Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνεται η έξοδος
  • [02] Όχι στην πρόταση εκεχειρίας

    [01] Κοινωνία

    Για τον εορτασμό του Πάσχα

    Κορυφώνεται η έξοδος

    25/4/2008 10:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/4/2008 10:31:35 πμ)

    Πηγή: NET 105,8

    Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, παρά την προβλεπόμενη επιδείνωση του καιρού. Η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός και στις εθνικές οδούς τίθενται σε ισχύ οι περιορισμοί στην κίνηση των φορτηγών. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η κίνηση στα λιμάνια, με την πληρότητα στα πλοία να αγγίζει το 100%, στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ. Αυξημένη έως και 10% είναι η τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ αρκετά ακριβότερα θα στοιχίσει η πασχαλινή έξοδος και σε όσους μετακινηθούν με Ι.Χ., λόγω της αύξησης των τιμών της βενζίνης και των διοδίων.

    Έκτακτα μέτρα

    Αυξημένη ήταν η κίνηση την Μ. Πέμπτη στα δύο εθνικά δίκτυα και την Αττική Οδό, στα λιμάνια και τους σταθμούς των ΚΤΕΛ.

    Σε ισχύ έχουν τεθεί τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς. Τροχονόμοι θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία για να δίνουν οδηγίες στους οδηγούς και να διενεργούν ελέγχους αλκοτέστ, ενώ αστυνομικοί θα περιπολούν κατά μήκος των εθνικών οδών και θα διανεμηθεί στους οδηγούς ενημερωτικό φυλλάδιο με χρήσιμες συμβουλές και οδικούς χάρτες.

    Εκτός αυτών, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής: Τη Μ. Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου από 06.00 έως 14.00 ώρας, το Μ. Σάββατο για το ρεύμα εξόδου και από 08.00 έως 15.00 ώρας και την Τετάρτη 30 Απριλίου 2008 για το ρεύμα εξόδου και από 15.00 έως 22.00

    Την Κυριακή του Πάσχα 27 Απριλίου 2008 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

    Επίσης, ελεύθερα θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από τις 20:00 του Μ. Σαββάτου έως τις 6:00 τη Δευτέρα του Πάσχα από τους σταθμούς των διοδίων που ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιΐας και δεν έχουν δοθεί στις εταιρίες παραχώρησης. Πρόκειται για τους σταθμούς διοδίων στην Ελευσίνα, τον Ισθμό, το Ζευγολατιό, το Ρίο, το Άκτιο και τα Μάλγαρα.

    Άστατος ο καιρός

    Για τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας που δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς και άνεμοι βόρειοι άνεμοι τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

    Ειδικότερα, σε Μακεδονία, Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι τοπικά έντονα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στη Δυτική Ελλάδα, λίγες αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά πιθανόν τοπικά έντονες και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Συννεφιασμένο σκηνικό με τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία και τη Στερεά και βαθμιαία στην Πελοπόννησο. Λίγα χιονιά και στα ορεινά της Θεσσαλίας.

    Σε Κυκλάδες, Κρήτη, Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις Για την Αττική, υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις πρωινές ώρες στα βόρεια, ενώ στη Θεσσαλονίκη όπου το θερμόμετρο δεν θα δείξει πάνω από 17 βαθμούς αναμένονται πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα.

    Το Μεγάλο Σάββατο, βασικό χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικές νεφώσεις, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα ξεσπάσουν αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία ενώ από το απόγευμα και μετά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

    Την Κυριακή του Πάσχα, στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

    Ο καιρός θα διατηρήσει τα ίδια χαρακτηριστικά και τη Δευτέρα του Πάσχα, στα ανατολικά και νότια με σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα ηπειρωτικά. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα εμφανίσει μικρή άνοδο.

    Την Τρίτη του Πάσχα ο καιρός αρχικά θα είναι σχεδόν αίθριος, βαθμιαία όμως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με πιθανότητα στα βορειοδυτικά για λίγες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

    [02] Κόσμος

    Όχι στην πρόταση εκεχειρίας

    25/4/2008 10:47:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ-Γαλλικό Πρακτορείο

    Χαρακτηρίζοντας την ως "διόλου σοβαρή", η ισραηλινή κυβέρνηση απέρριψε την Παρασκευή την πρόταση που έκανε την Πέμπτη η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς για εξάμηνη εκεχειρία στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. "Δυστυχώς η πρόταση αυτή δεν φαίνεται καθόλου σοβαρή. Η Χαμάς συνεχίζει να στοχεύει εναντίον Ισραηλινών και να εξοπλίζεται. Η ηρεμία που δείχνει να προτείνει είναι μια ηρεμία πριν από την καταιγίδα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μαρκ Ρεγκέβ, διευκρινίζοντας ότι η Χαμάς πρέπει να σταματήσει τη ρίψη ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησε τον "τερματισμό της τρομοκρατίας και του λαθρεμπορίου".

    Ύστερα από συνομιλίες με αιγύπτιους μεσολαβητές, η Χαμάς ζήτησε χθες, Πέμπτη αμοιβαία διακοπή των εχθροπραξιών στη Γάζα και τον τερματισμό του ισραηλινού αποκλεισμού στο παλαιστινιακό έδαφος που τελεί υπό τον έλεγχό της.

    Ο Παλαιστίνιος πρώην υπουργός Εξωτερικών και μέλος της Χαμάς Μαχμούντ Ζάχαρ δήλωσε ότι το ισλαμικό κίνημα είναι έτοιμο για μια εκεχειρία που θα εφαρμοζόταν αρχικά στη Γάζα και μετά στη Δυτική Όχθη, υπό την προϋπόθεση το Ισραήλ να άρει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στη Γάζα.

    Η ισραηλινή κυβέρνηση απορρίπτοντας την πρόταση τόνισε ότι αυτή έγινε ώστε η Χαμάς να κερδίσει χρόνο προκειμένου να εξοπλιστεί εκ νέου και να αναδιοργανωθεί.

    "Δεν θα υπήρχε ανάγκη το Ισραήλ να προχωρεί σε αμυντικές ενέργειες αν η Χαμάς σταματούσε τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος Ισραήλ", επισήμανε ο Ντέιβιντ Μπέικερ, εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης.

    Αναφερόμενος στις ισραηλινές αεροπορικές και χερσαίες επιδρομές, είπε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να ενεργεί έτσι ώστε να προστατεύει τους πολίτες του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 25 April 2008 - 8:49:56 UTC