Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο σύννεφο σκόνης στον ορίζοντα
  • [02] Απεργία στα φραουλοχώραφα
  • [03] Διακομματική αντιπροσωπεία στο Αφγανιστάν
  • [04] Κυπελλούχος η Μπάγερν Μονάχου

    [01] Κοινωνία

    Νέο σύννεφο σκόνης στον ορίζοντα

    19/4/2008 9:01:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Νέο σύννεφο αφρικανικής σκόνης πλησιάζει την Ελλάδα και θα καλύψει τις περισσότερες περιοχές αρχής γενομένης από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο και θα φτάσει έως και τους 32 βαθμούς, ενώ από τη Μεγάλη Τετάρτη ο υδράργυρος θα πέσει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Για το Πάσχα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναμένεται γενικά καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

    Ειδικότερα, αναμένονται για

    Τη Μεγάλη Δευτέρα: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική. Οι άνεμοι: στα δυτικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί. Στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Η μέγιστη τιμή της στα βόρεια στους 26 με 28 βαθμούς και στα υπόλοιπα στους 30 με 32 βαθμούς. Στη βόρεια Κρήτη θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

    Τη Mεγάλη Τρίτη: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές σε Hπειρο, Δυτική Στερεά και Μακεδονία. Οι ανεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

    Τη Mεγάλη Τετάρτη: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές σε Ηπειρο, Δυτική Στερεά, Μακεδονία και Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι: θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Τη Mεγάλη Πέμπτη: τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

    Τη μεγάλη Παρασκευή, σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και οι ενισχυμένοι κυρίως στο Αιγαίο βόρειοι άνεμοι.

    [02] Κοινωνία

    Απεργία στα φραουλοχώραφα

    19/4/2008 8:33:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Καλύτερες συνθήκες εργασίας και υψηλότερο ημερομίσθιο ζητούν οι αλλοδαποί εργάτες που εργάζονται στη συλλογή της φράουλας στην ευρύτερη περιοχή της Μανωλάδας, στην Ηλεία.

    Οι οικονομικοί μετανάστες, πάνω από 1.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί και Ινδοί, που ζουν στοιβαγμένοι σε παράγκες, πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Μάλιστα δεν έλειψε και η ένταση αφού όσοι απεργούν κατηγορούν μερίδα ομοεθνών συναδέλφων τους ως απεργοσπάστες.

    Οι απεργοί ζητούν το μεροκάματο τους να αυξηθεί από τα 23 στα 30 ευρώ. Από την πλευρά τους οι παραγωγοί φράουλας αν και παραδέχονται ότι εργατικά χέρια των αλλοδαπών τους είναι απαραίτητα, υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ποσό αυτό λέγοντας χαρακτηριστικά πως "καλύτερα να αφήσουν τις φράουλες να σαπίσουν στα χωράφια".

    [03] Πολιτική

    Διακομματική αντιπροσωπεία στο Αφγανιστάν

    19/4/2008 7:34:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επέστρεψαν από την Καμπούλ, όπου επισκέφθηκαν την Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν, οι 11 βουλευτές-μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας & Εξωτερικών. Πριν την αναχώρησή τους, ο πρόεδρος της επιτροπής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι ο Ελληνικός Στρατός έχει μια έντονη παρουσία στο Αφγανιστάν, "συμβάλλει στην ανοικοδόμηση του κράτους, την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και πάνω από όλα στην επίτευξη της διεθνούς ειρήνης".

    Στη διακομματική αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης, από τη ΝΔ οι βουλευτές Αρ. Παυλίδης, Ν. Δένδιας, Σ. Κεδίκογλου, Κ. Μαρκόπουλος (Εύβοιας) και Όλγα Κεφαλογιάννη, Από το ΠΑΣΟΚ οι Π. Μπεγλίτης, Σούλα Μερεντίτη, Ι. Δημαράς και Δ. Τσιρώνης, και από το ΛΑΟΣ ο Άδ. Γεωργιάδης. Δεν συμμετείχαν βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Βουλή, κατά την ολιγόωρη παραμονή στο ελληνικό στρατόπεδο ο διοικητής αντισυνταγματάρχης Κώστας Κολοκούρης ενημέρωσε τους βουλευτές "για την ιστορία του Αφγανιστάν και τις εξελίξεις στη χώρα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου, καθώς και την αποστολή και το έργο του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης (ΤΕΣΑΦ) με βασικό χώρο επιχειρήσεων την Καμπούλ και την ευρύτερη περιοχή, στα πλαίσια της ISAF, της Διεθνούς Δύναμης Ασφάλειας και Σταθεροποίησης υπό το ΝΑΤΟ". Όπως ανέφερε ο κ. Κολοκούρης, σκοπός της ελληνικής παρουσίας είναι η ανοικοδόμηση και ανασυγκρότηση της χώρας με την εκτέλεση έργων υποδομής, όπως την κατασκευή και διαπλάτυνση οδών και γεφυρών, τις περιφράξεις στρατοπέδων, την ανακατασκευή σχολείων, την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, τον αποχιονισμό, τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε Αφγανές από Ελληνίδες στρατιωτικές ιατρούς.

    Στο δελτίο Τύπου της Βουλής σημειώνεται ότι οι Έλληνες βουλευτές συνεχάρησαν τους αξιωματικούς και τους οπλίτες για την άψογη εικόνα και λειτουργία της μονάδας, τους ευχαρίστησαν για τη μεγάλη συμβολή τους στην ανάδειξη της διεθνούς εικόνας της χώρας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και τους ευχήθηκαν για τις γιορτές του Πάσχα.

    Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Δημήτρη Βούλγαρη "για την αμέριστη στήριξη που έδωσαν στους Έλληνες βουλευτές, προκειμένου να διαμορφώσουν εικόνα για την αποστολή και το έργο της Ελληνικής Δύναμης που στρατοπεδεύει στην Καμπούλ".

    Εξάλλου, απευθυνόμενος στο διοικητή, τους αξιωματικούς και τους οπλίτες του ελληνικού τάγματος ανέφερε τα εξής: "Μεταφέρετε το μήνυμα της ειρήνης στα πέρατα της γης και μας κάνετε υπερήφανους. Έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην αποστολή που σας ανέθεσε η πατρίδα".

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κυπελλούχος η Μπάγερν Μονάχου

    19/4/2008 11:37:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με πρωταγωνιστές τους Φρανκ Ριμπερί και Λούκα Τόνι, η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το κύπελλο Γερμανίας για 14η φορά στην Ιστορία της. Οι Βαυαροί επικράτησαν στον τελικό της διοργάνωσης με 2-1 της Ντόρτμουντ, έστω και αν χρειάσθηκαν την παράταση για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου. Η Μπάγερν προηγήθηκε μόλις στο 11ο λεπτό με τον Τόνι (1-0), η Ντόρτμουντ ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας με τον Πέτριτς (1-1), αλλά ο Ιταλός σέντερ φορ, χάρισε στους "κόκκινους" το βαρύτιμο τρόπαιο με το γκολ που πέτυχε στο 103 (2-1).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 April 2008 - 20:49:46 UTC