Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πάνω απ΄ όλα θέλουμε υγιή αθλητισμό"
  • [02] Νέα ώθηση στις μεταρρυθμίσεις
  • [03] Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη
  • [04] Ιστορική συνάντηση Κίνας-Ταϊβάν
  • [05] "Το Ιράν πρώτη απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράκ"
  • [06] Διπλό φονικό στα Μέγαρα
  • [07] Αιματηρές συγκρούσεις στο Ιράκ
  • [08] Μηδενίστηκε η ΑΕΚ και πέφτει στην Α2

    [01] Αλλα σπορ

    Δήλωση του Υπουργού Μ. Λιάπη

    "Πάνω απ΄ όλα θέλουμε υγιή αθλητισμό"

    12/4/2008 7:10:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: AΠΕ

    «Μας ενδιαφέρουν τα μετάλλια αλλά περισσότερο ο υγιής αθλητισμός » δήλωσε από το Δίον της Πιερίας όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης αναφερόμενος στο πρόσφατο ζήτημα του ντόπινγκ που απασχολεί τη χώρα. «Ασφαλώς και μας ενδιαφέρουν τα μετάλλια . Πάνω απ όλα όμως μας ενδιαφέρει ο υγιής αθλητισμός, οι καθαροί αθλητές και η προστασία της νεολαίας μας. Αυτό είπα και χθες στον πρωθυπουργό της χώρας , ότι εντός δέκα ημερών θα καταθέσω μια τροπολογία ώστε να εξασφαλισθεί ο αθλητισμός, να επιτευχθεί η κάθαρση των αθλητών και να προστατευθεί η νεολαία μας ώστε να είμαστε περήφανοι που η Ελλάδα είναι το λίκνο του Ολυμπισμού».

    Η τροπολογία θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα που ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού .

    Ο κ. Λιάπης βρέθηκε στο Δίον - προσκεκλημένος του καθηγητή - επικεφαλής της αρχαιολογικής ανασκαφής της περιοχής τα τελευταία 35 χρόνια - κ. Δημήτρη Παντερμαλή .

    Ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε απόλυτα συγκινημένος μετά την ξενάγηση του στο χώρο καθώς 25 χρόνια πριν είχε επισκεφθεί το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο συνοδεύοντας τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, που όπως υπενθύμισε ο κ. Λιάπης «έδωσε τα πρώτα κονδύλια για την ενίσχυση του μουσείου. Τότε θεμελιώθηκε το μουσείο και σήμερα έρχομαι εδώ ως υπουργός Πολιτισμού προκειμένου να δώσω όλες τις αναγκαίες πιστώσεις για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του μουσείου και της αρχειοθήκης έτσι ώστε το Σεπτέμβριο να τα δώσουμε σε λειτουργία και στη διάθεση των επισκεπτών» τόνισε ο κ. Λιάπης για να καταλήξει πως «η Βεργίνα με τους βασιλικούς τάφους , η Πέλλα με τα ανάκτορα και το Δίον με τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι να τρίγωνο που αναδεικνύει τη λαμπρότητα αυτή και τον συμβολισμό της ιστορίας. Και θέλουμε να το ενισχύσουμε καθώς ο Αρχαιολογικός χώρος του Δίου όχι μόνο συμβάλλει στην υπενθύμιση της μεγάλης μας ιστορίας αλλά διευκολύνει και την αναβάθμιση της ζωής των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή».

    «Είμαστε σε μια πολύ λεπτή φάση. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχιση του διαλόγου και την κατάληξη σε ένα όνομα που θα είναι αποδεκτό και από τις δύο πλευρές", δήλωσε ο κ. Λιάπης για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, προσθέτοντας: " και αυτή την αισιοδοξία μου την στηρίζω στο ότι ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος όπως και στο ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν. Όταν είμαστε ενωμένοι σαν λαός δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», είπε ο υπουργός Πολιτισμού.

    [02] Πολιτική

    Νέα ώθηση στις μεταρρυθμίσεις

    12/4/2008 12:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2008 2:56:17 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Νέα ώθηση στις μεταρρυθμίσεις, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος για να πάει ο τόπος μπροστά και αναφέρθηκε εκτενώς στις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί σε όλους τους τομείς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ενεργειακές συμφωνίες, οι οποίες -όπως είπε- αναβαθμίζουν το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας. Για τον ασφαλιστικό νόμο, είπε ότι είναι ο αναγκαίος όρος για να σταθεί το σύστημα στα πόδια του και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με συνέπεια τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στο κράτος. Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει κάποιους που ανταγωνίζονται μεταξύ τους και επιδίδονται στην ισοπέδωση, προσθέτοντας ότι όσοι βολεύονται στο γκρίζο θα μας βρίσκουν ενωμένους και αποφασισμένους. Ανοίγοντας τις εργασίες της 4ης Συνόδου ο γραμματέας της ΚΕ Λευτέρης Ζαγορίτης επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι βυθισμένο στην ήττα και διακατέχεται από το άγχος να μην χάσει την πρωτοκαθεδρία των κινήσεων στον χώρο της αντιπολίτευσης .

    'Ώρα των μεγάλων αποφάσεων"

    Το δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο προχωρά η κυβέρνηση προέταξε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

    "Οι μεταρρυθμίσεις είναι επιλογή ευθύνης και δεν την αλλάζουμε, δεν τη διαπραγματευόμαστε. Η Ελλάδα δεν γυρίζει στο χθες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός και μίλησε για τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στο κράτος που υλοποίησε η κυβέρνηση, όπως είχε δεσμευθεί.

    "Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο" , ανέφερε ο κ. Καραμανλής και εμφανίστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει αταλάντευτα την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων.

    Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και απευθυνόμενος μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τόνισε: "Μαζί αλλάζουμε την Ελλάδα, η εποχή δεν συγχωρεί τη στασιμότητα και την αδράνεια, είμαστε η παράταξη των μεγάλων αποφάσεων".

    Ειδική αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός στο νόμο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. "Είναι μια δίκαιη και απόλυτα αναγκαία μεταρρύθμιση για το συμφέρον των πολλών," ανέφερε ο κ. Καραμανλής τονίζοντας ότι ο νέος νόμος δίνει μακρόπνοη προοπτική ασφάλειας σε όλους τους εργαζομένους και εξασφαλίζει την αλληλεγγύη των γενεών.

    "Η μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό απαντά στα προβλήματα του χθες και στις δημογραφικές προκλήσεις του αύριο, είναι αναγκαίος όρος για να σταθεί το σύστημα στα πόδια του", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής. Αναφερόμενος στη μεταρρυθμιστική στρατηγική στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει με διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση τη μεγάλη μεταρρύθμιση στη διοικητική δομή της χώρας. Συνεχίζει τις δράσεις για την εμπέδωση της διαφάνειας και προχωρά στην εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ και την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της Ολυμπιακής.

    Παράλληλα, είπε ο Πρωθυπουργός προετοιμάζεται στρατηγική συμμαχία στον ΟΤΕ.

    Ο κ. Καραμανλής μίλησε επίσης για το εθνικό πλαίσιο αναφοράς που κατευθύνεται κατά 80% στην Περιφέρεια και στο μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων έργων που γνώρισε ο τόπος και που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μίλησε ακόμη για τις ενεργειακές συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση και που καθιστούν την Ελλάδα διεθνή ενεργειακό δίαυλο.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε ειδική αναφορά και στις φοιτητικές εκλογές και συνεχάρη τη ΔΑΠ -ΝΔΦΚ που για μία ακόμη φορά ήταν πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές. "Είσαστε δύναμη πρωτοπορίας, οδηγός για την Ελλάδα που θέλουμε, είμαστε περήφανοι για τις νίκες σας και τους αγώνες σας", ανέφερε ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος προς τις νέες και τους νέους της παράταξης.

    Ο κος Καραμανλής άσκησε και δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι κάποιοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους και επιδίδονται στην ισοπέδωση.

    "Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Όσοι βολεύονται στο γκρίζο θα μας βρίσκουν ενωμένους και αποφασισμένους", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η ΝΔ αντιστέκεται στην λογική του μηδενισμού .

    Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στις σχέσεις κόμματος -κυβέρνησης.

    Το κόμμα δεν ταυτίζεται με την κυβέρνηση και το κράτος, στηρίζει την κυβέρνηση και είναι δίαυλος επικοινωνίας με την κοινωνία, ανέφερε ο κ. Καραμανλής, ενώ σε μία έμμεση αναφορά προς τους υπουργούς και τα στελέχη του δημοσίου τομέα ανέφερε ότι κλειστές πόρτες δεν νοούνται να υπάρχουν ούτε στα υπουργεία ούτε στις δημόσιες υπηρεσίες.

    Ομιλίες Υπουργών και στελεχών

    Ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ο γραμματέας Λευτέρης Ζαγορίτης αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση λέγοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δεσμεύσεών της έγινε πράξη και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις αλλαγές που χρειάζονται χωρίς να κοιτά το πολιτικό κόστος.

    Ο κ. Ζαγορίτης εξαπέλυσε επίθεση και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και να κάνουν εποικοδομητική αντιπολίτευση.

    "Παραμένουν βυθισμένοι στην εσωστρέφεια που έπεσαν αμέσως μετά την ήττα τους στις εθνικές εκλογές, περιορίζονται σε ξεπερασμένα επικοινωνιακά τεχνάσματα, σε κούφια πυροτεχνήματα σε ανούσιους αντιπερισπασμούς.", ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι από το ΠΑΣΟΚ απουσιάζει, ο ειλικρινής πολιτικός λόγος και τα επιχειρήματα ουσίας.

    Υπέρ της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης τάχθηκε στην ομιλίας της και η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος.

    "Δεν μεταθέτουμε τα προβλήματα στο μέλλον δεν βάζουμε στην ζυγαριά το πολιτικό κόστος μπροστά στην υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών" ανέφερε στην ομιλία της η Υπουργός και πρόσθεσε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δίνει την βάση για ένα δίκαιο βιώσιμο και λειτουργικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

    Την ανάγκη να ξεκινήσει από την αρχή η συνταγματική αναθεώρηση επισήμανε στην ομιλία του ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Πρόσθεσε ότι πρέπει ο διοικητικός χάρτης να ταυτιστεί με τον εκλογικό χάρτη και να γίνει κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών της Αττικής.

    Αντιδράσεις κομμάτων

    Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Καραμανλή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε:

    "Δεν μπορεί ο κ. Καραμανλής να ενδύεται το μανδύα του μεταρρυθμιστή. Αυτά που κάνει η κυβέρνησή του δεν αποτελούν μεταρρυθμίσεις. Είναι διευθετήσεις συμφερόντων που δεν πάνε τη χώρα μπροστά, δεν αντιμετωπίζουν τα μεγάλα προβλήματα, δεν δημιουργούν εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους πολίτες. Η χώρα χρειάζεται μία εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Χρειάζεται μία νέα αρχή, που θα ξαναφέρει ελπίδα και προοπτική στους πολίτες. Αυτήν την ελπίδα ενσαρκώνει το ΠΑΣΟΚ και γι αυτήν αγωνίζεται."

    [03] Κοινωνία

    Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη

    12/4/2008 2:42:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τη σκόνη από την Αφρική έκαναν βαριά την ατμόσφαιρα στην πόλη της Αθήνας. Σύμφωνα με τους ειδικούς η σκόνη δε θα δημιουργήσει προβλήματα και οι μόνοι που πρέπει να επιδείξουν προσοχή είναι όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Παρά το θολό τοπίο η ζέστη έκανε πολλούς Αθηναίους να τολμήσουν το πρώτο τους μπανιο στη θάλασσα. Την Κυριακή αν και προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας ο καιρός και πάλι θα είναι ζεστός. Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα από τη Δευτέρα

    [04] Κόσμος

    Ιστορική συνάντηση Κίνας-Ταϊβάν

    12/4/2008 5:54:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Επαφές ανωτάτου επιπέδου είχαν σήμερα για πρώτη φορά η Κίνα και η Ταϊβάν με την ιστορική συνάντηση του Πρόεδρου της Κίνας Χου Τζιντάο και του εκλεγμένου αντιπροέδρου της Ταϊβάν, Βίνσεντ Σιού, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η συνάντηση έγινε σε κάποιο σημείο της νήσου Χαϊνάν, εκεί όπου το Σάββατο διεξήχθη το περιφερειακό οικονομικό φόρουμ του Μποάο για την Ασία. Η Ταϊβάν ελπίζει σε μία αναθέρμανση των σχέσεων με το Πεκίνο με την ευκαιρία της συνάντησης αυτή, που θεωρείται ως η ανωτάτου επιπέδου επαφή μεταξύ των δύο χωρών αφότου διακόπηκαν οι σχέσεις τους στον εμφύλιο του 1949. Ο νέος Πρόεδρος της Ταϊβάν, Μα Γινγκ Ζεού, που εξελέγη στα τέλη Μαρτίου και θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Μαΐου, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι επιθυμεί ένα χαλάρωμα των σχέσεων με το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς και την υπογραφή μιας "συμφωνίας ειρήνης" με την Κίνα ώστε να τεθεί και ένα επίσημο τέλος -που εκκρεμεί εδώ και 60 χρόνια- στην ένοπλη διαμάχη των δύο χωρών. Η σημερινή συνάντηση έχει χαρακτηριστεί και πλευρά Πεκίνου ως μεγάλης σημασίας.

    [05] Ιράκ

    Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ

    "Το Ιράν πρώτη απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράκ"

    12/4/2008 4:51:00 μμ

    Τα πρόσφατα επεισόδια στη Βασόρα έπεισαν την Κυβέρνηση του Προέδρου Μπους ότι το Ιράν έχει αντικαταστήσει την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα ως πρώτη απειλή των αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ, γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η "Ουάσινγκτον Ποστ". Επικαλούμενη ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους, που προτιμούν να τηρήσουν ανωνυμία, η εφημερίδα τονίζει ότι το νέο αυτό δίνει στην αμερικανική διοίκηση την ευκαιρία να αναθεωρήσει εν μέρει την πολιτική της στο Ιράκ, όπως επισημάνθηκε και από πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς ο οποίος αναφέρθηκε στην "ολέθρια" επιρροή της Τεχεράνης σε ολόκληρη την περιοχή. Σημειώνεται επίσης από την εφημερίδα ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Ουάσινγκτον τόσο ο στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ όσο και ο εκεί πρεσβευτής των ΗΠΑ, Ράιν Κρόκερ αναφέρθηκαν εκτενώς στην Αλ Κάιντα αλλά επισήμαναν την ολοένα και αυξανόμενη απειλή που συνιστά το Ιράν. Μετά "από την αποδιοργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ" τώρα είμαστε σε θέση "να δούμε καλύτερα τα εμπόδια που τίθενται από πλευρά του Ιράν εκεί, και να κατανοήσουμε τελικώς ότι η χώρα αυτή αποτελεί την κύρια απειλή κατά της έννομης τάξης", αναφέρει η εφημερίδα.

    [06] Κοινωνία

    Διπλό φονικό στα Μέγαρα

    12/4/2008 3:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2008 3:09:34 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Στην ασφάλεια δυτικής Αττικής κρατείται και ανακρίνεται ένας 51χρονος ο οποίος προκάλεσε μακελειό με δύο νεκρούς και έναν τραυματία στις 11 το πρωί στο Περιβόλι Μεγάρων. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο δράστης είχε ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού του με μια κυνηγετική καραμπίνα και ζητούσε επιμόνως να μεταβεί στο σπίτι του ένας φίλος του 57 ετών με τον οποίο είχε διαφορές.

    Ο 57χρονος πήγε στο σπίτι και οι δύο άνδρες άρχισαν να μιλούν. Όμως κάποια στιγμή ο 51χρονος άρχισε να τον κυνηγάει στο δρόμο πυροβολώντας με την καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην πλάτη.

    Την ώρα εκείνη περνούσαν ένας 27χρονος και ένας 29χρονος οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν το δράστη αλλά αυτός τους πυροβόλησε και τους σκότωσε εν ψυχρώ.

    Στη συνέχεια πήγε μόνος του σε μοναστήρι της περιοχής Μεγάρων παρέδωσε στον ηγούμενο την καραμπίνα και του είπε να καλέσει την Αστυνομία. Λίγο αργότερα συνελήφθη και οδηγήθηκε στην ασφάλεια. Ο 57χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

    [07] Κόσμος

    Αιματηρές συγκρούσεις στο Ιράκ

    12/4/2008 11:59:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Τουλάχιστον 13 σιίτες μέλη της πολιτοφυλακής του ριζοσπάστη κληρικού Μοκτάντα Αλ Σαντρ σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια νέων ένοπλων συγκρούσεων, με τις αμερικανικές δυνάμεις που έγιναν στο προάστιο Σαντρ Σίτι στη Βαγδάτη. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από τη δολοφονία του στενού συνεργάτη του αλ-Σαντρ, Ριγιάντ αλ-Νούρι στην ιερή πόλη Νατζάφ.

    Η ιρακινή αστυνομία δήλωσε οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν μαχητές επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στη Σάαμπ, νοτιοδυτικά του Σαντρ Σίτι, με όλμους, πυραυλοκίνητες χειροβομβίδες και τουφέκια. Οι αμερικανικές δυνάμεις απάντησαν με εκτόξευση πυραύλων από ελικόπτερα και αεριωθούμενα που πετούσαν πάνω από την περιοχή, ενώ άρματα μάχης αναπτύχθηκαν στο Σαντρ Σίτι. Την ίδια στιγμή, τα μεγάφωνα στα τεμένη μετέδιδαν ομιλίες υπέρ των μαχητών του Στρατού του Μέχντι του Σαντρ.

    Στη Νατζάφ, η αστυνομία έστησε οδοφράγματα και πέρασε μέσα από την πόλη καλώντας από τα μεγάφωνα τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να τα κλείσουν και τον κόσμο να φύγει από τους δρόμους, έπειτα από τη δολοφονία του στενού συνεργάτη του Σαντρ.

    Ο Νούρι διηύθυνε την τοπική αντιπροσωπεία του κινήματος του Σαντρ και σκοτώθηκε το μεσημέρι από αγνώστους που διέφυγαν.

    Η αδελφή του Νούρι είναι παντρεμένη με τον αδελφό του κληρικού.

    [08] Βόλεϊ

    Μηδενίστηκε η ΑΕΚ και πέφτει στην Α2

    12/4/2008 6:38:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με μηδενισμό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση και αφαίρεση τριών βαθμών τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής της Ε.Ο.ΠΕ. την ΑΕΚ για τη διακοπή του αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για τα πλέι άουτ της Α1 βόλεϊ των ανδρών. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί τον υποβιβασμό του «Δικεφάλου» στην Α2, καθώς δεν μπορεί, στο ένα και μοναδικό παιχνίδι που του απομένει, να καλύψει το χάσμα των πέντε βαθμών που τον χωρίζει από ΠΑΟΚ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Επίσης, το «κιτρινόμαυρο» ΤΑΑ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, «...η αθλητική δικαστής κ. Άλκηστις Σιάννου λαμβάνοντας υπ΄ όψη το φύλλο αγώνα, τις εκθέσεις των διαιτητών, των γιατρών και της ΚΕΔ σχετικά με τη διακοπή του αγώνα ΑΕΚ-Εθνικού Αλεξανδρούπολης για τα πλέι άουτ του πρωταθλήματος Α1 ανδρών που έγινε στο Ζηρίνειο Κηφισιάς, λόγω του τραυματισμού του αθλητή της φιλοξενούμενης ομάδας, Γρηγόρη Σιδηρόπουλου, τιμώρησε την ΑΕΚ με μηδενισμό στον συγκεκριμένο αγώνα και ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών. Επίσης, το ΤΑΑ ΑΕΚ τιμωρήθηκε με 5.000 ευρώ πρόστιμο και αποκλεισμό της έδρας της για δύο αγωνιστικές.

    Ο μηδενισμός και η αφαίρεση των 3 βαθμών υπολογίζονται στην τρέχουσα βαθμολογία των πλέι άουτ.

    Με δεδομένο ότι η ποινή αποκλεισμού της έδρας δεν μπορεί να ισχύσει από τον σημερινό αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και λαμβάνοντας υπ΄ όψη ότι ο σημερινός αγώνας της ΑΕΚ είναι ο τελευταίος για την εφετινή σεζόν, η ποινή αποκλεισμού της έδρας θα ισχύσει από την αγωνιστική περίοδο 2008-09».

    Ύστερα από την απόφαση αυτή, η βαθμολογία στα πλέι άουτ διαμορφώθηκε ως εξής:

    1. ΠΑΟΚ (33-56) 22 -24αγ. 2. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (32-61) 22 -25αγ. ================================== 3. ΑΕΚ (36-64) 17 -25αγ.

    * Η ΑΕΚ έχει έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς.

    * Οι αγώνες των πλέι άουτ που απομένουν είναι: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και ΠΑΟΚ-Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Η ΑΕΚ υποβιβάζεται στην Α2 μαζί με τον Πανελλήνιο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 April 2008 - 16:50:04 UTC