Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πληθωριστική βόμβα"
  • [02] Σώοι οι δύο επιβάτες
  • [03] Τα νέα μέτρα κατά του ντόπινγκ
  • [04] Βαρδινογιάννης: "Πουλάμε το 50% της ΠΑΕ"!
  • [05] Δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη
  • [06] Eπιστολή Ν. Γκρουέφσκι στον Τ. Μπους
  • [07] Συνάντηση Χατζηδάκη με την ΟΜΕ-ΟΤΕ
  • [08] Συλλήψεις για εμπρησμό στα Χανιά
  • [09] Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας
  • [10] Εγκρίθηκε το μνημόνιο ΔΕΗ-RWE
  • [11] Ομαλή η πορεία της υγείας του κ. Παπανδρέου
  • [12] Νέο πρόστιμο στη ΔΕΗ
  • [13] Στην κυκλοφορία 11 χλμ στο "Πέταλο" Μαλιακού
  • [14] Προχωρά η ασφαλιστική μεταρρύθμιση
  • [15] Ελεύθερος ο Ευγένιος Παπαδόπουλος
  • [16] Δεύτερη επετηρίδα στις Ένοπλες Δυνάμεις;
  • [17] Καλαμαριά: "Η υπόθεση τώρα αρχίζει"
  • [18] Ζιμπάμπουε: "Δικαίωμά μας η αγορά όπλων"
  • [19] Σε πασχαλινούς ρυθμούς
  • [20] Το σκεπτικό της απόφασης του CAS
  • [21] "Μπλόκο" στο γήπεδο του Βοτανικού !

    [01] Οικονομία

    Γκαργκάνας για το πετρέλαιο

    "Πληθωριστική βόμβα"

    22/4/2008 2:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2008 7:12:06 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Επίσπευση των μεταρρρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις, συγκρατημένη δημοσιονομική πολιτική και συγκρατημένες αυξήσεις στους μισθούς προτείνει στην ετήσια έκθεση της τράπεζας της Ελλάδος ο διοικητής της Νίκος Γκαργκάνας. Παράλληλα, για την πορεία του πληθωρισμού και τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές εξελίξεις ανησυχεί ο κ. Γκαργκάνας και επισημαίνει μεταξύ άλλων την χαμηλή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Ο κ. Γκαργκάνας άφησε αιχμές για την πρόσφατη Εθνική Συλλογική Σύμβαση της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες, υποστηρίζοντας ότι περιλαμβάνει υψηλές αυξήσεις που δεν βοηθούν την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του κ. Γκαργκάνα τονίζει ότι η οικονομική πολιτική χαράσσεται από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

    Εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία

    Ακόμη, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ξεκαθαρίζει ότι "δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό" και υπολογίζει ότι για εφέτος ο πληθωρισμός θα είναι στο 4% και η ανάπτυξη στο 3,5%, ενώ δεν αναφέρει στην έκθεσή του τη λέξη "καρτέλ στα τρόφιμα", επισημαίνει, ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται από επιχειρήσεις με δεσπόζουσα θέση, όπου, δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

    Ωστόσο, η ΤτΕ κρούει για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου στις τράπεζες για τον δανεισμό, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των δανειοληπτών. Πρωταρχικός στόχος είναι να μειωθούν δραστικά τα δάνεια σε καθυστέρηση και να πέσουν στο 3,5% από 4,5% που ήταν πέρυσι.

    Ο κ. Γκαργκάνας χαρακτήρισε την αύξηση της παραγωγικότητας ως τη "λυδία λίθο" για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Άλλωστε, όπως είπε, η υστέρηση κατά 11,6% που εμφανίζει το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας έναντι του μέσου όρου των 15 χωρών της ΕΕ, οφείλεται στην υστέρηση της παραγωγικότητας ανά ώρα εργασίας στην Ελλάδα. Επίσης, ανέφερε ότι τα ποσοστά της ανεργίας και της φτώχειας παραμένουν υψηλά και υπερβαίνουν τους μέσους όρους της ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας ήταν πέρυσι 8,3% έναντι 7% στην ΕΕ των "15", ενώ το ποσοστό της φτώχειας το 2006 ήταν 21% έναντι 16% στην ΕΕ-15.

    Συμπερασματικά, σύμφωνα με το διοικητή της ΤτΕ, απαιτείται ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας σε εξωστρεφή, της οποίας η ανάπτυξη θα στηρίζεται στις επενδύσεις και τις εξαγωγές.

    Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με τη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση "λίγες μέρες μετά την αμφισβήτηση των στοιχείων του Προϋπολογισμού από την Eurostat, σήμερα, ήταν η σειρά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να επαληθεύσει τη σοβαρή επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας. Η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνεται".

    Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει πως οι θέσεις που διατύπωσε ο κ. Γκαργκάνας δεν είναι προσωπικές του απόψεις. "Είναι βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ που και η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουν συμφωνήσει και υπηρετούν με την πολιτική τους. Ας μην υποκρίνονται, λοιπόν, ότι διαφωνούν. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Ότι στον "ευρωμονόδρομο" λύση υπέρ των εργαζομένων δεν υπάρχει", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί έναν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και όχι έναν δικηγόρο των μεγάλων πολυεθνικών και των τραπεζών. Ο κ. Λαφαζάνης υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ επέκρινε το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας επειδή "ενώ δικαιολογεί απολύτως τα υπερκέρδη των τραπεζών και καλύπτει πλήρως τις αθέμιτες και καταχρηστικές πρακτικές τους, προτείνει σκληρή λιτότητα για τους μισθούς και τις συντάξεις και την περαιτέρω απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων".

    [02] Κοινωνία

    Εντοπίστηκε το ελικόπτερο

    Σώοι οι δύο επιβάτες

    22/4/2008 4:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2008 7:12:45 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σώοι εντοπίστηκαν και οι δύο επιβαίνοντες στο ελικόπτερο της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί μεταξύ Αυλώνας και Μαλακάσας, από τις 14:45, που είχε την τελευταία επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου Τανάγρας. Οι δύο άνδρες - ο ένας εκ των οποίων είναι ο γνωστός τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας - θα μεταφερθούν αρχικά με ελικόπτερο στο στρατόπεδο Σακέτα της Πάρνηθας και κατόπιν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Μακεδόνας έχει υποστεί ελαφρείς τραυματισμούς. Το ελικόπτερο που εντοπίστηκε νότια της Μαλακάσας, στην περιοχή Σφενδάλη, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, φέρει ζημιές, λόγω της αναγκαστικής προσγείωσης που πραγματοποίησε ο χειριστής του εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Είχε απογειωθεί στις 12.59 από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για εκπαιδευτική πτήση -με τον εκπαιδευτή και τον Κ. Μακεδόνα, εκπαιδευόμενο- και με βάση το σχέδιο πτήσης επρόκειτο να επιστρέψει στις 14:50, αφού προηγουμένως θα έκανε μια βόλτα στην περιοχή Αυλώνα-Αγιος Θωμάς-Τατόι. Στην έρευνα μετείχε ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο μαχητικά F-16 και ένα ελικόπτερο της Πολιτικής Αεροπορίας.

    [03] Αλλα σπορ

    Καταργούνται προνόμια αθλητών

    Τα νέα μέτρα κατά του ντόπινγκ

    22/4/2008 2:33:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εξορθολογισμό των προνομίων για τους πρωταθλητές, μεγαλύτερη αξιοποίηση του ΕΟΦ, ενημέρωση του αθλητικού κόσμου, ενίσχυση του ΕΣΚΑΝ και θέσπιση αυστηρότερων κυρώσεων, προτείνει, μεταξύ άλλων, η ειδική Επιτροπή που συστήθηκε από την Πολιτεία για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. "Θέλουμε αθλητισμό αξιών και όχι ουσιών", τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, όπου ανακοίνωσαν τις προτάσεις της Επιτροπής. Τα μέτρα που προτείνονται για τη δραστική αντιμετώπιση του ντόπινγκ είναι προληπτικά και κατασταλτικά, όπως επισήμανε ο κ. Λιάπης, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα την ταχύτητα με την οποία ενήργησε η Πολιτεία μετά τα θετικά δείγματα αθλητών και αθλητριών της εθνικής ομάδας άρσης βαρών. Τα μέτρα που προτείνει η Επιτροπή για την πρόληψη είναι τα εξής:

    Εξορθολογισμός των προνομίων. Τα προνόμια που προβλέπει ο νόμος για τους Έλληνες πρωταθλητές είναι υπερβολικά και αφορούν πολλούς αποδέκτες, όπως τους 8 πρώτους στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή τους πρώτους των μαθητικών-σχολικών αγώνων. Θα πρέπει να περιοριστεί η έννοια της αθλητικής διάκρισης από 1η έως 3η θέση σε Ολυμπιακούς, Παραολυμπιακούς, Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς αγώνες και μόνο σε αθλήματα που περιλαμβάνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η εισαγωγή διακριθέντων αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να περιορίζεται μόνο στα ΤΕΦΑΑ, αλλά με συνδυασμό της αθλητικής και της ακαδημαϊκής επίδοσης (μοριοδότηση) και όχι απ ευθείας, λόγω της διάκρισης και μόνο.

    Θα πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια για αθλητές διακριθέντες σε μαθητικά - σχολικά πρωταθλήματα.

    Διορισμός διακριθέντων αθλητών στο Δημόσιο θα πρέπει να γίνεται μόνο σε υπηρεσίες και φορείς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Και όχι απ΄ ευθείας αλλά με μοριοδότηση.

    ΕΟΦ: Μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια για την καταπολέμηση του ντόπινγκ. Προτείνεται η αξιοποίηση των δομών του Οργανισμού και η παροχή υπηρεσιών προς όλες τις Ομοσπονδίες.

    Ενημέρωση και εκπαίδευση αθλητών, προπονητών, γιατρών, διοικητικών στελεχών και φυσιοθεραπευτών.

    Εκπαίδευση στο σχολείο. Προτείνεται η εισαγωγή προγραμμάτων προαγωγής υγείας με παράλληλη εκπαίδευση στις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις του ντόπινγκ, αλλά και στην μεθοδολογία αποφυγής.

    Ανοιχτή γραμμή. Δημιουργείται στο ΕΣΚΑΝ σε συνεργασία με τον ΕΟΦ ανοιχτή γραμμή που θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο μα επικοινωνεί με ειδικούς για να πάρει πληροφορίες, σχετικά με τις ουσίες που απαγορεύονται στον αθλητισμό.

    Αθλητική επιστήμη: Προτείνεται η ανάπτυξη δικτύου πανεπιστημιακών ινστιτούτων αθλητικής επιστήμης, το οποίο σε συνεργασία με τις αθλητικές ομοσπονδίες θα προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας.

    Τα προτεινόμενα μέτρα για την καταστολή είναι τα εξής:

    Διεύρυνση των ελέγχων, διασφάλιση των διαδικασιών και ενίσχυση του ΕΣΚΑΝ. Ταυτόχρονα με την αυστηροποίηση των ποινών είναι απαραίτητο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να ενισχυθούν, ώστε να ενταθούν και να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι. Μεταξύ άλλων, το δώμα των δειγματοληπτών πρέπει να διευρυνθεί και να υπαχθεί αποκλειστικά στο ΕΣΚΑΝ.

    Θέσπιση αυστηρότερων κυρώσεων. Χρειάζεται η αυστηροποίηση των ήδη προβλεπόμενων κυρώσεων. Η κατοχή απαγορευμένων ουσιών από αθλητή χωρίς επίσημη έγκριση θα πρέπει να αποτελεί πλημμέλημα. Η κατ΄ επάγγελμα χορήγηση απαγορευμένων ουσιών ή μεθόδων σε αθλητή θα πρέπει να θεωρείται κακούργημα.

    Διοικητικές κυρώσεις. Σε περιπτώσεις, όπου διαπιστώνεται ομαδικό ντόπινγκ, θα πρέπει να θεσπιστεί αντικειμενική ευθύνη για τα μέλη του Δ.Σ της αρμόδιας Ομοσπονδίας, Ενώσεως ή αθλητικού σωματείου, στο οποίο θα επιβάλλεται μέχρι και έκπτωση από το αξίωμά τους.

    Θέματα διαδικτύου. Είναι απαραίτητη η δημιουργία θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει και θα ρυθμίζει την εμπλοκή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον τομέα του αντιντόπινγκ.

    "Αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι να προστατέψουμε την υγεία της νεολαίας μας", επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Λιάπης. "Η Ελλάδα πρέπει να κρατά ψηλά τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Αυτό το ρόλο μας έχει δώσει η ιστορία. Πρέπει η χώρα μας να τιμήσει την παράδοση και τις αξίες της. Οι προτάσεις για την καταπολέμηση του ντόπινγκ θα πάνε στη Βουλή και αυτό που επιδιώκουμε είναι η συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων".

    Ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ακόμη: "Δεν κοιτάμε πίσω. Μας ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον. Το θέμα του ντόπινγκ είναι εθνικό. Οσοι καταδικάζονται για ντόπινγκ δεν θα μπορούν να εξαγοράσουν την ποινή τους. Είμαι βέβαιος, ότι η ελληνική κοινωνία θα αγκαλιάσει αυτή τη θεσμική παρέμβασή μας. Θέλουμε υγιή, καθαρό αθλητισμό".

    Στο ίδιο πνεύμα ήταν και τα όσα τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης: "Θέλουμε διακρίσεις του ελληνικού αθλητισμού σε υγιείς και σταθερές βάσεις. Επιδίωξή μας είναι τα παιδιά να στραφούν προς τον αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί το πιο πολύτιμο κοινωνικό αγαθό. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τον αθλητισμό απ΄ ότι τον διαβρώνει ή τον υπονομεύει. Πρέπει να καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για τον σχολικό και μαζικό αθλητισμό. Κάνουμε μεγάλο αγώνα κατά του ντόπινγκ. Πρέπει να βάλουμε την αθλητική επιστήμη στην Ελλάδα".

    Αναφερόμενος στη συνέχεια στο θέμα των προνομίων των πρωταθλητών, ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε: "Είναι λεπτό θέμα. Πρέπει να βοηθάμε τον αθλητισμό, αλλά και να κυνηγάμε οποιαδήποτε παράμετρο σε βάρος του. Εχουν γίνει παγκόσμια πρωταθλήματα με ... δύο χώρες. Σε μια παγκόσμια διοργάνωση θα πρέπει να μετέχουν τουλάχιστον είκοσι χώρες". Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε ότι οι οποιεσδήποτε αλλαγές γίνουν θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αλλαγή σελίδας στον Παναθηναϊκό

    Βαρδινογιάννης: "Πουλάμε το 50% της ΠΑΕ"!

    22/4/2008 2:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2008 6:00:02 μμ)

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έκπληξη μεγατόνων στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Καμία από τις «πληροφορίες» που είχαν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς το μόνο που ήθελε να δημοσιοποιήσει ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είναι η απόφαση να παραχωρήσει άμεσα το 50% των μετοχών της ΠΑΕ! Όπως εξήγησε ο κ. Βαρδινογιάννης, η οικογένειά του θα διατηρήσει το 50% των μετοχών, ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί σε άλλους ενδιαφερόμενους μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 80 εκ. ευρώ.

    Οι αλλαγές αυτές θα δρομολογηθούν άμεσα και οποιοσδήποτε θα μπορεί να αποκτήσει μέρος του 50%. Ακόμα κι όταν δέχθηκε ερώτηση για τον Ανδρέα Βγενόπουλο και την ΠΕΚ, ο «Τζίγγερ» ήταν κατηγορηματικός: «Είμαι έτοιμος να καθήσω στο ίδιο τραπέζι με οποιονδήποτε, αρκεί να είναι για το καλό του Παναθηναϊκού».

    Εξηγώντας το σχέδιό του, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου είπε: «Έχω ξεκαθαρίσει οτι ο Παναθηναϊκός δεν πωλείται, είναι ανοικτή πρόταση σε όποιον θέλει να συμμετέχει να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το υπόλοιπο 50% του μετοχικού κεφαλαίου. Το πρόγραμμα στο μυαλό μου ήταν να ξεκινήσει το γήπεδο και πλέον ανοίγει ο δρόμος για να γίνει πολυμετοχικός ο Παναθηναϊκός και να βρίσκεται στους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης.

    Όλες οι εταιρείες έχουν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, διοικούνται από το ΔΣ το οποίο θα εκλεγεί από την Γενική Συνέλευση. Δεν θέλω να σκέφτομαι οτι δεν θα συγκεντρωθεί αυτό το ποσό, θα υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο που θα κατατεθεί σε 20 μέρες. Στόχος είναι αυτό το ποσό να πάει στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Προσδοκώ οι μέτοχοι να είναι πολύ περισσότεροι από πέντε άτομα, πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο τρόπος διοίκησης και αυτό πρέπει να γίνει βάσει πλάνου που θα δημοσιοποιηθεί σε 20 μέρες. Δεν είμαι γιατρός για να κλείνω ραντεβού, οι πόρτες του Παναθηναϊκού ήταν πάντα ανοικτές, δεν κάνουμε απάντηση σε οτιδήποτε, αλλά ανοικτή πρόταση που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή έχει πάνω από 1200 μετόχους που έχει αδρανήσει αυτό το διάστημα. Μπορεί να μπούμε και στο Χρηματιστήριο αν το επιτρέψει η νομοθεσία».

    Η παραμονή του 50% στα χέρια της οικογένειας Βαρδινογιάννη αποτελεί «εγγύηση για την επόμενη ημέρα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: «Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και η επόμενη μέρα πρέπει να τον βρει ενωμένο, έχουμε ευθύνη όλοι μας να το κάνουμε πράξη και όχι με λόγια. Είναι κρίσιμο σημείο για την ομάδα, υπάρχει ένας σχεδιασμός που θα υλοποιηθεί και θα συνεχιστεί κανονικά το πλάνο σε μια νέα βάση για τα επόμενα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού. Δεν επιδιώκω προεδρικά αξιώματα, τα προεδριλίκια και τα διάφορα αξιώματα δεν με εκφράζουν ιδιαίτερα, απαιτεί προσοχή το σχήμα που θα επιλέξουμε και θα πρέπει να είναι ένα σχήμα που θα έχει δυναμική παρουσία.

    Όσο για τον ερασιτέχνη, δήλωσε: «Θα ήθελα να δω έναν Ερασιτέχνη δυνατό και να είμαι κοντά. Το θέμα όμως είναι να σε θέλουν και άλλοι κοντά τους».

    [05] Πολιτική

    Ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Δημοψήφισμα για την Ευρωσυνθήκη

    22/4/2008 7:32:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ

    Συνέντευξη Τύπου με θέμα "Όχι στο ευρωσύνταγμα δημοψήφισμα τώρα" έδωσε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ. Συσχετισμό με τη Μεγάλη εβδομάδα, έκανε ο Αλέκος Αλαβάνος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "Δεν είναι τόσο παράδοξο όσο φαίνεται μια συνέντευξη για την μεταρρυθμισμένη συνθήκη της Ε.Ε. αυτή την εβδομάδα. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, είναι εβδομάδα των παθών και είναι εβδομάδα, την ίδια στιγμή, της κερδοσκοπίας. Τα μεγάλα συμφέροντα δεν σκέφτονται ούτε καν τις μέρες που περνάνε, και βλέπουμε τι γίνεται και με το θέμα του ΟΤΕ και με το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Και ίσως το τροπάριο της ημέρας το "διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαζον κλήρον" ισχύει για το δημόσιο τομέα της χώρας, διότι βλέπουμε πώς έχουν πέσει να κατασπαράξουν και τον ΟΤΕ, Marfin, Deutshe Telecom και το Τ.Τ, η ιδιωτικοποιημένη Εθνική, Eurobank κ.λπ., καταστάσεις τις οποίες στην πραγματικότητα νομιμοποιεί και συνταγματοποιεί η μεταρρυθμισμένη Συνθήκη". Σαν "μίνι φούστα του Ευρωσυντάγματος, το οποίο έχει απορριφθεί με δημοψηφίσματα και από τους λαούς της Γαλλίας και της Ολλανδίας", χαρακτήρισε την Ευρωσυνθήκη ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τόνισε ο κ. Αλαβάνος: "Η υιοθέτηση αυτής της Συνθήκης έγινε χωρίς δημοκρατικές εγγυήσεις, δηλαδή χωρίς ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών, χωρίς ουσιαστική συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των εθνικών κοινοβουλίων κάθε χώρας και χωρίς πρόθεση δημοψηφισμάτων για την επικύρωσή τους". Τα βασικά ζητήματα που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το όχι στην Ευρωσυνθήκη και η απαίτηση να γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, αλλά και η προβολή διεκδικήσεων και πολιτικών με στόχο τον κοινωνικό, αναπτυξιακό, οικολογικό έλεγχο της αγοράς, την στήριξη και επέκταση του κοινωνικού κράτους, την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου, τις οικολογικές πολιτικές, την ειρήνη, την αποδέσμευση των πολιτικών στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ.

    [06] Κόσμος

    Ευχαριστεί τις ΗΠΑ η ΠΓΔΜ

    Eπιστολή Ν. Γκρουέφσκι στον Τ. Μπους

    22/4/2008 6:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2008 7:07:36 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Eυχαριστήρια επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, απέστειλε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. Στην επιστολή γίνεται λόγος για τη βοήθεια που προσφέρουν συστηματικά οι ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ. Αποτέλεσμα της βοήθειας αυτή, τονίζει ο κ. Γκρουέφσκι είναι η ΠΓΔΜ να εκπληρώσει τα κριτήρια ένταξης στο ΝΑΤΟ. Η ερμηνεία της αποτυχίας της ένταξης σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ ερμηνεύεται ως εξής: "Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς μίας χώρας". Με αντίστοιχο περιεχόμενο και με την ενδεικτική φράση ότι "η Ελλάδα, στις 2 Απριλίου, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, προέβη σε κατάφορη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Ίβιτσα Μπότεφσκι, δήλωσε ότι η χώρα του ξεκινάει καμπάνια ενημέρωσης των διεθνών οργανισμών.

    Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου

    To ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ζήτησε να σταματήσει το δημόσιο παζάρι για την ονομασία της ΠΓΔΜ, καθώς και οι αυθαίρετες αναφορές σε χρονοδιαγράμματα επίλυσης του προβλήματος (στην κατηγορία αυτή ενέταξε και την πρόσφατη πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφέρθηκε στο αίτημα που διατύπωσε ο Γ. Παπανδρέου στον Μάθιου Νίμιτς, ώστε να υπάρξει αντικειμενικότητα από την πλευρά του ΟΗΕ και πλήρης σεβασμός των ελληνικών θέσεων στο πλαίσιο που ορίζει η κόκκινη γραμμή.

    [07] Οικονομία

    Συνάντηση Χατζηδάκη με την ΟΜΕ-ΟΤΕ

    22/4/2008 4:41:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Οι εργασιακές σχέσεις στον ΟΤΕ θα είναι καλύτερες αν υπογραφεί συμφωνία με τη Deutsche Telekom, επισήμανε ο υπουργός Μεταφορών στους συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΟΤΕ που τον επισκέφθηκαν. Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ακόμη ότι και "η κυβέρνηση έχει τις κόκκινες γραμμές της".

    Εξάλλου, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται την εκχώρηση της διοίκησης.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Παναγιώτης Κούτρας δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση.

    Συνεχίζεται πάντως η διαπραγμάτευση με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ, με στόχο να υπάρξει συμφωνία, ακόμα και πριν το Πάσχα. Αγκάθια παραμένουν η τιμή των μετοχών που θα αγοράσει η γερμανική εταιρεία και οι αρμοδιότητες του Διευθύνοντα Συμβούλου.

    Το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για σκάνδαλο εκποίησης του ΟΤΕ και κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, για το θέμα.

    [08] Κοινωνία

    Συλλήψεις για εμπρησμό στα Χανιά

    22/4/2008 4:32:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια και τη διαδικασία του αυτοφώρου θα δικαστούν αύριο στα Χανιά δύο αδέλφια σε βάρος των οποίων η Πυροσβεστική Υπηρεσία σχημάτισε δικογραφία για την πυρκαγιά στο δημοτικό διαμέρισμα Σκηνέ του δήμου Μουσούρων.

    Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενοι προκάλεσαν την πυρκαγιά όταν προσπάθησαν να κάψουν χόρτα και ξερά κλαδιά.

    Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής σχηματίζει δικογραφία και για την πυρκαγιά στην περιοχή των Μεσκλών με αποχρώσες ενδείξεις για κάποια άτομα, ενώ δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος ενός ακόμα ατόμου για την πυρκαγιά στην Αγία Ειρήνη του δήμου Βουκολιών.

    Στα Χανιά, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που συμμετέχει στη διαδικασία της προανάκρισης που διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Χανίων.

    [09] Κοινωνία

    Από την Μεγάλη Τετάρτη

    Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

    22/4/2008 4:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2008 5:54:04 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές σε Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Μακεδονία, κυρίως μετά το μεσημέρι, προβλέπει από την Μεγάλη Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αττική από 13 έως 24 και στη Θεσσαλονίκη από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα το Μεγάλο Σάββατο, με σποραδικές καιταιγίδες κυρίως το απόγευμα στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, χιόνια στα ορεινά. Για την Κυριακή του Πάσχα στην Κεντρική και νότια Ελλάδα τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ. Όπως ανακοινώθηκε από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας στα διόδια Μαλγάρων, Ελευσίνας, Ισθμού, Ζευγολατιού και Ρίου, η διέλευση από τις 20:00 του Σαββάτου έως τις 6: 00 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, η διέλευση των οχημάτων θα είναι ελεύθερη.

    Μεγάλη Πέμπτη

    Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και και πιθανώς στη Στερεά Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφορ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στη Βόρεια Ελλάδα.

    Μεγάλη Παρασκευή

    Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και βαθμιαία στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοιο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Σε πτώση η θερμοκρασία.

    Μεγάλο Σάββατο

    Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, σποραδικές καιταιγίδες κυρίως το απόγευμα, χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία.

    Κυριακή του Πάσχα

    Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα, πρόσκαιρες χιοπτώσεις στα ορεινά της Ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Χαμηλή θερμοκρασία.

    [10] Οικονομία

    Εγκρίθηκε το μνημόνιο ΔΕΗ-RWE

    22/4/2008 4:16:00 μμ

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε., κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, ενέκρινε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Επιχείρησης και της γερμανικής εταιρίας RWE.

    Το Μνημόνιο Συνεργασίας αναφέρεται στη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας στους εξής τομείς:

    1. Ανάπτυξης στην Αλβανία ενός ανθρακικού σταθμού ισχύος 500-800 MW. Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει, αν η εν λόγω επένδυση αξιολογηθεί ως βιώσιμη, τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εταιρείας που θα κατασκευάσει και θα εκμεταλλεύεται το σχετικό έργο, με την RWE να κατέχει το 51%, τη ΔΕΗ το 39% και την Τιτάν το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της.

    2. Φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

    3. Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας: Για τα έργα αυτά το Μνημόνιο προβλέπει ότι η RWE θα κατέχει το 51%, ενώ η ΔΕΗ Ανανεώσιμες - κατά 100% θυγατρική της ΔΕΗ - θα κατέχει το 49%.

    [11] Πολιτική

    Ομαλή η πορεία της υγείας του κ. Παπανδρέου

    22/4/2008 4:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2008 7:11:12 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος νοσηλεύεται από την Κυριακή το μεσημέρι στο ΚΑΤ, ύστερα από ατύχημα με το ποδήλατό του. Οι γιατροί θα συνεκτιμήσουν την μέχρι τώρα πορεία της υγείας του και θα λάβουν τις αποφάσεις του όμως σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώνουν ταχεία ανάρρωση.

    "Η πορεία της νοσηλείας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου συνεχίζεται όπως είχε προγραμματισθεί κατά την εισαγωγή του. Τις επόμενες ημέρες θα εξέλθει από το Νοσοκομείο", αναφέρεται στο λιτό ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το μεσημέρι από το νοσοκομείο ΚΑΤ. "Πάσχα στο σπίτι του" θα κάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Τον κύριο Παπανδρέου επισκέφθηκαν φίλοι και συνεργάτες του. Το πρωί της Τρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ενώ τον επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Μανώλης Γλέζος και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

    [12] Κοινωνία

    Για την κοπή δέντρων στη Μεγαλόπολη

    Νέο πρόστιμο στη ΔΕΗ

    22/4/2008 3:09:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επέβαλε στην ΔΕΗ ο νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, για το γεγονός ότι η επιχείρηση όπως διαπίστωσε η διεύθυνση περιβάλλοντος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Αρκαδίας, έκοψε περισσότερα από 5.000 δένδρα στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης.

    Η επιβολή του διοικητικού προστίμου στην ΔΕΗ έγινε γνωστή κατά την τελευταία συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Αρκαδίας. Μάλιστα στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο και γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τόσο για την καταστροφή των δένδρων όσο και για την δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΗ στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

    Να σημειωθεί ότι η κοπή των δένδρων έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αφού δημοτικοί σύμβουλοι της Μεγαλόπολης έχουν καταθέσει στον εισαγγελέα Τρίπολης μηνυτήριες αναφορές στην ΔΕΗ, σε στελέχη της επιχείρησης και στον δασάρχη της περιοχής.

    [13] Κοινωνία

    Στην κυκλοφορία 11 χλμ στο "Πέταλο" Μαλιακού

    22/4/2008 3:01:00 μμ

    Επιπλέον 11 χλμ αυτοκινητοδρόμου - με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση - δίνονται στην κυκλοφορία από το ΥΠΕΧΩΔΕ στο "Πέταλο" του Μαλιακού. Τα 11 χλμ βρίσκονται στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου από τις Θερμοπύλες έως τον ανισόπεδο κόμβο Αγίας Παρασκευής.

    Από τα 11 χλμ, τα 9,7 χλμ αποτελούν και στις δύο κατευθύνσεις τμήμα του νέου αυτοκινητοδρόμου που κατασκευάζεται στο Μαλιακό με δύο λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, ενώ επιπλέον 1,3 χλμ αποτελούν προσωρινές παρακάμψεις που συνδυάζουν τμήμα του νέου αυτοκινητοδρόμου και τμήμα του υφιστάμενου, εξασφαλίζοντας όμως και σε αυτή την περίπτωση δύο λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση.

    [14] Πολιτική

    Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

    Προχωρά η ασφαλιστική μεταρρύθμιση

    22/4/2008 2:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2008 4:22:59 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης συζήτησε και ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλη Πετραλιά μετά τη συνεδρίαση τόνισε ότι από την 1η Ιουνίου θα ενταχθούν στο ΙΚΑ ορισμένα Ταμεία και ακολούθως από την 1η Αυγούστου θα γίνουν οι ενοποιήσεις άλλων Ταμείων. Οι ημερομηνίες που έχουν προβλεφθεί για το τετράμηνο και το εξάμηνο θα εφαρμοστούν, είπε η κ. Πετραλιά και από την 1η Οκτωβρίου θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προτάσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για πάγωμα των μισθών και περιορισμένες αυξήσεις, η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τις προτάσεις του κ. Γκαργκάνα, αλλά η πολιτική ασκείται από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την αύξηση των ορίων απολύσεων που προτείνει η επιτροπή Κουκιάδη, η κ.Πετραλιά τόνισε πως οι επιστημονικές επιτροπές κάνουν εκθέσεις αλλά την πολιτική και στα εργασιακά την χαράσσει η κυβέρνηση και η αρμόδια υπουργός.

    Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Απασχόληση και την Κοινωνική Προστασία, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις δηλώσεις της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνης Πάλλη - Πετραλιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η αντίστροφη μέτρηση για το ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους ξεκίνησε. Οι σημερινές δηλώσεις της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας σηματοδοτούν την έναρξη της ασφαλιστικής απορρύθμισης, που σημαίνει περικοπές και αλλαγές προς το χειρότερο στις παροχές υγείας και περίθαλψης, αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων. Σημαίνει επίσης την αυθαίρετη αρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας πολλών ασφαλιστικών Ταμείων. Όλα αυτά τα αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα αποτελούν την θυσία των πολλών για την μηδαμινή και πρόσκαιρη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων, ενώ την ίδια ώρα τα κυβερνητικά στελέχη έχουν αναλάβει ρόλο "Φαρισαίων" που υποκρίνονται τους μεταρρυθμιστές. Η πολιτική που χαράσσει η κυβέρνηση στα εργασιακά χαρακτηρίζεται από την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και το όργιο των αναξιοκρατικών και πελατειακών προσλήψεων ανασφάλιστων στο Δημόσιο. Απαιτούνται νέα μέτρα για την ενδυνάμωση της ασφάλειας των ανέργων και των εργαζομένων, πάνω στα οποία θα οικοδομηθεί η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Κατά τ' άλλα, τα πορίσματα τα αναθέτει η κυβέρνηση για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους".

    [15] Κοινωνία

    Ελεύθερος ο Ευγένιος Παπαδόπουλος

    22/4/2008 2:10:00 μμ

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

    Ελεύθερος, χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του εφέτη ανακριτή της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος Γιάννη Μαγγίνα, ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος κλήθηκε να απολογηθεί στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο εφέτης ανακριτής για υποθέσεις του χρηματιστηρίου της περιόδου 1999-2000, που είχε χειριστεί ως ανακρίτρια η κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Η κατηγορία για την οποία απολογήθηκε με υπόμνημα ο κ. Παπαδόπουλος, αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζεται με την αλλαγή που είχε κάνει ως διευθύνων σύμβουλος σε εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία Παναγιώτη Πανούση, που έχει κριθεί προφυλακιστέος από τον κ. Μαγγίνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για επιταγή ποσού 100 χιλιάδων ευρώ, της περιόδου 1999-2000, που είχε εκδοθεί απο βρετανική τράπεζα και είχε οπισθογραφήσει ο κ. Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η οπισθογράφηση της επίμαχης επιταγής ήταν φυσιολογική ενέργεια στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ενώ, όπως τονίζει, από το άνοιγμα των λογαριασμών του δεν προέκυψε απολύτως τίποτα το επιλήψιμο.

    [16] Πολιτική

    Συνέντευξη Β. Μεϊμαράκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Δεύτερη επετηρίδα στις Ένοπλες Δυνάμεις;

    22/4/2008 12:58:00 μμ

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τον σχεδιασμό μιας δεύτερης παράλληλης επετηρίδας στις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε όσοι δεν θέλουν να αποστρατευτούν, να μην αποστρατεύονται, εξετάζει ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο υπουργός επισημαίνει ότι αυτό δεν είναι κάτι υποχρεωτικό, κάτι που θα αυξήσει τα χρόνια ασφάλισης και την ηλικία συνταξιοδότησης, αλλά, θα γίνεται χρήση του μέτρου, μόνο από όσους επιθυμούν περαιτέρω παραμονή στο στράτευμα, διορθώνοντας έτσι την αδικία που υπάρχει λόγω του αυστηρού συστήματος της επετηρίδας.

    Ο υπουργός Άμυνας για το θέμα της ΠΓΔΜ, είπε ότι η Ελλάδα θέλει όλους τους γείτονές της στο ΝΑΤΟ και επισημαίνει ότι η χώρα μας περιμένει κινήσεις καλής θέλησης και από την πλευρά των Σκοπίων, ενώ σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής συνεισφέρει στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή, αποδεχόμενος σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

    Εξηγεί ακόμη γιατί αντιτίθεται στις κυβερνήσεις συνεργασίας, αφού η Ελλάδα πήγε μπροστά με κυβερνήσεις που είχαν μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αφού αυτή ενισχύει κατά κάποιο τρόπο την εκτελεστική εξουσία, χωρίς ταυτόχρονα να σταματά και τον έλεγχο ο οποίος απαιτείται να γίνεται.

    Ο υπουργός Άμυνας αναφέρει ότι έχει κάποια σχέδια για μια παραγωγική στρατιωτική θητεία των νέων και ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα για την μείωση της θητείας, σε πολλές συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών [πολύτεκνους, τρίτεκνους, σε οικογένειες που συνυπηρετούν, σε παιδιά τα οποία είναι προστάτες οικογενειών κ.ά.].

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καλαμαριά: "Η υπόθεση τώρα αρχίζει"

    22/4/2008 5:17:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η υπόθεση της έφεσης του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο CAS τώρα αρχίζει, όπως επισημαίνει ο νομικός εκπρόσωπος του συλλόγου, Γρηγόρης Ιωαννίδης. Σε ανακοίνωση Τύπου την οποία εξέδωσε σήμερα, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να μην «... επικεντρωνόνται σε τελικές κρίσεις, ούτε και σε πανηγυρισμούς για την έκβαση της υπόθεσης. Η υπόθεση συνεχίζεται κανονικά και με απόφαση του Δικαστηρίου, πιστοποιώντας ταυτόχρονα, την δικαιοδοσία του».

    Επίσης, μεγάλη βαρύτητα δίνεται στους κανονισμούς που διέπουν την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Εμφαση θα πρέπει να δοθεί και στο γεγονός ότι και οι ποδοσφαιριστές επηρεάζονται άμεσα, όταν δεν ακολουθούνται οι κανόνες. Ειδικά αυτοί οι κανόνες που ως αντικείμενο τους έχουν την ανάλυση της περίπτωσης δανεισμού μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όσον αφορά στην ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων. Πέντε συγκεκριμένες Αποφάσεις του Ευρωπαικού Δικαστηρίου, αλλά και Προτάσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής, συνιστούν ότι θέματα ανταγωνισμού αλλά και ελεύθερης μετακίνησης εργαζομένων δεν μπορούν να αγνοηθούν, ακόμη και αν δεχτούμε την "ιδιαίτερη" φύση του αθλητισμού».

    Παράλληλα, αφήνει αιχμές για την ΕΠΟ: «Απορία προξενεί και το γεγονός ότι η ΕΠΟ ακόμη και σήμερα, 46 ημέρες, μετά την έκδοση της απόφασής της, δεν έχει μεταφράσει το σκεπτικό της απόφασης. Εμείς έχουμε δεσμευθεί μέσα στο υπόμνημά μας ότι το Δικαστήριο θα διαβάσει το αγγλικό κείμενο, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι».

    Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η υπόθεση αρχίζει τώρα και θα συνεχιστεί επί της ουσίας. Ας μην επαναπαυόμαστε σε προσωρινή ευφορία, αλλά ας συγκεντρωθούμε στην ανάλυση του προβλήματος με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Αυτή η υπόθεση μας δίνει την δυνατότητα να εξετάσουμε πολλά ζητήματα τα οποία βρίσκονται στο κεντρικό σημείο του πλαισίου συζητήσεων της FIFA με την Ευρωπαική Επιτροπή. Η νομική ανάλυση πρέπει να γίνει και θα γίνει, όποιο και αν είναι το κόστος. Στο τέλος η σωστή ερμηνεία θα υπερισχύσει».

    [18] Κόσμος

    Ζιμπάμπουε: "Δικαίωμά μας η αγορά όπλων"

    22/4/2008 12:46:00 μμ

    Συντάκτης: Αλέξανδρος Μοζ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλικό Πρακτορείο

    Υπεραμύνθηκε του δικαιώματός της η Κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε να αγοράζει όπλα για την άμυνά της, παρά το διεθνές εμπάργκο που της έχει επιβληθεί. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Πάτρικ Τσιναμάσα, εκπρόσωπος του κυβερνητικού κόμματος ZANU-PF, "πρόκειται για κυριαρχικό δικαίωμά μας να αγοράζουμε όπλα που προέρχονται από νόμιμες πηγές και δεν έχουμε ανάγκη από την άδεια κανενός ώστε να υπερασπιζόμαστε τη χώρα".

    Εν τω μεταξύ, έλαβε τελικώς άδεια από τα νοτιοαφρικανικά τελωνεία το κινεζικό πλοίο να ξεφορτώσει το φορτίο του με όπλα, που προορίζονται για την Ζιμπάμπουε και είχε μείνει αποκλεισμένο επί πολλές ημέρες στον λιμένα Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, προτού δικαστήριο απαγορεύσει την μεταφορά τους δια ξηράς.

    Το πλοίο που απέπλευσε την Παρασκευή το βράδυ από το Ντέρμπαν με προοροισμό την Λουάντα, πρωτεύουσα της Αγκόλα, μετέφερε 3 εκατ. σφαίρες για Καλάσνικοφ, 1.500 πυραύλους RPG και πλέον των 3.000 όλμων, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    Αντιθέτως, η Κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε, "το πλοίο αυτό δεν ζήτησε και δεν έχει λάβει άδεια να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Ανγκόλα για να καταπλεύσει στους λιμένες της", σύμφωνα με τον κ. Φιλομένο Μεντόνκα, διευθυντή των Λιμένων της Ανγκόλα, ο οποίος τόνισε ότι "έχουν ληφθεί μέτρα για να εμποδιστεί η προσόρμιση του πλοίου στην Αγκόλα ή να δεχθεί βοήθεια από αυτήν".

    [19] Οικονομία

    Αυξάνεται η κίνηση στην αγορά

    Σε πασχαλινούς ρυθμούς

    22/4/2008 12:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/4/2008 6:01:22 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Αυξάνεται μέρα με την ημέρα η κίνηση στην αγορά για την προμήθεια των αναγκαίων για το πασχαλινό τραπέζι. Στη Βαρβάκειο υπάρχει επάρκεια προϊόντων σε τιμές για όλα τα βαλάντια, με τα ντόπια αμνοερίφια να είναι πιο ακριβά από τα εισαγόμενα. "Τσιμπημένες" είναι και οι τιμές των οπωροκηπευτικών.

    Συγκεκριμένα, οι τιμές για τα ντόπια αμνοερίφια κινούνται στα περσινά επίπεδα και κυμαίνονται από 6 έως 9 ευρώ το κιλό, ενώ των εισαγομένων από 5,5 έως 6,5 ευρώ. Αυξημένες είναι οι τιμές των οπωροκηπευτικών, με συνέπεια το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού να είναι ακριβότερο κατά 13%-20% σε σχέση με πέρσι.

    Την ίδια ώρα, εντατικοί είναι οι έλεγχοι για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας. Τη διερεύνηση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ύπαρξη καρτέλ κρέατος, μετά τις δημόσιες καταγγελίες κτηνοτρόφων, ζήτησε με επιστολή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας.

    Η κυβέρνηση δείχνει ανοχή στα καρτέλ, σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τον τομέα Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. "Αναφερόμαστε σε περίπου 28-30 μεγάλες επιχειρήσεις που ελέγχουν το 70% των προμηθειών ενός σούπερ-μάρκετ και οι οποίες συστηματικά παραβιάζουν τους κανόνες του ανταγωνισμού, ενώ πολλές από αυτές πουλάνε ομοειδή προϊόντα σε χώρες της ΕΕ, και τα ίδια προϊόντα εδώ με τιμές αυξημένες κατά 15%-20%" είπε. Πρόσθεσε ότι ότι "το κόστος διαβίωσης μιας τετραμελούς οικογένειας ξεπερνά τα 3.000 ευρώ από 2015 ευρώ που ήταν το 2004" και ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρά στη δημιουργία δικτύου καταναλωτών.

    Χθες στην Αγορά Ρέντη 87 κατάσχεθηκαν 6,9 τόνων νωπά αρνιά από βαλκανικές χώρες, ενώ 87 τόνοι ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων φυτικής προέλευσης δεσμεύτηκαν στο τελωνείο Πειραιά. Σήμερα καταστράφηκαν πέντε τόνοι κατασχεμένων προϊόντων "μαϊμού" στη Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης στα Άνω Λιόσια, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Βλάχου.

    Στο μεταξύ, το πρωί, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς τη Βαρβάκειο Αγορά, διαμαρτυρόμενοι για τις τιμές των προϊόντων και τις χαμηλές συντάξεις.

    Επάρκεια αγαθών - Ποικιλία τιμών

    Αυξάνεται σταδιακά η αγοραστική κίνηση στην κεντρική κρεαταγορά αλλά και στα κρεοπωλεία. Οι καταναλωτές βρίσκουν επάρκεια αγαθών και ποικιλία τιμών.

    Οι τιμές στα αμνοερίφια κυμαίνονται:

    Εισαγόμενα & ελληνικά άνω των 13 κιλών κοστίζουν 6-7,50 ευρω/κιλό Ελληνικά γάλακτος (7-10 κιλά): 7,90-10 ευρώ/κιλό. Ένα με δύο ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέβει η τιμή των ντόπιων γάλακτος σε 2-3 μέρες, αφού ήδη στη χονδρική πωλούνται 7 με 7,5 ευρώ.

    Στην αγορά των κηπευτικών τα λεμόνια καταγράφουν αύξηση μέχρι και 100% (1 έως 3 ευρώ/κιλό) και οι ντομάτες έως 40% (1,5 έως 3 ευρώ/κιλό).

    Όσο για το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, οι τιμοληψίες καταναλωτικών οργανώσεων δείχνουν ότι φέτος θα κοστίσει από 86 έως 148 ευρώ (πέρυσι: 76-124 ευρώ), σημειώνοντας αύξηση 13 έως 20%.

    Παράλληλα εντείνονται και οι έλεγχοι για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας. Στην Κεντρική Αγορά του Ρέντη, στη μεγαλύτερη αγορά διακίνησης κρεάτων της Αττικής, οι αστυκτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά αποκάλυψαν χθες απόπειρα "ελληνοποίησης" νωπών αρνιών. Κατασχέθηκαν περίπου 2 τόνοι αρνιά από τη Βουλγαρία στα οποία δεν αναφερόταν η χώρα προέλευσης, ενώ η σήμανση καταλληλότητας δεν ήταν η προβλεπόμενη.

    Επίσης, σε άλλο κατάστημα χονδρικής πώλησης κατασχέθηκαν 5 τόνοι νωπών αρνιών από την ΠΓΔΜ, τα οποία κρίθηκαν ως μη ασφαλή και ακατάλληλα για κατανάλωση, λόγω δυσδιάκριτων σφραγίδων σήμανσης καταλληλότητας. Και για τις δύο περιπτώσεις ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

    Επίσης, τις τελευταίες μέρες, από τους γεωπόνους της Νομαρχίας Πειραιά απαγορεύθηκε η εισαγωγή στη χώρα συνολικά 87 τόνων ακατάλληλων τροφίμων (συγκεκριμένα 3 τόνοι ρυζιού, από την Ινδίας και 84 τόνοι φασόλια, από την Κίνα) που προορίζονταν για την ελληνική αγορά.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα θα παραμένουν ανοικτά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν 13:00-19:00 και το Μεγάλο Σάββατο από 9:00-15:00. Στον Πειραιά, τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίγουν μία ώρα νωρίτερα το πρωί, δηλαδή στις 8:00.

    Τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από Μ. Δευτέρα έως και Μ. Πέμπτη από τις 8:00 έως τις 21:00, τη Μ. Παρασκευή από τις 13:00 έως τις 20:00 και το Μ. Σάββατο 8:00-18:00. Τη Δευτέρα του Πάσχα 28 Απριλίου, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

    Όσοι μετακινηθούν με ΙΧ στην επαρχία, καλό είναι να γνωρίζουν ότι η μετακίνηση από Αθήνα για Πελοπόννησο με επιστροφή (βενζίνη και διόδια) κοστίζει φέτος 80 ευρώ (από 69 πέρυσι), σημειώνοντας αύξηση 16%.

    Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας στα διόδια Μαλγάρων, Ελευσίνας, Ισθμού, Ζευγολατιού και Ρίου, η διέλευση από τις 20:00 του Σαββάτου έως τις 6: 00 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, η διέλευση των οχημάτων θα είναι ελεύθερη.

    [20] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το σκεπτικό της απόφασης του CAS

    22/4/2008 1:42:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η προσφυγή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στο CAS έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας. Αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος για τον οποίο το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση Βάλνερ. Η σχετική απόφαση «ανέβηκε» πριν λίγο στην επίσημη ιστοσελίδα του CAS, σ΄ένα κείμενο 22 σελίδων, το οποίο περιέχει όλο το ιστορικό της υπόθεσης και καταλήγει στο συμπέρασμα: «Το πάνελ (σ.σ. που εκδίκασε την υπόθεση) συμπεραίνει πως δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις λήψης των ασφαλιστικών μέτρων. Συνεπώς, το αίτημα απορρίπτεται».

    Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό της απόφασης. Συγκεκριμένα, στην παράγραφο 68 αναφέρεται πως «... είναι αναμφισβήτητο ότι ο παίκτης (Ρόμαν Βάλνερ) έπαιξε στη Φόλκερκ και την Χάμιλτον και δεν μπορούσε να αγωνιστεί με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στις 3 Φεβρουαρίου 2008 (σ.σ. στο ματς με τον Ολυμπιακό).

    Η επιτροπή σημειώνει το γεγονός πως ο παίκτης ήταν δανεικός από τη Φόλκερκ όταν έπαιξε στη Χάμιλτον και ότι αυτή η μετακίνηση έγινε εκτός μεταγραφικής περιόδου, όπως αυτή ορίζεται από τη FIFA (...) Ακόμα κι αν φτάσουμε στο συμπέρασμα πως αυτή η μετακίνηση μεταξύ των συλλόγων της Σκοτίας έγινε υπό το καθεστώς της "επείγουσας μορφής δανεισμού" και ότι δεν πληροί τις προδιαγραφές της FIFA, το σχετικό άρθρο περί μεταγραφών δεν παρέχει εξαίρεση για τέτοιες περιπτώσεις». Επίσης, το δεύτερο πιο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το CAS λαμβάνει υπόψη τη βαθμολογική θέση του Απόλλωνα Καλαμαριάς και το γεγονός ότι -ακόμα κι αν του επιστραφούν οι βαθμοί- δεν πρόκειται να παραμείνει στην κατηγορία. «Βασιζόμενοι στα στοιχεία της υπόθεσης και συγκεκριμένα στο γεγονός πως ο Απόλλων θα υποβιβαστεί ακόμα κι αν γίνει δεκτή η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, η επιτροπή θεωρεί πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ανεπανόρθωτης ζημιάς για τον αιτούντα».

    Με άλλα λόγια, το CAS με το σκεπτικό της απόφασης στέλνει μήνυμα πως η κυρίως υπόθεση (δηλαδή το αίτημα της Καλαμαριάς για επιστροφή των 4 βαθμών) δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας, καθώς αποσαφηνίζει πως δεν υπάρχει νομοθεσία στην οποία να μπορεί κάποιος να στηριχθεί, ώστε να δικαιολογήσει την παρουσία του Βάλνερ σε τρίτη ομάδα, κατά τη διάρκεια μίας αγωνιστικής περιόδου. Παράλληλα, η επιτροπή λαμβάνει υπόψη το «ζουμί» του θέματος, ότι δηλαδή ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει υποβιβαστεί ακόμα κι αν του επιστραφούν οι βαθμοί, ενώ αντίθετα «... ο χαρακτηρισμός της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας ως "προσωρινή" και η λήψη ασφαλιστικών μέτρων, πιθανώς θα βλάψουν τον Ολυμπιακό, την ΕΠΟ και άλλες ελληνικές ομάδες, αφού ενδέχεται να επηρεάσουν τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου», όπως αναφέρεται στην παράγραφο 79.

    Φραστική επίθεση Κανελλόπουλου στην ΕΠΟ

    Δριμεία επίθεση στην ΕΠΟ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Τάκης Κανελλόπουλος, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Σούπερ Λίγκας. Ο παράγοντας της Ενωσης δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι όλοι μας. Πήραμε περισσότερους βαθμούς σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στο πρωτάθλημα της ΕΠΟ. Ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε μόνο στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Το CAS δεν έχει εκδόσει ακόμα απόφαση, η ΕΠΟ ήταν που έδωσε τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό. Το περίεργο είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ήταν χθες στο Καραϊσκάκη κι αυτό μας προβληματίζει. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν το έχουμε ακόμα στα χέρια μας, στη Σούπερ Λίγκα, καθώς η δικαιοσύνη και η διαιτησία ανήκουν στην ΕΠΟ. Στην ψηφοφορία δύο ομάδες έριξαν λευκό και αρκετές άλλες αναγκάστηκαν να ψηφίσουν την επικύρωση της βαθμολογίας».

    [21] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Μπλόκο" στο γήπεδο του Βοτανικού !

    22/4/2008 1:19:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Να μην κατασκευασθεί το γήπεδο του ΠΑΟ στην περιοχή του Ελαιώνα. Αυτό ζητούν, με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, 132 κάτοικοι (μεταξύ των οποίων πρώην και νυν βουλευτές, καθηγητές ΑΕΙ, δικηγόροι, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι) εκπολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι και στρέφονται κατά της 202/18.2.2008 Πράξης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, με την οποία αποφασίστηκε η παραχώρηση ακινήτων του Δήμου. Οι προσφεύγοντες χαρακτηρίζουν μή νόμιμη την υπογραφείσα σύμβαση, γιατί όπως υποστηρίζουν, παραβιάζει διατάξεις του ν.3481/06. Και αυτό γιατί επιλέγει έκταση για τις αθλητικές και λοιπές εγκαταστάσεις χωρίς προηγούμενη νόμιμη χωροθέτηση, ενώ δεν επιτρέπει την ανέγερση επί πλέον κτισμάτων 5.000 τ.μ., που αρχικά προβλεπόταν να γίνουν κάτω από τις κερκίδες, με συνέπεια να ελαττώνονται κοινόχρηστοι χώροι.

    Κατά τους προσφεύγοντες η σύμβαση παραβιάζει επίσης το Σύνταγμα (άρθρα 17 και 24), ενώ δεν είναι νόμιμη γιατί διατίθενται περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, χωρίς να τηρούνται οι διατάξεις της νομοθεσίας, απεμπολούνται δικαιώματα προστασίας της ακίνητης περιουσίας των δήμων, όπως προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία και παραβιάζονται οι υποχρεώσεις επιμελούς και αποδοτικής διαχείρισης της δημοτικής περιουσίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 April 2008 - 16:50:33 UTC