άλλα μονοθέσια που του κόστισαν σημαντικά και δεν κατάφερε να κερδίσει θέσεις αλλά ούτε να θυμίσει τον πιλότο με τα εύκολα περάσματα που έκανε όταν έτρεχε στο GP2. Δυσκολεύτηκε πολύ μέσα στην κίνηση και τερμάτισε μόλις 13ος. Παρά την πολύ ζέστη και τις δυσκολίες λόγω της άμμου, είχαμε μόλις 3 εγκαταλείψεις. Επόμενος αγώνας για τη Formula 1, το Grand Prix της Βαρκελώνης που σημαίνει και την επιστροφή στην Ευρώπη. Ο αγώνας αυτός θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου ενώ περίπου δέκα μέρες πριν, οι ομάδες θα βρεθούν στην πίστα αυτή για ένα τριήμερο δοκιμών. Δείτε πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία οδηγών και ομάδων μετά τον αγώνα του Bahrain.

    Τα αποτελέσματα του αγώνα

    1

    Massa

    Ferrari

    1:31:06.970

    2

    Raikkonen

    Ferrari

    +3.339

    3

    Kubica

    BMW

    +4.998

    4

    Heidfeld

    BMW

    +8.409

    5

    Kovalainen

    McLaren

    +26.789

    6

    Trulli

    Toyota

    +41.314

    7

    Webber

    Red Bull

    +45.473

    8

    Rosberg

    Williams

    +55.889

    9

    Glock

    Toyota

    +1:09.500

    10

    Alonso

    Renault

    +1:17.181

    11

    Barrichello

    Honda

    +1:17.862

    12

    Fisichella

    Force India

    +1 γύρος

    13

    Hamilton

    McLaren

    +1 γύρος

    14

    Nakajima

    Williams

    +1 γύρος

    15

    Bourdais

    Toro Rosso

    +1 γύρος

    16

    Davidson

    Super Aguri

    +1 γύρος

    17

    Sato

    Super Aguri

    +1 γύρος

    18

    Coulthard

    Red Bull

    +1 γύρος

    19

    Sutil

    Force India

    +2 γύροι

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κάνουν δώρο το πρωτάθλημα στη Ρεάλ

    6/4/2008 11:58:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τον ένα βαθμό της ισοπαλίας, 1-1, απέσπασε στην έξοδό της στη Μαγιόρκα η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος, Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής. Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 43 με γκολ του Σνάιντερ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ρόμπεν. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ράμος με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 66. Οι νησιώτες εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροπλία για να ισοφαρίσουν στο 72΄ με σκόρερ τον Βαλέρο. Ο Άγγελος Μπασινάς αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήταν από τους διακριθέντες. Mε το αποτέλεσμα αυτό η Ρεάλ ξέφυγε επτά βαθμούς στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν αφού τόσο η Βιγιαρεάλ όσο και η Μπαρτσελόνα πέταξαν βαθμούς στα σκουπίδια. Η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 0-0 στο «Καμπ Νου» (απ΄ όπου και η φωτογραφία) απέναντι στην ομάδα έκπληξη του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την Χετάφε, ενώ η Βιγιαρεάλ απλά παραδώθηκε στην ανωτερότητα της Σεβίλης και γνώρισε την ήττα με 2-0. Η Ουέλβα «άλωσε» την έδρα της Οσασούνα και επικρατώντας 1-0 έκανε μεγάλο βήμα για την παραμονή της στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Φλοράν Σιναμλά-Πονγκόλ στο 36ο λεπτό. Η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβλήθηκε 6-3 της Αλμερία στο «Βιθέντε Καλντερόν», σε αγώνα για την 31η ημέρα του ισπανικού πρωταθλήματος, και έμεινε μόνη στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Το χαρακτηριστικό είναι ότι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ παίζοντας με δέκα παίκτες από το 5ο λεπτό, λόγω αποβολής του Πουλίδο, αλλά κατέρρευσαν όταν στο 39΄ αποβλήθηκε και ο Χουανίτο. Η Σανταντέρ, που μέχρι σήμερα ισοβαθμούσε με την Ατλέτικο, ηττήθηκε 3-1 εντός έδρας από τη Λα Κορούνια και οπισθοχώρησε στην πέμπτη θέση, αλλά η Εσπανιόλ δεν κατάφερε να την πλησιάσει, αφού έχασε 1-0 στο Μπιλμπάο από την Αθλέτικ. Σαρωτική η Μπέτις, νίκησε 3-0 στο «Ρομαρέδα» τη Σαραγόσα και την έφερε ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ: Οσασούνα-Ουέλβα 0-1 (36΄ Σιναμά-Πονγκόλ) Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (72΄ Βαλέρο - 43΄ Σνάιντερ) Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία 6-3 (2΄ Αντόνιο Λόπεθ, 6΄πεν. Φορλάν, 33΄, 45΄ Σιμάο, 53΄, 69΄ Αγουέρο - 10΄ Μέλο, 17΄ Ορτίθ, 36΄ Νεγκρέδο) Λεβάντε-Βαγιαδολίδ 0-3 (23΄ Γιορέντε, 59΄ Βίκτορ, 87΄ Μπόρχα) Σαραγόσα-Μπέτις 0-3 (8΄, 15΄ Μαρκ Γκονζάλες, 62΄ Παβόνε) Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ 1-0 (14΄ Γκαρμέντια) Σανταντέρ-Λα Κορούνια 1-3 (36΄ Χόρχε Λόπεθ - 2΄, 42΄ Σίσκο, 24΄ Κολοτσίνι) Μούρθια-Βαλένθια 1-0 (35΄ Ιβάν Αλόνσο) Σεβίλη-Βιγιαρεάλ 2-0 (19΄ Λουϊς Φαμπιάνο, 87΄ πεν. Κανουτέ) Μπαρτσελόνα-Χετάφε 0-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 31 αγώνες) Ρεάλ Μαδρίτης 66 Βιγιαρεάλ 59 Μπαρτσελόνα 59 Ατλέτικο Μαδρίτης 53 Σανταντέρ 50 Σεβίλη 48 Εσπανιόλ 45 Αθλέτικ Μπιλμπάο 43 Αλμερία 42 Μαγιόρκα 41 Μπέτις 41 Λα Κορούνια 40 Χετάφε 40 Βαλένθια 39 Βαγιαδολίδ 38 Οσασούνα 37 Ουέλβα 36 Σαραγόσα 33 Μούρθια 29 Λεβάντε 19


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 April 2008 - 8:50:38 UTC